Athlenda

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

'ΛΑΘΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΟ2!''



 Από το ''παίκτης Ιβκοβιτς Νο2'' της προηγούμενης εβδομάδας ,με την επικείμενη υπογραφή του Ράζιτς στο λιμάνι,στο ''λάθος παίκτης Νο2''.Μετά την απόκτηση των Ντόρσι-Λό,οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι βγήκαν στην αγορά χωρίς ξεκάθαρο προγραμματισμό και ψώνισαν για να..ψωνίσουν.



 Σαφώς και ο Λό δεν είναι κακός παίκτης,σε καμία περίπτωση.Το αντίθετο.Σαφώς όμως -όπως και ο Ντόρσι-δεν είναι το κομμάτι του πλάζ που θα βελτιώσει το φετινό Ολυμπιακό.Και εαν στη περίπτωση του θηριώδη Αμερικανου-πρώην-της Κάχα μιλάμε για έναν παίκτη που θα συμπληρώσει τη φρόντκορτ του Ντούντα προσφέρωντας πολύ συγκεκριμένα πράγματα,ο Λο είναι κουμανταδόρος,παίκτης που στα λεπτά που θα πατάει παρκέ θα επηρεάσει άμεσα το παιχνίδι της ομάδας και θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις.Αποφάσεις λοιπόν..Δεν είναι και το καλύτερό του..


 Ο Λό αξιολογειται θετικά από πολλά media όσον αφορά τη φετινή παρουσία του στη Παρτίζαν.Εμείς διαφωνούμε(και έχουμε δεί ΠΑΡΑ πολύ Παρτίζαν τη τρέχουσα σεζόν πιστέψτε μας..).Ο Αμερικανός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Μιλάμε για το ιδανικό περιβάλλον για οποιονδήποτε ξένο γκαρντ(που ψάχνει το επόμενο μεγάλο βήμα),όπως είναι δομημένη η φετινή ομάδα του Γιοβάνοβιτς.Σύνολο που του έδωσε τα κλειδιά,το απόλυτο κουμάντο και το χώρο να δείξει το ταλέντο στη μεγαλύτερη σκηνή,χωρίς καν να έχει δεύτερο χειριστή πίσω του(ο Μπόζιτς ήταν το μπακ απ..)Αυτά τα νούμερα θα μπορούσε να τα κάνει ο οποιοσδήποτε,γι'αυτό και συζητώντας με φίλους του μπλογκ είχαμε αναφέρει πόσο καλό θα έκανε στον Λούκας να ενταχθεί πρώτα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα πατώντας πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος.Πολλά λάθη,πολλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του,με μόνο ελαφρυντικό το αργό τέμπο στην επίθεση του κόουτς Γιοβάνοβιτς που δεν τον ευνοεί.Μη σας φανεί λοιπόν περίεργο εαν ο παίκτης παίξει καλύτερα σαν μπάκ-απ πόιντ στην Αμερική..



 Ο νέος ''άσσος'' του Ολυμπιακού έχει βέβαια και πλεονεκτήματα.Είναι καλός στο ανοιχτό γήπεδο και στο τέμπο του Ιβκοβιτς θα βρεί φάσεις που στη Σερβία δεν είχε τόσο συχνά.Ψάχνει τη διείσδυση και μπορεί να τελειώσει αποτελεσματικά και με τα δύο χέρια ή να δημιουργήσει με split out.Εχει προσωπικότητα και χωρίς να είναι αυτό που λέμε ''lock down defender'' δε θα δώσει εύκολα καλάθια σε κανέναν.Εχει το μέγεθος να μαρκάρει και στις δύο θέσεις των γκαρντ.Θα δυσκολευτεί να λειτουργήσει δίπλα στον Σπανούλη γιατί δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να σου δώσει πράγματα χωρις τη μπάλα στα χέρια.Και πιστέψτε μας,ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πολύ Σπανούλη στο παρκέ για να αποδράσει από αυτό το τοπ-16..Μέτριος σουτέρ,πολύ streaky.Να είστε βέβαιοι πως μιά σχετικά καλά διαβασμένη άμυνα(όπως για παράδειγμα του Παναθηναϊκού,που είναι άμεσος αντίπαλος)θα τον διαβάσει,θα τον αποκωδικοποιήσει και θα τον κάνει σκουντουφλάει σε κορμιά όλο το βράδυ.Μπορεί να προσφέρει με την ορμή και το ανταγωνιστικό του πνεύμα,αλλά θέλει χρόνο,εμπιστοσύνη και υπομονή,πράγματα που δεν είμαστε σίγουροι ότι σε αυτό το κομμάτι της σεζόν μπορούν να το προσφέρουν στη νέα του ομάδα.



 Εν ολίγοις,ο Ολυμπιακός ίσως ήταν καλύτερα να μείνει όπως ήταν στα γκαρντ.Πιθανόν το λάθος να έγινε το καλοκαίρι.Οταν χαράσεις μία φιλοσοφία,τη δουλεύεις,τη πιστεύεις και την υποστηρίζεις μέχρι τέλους για να ''πάρεις'' σε βάθος χρόνου.Αυτή είναι η δική μας άποψη,έτσι βλέπουμε το μπάσκετ.Αν το hoopfellas είχε το μάνατζμεντ του Ολυμπιακού(δε θέλω φάσκελα,λέμε και καμιά μαλ..α να περνάει η ώρα)θα ακολουθούσε την ίδια γραμμή μέχρι τέλους,δηλ. θα ''αγαπούσε'' τον Λούκας(τον κάθε..Λούκας και το κάθε νέο παιδί που θέλει πραγματικά υπομονή)σε βαθμό ανανέωσης συμβολαίου.Και του χρόνου εδώ είμαστε..Ο Λο και ο Ντόρσι είναι παίκτες που έχουν παιχνίδια και ''τζούρα'' από τη φετινή Ευρωλίγκα σε καλούς Ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά δεν είναι,μαζί με το οικονομικό και τα μόνα κριτήρια για να υπογράψεις παίκτη.Περισσότερο ψυχολογικά λοιπόν μπορούν να αποβούν τα οφέλη παρά ουσιαστικά.Μη σας φανεί περίεργο όταν δείτε ότι το κουπί στα κρίσιμα λεπτά των μεγάλων ματς το τραβήξουν(δίπλα στον Σπανούλη)ο Σλούκας με τον Γκεσεβίτσιους..

8 σχόλια:

  1. καλημερα! εσυ ποιους παικτες θα διαλεγες με τα συγκεκριμενα οικονομικα δεδομενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά χαρά και συγνώμη για τη καθυστέρηση στην ανάρτηση του σχολίου.Προφανώς εννοείς για τώρα και όχι στην αρχή της σεζόν..
    Θα κράταγα τον Λούκας ασυζητητί.Γκαρντ πιθανόν να μην έπερνα άλλον,αν και ο Γιάριτς μου αρέσει αρκετά. Έχει μεγάλη προσωπικότητα και κίνητρο.Δηλ. μπορεί να φέρει πράγματα στην ομάδα.Φυσικά δε ξέρω πιά είναι η ακριβής σχέση του με τον Ντούντα..Πάνω απ'όλα η ησυχία της ομάδας.Για τη φροντλάιν θα κοίταζα κάποιον που θα μου έδινε κάτι διαφορετικό,γιατί όντως μέσα σεζόν με περιορισμένο βαλάντιο είναι πολύ δύσκολο να βρείς τον ιδανικό παίκτη.Ο Εζε για παράδειγμα..Δεν είναι ο παίκτης που θα του ακουμπήσεις τη μπάλα και θα σκοράρει ξεκούραστα,αλλά έχει παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη,είναι
    από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη(ειδικά στο πικ εν ρολ)και γενικά ακούραστος εργάτης.Το ότι και οι δύο τους έχουν να παίξουν καιρό δε λέει κάτι απαραίτητα.Και ο Γιάριτς πέρυσι καιρό είχε να παίξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΛΟΥΚΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ.ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΛΟΥΜΠΙΑΚΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον Γκορντον εγινε προταση ανανεωσης αλλα τα λεφτα της γαλατα ηταν απλα παρα πολλα

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και παλι πληρωνει 18 παικτες... ας επαιρνε 2 λιγοτερους και να κραταγε το γκορντον.. μετα μας φταιει η διαιτησια.. ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγω δεν τον παω πολυ αυτον τον παικτη (ακομη και τωρα) αλλα εκ του αποτελεσματος φαινεται οτι ο Ivcovic ηταν ο σωστος και εμεις ολοι λαθος.

    Αν δεν παραδεχεσαι την αληθεια δεν πας πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή