Athlenda

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

''ΠΑΙΚΤΗΣ ΙΒΚΟΒΙΤΣ'' ΝΟ2..



 Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς το πήρε πάνω του και ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν ακόμα παίκτη με χαρακτηριστικά και προφίλ που θέλει ο Σέρβος προπονητής στις ομαδες του.Αλεξάνταρ Ραζιτς λοιπόν,γνώριμος στο ευρύ κοινό.Περιττό να πούμε ότι ο παίκτης ανήκει στο γραφείο μάνατζεμεντ του Μίροσλαβ Ραζνάτοβιτς..





 Ο Ράζιτς είναι ένας πραγματικός combo guard και όχι ''βαπτισμένος'' γιατί απλά μπορεί να κάνει και κάτι άλλο εκτός από το να σουτάρει ή να οργανώσει αποκλειστικά.Παίζει τις δύο θέσεις με μεγάλη ευχέρεια γι'αυτό και βρήκε θέση στη φημισμένη περιφερειακή τετράδα της Εθνικής Σερβίας επί Ιβκοβιτς,αποτελούμενη από γκαρντ που μοιράζονται το χρόνο και κάνουν όλο το παιχνίδι της ομάδας όντας η ραχοκοκαλιά της και στις δύο μεριές του παρκέ.Αυτή του η ευχέρεια τον καθιστά πραγματικό εργαλείο στη περιφέρεια και δίνει στον προπονητή τη δυνατότητα να διαλέξει διαφορους συνδιασμούς στα γκαρντ.Αυτό ''ερωτεύθηκε'' ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον επέλεξε στις ομαδες του(πλέον).Ο τραυματισμός του στη μέση σε συνδιασμό με την απουσία και του Τέπιτς,επέφεραν σοβαρά χτυπήματα στο DNA της Σερβίας ενώ η επιδείνωση της κατάστασης του αργότερα τον άφησε πίσω  στο ροτέησιον της Λιέτουβος Ρίτας όπου ο Ντζίκιτς τον προόριζε αρχικά για βασικό δίπλα στον Ράις αλλά η πολύ καλή σεζόν του Σεϊμπουτις(αναρριχήθηκε σε τοπ επιθετική λύση )και το αξιόπιστο παιχνίδι του Μπαμπράουσκας από τον πάγκο τον άφησαν πίσω.


 Δεν είναι ο γκαρντ που διακρίνεται στο τρανζίσιον.Το σετ παιχνίδι είναι το στοιχείο του,σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ με τη Παρτίζαν του Βουγιόσεβιτς.Εχει όλα τα ''εργαλεία'' για αυτό το στυλ.Κοφτερό μυαλό και εξαιρετικό σουτ.Ξερει να παίξει το πικ εν ρολ.Πολύ εύστοχος από τη γραμμή του φάουλ,''κρύο αίμα'' όταν το χρειαστεί η ομάδα του.Το ύψος του τον βοηθάει(1.95).Τα τελευταία χρόνια δείχνει μια διάθεση να αμυνθεί.Δεν έχει τα πόδια,σε καμία περίπτωση δε θεωρείται αθλητικός.Θα κυνηγήσει όμως όσο μπορεί και δε θα τεμπελιάσει.Για αυτό μπόρεσε να πλαισιώσει ρόστερ ομάδων με υψηλούς στόχους.Εχει αυξομειώσεις στην απόδοση του.Το θετικό είναι ότι δεν έχει πρόβλημα είτε αγωνίζεται 5' είτε 25'.Δε σημαίνει βέβαια ότι θα είναι πάντα σε ετοιμότητα να προσφέρει στο λίγο χρόνο,προσόν που χαρακτηρίζει ''κορυφαίους'' σε αυτό που ειδικεύονται αθλητές.


 Θεωρούμε ότι ταιριάζει πολύ δίπλα στον Λούκας ή στον Σπανούλη.Σαν δίδυμο στα γκαρντ.Έχει ύψος και καθαρό μυαλό να ''σετάρει'' τον ορμητικό Αμερικανό και εμπειρία να σιγοντάρει τον Λαρισαίο σταρ του Ολυμπιακού.Με τον Ράζιτς οι ερυθρόλευκοι δε θα χάσουν,μόνο να πάρουν μπορούν.Αρκεί να μην αλλάξουν την περιφέρεια τους και να τον προσθέσουν σε αυτήν.Αλλωστε το ροτέησιον πρέπει να κλείσει όσο ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων μεγαλώνει.Το παιχνίδι του πρωην γκαρντ της Λιέτουβος βέβαια μοιάζει με του Σλούκα..Είναι φανερό ότι το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού ψάχνει κάτι πιό έτοιμο,σε τέτοιο επίπεδο.Εκτός και έχουμε την αποπομπή του Λούκας,σενάριο που δεν προτείνουμε..Το τοπίο θα ξεκαθαρήσει εντός ολίγου..Έχουμε τοποθετηθεί καιρό τώρα ότι εάν κάποιος πρέπει να αποχωρήσει από το λιμάνι αυτός είναι ο Χάουαρντ.


 Ο νεαποκτηθής Σερβος,εάν τους βγεί τους βγήκε.Δεν είναι ηγέτης,δεν ψάχνει άλλωστε τέτοιον ο Ιβκοβιτς τώρα.Ο Σοφός ξέρει ότι ένα πλεονέκτημα που έχει ο αθλητής είναι η λήψη σωστών αποφάσεων και το clutch παιχνίδι του.Ο βοηθός του ,Μίλαν Τόμιτς μεγαλούργησε κάποτε με αυτά τα δύο όπλα στη φαρέτρα του..

7 σχόλια:

  1. αν ειναι οπως τον παρουσιαζεις γιατι δεν παιζει σε μεγαλη ομαδα? φιλικα παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είμαστε ξεκάθαροι..Είναι ένας καλός ρολίστας για τα οικονομικά δεδομένα του ολυμπιακού.Ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω.Δε μιλάμε για σταρ,απλά για χρήσιμο παίκτη,σε υψηλό επίπεδο.Ξέρω από πρώτο χέρι ότι το καλόκαιρι τον εξέταζε σοβαρά ο Μπλατ, όμως..

      Διαγραφή
  2. "φημισμένη περιφερειακή τετράδα της Εθνικής Σερβίας"
    Σαφώς και αναφέρεσαι στην προ δεκαετίας τετράδα, καθώς η τρέχουσα με Τέπιτς, ράζιτς, μάρκοβιτς είναι για γέλια. Κρίμα που λείπει ο άλλος γίγαντας ο Τρίπκοβιτς... φαντάσου την κατάντια της Σερβιας για να έχει τον ράζιτς στην βασική πεντάδα της...πριν 10 χρόνια ούτε στην 3η ομάδα δε θα ήταν, αλλά έτσι είναι αυτά
    ελάτε ρε παιδιά, δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά, και ο ράζιτς και ο Ντόρσι είναι επιοικως μετριότατοι παίκτες (ειδικά ο Ντόρσι, που φαίνεται να μη ξέρει ούτε τα βασικά του μπάσκετ-τουλάχιστον κάτι κάνει ο ράζιτς). Μόνο προσόν, ο όγκος του
    Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι μάλλον δεν υπήρχαν καλύτεροι τους τηη δεδομένη στιγμή
    Πάλι καλά που υπάρχει ο Γλυνιαδάκης, επιτέλους να πάρει καμια ευκαιρία αυτό το παιδί γιατί τις αξίζει. και με τον Ντόρσι δίπλα, θα πάρει πολλές ευκαιρίες...
    ΜΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμ..ίσως να μη το έθεσα σωστά..όχι,δεν είναι Ναβάρο-Καλντερόν-Ρούντι ούτε Διαμαντίδης-Παπαλουκάς-Σπάν-Ζήσης από άποψη ονομάτων και ποιότητας όπως το θέτεις.Είναι φημισμένη για την δουλειά που κάνει,γιατί αποτελεί το σασμάν σε μια πολύ δυνατή και καλοδουλεμένη ομάδα(οι τραυματισμοί των γκαρντ φέτος στο τουρνουά είδες πόσο κόστισαν..),από τον τρόπο που αμύνονται και πιέζουν τη μπάλα μέχρι το πώς ταϊζουν τους ψηλούς.Σαφώς και πρόκειται για οικονομικές επιλογές αλλά είπε κανένας ότι ο ολυμπιακός έψαχνε να τα σκάσει σε κανέναν σταρ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παει και ο ρασιτς... πως τον βλεπεις τον εισι λο? αφου δεν του βγαινουν οι αμερικανοι του ντουντα γιατι επιμενει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα τον υπέγραφα τον Λο.Προτιμώ μακράν τον Λούκας.Πολλά λάθη και στη πίεση χρόνου-αποτελέσματος που βρίσκονται οι ερθρόλευκοι θα τους πάει πίσω.Οχι λέω εγώ..

      Διαγραφή
  5. Μανταρα τα εκανε παλι ο Ντουντα! Τι σχεση εχουν παικτικα ο Λο με τον Ρασιτς. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ. Πλεον ειναι ξεκαθαρο. Ο Ολυμπιακος λειτουργει χωρις προγραμμα, χωρις πλανο! Κι η τρυπα στα φτερα παραμενει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή