Athlenda

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΙΛΤΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ



Το Ηοοpfellas αξιολογεί τον Χίλτον Αρμστρονγκ που φέρεται να υπέγραψε  στον Παναθηναϊκό. Είναι πραγματικά τόσο καλή περίπτωση?  Διαβάστε την αλήθεια..



 Ο Χίλτον Άρμστρονγκ είναι ένα από τα τελευταία ονόματα που φέρεται να ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, ώστε να πλαισιώσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στη θέση «5». Mάλιστα πρίν λίγο ο ίδιος ανακοίνωσε τη συμφωνία μέσω twitter. Ο παίκτης είναι πολύ γνωστός. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Βιλερμπάν, αντίπαλο του Άρη στο Eurocup. Mάλιστα στο παιχνίδι του Αλεξανδρείου είχαμε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε από κοντά, μιας και βρισκόμασταν στη Θεσσαλονίκη εκείνη την περίοδο.  Για πάμε..


TI ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:  Έχει το πλήρες αθλητικό πακέτο. Τα προσόντα του σε αυτόν τον τομέα είναι απλά εντυπωσιακά και σε μια ομάδα η οποία –με το παρόν ρόστερ-  θα παίζει με τα πόδια καρφωμένα στο πάτωμα, το above the rim παιχνίδι του θα είναι από χρήσιμο έως απαραίτητο. Sky jumping forward/center.  Η αθλητική του ικανότητα συνδυάζεται με ένα τεράστιο wingspan, περίπου 7’4’’, αρκετά μεγάλο για παίκτη με ύψος κοντά στο 2.08μ. Παιδί του Τζίμ Καλχούν,  έχει περάσει από ένα εκ των καλυτέρων μπασκετικών προγραμμάτων στον πλανήτη, με το οποίο κατέκτησε και τον τίτλο το 2004. Καλός μπλοκέρ με σωστό τάιμινγκ. Καλά χέρια. Οι προδιαγραφές του τον βοηθούν να είναι σχετικά καλός στο επιθετικό ριμπάουντ, κομμάτι στο οποίο θα μπορούσε να είναι βέβαια ασυναγώνιστος λόγω σωματοδομής. 


 Το επιθετικό του παιχνίδι είναι αλήθεια ότι έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Δουλεύει το σουτ του από μέση απόσταση και σουτάρει αξιοπρεπώς από τα 5μ. Η απελευθέρωση του γίνεται σε υψηλό σημείο, οπότε σε συνδυασμό με τα μακρά του άκρα καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολα να μπλοκαριστεί. Ο κύριος όγκος των πόντων του προέρχεται από μπάλες που μαζεύει γύρω και κάτω από το καλάθι. Στη δεύτερη περίπτωση τελειώνει με κάρφωμα. Ψηλά δεν έχεις καμία τύχη να τον κόψεις, το πιο πιθανό είναι να σε «θάψει». Στο ρεπερτόριο του έχει μια σειρά από spin moves τις οποίες συνηθίζει πολύ για να δημιουργήσει χώρο και να τελειώσει είτε με baby hook είτε με turnaround jumper. Του αρέσει να πηγαίνει πολύ αριστερά ενώ τελειώνει (τα χούκ που γράψαμε) και με τα δύο χέρια.

 Πρόκειται για καλό χαρακτήρα, «ωραίο τύπο και τζέντλεμαν» όπως μας είχαν πεί από την Λυών, με μεγάλη διάθεση να ενταχθεί στη γαλλική κοινωνία και να κατανοήσει την  κουλτούρα του τόπου που εργάζεται. Μάλιστα τα Χριστούγεννα έμεινε οικογενειακώς στη Γαλλία και δεν πήγε καθόλου στη πατρίδα του, πράγμα σπάνιο για Αμερικανό.


ΤΑ ΜΕΙΟΝ: Underachiever.. Νο12 του ντραφτ το 2006, κατέληξε από τα 2.8 εκ. που έπαιρνε το ’09, στα 850χιλιάρικια το ’10 και εν τέλει στα.. 200χιλιάδες δολάρια που πήρε πέρυσι στη Λυών. Έχει χτυπητές αδυναμίες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επιθετικά είναι ασανσέρ. Δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σταθερό στο ρεπερτόριο του που θα του αποφέρει κάποιους στάνταρντ πόντους. Χρειάζεται βελτίωση στα τελειώματα του. Τα παιδιά που παρακολουθούσαν Γαλλία πέρυσι καταλαβαίνουν.. Το 63.6% στα δίποντα δεν αντικατοπτρίζει όλη την αλήθεια. Οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι προέρχεται κυρίως από καρφώματα. Αν απομονώσετε το κομμάτι των επιδόσεων του στο ποστ –χωρίς τα καρφώματα- θα δείτε ότι το ποσοστό του είναι στην πραγματικότητα μικρότερο. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρωλίγκα θα βρεθεί προφανώς λιγότερες φορές φάτσα με το καλάθι.. Επιρρεπής στο λάθος, κυρίως όταν ντριμπλάρει σε στενό χώρο. Δεν αποτελεί παράγοντα στη σετ επίθεση. Απλά και ξάστερα. Σας θυμίζω ότι αυτό θα παίξει ο Παναθηναϊκός φέτος..


 Αδύνατος ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, για να αμυνθεί στη θέση «5». Τρώει «πολύ προσποίηση». Ένας παίκτης πιο κοντός, διαστημικά πιο αργός και αθλητικός, αλλά δυνατότερος και με καλύτερη γνώση του αθλήματος (π.χ. ο Ντάριλ Μίντλεντον στη τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα) μπορεί να τον κάνει να φαίνεται «κουτός» βάζοντας του το ένα γκολ φάουλ μετά το άλλο.  Θέλει δουλειά εδώ και γενικότερα στο τομέα της αντίληψης.  Θα παρατηρείστε ότι θα χαθεί πολλές φορές στις περιστροφές, ειδικά στην αρχή, εφόσον η ομάδα του επιλέξει να αμυνθεί έτσι. Από τα παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε ότι έχει και ένα θέμα με τα φάουλ. Μέτριος σουτέρ ελευθέρων βολών. Θα μπορούσε να δουλεύει πολύ καλύτερα στο αμυντικό ριμπάουντ (παρ’ότι στη Γαλλία τα νούμερα του πέρυσι δεν ήταν άσχημα) καθώς δεν είναι αυτό που λέμε «ριμπάουντερ  θέσης» αλλά μαζεύει μπάλες κυρίως λόγω των αθλητικών του προσόντων. Mentality? Τι είναι αυτό..

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ


 Το ''πακέτο Άρμστρονγκ'' κοστίζει σαφώς παραπάνω από τα 200 χιλιάρικά που πήρε πέρυσι στη Βιλερμπάν. Ακόμα και με λίγα παραπάνω χρήματα είναι μια value/money επιλογή.  Όχι, στα δικά μας μάτια δεν είναι αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για τη θέση «5». Σε καμία περίπτωση. Μπορεί σίγουρα να φέρει πράγματα που λείπουν από το πράσινο ρόστερ αυτή τη στιγμή ενώ παράλληλα σημειώστε ότι στα 26 του, δεν έχει καν πλησιάσει το πικ του. Αλλά όταν συζητούσαμε για Τόλιβερ, Άντμουντσον, Ντιόγκου και Λάσμε πριν λίγες ημέρες.. Ναι, μπορεί να ενδιαφερόταν η Μπαρτσελόνα, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ TON ΠΡΟΟΡΙΖΑΝ  για 5ο ψηλό και όχι για στάρτερ (δεδομένου της φύσης του Σοφοκλή ο οποίος λογικά θα ξεκινάει, αναμένεται να μοιράζονται τα λεπτά).Το θετικό  πάντως είναι ότι η ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι μπροστά μας.. Κίνηση που θα κρίνει πολλά στο κομμάτι της χημείας και θα καθορίσει το τελικό στάτους  του πράσινου ρόστερ..

Y.Γ: Περιμένουμε μια ενημέρωση για το που πραγματικά βρίσκεται η υπόθεση Κρίς Ράιτ, ώστε να προχωρήσυμε και εκεί σε σχολιασμό.

Υ.Γ: Μη μασάτε από τη φωτό με το in your face του Τζινόμπιλι. Αυτό μπορεί να σου συμβεί ακόμα και αν λέγεσαι Ντουάιτ Χάουαρντ..

109 σχόλια:

  1. ΜΗ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑ.ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ 4 ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΙΧΤΑΡΟΣ ΓΤ Δ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ.ΕΣΥ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΟ? Κ Ξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bασικά τώρα συμβιβάζεσαι ότι αυτή είναι η τριάδα σου στο "5" και πας για έναν φόργουορντ που μπορεί να παίξει και στο "4" και στο "3". Νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή..

      Διαγραφή
  2. Απο οτι καταλαβαίνω ο παίχτης αυτός αποκτήθηκε και με γνώμονα το value for money οπότε να μπορεί ο ΠΑΟ να προσφέρει ένα συμβόλαιο κοντά στο 1 μυριο...δεν είναι άσχημη επιλογή αν τον θέλεις για 10-15 λεπτά το πολυ... Τώρα ο λασμε κολλάει; Ποια η γνώμη σου για τον μιλισιτς; Νομίζω άλλαξε ισορροπίες αυτή η μεταγραφή...ξέρεις ποσά του δώσανε; Έχεις καμία πληροφορία για ο πως βλέπουν τον κιτσεν μέχρι τώρα στην προετοιμασία; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχνα τα 10-15 λεπτά.. Τον ίδιο χρόνο με τον Σόφο πάνω κάτω να υπολογίζεις. Ο Λάσμε όχι τώρα, τέλος. Ο Μίλισιτς κόβεται ως χαρακτήρας και ας ήξερα ότι θα είχε 25+15 κάθε βράδυ..

      Διαγραφή
  3. Όσα περιγράφεις ξέρεις τι μου θυμίζουν; Έναν κάπως ψηλότερο Άντονι Κουκ... Καλό συμπληρωματικό παίκτη, αλλά άνευρο. Θεωρώ επίσης ότι χρειάζεται ο έκτος ξένος να είναι 3-4 κι όχι καθαρό πάουερ. Οπωσδήποτε με τρίποντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωωω...μας μαύρισες την ψυχή Jim...

    Μέτριος ο Άρμστρονγκ, ακριβό περιτύλιγμα ο Ούκιτς, λάθος του Πεδουλάκη ο Μασιούλις, καλούτσικος ο Κίτσεν αλλά όχι αυτό που χρειαζόταν η ομάδα στην περιφέρεια, οκ ο Πάνκο αλλά περίμενες κάτι "πιο δυνατό"...

    Και δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά πες και κανά καλό λόγο βρε παιδί μου να αναθαρήσουμε λίγο...Δεν βλέπεις, είμαστε στα πρόθυρα της παράκρουσης!

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. jim σορυ αλλα μας μαυρισες την ψυχουλα μας.Για να παρηγορηθω λοιπον και εγω εψαξα και βρηκα τι εγραψες για Λο και Ντορσευ.
    Ουτε για αυτους ησουν ενθουσιασμενος.Βαζω το λινκ για Ντορσευ να παρηγορηθουμε λοιπον ολοι μαζι οι του ΠΑΟ
    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html#comment-form.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ανωνυμε...καταρχην το λινκ που δινεις το εψαχνα, οποτε μου ρθες ουρανοκατεβατος..χεχεε...ευχαριστω...τωρα κοιτα να δεις τι πιστευω...ο τζοι αν και αμπαλος επιθετικα, οπως ειδες ειναι απλα καταπληκτικος στα υπολοιπα...τοσο στην αμυνα(ποστ,χαμηλα,ψηλα για μπλοκ,βαζει σωστα τα χερια του),οσο και στα ριμπαουντ, ενω παραλληλα ειναι τρομερα αθλητικος και απιστευτα δυνατος...αυτος ειναι ο λογος που πιστευω οτι ξεχωρισε αμεσως...τωρα για τον αρμστρογκ πιστευω οτι αν και καλος παικτης γενικα θα εχει προβλημα απεναντι του καθως δεν συγκρινονται σωματικα με τιποτα, ενω εφοσον δεν λογιζεται και ως αξιοπιστος επιθετικος απεναντι σε εναν τοσο καλο αμυντικο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να πελαγωσει!

      Διαγραφή
    2. Και πολύ καλά έκανες.. Μακάρι να πέσω πάλι έξω. Πέρυσι το γούσταρα κιόλας..

      Διαγραφή
    3. Jιμ,διαφωνω οτι επεσες εξω για Ντορσευ.Σιγα τον παικτη..ΟΚ εκλεισε ολες τις τρυπες στην αμυνα του ΟΣΦΠ και τι εγινε?Τραγικος επιθετικα ,παικτης συγκυριας,στα μισα παιχνιδια τσακωνοτανε με τον εαυτο του,ο Ντουντα τους επιασε ολους κοροιδα,και τους δικους μας ακομη με 5 τρυκακια για μικρα παιδια,Σπανουλης,Πριντεζης,Παπ,χτυπησαν λιμιτ απ,κοιμηθηκε και ο θεος,και οι δικοι μας αποφασισαν να εγκαταλειψουν μια ωρα αρχυτερα,για το θεμα της φυσικης καταστασεως δεν εκφερω σκοπιμα γνωμη..Εαν δεν ειχε κανει την αυτοκτονια του αιωνα η ΤΣΣΚΑ,τωρα ο Ντορσευ μαζι με τον Λο θα ψαχνανε δουλεια στην Γαλλια ως αποτυχημενοι.Γιατι ουτε πρωταθλημα θα επαιρναν.Σιγα τους παικτες.Καλα γραναζια,στα χερια ενος προπονηταρα,και καλοι σαπορτερς του Σπανουλη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 2, λυπάμαι που στο λέω αλλά βλέπεις άλλο άθλημα. Ο Λο το βλέπει το γήπεδο 10 μέτρα μεγαλύτερο απ' ό,τι είναι και ο Ντόρσι αμυντικά είναι τουλάχιστον dominant για τα Ευρωπαικά δεδομένα. Μια σύγχρονη, αμερικάνικη εκδοχή του Στόικο που είχατε. Και αυτά ενώ ήρθαν στη μέση της χρονιάς.

      Και αυτά από έναν Αρειανό μεν, τρελαμένο με το μπάσκετ δε.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ "ΨΑΓΜΕΝΟ" ΓΕΝΙΚΑ...ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ....ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΣΤΡΟΓΚ ΟΝΤΑΣ ΕΝΑΣ ΣΟΦΤ(ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ) ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΡΣΕΥ,ΧΑΙΝΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ?(ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

    ΓΙΑΝΝΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννη και σ'ευχαριστώ. Αθλητικά όχι, σε δύναμη ναι. Ο Ντόρσεη δε φημίζεται έτσι και αλλιώς για την ικανότητα του στο επιθετικό κομμάτι. Ο Χάινς ναι. Μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα να έχει με τον Μαυροειδή, ο οποίος μπορεί να τον κλειδώσει και να τον πάει καροτσάκι μέσα. Βέβαια για να τα λέμε όλα, τέτοιο αθλητικό πακέτο δεν είχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός και έλειψε. Απλά θα ήταν καλό να είχε λίγα παραπάνω μούσκουλα..

      Διαγραφή
  7. Μη τα μπλέκουμε ρε παιδιά, μιά χαρά παίκτης είναι, για τα 10 άντε 15 λεπτά που θα παίζει, θα πέρνει κανα ριμπάουντ, θα κερδίζει κανα φάουλ, θα ταλαιπωρεί τους άλλους ψηλούς. Ότι δεν έκανε ο γερο μάριτς πέρυσι.

    Όλα αυτά με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ θα τα δώσει όλα να αποκτήσει κάποιον πραγματικά καλό παικτη στους ψηλους, γιατί ουσιαστικά τώρα έχει μόνο το Σόφο.

    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω να παίζει για 10-15 λεπτά φίλε. Γιατί αν παίζει 10-15 αυτός, και άλλα τόσα ο Σοφοκλής (γιατί παραπάνω δεν αντέχει), τα υπόλοιπα 10-20 λεπτά ποιός θα τα παίζει, ο Σκορδίλης;

      Γιατί ναι μεν περιμένουμε μία μεταγραφή ακόμα αλλά αυτή θα προορίζεται για τη θέση 4. Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι μπορεί να πάρουμε 4άρι που να μπορεί να παίζει και στο 5. Ναι αλλά δεν θα μιλάμε για αστειότητες αν περιμένουμε από το 4άρι μας να μας ξελασπώσει στην θέση 5;

      Και έπειτα, όταν πας έναν παίχτη από την μία θέση στην άλλη, τότε η θέση από την οποία τον παίρνεις μένει γυμνή. Ποιόν θα έχεις μετά στο 4; Τον Πάνκο και τον πρώην παίχτη Τσαρτσαρή;

      Όλα αυτά δείχνουν κατά την γνώμη μου ότι ο Άρμστρονγκ αποκτήθηκε για βασικός, βασικότατος θα έλεγα παίχτης.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    2. Παίκτης 20 λεπτών, χρόνος στάρτερ. Έχει δίκιο ο Αργύρης

      Διαγραφή
  8. Σε ένα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ανεξάρτητα από το αν είναι καλοί οι παίχτες ή όχι. Ο σχεδιασμός είναι μπουρδ..

    Νίκος Πατήσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ότι έχει άνοιγμα μεγάλο στα χέρια σαφώς βοηθά στην άμυνα μας, σκεφτείτε όλους τους άλλους που έχουμε (Μασιούλις,Κίτσεν, Μήτσος,Μπράμος) όλοι τους με μεγάλο άνοιγμα στα χέρια για άμυνα - κλαδιά , όπως πέρσι της ΤΣSΚΑ ... Τώρα για το σκοράρισμα είναι άλλο θέμα. Πάντως αν τραβήξει ο Σόφο, Θα έχουμε περισσότερους πόντους από ψηλούς συγκριτικά με πέρσι. Για να δούμε και με το 4άρι /////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός με τον Πεδουλάκη πρέπει να παρουσιάσει μια σούπερ αμυντική ομάδα με τους Διαμαντίδη-Σόφο να αποτελούν το βαρύ σασί στην επίθεση. Μη σου φανεί περίεργο να δείς να παίρνουν λεπτά τριάδες όπως αυτή με Ξανθόπουλο-Διαμαντίδη-Μπράμος στη περιφέρεια. Εγώ θα το δοκίμαζα πάντως..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με αυτά που λες και νομίζω επίσης πως ο Διαμαντίδης θα παίξει και τρία θέση. Νομίζω ότι την έχει ΚΑΙ αυτή την ικανότητα. Αρκεί να μπορεί να οργανώνει ως ένα βαθμό ο Ξανθο. Επίσης ο Strong έπαιζε με κλειστά μάτια πικ εν ρολ και μάλιστα σε συμπαίκτες κατώτερης δυναμικής από του Μήτσου ή του Ρόκο... Βέβαια θα έχει διαφορετικούς αντιπάλους αλλά μην διαγράφεις 5 χρόνια ΝΒΑ εμπειρία...
      Υ,Γ Το έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά αξίζει να το λέω : κάνεις τρομερή δουλειά και δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιο επίπεδο-μπράβο σε όλα τα παιδιά που σχολιάζουν εδώ μέσα....

      Διαγραφή
  10. καλησπερα jim..νεος στο site σου...μ'αρεσουν αρκετα αυτα που γραφεις.. φαινεσαι γνωστης του αθληματος..να σε ρωτησω..θεωρεις οτι ο παναθηναικος μπορει να ρισκαρει κ να αποκτησει τον βελιτσκοβιτς?..δεν ξερω,μ'αυτα που που διαβασα κ σημερα δηλαδη την ενδεχομενη αποκτηση του Κομματου,αυτο σκεφτομαι..δηλαδη να αποκτησει ο παναθηναικος τον βελιτσκοβιτς κ μεχρι τον νοεμβρη που θα επιστρεψει στα παρκε να την βγαλει με Πανκο,Τσαρτσαρη κ Κομματο στη θεση "4"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε.. Έχουμε γραψει σχετικά, ναι τον πιστεύω. Έχει ποιότητα και καλύπτει και τις δύο θέσεις των φόργουορντ.

      Διαγραφή
  11. o law k o dorsey htan nba ers mages.htan kathara thema prosarmogis.auta ta paidia de xerw kata poso mporoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη Jim θεωρεις πως ο παο χρειαζοτανε εναν undersized ψηλο που να ματσαρει τον Χαινς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε gio που είσαι.. Πόδια θέλει και ενέργεια, το ύψος δε παίζει ρόλο..

      Διαγραφή
  13. παιδια μην βιαζομαστε να βγαζουμε συμπερασματα. οταν ερχοταν ο μπατιστ ηταν κανενα ονομα τεραστιο? αλλα τον ευνόησε ο προπονητης και η δυναμικη της ομάδας. Ο μαριτς ηρθε και δεν ακούμπησε...παροτι ηταν ο καλυτερος ψηλος της euroleague. Όσο για τον Ντόρσευ επαιξε καλα γιατι ο σοφός του βρηκε ρόλο...αρα ας περιμένουμε...

    telamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Jim!Θα ηθελα κι εγω καταθεσω την αποψη μου για τον παικτη,μιας και καθισα και ειδα το περσινο παιχνιδι του Αρη με την Asvel στο Αλεξανδρειο.Το παιχνιδι υπάρχει στο youtube και οποιος θελει το βλέπει.
    Μπορω να πω ότι μου αφησε και θετικες αλλα και αρνητικες εντυπωσεις.
    Καταρχην εχει παιχνιδι γυρω από την στεφανη.Μπορει να δωσει ανετα 3-4 κοψιματα σε κάθε αγωνα και να γεμισει την ρακετα με τα 2.10 εκατοστα του.
    Νομιζω ότι χρειαζοταν έναν παικτη με αυτές τις σωματικες και αθλητικες προδιαγραφες ο Παναθηναϊκός .
    Στο θεμα των rebounds δεν μπορω να πω ότι εμεινα ικανοποιημενος.Ναι μεν δεν εδειξε ότι υπαρχει ελλειμμα σε αυτό το κομματι,αλλα δεν μου εδωσε και την αισθηση της κυριαρχιας ,όπως θα επρεπε με βαση τα προσοντα του.
    Στην αμυνα στο post υπάρχει θεμα.Δυσκολευόταν αρκετα στο θεμα της δυναμης ,στο να σπρωξει π.χ. τον Μπογρη που δεν είναι και κανενα φοβητρο.Μαλιστα καποια στιγμη εχασε την ισορροπία του από ένα σπρωξιμο του πρωην σεντερ του Αρη.
    Βεβαια καλαθι δεν του εβαλε ο Μπογρης,μαλιστα του εριξε και 1-2 ταπες,αλλα αν βρει πιο ποιοτικο και δυνατο σεντερ νομιζω ότι θα υπάρχει προβλημα σε αυτό το κομματι.
    Παρατηρησα επίσης ότι προσπαθούσε κυριως να εκμεταλλευτει τα μακρια χερια του για να εμποδισει να φτασει η μπαλα στον αντιπαλο σεντερ και εκανε αρκετα καλη δουλεια.Νομιζω ότι στα κλεψιματα της μπαλας θα είναι εξισου δυνατος με τα κοψιματα.
    Αρνητική εντυπωση μου εκανε επισης και το πολύ χαλαρό του στυλ.Δεν εβγαζε ενταση και παθος στο παιχνιδι του.Και αυτό σιγουρα δεν είναι καλο για την πιεστικη αμυνα που θελει ο Πεδουλακης να παιξει και με τα περισσοτερα παιχνιδια του Παναθηναϊκού να εχουν φετος το χαρακτηρα του do or die.
    Στο θεμα της ομαδικης αμυνας δεν μπορω να τον κρινω ,γιατι αυτό είναι και ζητημα δουλειας συνολικα της Βιλερμπαν.Παντως ειδα προβλήματα και εκει,κατι λογικο για έναν μεχρι προσφατα ΝΒΑer.
    Στην επιθεση τωρα είναι όπως τα λες.
    Εχει ένα συμπαθητικό σουτακι απο μεση αποσταση.
    Σκριναρει αρκετα καλα και βρισκεται σε ετοιμοτητα για να παιξει pick n’ roll με τον γκαρντ της ομαδας του.
    Επισης επιθετικα μπορει να απειλησει κατά μετωπο μετα από τριπλα αν βρει χωρο.
    Αλλα νομιζω ότι το μεγαλυτερο μερος των ποντων του θα το σημειωνει μετα από «ταϊσματα» που θα του κανουν οι εξαιρετικοι στη διεισδυση point guards του Παναθηναϊκου ή κατά δευτερο λόγο μαζευοντας «σκουπίδια» μετα από αστοχα σουτ.
    Εγω σαν προσημο θα βαλω συν στην επιλογη αυτή του Παναθηναϊκού,παντα βεβαια σε συναρτηση με τα χρηματα που κοστιζει.Κυριως γιατι θα δωσει κοψιματα,κλεψιματα , ριμπαουντς ,στοιχεια δηλαδη που χρειαζοταν η ομαδα στο παιχνιδι της.
    Επιπλεον θα δωσει και αρκετους ποντους με καρφωματα ή επιθετικα rebounds ,βοηθωντας ετσι και επιθετικα.
    Αλλα το πιο σημαντικο είναι αυτό που γραφεις κι εσυ Jim.Οτι μπορει αυτος ο παικτης να εξελιχθει κι άλλο.Νομιζω ότι αν νιωσει ότι βρισκεται σε περιβαλλον που τον εμπιστευονται και τον πιστευουν,και αν αποκτησει κινητρο να δουλεψει σκληρα για να κατακτησει τιτλους και χρηματα ,τοτε μπορει να αποδειχτει εξαιρετικη προοπτικη.Νομιζω ότι το brand name του Παναθηναϊκου για αρχη και τα λαβαρα που βρισκονται στην οροφη του ΟΑΚΑ,συντομα θα τον κανουν να συνειδητοποιησει που ηρθε και που θελει να παει.

    ΥΓ.Νομιζω ότι μετα και την αποκτηση του Αρμστρονγκ,ο Παναθηναϊκός δεν πρεπει να παει σε παικτη τυπου Λασμε ή Τολιβερ,αλλα στον Βελιτσκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Τζόνι. Ωραία τα λές. Είναι πολύ ικανός στα κλεψίματα, μέτριος σκρίνερ. Άλλο σκρινάρω πολύ, άλλο σκρινάρω καλά. Έχεις δίκιο, τώρα πρέπει να πάει σε κόμπο φόργουορντ με καλό σουτ μάλιστα όπως είπε και ένας φίλος πιό πάνω. Εμένα ο Βελίτσκοβιτς μου αρέσει..

      Διαγραφή
    2. Μηπως παει για Μαικλ τελικα?Εσυ τι νομιζεις Jim?Θα ταιριαζε στον Παναθηναϊκό ο Μαικλ ή λογω ηλικιας λεμε γενικα οχι?Εγω παντως θα ηθελα κατι καλυτερο απο Βελιτσκοβιτς και κατι πιο φρεσκο απο Μαικλ.

      Διαγραφή
    3. Ο Πεδουλάκης και στη κρεβατοκάμαρα που κοιμάται με τη γυναίκα του αν ήταν δυνατόν θα έστρωνε ένα ράντζο για τον Μάικλ ώστε να τον έχει και εκεί δίπλα του.. Είναι σπουδαίος παίκτης αλλά μεγάλος. Έχουν μειωθεί τα καλά του παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Ο Βελίτσκοβιτς είναι καλός. Ίσως κάτι πιό αθλητικό να ήθελες..

      Διαγραφή
    4. Χα,χα,χα!Καταλαβα!Ωραιος ο Jim!

      Διαγραφή
  15. ΤΖΙΜΑΡΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΣΜΕ ΤΩΡΑ?

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λογικά θα πάει σε φόργουορντ. Λογικά.. Τον Λάσμε τον θεωρούσα απαραίτητο στον φετινό Παναθηναϊκό. Αν τον αποκτήσει ακυρώνει τη μεταγραφή του Σκορδίλη, δε βγάζει νόημα. Γιατί αλλιώς θα υπέγραφε αντί του του Σκορδίλη τον Κόμματο. Με αυτό το σκεπτικό το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σκεψου λιγο το να πεταε μεσα στα αρθρα σου λινκ για προηγουμενα αρθρα σου. Πχ εκει που λες " Σας θυμίζω ότι αυτό θα παίξει ο Παναθηναϊκός φέτος" θα μπορουσες ανετα να βαλεις ενα hyperlink να παμε να διαβασουμε και οι καινουργιοι τι ελεγες. Μακροπροθεσμα θα αυξησεις και το pageviews ετσι. Επισης ελπιζω να μην σε πειραζει, απο οταν σε εμαθα σε αναδημοσιευω σε ενα μικρο σαιτ που εχω αρχισει με 2 φιλους μπας και ανεβασω λιγο την ποιοτητα του content μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο βάζεις την πηγή κανένα πρόβλημα. Γιατί το είδαμε και αυτό, να βγάζουν μεροκάματο σε εφημερίδα με copy paste των κειμένων μας..

      Διαγραφή
  18. Tελικα ο τηομπσον υπέγραψε στην αλμπα τον θεωρείς καταλληλότερη επιλογή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον θεωρώ πιό μπασκετικό.. Με άλλη χημεία όμως, αντί Σκορδίλη θα υπέγραφα ένα πιό ψηλό κορμί.

      Διαγραφή
  19. ThomPson. Απο τον Armstrong εννοώ. Πάντως έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε πεδουλΑκη Μανωλοπουλο απο τη μια μεριά απο την άλλη με χαλάει κυρίως ότι ο Armstrong δεν φαίνεται να έχει μενταλιτι. Περιμένω Ένα τρελλο 3-4αρο με άψογο σουτ και Όχι λουζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θεωρείς καλύτερο τον Armstrong από τον υγιή Dozier? underachievers και οι δύο. εγώ θα δινα 600 χιλιάρικα και θα παιρνα τον devon jefferson ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον είχαμε στη λίστα με τους ξένους που προτείναμε, το θυμάσαι? Πολύ καλή επιλογή..

      Διαγραφή
  21. hi jim, εδω greenEmperor!
    πιστευω πως στο φετινο παναθηναικο ηταν απαραιτητος ενας καλος σεβεν-φουτερ, κυριως για τα ριμπαουντ που περσι μας σκοτωσαν, ετσι πιστευω πως ο armstrong κολαει τελεια! οσον αφορα για την επικειμενη μεταγραφη, ακουσα πως ο ποτσιους εμεινε ελευθερος, αν ισχυει ειναι 3/4 η 3/2? εκτος απο ποτσιους και βελιτσκοβιτς(που πιστευω αξιζει το ρισκο) κυκλοφορει τιποτε αλλο καλο σε αυτη τη θεση(ελευθερος)? τελος πιστευεις πως ο πεδουλακης θα παει σε 4/5, 4/3,...
    και ποια θα ειναι τα χαρακτηριστικα που θα θελει να εχει ο παικτης(ελπιζω τριποντο γιατι αλλιως μενουμε με μονο εναν σταθερα καλο εξω απο τα 6.75)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε.. Ο Πόσιους είναι γκαρντ-φόργουορντ, πλάγιος καθαρά. Η λογική λέει ότι θα πάει σε 4/3, αθλητικό με καλά πόδια που να μπορεί να παίξει hedge κ switch. Για εμένα απαραίτητη προϋπόθεση το καλό εξωτερικό σουτ.

      Διαγραφή
  22. ντιογκου και βελιτσκοβιτς θα αλλαζαν επιπεδο τον εξαστερο...
    ο αμστρονγκ εχει πραγματα στο παιχνιδι του που χρειαζοταν ο παο,αλλα οταν στην ευρωπη ολοι oι σεντερ θα τον βαζουν μεσα στο καλαθι και θα τον φορτωνουν με φαουλ στο ποστ,τοτε θα εχουμε προβλημα....
    θεωρω τον αμστρονγκ την χειροτερη λυση σε σχεση με ολα τα ονοματα που ακουγαμε για τον παρτενερ του σοφοκλη(φισερ,ντιογκου,αμουντσον,τολιβερ,λασμε,μασεϊ) και διαπιστωνω οτι η ιστορια με τον φωτση ηταν μια μεγαλη φουσκα διοτι αν ειχες διαθεσιμο τοσο χαρτι να ριξεις εδινες 900.000 στον ντιογκου και αλλα 400-500 στον νοβιτσα και ειχες σουπερ φροντ λαϊν....ο αμστρονγκ ειναι οικονομικος και να θυμιθιτε οτι ακομα και αν ερθει ενα τεσσαροπενταρι ή τριαροτεσσαρι θα κοστιζει οσα και ο αμστρονγκ...
    δεν θελω να γινομαι κλαψας αλλα φαινεται οτι ο πεδουλακης το εχασε καπου στον σχεδιασμο διοτι σε σχεση με τα λευτα που σκασαμε για κιτσεν,ουκιτς,μασιουλις,αμστρονγκ αλλα και ελληνες παιχτες που φεραμε (ξανθοπουλος,σκορδιλης) θα μπορουσαν να αποκτηθουν παιχτες με πολυ περισσοτερο ταλεντο και ικανοτητες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Κρίς. Και οι δύο που αναφέρεις είναι πολύ καλοί παίκτες. Ας περιμένουμε να δούμε τη "δύναμη του συνόλου" στο παρκέ.

      Διαγραφή
  23. Γεια σου Jim.O Αρμστρονγκ ειναι ενα χαρουμενο παιδι,συμπαθεστατο,με ανεση,χαλαροτητα.Καλωσυνατος,θα τον αγαπησουν ολοι στην ομαδα,παρα την ελειψη συγκεντρωσης που παρουσιαζει στο τερεν και την αδυναμια του να αντιληφθει την εννοια της λεξεως τακτικη.Αγωνιστικα ειναι ο παικτης ""οσα πανε και οσα ερθουν""και αυτο ακριβως δεν αποκλειεται να τον κανει καθοριστικο σε καποιο μεγαλο παιχνιδι[αν τα προλαβει].Το πουλεν του Μανωλοπουλου,εχει και ενα αλλο σημαντικο στοιχειο.200 χιλ επαιρνε περσυ στην Γαλλια,προταση αλλη δεν ειχε κατα συνεπεια,υπεγραψε με κανενα κατοσταρικο[γι αυτο προφανως ξυνισε και δεν απαντησε χθες].Συνεπως ειναι ο πιο φτηνος σεντερ που κυκλοφορουσε στην Ευρωπη.Μειον,ενας καλος προπονητης η ενας καλος ψηλος μπορει να κανει πλακα μαζι του στην Ευρωπη.Συν,μεσα σε αυτο το περιεργο φετινο τουρλουμπουκι,θα προσθεσει καποια πραγματακια,καμια ταπιτσα,καποιο καρφωματακι,καποιο απροβλεπτο-κρισιμο επιθετικο ριμπαουντ,λιγη ανεμελια,ισως να ξυπνησει λιγο απο θεμα τακτικης,και να τον υποτιμησουν τοσο που να κανει ζημιες στο τελος.Σε τελικη αναλυση,δε βαριεσαι,αν βγει,βγηκε,ουτως η αλλως εχουμε και θα εχουμε πολυ σοβαροτερα προβληματα στην Ελλαδα,στο αμεσο μελλον..Οσο για το περιφημο 4αρι οσο και αν ψαχνω δεν βρισκω καποιον παικταρα, εκει στα 250-300 χιλ?Πραγματικο εννοω και οχι βαπτιζομενο.Παντως εαν η διοικηση αποφασιζε να φερει κατι πραγματικα καλο και αξιοπιστο στο 3-4[που σημαινει σπας συμβολαιο απο Ευρωπη] η χτυπας κανεναν Κασπι,μπορουσε να στρωσει ολο το θεμα. Jim keep walking..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φιλαράκι.. Νομίζω ότι θα πάρει παραπάνω από 200, μόνο εαν αναλογιστείς το status του κλαμπ.. Θα έχει θέμα στην άμυνα απέναντι σε δυνατά σεντερ με κιλά.

      Διαγραφή
  24. Κάτι μου λέει οτι λογίζεται ώς τρίτος σέντερ...Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν κάνει για starter, επίσης ούτε και ο Γάιος για τρίτος... Θα έχουμε πρόβλημα, θεωρητικά πάντα. Το οτι τον πήραμε κοψοχρονιά απο οτι ακούγεται ενισχύει τον συλογισμό μου. Οπότε πάμε για Λασμέ ή καμμιά έκπληξη και κλείσαμε στο 5. Οι θέσεις 1 και 5 είναι οι πιο κρίσιμες οπότε δικαίως ριχνεταί το βάρος εκεί. Τώρα όσον αφορά στο 4 μην ξεχνάμε ότι του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει ο Αντώνης. Jim, στέκεται στο 4 ο Νέστωρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Φράνκι αναστήθηκες? Συγνώμη που σε καθάρισα α΄΄'α έκανες μ...ς! Έγραψα ότι αποκτήθηκε για να μοιραστεί λεπτά στάρτερ με τον Σχορτσιανίτη. Τα λεγόμενα τα δικά μου δεν έχουν σημασία, στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν και αποκτήθηκε για να καλύψει τη θέση μαζί με τον Σοφοκλή. Τρίτος θα είναι ο Σκορδίλης. Ο Νέστορας πλέον σε τέτοιο επίπεδο είναι πιό κοντά στο "4" παρά στο "3", σε αυτή την ηλικία. Τα δυαροτριάρια που καλύπτουν τη θέση του σμολ φόργουορντ θα του φαίνονται σαν μύγες που δε προλαβαίνει να δεί.. Πάντως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Απλά υστερεί πολύ αμυντικά..

      Διαγραφή
  25. Jim symperainw m auta pou les oti o Panko apokththike gia "anaplhrwmatikos" sto 3-4 kai oxi gia "5datos" (skopimws ta eisagwgika). An nai tote vgazei poly perissotero nohma h metaggrafh tou kathws de tha kostisei toso h hlikia tou kai h kapoia adynamia pou thewrw oti exei sthn amyna, kai einai pragmatika kalh epilogh, sthn arxh pistepsa oti tha einai h vasikh elpida tou PAO gia scorarisma kai mou eixe fanei mikrh metagrafh (mono logw hlikias epanalamvanw, thewrw oti einai apo tis periptwseis pou symvainei syxna se Amerikanous paixtes na mhn paroun pote to symvolaio pou axizan gt den perasan se kalh hlikia apo kalh omada wste na anevasoun tis metoxes tous-syxna exw dei vevaia na symvainei kai to anapodo). Tn thymamai paliotera na paizei pio poly 3 kanw lathos? An kai gavros den exw kamia idieterh ektimhsh se Mavroeidh, alla thewrw oti ston PAO tha htan poly pio xrishmos me to roster eidika opws diamorfwnetai, ton evlepa auton na pairnei pio poly xrono apo olous sto 5. Mia erwthsh teleutaia pou mou exei karfwthei. O Perperoglou gt den ekaige ton PAO na ton krathsei, me dedomeno prwton, oti xarise paixth ston Olympiako akrivws ekei pou eixe na kanei th dyskolh epilogh, deuteron san eikona de tha fainotan oti den mporese na krahsei oute enan apo tous eleutherous tou, kai 3on tha prosefere voitheia sthn omaloterh metavash ths omadas sthn nea epoxh apofortizontas ligo Diamadidh (pou prepei na kouvalhsei kai agwnhstika pera apo psyxologika thn nea omada) kai Tsartsarh...

    YG. Thewrw (ap osa akouw apo gnwstous sto xwro, oti anastaltiko paragonta gia tous Ellhnes paixtes (oxi toso autwn pou efygan gt ta lefta pou vrhkan htan polla gia na ta arnithoun oso kai gia na ta dwsei o fetinos PAO alla akoma kai o persynos, alla kyriws gia Perpe kai gia autous pou arnithikan) epaixe poly rolo o "idiorythmos xarakthras" na to pw komsa tou Dhmhtrh Giannakopoulou. Isxyei kati tetoio?

    Sygxarhthria kai pali gia to kalytero makran mpasketiko blog...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Άλεξ, σ'ευχαριστώ φίλε.. Να στο πω χύμα, στο ρόστερ που φτιάχνει ο Παναθηναϊκός σταρτερ μπετόν είναι μόνο ο Διαμαντίδης, Δε μιλάω για το ποιός ξεκινάει. Αναφέρομαι σε λεπτά συμμετοχής.Mια χαρά είναι ο Μαυροειδής, πολυτέλεια για τρίτος ψηλός με τα σημερινά δεδομένα. Ναι, ο Παναθηναϊκός τον είχε περισσότερη ανάγκη αυτή τη στιγμή.. Η αγορά του μπάσκετ δεν είναι manager στο pc. Υπάρχουν οι διαπροσωπικές σχέσεις που παίζουν τεράστιο ρόλο. Με άλλους κάνει νταλαβέρια, με άλλους όχι. Σε άλλους "χρωστάς", άλλοι σου οφείλουν.. Πως συμπεραίνεις ότι δεν τον ήθελε τον Πέρπε εφόσον του είχε κάνει πρόταση οικονομικά καλύτερη από αυτή του Ολυμπιακού? Και ας ήξερε ότι δεν έχει τύχη να τον κρατήσει.. Σίγουρα θα ήταν πολύ σημαντικός φέτος. Είναι αλήθεια ότι άλλαξαν κάποιες σταθερές στον ΠΑΟ φέτος. Νέα ατμόσφαιρα, νέοι κώδικες επικοινωνίας. Μερικούς μπορεί να μην τους ενέπνεε η συγκεκριμένη κατάσταση..

      Διαγραφή
  26. Τον παίκτη δεν τον ξέρω καθόλου, είδα συνολικά 15 ' video...
    Είδα όμως οτι ο άνθρωπος είναι πολύ αλτικος, έχει μακριά χέρια, έχει ένα όμορφο στιλ (ως σέντερ) για να σουτάρει από μέση απόσταση, και έχει μια δύο κινήσεις κοντά στο καλάθι, αλλά και δυνατότητα να ξεκινήσει ντραιβ, στοιχεία που μπορούν να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση οποιοδήποτε αντίπαλο θηρίο..
    Τις υπόλοιπες δουλειές του ψηλού μπορει να συμπληρώνει ο σοφο, και λίγα λεπτά ξύλου ο σκορδιλης.....αυτά αν δεν κατάλαβα λάθος....
    Δεδομένου λοιπόν ότι τσαρτσαρης και πανκο έχουν αξιόλογο σουτ, μεταξύ ενός παίκτη 3-4, και ενός πολύ δυνατού αθλητικού τεσσαριου με παιχνίδι πάνω από το στεφάνι, θα προτιμούσα το δεύτερο....
    Αν έχει και τρίποντο μακάρι, αλλά μετά πάμε σε ακριβό πακέτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αλέξανδρε. Δεν αποκλείεται να πάει και σε 4/5, τι να πώ.. Θεωρώ βέβαια ότι έτσι όπως είναι το ρόστερ τώρα, θα κινηθεί για κόμπο φόργουορντ. Έχει και τον Τσαρτσαρή για μπαλαντέρ στο 4/5, εκεί ποντάρει πολλά..

      Διαγραφή
  27. JIM εχεις το καλυτερο μπλογκ για μπασκετ με τις πιο ωραιες αναλυσεις και το πιο ωραιο υφος (επιτελους καποιος που γραφει με μπασκετικους όρους και όχι με μεταφρασμενους εξελληνισμούς τις πλάκας)
    Τέρμα το γλυψιμο όμως

    εγω τον παιχτη τον ειδα περυσι στα ματς με τον Αρη
    στο 2ο ειδικα στην γαλλια που παιζοταν η προκριση ηταν σουπερ
    και ειναι ενας παιχτης Νο12 στα ντραφτ οποτε εχει potential

    το θεμα είναι ότι αλλο βιλερμπαν , γαλλια και eurocup
    και αλλο παο , ελλαδα και euroleague

    θεωρω ότι στην Ελλάδα επείδη η πλειοψηφία παίζει το ανάποδο του ΑΓΟΡ (πολυ ωραιο αρθρο το προηγουμενο και ο Κουφος άλλο μυαλο)
    πρεπει οι ψηλοι και ειδικα οι αμερικανοι να κρινονται με τον : δείκτη fundamentals
    οποτε
    ποια η γνωμη σου JiM ο αμστρονγκ τα βασικα τα κανει σε ικανοποιητικο βαθμό?
    Μήπως θα μπορούσες να πεις την γνώμη σου για το αγωνιστικό στυλ που θα παιξει ο Πεδουλάκης ? Αν έχεις καταλαβει κάτι γιατι έχω μπερδευτει;

    Φράνκι Καρμπόνε ο Νεστωρ δεν ξερω αν κανει για 4αρι, αλλά 3αρι ήταν μια ζωη αλλα τωρα απο ότι καταλαβα επειδη περασαν τα χρονια πηγε στο 4 και μαλλον για να παρει την θεση του Κασελάκη. JiM τι λες?

    Alex7 πλεον το θεμα δεν ειναι στον ΠΑΟ αν ο DPG ειναι παλιοχαρακτηρας ή όχι ότι ένα σωματειο χάνει σε αξιοπιστία παρόλο που έχουν ενεργό ρόλο Μάνος Παπαδόπουλος και Αλβέρτης, μήπως πρέπει να κάνουμε μεταγραφή τον Ελληνιάδη; Τόσα χρόνια το λέει ο Θανάσής
    JiM τι λες?


    sportsuperspy









    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά sportssuperspy, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πάρε τη σφουγγαρίστρα και σκούπισε τα σάλια.. Στη Λυών ο Άρμστρονγκ είχε κάνει μεγάλο ματς εναντίον του Άρη, από τα καλύτερα φετινά του. Πολύ σωστά αναφέρεις ότι αλλάζει όμως επίπεδο.. Αν ήταν fundamental player ο Αρμστρονγκ θα έπαιρνε εκατομμύρια στο ΝΒΑ τώρα. Υστερεί εκεί.. Αργό τέμπο βλέπω, σετ επίθεση στο μισό γήπεδο με πολύ παιχνίδι στους Διαμαντίδη-Σόφο, άμεσο διάβασμα των μις ματς και πολύ άμυνα. Έξυπνο μπάσκετ και αντρικό. Μ'αρέσει αυτή κατεύθυνση.. Άσε να δούμε τη νέα διοίκηση και μετά να κρίνουμε. Ο Ελληνιάδης (άσχετο) κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

      Διαγραφή
  28. Βλέπω έναν παραλογισμό εδώ και δεν μπορώ παρά να σχολιάσω. Πολλοί εδώ αντιδρούν λες και θα είναι ο μόνος μας ψηλός για τη σεζόν ο καημένος ο Άρμστρονγκ. Εντάξει, είναι ψηλός έχει αθλητικά προσόντα αλλά να, δεν κάνει καλά αυτό, δεν κάνει καλά το άλλο. Ε φυσικά! Αν ήταν και ψηλός και δυνατός και αθλητικός και γρήγορος και με καλό σουτ από 3-4 μέτρα και με έφεση στις τάπες και με έφεση στα ριμπάουντ και με καλές βολές προφανώς και δεν θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό γιατί θα ήταν βασικός στο ΝΒΑ και μάλιστα σε ομάδα πλέι οφ.
    Το παιδί έρχεται να συμπληρώσει τους υπάρχοντες. Για τους αντιπάλους σέντερ με κιλά και δύναμη υπάρχει ο Σοφοκλής, ο οποίος ναι, στον φετινό Παναθηναϊκό θα πρέπει να κάνει σοβαρή και δυνατή άμυνα αν θέλουμε η ομάδα να μην έχει τρύπες. Υπάρχει και ο Τσαρτσαρής που νομίζω θα πάρει αρκετό χρόνο στο 5 φέτος δεδομένου ότι τα ποσοστά του στα σουτ έπεσαν, υπάρχει και ο Σκορδίλης, που αποκτήθηκε για να βοηθήσει για λίγα ποιοτικά λεπτά σε άμυνα (κυριώς). Ε, αυτούς έχουμε. Πρέπει ο προπονητής να τους δουλέψει και να τους βρει ρόλους ώστε να παρουσιαστούμε όσο πιο πλήρης γίνεται.
    Και για μια τελευταία φορά, το μπάτζετ έπεσε. Πέρσι στον Μάριτς (τρίτος σέντερ) δίναμε 600 χιλιάρικα. Φέτος ΔΕΝ γίνεται να δώσουμε τόσα. Και τα δημοσιεύματα για μπαμ ξεχάστε τα. Ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει.
    Κλείνει και το τεσσάρι και αρχίζει η σοβαρή δουλειά. Αν δούμε κενά, προχωράμε σε 1-2 μεταγραφές τον Ιανουάριο που ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Τα πράγματα είναι δύσκολα, το ρόστερ σαφώς θα είναι κατώτερο του περσινού (για τους υπεραισιόδοξους το λέω αυτό) αλλά με σωστή δουλεία όλα γίνονται.
    Υ.Γ. Πόσο πιο μεγάλη δυναμική θα είχε το ρόστερ αν αντί του Ξανθό είχαμε αποκτήσει Παππά;
    (συνεχίζω σε άλλο ποστ για το θέμα Λάσμε και εν γένει για τον σχεδιασμό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, πραγματικά λυπάμε γιατί τον έχω (είχα) σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, αλλα ο Τσαρτσαρής σταμάτησε να είναι μπασκετμπολίστας εδώ και 5 χρόνια...αν και εγώ είμαι αυτής της άποψης, ότι αποκλείεται να μείνουν μόνοοι τους Σόφο και Αρμστρονγκ, μου φαίνεται εξωπραγματικό ο Αρμ να είναι παίκτης 20-25 λεπτών, γιαυτό και πιστευω θα αποκτηθεί 4-αρι που θα παίζει άνετα και 5 (στυλ τσαρτσαρη που έχει θεωριτικά την ικανότητα να το κάνει) παρά 4-αρι που θα μπορεί να παίζει και 3 (βελίτσκοβιτς-τον οποίο παρπιμπτώντος τον θεωρώ σχετικά υπερτιμήμένο παίκτη).
      Πιστευω ένας Ματσβαν ταίριαζε καλά φέτος αλλα....

      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, έπεσε ο Κώστας αλλά φέτος πρέπει να προσευχηθούμε να δούμε Κώστα απ' τα παλιά γιατί θα τον χρειαστούμε αγωνιστικά και μη. Πάντως φίλε αυτοί είναι οι ψηλοί μας, και πάλι καλά να λες που ο Αρμ έπαιζε πέρσι 20λεπτα στη Γαλλία γιατί θα έφερναν κάναν Λουίς Άμουντσον που εδώ και 6 χρόνια στο ΝΒΑ παίζει 4-5 λεπτά κοντεύει να πιστέψει οτι το μπάσκετ ...μίκρυνε!

      Διαγραφή
    3. Το συμβολαιο του Ματσβαν,βασικοτατου πλεον στη Σερβια,με μακροχρονια προοπτικη,εσπασε με 250 χιλ,και εμεις συζητουσαμε να τα δωσουμε για καποιον Καββαδα.Ο Ματσβαν,ηταν ο πρωτος παικτης που και μπορουσε και επρεπε να ερθει,εαν μαλιστα δεις ποιοι ειναι οι ψηλοι μας τωρα,ειναι να τρελενεσαι.Ο Πεδουλακης δυστυχως εχει εμμονη με τους Αμερικανους επειδη του λενε οτι κανει καλες επιλογες και μαλλον δεν ασχολειται με Ευρωπαιους η δεν τους ξερει.Ο Τσαρτσαρης,απλα δεν μπορει πλεον.Εχει 5 χρονια να παιξει μπασκετ

      Διαγραφή
    4. Παιδιά ο Πεδουλάκης υπολογίζει πολύ τον Τσαρτσαρή κααι στο "5" για αυτό μπορεί να κινηθεί για κόμπο φόργουορντ και όχι 4/5. Ο Μάτσβαν είναι πολύ καλός. Έξυπνος, με τρίποντο και καλός ριμπάουντερ. Μπα.. Ο Άμουντσον των 13 λεπτών (όχι 4-5..) μια χαρά θα ήταν για 20+ λεπτά στην Ευρωλίγκα..

      Διαγραφή
    5. Σωστά! και γω τρελάθηκα που δεν υπήρχε καν στην προς εξέταση λίστα ο Μάτσβαν. καλά το ότι ο Αμούντσον έπαιζε 10-15 λεπτά δε λέει κάτι, τον έχουμε δει τόσα χρονια, χειρότερος του Αρμ. είναι ο οποίος έχει κάποιοα πλεονεκτίματα (αλτικότητα, αθλητικότητα κτλ). Αντίθετα ο Αμούντσον δε θα πρεσέθετε τίποτα παραπάνω. και ο Ουέφερ 15 λεπτά έπαιζε ΝΒΑ αλλα είδαμε τι κουμάσι είναι, χειρότερος του Τέπιτς (απο δω και πέρα καθιερώνω τη μονάδα τέπιτς (μ.τ.) για το πόσο μούφα είνα ένας πάικτης. Τέπιτς = 1μ.τ. by definition Ουέηφερ = 2μ.τ. κοκ )
      Καλά για τον Τσαρτσαρή έχουμε που φωνάζουμε τόσα χρόνια τώρα. Είναι μεγαλό κρίμα για τη ομάδα να περιμένει ο Πεδουλάδης απο αυτόν φέτος. Θα είναι μέγα λάθος να μη πάρει κάποιον ακόμα 4/5.
      Στο 3 υπάρχουν τόσοι πολλοί, μποτιλιάρισμα θα γίνει. Στη τελική, ακόμα και ο Μήτσος παίζει άνετα στο 3 αμα λάχει.
      Πάντως εμένα το ρόστερ μ'αρέσει με τις παραπάνω επιφυλάξεις.

      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  29. Ο σχεδιασμός γενικά ήταν σχετικά καλός δεδομένων των συνθηκών. Αρχικά νομίζω δεν πίστευαν στην διοίκηση ότι θα έφευγαν όλοι. Όμως σκεφτείτε, ο Μπράμος και ο Σοφοκλής έκλεισαν νωρίς νωρίς. Έλληνες διεθνείς και οι δυο με δεδομένες ικανότητες και ο Μάικ μάλιστα έχει και περιθώρια εξέλιξης. Και οι Πάνκο, Ξανθόπουλος αποκτήθηκαν νωρίς. Από την στιγμή που το θέμα Περπέ έκλεισε αρνητικά, ο Ματσιούλις (πολύ καλός παίκτης) έκλεισε άμεσα. Ο Κίτσεν και ο Γιαννόπουλος έκλεισαν στην αρχή της προετοιμασίας. Παράλληλα αποκτήθηκαν και 3 παίκτες νέοι με βλέψεις για το μέλλον. Και το θέμα του ψηλού θα έκλεινε νωρίς με τον Λάσμε που ήταν ξεκάθαρα πρώτος στόχος, αλλά η ίδια του η στάση του έκλεισε την πορτα της ομάδας. Είχε σχεδόν κλείσει αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε ότι θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους στο ΝΒΑ και φυσικά δεν γίνεται να περιμένει η ομάδα μέχρι μέσα Σεπτέμβρη για να τον κλείσει. Μόνο στο 4 υπάρχει καθυστέρηση πραγματική καθώς πέραν της περίπτωσης Φώτση, ουσιαστικά δεν έγινε καμία κίνηση για παίκτη στην θέση εκείνη.
    Λάθη έγιναν και ήταν σίγουρο οτι θα έχουμε και τέτοια, αλλά γενικά την περνάνε την βάση.
    Φιλικά, Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λίο. Ο Μασιούλις μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο underdog στον φετινό Παναθηναϊκό. Έχει το πακέτο να είναι η "έκπληξη"..

      Διαγραφή
  30. καλημέρα τζιμ.Πολύ ωραίο και κατατοπιστικό άρθρο.Να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα από αυτά που είπες για τον παίχτη.Περίμενα να αποκτούσαμε ένα παίχτη που θα διαθέτει δύναμη και ικανότητες στο αμυντικό κομμάτι.Περίμενα δηλ να βρούμε ένα παίχτη τύπου Ντόρσει(με καλύτερη τεχνική και ικανότητες στην επίθεση).Από αυτά που λες όμως,ο Άμστρονγκ κάνει συχνά λάθη,θα αντιμετωπίζει πρόβλημα με δυνατά 5αρια και θα κάνει συχνά φάουλ.Με δεδομένο ότι και ο Σόφο έχει την "κακιά συνήθεια" να κάνει εύκολα φάουλ σε κάποια παιχνίδια θα αντιμετωπίζουμε τρομερό πρόβλημα στο 5.Τώρα ο παο χρειάζεται ένα γρήγορο 4αρι που να μπορεί να ματσάρει σε ταχύτητα και δύναμη τον Πρίντεζη.Δυστυχώς,δεν ξέρω την αγορά όπως εσύ για να ξέρω αν υπάρχει κάποιος παίχτης που να ειδικεύεται στην άμυνα και να διαθέτει αξιόλογο σουτ 3 πόντων.Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν τέτοιοι παίχτες αλλά δεν ξέρω τα κασέ τους.Αν διατεθεί από την διοίκηση ένα ποσό κοντά στα 600χιλ $ θα βρεθεί πιστεύω κάτι αξιόλογο.Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου για τον Κόμματο(όπως ρώτησε και ο φίλος Φράνκι Καρμπόνε).Σε τί κατάσταση βρίσκεται??Αν αποκτήσει ο παο τον Κόμματο(που τον έχω σε εκτίμηση)τότε θα έπαιρνα και το ρίσκο να περιμένω τον Βελίτσκοβιτς μέχρι τον Νοέμβρη.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κόμματος πάει καλά στις πρώτες προπονήσεις ζέλικο. Αναμφίβολα είναι εξαιρετικός σκόρερ (όσο λίγοι θα πώ Έλληνες) αλλά κοίτα τι έχει ο αντίπαλος στην απέραντι όχθη. Ταχύτητα, πόδια, ενέργεια.. Συμπληρωματικό θα μου πείς τον θες.. Αν και ο Παναθηναϊκός θα πάρει ξένο παίκτη στα φόργουορντ.

      Διαγραφή
  31. DOCTOR
    Ο Στρόνγκ θα κλείσει σπίτια.Στη Βιλερμπάν έκακαν προπόνηση νηπιαγωγείου.Δεν υπάρχει τέτοιος ψηλός στην Ευρώπη.Μη μου συγκρίνετε τους χθεσινούς με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.Εχετε καταλάβει ότι πάιζαμε με 1,5 ψηλό πέρσι με ΜΗΔΕΝ ΠΕΝΤΑΡΙΑ λόγω ηλικίας και τραυματισμού του Μάικ , λόγω vitam soft του Βουγιού και λόγω ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ του Μάριτς και χρειάστηκε ΑΘΛΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ και οι γκρί στο f4 για να μάς νικήσουν ;
    Ο Στρόνγκ δεν είναι τέλειος αλλά για την τωρινή Ευρώπη και την ομάδα του Μπαρτζώκα ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.Αλτικός και μακρυχέρης.Ξύπνιος , διψασμένος και διαβαστερός.Εκρηκτικός και με τρανζίσιον μανούλα.Απιαστος στο ανοικτό γήπεδο γιατί ξέρει μπασκετ , ντριμπλάρει.Πράγμα που ο Κέτσαπ (χάινς) πχ δεν κάνει.Με 250 ματσάκια στο ΝΒΑ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. jim κατα τη γνωμη σου γραψε ποιον θεωρεις καλο 4αρι για την ΠΑΝΑΘΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πληγώνω για να σε πορώνω.. Είχα πεί τον Βελίσκοβιτς, αν και τώρα με τον Άρμστρονγκ στο "5" ίσως κοιτάξει κάτι διαφορετικό. Και ο Κρίς Ράιτ είναι καλό πακέτο, με το μείον του να είναι το σουτ. Μπορεί να ματσάρει τους πάντες όμως στα μετόπισθεν..

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς Τζιμ, ο Ράιτ είναι καλή λύση με τρομερά αθλητικά προσόντα, πολύ aggresive παίκτης ιδιαίτερα στην άμυνα και πεισματάρης στο να πετύχει όσο δεν πάει. Όταν έσκασε το όνομα του έκανα μια έρευνα και μπορώ να πω μου άρεσε το πακέτο, με ερωτηματικό όπως ανέφερες το σουτ καθώς τα ποσοστά του δεν μπορούν να πουν κάτι δεδομένου του μικρού χρόνου συμμετοχής του.
      Φιλικά, Λίο

      Διαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Πάει καλά Πασχάλη μέχρι τώρα, δεν αποκλείεται να πάρει και συμβόλαιο όπως πέρυσι ο Κυρίτσης.

      Διαγραφή
    2. ti les tha kanei to mpam pou grafotane gia paikti apo nba;
      exei na proteineis kana kalo tessari gia ton pao;

      Διαγραφή
  34. Εγω Τζιμ πιστευω ειναι αυτο ακριβως παντως, αντιθετα με το αρθρο σου, που εψαχνε ο Παναθηναικος διοτι ειναι πολυ ψηλος εχει εφεση στις ταπες παιρνει πολλα ριμπαουντ στο σκοραρισμα ειναι ικανοποιητικος και μαζι με τον Σοφο θα τσακισουν πολλα κοκαλα ακομα και αυτα των γερασμενων Αντερσεν Μπατιστ.Επισης πιστευω πως δεν πρεπει να αποκτηθει 3-4αρι οπως ο Βελισκοβιτς διοτι εκει θα ειναι και ο Πανκο εκτος απο Μπραμος Μασιουλις ακομα και Γιαννοπουλο αλλα 4-5αρι για πιο κοντα και γρηγορα σχηματα στυλ Τολιβερ η ενα καθαρο 4αρι οπως ο Φωτσης η ο Καιμακογλου.Τελος πιστευω οπως εχεις γραψει πως θα ηταν εξαιρετικη προσθηκη ο Ποσιους και απορω γιατι δεν τον κοιταζει ο ΠΑΟ συμφωνα παντα και με τις οικονομικες δυσκολιες.
    Σταθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. jimara σε παρακολουθω καιρό....ξέρεις πολύ μπάσκετ.....σέβομαι πολύ την αποψή σου....αλλα μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να θεωρήσω το οτι ο λάσμε είναι καλύτερος του αρμστρονγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ, να'σαι καλά. Θα ακούσεις (διαβάσεις) και άλλα τέτοια ανέκδοτα εδώ μέσα.. Το ξαναλέω για πολλοστή φορά. Άλλο ο καλύτερος διαθέσιμος παίκτης στην αγορά και άλλο ο καλύτερος διαθέσιμος παίκτης στην αγορά για την ομάδα σου.. Νομίζω καταλαβαινόμαστε..

      Διαγραφή
  36. Jim και πάλι πολλά μπράβο για το site!Κάνεις φοβερή δουλειά και επιτέλους βρήκαμε οι μπασκετικοί ένα site να καταλαβαινόμαστε και να μην διαβάζουμε ό,τι να 'ναι!Η ανάλυσή σου ταιριάζει με την ανάλυση που κάνει στη σημερινή Πράσινη ο Πιστιόλης. Αναφέρει ότι δεν μπορεί να παίξει στο ow post και δεν μπορεί να μαρκάρει δυνατά 5αρια. Συνεπώς, το προπονητικό team ξέρει τι αγόρασε...Αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη μου, είτε οτι έχουν βρει το 4αρι που θα μπορεί να τα κάνει αυτά, είτε αποφασίζουν να ρισκάρουν με Σοφο και βοήθειες από Τσάρτσαρη (γιατί όπως και να το δούμε ο Σόφο είναι ρίσκο,με εξαίρεση την πρώτη χρονιά στη Μακάμπι δεν έχει βγάλει full season χωρίς σκαμπανεβάσματα και τραυματισμούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ζοτς, ευχαριστώ.. Σαφώς το προπονητικό τιμ ξέρει καλύτερα από εμάς. Κάπως έτσι θα πάει, αλλά μπορείς να ποντάρεις στον Σόφο για 25 λεπτά το μάτς και να είσαι σίγουρος ότι θα είναι υγιής όλη τη χρονιά?

      Διαγραφή
  37. Είδα 2-3 games της villeurbannt τα οποία υπάρχουν στο youtube ολόκληρα και οφείλω να συμφωνήσω σχεδόν σε όλα με τον Jim...Είμαι καινούριος στο site και βλέπω ότι είναι μπασκετικό και χαίρομαι !!τώρα όσο αφορά τον Armstrong αμφιβάλω αν μπορέσει να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και όχι μόνο λόγο δύναμης .Είναι γενικά νωχελικός και αργός στις αντιδράσεις του στην άμυνα όντας φοβερά βαρύς στις περιστροφές στα pick n roll όταν αμύνεται.Στα rebound είναι καλός μόνο αν έχει καταφέρει να τοποθετηθεί καλά και δεν είναι καθόλου μαχητικός στο να τα κυνηγήσει.Δεν είναι σίγουρα ο παίχτης που κατά την γνώμη μου ήθελε ο παναθηναικος.Η ομάδα χρειαζόταν έναν παίχτη τύπου Lasme που θα δίνει μάχες,ενέργεια και θα καθαρίζει τις φάσεις αμυντικά όντως γρήγορος και αθλητικός.Ο Strong δυστυχώς δεν έχει τίποτα από αυτά και με την απουσία του τσαγανού για να το πω λαικά πιστεύω θα έχει μεγάλο πρόβλημα με Dorsey και γενικά με την δυναμική front line του Ολυμπιακού

    Γιώργος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιώργο, καλώς ήρθες στη παρέα μας. Τι να σου πώ? Ότι συμφωνώ σε όλα..?

      Διαγραφή
  38. Παντως Jim οσο περισσοτερο κοιταζω το μεχρι τωρα ροστερ του Παναθηναϊκού ,τοσο περισσοτερο πειθομαι οτι τελικά δεν θα παει ο Πεδουλάκης σε εναν κομπο - φοργουορντ ,τυπου Βελιτσκοβιτς,αλλα σε εναν παικτη τυπου Ραιτ,δηλαδη σε ενα undersized ψηλο,αθλητικο, με ενεργεια και δυναμη,που θα μπορει να μαρκαρει Πριντεζη και Χαινς.Με τη διαφορα οτι αυτος ο παικτης θα εχει μια επιθετικη σταθερα στο ρεπερτοριο του ,ειτε καλο περιφερειακο σουτ ειτε παιχνιδι στο "ζωγραφιστο" ειτε και τα δυο μαζι, ωστε να "κουμπώνει" κυριως με τους Αρμστρονγκ,Τσαρτσαρη.Κανοντας εναν προχειρο υπολογισμο,απο το μπατζετ των 10 εκατομμυριων μικτα (παικτες,προπονητες,εφορια) ο Πεδουλάκης πρεπει να εχει γυρω στα 500 χιλ. ευρω,(μπορει και λιγοτερα) να διαθεσει για αυτον τον παικτη.Επίσης ενας αλλος λογος που με κανει να πίστευω οτι ο Πεδουλάκης θα πάει τελικα για παικτη στο 4/5 ,ειναι πιστευω η επιθυμια του να αφησει χωρο για εξελιξη στον Γιαννοπουλο πρωτευοντως και στον Χαραλαμπόπουλο δευτερευόντως.Ειναι γνωστο οτι ενας προπονητης δεν κρινεται μονο απο τα αποτελεσματα,αλλα και απο το εργο του στην αναδειξη παικτων.Και πιστευω οτι ο Πεδουλακης ,θα ηθελε πολυ να αναδειξει ενα-δυο Ελληνες νεαρους παικτες πανω στους οποιους θα στηριχθει ο μελλοντικος Παναθηναϊκος. Με την προσθηκη λοιπον του undersized ψηλου,πιστευω οτι η front line του Παναθηναϊκού θα ειναι super ανταγωνιστικη στην Ευρωπη και μαλλον καλυτερη του Ολυμπιακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε παιχτούρα.. Και ο Ράιτ κόμπο φόργουορντ είναι φίλε, όπως και ο Βελίτσκοβιτς. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά βέβαια. Παίζει αυτή η σκέψη σου. Πάντα να ξέρεις σε ένα σωστά δομημένο ρόστερ με νέα παιδιά ή διψασμένους συμπληρωματικούς παίκτες, αφήνεις ένα "κενό". Αυξάνει τον εσωτερικό ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
    2. Ναι σωστα το λες Jim οτι ειναι combo - forward ο Wright.
      Τον επικαλεστηκα σαν παραδειγμα διοτι πιστευω οτι στην Ευρωπη ,με βαση τα προσοντα που εχει,θα παει κατευθειαν για 4/5,σαν undersized 5αρι,κατι που δεν μπορει να γινει με τον Velickovic.
      Κι ο Παναθηναϊκος θελει ακριβως εναν παικτη σαν τον Wright σε προσοντα για να ματσαρει Hines και Πριντεζη,κατι που δεν μπορει να το κανει πιστευω ουτε ο Velickovic ουτε καποιος από το υπαρχον ροστερ του Παναθηναϊκού,τουλαχιστον αποτελεσματικα.
      Επιπλεον αν σκεφτει κανεις τι «χημεια» δημιουργειται αναμεσα στους ψηλους του Παναθηναϊκου,με έναν τετοιο παικτη -μιας και θα υπάρχουν σχηματα για όλα τα γουστα -και ποσο αρμονικα βγαινουν τα μαρκαρισματα με ολους τους ψηλους του Ολυμπιακου , τοτε δεν θελει και πολύ να καταληξει κανεις σε ένα τετοιο συμπερασμα.
      Κι αν δεν ερθει ο Wright -που καπου διαβασα οτι τον θελουν οι Γριζλις -νομιζω οτι κατι θα βρεθει στο στυλ του απο τους πολλους κομμενους του ΝΒΑ ή τους "ελευθερους" Αμερικανους της Ευρωπης, αφου και τα λεφτα ( 400 -500 χιλ. δολαρια ειναι υπεραρκετα για εναν ανερχομενο παικτη ) και η αγορα βρίθει από παικτες αυτου του στυλ.

      ΥΓ.Τελικα ο Πουλεν παει για Χαποελ Τελ Αβιβ όπως διαβασα καπου…Για να τον παρει δηλαδη η Μακαμπι μετα από ένα χρονο,αφου πρωτα εξοικειωθεί με το περιβαλλον και τη φιλοσοφια του μπασκετ που επικρατει στη χωρα του Ισραηλ…Όχι ,θα αφηνε ο Μπλατ τετοιο κελεπουρι!

      Διαγραφή
    3. Ο Ράιτ μπορεί να ματσάρει σε δύναμη, ταχύτητα κ ενέργεια και τον Παπ και τον Πρι και τον Χάινς. Αν είχε και σουτ.. Ο Πούλεν είναι..Πούλεν όνομα και πράγμα. Τα είχαμε γράψει και στις λίστες. Καλή επιλογή η Χαποέλ, αλλά στη θέση του θα πήγαινα Παρτίζαν.

      Διαγραφή
  39. E oxi re Doctor kai den xerei na driplarei o Hynes!!! Tripla-tripla mporei na mhn exei, alla exei ena fovero drive me to opoio parasernei ton adipalo psilo sthn grammh twn volwn kai ton pernaei sa stamathmeno trexontas pros to kalathi. Kai kyriws m auto to kolpo epairne thn psyxologia tou adipalou psilou, an parathrhsete se ola ta mats pou phge kala kai epithetika (amydika htan pada kalos) exei valei sthn arxh 1-2 tetoia drive ston adipalo vasiko center!!!
    Gia Macvan epairna to risko na diwxw kai Antic apo ton Olympiako, mporei na kanei oti ekane o Pero ontas tautoxrona pio 5ari!!! Asylhpto to oti den ton koitaxan oi Aiwnioi, monh dikaiologia pou mporw na dwsw einai oti exei arga podia, alla kai o Antic den einai kanas sprinter...
    O kalos Veliskovic mporei na htan h metagrafh ths xronias gia ton PAO, kat eme prepei na paroun to risko prin apofasisei na gyrisei Partizan na vrei ton eauto tou pou ton vlepw na kanei (gt ta lefta ta evriske kai se mesaia omada kalou prwtathlimatos alla einai poly talantouxos gia na katalhxei na paizei se omades ektos Euroleague)
    Jim epeidh exasa kapoies exelixeis to kalokairi, sovara o PAO ekane telika kalyterh protash ston Perperoglou? Me posa ypegrapse ston OSFP kai posa tou edine o Vazelos mporeis na mou apadhseis please?

    YG. Pistevw oti auto pou ekane o Olympiakos perysi, nai xanaginetai (na ftiaxei top omada, asxetws tropaiou pou mporei na krithei opws fanhke kai apo ena kalathi) opote mh mizeriazoun oi filoi Vazeloi. Monh enstash omws to poso poly pistevoun (kai esy Jim mazi tous) ton Sofoklh. Tha parei mpales se apolyto arithmo epithesewn, nai, alla se lepta (to tonizw se lepta) ton vlepw pisw kai ap ton Skordilh an den lysei amesa to zhthma twn foul kai twn vhmatwn. Apo Mitso, Panko, kai to forward pou tha apokththei h ton Armstrong perimenw na travhxoun to koupi sthn epithesh...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλεξ το έγραψα παραπάνω. Δε μπορείς να ποντάρεις στον Σοφοκλή. Απλά δεν έχεις άλλη επιλογή πλέον..

      Διαγραφή
  40. Γεια χαρα Jim,
    εξαιρετικα τα κειμενα σου.Περναω αμεσως στο....ψητο.Για 3-4αρι(ή 4-5 αρι αναλογως τον σχεδιασμο)πως σου φαινονται οι Dominique McGuire,Derrick Brown,Shawn Williams Donte Greene ? Σχετικως προσβασιμοι οικονομικα,καλα χαρακτηριστικα,με κοινο τους οτι στο NBA κατι δεν τους πηγε πολυ καλα και εμειναν απλοι ρολιστες.Πιο βαρια κορμια οι 2 πρωτοι,πιο light αλλα πιο καλοι παικτες κατα τη γνωμη μου οι 2 τελευταιοι.Νομιζω πως αν ο Παναθηναικος θελει να κανει μικρη οικονομικα υπερβαση μεν , καποιος απο τους παραπανω ειναι πολυ καλη περιπτωση.Για πιο οικονομικοι επισης Ryan Gomez και Damion James αξιζαν και αυτοι μια ματια νομιζω....θα ηθελα τη γνωμη σου για τους παικτες αυτους που ανεφερα.Συνεχισε την καλη δουλεια και αν σε ενδιαφερει επειδη εισαι γνωστης θα προτινα καθε αγωνιστικη της ευρωλιγκα να δινεις και τα προγνωστικα σου αργοτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά geo.. Πολύ καλοί παίκτες, θα είναι δυνατή κίνηση για τον ΠΑΟ η υπογραφή ενός από αυτούς. Ο Williams είναι πιό καθαρά παίχτης ρακέτας ενώ ο Γκριν με τον Μπράουν έχουν και το σουτ. Θεωρώ ότι μπορούν να βρούν όμως συμβόλαιο στο ΝΒΑ και θα περιμένουν μέχρι τέλους.. Είναι υπό σκέψη τα προγνωστικά από πέρυσι..

      Διαγραφή
  41. Jim,

    Διάβασα μερικά ακόμα reports για τον Άρμστρονγκ (ξένα) και είδα και μερικά βιντεάκια του. Νομίζω ότι είσαι λίγο αυστηρός με τον παίχτη. Όχι ότι λες άλλα πράγματα, απλά άλλο είναι να κρίνεις έναν παίχτη ως υλικό ΝΒΑ και άλλο ως υλικό Ευρωλίγκας.

    Για παράδειγμα διάβασα σε αρκετά reports ότι ενώ έχει όλο το αθλητικό πακέτο εντούτοις δεν κατεβάζει τα ριμπάουντς που θα περίμενε κανείς. Είτε λόγω κακών τοποθετήσεων, είτε λόγω softness. Ναι αλλά ένας τέτοιος παίχτης στην Ευρωλίγκα -ακόμα και αν δεν ξέρει να κάνει box out ή να μασάει ατσάλι- μπορεί πάλι να σου μαζέψει 5-6 ριμπάουντ στο χαλαρό. Τα περσινά του στατιστικά στην Βιλερμπάν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και αν αυτά τα έκανε χωρίς ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και στον πρώτο του μάλιστα χρόνο στην Ευρώπη, σκέψου τι θα μπορούσε να κάνει με ένα σωστό τεχνικό επιτελείο δίπλα του.

    Επιπλέον μου αρέσει που έχει drive -κάτι που λείπει από τους περισσότερους Ευρωπαίους ψηλούς- αλλά και το συμπαθητικό σουτάκι που έχει από μέση απόσταση, ίσως μπορέσει να του βγάλει ο Πεδουλάκης κανά pick and pop όπως έκανε που και που ο Ομπράντοβιτς με τον Μπατίστ.

    Και ναι, εντάξει, καταλαβαίνω πως δεν πρόκειται για την πιο ενδεδειγμένη λύση, αλλά δεν θα κλάψω κι'όλας που δεν πήραμε τον Λασμέ. Γιατί τόση πρεμούρα για τον Λασμέ; Που από την Μακάμπι κατέληξε στην...Ομπραντόριο; Αμυντικά μπορεί να είναι λίγο καλύτερος, κυρίως λόγω του πάθους με το οποίο παίζει, συνολικά όμως; Ακόμα και αμυντικά να το δεις όμως, ο Άρμστρονγκ έχει όλο το πακέτο να προσφέρει πολλά περισσότερα. Ψηλότερος, μεγαλύτερο wingspan και ακόμα αθλητικότερος.

    Γιατί αξίζει ο ανύπαρκτος Λασμέ της Ομπραντόριο 5-6 κατοστάρικα το χρόνο και δεν αξίζει το Ν.12 των drafts 3 κατοστάρικα; Επειδή ο πρώτος παίζει Ευρώπη χρόνια και απλά τον έχουμε συνηθίσει ενώ η περίπτωση του άλλου ενέχει ρίσκο;

    Με τον Άρμστρονγκ αγοράζεις προοπτική. Ο παίκτης είναι 26 ετών, το πακέτο -αθλητικά- το διαθέτει. Στο χέρι του Πεδουλάκη και του Μανωλόπουλου είναι να το αξιοποιήσουν. Και επιτέλους, ένας καλός προπονητής πρέπει να ξέρει να βγάζει το 100% των παικτών του, είτε αυτοί είναι καλοί, είτε κακοί, είτε μέτριοι. Καλός χρυσός ο Ομπράντοβιτς αλλά αν ένας παίχτης δεν του άρεζε τον άφηνε όλη τη χρονιά στην άκρη του πάγκου. Ο Ίβκοβιτς βρήκε ρόλο μέχρι και στο άμπαλο τραγί, τον Ντόρσει! Πιστεύει κανείς ότι αυτός ο παίχτης θα είχε ποτέ ρόλο σε ομάδα του Ομπράντοβιτς;!

    Οψόμεθα

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργύρη.. Όλα τα ριπόρτ που διαβάζεις εδώ γίνονται με γνώμονα το τι θεωρούμε ότι μπορεί να προσφέρει ο παίκτης στο συγκεκριμένο περιβάλλον που έρχεται. Έτσι γίνεται η αξιολόγηση. Αυτά που διάβασες (ίσως να μην είναι κ τόσο πρόσφατα)τον "μετράνε" με βάση το τι μπορεί στο ΝΒΑ. Άλλο μπάσκετ.. Πέρυσι είδα τουλάχιστον 20 ματς του Αρμστρονγκ γιατί επιδίωκα να παρακολουθώ Βιλερμπάν, η οποία είχε αρκετό υλικό που με ενδιέφερε. Εμείς μιλάμε για Ευρώπη, Ευρωλίγκα. Εκεί θα παίξει.

      Διαγραφή
  42. Φιλε Αρειανε,ειναι σιγουρο πως βλεπω αλλο αθλημα.Και το να εισαι τρελαμενος δεν σημαινει πως εισαι και γνωστης.Ισως ο καθενας μας διαβαζει αλλιως το παιχνιδι,η του αρεσουν αλλα πραγματα.Αλλα Αρειανος που μεγαλωσε με Γκαλη και Γιανακη στην ομαδα που ολοι μας αγαπουσαμε και να εισαι θαυμαστης Λο και Ντορσευ δεν κολλαει.Ο Ντορσευ,ενσαρκωσε αψογα εναν ρολο που εισηγαγε φετος ο Ντουντα στο αθλημα,του λιμπερο.Ομολογουμενως ειχε καλη αντιληψη του παιχνιδιου και εβαζε καλα χερια,ποδια και στομαχια,αλλα ολα στηριζονταν σε 2 πραγματα.Το που οδηγουσε τους παικτες η αμυνα του ΟΣΦΠ και στο γεγονος οτι χαρις την μονοδιαστατη επιμονη σε συγκεκριμενα συστηματα[πχ πικ αντ ρολ],ολα ηταν προγραματισμενα,απο τη στιγμη μαλιστα που απουσιαζε παντελως το 3ποντο.Οποιος επαιρνε τη μπαλα σε θεση επιθεσης ειχε τα χερια των περιφεριακων,απο πισω συνηθως,τις σωματικες επαφες ολων και τα συνεχη αλματα απο πισω η απο πλαι καποιων[συνηθως Χαινς η Παπ]διπλα στον Ντορσευ που απλα στηνοταν.Ουσιαστικα 3 παικτες αμυνονταν στον παικτη που επαιρνε την επιθεση,ρισκαροντας τους υπολοιπους και πονταρωντας στην ελλειψη δημιουργιας και μακρινου σουτ.Τσεκαρισματα με τα χερια και το σωμα χαμηλα[κολπα-εξυπνα του Ντουντα],το γνωστο κανουμε 30 φαουλ θα μας σφυριξουν τα 10[ειδικα ο Ντορσευ],καλη αναγνωση της επιθεσης,δυναμη,ενεργεια,φυσικη κατασταση,και σφιχτη ρακετα.Αυτο λεγεται ομαδικη αμυνα.Σαν γραναζι,οκ ηταν καλος.Δεν υπαρχει ομως αντιπαλος ψηλος που να τελειωσε με λιγοτερους ποντους και ριμπαουντ απο τον Ντορσευ σε παιχνιδι,και εγω μπορω να σου πω 10 παιχνιδια που του εκαναν πλακα.Η συγκριση με τον Στογιαν ιεροσυλια.Οσο για τον Λο,σεβαστη η αποψη σου.Εγω τον βλεπω μετριοτατο εως αδιαφορο.Εαν το οτι βλεπει το γηπεδο 10 μετρα μεγαλυτερο ειναι σημαντικοτερο απο το οτι δεν υπαρχει ουτε ενας τομεας του παιχνιδιου που ειναι σουπερ,σε μερικους δε ειναι μετριοτατος[σουτ,δημιουργια,αμυνα,επιλογες] παω πασο.Αυτοι οι 2 παικτες επιτελεσαν συγκεκριμενο σκοπο σε συγκεκριμενη συγκυρια σε συγκεκριμενη ομαδικη λειτουργια και το εκαναν καλα.Ο Ιβκοβιτς ηταν σαν να επαιζε και αυτος και εκανε τα παικτακια να φαινονται παικταραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Talento einai kai to na kaneis ton sympaixth sou na paizei akoma kalytera. Kai se auto de mporei na amfisvhtisei kaneis oti o Law IV htan apsogos. Allos Spanoulis me Acie dipla tou (vevaia Matzaris kai SLoukas einai poly ligotero empeiroi opote mporei na mh fainetai parallogo). To thema einai oti edene teleia to dydimo, poly isorrophmeno. As poume aplousteutika o V-Span (kat eme) einai 70% SG 30% PG, kai o Law 70% PG kai 30% SG. See my point? Anyway, epimenw, einai ki auto talento, to na kaneis ton symapixth sou kalytero. O Dorsey nai, htan pio "granazi"... Alla mhn xexnas oti milame gia center. Ta vasika na kanei swsta einai to zhtoumeno, de vgainoun kathe mera Sabonis!!!
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μάγκες μην το ψάχνετε...το ρόστερ κλείνει με Μπουρούση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. για τον κινεζο ξερεις τιποτα? αυτος ειναι guard κ ξενος οποτε αν τον παρουμε απο ψηλους κλεισαμε..?γινεται αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν αποκτηθεί θα παίζει μόνο Ευρωλίγκα. Θα πάρει παίκτη ο Παναθηναϊκός.

      Διαγραφή
  46. Όπως έκανε και ο φίλος Γιώργος Π. έκατσα και είδα το περσινό ματς Αρης-Βιλερμπάν και θα συμφωνήσω με τα όσα λέει ο τζιμ μέχρι κεραίας.Όπως τον είδα τον παίχτη συμπέρανα ότι θα βοηθήσει αρκετά στα ριμπάουντ,θα προσφέρει ενέργεια,κάποιες θεαματικές φάσεις στην άμυνα και στην επίθεση αλλά ως εκεί.Δεν τον είδα να παίζει καλή άμυνα.Ήταν πολύ άστοχος στις βολές(ο Σόφο εκτελεί με μεγαλύτερη ευστοχία),είναι αδύναμος.Άρα θα παίζει καλά με σοφτ ψηλούς και με θηρία τύπου Ντόρσει,Κρίστιτς,Μπατίστ(??),Ράκοβις θα κάνουμε το σταυρό μας να μην φορτώνεται με φάουλ ο Σοφοκλής για να μπορεί να τους κοντράρει.Έχει ένα μέτριο σουτάκι από τα 3-4 μέτρα.Το καλό είναι ότι αν του δώσεις την μπάλα κοντά στο καλάθι έχει μεγάλη πιθανότητα να τελειώσει την φάση.Συμπερασματικά,θα ήταν χρήσιμος για 3ος ψηλός και για 10-15 λεπτά και όχι για 2ος.Τζιμ,ο Μελισσαράτος πήγε δανεικός περιστέρι.Με βάση το ρόστερ του περιστερίου πιστεύεις θα έχει βασικό ρόλο??Βλέπεις να έχει δυαντότητες?zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ζέλικο. Νομίζω είχαμε γράψει για τον Μελισσαράτο, ότι πρέπει να φύγει δανεικός. Πολύ καλή κίνηση. Ειδικά στο φετινό Περιστέρι μπορεί πραγματικά να παίξει. Είναι στο χέρι του.

      Διαγραφή

  47. Εξαιρετικό το blog σου Jim. Από την ήμερα που το ανακάλυψα έχω κολλήσει. Ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου για τον Armstrong. Να τον δούμε και στο παρκέ.
    Τώρα για το 4αρι πιστεύω ότι θα πάει σε παίκτη περισσότερο προς το 4-5 παρά καθαρό 3-4, πιθανότατα undersized, με ενέργεια στο παιχνίδι του για να ματσάρει τα τεσσάρια τύπου Heinz και Πρίντεζη.
    Ο Chris Wright που προτάθηκε πριν μερικές μέρες έχει το πακέτο. Είναι μια πολύ καλή λύση μπορεί άνετα την θέση 4 (είναι 2,02) στην Ευρώπη, είναι νέος, γεμάτος ενέργεια και δυναμίτης στην άμυνα, πολύ γρήγορος στα πόδια και εξαιρετικός στο φαστ μπρεικ. Αδύναμο σουτ αλλά η έμφαση θα δοθεί στην άμυνα. Δεν κοστίζει και πολλά.
    Πιστεύω επισης ότι ακόμα το σκέπτονται και για Λάσμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Jim νομίζω είναι λάθος η εκτίμηση σου για τον επόμενο Αμερικάνο και θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο εκτενέστερα γιατί θεωρείς σημαντικό να είναι 3/4άρι και όχι 4/5άρι.Θεωρώ οτί το σούτ από τα 6.75(άν εκεί το πάς) θα το πάρει από τον Πάνκο(σε ένα ρόλο αλά Τζόνι Ρότζερς) και από τον Μασιούλις,που από τώρα στοιχηματίζω οτί θα τον δούμε συχνά ώς κατά (πολύ) συνθήκη 4άρι.Με τον Αρμ- είναι προφανές οτί δεν έχτισες τη front line σου ακριβώς μπετόν αρμέ και είναι σημαντικό ο επόμενος Αμερικάνος να είναι σκυλί του πολέμου για τους λόγους που γράφει και από πάνω ο Αριστείδης.

    Πάντως κι εμένα με προβληματίζει πολύ η έλλειψη αθλητή με έμπιστο περιφερειακό σούτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε λάθος αλλά τον συγχωρούμε γιατί είναι καλό παιδί ;) Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω οτι σε μια θέση οπού οι παίχτες είναι πιο ευάλωτοι σε κόπωση και τραυματισμούς λόγω των πολλών κιλών χώρια την μεγαλη κρισημότητα αυτής, ο τρίτος παίχτης είναι πολύ σημαντικός, ειδικά σε μια ομάδα μου κυνηγάει αστέρια στον ουρανό και με τον Σκορδίλη δεν πας πουθενά...

      Τώρα στο 4, ορθά ελάλησε ο Καραφλός Δαίμων σχετικά με τον Λιθουανό, θα βοηθάνε και 1-2 παλικάρια απο το 5. Συν τους Πάνκο, Κώστα (όσο μπορεί πια...) και Νέστορα, έτσι ναί βγαίνουν τα κουκιά.

      Διαγραφή
    2. Έτσι δείχνει η μεταγραφή Σκορδίλη.. Αλλιώς θα έκλεινες Κόμματο αντί αυτού και θα πήγαινες για 4/5 ξένο. Μπορεί να γίνει και έτσι όπως λέτε, δεν αντιλέγω, είναι μια πιθανή επιλογή. Ίσως όμως καλύψει το τρίτο "5" με τα λεπτά του Τσαρτσαρή συν Σκορδίλη και πάει σε φόργουορντ. Και τα δύο παίζουν. Εκτιμήσεις κάνουμε..

      Διαγραφή
    3. Eντάξει jim,δε σε μαλώνω,συζήτηση κάνουμε.Τις εκτιμήσεις μου,πάντως,τις συμμερίζεται σήμερα και ο Μπουρλάκης(που είναι insider).Αντιγράφω,από sentragoal:

      "Ο παίκτης που θα αποκτηθεί στο «4», σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά: Να παίζει πιο κοντά στο καλάθι -συγκριτικά με τον Πάνκο ο οποίος αγωνίζεται κυρίως με πρόσωπο και όχι με πλάτη-, να είναι καλός αμυντικός τόσο στο παρκέ (γρήγορα πόδια) όσο και στον αέρα (να έχει δηλαδή «ψηλή άμυνα») αλλά και να μαρκάρει μακριά από το καλάθι (με δεδομένο ότι θα υπάρχει πίσω ένας «μακρύς» παίκτης και ικανός μπλοκέρ όπως ο Αρμστρονγκ) [...] Με λίγα λόγια ένας παίκτης με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Στέφαν Λάσμε (τον αναφέρουμε ακριβώς επειδή είχε απασχολήσει... καιρό τον Παναθηναϊκό) θα ταίριαζε απόλυτα.

      Αλλωστε το «ταίριασμα» Σχορτσιανίτη - Πάνκο, ώστε ο τελευταίος να εκμεταλλεύεται και να «εκτελεί» με τα double team στον Σόφο, είναι δεδομένο κι αναζητείται το... δεύτερο ζευγάρι (με τον Τσαρτσαρή σε ρόλο «μπαλαντέρ» και με τον Σκορδίλη για την προπόνηση και για αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος) [...]

      ..να αποκτούν την ευχέρεια για άλλα σχήματα (όπως για παράδειγμα του Γιόνας Μασιούλις σε θέση «4» υπό προϋποθέσεις)."

      Διαγραφή
  49. Ο εύθραστος Τσαρτσαρής (θλάση τις προάλλες) πολύ δύσκολα θα ανταπεξέλθει στο ξύλο που πέφτει στο 5 και με άμεσο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού... Εδώ στο 4 και αγκομαχάει... Ο Σκορδίλης δεν νομίζω να αποκτηθηκε για δωδεκαδάτος. Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ρε παιδια περιμενουν τον λασμε κ καλα κανουν γιατι πιστευω οτι στο τελος θα δικαιωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τριαροτεσσάρια δύσκολα βρίσκεις λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών της θεσης. Τα 3αρια μαθαίνουν κυρίως κινήσεις περιφέρειας, ενώ τα 4άρια κινήσεις ρακέτας. Άσχετα ότι για να θεωρείται ολοκληρωμένο ένα 3αρι θα πρεπει να παίζει κ με πλάτη και ένα 4άρι θα πρεπει να εκτελεί απο περιφέρεια. Τα μοναδικά 3/4αρια που μου ρχονται στο μυαλο είναι ο Καιμακόγλου κ ο Βελίτσκοβιτς. Οπότε μάλλον 4/5άρι θα πάρουμε μιας κ ο Ολυμπιακός μας έκανε μεγάλη ζημιά με τα ψηλά 4άρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. φιλε μου τζιμ ξερεις πολυ μπασκετ αλλα στ συγκεκριμενη περιπτωση κανεις ΛΑΘΟΣ.δεν υπαρχει αλλοσ παιχτης στν ευρωπη με τοσο υψος που να εχει περισσοτερα αθλητικα προσοσντα.στο καλο τ βραδυ θα ειναι ανηκιτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ....ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕΝΤΕΡ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΡΣΕΪ..ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΟΦΟ ΤΡΩΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΦΑΟΥΛ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ Ο ΣΟΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΡΣΕΪ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΪΝΣ...ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΑ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟ ΛΑΣΜΕ,ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΤΣΟΣ ΜΕΣΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΟΥΤΕ 50 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή