Athlenda

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

2012-13 ΝΒΑ POWER RANKINGS




          
      Το ΝΒΑ ΞΕΚΙΝΆ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ   ΠΡΩΤΑ POWER RANKINGS ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ..






            1.  MIAMI HEAT:  Ότι και εάν έγινε το καλοκαίρι οι Χιτ παραμένουν η team to beat στη λίγκα. Βέβαια το να παραμείνεις στη κρυφή είναι πιο δύσκολο από το ανέβεις μέχρι εκεί.. Ο Πατ Ράιλι πήρε τα μέτρα του βέβαια υπογράφοντας τον καλύτερο σουτέρ της λίγκας (Άλεν) και μαζί με αυτόν τον Ρασάρντ Λιούις. Αναμένεται να ανοίξει περισσότερο το γήπεδο για τους Τζέημς-Ουέηντ πλέον. Η άμυνα τους παραμένει το κλειδί, για την ομάδα με τα καλύτερα πόδια στο πρωτάθλημα (το help & recover τους είναι το ίδιο εντυπωσιακό με την transition offense που παρουσιάζουν).

2.       2. OKLAHOMA THUNDER: Το τρέηντ του Χάρντεν προκάλεσε ένα μούδιασμα αλλά ο Μπρούκς έφερε έναν εξίσου καλό παίκτη (Μάρτιν) τον οποίο εκτιμά από την κοινή τους θητεία στους Κίνγκς. Οι περυσινοί φιναλίστ κάνουν ένα βήμα κάθε χρόνο και φέτος απομένει να φτάσουν στην κορυφή. Δεν θα είναι εύκολο, έχουν όμως το υλικό.


3.      3.  BOSTON CELTICS : Έγινε δουλειά στην Bean town το καλοκαίρι. Παίχτες σαν τον Τέρι και τον Γκριν ελάχιστες ομάδες μπορούν να βγάλουν από τον πάγκο. Στη Βοστόνη έχουν διαχειριστεί έξυπνα την υπόθεση Άλεν μετατρέποντας την απώλεια στο μεγαλύτερο κίνητρο της ομάδας για φέτος με τον Ρίβερς να έχει αναγκάσει τους παίκτες του να έχουν φωτογραφίες τον Ουέηντ-Λεμπρόν μέχρι και στη κρεβατοκάμαρά τους πετώντας βελάκια.. Δεν πήραν τον σέντερ όμως (στυλ Ντάλαμπερτ) που θα μπορούσε να βελτιώσει την άμυνα τους και να την «σηκώσει» στην καλύτερη της λίγκας σε καθαρά νούμερα.


4.      4.  L.A. LAKERS: Κέρδισαν τις εντυπώσεις με σούπερ προσθήκες αλλά η ομάδα παραμένει κατιτίς γηρασμένη. Παρ’όλα αυτά οι Λέηκερς όσο τρέχει η σεζόν θα βρίσκονται σαν ομάδα και αναμένεται να «διογκωθεί» το στάτους τους.  Κακά τα ψέμματα δεν θα τους ήθελε κανένας απέναντι του στην ποστ σίζον, με πλεονέκτημα ή χωρίς.. Ο Μπράουν πρέπει να αντεπεξέλθει στις τεράστιες προσδοκίες.



5.      5.  NEW YORK KNICKS:  Έχουν μερικούς από τους πιο σκληροτράχηλους και έμπειρους αμυντικούς της λίγκας. Δυνάμωσαν στο πόιντ που τους «άδειασε» πέρυσι στα πλέη-οφς. Ο Γούντσον είναι πραγματικά καλός προπονητής και μένει να δούμε αν θα παίξει ακόμα περισσότερο pickn roll offense ή θα στοχεύσει με iso στον κυριάρχο σε αυτό το κομμάτι Άντονι. Με την επιστροφή του Σούμπερτ μπορούν παίξουν σε τοπ αμυντικό επίπεδο. Φέτος έχουν την προσωπικότητα να πάνε μακριά..

6.       -L.A. CLIPPERS: Οι Κλίπερς φόρτωσαν τον πάγκο τους με ποιότητα (Κρόφορντ-Όντομ), διαθέτουν τον καλύτερο πόιντ της λίγκας και αναμένουν την ωρίμανση του Γκρίφιν. Αν μείνουν υγιείς (γιατί πέρυσι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα) δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.


7.       7. BROOKLYN NETS:  Όλα τα μάτια πάνω τους. Ο Τζόνσον είναι καλός προπονητής και η ομάδα έχει ένα εκπληκτικό μπακόρτ για να βγεί ζωντανή από τα χαρακώματα της Ανατολής. Το θέμα είναι η σκληράδα και το αμυντικό performance της φροντκόρτ. Αν οι Νέτς δέχονται από 91-92 πόντους και κάτω τη βραδιά, μπορούν να αποτελέσουν τον μεγάλο αντίπαλο των Χίτ στην Ανατολή.

8.       -SAN ANTONIO SPURS: Τι Νο1 και Νο10.. Οι Σπέρς παίζουν το winning basketball καλύτερα από τον καθένα και είναι δεδομένο ότι και φέτος κάποια στιγμή θα πάρουν μπρος σκαρφαλώνοντας στην κορυφή. Ο Πόποβιτς θα χρησιμοποιήσει το γνωστό του ροτέησιον εξοικονομώντας ανάσες στους τρείς σταρ του ενώ βελτιωμένος αναμένεται ο Κάχι Λέοναρντ που δούλεψε πολύ το καλοκαίρι. Πέρυσι έκαναν 10 σερί νίκες στην ποστ σίζον μέχρι να έρθει το 0-4 από τη Θάντερ..

  
9.      9. INDIANA PACERS: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, παίζει fundamental μπάσκετ και έχει προσανατολισμό. Έφερε τον Όγκουστιν στο «1» που μπορεί να «δώσει» στην επίθεση τους. Έχουν συνοχή και θέλουν να μπουν δυνατά από το ξεκίνημα φέτος..

      10.  PHILADELPHIA 76’ers: Δεν είναι λίγοι που τους θεωρούν ως το underdog της Ανατολής. Σφριγηλό σύνολο που έχει και κολώνα πλέον με τον Μπάινουμ. Περιμένουν αρκετά από τον Τέρνερ. Ο Κόλινς στοχεύει να παρουσιάσει μια κλασσική σκληρή ανατολική ομάδα με δυνατή άμυνα και ριμπάουντ. Ενδιαφέρον..


    11.  MINESOTA TIMBERWOLVES: Άτυχοι καθώς μπαίνουν στη σεζόν με τραυματισμούς αλλά σαφώς και οι κινήσεις τους τράβηξαν βλέμματα, στελεχώνοντας ένα ευρωπαϊκό ρόστερ.  Κλου η επιστροφή του Μπράντον Ρόη που δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση. Όταν μαζευτούν θα αποτελέσουν ισχυρό διεκδικητή στη Νόρθουεστ. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο το μεγάλο ατού του είναι ο προπονητής του, με τον Έηντελμαν να έχει παρουσιάσει έργο παντού.

     12.   DENVER NUGGETS: Στην Αμερική συζητιούνται για ψηλά.. Άλλωστε ο Τζορτζ Καρλ έχει αποδείξει ότι ξέρει να φτάνει τις ομάδες του σε winning situations με το δικό του προσωπικό στυλ. Πολύ τρέξιμο, φρεσκάδα, αποτελεσματική transition offense και ο Κουφός σε ρόλο στάρτερ(?). Η άφιξη του Ιγκουοντάλα (που ταιριάζει γάντι σε αυτό το μπάσκετ) και οι  καλοί individual αμυντικοί στο ρόστερ δίνουν την ελπίδα ότι στο Κολοράντο θα δούμε και άμυνα. Τότε θα γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι οι Νάγκετς..



     13.   DALLAS MAVERICKS: Απέκτησαν ένα πολύ καλό δίδυμο στα γκαρντ με τους Κόλισον-Ο’Μέηγιο (παίκτης-κλειδί για φέτος) φρεσκάροντας το μπακόρτ αλλά η χημεία στη φροντκόρτ είναι αμφίβολη. Ξεκινάνε τη σεζόν χωρίς τον Ντιρκ (άσχημο αυτό..).

     14.   MEMPHIS GRIZLIES: Μεγάλη απώλεια ο Ο’Μέηγιο, με τον  Χόλινς να ποντάρει στο ότι ο πρώην «Ταρ Χιλ» και νεοαποκτηθείς Ουέλινγκτον θα βγεί μπροστά και θα σουτάρει καλά. Πολύ καλή rebounding team που διατηρεί ένα εξαιρετικό κορμό παικτών αλλά φαίνεται ότι δεν πήρε το καλοκαίρι αυτό που θα της δώσει την απαραίτητη ώθηση..


      15. CHICAGO BULLS: Οι Μπουλς παραμένουν καλή ομάδα έστω και χωρίς τον Ρόουζ με τον Τίμποντο να παλεύει να βγάλει από το μυαλό των παικτών του την αγωνία για το πότε και πως θα γυρίσει ο σταρ της ομάδας πίσω. Δεν είναι εύκολο.. Οι προσθήκες τους δεν έπεισαν, μπορούσαν καλύτερα αν και το δίδυμο Χίνριχ-Μπελινέλι φέρνει ποιότητα στο μπακόρτ.


     16.  UTAH JAZZ:  Oι Τζαζ δεν είναι τόσο άσχημοι, το αντίθετο. Έχουν  μια από τις πιο γεμάτες φροντλάιν στο πρωτάθλημα και σας συνιστώ να δείτε από πιο κοντά τον Ενές Καντέρ που έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σημείο που στο Σόλτ Λέηκ μιλούν για break out season. Από την άλλη το μπακόρτ είναι ίσως το πιο αδύναμο στη λίγκα. Η Γιούτα πάντως μπορεί να κάνει ζημιές και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισητήριο για την ποστ σίζον.

      - ATLANTA HAWKS: Δύσκολη σεζόν, αλλά μήπως το πλεονέκτημα τους είναι ότι κανείς δεν τους υπολογίζει ιδιαίτερα? Οι Χόκς ενισχύθηκαν στον άσσο με τον Ντέβιν Χάρις και το δίδυμο με τον Λουίς Ουίλιαμς μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι. Για να δούμε.. Ίσως βγεί «κάτι» εδώ..
   

     18.   PORTLANT TRAIL BLAZERSRestart στις πλάτες του Ολντριντζ στο Όρεγκον που δημιουργούν μια νέα ομάδα.Θα έχουν και άσχημα βράδια, αυτό είναι δεδομένο. Όλα τα μάτια στον Ντάμιαν Λίλαρντ που έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει το τιμόνι σε αυτή τη μεταβατική χρονιά.

     - TORONTO RAPTORS: Mη γελάτε καθόλου.. Εγώ ξέρω ότι ο Ντον Κέησι είναι ένας πολύ καλός αμυντικός κόυτς και στον Καναδά φρέσκαραν την ομάδα τους με αξιόλογες προσθήκες (Λόουρι, Φίλντς, Βαλαντσιούνας). Είναι καλύτεροι από ότι οι περισσότεροι νομίζουν..


 20.  GOLDEN STATE WARRIORS: Για να σε δώ ρε Μαρκ Τζάκσον.. Θα χαμηλώσει το τέμπο με τον Μπόγκουτ δίνοντας ανατολικό στυλ στην ομάδα που έχει μετατρέψει το Γκόλντεν Στέητ σε «μέκκα»  του ραν εν γκαν?

      21.  MILWAUKEE BUCKS: Aαναζητείται  χημεία. Το μπάκορτ των Τζένκινς-Έλις μπορεί να σκοτώσει τους πάντες, και την ομάδα του μαζί..


     22.  NEW ORLEAN HORNETS: Σε σωστό δρόμο. Με τον Άντονι Ντέηβις στα χέρια του ο Μόντι Ουίλιαμς μπορεί να ελπίζει ότι κάποια στιγμή οι Χόρνετς θα παίξουν την άμυνα που ονειρεύεται. «Πρέπει» για τον Όστιν Ρίβερς, ώστε να αναπτυχθεί δίπλα σε ένα από τους πιο κομπλέ περιφερειακούς της λίγκας, τον Έρικ Γκόρντον..

      23.   PHOENIX SUNS: Δεν είναι κακοί, απλά είναι «τζόγος».. Μπίσλι δίπλα στον Σκόλα στα φόργουορντ, Ντράγκιτς αντί Νας.. Να δούμε τι θα βγάλει η κατσαρόλα..


     -  HOUSTON ROCKETS: Η απόκτηση του Χάρντεν κάπως μετρίασε την πίκρα του καλοκαιριού και τις υπεραξίες που πλήρωσαν. Ο Μάρτιν είναι εξίσου καλός παίκτης αλλά με ευπάθεια σε τραυματισμούς. Χωρίς άγχος και ιδιαίτερη πίεση (αλλά και χωρίς τον πολύ μεγάλο σταρ..) οι Ρόκετς μπορούν να παρουσιάσουν βελτίωση μέσα στη σεζόν, ειδικά με τον Λιν υγιή, προσπερνώντας πολλές θεωρητικά πιο ποιοτικές ομάδες..


     25.   DETROIT PISTONS: Το ρόστερ έχει αρκετό ταλέντο και είναι πιο ορθολογικό μετά την ανταλλαγή του Μπέν Γκόρντον μιας και ο Στάκι θα παίξει full season στη φυσική του θέση δίπλα στον Νάιτ και ο Μονρόε (από τους πολύ καλούς τεχνικά ψηλούς) ανεβαίνει στο «4» με την παρουσία του Ντράμοντ. Δε μου γεμίζει το μάτι ο Φράνκ.. Ειδικά στο να αναπτύξει μια νέα ομάδα. Οι Πίστονς έχουν χρυσό στα χέρια τους αλλά δε ξέρω αν ξέρουν να το διαχειριστούν σωστά..

 26.  SACRAMENTO KINGS: Nαι, ταλέντο, νέα παιδιά καλοί παίκτες. Χημεία δε βλέπω.. Οι Κίνγκς δύσκολα θα κάνουν το βήμα μπροστά για άλλη μια χρονιά.

 27.  CLEVELAND CAVALIERS: O Σκοτ είναι καλός προπονητής αλλά μόνο ο Ίρβινγκ δε φτάνει.. Το Κλίβελαντ θα πρέπει να κλοτσάει κ..ς στην άμυνα για να είναι ανταγωνιστικό και δυστυχώς δεν πείθει ότι μπορεί να το κάνει..


    - WASHINGTON WIZZARDS: Θα είναι καλύτεροι από πέρυσι αλλά αυτό δεν είναι κανένα ιδιαίτερο κατόρθωμα. Η ομάδα θέλει αλλαγή νοοτροπίας όπως και ο Ουόλ εάν θέλει να γίνει μεγάλος σταρ στη λίγκα..

 29.  ORLANDO MAGIC:  Καμένη γη.. Χωρίς Χάουαρντ και Βαν Γκάντι, χωρίς μαγεία..


  30. CHARLOTTE BOBCATS: To δίδυμο Ουόκερ-Γκορντον είναι αρκετά ενδιαφέρον, όπως και η ανάπτυξη του Γκίλχριστ. Γιατί μετά.. Στεναχώρια..





37 σχόλια:

  1. Ειπα κι εγώ, κάτι καλό ετοίμαζες εξ' ου και τέτοια σιγή... Είσαι το αποκούμπι μου κάτι τέτοια ατέλειωτα βράδυα διπλωματικής...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζει κανείς αν θα δείχνει η τηλεόραση φέτος τους αγώνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι Λέηκερς εφόσον βγούν από τη Δύση είναι φαβορί.Εφόσον είπα.Και μου αρέσουν και οι νετς στην Ανατολή.Πολύ καλό άρθρο τζιμ,έχεις τεράστια γκάμα μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο αρθρο , αλλα μας εχεις(ΧΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ) πολυ χαμηλα νομιζω , αν και λες οτι μπορει να ανεβουμε στην διαρκεια της σεζον . Σιγουρα η ομαδα λογω του οτι ειναι νεανικη να μην μπορεσει να ειναι σταθερη αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα αποτελεσει την εκπληξη της χρονιας , και νομιζω οτι δεν πληρωσε και υπεραξιες , 8 εκατ. για εναν above average pg με potential all-star και εναν πολυ καλο ριμπαουντερ , πασερ center με παλι 8 εκατ. Ο Χαρντεν ειναι ενας all star παιχτης που του δινετε φετος η ευκαιρια να γινει superstar αν εχει μ.ο μεγαλυτερου των 20 ποντων και μια καλη συγκομιδη ρυμπαουντ και ασσιστ . Και παλι ωραιο αρθρο και ελπιζω κατα την διαρκεια της σεζον να υπαρχει πολυ συζητηση για τον NBA .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Καλού. Στο ξαναείπα φίλε, πολλά κεφτά για ένα παιδί που έχει παίξει 30 παιχνίδια μπάσκετ, όπως και για τον Ασίκ. Πάντως θεωρώ ότι και οι δύο θα βοηθήσουν. Είναι νεανικοί οι Ρόκετς, βγάζουν φρεσκάδα, θα ήθελα να τους δώ να βελτιώνονται. Σε ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  5. καλησπερα,jim τα εχουμε πει για τους πιστονς αρκετες φορες,δεν μου αρεσει το δυδιμο ναιτ-στακι στη περιφερεια τους σημαδευουν πολυ στην αμυνα ειδικα το στακι,ο ντραμοντ γραφουν και λενε οτι ισως παει και για ρουκι της χρονιας με οτι δειχνει,ομως το βλεπω δυσκολο να παιζει μαζι με το μονρο-ο μαξιελ και ο παχουλος βιγιανουεβα νομιζω πανε για 4-γενικα εχει πολλους νεους παιχτες στο 3-4 το ντιτροιντ και ποιο ταλαντουχος νομιζω ειναι ο οστιν νταγιε. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος, το πλάνο είναι να παίξουν μαζί Μονρό-Ντράμοντ. Οι Μαγξίελ-Βιλανουέβα είναι διαθέσιμοι, τι θα κεδρίσεις (ειδικά από τον δεύτερο) να τους δώσεις χρόνο στάρτερ. Στα φόργουορντ μπορεί να βγεί μπροστά ο Τζερέμπκο, είναι πιό σκληρός και δυναμικός από τον Νταγιέ και παίζει εξίσου καλά 3 και 4. Ήταν άλλωστε -προ τραυματισμού-στάρτερ στο "4"..

      Διαγραφή
  6. To LAC έχει φέτος την ευκαιρία να προχωρήσει περισσότερο, αν και εφόσον αποκτήσει και δεύτερη διάσταση το παιχνίδι του Griffin. Έχει την εγγύηση του Billups και του Paul, έχει τη δύναμη του Odom, έχει όλη τη βρωμοδουλειά του Turriaf, και φυσικά έχει -λίγο πολύ διακοσμητικά- την αίγλη του αγαπημένου μου Hill (τι θα γίνει με αυτόν φέτος ?!). Κοινώς η starter 5αδα του LAC είναι για τελικούς, αρκεί όπως είπα να αποκτήσει υπόσταση το παιχνίδι του Griffin (που μέχρι τώρα είναι περισσότερο show παρά game)...

    Επίσης συμφωνώ για Harden, το παληκάρι είναι all-star και μέλος της Team USA, προσθέτει πολύ δυναμική στους Rockets...καθαρά οι OCT έχασαν σε αυτό το trade....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν οι Κλίπερς Αντώνη, με τον Μπίλαπς γερό μπορούν να πάνε μέχρι τέλους στη Δύση..

      Διαγραφή
  7. Jim η γνώμη σου για τον Bradley ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Toν Έηβερι των Σέλτικς έτσι? Θα λείψει, παρά το ότι ο Κόρτνι Λι είναι σωστή προσθήκη. Εξαιρετικός αμυντικός ο Μπράντλεϊ, τα μακριά του χέρια κούμπωναν με αυτά του Ρόντο στο μπακόρτ. Μη ξεχνάς ότι υπολογιζόταν και ώς "1" για μερικά λεπτά. Απώλεια..

      Διαγραφή
  8. Jim εδώ Ντιτρόιτ! Η ομάδα πρέπει να πάρει αμυντική κατεύθυνση πρώτα. Να "δαγκώσει" και μετά να βάλει άλλα στοιχεία. Νομίζω ότι η Ανατολή θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα φέτος βλέπω 4-5 ομάδες που μου αρέσουν(Μαιάμι-Μπρούκλιν-Ιντιάνα-Φιλαδέλφια-Βοστώνη). Η Δύση δε με ενδιαφέρει.

    Υ.Γ. Πίστεύεις ειλικρινά ότι ο Βαλαντσιούνας υπολογίζεται ως προσθήκη; Δεν είναι υπερεκτιμημένος πολύ;

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούλη συμφωνώ 100%. Αυτή είναι η φύση σου, αυτό είναι το Detroit basketball. Μπορεί να παίξει ο Βαλαντσιούνας. Έχει και καλά γκαρντ να του περάσουν την μπάλα.. Έχει δυνατότητες.

      Διαγραφή
  9. -WEST-
    οι LAC στις δυνατότητες και στα χαρτια ίσως είναι καλύτερη ομάδα στην Δυση αλλά δεν έχουν ομοιογένεια (SA Spurs) δεν έχουν σουπερ wing player(kobe ή durant ή ginobili) και κυρίως έχουν κακό προπονητή (viny στειλε μας όλους αδιαβαστους και πάρε πρωτάθλημα)

    οι LAL τα έχουν όλα και τίποτα, είναι ικανοί μέχρι να καταλάβουν τι γινεται μεταξύ τους να μπουν στα play off ως 8οι και να το πάρουν σπάζοντας όλες τις εδρες.

    οι OKC τα έχουν θεωρητικά όλα για να πάνε τελικό αλλά έφυγε ο Harden οποτε πάνε σε μια φάση ανακατανομής ρόλων που μπορεί να τους μπερδέψει και ίσως να μην πλασαριστουν τόσο καλά στην κατατάξη για την post season και για μια ομάδα σαν τους OKC θεωρω ότι ακόμα το χρειάζονται να είναι ψηλά με καλό ρεκόρ και πλεονέκτημα έδρας στα play off

    τους rockets απο την άλλη τους βλέπω να παλεύουν για την 8η θέση

    οι πιο αξιοπρόσεκτες ομάδες από την δύση για μένα είναι 2:
    1)denver nuggets: καλός προπονητής, ωραία φιλοσοφία ομάδας, καλοί παίχτες, all-star wing player (iguadala) αμυντικογενής βέβαια μέχρι τώρα αλλά το παίζει ωραία το transition
    και
    2)minesota timberwolves: με βασική πεντάδα λευκών (αν βγει ο romney το πήραν σίγουρα :) ), με το καλύτερο 4αρι (Love) , εξελιξιμους (Pekovic , Rubio) , αλλά κυρίως με τρίποντο brandon roy, budinger και Love δεν ξέρεις από που να φυλαχθείς.

    8-αδα απο Δυση ανακατεμένα
    LAL , LAC , OKC, MIN , SAS , DEN , MEM ,DAM


    -EAST-
    οι Heat είναι αλλού, μόνο η πίεση του repeat μπορουν να τους νικήσουν

    οι Celtics θέλουν να κερδίσουν τους Heat αλλά μπορεί να τους κερδίσουν και να χάσουν από άλλους γιατί και είναι πλεόν και μεγάλοι ηλικιακά θα έχουν την ενέργεια που απαιτείται στο τέλος μετά από 70αγώνες να κερδίσουν τους Heat στον τελικό της ανατολής.

    οι knicks συνοδεύονται με ερωτηματικά καλοί playmakers (kidd etc), ρεκορ με τον 35χρονο ρουκι (prigioni), σουπερ σταρ σκορερ πλεον και σε 2 θεσεις 3αρι και 4αρι (carmelo) περυσι μαθαιναν να παιζουν αμυνα και φέτος θα την παίξουν (την άμυνα) με τον περσινο καλυτερο αμυντικο (chandler) και τριμποντερ υπάρχουν (novak) οπότε πάνε για πρωτάθλημα;;; μπααα , πάλι θάλασσα θα τα κάνουν και μάλιστα θα ανακαλύψουν μόνοι τους κάποιο νέο τρόπο (στυλ κοπανάω το χέρι μου στους πυροσβεστηρες και τραυματίζομαι)

    από την ανατολή 2 πιο αξιοπροσεκτες ομάδες
    1) brooklyn nets όλα νέα, καλοί παίχτες, πολλά λεφτά, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη

    2) chicago bulls με τον καλύτερο προπονητή (στατιστικώς) με αξιόλογο ρόστερ καλούς παίχτες και καλή ομάδα αλλά χωρίς τον rose.

    8-αδα απο Ανατολή ανακατεμένα
    ΜΙΗ , BOS , NYK , BRN , CHB , P76 , ATL , IND


    jim ποιος θα είναι ο ρουκι της χρονιας ;;;

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιας και η σεζον στο νβα ξεκινα συντομα ειπα να κανω μια μικρη(κατα βαση μεγαλη)αναλυση στις ομαδες
      ανατολη
      ατλαντικ
      1)σελτικς:καλες μεταγραφες,ποιοτικοτατο ροστερ,γεματο σε καθε θεση,ενας ροντο πιο ωριμος απο ποτε,οι επιλογες τους στα ντραφτ βγηκαν και εχοντας τον ριβερς στον παγκο θα πανε καλα...ποσο καλα μενει να το δουμε στην πραξη.....ρεκορ:51-31
      2)νικς:πολυ βαθυ ροστερ,γεματο σε καθε θεση,πολλοι τους θεωρουν γερους,εγω τους θεωρω εμπειρους.ετσι και αλλιως η βασικη πενταδα αποτελειται απο παικτες κατω των 30.εξυπνες οι ανανεωσεις νοβακ,σμιθ και η αποχωρηση λιν(κιντ,φελτον και πριχιονι αποτελουν καλη τριαδα γκαρντ,σαμφερτ,σμιθ και μπρουερ καλα δυαρια,μελο και νοβακ στο 3,αμαρε ρασιντ στο 4 και τομασ,τσαντλερ και καμπι στο 5)....τους θεωρω υποτιμημενους.ρεκορ:53-29
      3)σιξερς:επιτελους απεκτησαν εναν σταρ(ο ιγκουανταλα ηταν λιγος),ο τερνερ και ο χολιντει βελτιωνονται και εξελισσονται διαρκως,ο ριτσαρσον εμπειρος παικτης και πολυ καλος σουτερ....η χρονια τους θα κριθει απο την ικανοτητα του μπαινουμ να ηγηθει των συμπαικτων του και να τους παρει στις πλατες του.ρεκορ:44-38
      4)μπρουκλιν:τους θεωρω τρομερα υπερτιμημενους....δεν νομιζω πως λοπεζ και τζονσον μπορουν να τους χαρισουν 25 παραπανω νικες,τεσπα εκαναν ποιοτηκες προσθηκες ανενεωσαν λοπεζ,ντερον και χαμφρις.....υπαρχει ομως μονο μια μπαλα στο παρκε και δεν ξερω αν θα ειναι αρκετη για το διδυμο ντερον-τζονσον.ρεκορ:41-41
      5)ραπτορς:το ροστερ τους συγκριτικα με περσυ ειναι καλυτερο,ευελπιστω να δω για μια χρονια τον μπαρνιανι χωρις τραυματισμους,τους πιστευω πολυ και ισως να μπουν και στα πλειοφ.ρεκορ:37-45
      σαουθιστ
      1)χιτ:ενταξει ειναι το απολυτο φαβορι για τον τιτλο.προσθεσαν στην ηδη υπερομαδα τους,τους αλλεν,λιουις...μονο μελανο σημειο η θεση 5 που ουτε φετος παρθηκε κατι καλο εκει....ο λεμπρον ελπιζω να εμφανιστει το ιδιο αλλαγμενος με περσυ και να μην ειναι τοσο υπερωπτης οσο παλια ειδικα τωρα που πηρε το πολυπωθητο πρωταθλημα....ρεκορ:59-23
      2)ατλαντα: διατηρησαν περιπου τον ιδιο κορμο,θα στηριξουν πολλα στην αμυνα αλλα και στους σμιθ,τιγκ....πιστευω πως την επομενη οφ σιζον θα γινει ριζικη ανανεωση,κατι που χρειαζεται......ρεκορ:40-42
      3)ορλαντο:εκανε την πιο ηλιθια ανταλλαγη των τελευταιων χρονων δινοντας τον καλυτερο τους παικτη για το απολυτο τιποτα(τουλαχιστον οι ναγκετς οταν εδωσαν τον μελο πηραν την μιση ομαδα των νικς..)το μονο τους στοιχημα ειναι η χρονια που θα κανει ο αρον αφλαλο,ευελπιστουν να μπουν δυνατα στις επομενες 2 οφσιζον που θα ειναι ελευθεροι παικτες οπως ο κρις πολ η ο μελο.....η φετινη χρονια ειναι χαμενη.ρεκορ:21-61
      4)γουιζαρντς:αξιοπρεπης ομαδα,νεανικη,με ορεξη για δουλεια....ολη τους η χρονια θα στηριχτει στην συνυπαρξη γουολ και beal στην περιφερια καθως και οκαφορ και νενε στα σεντερ....θα πανε καλυτερα απο περσυ.ρεκορ:26-56
      5)μπομπκατς:θα τα πανε πολυ καλυτερα απο περσυ 25-30νικες...η τετραδα γουοκερ,σεσσιονς,χεντερσον,γκιλχριστ θα ειναι πολυ καλη....θελω να δω πως θα τα παει ο γκιλχριστ στο νβα και αν θα τους ανεβασει επιπεδο...ρεκορ:28-54
      σεντραλ
      1)σικαγο:μεχρι να γυρισει ο ροουζ θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.......θεωρω τις μεταγραφες τους κατω του μετριου...θα ειναι και αυτοι δυνατοι στα μεταγραφικα παζαρια 13-14.......ρεκορ:42-40
      2)ιντιανα:κρατησε περιπου τον ιδιο κορμο..ακομα με προβληματιζει η ελλειψη ενος παικτη σταρ που θα σε παρει πανω του στα δυσκολα...η σοβαρη αυτη ελειψη θα φανει στα πλειοφ.ρεκορ:50-32
      3)μπακς:λατρευω τον μοντα ελις,μου αρεσει η μαχητικοτητα του ιλιασοβα..ομως το διδυμο ελις-τζενινγκς ειναι εντελως ασυμβιβαστο....οι μπακς θα ηταν καλο να αφηναν τον τζενινγς να φυγει και να φτιαξουν μια ομαδα με κυριο κορμο το διδυμο ελις-ιλιασοβα.ρεκορ:39-43
      4)καβαλιερς:το ιδιο ροστερ περιπου,ο μονος λογος αισιοδοξιας ειναι η οποια βελτιωση στο παιχνιδι του αρβινγκ,πολυ καλη προσθηκη ο μαιλς.ρεκορ:28-54
      5)πιστονς:γενικα μια ομαδα με περιορισμενες δυνατοτητες,παικτες αρκετα καλους αλλα κανεναν σταρ περιμενω να δω την εξελιξη των σεντερ τους.....ρεκορ:30-52

      Διαγραφή
    2. συνεχεια
      ΔΥΣΗ
      ΠΑΣΙΦΙΚ
      1)λαικερς:εκαναν τα μπαμ με τις αποκτησεις νας και χαουαρντ,θελουν χρονο για να δεσουν...ελπιζω ο κομπι να μην καψει τον χαουαρντ με το πνευμα ατομικισμου που τον διακατεχει....ενισχυσαν τον παγκο τους με τους τζαμισον,μικς......εχουν υπερομαδα αλλα πιστευω πως δεν θα φτασουν στον τελικο του νβα φετος.ρεκορ:50-32
      2)κλιπερς:κρατησαν τον ιδιο κορμο με περσυ,εκαναν ποιοτικες κινησεις για τον παγκο τους με μπιλαπς,οντομ,γιανγκ.......σπαταλησαν υπερβολικα χρηματα στην ανανεωση του συμβολαιου του γριφιν,τον οποιο θεωρω υπερτιμημενο καθως το μονο που μπορει να κανει ειναι να καρφωνει(κακος σουτερ απο 5-6μετρα,ποσο μαλλον για τριποντο,επιρρεπης στο λαθος,μετριος ριμπαουντερ για τα αθλητικα του προσοντα).......ρεκορ:48-34
      3)σανς:εφυγε ο νας,μεγαλη απωλεια......ηρθε ο ντραγκιτς που τον πιστευω πολυ,προσθεσαν εμπειρια και δυναμη μεσα στο ζωγραφιστο με σκολα,πηραν τον μπισλι που πιστευω πως ειναι πολυ καλος....τους θεωρω ηρεμη δυναμη,που αμα δεσουν μπορουν να πανε πολυ καλα.......ρεκορ:39-43
      4)γκολντεν στειτ:αν μεινουν υγιεις και δεν εχουν πολλους τραυματισμους,το διδυμο καρι-bogut μπορει να κανει παππαδες.....εχουν πολυ καλο προπονητη,εχουν αρκετα καλο υλικο για να στελεχωσουν τον παγκο τους,σε γενικες γραμμες ποιοτικο ροστερ.ρεκορ:40-42
      5)κινγκς:εχουν νεανικο κορμο,καλο ροστερ......ηρθε επιτελους η χρονια του cousins να λαμψει,θελω να δω πως θα παει ο ταιρικ εβανς και αν θα κατεφερι να παρει μαξ συμβολαιο..............γινεται παντως μια καλη προσπαθεια....ρεκορ:33-49
      ΝΟΡΘΓΟΥΕΣΤ
      1)οκλαχομα:ενταξει τωρα ειναι γνωστο εχουν το πιο ταλαντουχο ροστερ της λιγκας....θελω να δω τον ντουραντ μετα την ηττα του απο τον λεμπρον.....ελπιζω σε ακομη καλυτερη χημεια με τον γουεστμπρουκ...θα εχει ενδιαφερον ενα διδυμο του γουεστμπρουκ με τον μαρτιν....ρεκορ:63-19
      2)ναγκετς:εχουν το πιο αθλητικο ροστερ σε ολο το πρωταθλημα...μια πενταδα με λαουσον-ιγκυ-γκαλιναρι-φαριντ-μαγκι θα εβγαζε ματια....πολυ ποιοτικο ροστερ με μπρουερ,κουφο,μοζγκοφ.....στον παγκο.θελω να δω την εξελιξη του λαουσον που καθε χρονο ειναι ολο και καλυτερος.....πολυ εξελιξιμος ο φαριντ αν βελτιωσει το σουτ του απο τα 5-6 μετρα μπορει να γινει ενας απο τους κορυφαιους φοργουορντ της λιγκας.ρεκορ:45-37
      3)γιουτα:πολυ καλη ομαδα με την εννοια του συνολου..πιστευω θα παει πολυ καλα,εχει αρκετες πιθανοτητες να μπει στα πλειοφ...λειπει ο κλασσικος σταρ που θα σηκωσει το βαρος της ομαδας στους ωμους του....ρεκορ:43-39
      4)μινεσσοτα:πραγματικα πολυ καλη ομαδα,πηρε ρολιστες πολυτελειας,στοιχημα ο ροι που αν το κερδισουν θα πανε πολυ ψηλα.....το διδυμο των ρωσσων θα ειναι πολυ καλο.ο λαβ πιστευω πως μπορει να μπει στην συζητηση για τον mvp της κανονικης περιοδου,η χρονια τους μπορει να απογειωθει αν γυρισει σε καλη κατασταση ο ρουμπιο.........ρεκορ:43-39
      5)πορτλαντ:εχουν φτιαξει μια αξιοπρεπη ομαδα...ο αλντριτζ πολυ καλος,στοιχημα η πορεια του ρουκι του λιλαρντ.....μπορουν να μας ενιπωσιασουν.........ρεκορ:34-48

      Διαγραφή
    3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
      ΣΑΟΥΘΓΟΥΕΣΤ
      1)σπερς:εχουν για εμενα τον καλυτερο προπονητη στην λιγκα...οι σταρ που διαθετουν μπορουν ακομα να πανε την ομαδα πολυ ψηλα,ο ποποβιτς πιστευει πολυ στον λεοναρντ και τον θεωρει τον επομενο μεγαλο σταρ των σπερς,θελω να δω την εξελιξη του...ρεκορ:50-34
      2)νταλας:θεωρουν την φετινη χρονια χαμενη....παντως αν ο μαγιο βρει τον καλο του εαυτο και ο καμαν μπορεσει και συνυπαρξει με τον ντιρκ στην φρονττκορτ τοτε μπορουν να κανουν μια καλη πορεια.....ρεκορ:41-41
      3)μεμφις:ειχαν μια σημαντικη απωλεια με τον μαγιο αλλα εχουν καλο και σταθερο κορμο....ακομα μου φαινεται λιγος ο γκει.....πολλα στηριζουν στην χρονια του κονλει....ρεκορ:41-41
      4)ροκετς:τα εχω ξαναπει εκαναν καλες κινησεις με αποκωρυφομα την αποκτηση του χαρντεν.....εχουν ενα καλο ποιντ γκαρντ με προοπτικες εξελιξεις,πηρααν ενα απο τα κορυφαια δυαρια του πρωταθληματος και εχουν εναν αξιοπρεπεστατο σεντερ......ρεκορ:42-40
      5)χορνετς:εχουν μια πολυ εξελιξιμη τριαδα με τους ντειβις-ριβερς-γκορντον.θθα κανουν αρκετες νικες μεσα στην χρονια και αν τους κατσει η σεζον εχουν μια τυχη να μπουν στα πλειοφ...ρεκορ:32-50
      jimara χρονια πολλα για την γιορτη σου αν και καθυστεριμενα.....πες αν συμφωνεις με αυτα που γραφω και που διαφωνεις......αααααα και τι ομαδα υποστηριζεις απο νβα????????????
      underaker 13

      Διαγραφή
  10. Τζιμ ένας φίλος έγραψε ότι μπαίνω στη σελίδα σου και νιώθει σαν το football mananager!!Λοιπόν και εγώ μια από τα ίδια.Μπούλς είμαι.Δε βλέπω φως χωρίς τον Ρόουζ.Έπρεπε να γίνει τρέηντ ο Μπούζερ και να επενδύσουμε στον Γκίμπσον.Τα γκαρντ όπως είπες μου αρέσουν.Ο Χάμιλτον δε ξέρω αν αντέχει πλέον.Νομίζω μια θέση στη πρώτη εξάδα είναι εφικτή.

    sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. jim thelw tin apopsi sou gia ton paixtara to next big thing tou NBA ton brandon jennings fetos vlepw na odigei monos tou tin omada mazi me ellis an kai lipithika polu gia tin fugi tou delfino megalos paixtis o argentinos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπραβο ρε φιλε Jim αλλη μια φορα εξαιρετικος,ετσι οπως μας εχεις καλομαθει!Βλεπω για αρχη πως το NBA "τραβαει" καλα σαν θεμα και γουσταρω!Να κανω μια μικρη προβλεψη ομως απο τωρα και μεσα στο καλοκαιρι θα φανει αν επαληθευτει...Μιας και ο "θειος" Stern εχει δηλωσει πως την 1η Φεβρουαριου του 2014 θα συνταξιοδοτηθει και επειδη και ο Kobe δηλωσε πως στο τελος εκεινης της σαιζον θα κρεμασει τα παπουτσια του...μηπως,λεω μηπως,θα αρχισει τα μαγειρεματα του για να δουμε για 1η φορα τελικους μεταξυ των 2;;;It's just a guess...
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραιοτατο το αρθρο σου Τζιμ.Λιγο χαμηλα δεν εχεις τους Χορνετς;Πιστευω μπορουν να κανουν πολλες κηδειες φετος.Επισης πιστευω πως το Νταλας δεν θα τα παει καθολου καλα φετος και θα επρεπε να ειχες πιο ψηλα το Μεμφις.Κινγκς για μια ζωη ρε αρρωστοι!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. San Antonio και τα μυαλά στα κάγκελα από την εποχή του Ναύαρχου πριν ακόμα τον κάνει ρόμπα ο Χακίμ (με πλήγωσε τότε ο Dream αλλά χαλάλι του...ο Ναυαρχούκος μου δικαιώθηκε μερικά χρόνια αργότερα με 2 δαχτυλίδια).

    Πέρυσι τη πατήσαμε με την Οκλαχόμα σε ένα ζευγάρι που είχε πάρα πολλές ομοιότητες με αυτό του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ με την ίδια κατάληξη, νίκη του άτιτλου, νεότερου και ανθεκτικότερου εις βάρους του πολυνίκη, εμπειρότερου και περπατημένου.

    Υπάρχει εμπιστοσύνη στο κόουτς που έχει δουλέψει την ομάδα τόσο πολύ τόσα χρόνια. Πάει φουλ για τις κορυφαίες 3-5 ομάδες επιθετικά και αμυντικά όσο αντέξει ο Λέοναρντ που θα τρέχει για όλους, μαζί με το πάγκο που ειδικά στη κανονική περίοδο θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής για να είναι ξεκούραστα τα παληκάρια μας στα πλει-οφ που θα γίνει χαμός.

    Άν δεν έχουμε σοβαρό τραυματισμό της αγίας 3άδας, θα πάμε καλά, ίσως και μέχρι τους τελικούς...εκεί θα πέσουμε ηρωικά μαχόμενοι απέναντι στο Μαιάμι. Τιμητικό κύκνειο άσμα της πιο σταθερής ομάδας του 21ου αιώνα στο ΝΒΑ (και γαμώ τους βαρύγδουπους τίτλους έδωσα ε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμ, πως βλέπεις για φέτος τον Κουφό στους Nuggets; Φαίνεται ότι προορίζεται για βασικός, έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον 15 λεπτά χρόνου συμμετοχής. Σε κάποια στιγμιότυπα νομίζω ότι τον είδα στο 4 (μα μπορεί να ανταποκριθεί με τα ευέλικτα τεσσάρια του ΝΒΑ;). Μεγάλη η συμβολή του στα ριμπάουντ (και στην άμυνα ψηλά), αλλά στο επιθετικό κομμάτι μονοδιάστατος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Nuggets δεν έκαναν κάποια ανταλλαγή στους ψηλούς. Έχουν 3 πεντάρια (7-7.1 footers, Κουφό, Μοζγκόφ, Μαγκί) με παρόμοια χαρακτηριστικά (όχι σουτ και ποστ, σκιάχτρα στα ψηλά, πρόβλημα χαμηλά).

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΜακΓκι δεν μοιάζει με το Κουφό στο σωματικό και αθλητικό κομμάτι αφού είναι πολύ πιο γρήγορος,αλτικός εκρηκτικός και με πιο ελαφρύ και στεγνό κορμί. Επίσης ακατέργαστος επιθετικά και πραγματικά άθλιος στις βολές. Με άλλα λόγια άμα δε καρφώσει δε τη βάζει μέσα και πολύ εύκολα τη μπάλα.

      Ο Κουφός έκανε έγκλημα που έχασε εντελώς (γιατί;) το γλυκό σουτ που θυμάμαι πως είχε όταν έπαιζε με την Εφήβων. Θα ήταν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα και θα τον έκανε να ξεχωρίσει έναντι παικτών σα το ΜακΓκι...ίσως θα είχε το συμβόλαιό του (40 μύρια ο ΜακΓκι;; έλεος!!!)

      Διαγραφή
    2. Ηλία το πρόβλημα των Νάγκετς είναι ότι μετά τον Χιλάριο δεν έχουν παίκτη να ακουμπήσουν τη μπάλα στο ποστ (με πλάτη). Ο Κουφός (πολύ πιό μπασκετικός και πειθαρχημένος από τον Μαγκί) έχει την ευκαιρία του αλλά η αλήθεια είναι ότι ο συμπαίκτης του, παρά τα αρκετά μειονεκτήματα του, μπορεί να κολλήσει καλύτερα στη fast pace offense του Καρλ. Πολλά τα λεφτά Πανάγο, δε το συζητώ..

      Διαγραφή
    3. Είναι μπασκετικά "άδικο" παίκτες σα το ΜακΓκι να παίζουν βασικοί και με τόσο καλά συμβόλαια, έχοντας μικρή επαφή με το άθλημα και τα βασικά του (fundamentals που λένε και στο χωριο μου) επειδή τρέχουνε σαν ελάφια και πηδάνε σα ζαρκάδια αλλά τέλος πάντων, μη γκρινιάζω. Ο Κουφός δείχνει τόσο πεισματάρης και εργατικός που θα καταφέρει να καθιερωθεί, ίσως σε ανατολική ομαδα ή στο ευρωπαικό Σαν Αντόνιο(χλωμό).

      Το έχω καημό να δω Έλληνα να καθιερώνεται έχοντας δει καθε καρυδιας καρύδι από καθε γωνιά του πλανητη να κάνει ηγεμονικά συμβόλαια στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι ο Κουφός πληρώνει έναν, με την καλή έννοια, ρατσισμό που υπάρχει για τους λευκούς σέντερ στο ΝΒΑ. Λευκός=σοφτ (αν βάλεις δε και το μουσάκι στυλ Άμις του Κουφού, πάει έδεσες). Αυτό σε θέμα μάρκετιγκ, που έχει σχέση και με τον ΜακΓκι, έχει ως συνέπεια πάντα οι προπονητές στο ΝΒΑ να ψάχνουν σαν συμπλήρωμα του έναν σέντερ dominant (και να πληρώνουν αναλόγως). Εκεί κολάει ο ΜακΓκι, ασχέτως που δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ dominant.

      Το πρόβλημα του Κουφού (ασχέτως potential, εργατικότητας, συγκυριών, τεσσάρι στυλ Μπαρνιάνι ή βαρύ σέντερ κλπ), είναι ότι δεν έτυχε και ούτε βλέπω στο μέλλον να συμβαίνει, να βρεθεί σε κάποιο πρόγραμμα που να μπορέσει να δουλευθεί σε τακτικό επίπεδο. Νομίζω ότι αν ερχόταν στα 18 του π.χ. στον Παναθηναικό, μπορεί να υστερούσε σε φυσικό επίπεδο αλλά θα πήγαινε στα 25 του πιο έτοιμος στο ΝΒΑ με πιθανότητα μεγαλύτερης εξέλιξης στο μέλλον. Με τα υπάρχοντα δεδομένα το ταβάνι του είναι καποιος σαν τον Ιλγκάουσας και η χειρότερη περίπτωση να παίζει garbage time και σε 4-5 χρόνια να περάσει τον Ατλαντικό. Πιθανότερο είναι να μείνει κάτι ενδιάμεσο σαν ρολίστας των 10-15 λεπτών που έρχεται από τον πάγκο. Όλα αυτά βέβαια είναι εκτιμήσεις του αέρα, αλλά κουβέντα κάνουμε φίλοι μου.

      Τζιμ, συμφωνώ με το σχόλιο για το Νενε και ακριβώς για αυτό αναρωτιέμαι γιατί δεν προσπάθησαν να διαφοροποιήσουν την τριάδα (ειδικά Κουφό-Μοζγκόφ).

      Φίλε Πανάγο, καταλαβαίνω τι θες να πείς. Ξέρεις όμως εγώ τι θα ήθελα να δω; Να καθιερωθεί ένας παίκτης ελληνικής παραγωγής και νοοτροπίας, εθισμένος και γαλουχημένος σε αυτό που θα θέλαμε να λέμε ελληνική σχολή μπάσκετ (λέμε τώρα). Αν είναι και Έλληνας, ακόμα καλύτερα. Αποδοχή του παίκτη αυτού από τους αμερικάνους σημαίνει αποδοχή του τρόπου που σκέφτεσαι και παίζεις το μπάσκετ. Αυτό είναι το μαράζι μου. Οι Περιπτώσεις Σεϊκέλι και Στογιάκοβιτς δεν είναι ακριβώς η περίπτωσή μας. Οι ισπανοί αυτό πέτυχαν με τους Καλντερόν και Π. Γκασόλ, το ίδιο και οι Αργεντινοί και για αυτό μπράβο τους.

      Σόρρυ για τη φλυαρία

      Ηλίας



      Διαγραφή
    5. Η Ελληνική σχολή μπάσκετ όπως εκφράστηκε από την Εθνική του Γιαννάκη και όπως φαίνεται να συνεχίζεται και στους συλλόγους από τους πολλούς πια ικανούς Έλληνες προπονητές δε ταιριάζει καθόλου μα καθόλου με αυτή του ΝΒΑ (ομαδικότητα, σκληρή άμυνα, πείσμα, χαμηλός ρυθμός, μυαλωμένο/συντηρητικό παιχνίδι που στο ΝΒΑ τα ψάχνεις με το κυάλι ειδικά στη κανονική περίοδο). Άν προσθέσουμε πως οι υπερταλαντούχοι, αθλητικοί και με πολλά σωματικά προσόντα Έλληνες παίκτες σπανίζουν, η απουσία τους από το ΝΒΑ μου φαίνεται λογική σε ένα βαθμό. Δε θεωρώ τους Έλληνες παίκτες άτολμους ή τεμπέληδες αλλά εντελώς αταίριαστους με το ΝΒΑ.

      Ελπίζω να κουφάνει ο Κουφός τον Καρλ με την απόδοσή του και τα 40 μύρια να φάνε πάγκο...μπασκετικός σοσιαλισμός!

      Διαγραφή
  16. Jim άλλο ένα άρθρο που ξεχειλίζει μπάσκετ ΜΠΡΑΒΟ.Αν σου είναι εύκολο γράψε ένα και για αυτούς που κόπηκαν απο NBA και είναι διαθέσιμοι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim ποια η αποψη σου για τον Dennis Schroder των Ney Yorker Phantoms?

    Avavalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο Jimara για το καταπληκτικό για ακόμα μία φορά άρθρο σου .Aυτό είναι το σωστό power ranking (με μία μικρή διαφωνία για τους BULLS αλλά ίοως μιλαέι η καρδιά κ τους KNICKS) ,όχι σαν τους αλλους αστείους στο bleacher report που βάζανε στο 4 τους ΝUGGETS(πολύ καλή πεντάδα , δυνατός παγκός ,μεγάλο πλεονέκτημα ο Karl αλλά....) κ στο 10 τους Atlanta . Περιμένουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα , συνέχισε να μας προσφέρεις αυτή την μπασκετική όαση που είναι το blog σου και ας αρχίσουν τα ξενύχτια
    Υ.Γ. Jim Δώσε λίστες στον λαό σου.Όπως είπε κ ένας φίλος πιο πάνω θα μπορούσες να βάλεις μια λίστα με τα λαβράκια που κόπηκαν στα camp ;? .
    LG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα σε ολους.αντε να αρχισει το NBA να δουμε θεαματικο μπασκετ.για μενα φαβορι για τελικο,λογω συστηματος ανατολης-δυσης,ειναι παλι Μαιαμι-Οκλαχομα.
    το Μαιαμι βρηκε τον παιχτη που του ελειπε περσι(Αλεν),παρολο που πηρε τη κουπα.οπως εγραψε και ο Jim,θα ανοιξει περισσοτερο το γηπεδο για Λεμπρον-Ουειντ.μεγαλο φαβορι.
    η Οκλαχομα πηρε το ρισκο να αλλαξει βασικο κομματι της μηχανης της.εδιωξε παιχτη που ερχοταν απο το παγκο και εδινε 15π. ειτε στο 1 ειτε στο 2 και πηρε σκορερ βασικο στο 2.θα δουμε.δειτε φετος τον Ιμπακα καποια λεπτα στο 4 να γραφει πισω απο τα 6 μετρα.σε 2-3 χρονια θα ειναι μεγαλος παιχτης.
    Μποστον,Σπερς,Λεικερς με δυνατους παιχτες αλλα μεγαλους σε ηλικια.κατα τη γνωμη μου η' φετος η' μετα απο πολλα χρονια.
    Κλιπερς,Ιντιανα,Μεμφις(φοβερη τετραδα,ειδικα ο Κονλει) μπορουν στην καλη τους μερα να κερδισουν του παντες.
    το ιδιο ισχυει και για το Ντενβερ.η ομαδα μου στο NBA(απο Αντονι).παμε ρε Κουφε γερα.βαλε και κανα καλαθι.
    ερωτηματικα οι Νικς, η Φιλαδελφεια,οι Νετς και η Μινεσοτα.οι Νικς ενισχυθηκαν στο 1 μενει να μπει και ο Αμαρε στο 4 και να τους δουμε.η Φιλαδελφεια ειναι καλη ομαδα,να δουμε πως θα κολλησει στο 5 ο Μπαινουμ.οι Νετς εχουν μεγαλους παιχτες στο 1,2 αλλα θα δουμε τι θα κανουν και οι υπολοιποι.το ροστερ της Μινεσοτα μου αρεσει αλλα προβληματιζομαι απο το αν θα παραμεινουν υγιεις.
    απο τις υπολοιπες ομαδες καποια μπορει να ξεχωρισει.παντως η κουπα κρινεται μετα το Μαιο και μεχρι τοτε μπορουμε να ευχαριστηθουμε καλο μπασκετ.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά νομίζω ότι NBA έχει μόνο το OTE TV φέτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή