Athlenda

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΟΡΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ?



 Μετά από πολύ ψάξιμο ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι ο  Τζόυ Ντόρσι θα είναι ο πολυαναμενόμενος ψηλός που θα ενισχύσει το ρόστερ για το δεύτερο-κρίσιμο-μισό της χρονιάς.Ο Αμερικανός κόπηκε από τον Ιβάνοβιτς-στην ουσία και ο ίδιος ''φωναζε'' για να φύγει-και την Κάχα,στην οποία ποτέ δεν πάτησε.Είναι μια καλή επιλογή όμως?Πάμε να δούμε πιό αναλυτικά..



Ο παίχτης είναι πολύ γνωστός.Μέλος(βασικός σέντερ) των περίφημων Μέμφις Τάιγκερς του Καλίμπαρι, με συμπαίκτες τους Ντέρικ Ρόουζ,Κρίς Ντάγκλας-Ρόμπερτς και ταίρι στη φρόντκορτ τον Ρόμπερτ Ντοζίερ,έπαιξε στον περίφημο τελικό του 2008  όπου και ηττήθηκε από τους Τζέηχοκς του Τσάλμερς και του Μπράντον Ρας.Αφού επιλέχτηκε στο Νο33 του ντράφτ και έκανε τις βόλτες του σε διάφορες ομάδες υπέγραψε στη Βιτόρια φέτος με τη γνωστή κατάληξη.


 Στην περίπτωση του υπάρχουν κάποια δεδομένα.Μας αρέσει σαν παίκτης.''Είναι παίκτης Ιβκοβιτς'',hustle player.Εργαλείο,παίζει για την ομάδα δε ζητάει πολύ τη μπάλα.''Μπενουαλασο-φέρνει..''Πολύ καλός ριμπάουντερ(πάει πολύ και στο επιθετικό)και αμυντικός.Σκληρό παιδί.Εκπληκτικά χτιστό κορμί,φοβερή δύναμη για αυτό και παρά τα απαγορευτικά 2.03μ του στο ΝΒΑ λογιζόταν ως σέντερ.Εχει καλά πατήματα και τάιμινγκ ώστε να μπλοκάρει σουτ.Κάνει συγκεκριμένα πράγματα και τα κάνει καλά.Το θέμα είναι άλλο..Υπάρχει μια γενική συνθήκη,που λέει ότι η επιτυχία της ωένταξης ενός νέου παίκτη,είτε είναι πολύ καλός,μέτριος ή κακός,εξαρτάται από το που πας να τον ''φυτεύσεις'' και τι του ζητάς.Με ποιους παίκτες θα τον ταιριάξεις και με ποιους θα τον βάλεις να παίξει μαζί ώστε να μπορεί να είναι περισσότερο αποτελεσματικός.Κατά τη γνώμη μας ο Τζοϋ Ντόρσι δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ψηλός που ήθελε ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή.



 Με τον Παπαδόπουλο έξω έως τα τέλη Φεβρουαρίου και το τοπ-16 να αρχίζει,οι ερυθρόλευκοι θα ''μπουν''  στη μάχη με μοναδικό πραγματικά ψηλό κορμί τον Γλυνιαδάκη(τον οποίο φαίνεται να εμπιστεύονται έμπρακτα).Ο νέος Αμερικανός μπορεί να ταιριάξει (παίζοντας πάντα στο ''5'',το ''4'' ξεχάστε το δε στρίβει)με τον Αντιτς ή με τον Πρίντεζη(ο οποίος παίζει πολυ με τον Χάινς)ακόμα και τον Χάουαρντ(αν τον δώσουν χρόνο).Εχει πολύ περιορισμένο επιθετικό ρεπερτόριο.Δε σουτάρει,δε μπορείς να ακουμπήσεις πάνω του στο πόστ.Αν το κάνεις δε θα προλάβει καν να ολοκληρώσει γιατί είναι πολύ επιρρεπής στο λάθος.Σουτέρ ελευθέρων βολών κάτω του 50%..Θα σκοράρει κυρίως από σκουπίδια ή καρφώνοντας από ασίστ πάρτο-βάλτο.


 Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον Χάινς ως undersized σέντερ και μάλιστα ο πρώην παίκτης της Μπάμπεργκ αποτέλεσε κλειδί σε πολλές νίκες χτυπώντας με την ταχύτητά του.Στο τοπ-16 θα βρούν απέναντι τους την ΤΣΣΚΑ των Κρίστιτς-Κάουν,την Εφές των ψηλών κορμιών(Μπάρατς-Κούγκο-Μπατίστα)και τη Γαλατά με τα πιό light σχήματα που είναι πιό κοντά σε αυτό που παίζουν οι ίδιοι.Θα μπορέσουν να ανταπεξέλθούν...?Σαφώς και μπορεί να πάει-κοιτάζοντας σε βάθος χρόνοιυ-πάνω στον Μπατίστ,θα ενισχύσει τα γρήγορα σχήματα που παίζει ο ''Σοφός'',είναι σε ρυθμό αγώνων δηλ.σε ετοιμότητα και κυρίως οι ερυθρόλευκοι δεν πλήρωσαν χρήματα σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον παίκτη για να τον αποκτήσουν.Η οικονομική κατάσταση του κλάμπ σε συνδιασμό με την ξηρασία της αγοράς οδήγησαν στον Ντόρσι.Η απόφαση να υπογράψουν τον Ντόρσι που θα οδηγήσει..?

Υ.Γ. Είχαμε γράψει καμιά 500αριά φορές για το πόσο λείπουν από τον Παναθηναϊκό οι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να σκοράρει και να ξεκολλήσει την επίθεσή τους ο Περπέρογλου.Σκόρ από το πόστ,φαστ μπρέηκ,σουτ,προσωπική φάση..Και πολύ πάθος (στα μέτρα αυτού που μας είχε συνηθίσει)για ζωή,για μπάσκετ,το οποίο φτιάχνει όλη την ομάδα.

12 σχόλια:

  1. πολυ καλη αναλυση και θα συμφωνησω.σωματικα ειναι σαν τον χαηνς δε βλεπω τι διαφορετικο θα προσφερει.ενα παικτη 2,10 ηθελε η ομαδα φοβητρο καλο σκορερ.με 50% βολες με αυτον και παπαδοπουλο θα μας κανουν πλακα οι αντιπαλοι

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ΤΕΟ.Δεν είναι κακός ο Ντόρσι,απλά δε θεωρώ ότι μπορεί να ''σπρώξει'' την ομάδα..

      Διαγραφή
  2. Ράζιτς τζιμ.Και Ντόρσεϊ.Ο Σέρβος δεν έπαιζε τόσο πολύ στη Ρίτας.Να δω ποιός θα φύγει.Ο Έησι Λό της Παρτίζαν πως θα σου φαινόταν?Ελεύθερος ήταν

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίκτης ο Λο,αλλά θα προτιμούσα τον Κάιλιν Λούκας.Χωρίς πολύ σκέψη..

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. ανεβαίνει τις επόμενες ώρες.Με αυτό καταπιάνομαι τώρα..

      Διαγραφή
  4. Ο ολυμπιακος το τελευταιο που ηθελε τωρα ηταν ενας ακομα undersized center, η χειροτερη επιλογη απο ολους οσους ακουστηκαν. Ρε γαμωτο ενα ψηλο κορμι θελαμε μεσα στη ρακετα , η εστω εναλακτικα ενα 4 με καλο περιφερειακο σουτ(αν και αυτο φαινεται να το κανει αναπαντεχα καλα ο Πριντεζης), μακαρι να το κανει ο Βασιλοπουλος. Και τι πηραμε ?? εναν παικτη που δεν εχει πλατη ,δεν εχει βολες και δεν εκανε τιποτα στην Caja.
    Τελος παντων αντε να δουμε.
    Jim τι γνωμη εχεις για τον Rasic που οπως φαινεται θα ειναι ο αντικαταστατης του Lucas???
    Στο προϊγουμενο εννουσα οτι ο Hains θα απαλασοταν απο τα αμυντικα miss match. και αυτο γιατι ο Duda τον εχει συνηθως ζευγαρι με τον Πριντεζη.
    Φιλικα παντα, Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νικόλα.Γράφω τώρα για τον Ράζιτς,θα δείς εκεί τις απόψεις μου και το σχολιάζουμε μαζί.

      Διαγραφή
  5. Oraio to arthro sou, alla o titlos tha eprepe na einai allos: Dorsey - h kainourgia panagiotaina? Me tous aggelopoulous na min theloun na valoun lefta, o Dorsey itan, apo to olotela, kalyteros.
    Kata th gnomi mou einai klassikos KDOA(Ktinodis Dynami- Ogodhs Agnoia), an ithelan tetoio paikth giati den epairnan ton loni baxter, pou toulaxiston borei na paiksei kai ligo plath?
    Epishs h logikh sthn arxh itan na yparxei kai kapoios ektos tou spanouli pou na borei na parei plays apo mesa, h kano lathos? tha apolafsoume poly glyniadaki sth synexeia mou fainetai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γράψαμε,ο Ντούντα δείχνει ότι πιστεύει πλέον τον Κρητικό..Ο Ντόρσι του εξυπηρετεί τα γρήγορα-χαμηλά σχήματα με τα οποία θέλει να περνάει η ομάδα του τον περισσότερο χρόνο στο παρκε.Περιμέναμε σίγουρα κάτι διαφορετικό,σωματοδομικά τουλάχιστον..

      Διαγραφή
  6. Scripta manent! Χωρίς ίχνος κακοπροαίρετης κριτικής.

    Απλά έμαθα χθές το blog σου και έχω καταπιαστεί διαβάζοντας τα εξαιρετικά σου άρθρα. Γυρνώντας χρονικα σε παλαιότερα κομμάτια σου είδα αυτό και ήμουν πολύ περίεργος να δω τι έγραψες.

    Διαβάζοντάς το ανακάλυψα οτι παρότι το scouting report του Dorsey που έκανες είναι εγκυρότατο και ακριβέστατο έπεσες απόλυτα έξω στην πρόβλεψη σου οτι δεν ταίριαζε!

    Έχει πολύ πλάκα να είσαι μετά Χριστόν προφήτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά χαρά φίλε. Εννοείτε ότι έπεσα έξω! Όπως και με τον Λο. Δεν πίστευα ότι μπορεί να βοηθήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Στο σκάουτινγκ είναι πολύ δύσκολο να λαθέψουμε μιας και το 80-90% των παικτών που έρχονται συνήθως, το παρακολουθούμε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή