Athlenda

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

DOGFIGHT..



Μετά από μια εκπληκτική «σκυλομαχία» στο ΠαλαΝτέζιο του Καντού, ο Παναθηναϊκός βγήκε ζωντανός και πάτησε το ένα του πόδι στο τοπ-16 της φετινής Ευρωλίγκας. Μάχη σώμα με σώμα από την αρχή μέχρι το τέλος, «σιδερένιος» ο Παναθηναϊκός στο τέλος.. Η ημέρα θα καθιερωθεί ως του αγίου-Μπράμος, προστάτη των απανταχού σκοπευτών..



Οι πράσινοι λοιπόν πήραν το ματς που είχαν κυκλώσει, εμφανίζοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που δε καταλαβαίνει από απουσίες και τραυματισμούς, αλλά και τις συνήθεις αδυναμίες οι οποίες –εάν θέλουμε να δούμε λίγο πιο μακριά- αρχίζουν να προκαλούν ερωτηματικά. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη βγήκε ζωντανός από μια πολύ δύσκολη δοκιμασία, έναν «σκυλοκαβγά» όπως εξελίχτηκε στο παρκέ του Ντέζιο,  δείγμα της σταδιακής ανάπτυξης αυτής της νέας ομάδας η οποία συνεχίζει σίγουρα πλέον με μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις της.

Μερικά σημεία άξια σχολιασμού..


-Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε με τους τρείς «άσσους» του στην αρχική πεντάδα (Κίτσεν στο «1», Ούκιτς-Διαμαντίδη φτερά) έξυπνα θα πούμε εμείς, θέλοντας με αυτή του την επιλογή στο ροτέησιον να έχει την ευκαιρία να βγάλει σχετικά γρήγορα από τον πάγκο του τον Μπανκς, τον οποίο ήθελε ενεργό και μάχιμο, μετά από τόσες απουσίες. Παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσει «πίσω» τον Μπράμο ως εναλλακτική και ρίξει straight τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό του (Διαμαντίδη) πάνω στο τοπ γκαν του Τρινκιέρι, τον καυτό Αραντόρι,  παίκτη με τεράστια έφεση στο σουτ και επαφή με το καλάθι, αλλά όχι τόσο καλό slasher και δυνατό στα πόδια ώστε να φθείρει τον αρχηγό. Στα σύν το ότι πήρε το maximum από τον Άρμστρονγκ (γιατί πραγματικά αυτό είναι πλέον το max)και αναφέρομαι στα περίπου 11μιση λεπτά μακριά από τη φθορά που εξασφάλισε για τους υπόλοιπους ψηλούς του. Σωστός ο Άρτζι..


-Αμυντικά ο Παναθηναϊκός εστίασε στους δύο πλάγιους σουτέρ της Καντού (Αραντορι-Μαρκοϊσβίλι) που αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της επίθεσης του Τρινκιέρι. Στον Αραντόρι ο Πεδουλάκης έβαλε τον Διαμαντίδη σωστά, δεδομένου του ότι ο Ιταλός έχει μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων και περισσότερες επιλογές στο να φτιάξει το δικό του σουτ.  Για τον Μαρκοϊσβίλι  επέλεξε τον Ούκιτς με την εντολή να μείνει μαζί του και να ακολουθεί ψηλά μέχρι τέλους τις αυτοποιημένες εκτελέσεις του Γεωργιανού. Και στους δύο πέρασε αρκετό διάστημα και ο Μπράμος, ανάλογα το ποιόν είχε δίπλα του και ποιόν είχε εκείνη τη στιγμή απέναντί του (όταν βρισκόταν ο Μπρούκς π.χ. μέσα, πήγαινε λόγω athleticism εκεί) ενώ είχε δοθεί γενική εντολή για switch παντού από την αρχή με το σκεπτικό ότι ο πράσινος πάγκος δε φοβόταν ότι οι δύο swingmen της Καντού θα τον χτυπήσουν στα πόδια.  Ο Μαρκοϊσβίλι τελείωσε με 2/9σ. και ο Αραντόρι με 4/11..

-Επιθετικά οι πράσινοι πήγαν σε ελεγχόμενο τέμπο και σετ επιθέσεις, διαβάζοντας καταστάσεις με κυρίαρχη μορφή τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Φάνηκε από την αρχή πόσο πολύ μετρά το να έχεις στην ομάδα έναν τέτοιο παίκτη, σε ένα τέτοιο παιχνίδι, παρά τα λάθη του που ήταν αρκετά. Μπολιάζει και τους υπόλοιπους με πνεύμα νικητή και προκαλεί φόβο στον αντίπαλο. Το καθαρό μυαλό και τα σίγουρα χέρια του Διαμαντίδη ήταν η διαφορά των δύο ομάδων στο τέλος του ματς. Απλά παρακολουθείστε με τι σιγουριά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει..

Ο Μάικ Μπράμος έδωσε ρεσιτάλ από τη γραμμή του τριπόντου (7/9σ.). Μπήκε καλά στο ματς, γρήγορα κατάλαβε ότι είναι το "ξεχωριστό" του βράδυ και σούταρε με απίστευτη αυτοπεποίθηση. Νομίζω δε μπορούσε να είναι καλύτερο το timing για την ομάδα. Ειδικά για ένα παιδί που η θέση του είναι στην πρώτη γραμμή για τον Παναθηναϊκό που χτίζεται..

Λεπτομέρεια. Στην τελευταία άμυνα είναι ευλογία  που μπροστά από τον Τάμπου είναι ο Διαμαντίδης, ο οποίος αμύνεται στην εντέλεια παρότι έφαγε την προσποίηση. Με άλλον αμυνόμενο εκεί μπορεί να έπεφτε πολύ κλάμα..


-Ο Μάρκους Μπανκς ήταν θετικός στο ντεμπούτο του μόνο και μόνο από τη στιγμή που έφερε στο τραπέζι κάτι που έλειπε από τους Ούκιτς-Κίτσεν μέχρι τώρα. Απλά «έκανε πράγματα να συμβούν», δημιούργησε καταστάσεις, με όπλο την προσωπικότητα του γαρνιρισμένη με τη στοιχειώδη αμερικανική άγνοια κινδύνου ενός ρούκι σε αυτό το επίπεδο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα. Όπως αναφέραμε και στο ριπόρτ του, δεν είναι το ίδιο γρήγορος, ούτε έχει τα πατήματα που είχε στα 25-26 του και νομίζω φάνηκε, αλλά δημιούργησε ρήγματα και πήγε με τη δύναμη του “straight to the hoop” χαρακτηριστικό που το χρειάζεται ο φετινός Παναθηναϊκός. Ναι χάθηκε κάποιες φορές στην άμυνα (στη μια, προς το τέλος, που δεν άλλαξε στη κορυφή και δέχθηκε παντελώς ελεύθερο τρίποντο, παραλίγο να κοστίσει..) για αυτό και ο προπονητής του στο τέλος επέλεξε κάποιον που θα κάνει τα απολύτως απαραίτητα, αλλάζοντας τον με τον Ούκιτς και δίνοντας τη μπαγκέτα στα χέρια του Διαμαντίδη. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να το κάνει πολύ νωρίτερα, άργησε λίγο..
Εν ολίγοις ο Μπανκς έδωσε «προσωπικότητα» και ατομική πρωτοβουλία  χωρίς δισταγμό. Θέλει λίγο δουλίτσα στο κομμάτι φυσική κατάσταση ώστε να βελτιώσει αναπνοές και τελειώματα, όπου υστέρησε λίγο αλλά για πρώτο μ ατς ήταν ο εαυτός του δίνοντας ώθηση και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο.

-Το πρόβλημα με τα λάθη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι αστείο κάθε φορά να έχεις συντριπτική υπεροχή στα ριμπάουντς  (39-22 εχθές) και να χάνεις τις κατοχές. 22 λάθη και πάλι (9 η Καντού) με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε ολόκληρο τον επιθετικό μηχανισμό. Δε μπορεί ξαφνικά ο Διαμαντίδης να έγινε μηχανή λαθών. .  (11 από τα 22 μαζί με τον Τσαρτσαρή..) Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η Σιένα παίζει μπάσκετ πολλών κατοχών με κύριους δημιουργούς τους –κατ’εξοχήν επιρρεπείς στο λάθος Μπράουν και Χάκετ και έχει μ.ο. 10 λάθη, όντας επίσης νέα ομάδα. Ή η Μακάμπι π.χ. Ο Παναθηναϊκός χαραμίζει την προσπάθεια του και σε βάθος χρόνου θα το πληρώσει.. Ακόμα και με undersized lineups καταπίνει τα ριμπάουντ αλλά δεν προλαβαίνει να μετρά λάθη.. Αν δε το δουλέψει αυτό δε πάει πουθενά.

-Η Καντού δεν είχε τη σιδηρά ψυχολογία που απαιτεί τέτοιο παιχνίδι. Φάνηκε ειδικά στο τέλος (μετά το τρίποντο  του Διαμαντίδη  στο 66-66)ότι δεν μπορούσαν να το τελειώσουν.  Έχει εγκλιματίσει που άργησε να καλύψει το κενό του Σμίθ στο «1» (όπως και πέρυσι άργησε με τον Πέρκινς) και τελικά της κόστισε. Πήρε σπουδαίο ματς από τον Τάμπου (ο οποίος και με τη Φενέρ ήταν σούπερ) και είχε πολύ αποτελεσματικό στα τελειώματα τον Τάιους (μηδέν.. ριμπάουντ?) . Έχασε κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων και δε είχε το aggressiveness στην περιφέρεια για να πάρει τα φάουλ και να πάει στη γραμμή. Θα διαφωνήσω με τον Αργύρη Πεδουλάκη που είπε πως είναι μια ομάδα που δουλεύει μαζί χρόνια. Νέα ομάδα είναι (παλιοί είναι μόνο οι Μαρκοϊσβίλι, Λιούνεν, Μαζαρίνο ενώ και ο Τάμπου έχει ξαναδουλέψει με τον Τρινκιέρι στην Καντού το 2009-10) η οποία μάλιστα έχει αλλάξει αρκετά πράγματα φέτος στο παιχνίδι της..


-Συμπερασματικά, η νίκη του Παναθηναϊκού είναι τεράστια από όλες τις απόψεις, με τόσες δυσκολίες σε ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βγαίνει "ατσαλωμένη" και με μεγαλύτερη πίστη στις δυνατότητες της και σε αυτό που δουλεύουν κάθε μέρα στο γήπεδο. Το ματς του Παλαντέζιο μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν..

ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ-ΜΑΚΑΜΠΙ 89-87


Ματσάρα στην Παλαέστρα της Σιένα ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης με τη Μοντεπάσκι να γυρνά πάλι ένα ακόμα ματς και να κατακτά την 4η σερί νίκη στον όμιλο. Ο Μπλάτ είχε διαβάσει σωστά την ομάδα του Μπάνκι  στοχεύοντας στη καρδιά της ρακέτας της Μοντεπάσκι, όπου αμυντικά οι Ιταλοί πάσχουν σοβαρά, ειδικά με την απουσία του Εζέ. Ο Σόουν Τζέημς ήταν εκπληκτικός (22π. 9/9σ. 12 ριμπ.-39 αξιολόγηση..) και μαζί με τον Ελιάγχου (8/12σ.) ήταν η δύναμη πυρός του Μπλατ στη προσπάθεια του να ξεριζώσει τη καρδιά της ιταλικής ομάδας.  Το θέμα είναι ότι οι πρωταθλητές της γειτονικής χώρας σουτάρουν εκπληκτικά τον τελευταίο καιρό από το τρίποντο, καλύτερα από κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα, στοιχείο που τους δίνει τεράστια ώθηση. 13/27 και εχθές, για την Σιένα που σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα και με το μεγαλύτερο, μάλιστα, ποσοστό επιτυχίας από κάθε άλλον.


Δύο στοιχεία συνέβαλλαν σημαντικά στο να αλλάξει ροή το ματς. 1.) Η κίνηση του Μπάνκι να βάλει τον Κασούν στο «5», ο οποίος έδωσε οντότητα στη ρακέτα και πλήρωσε τους Ισραηλινούς με το ίδιο νόμισμα στην επίθεση και 2.) ο Ντάνιελ Χάκετ(επίσης για μια ακόμα φορά), με τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα, έβαλε μεγάλα σουτ-καρδιάς, και υποστήριξε τον Μος στο αμυντικό κομμάτι. Κάπως έτσι φθάσαμε στο τελευταίο λεπτό όπου βγήκε στη σκηνή ως άλλος Ρέτζι Μίλερ, ο Τόμας Ρες σκοράρωντας 7 καυτούς πόντους και καθαρίζοντας το ματς. Έχω πεί για τον Ρες ότι είναι υπόδειγμα ρολίστα στο υψηλό επίπεδο. Φέτος έχει βγεί μπροστά, ειδικά τώρα που λείπει ο Εζέ και χρησιμοποιείται αρκετά και ως «5». Μπράβο λοιπόν στην ιταλική ομάδα, που μετά τη ήττα από το Μιλάνο στη Lega A εντός, άλλαξε τσιπάκι και παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ τον τελευταίο καιρό. Την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Ουνικάχα (6-1 παρακαλώ ο Ρέπεσα..) στην Τοσκάνη, ενώ η Μακάμπι περιμένει τη Σαλόν.

Σημείωση: Σε παιχνίδι 75 κατοχών οι δύο ομάδες είχαν 10 και 9 λάθη αντίστοιχα..

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ


Για πρώτη φορά φέτος είδαμε τον Ετόρε Μεσίνα να να μοιράζει χαμόγελα, ευχαριστημένος από αυτό που είδε. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε εξαιρετική άμυνα για 30’, δηλ. αν εξαιρέσουμε την πρώτη περίοδο, πνίγοντας  τους Σέρβους, οι οποίοι χωρίς τον Ουέστερμαν είχαν μεγάλο πρόβλημα δημιουργίας στην επίθεση. Ο Βουγιόσεβιτς ξεκίνησε τον Μιλοσάβλιεβιτς στον Ουίμς (για να μπορέσει να αμυνθεί στις διεισδύσεις του Αμερικανού) χρησιμοποιώντας πολλές φορές και παγίδες μετά την πρώτη πάσα για να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του swingman των Ρώσων. Παράλληλα έστειλε τον Λούσιτς στον Πονγκράσoφ,  ο οποίος έχει στρογγυλοκαθίσει στο αρχικό μπακόρτ του Μεσίνα σε ρόλο εξισορροπιστή . Η «αρκούδα» έπιασε ίσως πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση τέτοιο επίπεδο απόδοσης στην άμυνα της (οτιδήποτε κινούταν σε απόσταση ενός μέτρου γύρω από τον Κριάπα είτε..εκτελούταν είτε έβγαινε εκτός πορείας) και στο β’ ημίχρονο την οδήγησε στο να βγάλει και μερικές εντυπωσιακές φάσεις στο τρανζίσιον. Το δίδυμο Τεόντοσιτς-Κριάπα ήταν απολαυστικό το κομμάτι των συνεργασιών (11 ασσίστς-4κλεψ. Ο Σέρβος) με τον Ρώσο φόργουορντ –ελλείψει Κρίστιτς- να είναι ο κύριος αποδέκτης των εμπνεύσεων του Σέρβου πόιντ γκαρντ. Σούπερ ο Βορόντσεβιτς, πολύ βελτιωμένος ο Κρίστμας (13π. 4/6σ. σε 11’) ο οποίος μπήκε με άλλον αέρα από την αρχή, εξαιρετικός και ο Τζάκσον, που είναι φανερό ότι νιώθει πολύ άνετα στο τρανζίσιον παιχνίδι. Από την Παρτίζαν έλλειψε πολύ ο Ουέστερμαν, θεωρώ ότι θα είχε πολύ καλύτερη τύχη με αυτόν στο παρκέ.  Ο Γκόρντιτς  θα βοηθήσει, ήταν πολύ επιθετικός στις κινήσεις του αλλά θέλει χρόνο. Είναι καλή προσθήκη και θα «δείξει» όταν κατανοήσει πλήρως το πλαίσιο που κινείται η σετ επίθεση του Ντούλε.  Πλέον οι Σέρβοι περιμένουν την Λιέτουβος Ρίτας στο Βελιγράδι, σε ένα do or die ματς. Η ΤΣΣΚΑ πάει στο πανέμορφο Μπάμπεργκ..

142 σχόλια:

  1. Αυτός ο Στρατής πρέπει να σε διαβάζει 24 ώρες το 24 ωρο..

    http://www.leoforos.gr/blog/48757/hara-pou-tha-ehei-o-oukits

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Τζιμ για αλλο ενα ωραιο αρθρο!Μια παρατηρηση,στα πικ εν ρολ οι αμυντικοι του παναθηναικου φαινοταν να περνουν πισω απο τους σκρινερ και οχι μπροστα ,ετσι δεχτηκαμε αρκετα τριποντα.Θα ηθελα να μου εξηγησεις πως δουλευει φετος η επομενη φαση της ευρωλιγκας γιατι τα χω μπερδεψει,τελικα παιζει ρολο τωρα πρωτια στους ομιλους?θα εχει παλι κληρωση?Με λεπτομερειες αν γινεται,keep up with the good work...
    Airmakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αυτη τη φαση εχουμε 4 ομιλους(A,B,C,D) και περνανε οι τεσσερις πρώτοι. (Α1,Α2,Α3,Α4, κ.ο.κ.) δηλαδη 16 ομάδες(top16). Στο top16 λοιππον θα δημιουργηθούν 2 ομιλοι(E,F):
      group E:A1,C1,B2,D2,A3,C3,B4,D4
      group F:B1,D1,A2,C2,B3,D3,A4,C4
      Απο αυτους τους ομίλους περνανε παλι οι τεσσερισ πρωτοι και διασταυρώνονται μεταξυ τους 1ος-4ος 2ος-3ος. οι 2 πρωτοι με πλεονεκτημα εδρας. και οι νικιτες (3νικες) final 4.

      Διαγραφή
    2. Περιορισμος οσον αφορα ομάδες απο την ίδια χώρα ή ομάδες που ήταν μαζί στον όμιλο στη 1η φάση δεν υπάρχει...??
      Trif

      Διαγραφή
  3. Πολύ εύστοχος τίτλος...Σκυλομαχία και η ομάδα με τα καλύτερα "δόντια" επικράτησε. Καλή εμφάνιση δεδομένων των απουσιών αλλά η κατάσταση με τα λάθη προβληματίζει και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και τώρα το αποδίδουν σε απουσίες, κούραση και άλλες διάφορες αιτίες. Ο Ματσιούλις είναι σπουδαίος παίκτης μόνο κάνει που και που κάτι χαζά φάουλ, πρέπει να το κόψει αυτό γιατί θα το πληρώσουμε μια μέρα. Ιδανικό ματς από τον Μπράμο, αυτό πρέπει να κάνει σε κάθε ματς. Όχι με 7/9 αλλά, αυτή είναι η βάση του. Άμυνα και ένα καλό ποσοστό στα τρίποντα. Σπουδαίο ματς και από Ούκιτς που έκανε την πιο μεστή εμφάνιση του με τα πράσινα. Δεν πήρε βεβιασμένες προσπάθειες, βοήθησε πολύ οργανωτικά, έκανε γρήγορες και όχι βιαστικές επιλογές έβαλε και ένα καθοριστικό τρίποντο για δεύτερο σερί ματς. Και στην άμυνα έβγαλε 2-3 καλές φάσεις. Ανεβαίνει σιγά σιγά ο Κροάτης και η παρουσία του Μπανκς φαίνεται να τον βοηθά τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Όσον αφορά τον Κίτσεν, πιστεύω το προχθεσινό ματς ήταν η ταφόπλακά του στον ΠΑΟ. Απλά το παιδί δεν...Ξέρει μπάσκετ αλλά δεν είναι ακόμη για αυτό το επίπεδο.
    ΥΓ. Μια μικρή παρατήρηση για τον Νίκο τον Παππά γιατί είδα πολύ Πανιώνιο αυτήν την εβδομάδα. Το παλικάρι το 'χει. Σε mental επίπεδο για την ηλικία του είναι φοβερά φουριόζος και ηγετικός. Παρότι είναι πρωτίστος σκόρερ, μπορεί και να οργανώσει αρκεί να το δουλέψει στην προπόνηση. Με λίγα λόγια πρέπει το καλοκαίρι που έρχεται να κάνει το μεγάλο άλμα σε ομάδα πρώτου επιπέδου ( με τον Παναθηναϊκό να είναι η πιο λογική επιλογή εντός συνόρων). Πρέπει να πάει σε μια σοβαρή ομάδα, να δουλέψει με ένα ολόκληρο προπονητικό τιμ από πάνω του και να μάθει 2-3 πράγματα από πιο έμπειρους και καλύτερους παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης ή ο Ζήσης. Έτσι ίσως κάνει την καριέρα που μπορεί να κάνει. αλλιώς τον βλέπω να έχει την τύχη του Διαμαντόπουλου και του Λιαδέλη, παίκτες που ήταν μεγάλοι σκόρερ αλλά δεν έκαναν ποτέ το κάτι παραπάνω. Και τον χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ τον Παππά. Και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται φρέσκο αίμα στην περιφέρεια. Ο Διαμαντίδης δεν θα αρήσει να σταματήσει (η πρόορη αποχώρηση του και από την Εθνική με προϊδεάζει ότι μάλλον για ακόμα μια 2ετία θα τον απολαμβάνουμε) και χρειαζόμαστε μια φρέσκια ένεση στη περιφέρεια όπως και στη θέση 4. Άλλο μεγάλο κεφάλαιο και αυτό.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέω σοβαρή ομάδα εννοώ με βλέψεις πρωταθλητισμού γιατί προς Θεού, ο Πανιώνιος είναι εξαιρετικό και σωματείο αλλά απέχει ακόμα από το υψηλότερο επίπεδο)
      Madness

      Διαγραφή
    2. Καλα τα λες. Μονο που το καλοκαιρι ακουστηκε και δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι δεν το πηραμε? για μενα το καλοκαιρι που ερχετε πρεπει να παρουμε φωτση, παππα, μπουρουση (τελειωνει το συμβολαιο του) και να κρατησουμε διαμαντιδη,σοφο,μπραμος. και απο ξενους κραταμε maciulis, ukic, lasme και περνουμε ενα ή δυο guard και ενα power forward(αν μπορεσουμε να τον παρουμε απο τωρα ακομα καλυτερα-saric). και εχεις εκτος δωδεκαδας τσαρτσαρη, γιαννοπουλο και καββαδα(χεχε).

      Διαγραφή
    3. Περιμένω από τον Jim κάποια στιγμή ένα άρθρο αφιερωμένο στην εξέλιξη των νεαρών παικτών του Πανιωνίου και γενικότερα των καλών νέων παικτών του ελληνικού μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου ενός follow up στο άρθρο για τον Χρυσικόπουλο.

      Διαγραφή
    4. Καλά κάναμε και δεν τον πήραμε. Σε αυτή τη φάση καύτερα να μαζέψει εμπειρίες σε ένα αξιόμαχο σωματείο χωρίς την πίεση του πρωταθλητισμού αλλέ με υψηλές απαιτήσεις, να πάρει και εμπειρίες στο Eurocup. Θα είναι πιο έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε μονοετές έχει στον Πανιώνιο, νομίζω και αυτός έτσι κάπως το βλέπει. Καλοί ο Φώτσης και ο Μπουρούσης αλλά 32 ο ένας και 30 ο άλλος το καλοκαίρι, λύσεις για την επόμενη 2ετία-3ετία και έχουν και ψηλό κασέ. Θα δούμε, έχουμε και τα πιτσιρίκια Χαραλαμπό-Διαμαντάκο, πρέπει γενικά να γίνει μια ανανέωση με παίχτες που έχουν μέλλον 5ετίας στην ομάδα αλλά είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες.
      Madness

      Διαγραφή
    5. Madness, νομίζω πως η εξέλιξη του Παππά θα είναι το δεύτερο σενάριο.
      Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά νομίζω ότι δεν έχει τη σωστή νοοτροπία ώστε να γίνει διάδοχος (άξιος) των μεγάλων guard της εθνικής μας. Αυτό μου βγάζει η συμπεριφορά του στο γήπεδο, η διάθεση να μαρκάρει και να δουλέψει για την ομάδα. Εκτός αν πέσει στα χέρια ενός προπονητή που θακαλλιεργήσει τον αθλητικό του εγωισμό, αλλά δε του μένουν πολλά χρόνια ακόμα γι αυτό...

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Πολλά ακούγονται και λίγα ισχύουν. Για μένα χρειάζεται καθοδήγηση και συνέπεια. Βήμα βήμα και με προσοχή. Έχουν μπει σε καλούπια παίκτες σαν τον Παππά με τον Χατζηβρέττα να αποτελεί παράδειγμα. Είναι άλλο στυλ παίκτη απ' τους γνωστούς γκαρντ της Εθνικής αλλά αν δουλέψει σωστά έχει λαμπρό μέλλον ίσως όχι σαν ηγέτης αλλά σαν χρήσιμο εργαλείο. Πιστεύω το καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι το σκορ δεν αρκεί για να γίνει μεγάλος παίκτης. Ο χρόνος θα δείξει, αλλα εγώ πιστεύω οτι αξίζει μια ευκαιρία και ο Παναθηναϊκός που έχει ανάγκη από νέο αίμα στην περιφέρεια πρέπει να πάρει το ρίσκο με τον Παππά. Αν του βγει έχεις Έλληνα γκαρντ ποιοτικό για μία 6ετία. Αν δεν σου βγει δεν μπορείς να πεις ότι έχασες και πολλά.
      Madness

      Διαγραφή
    8. Περι Παππα.. http://3-ponto.blogspot.co.uk/2012/11/blog-post_21.html

      Διαγραφή
    9. Φίλε Madness αν δω το Παππά να παίζει την άμυνα του Χατζηβρέττα σε 2-3 χρόνια, θα φάω τα παπούτσια μου.

      Πέρα από τη πλάκα ο Παππάς δε μου φαίνεται για παιδί που θα μπει σε καλούπια, πράγμα όχι απαραίτητα κακό βέβαια αλλά δεν είναι και Ναβάρο για να κάνω τα στραβά μάτια όταν λουφάρει. Και πολύ μέτρια πόδια βρε αδερφέ...ούτε άλμα, ούτε έκρηξη με 1.92 μπόι, το ταβάνι του (με πρωταγωνιστικό ρόλο) είναι εκεί που είναι τώρα...χωρίς καμμία μα καμμία πρόθεση να υποτιμήσω τον Ιστορικό.

      Διαγραφή
    10. Ενδιαφέρον το άρθρο ανώνυμε φίλε. Δεν λέει παρόλα αυτά κάτι που δεν ξέρουμε. Έχει θέμα αλλά όσο και να είναι μπορεί να διορθωθεί ως ένα μεγάλο βαθμό με υποστήριξη και πίστη.
      Φίλτατε Πανάγο και ο Χατζηβρέττας τα χρόνια που ήταν στον Ηρακλή δεν ήταν και φημισμένος για την άμυνα του. Βέβαια δεν ήταν και κακός αλλά στην Ρωσία και κυρίως στον Παναθηναϊκό έμαθε να παίζει μεγάλη άμυνα γιατί εκεί χρειάστηκε να παίξει για να είναι μέλος της ομάδας. Πράγματι σε θέματα athletism υστερεί αλλά μήπως ο μέγιστος la bomba που αναφέρεις είναι και κανα θερίο στον τομέα αυτό;;
      Για μένα το θέμα είναι ότι ο Παππάς έχει ταλέντο. Επειδή πλησιάζει το τέλος της χρυσής γενιάς του '05 πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί ένα τέτοιο ταλέντο, όπως χάθηκε ο Λιαδέλης και ο Διαμαντόπουλος (με δική τους ευθύνη φυσικά). Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης στα γκαρντ και θεωρώ ότι πρέπει το παιδί να πάρει μια ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό και να δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο και απο κει και πέρα είναι δικό του θέμα να την πιάσει απ' τα μαλλιά και να φτάσει το maximum potential που έχει, όποιο και αν είναι αυτό.
      Madness

      Διαγραφή
    11. Eπειδη ειδα και εγω πολυ πανιωνιο, συμφωνω και επαυξανω για τον παππα..Αξιζει μια ευκαιρια στον παναθηναικο. Αλλα αυτος που θεωρω οτι εχει σιγουρα θεση ειναι ο γιανκοβιτς. Πολυ αθλητικος, διεισδυτικος με μεγαλη εφεση στο ριμπαουντ-κυριως επιθετικο-,ταιριαζει γαντι με τα σκυλια μπραμος-μασιουλις.Θελει βελτιωση στην αμυνα, εχει τα προσοντα, και λιγο στο σουτ.Ελπιζω να υπεγραψε και αυτος μονοετες γιατι αλλιως θα μας δαγκωσει ο λιανος. dim

      Διαγραφή
  4. http://www.euroleague.net/rs/36467/58f38790-0695-47e7-996f-82678566478f/1a1/filename/formateuroleague2013.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο πάνω είναι το πρόγραμμα της φετινής euroleague μέχρι το τέλος

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

    @Ναταλία Ευφραιμίδη
    @Απεργοσπάστης
    @Panagos
    @Elias Sarris

    Παιδιά, μετά από το τερατώδες ποστάρισμα της Τετάρτης έπεσα σε...Limbo ανάλογη του Inception και χρειάστηκα 8πλή δόση σουπερμαντολίνης + 1 εξορκισμό για να επανέλθω!
    Τώρα πώς εσείς καταφέρατε, όχι μόνο να διαβάσετε το "τέρας", αλλά να απαντήσετε κιόλας, είναι ήδη θέμα προς διερεύνηση στο CERN!

    Ηλία Σαρρή, αναμφίβολα αυτή που ανέφερες είναι η πιο δυναμική, ενεργητική και αποτελεσματική 5άδα που θα μπορούσε να παρατάξει ο Πεδουλάκης.
    Αλλά επειδή δεν είμαστε ΝΒΑ, που οι βασικές 5άδες είναι "γαλαξίας αστέρων" και οι αναπληρωματικοί "μαύρες τρύπες" (βλ. Lakers: Nash / Bryant / Artest / Gasol / Howard), αυτό που προσπάθησα ήταν να φτιάξω 2 σχετικά ισοδύναμες και ισορροπημένες 5άδες.
    Τουλάχιστον να μην γκρεμίζουν οι αλλαγές ό,τι έχτιζαν οι βασικοί.

    Φίλε Πανάγο, ειλικρινά αυτό με Banks-Ukic στο ίδιο σχήμα, είναι σαν να ποντάρεις ζερό στη ρουλέτα! Αν μπορούσα να σκεφτώ μία ιδέα για να γίνει σταθερά "λειτουργικό", θα την έβαζα ως συστατική επιστολή μαζί με το CV που θα είχα στείλει στον Giorgio Armani, για να αναλάβω τη θέση του Scariolo!

    Απεργοσπάστη, εννοείται ότι είναι κλινόμενος ο "Μασιούλης"! Πόσο αχάριστοι θα ήμασταν ρε κολλητέ, αν δε συνεχίζαμε την τιμημένη παράδοση που μας άφησε παρακαταθήκη ο μέγιστος Ιωαννίδης;

    Υ.Γ.: Λόγω δουλειάς δεν κατάφερα να δω κανένα παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής, οπότε δεν προσθέτω κάτι στις 2 αναρτήσεις του Jim και απλά απολαμβάνω τα σχόλια των υπόλοιπων πωρωμένων και ανίατων μπασκετόφιλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim σε ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για την εξαιρετική ανάρτηση... χωρίς να θέλω να υπερβάλω νομίζω ότι με τις αναλύσεις σου πλέον μου φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον το να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι γιατί κάποια από τα πράγματα που αναφέρεις ίσως να μπορώ και να τα εντοπίσω. Έχω ερώτηση όμως πάλι. Που αποδιδονται για σένα τα τόσα λάθη ? Έλλειψη συγκέντρωσης, κακής συνεννοήσης ή τι άλλο, τι μπορεί να παίζει ? Και κάτι ακόμη, από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι το προπονητικό τιμ είχε προετοιμάσει σωστά τον αγώνα έχοντας να αντιμετωπίσει και τις τρεις απουσίες, ή θα μπορούσε κάποιος απλώς να ισχυριστεί ότι αυτό που σκέφτηκε έτυχε να βγει ? Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ναταλία. Υπάρχει πρόβλημα. Δε παίζει ρόλο το "νέα ομάδα" πλέον. Δεν υπάρχει συγκέντρωση και καλός συγχρονισμός. Ναι θεωρώ ότι το είχαν διαβάσει το ματς, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Έξυπνο ροτέησιον, καλό πλάνο.

      Διαγραφή
    2. Ο καλός συγχρονισμός δεν είναι θέμα εξοικείωσης του ενός παίχτη με τον άλλον? Για το δεύτερο θέμα που αφορά το προπονητικό τιμ νομίζω τέτοιες νίκες που άπτονται και στο κομμάτι σωστό διάβασμα, ροτέησιον κοκ θα δίνουν και μια αίσθηση εμπιστοσύνης από τους παίχτες προς το τιμ. Όταν βλέπεις ότι το πλάνο που σου λένε να ακολουθήσεις αποδίδει αποκτάς εμπιστοσύνη στα λεγόμενα και δεν αμφισβητείς πιθανά, κάτι που νομίζω είναι σημαντικό σε μια ομάδα που χτίζεται.

      Διαγραφή
    3. Εξοικείωσης και δουλειάς στην προπόνηση ώστε να αναπτυχθούν αυτοματισμοί. Σωστά..

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα και πάλι..... Αφού λοιπόν ειναι θέμα εξοικείωσης και δουλειάς στην προπόνηση για να αναπτυχθούν αυτοματισμοί τότε με τη λογική μου δύο πράγματα επηρεάζουν, και η νέα ομάδα και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Για το "νέα ομάδα" σαφώς και έχει περάσει ένα χ διάστημα και γνωρίζονται πλέον οι παίχτες άρα δεν είναι τόσο ισχυρο πλεόν σαν επιχείρημα αλλά ισως για το δικό τους μπασκετικό IQ/status να μην είναι ακόμα αρκετό για να μπορέσουν να αφομοιώσουν/δουλέψουν αυτοματισμούς τόσο σύντομα και αποτελεσματικά. Όσον αφορά τα συνεχόμενα παιχνίδια πέρα από το γεγονός της κούρασης άρα και συγκέντρωσης/διάθεσης μπορεί να μη δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψεις μόνο πχ σε αυτοματισμούς όσο το να δουλεύεις και κομμάτια τακτικής για να αντιμετωπίζεις τον κάθε αντίπαλο. Σαφώς και είναι κάτι που πρέπει να το δουν στην ομάδα και να το δουλέψουν δε λέω το αντίθετο. Είδωμεν.....

      Διαγραφή
  7. Α! Και κάτι ακόμα:

    Παίδες, ειλικρινά συγγνώμη για το άσχετο με το θέμα σχόλιο, αλλά επειδή κάποιοι φίλοι είχαν ενδιαφερθεί πραγματικά, απλά να υπενθυμίσω ότι απόψε έχω εκπομπή.

    Όποιος Κυριακή βραδάκι δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, αλλά έχει όρεξη για ωραίες μουσικές, θα είναι τιμή μου να τον καλωσορίσω 8-10 στην εκπομπή "Musica Nostra" στο Ράδιο Συχνότητα.

    Θέμα αποψινής εκπομπής: "The Alphabet of Rock - 80's edition"
    Σας περιμένω!

    www.radiosyxnotita.gr

    Υ.Γ.: Έχουμε και chat!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΖΙΜ ΠΙΣΤΕΒΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ Ο ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ Ο ΛΑΣΜΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΥΜΒΟΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ?
    MALONE 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια καλή βάση και μπορούν να αποτελέσουν σταθερές για την ομάδα.

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ
      MALONE 13

      Διαγραφή
    3. Άν θες την ψιλοουδέτερη άποψη ενός γαβρου ειναι μια πολύ καλή βάση για την αμυντική ραχοκοκαλιά της ομάδας σε περιφέρεια και ρακέτα και αν βρεθεί ο τρόπος να αξιοποιηθούν τα καλά επιθετικά στοιχεία του καθενός (ουδείς εκ των 3 έχει πλήρες επιθετικό παιχνίδι) θα γίνουν πολύ σημαντικοί συνολικά για το παιχνίδι της ομάδας. Π.χ. ο Μπράμος 7/9 3ποντα θα ξαναέχει το 2017 αλλά είναι ένας καλός σουτέρ θέσης, με τη κατάλληλη τροφοδοσία και κίνηση από τον ίδιο θα βρίσκει καλά σουτ κοκ.

      Με μονοδιάστατη προσφορά θα παραμείνουν κυρίως ρολίστες πολυτελείας και δε θα γίνουν πρωταγωνιστές, ειδικά αν του χρόνου γίνουν πιο "στοχευμένες" προσθήκες οι οποίες φέτος δεν έγιναν λόγω πίεσης χρόνου και ανάγκης για 10(!) μεταγραφές. Άν αυτές "βγουν" θα χάσουν πολύ χρόνο συμμετοχής.

      Ηγέτες σε καμμία περίπτωση για ομάδα επιπέδου ΠΑΟ - ποτέ των ποτών. Ετερόφωτοι παίκτες και οι 3...

      Διαγραφή
    4. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ 7/9 ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 2 3 ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΩΝ Π.Χ. ΛΙΝΟΣ ΚΑΛΑΘΗΣ(ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ) ΚΑΒΑΔΑΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
      Υ.Γ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΑΙ ΠΡΕΠΕΛΙΤΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

      MALONE 13

      Διαγραφή
  9. Τζιμ κόβει πολύ το μάτι σου φίλε.Υποκλίνομαι.Έβλεπα τη νίκη της Βαλένθια απέναντι στη Μπαρτσελόνα.Εκπληκτικός ο Κουίν,ο καλύτερος των νικητών.13πόντους με 5 στα 6 σουτ και 2 στις 2 βολές.Eχεις μάτι..

    mad dog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Valencia barcelona 81-78
    13 πόντους ο quinn.
    αρε Jim γιατι τον ενεφερες???
    ασε μας στην αγνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για την Άρτλαντ που κατάφερε να αποκτήσει τον NBAer Ράιαν Γκόμεζ, ο οποίος αναμένεται να την βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό σε Bundesliga και Eurocup.

    και ο δημητρης στην ιταλια να παρακαλαει την αρμανι για μια μεταγραφη που δεν προκειται να γινει !!!

    σταματησε τα αρθρα για παιχτες-λαβρακια ρε τζιμ...σφιγγεται η ψυχη μου οταν βλεπω τους παιχτες που προτεινεις να κλεινουν σε κατι καφενεια με τρεις και εξηντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε παιδιά πόσο καλύτερη θα ήταν η ομάδα με τον Γκόμεζ "4" και τον Κουίν πλεημέηκερ..

    mad dog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παιρναμε Κουιν φιλε οι πιο πολλοι μπασκετοφιλοι παναθηναικαρες θα εβρισκαν το ονομα του να κοροιδεψουν..."Ααα πειραμε την βασιλισσα τωρα δεσαμε..." και για τον Γκομεζ θα ελεγαν..."Ποιον Γκομεζ;αυτον που επαιζε στην Μπενφικα;Που παμε ετσι;οποτε οποιον και να παρουμε/παιρναμε το ιδιο θα μας φαινοταν οποτε ας καθησουμε στα αυγα μας και ας απολαυσουμε την ομαδαρα που εχουμε αυτη τη στιγμη...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΕΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΡΙΣ ΠΟΛ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ Ο ΓΙΟΑΚΙΜ ΝΟΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΥΜΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΗΡΙΖΕΙ
      RODMAN 13

      Διαγραφή
  13. Με προβληματισαν ιδιαιτερα τα πολλα και πολλες φορες αβιαστα λαθη και περιμενα μεγαλυτερη αναλυση στο συγκεκριμενο θεμα. Δν ειναι δυνατον ο Διαμαντις να κανει τοσα μα τοσα λαθη.... jιμ θεωρεις ειναι λαθος τοθ κοουτς?? δν ειναι λιγο εως πολυ αναρχο το παιχνιδι μας? δν λεω ειχα βαρεθει λιγο το συστημα οπρα με το σετ παιχνιδι και τα συνεχομενα πικ αλλα αυτο παει πολυ. δν ξερω αν οφειλεται στο οτι ειμαστε καινουργια ομαδα ή οτι ειναι το αναρχο παιχνιδι μας. σε καποιες στιγμες θεωρουσα οτι απλα ο καθενας σουταρε και δν υπηρχε κατι συγκεκριμενο..
    Καλα ο μπανκς αν συνεχισει ετσι και μαλιστα να παιζει με τν εξεδρα θα αγαπηθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι πολλα τα λαθη του διαμαντιδη δε λεω αλλα...
      στην ευρωλιγκα μοιραζετε την κορυφη στα λαθη μαντεψε με ποιον..με τον σπανουλη. και παιζει πολυ περισσοτερο. επισημανε κανεις τα λαθη του δεύτερου? οχι. πολυ απλα γιατι δεν περνανε ολες οι επιθεσεις απ αυτον. υπαρχουν αυτοματισμοι που βγουν δε βγουν δεν σκεφτονται οι συμπαιχτες του "ελα μωρε τωρα στα 6 δευτερα θα δωσω τη μπαλα στο σπανουλη και αυτος ας κοψει το λαιμο του".

      Διαγραφή
    2. ok ναι αλλα δν νομιζω οτι τις προηγουμενες χρονιες ηταν ετσι τα πραγματα για τον αρχηγο.. αυτο ειναι το θεμα.. επισης οι επιθεσεις μας μου μοιαζουν ανοργανωτες χωρις να εχουν συγκεκριμενο παιχτη στοχο.. ειναι κατι που δν εχουν συνηθισει τα ματια μου, και δν ξερω αν τελικα ειναι οτι η ομαδα ειναι καινουργια η οτι απλα δν υπαρχει σχεδιο.. για αυτο θα ηθελα την γνωμη του jim

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν παίζει άναρχα ο Παναθηναϊκός. Για τον Διαμαντίδη είναι μια καινούργια κατάσταση, ποτέ δεν έκανε τόσα λάθη (αντίθετα ο Σπανούλης ήταν ίσως κ λόγω στύλ πιό επιρρεπής σε αυτόν τον τομέα). Τα προηγούμενα χρόνια βέβαια ήξερε να στέλνει τη μπάλα στο σωστό σημείο ακόμα κ με κλειστά τα φώτα του ΟΑΚΑ, μιλάμε όμως για μια ομάδα που είχε πολύ υψηλό επίπεδο αυτοματισμών και συνοχής. Το καινούργιο παιδιά δε παίζει πλέον. Σας είπα και η Σιένα καινούργια είναι, έχει τους επιρρεπής στο λάθος Μπράουν-Χάκετ στο κουμάντο και παίζει στις 75 επιθέσεις αλλά έχει τα λιγότερα λάθη.

      Διαγραφή
    4. ακριβως επειδη δεν παιζει αναρχα εχει τοσα λαθη ο παναθηναικος. προσπαθει με αυτοματισμους που δεν τους εχει τελειοποιησει να επιτεθει. γι αυτο και το πολυ καλο ποσοστο στα διποντα.

      Διαγραφή
    5. Α! Jim μηπως εισαι ο ιτουδης??

      Διαγραφή
  14. gia alli mia fora mas kathiloses bravo jimara!!! polu kalo arthro kai kali analisi se kathe paixti osw gia banks ton thimamai kai apo suns giati tote upostiriza kai suns me nas klp klp kai pistevw tha dwsei ston pao auto to drive autin tin amerikania me tin kalh ennoia pou tou leipei..ta filia mou kai ston glaro pou grafei edw mesa filosofo tou basket !!! auta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπραβο στην ομαδα που στον πιο δυσκολο ομιλο οπως αποδειχτηκε πηρε σχεδον την προκριση 3 αγωνιστικες πριν το φιναλε.
    Κριμα και για την Καντου που παιζει πολυ σωστο,σκεπτομενο μπασκετακι και ειναι για μενα μακραν η καλυτερη ομαδα που μενει εκτος απο το τοπ 16,χανοντας 2 ματς στη σειρα στην τελευταια επιθεση.
    Μια μικρη ερευνα στα στατιστικα της Ευρωλιγκα δειχνει τα πραγματα λιγο καλυτερα απο οτι νομιζουμε και ειναι ενθαρρυντικα.
    Ειμαστε η ομαδα με την καλυτερη διαφορα στα ριμπαουντ +8 απο τους αντιπαλους μας,σημειο που ημασταν απο τους τελευταιους χρονια τωρα.Τα λαθη ο μεγαλυτερος εχθρος,αλλα ειναι καλυτερα το χειροτερο μας να ειναι κατι που ειναι στο χερι μας να βελτιωσουμε,μακαρι να τα καταφερουμε.

    Ο Μπανκς με το καλημερα επιασε 11 αξιολογηση.Ολοι οι γκαρντ π.χ. του Ολυμπιακου εκτος Σπανουλη (Λο,Σλουκας,Μαντζαρης) εχουν μ.ο. κατω απο 5,(11,7 εχει μ.ο. ο Μητσος).Οκ,ειναι 1 ματς,αλλα για αρχη ειναι ενθαρρυντικο.

    Ο Ουκιτς,που ολοι ξερουμε και εχουμε πει εδω τα προβληματα του εχει 10.4π μ.ο.Ο Ντρου π.χ. στα 3 χρονια του ειχε 9.5π.Βεβαια με τον Ντρου αισθανομασταν ανετα να παρει προσπαθειες στα τελευταια λεπτα (κατι που δε φαινεται στη στατιστικη),ενω ο Ροκο βασικα δεν παιρνει μεχρι τωρα προσπαθειες στο τελος και οτι βαζει ειναι στις 3 πρωτες περιοδους.Απο ασιστ ολοι ξερουμε οτι δε ειναι,ουτε θα γινει Διαμαντιδης,να κανει 6-7 ασιστ σε ενα ματς.Εχει 1,7ασ. αλλα και ο Ντρου ειχε 1,6.Συνολικα νομιζω εχει ακουσει περισσοτερα απο οσα αξιζει (να γραφουν ολοι μετα τα ματς οτι ηταν τραγικος),τα νουμερα ειναι μαζι του,αν παρει-βαζει μια δυο προσπαθειες στα τελευταια λεπτα θα ειναι μια χαρα,βεβαια πιο ευκολα λεγεται παρα γινεται,ειναι και αυτος ομως στην αρχη σε καινουρια χωρα,θα δουμε. (Πολυ οικονομικος,αφου δε ρισκαρει κιολας με κατω απο 1 λαθος μ.ο.).Και αφηστε τα λεφτα,ειδαμε και το Σατο τι επαιρνε και τι εκανε (και φετος εχει 7,7π. και index 5,3 εναντι 8,9 του Ροκο).

    Σοφο παραμενει μακραν ο 1ος στη Ευρωλιγκα σε ποντους ανα λεπτα συμμετοχης,με 29,2π/40 λεπτα.2ος ειναι ο Μπουρουσης με 26.Κι αυτο με την ομαδα με το χειροτερο ποσοστο στα 3π,που κανει το εργο του πιο δυσκολο με τις διπλες-τριπλες βοηθειες,αφου δε φοβοντουσαν το σουτ μας.

    Λασμε με τη χαμηλοτερη επιδοση του στο Καντου επεσε απο την 1η θεση στην 4η στο index/40 λεπτα,παραμενει βεβαια ενας απο τους πιο πολυτιμους στη λιγκα και οπως εχω γραψει απο το ματς με την Ολυμπια εχουμε βασει αριθμων το καλυτερο διδυμο σεντερς με Σοφο-Λασμε.

    Πανκο,που βλεπουμε τη φοβερη διστακτικοτητα του περιμενα να εχει χειροτερα νουμερα.9π και 5ρ μ.ο. και λεμε οτι παει χαλια.Μακαρι λοιπον να αποκτησει παραπανω αυτοπεποιθηση και να τα βελτιωσει,σε νεα χωρα,διοργανωση παιζει,ο χρονος κυλαει υπερ του,μπορει να παει πολυ καλυτερα,οχι ομως πολυ χειροτερα απο αυτο που εχουμε δει μεχρι τωρα.
    Στην αμυνα εμενα μαρεσει (στην προσωπικη),εχει ογκο και δεν τον σπρωχνει ευκολα αντιπαλος που πιβοταρει,στην επιθεση ειναι εξυπνος γενικα (2.2 ασ) και μαρεσει που εχει σουτ μετα απο ντριπλα.

    Μπραμος,ειπε και ο ιδιος οτι αλλαξε με την Καντου κατι στο μηχανισμο του σουτ του.Καταλαβα απο την ωρα του αγωνα τι ηταν.Σε ολα τα ματς μεχρι προχτες,σουταρε για τρεις,μετα απο καλο αλμα,αλλα εκανε release ακριβως στο σημειο που αρχιζε να πεφτει,κατι σαν μικρο σπασιμο στον αερα δλδ.Προχτες ειχε πιο γρηγορο release,στο πιο σωστο σημειο που ειναι λιγο πριν τη μεγιστη εκταση.Ετσι σουταρει και πιο γρηγορα,που ειναι καλυτερο για να μην προλαβαινουν οι αντιπαλοι να μαρκαρουν σωστα,αν τα βαζει κιολας που ειναι και το ζητουμενο,μια χαρα.Απο αμυνα,κτλ,ειναι θετικος ετσι κι αλλιως.

    Μασιουλις,μια χαρα εως τωρα. 10,3π και 4,5ρ ανα αγωνα,καλυτερα απο του Στρατου τα προηγουμενα χρονια,απο τον οποιο υστερει σε ball handling,αλλα αναπληρωνει σε δυναμη,εξου και οτι τεσσαριζει λιγο.

    Κιτσεν χμ,αν μη τι αλλο,οπως φωναζα να αποκτηθει γκαρντ,να γινει 3ος με Ουκιτς,Μητσο,ο Μπανκς δλδ και ο Κιτσεν να γινει 4ος (στη θεση του Ξανθοπουλου).Ξαφνικα εκει που βεβαια δε μου πολυγεμιζε το ματι ως 3ος,για 4ος ειναι συμπαθητικος (ειχαμε για 4ο τον Τεπιτς,τι να λεμε τωρα),αφου οι εποχες με 4αδα Μητσο,Σπανουλη,ΣαραςΝικολας εχουν παρελθει.

    Abruzzi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Abruzzi ωραια αναλυση κανεις με τα στατιστικα,μονο για τον Μπραμο δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζει τριποντα και γω διαβασα οτι διορθωσε την τεχνικη του.Το τριποντο το χει, ισως το βελτιωσε εδω στο λινκ που δινω λεει οτι εχει βαλει και περισσοτερα στην μεχρι τωρα καριερα του.
      http://www.onsports.gr/Opinion/N-Mpoyrlakhs/item/272247-Kai-9-echei-balei

      Διαγραφή
    2. Τζον Αμπρουτζι εισαι φοβερος φιλε βλεπεις το μπασκετ απο την πιο σωστη οπτικη γωνια respect απο εμενα.
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. Mπράβο ρε Άμπρου, κάνεις πολύ καλή δουλειά. Η στατιστική δεν λέει πάντα την απόλυτη αλήθεια αλλά είναι καλό όταν προσπαθούμε να βγάλουμε 2-3 συμπεράσματα να την κοιτάμε και αυτή γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε άστοχες απλουστεύσεις. Keep up the good work
      Fibonacci, (σόρρυ, Madness ήθελα να πω)

      Διαγραφή
    4. χαχχαχαχα
      Σταθης

      Διαγραφή
    5. Χαχα,ωραιος ο FiboMadness!!! Thanks Σταθη,απο τα ποσταρισματα σου φαινεται οτι ειμαστε on the same page,που λενε και στο χωριο μου.

      Ειναι καλο να κοιταμε τι γινεται και στην υπολοιπη Ευρωπη,οταν λεμε για τις επιλογες του Αρτζι με Αρμστρονγκ,ή και με Κιτσεν (Ολοι θα θελαμε βεβαια να κανει το 12/12 στις μεταγραφες,αλλα δεν ειναι ευκολο).
      Ο Μεσινα για παραδειγμα,που ειναι μεγαλυτερος προπονητης και ειχε και πολυ πιο δυνατο πορτοφολι,επελεξε στα γκαρντ Νικολας και Τζακσον.Ο πρωτος ειχε σε ολα τα ματς αρνητικη αξιολογηση(πως το καταφερε κι αυτο,1-2 σουτ να βαλεις και μια πασα να κανεις,να παρεις μια θετικη) και αλλαχτηκε και ο Τζακσον εχει σε 17 λεπτα 4π. μ.ο. και 4 αξιολογηση.(Ο Κιτσεν εχει σε 14 λεπτα 4,4π και 5,7 αξιολογηση)
      John Abruzzi John Abruzzi

      Διαγραφή
    6. Prison.Industry (P.I.) Card Abruzzi...Ποσες αληθειες μεσα σε μια προταση;Ευγε!
      Σταθης

      Διαγραφή
  16. Χτυπήσαμε διάνα με Μπάνκς. Θα προσφέρει ουσία και θέαμα. Και όπως πολύ σωστά προέβλεψε ο Μήτσος, θα λατρευτεί απο τον κόσμο. Είναι ένας Μπατίστ τσέπης και δικό μας (καλό) παιδί, όχι σαν τον Κίτσεν που φέρνει στο συμπαθές κατα τά άλλα πτηνό τον Μπούφο.

    Τα πολλά λάθη δεν με ανησυχούν, είναι ζήτημα χρόνου (το υλικό είναι καλό) να μειωθούν με τη πολύ δουλεία και το ανέβασμα της ψυχολογίας που σταδιακά θα επέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim ή καπποιος αλλος μηπως μπορεις να μου εξηγησεις με το καινουριο συστημα στους 16 της Euroleague τι ακριβως εξυπηρετει αν θα βγεις πρωτος ή τεταρτος αφου αολοι θα μοιραστουν σε 2 ομιλους οι οποιοι θα εχουν και πρωτους και δευρερους και .... Ευχαριστω για την απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τπτ ιδιαιτερο δεν εξυπηρετει πια.Ισα ισα για παραδειγμα στον ομιλο μας αν βγουμε 4οι θα παρουμε μαζι μας τον 2ο του ομιλου μας,δλδ μαλλον την Κιμκι.Αν βγουμε 3οι που ειναι καλυτερη θεση,θα παρουμε μαζι μας στο νεο ομιλο τη Ρεαλ ως 1η,που ειναι χειροτερα.
      Στην 1η περιπτωση θα παρουμε βεβαια 2 αλλους 1ους οι οποιοι ειναι ομως 2 αλλες ισπανικες,η Μαλαγα και η Μπαρτσα που τουλαχιστον τωρα οπως φαινεται και απο το ισπανικο πρωταθλημα ειναι χειροτερες απο Ρεαλ.
      Αρα καλυτερα 4οι παρα 3οι,ενω αν βγουμε 2οι ειναι το ιδιο ακριβως με 4οι,αφου θα εχουμε την ιδια ακριβως 6αδα αντιπαλων και σαν 2οι θα παρουμε μαζι τον 4ο του ομιλου μας,Φενερ ή Κιμκι.
      Abruzzi

      Διαγραφή
  18. Ο ανετοιμος μπανκς δειχνει ποσο λιγος ποιοτικα ειναι ο κιτσεν,προσωπικα ο γκιμπς του πανιωνιου μου αρεσει πολυ παραπανω πολυ ποιο στρωτος παιχτης-Δυστηχως στην στελεχωση του ροστερ στο συγκεκριμενο παιχτη εγινε το ποιο χοντρο λαθος(με λεφτα και στην ομαδα του),αυτο επιρεαζει και το διαμαντιδη και τον ουκιτς.Το ποιο θετικο απ τη παρασκευη ειναι οτι μπορει ο παο με μπραμο στο 3 και μασιουλλις 4.Τζιμ 121 ποντους απ τη νεα υορκη και παρα πολλα τριποντα,με στακι και μπαινουμ που εχουν την αμυνα οτι ο πατερας μου το ψαρεμα ειναι λογικο....ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ φιλε για Γκιμπς και αυτα που λες,μου θυμιζεις ομως ενα φιλο μου που βλεπει κατι μαυρακια σε μεγαλυτερες κιολας ομαδες απο Πανιωνιο,δλδ στις θεωριτικα μικρες της Ευρωλιγκας,Αλμπα,Προκομ κτλ.
      Η ενσταση μου ειναι (και δε διαφωνω απολυτα για Κιτσεν,ασε και να δουμε λιγο ακομα βεβαια) η εξης.
      Ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να βλεπεις εναν παιχτη σε μικροτερη ομαδα,με μικροτερες απαιτησεις απο τη δικια μας.Η ψυχολογια του απολυτου πρωταθλητισμου που εχουν οι μεγαλες Ευρωπαικες ομαδες που πανε για φ4 δε συγκρινεται.
      Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δε μπορει να συμβει,ενω π.χ. οτι λες για Γκιμπς,ελεγα εγω για Κενεντυ Γουινστον,ειδαμε ομως οτι δεν ανταπεξηλθε και δε μπορουσε να παρει μεγαλες ευθυνες οπως στον Πανιωνιο.
      Αντιθετα,π.χ. ο Λουκας απο Μαρουσι,πηγε Ολυμπιακο,Γαλατα,Εφες και το εχει και μαλιστα με ανεση το mindset,που ειναι κατι ξεχωριστο,περα απο τις καθαρα μπασκετικες ικανοτητες.
      Κατι τετοιο ειναι πχ που ψαχνουμε ακομα αν το εχει ο Πανκο (ικανοτητες εχει αποδειξει οτι εχει),το mindset του πρωταθλητισμου δλδ και μεχρι ναρθουν τα μεγαλα ματς μαλλον θα περιμενουμε να το μαθουμε.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    2. προφανώς δεν έχεις δει καθόλου καλά τον γκιμπς... δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τίποτα στην ομάδα,μ.ο κάτω των 5 πόντων ανά παιχνίδι ,ελάχιστες ασίστ,μηδε΄ν δημιουργία,πολλά λάθη και μικρός χρόνος συμμετοχής ενώ έχουν γίνει διαδικασίες για την αντικατάσταση του (κάτι σαν το δικό σας κίτσεν αλλά δεν έχει φύγει ακόμα...)

      Διαγραφή
  19. Εντελως προσωπικη η γνωμη μου δηχως να ειμαι παναθηναικος,εγω βλεπω στοιχεια-πολυ καλο πατημα(ειδικα οταν δυησδυει) γρηγορη σκεψη αλλα μετρια εκτελεση,παντα ο πανιωνιος εβρισκε τετοιους παιχτες(ντικινς πχ;)-το θεμα ειναι οτι ο κιτσεν ειναι παρα πολυ μετριος,εκτος απ το να κουβαλαει γρηγορα τη μπαλα και να αμυνεται συμπαθυτικα-ουτε δημιουργει ουτε εκτελει-Τοσο κακος εχει γινει ο διαμαντιδης με τοσα λαθη;;τοσο μετριος ειναι ο ουκιτς που δεν κολαει στο παο;Μηπως δεν εχουν κανενα στηριγμα;;Επιπλεον οταν δεν ρεει το χρημα πρεπει να βγαλεις λαβρακι,εμενα για κεφαλοπουλο μου φενεται ο κιτσεν...ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jim δεν πιστεύεις ότι τα λάθη του Διαμαντίδη οφείλονται και στα 70 λεπτά που αναγκάζεται να παίζει κάθε βδομάδα?Πρέπει να ξεκουράζεται οπωσδήποτε στους αγώνες του πρωταθλήματος και ας γίνει και καμιά ήττα,δεν θα είναι και τόσο τραγικό,προς το παρόν προέχει η ευρωλίγκα και κυρίως να είναι υγιής γιατί χωρίς Διαμαντίδη με αυτό το ρόστερ ο ΠΑΟ δεν περνάει ούτε τον Πανιώνιο στα playoff.
    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει ρόλο και η κούραση ναι, (δεν έχεις καθαρό μυαλό)αλλά όχι τον πρωτεύοντα. Είναι ομαδικό το θέμα.

      Διαγραφή
  21. Σύμφωνα με τη δική μου άποψη, τα πολλά λάθη του ΠΑΟ οφείλονται κυρίως σε:

    α) έλλειψη αυτοματισμού (δηλαδή να ξέρεις και να περιμένεις που είναι ο παίκτης που θα δώσεις πάσα, και αυτός προφανώς να έχει κάνει τη σωστή κίνηση στο σωστό χρόνο)

    β) έλλειψη συνοχής μεταξύ των παικτών (όσο και να λέμε ότι τώρα είναι πλέον 4 μήνες μαζί, εγώ επιμένω ότι μερικοί παίκτες δεν έχουν ακόμα "συνηθίσει" τους συμπαίκτες τους)

    γ) νοοτροπία συγκεκριμένων παικτών (π.χ. Ουκιτς ή ειδικά χθες Banks) που θέλουν/χρειάζονται πιο γρήγορο τέμπο, αλλά προφανώς πλέον γίνεται και πιο εύκολα το λάθος

    δ) τελευταίο θεωρώ ότι είναι το "ξεφόρτωμα" που λέτε μερικοί στο ΔΔ. Δηλαδή πέρασαν τα 15-16", κολλήσαμε, τι κάνουμε τώρα ? Την δίνουμε στο ΔΔ και κάνουμε clear-out (άλλο αν ούτε αυτό γίνεται σωστά και πρακτικά όλοι περιμένουν το ΔΔ και όχι κάποια περιστροφή/pick/split)

    Πάντως είναι σημαντικό ότι, σε τομείς που μέχρι πέρσι είμασταν τραγικοί, φέτος είμαστε -με διαφορά, ειδικά στα rbs- πρώτοι. Όπως είπαν και άλλα παιδιά, τα λάθη ή οι πιεσμένες επιθέσεις (που δεν μετράνε στα λάθη αλλά καταλήγουν "σκοτωμένα" shots) φτιάχνονται με το χρόνο και την προπόνηση. Το athleticm, το ομαδικό πνεύμα στα rbs, ή το συνολικό "θα σου φάω το λαρύγγι" attitude πρέπει να το έχεις μέσα σου.

    Και για αυτό λέω ότι με το χρόνο ο ΠΑΟ θα γίνει -ίσως και πάρα πολύ- καλύτερος.

    Και τέλος για τον Banks: το παιδί μπήκε στο παιχνίδι με καλύτερο attitude και ψυχολογία από τον Kitchen, ο οποίος είναι στον ΠΑΟ 4 μήνες. Δεν έχει σημασία αν πήρε όλες τις σωστές προσπάθειες, αν κόπηκε, αν έκανε λάθη. Σημασία έχει που έδειξε ότι το έχει, ότι δεν φοβάται, και ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο διαφορετικό από τον ΔΔ στα PGs. Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη γράφε , περιμένω εσένα κάτω από τον Jim
      κέθε φορά.
      Γράφε μπασκετικά , αυτό μας ενδιαφέρει.
      Κι ο Abruzzi που έγραψε σήμερα ήταν αρκετά καλός.
      Ετσι παιδιά , αναλύσεις σοβαρές υπεροπαδικές (απ'το υπερκομματικές).
      Οι γνώμες σας είναι βάλσαμο.
      Μόνο ο γνώστης σοβαρός φίλαθλος , με τη γνώμη τους ανοίγει τα μάτια σε όλους.
      Γνώμη μου.
      Μένει ο Κίτσεν μόνο για Ευρώπη.
      Ο Μπάνκς στη θέση του σε Ελλάδα.
      Στη θέση του Στρόνγκ ένα παραγωγικό έστω από drive τεσσάρι , με πείσμα κι έκρηξη.
      Τα σούτ θα βγούν εκ των έσω.
      Αν η ρακέτα σου είναι φωτιά , κλείνεις την αντίπαλη άμυνα και σουτάρεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
      Gelalitaly Bianco

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ, αλλά επειδή έχω παρατήσει το άθλημα (ημιεπαγγελματικά εννοώ, παίζω μπασκετάκι ακόμα) εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορώ επ'ουδενί να θεωρηθώ καλός γνώστης ή ειδήμων. Ο Jim το κατέχει εμφανέστατα καλύτερα από μένα ;-)

      Απλώς γράφω μερικές φορές για πράγματα που έχω δει live και από "μέσα". Δηλαδή έχω βρεθεί π.χ. στη θέση του Banks (βέβαια σε επίπεδο ΕΣΚΑ) αλλά τόσο καιρό πίσω που έχω χάσει επαφή (έπρεπε να ψάξω τον Περισσό να δω που βρίσκεται σήμερα).

      Και κάτι για το ΔΔ, γιατί όλοι λένε ότι βαρέθηκε, απογοητεύτηκε κλπ. Όταν βλέπεις ότι η ομάδα σου δεν ρολάρει, προφανώς θα απογοητευτείς. Αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΟΥ, απλά με το γεγονός ότι ξέρεις πως μπορείς να παίξεις καλύτερα, απλά δεν βγαίνει στο γήπεδο. Γι'αυτό λέω δώστε χρόνο στο ΠΑΟ, από Ιανουάριο μεριά θα βλέπουμε καλύτερο σύνολο στο γήπεδο...

      Διαγραφή
  22. παιδια (και συ τζιμ) με τον καπονο τελικα τι εγινε; τον πηραμε η παμε γι αλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά 99% πάμε γι'αλλα αδελφέ.
      Το είπε ξεκάθαρα αυτός απ'έξω απ'έξω , αλλά φρονώ ότι κι εμείς τώρα που περάσαμε , θα θέλαμε κάτι πιό διαστημικό !!!!
      Γιατί να μην εξαντλήσεις τα περιθώρια να βρείς γραφιά στο "4" που να τιμωρεί και κοντά στο καλάθι ;
      Να βρείς έναν Χάινς όχι τόσο δυνατό (ο άνθρωπος είναι λαχείο για τον ΟΣΦΠ) , αλλά πιό καλαθομπούκερμαν ;
      @ Αντώνης Μαρίνος
      Νάσαι καλά φίλε.
      Εγώ έπαιζα ΕΣΚΑΝΑ και ψηλά Πειραικό Α2 και Α1 με Ποτόσογλου και Χάντσον στο 4 !!!
      Gelalitaly Bianco

      Διαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. παντως το onsports μου εγραψε σε σχολιο οτι ο Παο δεν θα παρει αλλον παικτη θα περιμενει τον Kapono

      Διαγραφή
  24. ο Shawne Williams απο την περίφημη ''λίστα'' είναι ακόμα ελεύθερος?
    ρε Τζίμ, δεν την ανανεώνεις λιγάκι μπας και ξεστραβωθεί κανένας και τη δει? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας απλός γκανγκστερ είμαι Γκρεκ.. (καλά όχι κ απλός..)Τι είμαι? Οφθαλμίατρος?

      Διαγραφή
  25. Πάντως ο Hilton έπαιξε σήμερα... αν σας λέει κάτι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. πλάκα πλάκα ο πετγουει διαθετει τα στοιχεια,που λενε οτι ψάχνουν στον πάο....4άρι που διαθέτει συμπαθητικό σουτ και λόγω δύναμης και σώματος μπορεί να παίξει και στο 5,ιδίως στην άμυνα..

      Διαγραφή
  27. εκλεισε τον Μπανκς ο οποιος θα αντικατασταθει απο Αρμ και θα παιζει στο πρωταθλημα, αυτο ειπε ο Πεδουλακης μετα το ματς (σημερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τον Άρμστρονγκ πιστεύω ότι πρέπει να τον κρατήσουμε για γούρι και σαν μασκότ. Επίσης μπορούμε να διοργανώνουμε συναυλίες και να τον βάζουμε να τραγουδάει playback Usher που είναι ίδιος φτυστός να τα κονομάμε. Επίσης κάποια στιγμή ίσως μάθει που πέφτει το καλάθι και ότι αν ξεμαρκάρεται και έχει ελεύθερο δρόμο για το καλάθι πρέπει να πηγαίνει προς αυτό και να μην απομακρύνεται πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω να τον κρατησουμε για σεφ η να βοηθαει στις αλλαξιες στα αποδυτηρια:)

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχειτ ο σχόλιό σου! Έλιωσα στο γέλιο!

      Διαγραφή
    3. Πράγματι. Πολύ καλό!
      Shaddamn

      Διαγραφή
  29. A little treat for my friends:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PUdOiTjIcxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα Jim και καταρχάς, μιας και είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω, σε συγχαίρω για το εκπληκτικής ποιότητας μπασκετικό blog και την απρόσμενα πολιτισμένη του ατμόσφαιρα. Πραγματικά ως αθεράπευτος λάτρης του αθλήματος έχω βρεί τη μπασκετική μου Ιθάκη εδώ. Μία ερώτηση-εντύπωση έχω να κάνω. Η απόκτηση του Μπάνκς νομίζω μας ξάφνιασε όλους, μιας και δεν κουμπώνει απόλυτα στα κενά και τις ανάγκες της ομάδας. Παρόλα αυτά θεωρώ πως υπάρχει συγκεκριμένη λογική στην απόκτησή του. Ο παίκτης ξέρει μπάσκετ και είναι έμπειρος. Έχει σπουδαίες παραστάσεις και μια ηλικία που του επιτρέπουν να παίζει πλέον με αυτοπεποίθηση και τσαγανό. Αυτά λείπουν από την ομάδα για την ώρα. Επίσης, βλέποντάς τον μου δημιουργήθηκε η εικόνα πως έχουμε να κάνουμε με έναν αρκετά συνεπή οργανωτή. Καταλήγω λοιπόν πως αποκτήθηκε για να οδηγήσει σε ένα διπλό κέρδος. Το ένα το ανέφερα, από το οποίο αναμένεται να βοηθηθεί και ο Κίτσεν. Το άλλο είναι η μετακίνηση του Ούκιτς στις θέσεις 2-3. Ο Κροάτης έχει πρόβλημα στην οργάνωση και σε κλειστές άμυνες όλοι ψάχνουν το Μήτσο. Έχει δείξει όμως πως είναι δυναμίτης, καθώς έχει την ευκαιρία να σκοράρει αφειδώς, εκατέρωθεν τησ γραμμής των 6,75μ. Μάλλον λοιπόν, ο Πεδουλάκης επέλεξε τον Αμερικανό για να μοιραστεί το βάρος της οργάνωσης με Διαμαντίδη και Κίτσεν, απελευθερώνοντας τον Ούκιτς με στόχο να πάρει περισσότερο σκορ, μειώνοντάς του τις ευθύνες.
    Φιλικά, Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalispera file mou sto plaisio tou dialogou panta simfono en meri mazi sou kai gia na exigoume, oti den koumponei apolita alla pisteuw irthe me tin logiki na dwsei megaliteri taxitita kathws kai to penetration pou exei potismeno sto dna tou. i logiki mou leei i oti tha paizoun mazi kai autos kai o mitsos kai o oukic kai analoga tous antipalous tha enalasontai se organosi kai plagia i oti tha iparxei sxima me banks diamantidi bramos macioulis kai lasme me safi entoli gia akros epithetiki amyna transition kai sta 2 akra penetration pick n roll sout i post analoga me to diavasma tou diamantidi sti fasi
      p.s. sorry an se kourasa mexri na diavaseis olo auto to teras

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Νικηφόρε και καλώς όρισες στην παρέα μας. Ο Μπανκς δεν είναι τόσο "συνεπής" οργανωτικά", πίστεψέ με. Απλά μπορεί να βάλει "πρωτοβουλία" και έναν δυναμισμό στην επίθεση σου με την πείρα και την προσωπικότητα του. Ο Ούκιτς ως πλάγιος.. Άφησε να έχω τις αμφιβολίες μου. Άπλά το πόστο στο "1" είναι πολύ υπεύθυνο γιατί έχει να κάνει με λήψη αποφάσεων, στην ουσία δίνεις αυτόν τον ρόλο -σωστά- σε άλλους. Περισσότερο αυτός είναι ο λόγος παρά το ότι περιμένεις ΤΗΝ παραγωγικότητα από τον Κροάτη ως πλάγιο..

      Διαγραφή
  31. O amsto ekane kali emfanisi!!! dn einai oti einai kakos san paixtis... alla telika oti einai ligo xazos..se arketes faseis apla koitouse kai dn epairne mia ti ginetai!!!
    bravo ston mikro ton xaralampo toulaxiston na dwthoun eukairies se mikrous.
    o banks m edeikse oti se amina einai skilos kai se epithesi isws einai to kati pou mas eleipe apo tous kontous.. afou telika me organwti mono ton arxigo dn pame pouthena...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den xerw an einai kalos i kakos alla toulaxiston einai epaggelmatias afou prospathei na kanei oti mporei enw einai idi sto aeroplano gia to america

      Διαγραφή
    2. Σωστά. Αυτό θα πρέπει να του αναγνωρισθεί. 'Αλλωστε οι συστάσεις για τον χαρακτήρα του ήταν εξαιρετικές.

      Διαγραφή
    3. Ο Πεδουλάκης είπε πως ο Banks θα αντικαταστήσει τον Armstrong στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως μέχρι νεοτέρας (άλλης μεταγραφής) ο Strong μένει και παίζει μόνο Ευρώπη και δεν φεύγει ακόμα. Καταλαβαίνω σωστά;

      Διαγραφή
  32. Τέλεια ανάλυση πάλι Jim!!! Και ωραίες συζητησούλες διαβάζω παιδιά... Η άποψή μου για το παιχνίδι είναι ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ κάτω από τα στάνταρ τους, "κρατάμε τους βαθμούς" που λένε. Και καλά, η Καντού ας παίξει ό,τι θέλει, αλλά ο ΠΑΟ δεν έπαιξε ούτε 5' μπάσκετ με αρχές. Στυλ "κατεβάζουμε τη μπάλα και βλέπουμε...", και αυτό είναι πολύ κακό για την πρόοδο μιας ομάδας που βάσει "προεκλογικών δηλώσεων" διδάσκεται καθημερινά εγκεφαλικό "χασαπο-σέρβικο" μπάσκετ. Για Μπανκς δεν έχω ακόμα άποψη, αλλά δεν τον κατασυμπάθησε κιόλας το μάτι μου, παρά τα θετικά που τόνισες κι εσύ. Ειδικά με αυτά τα ποντίκια και το "εγώ θα καθαρίσω" στυλάκι... Άλλος ένας αντι-Ζοτς παίχτης, ακόμα δεν έχω ιδέα τί θέλουμε να κάνουμε σε αυτήν την ομάδα φέτος. Δείξε μου τα γκαρντ σου να σου πως τί ομάδα έχεις: Με Μήτσο, Μπανκς, Ούκιτς, Κίτσεν, Ξανθόπουλο πώς θα παιχτεί σετ μπάσκετ με συνεργασίες άραγε;; Η άμυνα είναι αποτελεσματική αν και όχι απόλυτα αποδοτική. Στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο και το κίνητρο των παιχτών στο man to man και το ριμπάουντ (έλλειπαν πέρσι), αλλά σε τακτικό επίπεδο, περιστροφές, βοήθειες, άμυνα στα σκριν, δεν βλέπω μεγάλη πρόοδο. Αν δεν ήταν και αυτό το άγιο παιδί που ακόμα έχει τη φωνή του Ομπράντοβιτς στο κεφάλι του, ίσως όντως να κλαίγαμε. Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Μπράμο, μακάρι να ανέβει το σκαλί και να στρογγυλοκαθήσει. Φαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα μας αφήσει μια μαγιά παιχτών υψηλών προδιαγραφών. Τάιους: σπάνια ελατήρια εν στάσει! Τρινκιέρι: ΜΟΡΦΑΡΑ!
    Για τον Παππά τώρα τί να πούμε... Όλοι για αυτόν συζητάμε (αξίζει άρθρο Jim) όπως κάποτε με το Βασιλειάδη. Τυχαίνει να έχουμε παίξει και λίγο μαζί κάποτε. Εντάξει δεν είναι μυστικό πλέον για ποιο λόγο παίζει στον Πανιώνιο ακόμα. Μιλάμε για ένα παιδί που είναι "σταρ" και παγκόσμιος πρωταθλητής από τα 15, είναι σίγουρο ότι πέρασε τη φάση του, θα ωριμάσει εντός και εκτός γηπέδου και θα βρει το δρόμο του γιατί ξεχωρίζει. Πιστεύω ότι του χρόνου θα πάρει την ευκαιρία του, εδώ ή έξω, και εκεί θα φανεί το πόσο έτοιμος είναι για το γενικότερα υψηλό επίπεδο. Μακάρι να την πάρει έξω, γιατί το στυλ του δεν ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική σχολή, και ίσως καεί από μικρός σαν τον Βασιλειάδη. Περί athleticism: Όντως περιέργως αργά πόδια οριζόντια στην άμυνα, αλλά αν και δεν του φαίνεται είναι αρκετά αλτικός (καρφώνει συχνά) και δυνατός για τη θέση. Και φυσικά δεν είναι περίπτωση Σόφο κλπ, δεν είναι πυροβολημένο το παιδί... Είναι καλής πάστας, έξυπνος, αλλά ίσως ψωνισμένος και ξελογιασμένος από τις σειρήνες. Φυσικά δεν γνωρίζω αν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια του Πανιωνίου, πιστεύω πολύ στον Σφαιρόπουλο και η συνεργασία τους θα δείξει πολλά. Και τα λέω αυτά γιατί πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ πιθανό από το καλοκαίρι να παίζει στον ΠΑΟ (ήταν και Παναθηναϊκός αν και δεν παίζει ρόλο), ειδικά αν δεν είναι ο Άρτζι που φαίνεται ότι δεν τον πάει (άραγε τον ξέρει από τον Πανελλήνιο; Θα είχε αξία αυτή η λεπτομέρεια). Καλημέρα σε όλους!

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον μπόγρη πέρσυ ο πεδουλάκης τον έδιωξε γιατί το παιδί το μυαλό το είχε στο μπουζούκια και στην κοκκίνου και λες θα πάρει τον Παππά που έχεο τα ίδια μυαλά.Έχετε φαγωθεί με τον παππά. Το παιδί παίζει για την πάρτη του και είναι λογικό να βάζει 20πόντους σε κάθε παιχνίδι στο ελληνικό που το επίπεδο είναι χαμηλότερο και επειδή σε κάθε παιχνίδι παίρνει τις διπλάσιες προσπάθειες. Στο γιούροκαπ και ειδικά με την ούνικς είδες τον παππά. Επίσης για ρώτα τον Σκούρτόπουλο τι γινόταν και ποιοι ευθύνονται για την απόλυση του; κυριακή

      Διαγραφή
    2. αγαπητή Κυριακή σε τι ευθύνεται ο Παππάς που έφυγε ο Σκουρτόπουλος? ο άνθρωπος έκανε εντελώς λανθασμένες επιλογές στου ξένους και απο την αρχή αναρωτιόμαστε όλοι οι πανιώνιοι τι κάνει..
      ο παππάς μια χαρά νούμερα έχει στο eurocup όπως και στην ελλάδα και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά.

      http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=000464&clubcode=NIO

      24 πόντους με 20 pir και μετά αναρωτιέσαι ''είδες τον παππά''?

      K.Stavropoulos

      Διαγραφή
    3. εγώ τον είδα και επίσης τον είδαν και οι αντίπαλοι που τον περνούασαν σαν να ήταν σταματημένος.Να σου κάνω μια ερώτηση;Αν αυτά που γράφω είναι ψέμματα τότε σε παρακαλώ πες μου γιατί σε καμιά ομάδα δεν στέριωσε;Αν ήταν τόσο καλός γιατί τον σούταραν από τη μπιλμπάο, τον κολοσσό και τον παοκ;Και επίσης γιατί καμιά από τις δύο μεγάλες ομάδες της ελλάδος(παο και οσφπ) καμιά δεν του έκανε πρόταση ούτε καν ασχολήθηκαν μαζί του;

      Διαγραφή
    4. Κυριακή σου υπενθυμίζω ότι λίγο πολύ όλοι οι παίκτες της χρυσής εκείνης ομάδας εφήβων - νέων όταν έκαναν το άλμα σε μεγαλύτερους συλλόγους πήγαιναν δανεικοί αριστερα και δεξιά. Ο Παππάς πήγε στη Μπιλμπάο το '08 με τριετές αν δεν κάνω λάθος και έκανε ένα χρόνο δανεικός στη Ρεάλ Β και 2 χρόνια στον Κολοσσό. Όταν τελείωσε η δεύτερος δανεισμός του, τελείωσε και το συμβόλαιο και δεν θέλησαν να τον ανανεώσουν. Για διάφορους λόγους. Τον απέκτησε εκεί ο ΠΑΟΚ με μονοετές και να είσαι σίγουρη ότι αν ο ΠΑΟΚ είχε χρήματα θα κρατούσε τον Παππά και φέτος.
      Αντικειμενικά λοιπόν μιλάμε για έναν παίκτη που σιγά, ξεκινώντας από μεσαίες ομάδες της Α1 βάση κατάταξης (Πανελλήνιος, Κολοσσός) ανέβηκε σε μια ομάδα με βαριά φανέλα (ΠΑΟΚ) και πλέον βρίσκεται στην 3η καλύτερη ομάδα της χώρας (Πανιώνιος). Ανοδική πορεία έχει τόσο καιρό. Βάλε και στην εξίσωση τις πάμπολες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις που έχει μέσα από την Εθνική νέων (που ήταν πολύ καλοκουρδισμένη ομάδα και λειτουργούσε εξαιρετικά μέσα στο παρκέ) και θα δείς ότι το παιδί έχει μπασκετικό ταλέντο! Και πρέπει να του δωθεί η ευκαιρία από έναν μεγάλο Ελληνικό σύλλογο για να προσπαθήσει τουλάχιστον να γίνει παίκτης υψηλού ειπέδου, τώρα που είναι ακόμη σχετικά νέος και μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Δες αγώνες της Εθνικής Νέων για να καταλάβεις. Εκεί ένιωθε το παιδί πιο άνετα (όπως και όλοι οι παίκτες της ομάδας) εκεί είχε συγκεκριμένο ρόλο και απλά δες τι κάνει. Και πόσο παίζει για την πάρτυ του.
      Madness

      Διαγραφή
    5. Και για να δώσω λίγο συνέχεια στην κουβέντα έχω να σου πω κάτι που έμαθα πέρσι για τον Παππά και κατά πόσο δεν έχει ενδιαφερθεί καμιά από τις μεγάλες ομάδες γι αυτόν. Άνθρωπος μέσα από τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και προσωπικός φίλος μου είπε ότι είχε πρόταση από Ολυμπιακό το '08 αλλά προτίμησε να πάει στην Ισπανία να δοκιμάσει στην Μπιλμπάο ενώ το καλοκαίρι που τελικά υπέγραψε στον ΠΑΟΚ είχε φιλολογική συζήτηση και με τους δύο, αλλά κόλλησε το πράγμα στον χρόνο συμμετοχής καθώς στον Παναθηναϊκό τελικά υπέγραψαν τον Λόγκαν και ο χρόνος συμμετοχής του Παππά θα ήταν λίγος ενώ στον Ολυμπιακό υπήρχε είχε πληθώρα νεαρών γκαρντ και δεν θέλησαν να πάρουν ένα ακόμη ρίσκο. Φυσικά και Ζοτς και Ντούντα δεν έκαναν σαν τρελοί να τον πάρουν, αποδεδειγμένα δεν είναι παίκτης που ταιριάζει στην αγωνιστική τους φιλοσοφία αλλά ένας ταλαντούχος Έλληνας πάντα ενδιαφέρει Ελληνικούς συλλόγους. Καθαρά γνώμη μου είναι τώρα που χτίζεται ο νέος Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να πάρει ένα ρίσκο το επόμενο καλοκαίρι με τον Παππά, να τον σουλουπώσει και να τον κοντρολάρει και να βγάλει έναν βασικό παίκτη κορμού για τα επόμενα χρόνια. Όπως έγραψα και πριν, στην τελική και να μην σου βγει δεν έχεις να χάσεις και πολλά.
      Madness

      Διαγραφή
    6. ο παππας ηταν τσαμπα τοτε παιδια.αρα οντως υπηρχε θεμα με το χαρακτηρα του για αυτο και δεν ενδιαφερθηκε σοβαρα κανεις.διαμαντοπουλος δευτερος

      manu chao

      Διαγραφή
    7. Μανου νωρίς είναι ακόμα να τον αφορίζουμε έτσι. Το έχουνε πει πολλοί εδώ πέρα και ο ίδιος ο μέγας Τζιμ αλλά θέλω να πιστεύω τουλάχιστον ότι η κατάσταση είναι αναστρεψιμη. Αν πάρει την ευκαιρία και την πετάξει στα σκουπίδια εκεί θα πω ναι, καμμένο χαρτί ο μικρός, αλλά όσο δεν την έχει πάρει δεν μπορώ να τον χαντακώσω από τα 22 του.
      Madness

      Διαγραφή
    8. δε διαφωνω καθολου φιλε μου.απλα ειπα αυτο που ξερω.μακαρι τι ναπω.εναν ιβκοβιτς θελει ο παππας

      manu chao

      Διαγραφή
    9. Έπρεπε να είχαν πάει στον Παναθηναϊκό και αυτός και ο Γιάνκοβιτς ήδη. Μόνο με τον γιαννόπουλο δεν γίνεται δουλειά. Χρειάζεται ένας κορμός νέων παιχτών αλλιώς σε 1-2 χρόνια θα ξαναβρεθεί η ομάδα σε χειρότερη κατάσταση από την φετινή. Επίσης, αν ο Παπανικολάου φύγει για blazers φέτος, δεν το βλέπω απίθανο να αντικατασταθεί με τον γιάνκοβιτς.

      Διαγραφή
    10. Εγώ αυτά περι "χαρακτήρα" για τον παππά τα ακούω βερεσε...εδώ ολόκληρος Μεσσίνα ανέχεται τα καουμποϋλίκια του τρελού τεόντοσιτς και δε λέει και τίποτα, όπως και τα ανεχόταν και ο Ιφκοβιτς το καλοκαίρι στα προκρηματικά του Ευρωμπάσκετ, με αποτέλεσμα παραλίγο να μείνει έξω η Σερβία (όχι ότι θα ήταν καμια σούπερ έκπληξη με βάση το υλικό που κατέβασε). Ειδικά στους αγώνες με το Μαυροβούνιο και Ισραήλ, ο τεόντοσιτς έδωσε ρεσιταλ και ο "σοφος" κοιμόνταν αντί να τον διαολοστείλει...
      οπότε ας μη λέμε ότι θα έστρωνε ο Παππάς με ιφκοβιτς ή ότι δεν τον θέλουν λόγο χαρακτήρα...ευκαιρία είναι φέτος να τον τσιμπήσει καμιά ομάδα και σε 1-2 χρόνια θα είναι σούπερ ο μικρός
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    11. Γενική παιδαγωγική παρατήρηση (όπως έχω μάθει και εγώ λίαν προσφάτως): τα παιδιά φτιάχνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα μέχρι τα 17-18 ΤΟ ΠΟΛΥ. Κοινώς, όλα τα βασικά τους χαρακτηριστικά διαμορφώνονται μέχρι τότε. Από εκεί και πέρα μόνο μικρο-"διορθώσεις" μπορούν να γίνουν.

      Γι'αυτό και "ταλέντο" θεωρείσαι μέχρι τα 15-16, άντε 17. Μετά είσαι κανονικός άνθρωπος με προσωπικότητα και διαμορφωμένα χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    12. Το 70% του χαρακτήρα τους τα παιδιά τον χτίζουν ως τα 5 έτσι γράφουν ολα τα βιβλία παιδοψυχολογίας ;-) το υπολοιπο 30 τοις εκατό λοιπόν χτίζεται στην πορεία. Και σε αυτό το 30 τοις εκατό αν "διδαχθούν" ότι δεν είναι μειωτικό να αναγνωρίζουν ότι μπορεί και να κάνουν λάθη όπως και το να προσπαθούν συνεχώς να γίνονται καλύτεροι και πως δεν υπάρχουν όρια για το πόσο ψηλά μπορούν να φθάσουν ίσως και να μπορέσουν από μόνοι τους με πολλή δουλειά, επίγνωση κι επιμονή να διορθώσουν ακόμα και στραβά που θα έχουν δημιουργήθει κατά το 70%. Κυρίως στο αθλητικό κομμάτι συμφωνώ ότι ταλέντο είσαι μέχρι τα 17 το πολύ. Από εκεί και έπειτα με εφόδια το ταλέντο και την προσωπικότητα είναι στο χέρι σου να φθάσεις όσο ψηλότερα. Και για αυτό το ψηλότερα παίζουν πολλά ρόλα. Περιβάλλον, συνθήκες, σωστό timing, συνεργάτες, σωστές αποφάσεις, διαχείριση τυχόν κρίσεων, επιμονη, δουλειά, ταπεινότητα (κι όχι μετριοφροσύνη), δουλειά, δουλειά, στόχοι, δουλειά, δουλειά, στόχοι ;-)

      Διαγραφή
    13. Το καλοκαίρι να σας θυμίσω πως συμπεριφέρθηκε ο Παππάς σε συμπαίκτρια σε ένα μπασκειτκό τουρνουά;Την έβρισε κατά τη διάρκεια του αγώνα μπροστά σε τόσο κόσμο γιατί δεν του έδωσε τη μπάλα. Και μετά επειδή όλοι έκραζαν της ζήτησε συγνώμη. Τέλος ο Μεσίνα δε διάλεξε τον Τεόντοσιτς τον βρήκε εκεί και δεν μπορούσε να τον διώξει γιατί έχει μεγάλο συμβάλαιο. Πιστεύει κανείς ότι ο Μεσίνα θα τον έπαιρνε σε ομάδα του αλλιώς ή ο Ζοτς θα τον έπαιρνε γνωρίζοντας πως θα του κάνει μπορδέλο τα αποδυτήρια; Τυχερός στάθηκε τότε ο παο που τελικά δεν αποκτήθηκε ο Μίλος και ταυτόχρονα κατέληξε στον ολυμπιακό

      Διαγραφή
    14. @Ναταλία

      Respect!

      Δημήτρης

      Διαγραφή
  33. Μια γενική ερώτηση και αν ξέρει κάποιος μου απαντά: έχουν αλλάξει οι κανονισμοί του traveling ώστε να λένε "εφαρμόζονται κατά το δοκούν εναντίον του ΠΑΟ" ?!?!? Πήγα χθες να δω μπασκετάκι στο ΟΑΚΑ, και ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ενώ όλα τα υπόλοιπα πήγαιναν μια χαρά (σπάγαμε και πλάκα με τα παιδιά από Ελευσίνα που τραγουδούσαν σχεδόν συνεχώς), ξαφνικά το τρίο στούτζες αποφάσισε να μας μάθει τους νέους κανονισμούς: όταν φοράς πράσινη φανέλα βήματα κάνεις ακόμα και σε νόμιμη προσπάθεια, ενώ αν είσαι αντίπαλος της πράσινης φανέλας βήματα δεν κάνεις παρά μετά τα 4 βήματα (και το πρώτο step μπορεί να είναι και 2-3 steps, ως trailer μπορείς να κάνεις και 3-4 βήματα για να δεις και τον περιβάλλοντα χώρα κ.ο.κ.).

    Δεν μεμψιμοιρώ, ούτε κάνω διαιτητοσυζήτηση, αλλά το θεωρώ εκπληκτικά περίεργο που σε κάθε "αδιάφορο" παιχνίδι της Α1 στο ΟΑΚΑ οι διαιτητές, σαν να θέλουν να "δείξουν" κάτι, παίζουν ΠΑΝΤΑ έστω ένα 45-55 τον -όποιο- αντίπαλο. Κάτι σαν το computer assistance στο NBA Jam μου φέρνει, ώστε να βοηθάνε λίγο τον μικρό να μην μείνει πολύ πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να σας κι εγω τη γνωμη μου για τα πολλα λαθη του Παναθηναϊκου.

    Κατ' αρχην, για μενα καμια σχεση δεν εχουν τα λαθη του σημερινου Παναθηναϊκου με τα λαθη που εκανε επι Ομπραντοβιτς.
    Τα mismatch ηταν μια δευτερευουσα τακτικη του Ομπραντοβιτς η (η κύρια ηταν το pick-n-roll) οποια ομως τυχαινει να αποτελει την *κυριαρχη φιλοσοφια* του Πεδουλακη! Ο Πεδουλακης προσπαθει να δημιουργησει καταστασεις mismatch ωστε καποιος παικτης να βρεθει σε πλεονεκτικη θεση ειτε για ποσταρισμα στο low post ειτε για διεισδυση. Εξ ου και το λεγομενο "σκεπτομενο" μπασκετ του Πεδουλακη δηλ., σκεφτειτε πως θα δημιουργησετε mismatch ή δειτε που ειναι το mismatch για να δωσετε τη μπαλα.

    Βεβαια, για να δοθει χρονος στους παιχτες να "σκεφτουν" ομαδικα, ο Παναθηναϊκος πιεζεται να κανει mismatch στην αρχη της επιθεσης, αν γινεται δηλ. και κατω απο τα 10" ετσι ωστε να υπαρχει αρκετος χρονος για ποσταρισμα ή για σουτ απ' εξω.

    Εκει ακριβως ειναι το προβλημα: η δημιουργια γρηγορων mismatch οδηγει σε λαθη και προσεξα οτι στον αγωνα με την Καντου η πληθωρα των λαθων ηταν στην αρχη των επιθεσεων και οχι προ στο τελος.

    Το θεμα για μενα ειναι οτι αυτο το προβλημα δεν λυνεται μονο με προπονηση ή/και εξοικειωση του ενος παιχτη με τον αλλο. Τι γινεται δηλ. οταν δεν μπορουν να γινουν mismatch λογω του οτι οι αντιπαλοι εχουν καλυτερης ποιοτητας η διαφορετικων χαρακτηριστικων παιχτες?

    Ο Παναθηναϊκος στον αγωνα με τη Ρεαλ (για πολλους η καλυτερη του εμφανιση εφετος) αναγκαστηκε να τρεξει γιατι ηξερε εξ αρχης οτι δεν μπορουσε να βρει το ευκολο mismatch. (πλην του Σοφο βεβαια αλλα τωρα πια και η Μαρια της γειτονιας εχει μαθει να κανει double και triple team πανω στο Σοφο). Αυτο του βγηκε σε καλο γιατι ηταν κατι που ουτε η ιδια η Ρεαλ περιμενε και ουτε ηταν σε θεση να το αντιμετωπισει στο ΟΑΚΑ.

    Στον αγωνα με την Καντου ομως ειδαμε πολλες προσπαθειες για mismatch, αλλοτε επιτυχως και αλλοτε με λαθη ενω πολλες φορες ειδαμε τους παιχτες να οδηγουνται στη fall-back τακτικη δηλ. το 3ποντο. Γι αυτο και το εξωπραγματικο ποσοστο 75% στην αναλογια 3ποντων/2ποντων στο ματς με την Καντου σε σχεση με το πιο φυσιολογικο 40% στο ματς με τη Ρεαλ.

    Για μενα εκει ισως οφειλεται και η διστακτικοτητα καποιων παιχτων να παρουν πρωτοβουλιες π.χ. ο Πανκο. Αν ο παιχτης εχει εντολη να βρει το mismatch αλλα δεν μπορει να το κανει τοτε δεν θα παρει ευκολα την πρωτοβουλια για προσπαθεια για σουτ γιατι θα τ' ακουσει αν το χασει.

    Προς τιμην του Διαμαντιδη, ειναι ο μονος που φαινεται να προσπαθει να βαλει καποια ποικιλια σ' αυτο το παιγνιδι και ισως γι αυτο και τα αρκετα λαθη που κανει προσφατα. Ενω επι Ομπραντοβιτς ολα δουλευαν ρολοϊ για το Διαμαντιδη (τελειο σκριν/pick-n-roll, τελειες περιστροφες κλπ.) τωρα θα πρεπει να διορθωνει τις ατελεις προσπαθειες των αλλων κι αυτο συνεισφερει στην πνευματικη κουραση του μεσα στο παιγνιδι. Π.χ. το λαθος (βηματα) που εκανε στην προσπαθεια για 3ποντο στο ματς με την Καντου ηταν λιαν επιεικως παιδαριωδες για το επιπεδο αυτου του παιχτη και σε καμια περιπτωση θεμα σωματικης κουρασης, αλλα πνευματικης.

    Συμπερασματικα, ο Παναθηναϊκος εχει φετος μια επιθετικη μπασκετικη φιλοσοφια η οποια, επειδη ακριβως ειναι εξαιρετικα προβλεψιμη, στο τελος θα καταληγει να εξαρταται απο το 3ποντο. Αν μπαινουν τα 3ποντα τοτε μπορει να κερδισει οποιοδηποτε αντιπαλο. Αν τα ποσοστα του 3ποντου ειναι χαμηλα τοτε θα πηγαινει σε χαμηλο τεμπο μα σκοπο να μη χασει με μεγαλη διαφορα και αν μπορει να κλεψει το παιγνιδι στο τελος.
    Αυτο εχει συμβει σχεδον σ' ολους τους αγωνες της Ευρωλιγκας μεχρι τωρα (εκτος των αγωνων με τη Ρεαλ).

    Μενει να δουμε αν αυτη η φιλοσοφια θα τα βγαλει περα με αλλες ομαδες της Ευρωλιγκας με καλο ροστερ (μη συγκρινετε το ροστερ της Καντου, ειναι χειροτερο κι απο περισυ), αλλα επισης πως θα ανταπεξελθει απεναντι σε ομαδες με επιθετικη αμυνα και transition παιγνιδι στη φαση των 16.

    George@Manchester





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, μπράβο. Έχω ερωτήσεις όμως εγώ πάλι :-) Αφού η αντιμετώπιση των παιχνιδιών με τα mismatch είναι προπονητική οδηγία/πρακτική ανάλογα λοιπόν τον αντίπαλο, όπως κι εσύ είπες με τη Ρεάλ, αυτό θα μπορεί να αλλάζει μιας και το προπονητικό τιμ θεωρητικά θα πρέπει να έχει διαβάσει τον αντίπαλο σωστά και να έχει προνοήσει ότι αυτό το είδος παιχνιδιού δε θα του δώσει τη νίκη. Ερώτηση πρώτη λοιπόν: τι θα μπορούσε να επιλεγεί σαν τακτική/είδος παιχνιδιού σε αυτή την περίπτωση ? Να τρέξει όπως έκανε με τη Ρεάλ ? Ή θα μπορούσε να υπάρξει και κάτι άλλο ? Ορμόμενη εν τω μεταξύ από κάτι που έχει πει ανά καιρούς ο Άρτζι ότι πρώτα πας δημοτικό, μετά γυμνάσιο, μετά λύκειο, λέω εγώ τώρα μήπως πρώτος στόχος είναι να μάθουν να αναγνωρίζουν τα mismatch, αφού γίνει αυτό σε ένα χ ικανοποιητικό βαθμό να προχωρήσουν στο pick-n-roll και πάει λέγοντας ? Δεν ξέρω με ποιο τρόπο μαθαίνονται τα συστήματα σε μία ομαδα και φαντάζομαι θα ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας κάθε προπονητή. Ερώτηση δεύτερη: πως θα μπορούσε μια ομάδα να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά απέναντι σε ομάδες με επιθετική άμυνα και transition παιχνίδι, τι είδους στοιχεία θα πρέπει να έχει εκείνη στο παιχνίδι της ? Σε ευχαριστώ και ελπίζω να μη σε 'ζάλισα'

      Διαγραφή
    2. sorry pou apantaw egw alla pisteuw oti kathe fora i omada stinetai analoga me ton antipalo dil analoga me ti eidous mpasket paizei amintika kirios o antipalos prosarmozeis tin epithesi (pios me pion tha exei miss mach an mporei logo twn center na vgei to pick-roll klp) kai oson afora to allo me kalous xeiristes skrin kai grigores pases gia na anoixoun to xwro kai na xalasoun tin isoropia tis amynas i epidi opws to fantazomai thes euelikta kai grigora kormia px lasme 5 macioulis 4 ypo proipothesis dimiourgeis esy to miss match kai frontizeis na tous taiseis prosexontas to heads out tou antipalou elpizw na se kalipsa

      Διαγραφή
    3. Πολλα μπορουν να γινουν αλλα ολα ειναι θεμα φιλοσοφιας, ροστερ, χρονου, δουλειας και απαιτησεων.

      Η ομαδα δεν εχει το χρονο να μαθει γρηγορα πολλα πραγματα οποτε ισως να επικεντρωνεται στα πιο εφικτα. Ομως η απαιτηση/προσδοκια απο την πλευρα της διοικησης (τουλαχιστον οπως εκφραστηκε στη συνεντευξη του ΔΓ στο SentraFM) ειναι να παει το Final-4.

      Σιγουρα το προπονητικο team κανει αναλυση της αντιπαλης ομαδας και με βαση τα εργαλεια που εχει (παιχτες και συστηματα) επιλεγει αναλογως την τακτικη.

      Για μενα πρεπει να βρουν τροπους να βαλουν ποικιλια στο παιγνιδι και να το κανουν λιγοτερο προβλεψιμο.

      Π.χ. τωρα που ο Μπραμος μας εδειξε κατι μεταξυ Σατο και Νικολας, ας φτιαξουν 1-2 συστηματα γι αυτον. Μη ξεχναμε πριν μια βδομαδα λεγαμε θα ερθει ο Καπονο γι αυτη τη δουλεια.

      Ας πουμε π.χ. οτι θελει να βαλει στο παιγνιδι του το pick-n-roll. Περαν των Διαμαντιδη και Τσαρτσαρη εχει τους παιχτες να το κανει? Γιατι δεν εχει δουλευτει αυτο με το Σοφο? Ενταξει ισως ο Σοφο να τρακαρει και να κανει επιθετικο ευκολα αλλα γιατι οχι με Λασμε?

      Οσον αφορα το transition παιγνιδι, ηταν εξαιρετικοι στο ματς με τη Ρεαλ. Υπαρχουν ομως οι παιχτες να το παιζουν μεχρι το 40' και μεχρι το τελος της σεζον?

      Για τη 2η ερωτηση σου, εδω μεσα υπαρχουν σιγουρα πολυ πιο ειδικοι απο μενα για να σου απαντησουν. Ο ελεγχος του παιχνιδιου (πραγμα που επιδιωκει πολυ ο φετινος Παναθηναϊκος), το σετ παιγνιδι, ο ελεγχος των ριμπαουντς, τα γρηγορα ποδια των Κιτσεν, Μπραμου, Λασμε κλπ. ολα αυτα βοηθουν στην αντιμετωπιση του transition.

      Αλλα υπαρχει μια ανομοιογενεια στο ροστερ οσον αφορα αυτα τα χαρακτηριστικα. Υπαρχουν αυτη τη στιγμη παιχτες που ειναι πολυ καλοι στο transition ή στην αντιμετωπισή του αλλα οχι τοσο καλοι στο σετ παιγνιδι (οπως π.χ. ο Λασμε/Κιτσεν) και αλλοι που ειναι καλοι στο σετ αλλα οχι καλοι στο transition (π.χ. Τσαρτσαρης/Σοφο/Πανκο). Αυτο δημιουργει μια ανισορροπια και αποτελει μια δυσκολη εξισωση για τον Πεδουλακη προς επιλυση.

      Δεν υπαρχουν δηλ. 3-4 παιχτες που να ειναι καλοι και στα δυο για να μπορει ο Παναθηναϊκος να επιλεγει 5αδες με ποικιλια τακτικης. Αντιθετα ο Ολυμπιακος εχει Παπανικολαου/Πριντεζη/Χαινς/Σπανουλη/Λο και μπορει να παιξει και σετ και transition μ' αυτους. Ο Παναθηναϊκος πρεπει να δουλεψει τους παιχτες για να τους φερει σε αναλογο επιπεδο (οπως εκαναν οι Ομπραντοβιτς/Ιβκοβιτς στο παρελθον).

      George@Manchester

      Διαγραφή
    4. Hλία σε ευχαριστώ για την απάντηση..... μήπως η επιλογή Banks να ήταν για να προσδώσει κάτι το απρόβλεπτο στην επίθεση, αν δεχτούμε σα δεδομένο ότι η δημιουργία mismatch ως επιθετική τακτική είναι προβλέψιμη ? Και κάτι ακόμη, επειδή πολλοί συγκρίνουμε την ομάδα επί Ζοτς με τώρα. Αν επί Ζοτς κυριαρχούσε το pick-n-roll και σα δεύτερο είχαμε τα mismatch γιατί αυτή η τακτική δεν ήταν προβλέψιμη ειδικά αφού ήταν το σήμα κατατεθέν της ομάδας. Σαν τακτική είναι τόσο δύσκολα αντιμετωπίσιμη ? Ή τόσο αποτελεσματική για να "ακυρώνει" όποιο είδος αμυντικής τακτικής του αντιπάλου ? Jim μου φαίνεται θα πρέπει να οργανώσεις σεμινάρια .... χρειαζόμαστε φροντιστήριο χιχιχι :-)

      Διαγραφή
    5. Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση... νομίζω ότι τώρα μπερδεύτηκα περισσότερο..... Θέλω βοήθεια. Βάση ορισμού (από το coachbasketball.gr) transition είναι "Η μεταβατική κατάσταση που περνάει κάθε ομάδα για να εκτελέσει οργανωμένα την άμυνά της ή την επίθεση". Οπότε για να είσαι καλός στην αντιμετώπιση του transition πρέπει να είσαι γρήγορος,να έχεις γρήγορα πόδια όπως λέτε ? Αν ναι, τότε για να έχεις παίχτες ικανούς και στο transition και στο σετ παιχνίδι θες γρήγορους παίχτες με ανεπτυγμένη παράλληλα αντίληψη ώστε να μπορούν να διαβάσουν άμυνες, mismatch και να οργανώσουν σετ επιθέσεις. Το έχω καταλάβει σωστά ως εδώ ? Ο Μπράμος και ο Ματσιούλις δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι καλοί στο transition ? Και γρήγοροι είναι και αρκετά αλκτικοί έχοντας μια χ έφεση στα ριμπάουντς. Άρα και με το δεδομένο όπως λες ότι μπορείς να δουλέψεις τους παίχτες αυτό που χρειαζόμαστε είναι να δουλέψουν όλοι οι παραπάνω στο σετ παιχνίδι (Λάσμε, Κίτσεν, Μπράμος, Ματσιούλις) ? Γιατί στα "γεράματα" φαντάζομαι δεν μπορείς να αλλάξεις Πάνκο, Τσαρτσαρή,ο Σόφο λόγω σωματοδομής θαρρώ είναι απαγορευτικό και να τους κάνεις γρήγορους. Μήπως η επιλογή του Banks είχε να κάνει ώστε με εκείνον στη θέση του 3D να έχεις την πεντάδα εκείνη που θα αντιμετωπίζει transition kαταστάσεις ? Α και πως αντιμετωπίζεις την επιθετική άμυνα ? (Παιδιά συγχωρέστε με αλλά από μικρή ρωτούσα πολλά και για τα πάντα μάλιστα, δεν κόβεται φαινεται η συνήθεια)...Tnx/Nat

      Διαγραφή
    6. Και κάτι ακόμη, γιατί πρέπει να παίζεις transition επί 40 λεπτα ? Αν έχεις τη δυνατότητα ανάλογα με τις πεντάδες που επιλέγεις να μπορείς να εναλλάσεις το ρυθμό του παιχνιδιού δε βάζεις έτσι περισσότερα θέματα προς λύση στον αντίπαλο ? Ο Λάσμε αν θυμαμαι καλά είχε πει πως μέχρι πρότινος δεν του είχε ζητηθεί στις προηγούμενες ομάδες του να παίξει ποτέ pick-n-roll και πως είναι κάτι καινούργιο για εκείνον αλλά εφόσον του ζητείται θα το μάθει και θα προσαρμοστεί (δεν ήταν με αυτά τα λόγια εννοείται, στο περίπου το θυμάμαι).

      Διαγραφή
    7. Ναταλια καλα τα λες, ετσι τα ειπε ο Λασμε και μενα μου κανε εντυπωση."Α".

      Διαγραφή
    8. Δύο λόγια κι από μένα..
      Για αρχή θέλω να αναφερθώ στο εξαιρετικό μπασκετικό επίπεδο. Μπράβο..
      Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στα λεγόμενα του συνονόματου από το Manchester:
      " Τι γίνεται δηλ. όταν δεν μπορούν να γίνουν mismatch λόγω του ότι οι αντίπαλοι έχουν καλύτερης ποιότητας ή διαφορετικών χαρακτηριστικών παίχτες?"
      Θαρρώ πως και πέρυσι είχαμε παρόμοιο πρόβλημα. μου θύμισε τον ολυμπιακό του 2009 που παρά τρίχα να τα πάρει όλα. και φυσικά τα έχασε από τον αιώνιο. Πέρυσι βρέθηκε ένας Παπανικολάου να συνθλίψει τα pick n roll του Διαμαντίδη καθώς μπορεί να παίξει εξαιρετική άμυνα τόσο στον Μήτσο όσο και στον ψηλό. Φέτος πάλι ο Σόφο είναι αφύσικο να παίξει pick n roll και ερχόμαστε στο Lasme. Έχω παρατηρήσει αρκετές απόπειρες για pick n roll με τον Διαμαντίδη οι οποίες δεν έφτασαν ποτέ σε πάσα. Και αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει διότι ο Lasme υστερεί σε όγκο και έτσι δεν προστατεύει το χώρο που πρέπει να γίνει η assist. Οπότε μόνο ψηλά και κοντά στο καλάθι με την, πλέον σήμα κατατεθέν, συνεργασία τους.
      Μ ευχαριστεί πάντως που ο Πεδουλάκης δείχνει ότι έχει αγωνιστικό πλάνο στο μυαλό του. αυτό που μένει να φανεί μέχρι τέλους είναι αν θα καταφέρει να το μεταδώσει στους παίχτες, αν οι παίχτες είναι ικανοί να το αφομοιώσουν και να αναπτύξουν μπασκετικά αντανακλαστικά και αν όλοι μαζί θα αντέξουν στην πίεση των συνεχόμενων δύσκολων και καθοριστικών παιχνιδιών του 2013!

      Διαγραφή
    9. @Ναταλια

      Σχετικα με το transition game, συμφωνω με τις σκεψεις σου οτι οι Κιτσεν, Μπραμος, Ματσιουλις, Λασμε ειναι ικανοι γι αυτο το παιγνιδι. Μη ξεχναμε ομως οτι το transition απαιτει συνηθως ενα καλο ball handler στο κατεβασμα κι απ' αυτους μονο ο Κιτσεν ειναι τετοιος αλλα ειναι απειρος ακομα (περιμενουμε να δουμε και τον Μπανκς). Πιστευω οτι ο Ουκιτς επισης μπορει και, αν και δεν ειναι εξαιρετικα γρηγορος, μπορει να τελειωσει τη φαση μονος του με τη βοηθεια σκριν ενος πλαγιου σε δευτερογενη φαση.

      Αλλα ολα αυτα πρεπει να δουλευτουν ωστε να μπορουν να γινονται χωρις λαθη αλλα και να εχουν διαρκεια. Ειναι μεγαλο πλεονεκτημα να μπορει μια ομαδα να τρεχει στο 4ο δεκαλεπτο και εδω δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο μπορει να γινει μ' αυτο το ροστερ.

      Δεν λεμε οτι πρέπει να παίζεις transition επί 40 λεπτα, αλλα να εχεις την ενεργεια να παιξεις transition αν βρεις την ευκαιρια προς το τελος του αγωνα.

      Αν κοιταξουμε τη Μπαρτσελονα εκτος του οτι ανεκαθεν ειχε transition με τον point guard, καθως και πολλα συστηματα που να βγαζουν το Ναβαρο για 3ποντο σε transition 2ης φασης, εφετος εκαναν μια ανανεωση με 2-3 ταλαντουχους μικρους (Todorovic, Abrines, Rabaseda) που πιστευουν οτι θα τους βγουν αργοτερα και θα τους δωσουν το κατι παραπανω προς το τελος της χρονιας.

      Οσον αφορα το Λασμε και το pick-n-roll, δεν ειναι απαραιτητο να το ξερει. Υπαρχουν πολλοι προπονητες που δεν παραδεχονται το pick-n-roll οπως π.χ. ο Ιβκοβιτς. Βεβαια ο Ολυμπιακος ειχε περισυ το pick-n-roll στο ρεπερτοριο του αλλα ηταν απλα ενα μαλλον μικρο μερος της επιθεσης του.

      Οποιος ομως εχει παρακολουθησει σεμιναριο του Ομπραντοβιτς θα εχει καταλαβει οτι ο ανθρωπος αυτος ειχε τελειοποιησει το pick-n-roll σε τετοιο βαθμο (με τους καταλληλους παιχτες βεβαιως) που πρεπει να ειχε αφησει πολλους αντιπαλους προπονητες ξαγρυπνους.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    10. @ natalia
      Pisteuw i epilogi banks egine me vasi tin amyna kai ta athlitika prosonta tou apo tin arxi i omada stithike me axona tin amyna kirios kai ti dimiourgia se set epitheseis kai kata 2on etyxe na dw ena seminario tou obrantovic se video me thema to pick-n-roll ekei eida oti kata vash i idea einai: 1) i mpala stin korifi 2)anodos 5 kai skrin gia ton pg apo ekei kai meta a)i dieisdisi kai kathodos twn 2 kai pasa sto center gia telioma i an to center exei sta podia ton antipalo kateuthian gemisma mesa(vlepe mitso lasme me real) twra oi alloi 3 ipotithetai pernoun theseis gia sout se periptosi voithias i an iparxei kapou miss mach sta podia skrin kai drive me pasa xamila den to exigw telia alla opws eipe kai o George@Manchester o zelico to eixe teliopioisi se simio na leei oti an diavasei telia ti fasi o pg kai to katalavoun oi ipolipoi den iparxi amina ektos apo tin astoxia twra pisteuw to top tou sistimatos egine to 2009 opos eipe kai o filos pou eixes tous teleious paiktes gia auto dil. diamantidi saras sto 1 na organonoun v-span drew pou eixan kai sout kai taxitita gia to drive fotsi tsartsa pou exoun kai sout kai soma gia to skrin i akoma kai gia ipodoxi sti raketa kathos kai pekovitc mike sto center pou den eixan praktika antipalo otan katiforizan an vreis paixnidia ekeinis tis xronias idika playoff an thimamai kala tha me katalaveis kalitera link gia tis didaxes tou zeliko: http://www.youtube.com/watch?v=jdqm0ntewFA

      Διαγραφή
    11. Γιώργο, Ηλία σας ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερωσάτε να μου απαντήσετε :-)

      Διαγραφή
  35. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΤΕΡΟΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. nai ontws pame yia meta ta Xristougenna an yinei kati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. eide kaneis to karfwma tou koufou??po re pousti ti to dinoun ekei damari exei ginei ..blake style ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η λογικη παιδια λεει οτι ειτε περιμενεις τον καπονο η αποδεσμευση παιχτων απο τις κομενες ομαδες ,μιας κ εκει παιζουν κ λαχεια πολλες φορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Kαλησπέρα στα παιδιά. Σας παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον.. Το βραδάκι έχει ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΝΟΤΑΝ Ο ΑΡΑΝΤΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ

      Διαγραφή
    2. Τελικά είσαι ο ιτούδης για όχι?

      Διαγραφή
    3. Nαι, αλλά μη το πείς στον Ομπράντοβιτς..

      Διαγραφή
    4. έφτιαξες καινούρια λίστα? :)))

      Διαγραφή
    5. Jim πρεπει να βγαλω την γκομενα μου βολτα το βραδυ..
      Μας γαμ#%^}ες φιλε.
      Παλι θα αρρωστησω:)

      Διαγραφή
    6. jimara exw mia erotisi kai mia paraklisi 1) xei ncaa simera tha proteineis kati i na dw raptors-rockets? kai 2) vale ena chat na min xanavgei pote kaneis apo to site i akoma kalitera anoixe mia sizitisi live na kaoume kanonika

      Διαγραφή
  40. Πολύ καλός παίκτης ο Αραντόρι, αν είχε τα πόδια να χαμηλώσει και να αμυνθεί θα ήταν σούπερ. Μου αρέσει για πλάγιος. Υπό τον Πιανιτζιάνι όποιος δεν έχει πόδια δύσκολα θα βρεί πολλά λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jimara το πρότεινε νομίζω και κάποιος άλλος στα σχόλια,θα ήθελα να διαβάσω άρθρο σου για τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ(γενιάς Παππά,Παπαντωνίου,Γιαννόπουλου,Γιάνκοβιτς κλπ αλλά και επόμενες),σχετικά με τις προοπτικές βελτίωσης τους και γενικότερα την άποψη σου για τους συγκεκριμένους.Έχεις ακούσει τίποτα για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής?Ο Βασιλακόπουλος είπε ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά θα υπάρχει προπονητής.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 7ο για πλάκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η Βayern Munich τελικα απελυσε τον Χριστοπουλο ,υστερα από την ηττα εκπληξη της βαυαρικης ομαδας εντος εδρας,απεναντι στην μετρια New Yorkers Phantoms Braunschweig του Κωστα Φλεβαρακη.
    Ο νεος προπονητης που επελεξε ο Uli Hoeness θα είναι ο μπαρουτοκαπνισμενος Pesic,με καταρχην οριζοντα το τελος της περιοδου .
    Μεχρι τωρα η Bayern εχει διανυσει μια μαλλον μετρια πορεια με 5 νικες – 5 ηττες στην Γερμανικη Λιγκα.
    Το πιο σημαντικο της προβλημα ,όπως το εχω παρατηρησει μεχρι τωρα, εντοπιζεται στο επιθετικο κομματι ,οπου σουταρει με πολύ χαμηλο ποσοστο στα τριποντα (28,64 %) και ένα πολύ μετριο στα διποντα (49,74 %).
    Νομιζω ότι η ασχημη εικονα της στην επιθεση επιδεινωνεται και από την υπερβολικη καταχρηση που γινεται στις προσπαθειες για σουτ 3 ποντων (22 μ.ο. σε κάθε αγωνα),τη στιγμη που οι προσπαθειες για διποντα μετα βιας φτανουν τις 39.
    Η επιθετικης της παραγωγικοτητα,με αυτά και μ’ αυτά, εχει περιοριστει μονο στους 72 ποντους ,σε ένα πρωταθλημα που δεν φημιζεται για τις σκληροτραχηλες αμυνες του.
    Ενδεικτικο σε αυτό το γεγονος είναι ότι η Alba Berlin ,σκοραρει πανω από 90 ποντους σε κάθε αγωνα μ.ο.
    Αμυντικα η Bayern βρισκεται σε καλο επιπεδο,-Ελληνα προπονητη ειχε αλλωστε-,δεχομενη 72 ποντους περιπου σε κάθε αγωνα.
    Σε επιμερους τομεις όπως rebounds ,assists,κλεψιματα ,blocks δεν φαινεται καποιο προβλημα ,το -αντιθετο μαλιστα- αλλα είναι μαλλον μεγαλος ο αριθμος των λαθων που κανει (περιπου 14 μ.ο.),γεγονος που της στοιχιζει την ηττα σε παιχνιδια με οπωσδηποτε όχι καλυτερους αντιπαλους.
    Καλυτερος παικτης της βαυαρικης ομαδας μεχρι στιγμης είναι ο Aμερικανος PF Chevon Troutman,31 ετων,202 cm,πρωην της Αvellino,οπου σε περιπου 26 λεπτα παιχνιδιου σκοραρει 12 ποντους και παιρνει καπου στα 7 rebounds.
    Aπο κοντα σε αποδοση τον ακολουθουν,
    ο λευκος Αμερικανος center Jared Homan,208cm,29 ετων,πρωην παικτης της Virtus Bologna ,με 10 ποντους και 7 rebounds σε 24 περιπου λεπτα
    ο δραστηριος PG Τyrese Rice,πρωην της Rytas Vilnius,185 cm,25 ετων,με 13 ποντους και 3 assists περιπου σε 26 λεπτα,
    καθως και ο γνωστος μας Yotam Halperin,με 7 ποντους – 3 assists- 3 rebounds περιπου σε 23 λεπτα,αν και μοιαζει μαλλον απογοητευτικος στο σουτ από το τριποντο,οπου σουταρει με μολις 28%.
    Κλειδι για την μετεπειτα πορεια της ομαδας ισως αποτελεσει το επερχομενο derby με την Alba Berin,εκτος εδρας,μιας και ενδεχομενη νικη απεναντι στην ασταθη και μαλλον κουρασμενη από τις ευρωπαϊκες υποχρεωσεις της βερολινεζικη ομαδα,ισως δωσει την ωθηση που χρειαζεται για καλυτερη πορεια στο πρωταθλημα,και καταληψη μιας καλης θεσης εν οψη των ανοιξιατικων playoffs του γερμανικου πρωταθληματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. KAΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ,ΦΙΛΤΑΤΕ ΤΖΙΜ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΘΡΟ Η ΆΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΖΟΤΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φτου φτου παιδια!...επιτελους διαβαζω μια ωρα κι ευχαριστιεμαι κουβεντα!...αιντε πια με τις κοντρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκόρδα!

      Πέρα από την πλάκα και εγώ ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα τέτοιες κουβέντες!! Μπράβο σε όλους!

      Διαγραφή