Athlenda

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ: GOD SAVE THE..QUINN!



Ο Κρίς Κουίν έμεινε ελεύθερος από τους Τζαζ και το Hoopfellas μπαίνει στον πειρασμό να κάνει μια αναφορά στον γκαρντ που μοιάζει ιδανικός για το σκεπτόμενο μπάσκετ του Αργύρη Πεδουλάκη.. Πολύ κοντά στη Βαλένθια ο παίκτης.



Η ανάρτηση σαφώς και δεν έχει τη μορφή ρεπορτάζ ή αποτελεί πηγή κάποιας πληροφόρησης. Μπορεί όμως να βοηθήσει σημαντικά την κουβέντα μας για το πώς σκεπτόμαστε για τον φετινό Παναθηναϊκό και το τι χρειάζεται τελικά η ομάδα για να πάρει την πολυπόθητη ώθηση.


Η αποδέσμευση του Κρις Κουίν αποτέλεσε μεγάλο πειρασμό, για μια ανάρτηση εκτός προγράμματος. Ο λόγος είναι απλός. Στη παρούσα φάση τον θεωρούμε ως την ιδανική πρόταση που θα έλυνε πολλά προβλήματα στη περιφέρεια των πρασίνων. Να διευκρινίσουμε ότι αποτελεί λοιπόν ότι αποτελεί προσωπική σκέψη μιας και ο Παναθηναϊκός δεν είναι καν στην αγορά για γκαρντ.
Ο Κουίν (29, 1.83μ.) κόπηκε από το ρόστερ των Τζαζ πριν μια εβδομάδα και οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν τον παίκτη κοντά σε συμφωνία με την πολύ δυνατή φέτος Βαλένθια του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Στα δικά μου μάτια ο απόφοιτος του Νότρ Νταμ αποτελεί την ιδανική προσθήκη στη περιφέρεια των πρασίνων, πάντα με γνώμονα τα πρόσωπα που ήδη την απαρτίζουν, τις ανάγκες και τον αγωνιστικό προσανατολισμό που έχει επιλέξει ο Αργύρης Πεδουλάκης.


Το μεγαλύτερο χάρισμα του Αμερικανού πόιντ γκαρντ είναι η ασύλληπτη ταχύτητα σκέψης και το κομπιουτεράιζντ παιχνίδι του, το οποίο σερβίρεται με μια γκάμα αυτοματοποιημένων κινήσεων. Είναι τόσο λιτός και απέριτος  στο παιχνίδι του, ουσιαστικός χωρίς γκλαμουριές και φανφάρες. Εξαιρετικός ballhandler, σπουδαίο court vision, ένας fundamental περιφερειακός παίκτης με εξαιρετικό shot selection. Μεγάλο του συν –και αυτό έχει σημασία σε συνάρτηση με την τωρινή κατάσταση των πρασίνων- το ότι παίζει low mistake basketball. Δεν θα το δείς συχνά να κάνει το λάθος, όχι απλά σε επίπεδο μεταφοράς/μεταβίβασης της μπάλας αλλά όσον αφορά τις αποφάσεις του ανεξάρτητα από την πίεση του χρόνου. Παίζει αρκετά καλά το πικ εν ρολ. 


Το σουτ αποτελεί ένα πολύ δυνατό του σημείο. Ο μηχανισμός του είναι για σεμινάριο, από την ανύψωση μέχρι την απελευθέρωση. Σουτάρει απτόητος από το πόσο κοντά του βρίσκεται το χέρι του αμυντικού (γνώρισμα των καλών σουτέρ). Πολύ αποτελεσματικός σε catch & shoot καταστάσεις. Διαβάζει άριστα και μεγάλη ταχύτητα τα δρώμενα στο παρκέ και αυτό του δίνει υψηλό βαθμό στο κομμάτι “leadership”. Μπορεί να σκοράρει σε σειρά πόντους αν χρειαστεί αλλά σίγουρα πρωταρχικός του στόχος είναι να «βάλει» τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Εκ πρώτης όψεως υστερεί σωματικά. Δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ που μας ενδιαφέρει, γιατί το ΝΒΑ είναι μια άλλη ιστορία. Είναι καλοπροπονημένος και έχει γερή κράση που του επιτρέπει (μαζί με την αποφασιστικότητα του) να πάει μέχρι μέσα απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους (τελειώνει και με φλόατερ πολύ συχνά) ή να βάλει δυναμικά το κορμί του στην άμυνα. Στα μετόπισθεν είναι αξιόλογος, σε καμία περίπτωση εξολοθρευτής. Μπορεί να πιέσει τη μπάλα, να κυνηγήσει μέσα από σκριν και να μείνει μπροστά από τον αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι το μέγεθος του ή τα αθλητικά του προσόντα δεν τον βοηθούν.


Η εικόνα του τι μπορεί να δώσει ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότες, την ποιότητα και το leadership του Κουίν στον φετινό πιο «φυσικό», δυνατό σωματικά και αθλητικό Παναθηναϊκό ιντριγκάρει.. Λιγότερα λάθη, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθαρό μυαλό, περισσότερες ανάσες στον Διαμαντίδη, μια περιφερειακή απειλή που θα βάλει περισσότερα προβλήματα στις άμυνες στην αντιμετώπιση του Σχορτσιανίτη και leadership που πέραν του αρχηγού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το περυσινό παράδειγμα του «αιωνίου» αντιπάλου έδειξε ότι πολλές φορές υπάρχουν 1-2 παίκτες εκεί έξω που μπορούν να σου δώσουν την ώθηση που προσδοκείς. Αρκεί να τους βρείς..
                

110 σχόλια:

  1. Τον είδα πέρσι στο ΠΑΟΚ - Χίμκι κι έπαθα σοκ, έβαλε 18 πόντους σε 10' σαν σε προπόνηση. Τρομερός σουτέρ και πανέξυπνος, μόνο μειονέκτημα το μπόι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TZIM ΓΙΑ ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕ,ΨΑΧΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ,ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ TZIM,KEEP WALKKING

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jim ποσο κοστίζει περίπου? Για να δούμε αν, με την αποδέσμευση κάποιου/ων και την προσθήκη του, μπορεί να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα το ρόστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα απιστευτος.....διωξτε και παρτε κυριοι να δουμε λιγο την σπιριαρα να μπαινει στ διχτακι...Συγχαρητηρια και παλι Τζιμ.....

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μένα Κουίν και Ντοζίερ, όπως το ξανάγραψα, θα δώσουν ώθηση στην ομάδα. Τον Κίτσεν θα ήθελα να τον κρατήσουμε όμως στην Ευρωλίγκα γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ξεπεταχθεί. Ακόμα και τότε όμως δεν έχει μακρινό σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΄΄ΚΟΝΤΟ΄΄ ΤΩΡΑ, ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΕΣΣΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ... ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΤΖΙΜ, ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ, ΜΠΑΒΟ. Α.Κ-13

      Διαγραφή
  6. Γρηγορα τηλεφωνο στον προεδρο...ας του πει καποιος να μπαινει εδω να ριχνει καμια ματια μπας και μαζευτει καπως η κατασταση φετος.....γιατι μονο το μπασκετ αν μας δωσει καμια χαρα και αυτη τη χρονια. Μπραβο Μητσο(jim) για οτι εχεις καταφερει μεχρι στιγμης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να 'το! Το πέταξες το τριποντάκι πάλι... Περιγράφοντας τον παίχτη, σε πολλά στοιχεία μου θύμισες λίγο αγαπημένο Πέπε Σάντσεθ Jim! Μακάρι, συμφωνώ ότι θέλουμε κομπιούτερ φονιά και αρκετά έμπειρο. Επειδή δεν μπορεί να τα έχει όλα και με τιμή-πανέρι, ας μην πατώνει στο ζωγραφιστό, δεν με πειράζει. Εδώ και δύο χρόνια παρακαλούσα να χτυπήσουμε τον γερο-Πριτζιόνι (τώρα είναι σαν να προτείνω μεγάλο ΝΒΑερ, τότε μου έλεγαν ότι είναι λίγος) και θα βλέπαμε άλλο Μήτσο. Πληροφοριακά για αντί-Καλάθη (δηλ. αντι-Ούκιτς) θα χτυπούσα Οχαγιόν, με εντυπωσίασε πέρσι, έχει θράσος μεγάλου παίχτη. Πάντως πιστεύω ότι δε θα "σκοτώσει" τον Κίτσεν πριν το νέο έτος. Ο κόουτς σήμερα δήλωσε ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος θα κάνει την υπέρβαση για προσθαφαιρέσεις, και αυτό είναι είδηση. Βλέπω να αλλάζει τον Άρμστρονγκ όταν βρει την πρώτη ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΛΗ περίπτωση (κατάλαβα ότι ο Μάσευ δεν του κάνει), και για περιφέρεια βλέπω να περιμένει κάποιους μήνες να δει ΑΚΡΙΒΩΣ θέση και requirements που ψάχνει (νομίζω δεν έχει καταλήξει ακόμα τί λείπει πριν δέσουν όλοι) για ένα μπαμ ουσίας σαν τα περσινά του Ίβκοβιτς, ίσως από αποκλεισμένους Ευρωλίγκα λέω εγώ...

    Σενάριο Νίκολας: Νομίζω ότι κι εσύ δεν θα υπέγραφες τώρα τον Νίκολας που ουσιαστικά σου λύνει (;) μόνο κάποια προφανή προβλήματα, καις τον Κίτσεν που μόνο από την Α1 ελπίζεις να σου ανέβει σταδιακά, και πετάς το πρόβλημα της δημιουργίας και της πιεστικής άμυνας στους PG κάτω από το χαλάκι. Είναι τεράστια παγίδα να πάρεις παίχτη που έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα, γιατί αμέσως αυξάνεις τις προσδοκίες για έναν παίχτη που στην πραγματικότητα είναι σε άλλο αγωνιστικό σημείο εκκίνησης, ενώ κάθε βράδυ θα ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ο Νίκολας του Πεδουλάκη με τον Νίκολας του Ζοτς. Βασικότατος λόγος που δεν θα τον έπαιρνα αν ήμουν ο Άρτζι, και είχα αποφύγει περίτεχνα και τόσο επιτυχημένα τη σύγκριση με το παρελθόν. Να σημειώσω ότι ο λόγος που δεν τον συγκρίνουμε είναι γιατί δεν έχει ίδιους παίχτες, σε αντίθεση με τον Μπαρτζώκα που έχει ίδιους παίχτες-ίδιες προσδοκίες-βιασύνη/πίεση-απογοήτευση.

    ΥΓ1. Τί παίχτης είναι ο Μίτσοφ;; Κερδίζει όλο και περισσότερο τον Μεσίνα βλέπω...
    ΥΓ2. Εκείνο το άρθρο σου για σύντομες εντυπώσεις κάποιο ΣΚ από τα εγχώρια πρωταθλήματα με είχε κάνει ευτυχισμένο. Δεν ζητάω κάτι, απλά σπόντα πετάω... :)

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα Jim!Bohemian Rhapsody προτεινεις λοιπον...
    Μ' αρεσει πολυ η επιλογη σου...
    Μονο πλεονεκτηματα βρισκω σε μια τετοια προσθηκη.
    Καταρχην δενει σαν χημεια με ολους τους guards της ομαδας.
    Προσθετει σκορ,οργανωση,σκεψη,ταχυτητα.
    Το υψος του παντως αναφερεται στα 188 cm,συμφωνα τουλαχιστον με το euroleague.net και το wikipedia.com.
    Ο Μανωλοπουλος σιγουρα τον ξερει μιας και τον αντιμετωπισε περσι με τον Αρη,για το Eurocup.
    Μαλιστα στον αγωνα με τον Αρη στο Αλεξανδρειο ,ειχε 12 ποντους και 5 assist,με 2/2 τριποντα και 3/5 διποντα,σε 21 λεπτα συμμετοχης,με γενικη αξιολογηση 14.Νοt bad...
    Το ζητημα ειναι πως θα μπορουσε να χωρεσει στο ροστερ.
    Αν υποθεσουμε οτι μενει ο Kitchen,τοτε περισσευει ο Ξανθοπουλος.Για να παρει ενα 15λεπτο συμμετοχης,πρεπει να πεσει ψαλιδι στους χρονους των 3D,Roko kai Μπραμου.Με ενα 5λεπτο αν κοπει από ολους,τοτε νομιζω βρισκεται ο χρονος που χρειαζεται για να παιξει.
    Παντως θα ηθελα να τον δω διπλα σε Kitchen αυτον τον παικτη.Νομιζω οτι θα τον ξεμπλοκαρει.Επισης δενει πολύ καλα και με τον Ukic.
    Δεν θα τον επελεγα μονο στην περιπτωση που επρεπε υποχρεωτικα να αποχωρησει ο Kitchen.Εκει εγω θα εκανα αλλη επιλογη...
    Εναν κλασικο δηλαδη SG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Apo Angelos.. geia sou Jim. eisai eksairetikos opws panta. sunexise. pws 8a sou fainotan to didumo Luksa Adric-Ilievski ?pthn cedevita pou mallon 8a apokleistei. o prwtos makru kormi, grhgoros pshlos k exei k 3ponto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ηταν facebook θα εκανα like. Ο ιλιεφσκι δεν εκανε τπτ, αλλα ειναι μπορει να βοηθησει αποδεδειγμενα. Ο αντριτς ηταν εντυπωσιακος,παιζει τελεια το πικ εν ρολ, εχει πολυ καλα τελειωματα κ ειναι μεγαλο κορμι. Κατι σαν κροατικη εκδοση μπουρουση μου κανει. Το καλοκαιρι ηταν ελευθερος απο γαλατα,κακως δεν εγινε κινηση. Εδω που φτασαμε ας περιμενουμε λιγοακομα για τυχον αποδεσμευσεις απο οσους αποκλειστουν(εκτος αν ειναι να κλεισουμε βελισκοβιτς,χιχι...) dim
      .

      Διαγραφή
    2. Καλοί παίκτες με ποιότητα Αγγελε.. Eξαρτάται για ποια ομάδα θες..

      Διαγραφή
    3. Angelos... ma fusika gia thn pana8a file Jim ;-)

      Διαγραφή
  10. το email του μανωλοπουλου η του πεδουλακι ρε παιδια καποιος γρηγορα :P μπραβο jim σωστη επιλογη!!!μν αργησεις το αθρο με τους παιχτες δωσε μας θεματα να μελεταμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. min anusixeite gi' auto. to blog to kserei o RG mias kai tou to eipan ta paidia sti xthesini sunenteuksi.
    ante RG, ksestravosou kai pare oti sou leei o Jim asap!
    GATE 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι του είπαν ακριβώς?θα ήθελα να το ακούσω αυτό

      manu chao

      Διαγραφή
  12. Ωοοο, ξανά low mistake basketball και τα μυαλά στα κάγκελα. Ο Τζιμάκος ο Χουπφέλας συνεχίζει να πουλάει φύκια στους θαμπωμένους ιθαγενείς. Keep walking, η άτυπη ένωση ιθαγενών μπασκετοαναγνωστών στηρίζει.

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Βilly αν τα ξέρεις καλύτερα γράψτα. Αλλιώς ουστ. With all due respect. Xoχοχο

      Διαγραφή
    2. Ρεε.. Έχουμε και φάν κλαμπ.. Φυλακόβιε θα τα πούμε στο Κουίνς εμείς.. Θα φέρω και τον Τόμυ..

      Διαγραφή
    3. Τζιμάκο, πες στον Τόμυ να φέρει και το κασελάκι του!

      Billy Batts

      Διαγραφή
    4. Xαχα.. Την τελευταία φορά που του το'πες θυμάσαι τι έγινε..

      Διαγραφή
  13. το solobasket.com γράφει οτι συμφώνησε με Βαλενθια.
    άργησες Τζίμ..πως και πως σε περιμένει ο RG :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. jim keep up the good work!!proteine mas kai alla assodua alla kai kana 4ari me a3iologo sout!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολύ καλός παίκτης ο Κρις Κουιν,δεν έχω αμφιβολία, και φαινεται να ταιριάζει ιδανικά με το ΔΔ στο μπακορτ.Ωραία.Και μετα?Θα γίνει 6ος παικτης ο Ukic?Και ο Κίτσεν?ουσιαστικα καίγεται...Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το επιτυχημενο τρικ του Ζελικο το 2011 να αποφορτίσει το ΔΔ απο το κατεβασμα της μπαλας βαζοντας τον Καλαθη βασικο και το Νικολας στον παγκο πρεπει σωνει και καλα να γινει full-time φετος.Ενταξει ο ΔΔ γινεται 33 στο τελος της φετινης σεζον,αλλά η λύση δεν είναι να παιζει 2αρι για 35',αλλα άσος για 25'.Διότι εγω βλέπω ότι με τον ΔΔ στο 2 ο ΠΑΟ υστερεί σε σκορ απο την περφιέρεια.Βεβαίως ήταν λάθος η απόκτηση του Ukic,είναι εμφανές ότι δεν μπορούν να παίξουν μαζί,αλλά η λύση δεν είναι η απόκτηση ενός 5ου πλειμεικερ όπως ο Κουιν!Αλλά η απόκτηση ενός καθαρού σουτινγκ γκαρντ (το.... καλό ,το Χριστουγεννιάτικο πουλάκι πέταξε)και μοίρασμα του χρόνου ΔΔ-Ukic στον άσο.Εννοείται οτι ο Κίτσεν καίγεται με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ επιπρόσθετο παικτη στο μπάκορτ.
    Jim,μπορεί να μη θέλεις να εκδηλωθείς αλλά μου φαίνεται ότι η συμπάθειά σου για τον ΠΑΟ δεν κρύβεται.'Οργια γίνονται στον Ολυμπιακό εδώ και δυο εβδομάδες,κοντεύει να καταρρεύσει η ομάδα,αλλά το φόρουμ Παναθηναικοκρατείται και τα λεπτά του Σκορδίλη συζητούνται περισσότερο από τη φυγή του Ντόρσει.Πιστεύω θα επανορθώσεις συντομα με το χθεσινό ματς και τη γνώμη σου για τον Τζος.

    Αυτά από τον ουδέτερο(ΠΑΟΚτζη) papaserv...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω να φταιει ο τζιμ που το σαιτ εχουν καταλυσει Παναθηναικοι.Εγω το αντιθετο πιστευω, για αυτο δεν μιλα για την καταρευση του οσφπ.Οτι και να ναι γραφει αντικειμενικα και δικαιωματα δεν εχει δωσει.Ασχετη.

      Διαγραφή
    2. "Ασχετη",δίκιο έχεις ,ήθελα να γίνει κατανοητό έτσι :oι πολλές αναρτήσεις του jim για τον ΠΑΟ οδηγησαν το blog στο να Παναθηναικο-κρατείται.Υπάρχει βεβαια το ενδεχόμενο...να μην υπάρχουν μπασκετικοί Ολυμπιακοι(και ο Ορέστης να ειναι...ο Γιώργος Αγγελόπουλος)και να συμβαινει αυτό!
      Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγει και να πει ότι είναι Παναθα ο Jim.Πιστεύω ότι η πολλή συζήτηση για τις αλλαγές στους ξένους του ΠΑΟ κρύβει προσωπικό ενδιαφέρον.Με ενδιαφέρει η ΑΠΟΨΗ του και θα συνεχίσω να τον διαβαζω,ακομα κι αν πει ότι κοιμαται τυλιγμένος με πρασινο κασκολ.Θα ήθελα από την άλλη την γνώμη του για το Νίκο Παπαδογιάννη(μακροχρόνια εκτίμηση από την πλευρά μου) και την ανακοίνωση εναντίον του,αν και καταλαβαίνω ότι έτσι ξεφεύγουμε απο το σκοπό του blog.
      Papaserv

      Διαγραφή
    3. PAPASERV εγω παλι δεν θελω να μαθω τι ομαδα ειναι,ξερεις γιατι??μετα θα ειμαι προκατηλειμενη για οτι γραψει.Αγαπω το σαιτ αυτο, (οπου μπορω κανω κοπι), για την αντικειμενικοτητα του (και οχι μονο).Μην το αλλαξεις ποτε αυτο Τζιμαρα,ΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ.Υ.Γ αν θελεις μην ασχοληθεις με τις ανακοινωσεις δεν χωρανε αυτα εδω μεσα,"Ασχετη"

      Διαγραφή
    4. Αποτελεί περισσότερο θέμα συζήτησης, μάλλον γιατί συντρέχουν 2 λόγοι:
      1) ο ΠΑΟ κτίζεται από την αρχή οπότε λογικό είναι να "ιντριγκάρει" περισσότερο.
      2) Υπάρχουν περισσότεροι "μπασκετικοί" φίλαθλοι του ΠΑΟ.

      - James Cagney -

      Διαγραφή
    5. τι εγραψα καλε ποια "καταλυση"(πως μου ρθε χαχαχα) καταληψη ηθελα να γραψω."Ασχετη"

      Διαγραφή
    6. Δεν υπάρχουν περισσότεροι μπασκετικοί Παναθηναικοί,απλά δεν είχαν άλλο αποκούμπι.Τώρα βρήκαν και το γυναικείο τμήμα...

      Διαγραφή
    7. Την αλεπου που σου δωσανε και εφαγες το μεσημερι,στη δωσανε λεμονατη η κοκκινιστη στον φουρνο με πατατες?Εχει σημασια που σε ρωταω

      Διαγραφή
  16. JIM o carlos arroyo πιστεύεις οτι θα ήταν καλή λύση? έμεινε ελεύθερος και αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρυσι στη Μπεσίκτας ήταν πολύ καλός.Είχε ακουστεί και την Καντού κάποια στιγμή

      manu chao

      Διαγραφή
  17. Έχω άποψη για τον Κουίν και είναιπάρα πολύ καλή. Θα τον έπαιρνα χωρίς δεύτερη κουβέντα αν έψαχνα περιφεριακό με ταστοιχεία του.


    Κατά τα άλλα θα ήθελα να σχολιάσω τρία σημερινά πρωτοσέλιδα για τρεις τελείους διαφορετικούς λόγους

    Πρώτο το πρωτοσέλιδο του Φωτός.
    Εκεί θα δει κανείς μια κοντινή φωτογραφία των Σλούκα-Παπ από χθεσινό στιγμιότυπο. Πόσο φοβισμένοι και αγχωμένοι μοιάζουν; Ειδικά ο Παπ. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που πέρσι έδειχνε να μη φοβάται τίποτα και να είναι έτοιμοςνα δαγκώσει για να ανέβεια στην κορυφή.
    Η διαχείριση του φετινού θαύματος δεν έγινε με τον κατάλληλο τρόπο! Ή μάλλον έγινε με τον χείριστο...

    Δεύτερο, πρωτοσέλιδο αυτό της Πράσινης, που συνεχίζει το αίσχος με τον Παπαδογιάννη. Ας επέμβει κάποιος...
    Μάλιστα και για τη θεμελίωση της πολυφωνίας εκτός από την ανακοίνωση της Καε, φιλοξενεί και την απάντηση του Πρασινοφρουρού.
    Ευτυχώς μας αποκαλύπτει ότι η καρδιά του Μπατίστ δε σταμάστησε να χτυπά όσο έπαιζε με αντίπαλο τον παο. Σπουδαία αποκάλυψη. Οι υπόλοιποι νομίζαμε ότι είχε σταματήσει να χτυπάει...

    Τρίτο πρωτοσέλιδο της Ντέρμπι που αποκαλύπτει το πράσινο φλερτ με τον Μάσσει, και το συνοδέυει με μια φωτογραφία ενός άλλου παίκτη...



    Ένα σχόλιο και για το χθεσινό κάκιστό Θρύλο.
    Όταν έχει 6 παίκτες με διψήφιο ράνκινγκ, και φτάνει στο σημείο να χρειάζεσαι διαιτητικό σπρώξιμο για να κερδίσεις την Τσεντέβιτα στο ΣΕΦ, τότε πάει να πει ότι έχεις κάνει κάτι πολύ λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Derby απεικονίζεται ο Chris Massie, πρώην παίκτης της Ολύμπια Λάρισας...

      - James Cagney -

      Διαγραφή
  18. Αφου α) δεν έπεξε ποτέ του Παπαλουκά και β) πονάει πιο πολύ στο 1, τότε δαγκωτό ναί.
    Ο παίκτης δεν είναι ακριβός και θεωρητικά καλύπτει απόλυτα το ΔΔ (και ανάσες αλλά και συμπληρωματικά με το Μήτσο στο 2) για να μπορείς στα κρίσιμα διαστήματα να τους έχεις και ταυτόχρονα στην 5άδα, στο 1 - 2.
    1) Μέ πρώτη αλλαγή - στη θέση του Αρμστρονγκ - κάποιον σ' αυτό το προφίλ (αυτόν, γιατί όχι) και ενεργοποίηση Σκορδίλη, και
    2) Κίτσεν μόνο Ελλάδα (για το πρωτάθλημα που το θέλουν όλοι τόσο πολύ - εμένα με αφήνει αδιάφορο γιατί απο τα χρόνια του Γκάλη αναπνέω μόνο για τα ευρωπαϊκά) και στη θέση του ένα ποιοτικό 2-3άρι (πχ Κινσει ή Mickael Pietrus) ή ακόμα καλλύτερα ένα ποιοτικό 3-4 (π.χ. στυλ Shawne Williams - σούπερ) με σκόρ και δημιουργία και παίζεις δυνατά για F4.
    4) Καθαρό 4άρι θέλεις μόνο αν ο Πάνκο σου καλύπτει επαρκώς 10-15 min στο 3. Αλλιώς είναι πολυτέλεια γιατί απο 1-3 πάσχεις πιο πολύ.
    Ο Παναθηναϊκός, μέχρι τώρα, στα δύσκολα ματς είναι μέτριος έως υποφερτός στην άμυνα (απροσδόκητα καλύτερος απ' όσο φανταζόμουν στο ρημπάουντ αλλά καλύτερος και στο ζωγραφιστό, ελέω Λάσμε & Τσαρτσαρή) και πολύ κακός στην ανάπτυξη, στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Δεν έχει ισορροπία γιατί οι ολοκληρωμένοι παίκτες που διαθέτει είναι ελάχιστοι.
    Γι' αυτό αν προσθέσει ρολίστες δεν θα βελτιωθεί αισθητά (δεν θα ανέβει κατηγορία). Θα παλαίψει για τους 16 όπου θα φτάσει δύσκολα κι εκεί θα βρεί ταβάνι.
    Πάρτε 2 καλούς παίκτες αμέσως ή ανακοινώστε στον κόσμο πως δεν θα γίνουν αλλαγές.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim perimenume ti nea anarthsh pou uposxe8ikes me polles protaseis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τον Κουίν μόνο πέρσι τον είδα σε 2-3 ματς με την Χίμκι που έκανε και μου άρεσε σαν παίκτης. Εντύπωση μου προκάλεσαν τα σχόλια των Αμερικάνων σε βίντεο του παίκτη στο Διαδίκτυο που αναφέρουν αυτό ακριβώς που λέει κι ο Τζιμ. Τον χαρακτήρισαν ιδανικό αναπληρωματικό πλέι μέικερ. Καλή περίπτωση αλλά κατά 90% Βαλένθια.
    Με σημερινά δημοσιεύματα φαίνεται ότι ο Άρμστρονγκ τελείωσε απ' τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να ρωτήσω και τον Τζιμ και τους υπόλοιπους αναγνώστες (johnny rogers ειδικά) σε τι παίκτη πρέπει να πάμε για αντικατάσταση. Σε 4άρι ή σε γκαρντ; Και σε κάθε περίπτωση με τι στοιχεία; Προσωπικά είμαι διχασμένος ειδικά στην περίπτωση του γκαρντ. Οτι υπάρχει πρόβλημα υπάρχει αλλά το τι πραγματικά θέλουμε είναι ένα θέμα. Για μένα θέλουμε έναν γκαρντ εξίσου ικάνο και στο 1 και στο 2. Δηλαδή και με οργανωτικά χαρίσματα και με εκτελεστικά.
    Φιλικά, Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μέχρι να ξυπνήσουν στην ΚΑΕ ο παίκτης θα έχει κάνει φτερά. Κατ’ αρχήν δείχνουν αν μην έχουν πάρει ακόμα οριστική απόφαση για το τι τελικά θα κάνουν και τι θέλουν οπότε θα χαθεί ότι καλό ελεύθερο παίζει στην αγορά. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν κοιμούνται.
    Εν πάση περίπτωση ο παίκτης είναι ταμαμ για τον φετινό Παναθηναϊκό. Ειναι ενας πολυ βελτιωμενος Καλαθης. Μπράβο Jim που τον επισημαίνεις.

    Και μια ερώτηση o A. J. Abrams είναι free ? Έχεις εικόνα ? Καλή περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Άρη.. Για τον Έημπράμς θα ανατρέξεις στις περυσινές μας λίστες ("ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ") όπου είναι πρώτη μούρη. Παίζει από πέρυσι στην Νίμπουργκ, αρκετά καλή ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Συμπαίκτης του Ταπούτου? Δεν το ήξερα. Οκ. Στην τσεχική λιγκα οπότε. ΤΟ πολυβολο. Κοντος μεν, οποτε θα εχει θεματα στην αμυνα, αλλα επιθετικα ειναι το κατι αλλο. Thanks Jim θα το δω το ποστ.

      Διαγραφή
  22. Ο Παπαλουκάς στο στόχαστρο της Αρμάνι όπως είχε πεί ο Τζίμ πριν καιρό.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Τζιμ....μια ερωτηση μονο...θα ανεβασεις αρθρο για Τζος Παουελ καποια στιγμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξεχασα να γραψω ονομα απο πανω..Γιαννης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η καλυτερη περιπτωση για μεταγραφη περιφερειακου στον παναθηναικο θα ηταν ο λακοβιτς αλλα με αυτα που εχουν προηγηθει δυσκολα θα μπορουσε να γινει........
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και στο Μιλάνο.. Δε με πείθει.

      Διαγραφή
    2. παντως ανεξαρτητως μεταγραφης στην περιφερεια νομιζω πως πιο σημαντικο για τον παναθηναικο ειναι να καταφερουν ο διαμαντιδης με τον ουκιτς να συνυπαρξουν(αν και το βλεπω πολυ δυσκολο) καθως και οι δυο ειναι γκαρντ που παιζουν γυρω στα 30 λεπτα, δεν ξερω αν συμφωνεις? μην ξεχναμε οτι ο ουκιτς υπεγραψε δυετες συμβολαιο οποτε ειναι σχεδον αδυνατο να τον διωξεις και τεραστια πολυτελεια να τον αφησεις χωρις σημαντικο ρολο οταν πληρωνεται με 800χιλ καθαρα.
      και με αφορμη το σχολιο σου απο κατω οτι θα δεις την ελευσινα ποια η γνωμη σου για τον λιακοπουλο? κατα την γνωμη απο τους ποιο αδικημενους ελληνες παικτες....
      bodiroga

      Διαγραφή
    3. Από τους καλύτερους Έλληνες στο ένας με ένας, πολύ δυνατός στην αλλαγή κατεύθυνσης.

      Διαγραφή
  27. ρε jim τα αρθρα σου πραγματικα σχιζουν.....τα σπας.....και εμενα θα μου αρεσε αυτος ο παικτης για την περιφερεια της παναθας αλλα οπως παει το πραγμα κινησεις θα γινουν μετ
    0α το δεκεμβρη....α και να σε ρωτησω πως ειδες χθες τους νικς κοντρα στους χιτ??????
    undertaker13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι.. Το κατεβάζω τώρα θα το δω μετά τον Άρη με τον Πανελευσινιακό.

      Διαγραφή
    2. ε ναι, κάπως θα πρέπει να συνέλθεις μετά.
      Πές μου την άποψή σου για τον Αρόγιο αν έχεις χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Χαχα.. Για Παναθηναϊκό έτσι? Δε μ'αρέσει Γκρεγκ. Σπουδαίο ταλέντο,αρκετά καλός παίκτης αλλά δε είναι αυτό που θες με βάση την νοοτροπία της ομάδας τώρα.

      Διαγραφή
  28. Jim περνάμε τον όμιλο ;
    Αυτό με ενδιαφέρει προς το παρών.
    Θα βάλουμε από κάτω την Καντού ή την Κίμκι αν
    υποθέσουμε πως η Ολύμπια είναι 6η ;
    Να κτυπήσουμε 3η , 4η θέση που περνάνε στους 16 ;
    Kαι μετά θα γίνουν αυτά που πρέπει στο ρόστερ.
    Ηδη έχουμε αβαντάζ με την ήττα της Καντού στην Ιταλία
    από Ολύμπια.
    Gelalitaly bianco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να προστατέψεις την έδρα σου. Έχεις ένα συν αυτή τη στιγμή, τη νίκη στην Λουμπλιάνα η οποία έχει κάνει διπλό στο Παλαντέζιο. Η Καντού ψάχνεται, δεν είναι σε καλό φεγγάρι..

      Διαγραφή
  29. Καλησπερα,jim δεν βγαινει το ναιτ-στακι στους πιστονς,ειναι τραγικος ο δευτερος με τραγικα ποσοστα για starter(εκτος απο οτι στην αμυνα κανει ηρωες τα αντιπαλα γκαρ),ο μπαινουμ ειναι πολυ καλυτερος σκορερ αλλα θελει τη μπαλα συνεχεια στα χερια του και δεν κολλαει με το ναιτ,ο ντραμοντ καλος μονο στην αμυνα και δεν βγαζει 20λεπτο ακομα...Τωρα για παο αν αφηνουν το ουκιτς να ταλαιπωρει τη μπαλα ακομα και ο τζος χαουαρντ να ερθει δημιουργια παιχνιδιου δεν θα δουν,δεν συζηταμε για αιφνιδιασμο αγνωστη λεξη...ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κάνει τα χειρότερα παιχνίδια του ever ο Στάκι (τώρα που χωρίς Γκόρντον υποτίθεται θα ήταν πιό ελεύθερος). Για να δούμε, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό..

      Διαγραφή
  30. Ρε παιδια ενταξει δεν θελω να ριξω ουτε στο ελαχιστο τον Τζιμαρα διοτι εχει αποδειξει πολλακις πως το κατεχει αλλα νομιζετε οτι στον Παναθηναικο δεν ψαχνουν οι δεν βλεπουν αυτους τους παικτες;Προς Θεου.Τους βλεπουν ΟΛΟΥΣ σας πληροφορω απλα εχουμε πει δεκαδες φορες πως θα δωθει πολυς χρονος στην ομαδα φετος και δεν θα κανουμε ακομα προσθηκη.Αν γινει καποια προσθηκη θα γινει μετα τον Δεκεμβρη οταν θα αρχισουν να ξεκαθαριζουν τα πραγματα.Ουτε ο Κιτσεν θα φυγει ακομα ουτε ο Αρμστρονγκ.Γιατι και αυτους με καποιο σκαουτινγκ τους πειραν και αποκλειεται να εδωσαν τα λεφτα που εδωσαν για να παρουν τους, μεχρι στιγμης, παικτες.Ολοι περιμενουμε να παρουν μπροστα ολοι οι παικτες.Και αν γινει καποια κινηση θα γινει η καλυτερη δυνατη να ειστε σιγουροι.Τζιμ εισαι αρχοντας με τα ολα σου συνεχισε δυνατα.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Στάθη, φυσικά και κοιτάνε παίκτες εκεί στο τεχνικό επιτελείο. Απλά τόσα χρόνια που υπήρχαν λεφτά, ο Παναθηναϊκός πάντα πήγαινε σε safe επιλογές, άσχετα αν του έβγαιναν ή όχι. Προσπαθώ να θυμηθώ ποτε ήταν η τελευταία φορά που αποκτήσαμε παίκτη που να μην ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό (τύπου Κίτσεν ας πούμε) και δεν μου έρχεται τίποτα. Μέχρι και παίκτες που τελικά απέτυχαν στον ΠΑΟ (Γιαφτόκας, Χέισλιπ, Τέπιτς) ήταν αρκετά γνωστοί παίκτες.
      Φέτος για πρώτη φορά είμαστε αναγκασμένοι να χτυπήσουμε λαυράκια. Πάικτες λίγων χρημάτων και πολλών ικανοτήτων. Και εδώ θέλει σκάουτινγκ τρελό. Πιστεύω υστερούμε στον τομέα γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε. Ίσως τώρα με τον καιρό να φτιάξουμε ένα αξιοζήλευτο τμήμα.
      Για τον σχεδιασμό της ομάδας δίνω πάντως ελεφρυντικά λαθώς πιστεύω δεν περίμενε κανένας εκεί στο τιμ ότι θα έχουμε τόσες μαζεμένες αποχωρήσεις αλλά και τόσες δυσκολίες στην απόκτηση παικτών (Λάσμε) και προχωρήσαμε σε κάποιες κινήσεις που τελικά δεν απέδωσαν ή δεν πολυκολλάνε στο όλο σύνολο. Κάτι που είναι δύσκολο να παρατηρήσεις όταν πέρνεις τον παίκτη γιατί σε μια τόσο νέα ομάδα δεν ξέρεις τι σύνολο θα προκύψει τελικά.
      Χάθηκαν καλές ευκαιρίες όπως ο Σλότερ και ο Πέρκινς αλλά πιστεύω σταδιακά θα δούμε βελτίωση στις επιλογές. Καλό είναι να δώσουμε χρόνο σε αυτούς που έχουμε προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο και γι αυτούς που θα αποκτήσουμε. Θα προκύψουν ευκαιρίες και από ομάδες που θα μείνουν εκτός Τοπ-16.
      Εν τέλει και επί της ουσίας, οφείλουμε να πούμε εύγε στον Πεδουλάκη που εμπέμεινε στον Λάσμε, το παλικάρι δίνει πολλά στην ομάδα, ο Άρμστρονγκ μάλλον επιλογή ανάγκης ήταν και θα αποχαιρετήσει λογικά ενώ ο Κίτσεν έδωσε ανάμεικτες εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Οι άλλες επιλογές μας ήταν λίγο πολύ γνωστοί παίκτες. Μέχρι και ο Πάνκο που δεν ήταν πολύ προβεβλημένος είχε ένα σχετικά καλό όνομα και το παράσημο του ΜVB της ACB. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές στο ρόστερ για να δούμε πόσο "ανοιχτά" είναι τα μάτια των ανθρώπων του Πεδουλάκη.
      Φιλικά, Λίο

      Διαγραφή
    2. Φιλε Λιο μπορει να εχεις και δικιο αυτο που λες οτι δεν χρειαζομασταν σκαουτινγκ παλιοτερα δεν το ειχα σκεφτει.Αν και εχουμε παρει παικτες εξελιξιμους τα τελευταια χρονιαΚαποιοι βγηκαν αλλοι οχι.Θυμησου Νικ και Πατ Καλαθη που δεν ηταν πασιγνωστοι στην Ευρωπη παρα μονο εδω στην Ελλαδα λογω καταγωγης.Θυμησου απο ελληνικη αγορα Βουγιουκα Καιμακογλου που με τον καιρο εγιναν μοναδες.Δες Σερμαντινη και Μπογρη.Καθομαι και βλεπω τον Σερμαντινι και λεω γιατι να μην τον ειχαμε φετος;Εχει βελτιωθει θα μπορουσε να προσφερει.Ο Μπογρης επελεξε να μην κανει καριερα στο μπασκετ ενω μπορουσε.Πιστευω μεγα λαθος που δεν πηραμε Παπα βγαζει ματια στον Πανιωνιο.Τωρα για ευκαιριες που λες αργησαμε να βρουμε προπονητη και πηγαμε πισω στον σχεδιασμο μας.Και κατι ακομα.Βλεπω μερικοι κραζουν Αρμστρονγκ Κιτσεν Ουκιτς Πανκο και πολλους ακομα.Οκ ας το καταπιω βλεπουν αγωνες και κρινουν.Ο αλλος λεει να διωξουμε τον ΒΟΗΘΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ τον Μανωλοπουλο.ΕΛΕΟΣ.Τι βλεπεις δηλαδη και θες να τον διωξουμε;Οχι εσυ γενικα μιλαω.Επειδη δεν ειναι τοσο δραστηριος οπως ο Πεδουλακης στην διαρκεια του αγωνα;Εισαι στις προπονησης και ξερεις τι γινεται;Δεν παει αλλο αυτο το θεμα παιδια.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  31. re jimara ti 3eroume gia ton hatcher tou paok??e3airetiko court vison,tromera grhroros ,mialwmeno paixnidi .polu kalos souter,kai kales epiloges stis prospa8ies tou...emena mou miazei o idanikos anti-kitchen kai polu ane3odos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά τον βλέπεις στο καλό του βράδυ.. Δεν είναι κακός, απλά όχι για τέτοιο επίπεδο.

      Διαγραφή
  32. esy pisteyeis oti o pao 8a kinh8ei(oxian prepei alla ti 8a kanei)gia guard i forward-center pou pi8anws na borei na soutarw kai behind the ark pou len kai ta amerikanakia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει 4 με καλό σουτ κατ'εμέ και νομίζω θα κινηθεί προς εκεί. Νομίζω ότι για γκαρντ θα πρέπει να βρεθεί κάτι πολύ καλό για να το κοιτάξει.

      Διαγραφή
  33. jim pws vlepeis tin periptwsh tou james anderson ton spurs gia ton pao?to lew gt dne fainetai na vriskei omada sto nba...exei gurisei oles tis omades tis d-league...einai klasikos souter pou borei na organwsei ki olas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. jim, Reynaldo balkman? Ti paizei m afton??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζιμάρα, ποια είναι η γνώμη σου για τον Πάουελ ? Εσύ αυτή την εποχή ποιον θα έπαιρνες για ψηλό στον Ολυμπιακό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim, υπάρχει πουθενά εικόνα για τα όργια του Παππά στα 2 τελευταία παιχνίδια; (Ο μικρός πάντως έχει τρελαθεί. Μακάρι να συνεχίσει έτσι)

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημουνα στο γηπεδο σημερα ο Παππας θυμιζει σκορερ ομαδας σχολικου πρωταθληματος οπως και η ομαδα του Πανιωνιου η οποια παιζει στη τυχη, χωρις υπερβολη δεν πρεπει να βγηκε ουτε ενα συστημα στον σημερινο αγωνα η εστω κατι οργανωμενο περα απο καποιες εξτρα πασες στην αδυνατη πλευρα ενω ο Κολοσσος ειναι δουλεμενη ομαδα με πολυ καλη περιφερεια αλλα δυστυχως με μετριους ψηλους εκτος του Ντεντυ(η καπως ετσι) που ειναι μαχητης.Για τον παικτη τωρα σιγουρα ειναι ταλαντουχος σκορερ οι πολλοι μαζεμενοι ποντοι που βαζει ομως ειναι σε μια λογικη παιρνω τη μπαλα και κανω οτι θελω δεν δειχνει παικτης που μπορει να πατησει σε συγκεκριμενες αρχες επισης ειναι αγυμναστος για να κοντραριστει στο τοπ επιπεδο οποιος τον δει απο κοντα θα το καταλαβει για τις αμυντικες του ικανοτητες δεν θα σχολιασω καν.Παντως τη πρωτη υλη δηλαδη το ταλεντο το εχει αναμφισβητητα.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    2. Ο Παππάς ταλέντο έχει μυαλό στο κεφάλι του δεν έχει.Σε όποια ομάδα πηγε δεν στέριωσε γιατί απλά πάντα κοίταζε την πάρτη του και όχι το καλό της ομάδας.Τα 'ιδια ισχύουν και για τον Μπόγρη που πέρσυ ο πεδουλάκης τον έδιωξε κακείν κακώς.κυριακη

      Διαγραφή
    3. Εχει τρελαθει ο μικρος αλλα περισσοτερο εμεις που δεν τον πηραμε ελευθερο κ θα αναγκαστουμε να τον διεκδικησουμε με τον ολυ στο μισο κ βαλε εκατ.
      Προγραμματισμος της πλακας.κ να πεις οτι δεν φαινοτανε ο παιχτης...

      Διαγραφή
    4. Κ στα 21 οι κακες συνηθειες διορθωνονται.δεν υπαρχουν τετοιοι παιχτες ελληνες.κ στο μελλον μπαινει σε καλουπι

      Διαγραφή
    5. Καλα τωρα...Θα στεναχωρηθουμε γιατι δεν πηραμε τον Παππα...Η φιλοσοφια του Παναθηναϊκού ειναι ξεκαθαρη,και επι Ζοτς και τωρα επι Πεδουλάκη...Πρωτα πρεπει να εισαι αλτρουιστης και σωστος χαρακτηρας και μετα ολα τ΄αλλα.Χωρια οτι για να παιξεις σε υψηλο επιπεδο πρεπει να εχεις πολλα περισσοτερα πραγματα ,απο το να ξερεις μονο να σκοραρεις.Εχουνε περασει παικτες σαν τον Παππα στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ δεκαδες...Τι να θυμηθεις Διαμαντοπουλοι,Λιαδεληδες,Γκαγκαλουδηδες κτλ.

      Διαγραφή
    6. Από όποια γωνία κι αν το δει κανείς ο Παο έκανε λάθος που δεν πήρε τον Παππα. Δεν λέω ότι απαραίτητα θα άλλαζε οποιαδήποτε ισορροπία, αλλά σίγουρα έχει κάνει λάθος.

      Όταν οι επιλογές σου είναι τόσο στριμωγμένες και έχεις χάσει τόσους Έλληνες από το ρόστερ σου, δεν γίνεται να έχεις την πολυτέλεια να αφήνεις παίκτες με το ταλέντο του εκτός μεταγραφικής λίστας.
      Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Παππάς θα προσέφερε λιγότερα σε οποιονδήποτε τομέα του παιχνιδιού από ότι προσφέρει ο Ξανθόπουλος. Συν ότι με τον Παππα θα έχεις και μια ελπίδα να κοντρολαριστεί και να εξελιχθεί σε πραγματικά καλό παίκτη.
      Οι ενστάσεις που αφορούν στο ότι δεν έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, στο ότι είναι πρώτα σκόρερ και μετά όλα τα άλλα, ήταν στο χέρι του κάθε Πεδουλάκη να τις ανατρέψει, και δεύτερον οι ίδιες ακριβώς ενστάσεις ακολουθούν και τον Γιαννόπουλο, τον οποίο όμως ο Πεδουλάκης τον πήρε στην ομάδα...


      υ.γ.
      Προτού πετάξουμε κάποια ονόματα στην τύχη ας "ψαχτούμε" λίγο... Έλληνες παίκτες που να τελειώνουν σεζόν στην Ευρωλίγκα με πάνω από 20 πόντους, όχι δεκάδες αλλά ούτε 5 ενδεχομένως...

      Διαγραφή
    7. Φιλε rogers εισαι λαθος.
      Επειδη ειναι σκορερ κ επειδη στα 21 του δεν ειναι ολοκληρωμενος παιχτης θα τον αφησουμε με το σκεπτικο οτι περασανε κ αλλοι που δεν ειχανε ποτε την σωστη καθοδηγηση απο προπονητικο team να εξελιχθουν.οποτε αστον κ αυτον.αληθεια ο ως ο σπανουλης στην ηλικια του ξερεις πως επαιζε? κ επισης τετοιο mentality σε ελληνα παιχτη ποσο καιρο εχεις να δεις.μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
      Το παιδι θθελει καθοδηγηση κ σε μεγαλη πμαδα θα την εχει.βεβαια εσυ μπορει να εισαι καλημενος με σκορδιλη ξανθοπουλο που ειναι αλτρουιστες.ασε λοιπον παππα κ γιανκοβιτς ( που κ αυτος ηταν ελευθερος) κ περιμενε μελλον εσυ.ο λιανος το χει μαθει το κολπο κ το παει καλα.σε λιγο καιρο θα χει οικονομησει καλα απο την ασχετοσυνη των μεγαλων κ ειδικοτερα του παο να ενταξει στο ροστερ του οπως εκανε παλιοτερα τα μεγαλυτερα ταλεντα.ασε κ λινο κ μαντζαρη.ποιος τους χρειαζετε εσυ εχεις κιτσεν...ο παππας ειναι λιγος με το τοσο ποιοτικο backcourt που εχουμε

      Διαγραφή
    8. Εγω φιλε Πανο εμπιστευομαι περισσοτερο τον Ομπραντοβιτς κ τον Πεδουλακη που δεν τον πηρανε.Ή ακομη και τον Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακο.Κατι παραπανω ξερουνε αυτοι...Αν αρκουσε μια καθοδηγηση θα τον ειχαν "τσιμπησει" για τις ομαδες τους,και ειδικα ο Πεδουλακης που ολο το καλοκαιρι εψαχνε εναγωνιωδως Ελληνες ποιοτικους παικτες...Προφανως ειτε ειδαν καποια θεματα χαρακτηρα ειτε καποια τεχνικα ζητηματα,που δεν καθιστουσαν ελκυστικο το project Παππας...Και μην συγκρινεις τωρα τον Παππα (ο οποιος ειναι πατημενα 22 στα 23)με τον Σπανουλη.Ο Σπανουλης στην ηλικια του χτυπουσε την πορτα του NBA.
      Πρωτος εγω απ' ολους θελω τους νεους Διαμαντιδηδες και τους νεους Σπανουληδες στην ομαδα.Αρκει φυσικα να ειναι τετοιων προδιαγραφων παικτες και οχι επειδη υπαρχει ελλειψη σε ταλεντα και καλους Ελληνες παικτες να βαφτιζουμε τον καθε εναν που κανει μια καλη εμφανιση νεο Σπανουλη...Ιεροσυλια!Μακαρι το παιδι να φτασει καποτε με σκληρη δουλεια να παιξει σε μεγαλη ομαδα...Προς το παρον ,το προβλημα του Παναθηναϊκού δεν ειναι η μη αποκτηση του Παππα.

      Διαγραφή
  37. Jim πότε θα γράψεις κάτι για Powell?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Jim καλημέρα. Το άρθρο ξεκίνησε με τον QUINN αλλά έκλεισε Βαλένθια για 1 μήνα. Επόμένως πάμε σε άλλες ερωτήσεις που δεν έχουμε, πολύ συχνά λόγω επικαιρότητας αφορμή να συζητήσουμε. Παίχτες από ελληνικό πρωτάθλημα.

    1. Μετά από αυτές τις λίγες αγωνιστικές υπάρχει κάποιος ξένος που να θεωρείται "κλοπή";
    2. Αυτόν τον Φιαρς που τον είχες και στου "παίχτες οικονομικούς #2" τώρα που τον είδες από κοντά θα τον ξανάβαζες στην ίδια λίστα;
    3. Εχτές είδα Πανελευσινιακός - Άρης. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο Λ. Μποχωρίδης. Πιστεύεις ότι σε 1-2 χρόνια θα συνεχίζει να είναι στον Άρη; ή έχει potential για κάτι πολύ καλύτερο;
    Πανος_Σπάρτη.

    ΥΓ. Η δουλειά που κάνεις είναι εξαιρετική. Μετά από τόσα χρόνια που βλέπω μπάσκετ , έχω προσθέσει με τη βοήθεια αυτών που γράφει και μια άλλη οπτική στο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου άρεσε ο Λιακόπουλος της Ελευσίνας.
      Πιό μπούκας και πιό πολεμιστής από Κίτσεν !!
      Ο Βεργίνης πήρε το παιχνίδι βέβαια με δύο τρίποντα κι ένα δίποντο στο τέλος μαζί και με το τρίποντο του Ασημακόπουλου που σκότωσε την Ελευσίνα.
      Boss

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Πάνο. Τον Μποχωρίδη τον παρακολουθώ από πολύ μικρή ηλικία. Έίναι εξαιρετικό πακέτο αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά γιατί αλλιώς δε θα ακουμπήσει.. Βλέπεις ότι μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα στο γήπεδο αλλά από την άλλη δε μπορεί να χαμηλώσει για να προστατέψει την μπάλα στο "1".. Από το καλοκαίρι φωνάζαμε πάντως να είναι στάρτερ, θεωρώ ότι πρέπει να παίρνει τα περισσότερα λεπτά στην περιφέρεια του Άρη.
      Όλους τους παίκτες που βάζουμε τους έχουμε δεί "από κοντά" (αν αυτό εννοείς που νομίζω, γιατί δεν πήγα στη Καβάλα..). Ο Φίαρς δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο φίζικαλ παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι σε μια ομάδα που θα έπαιζε πιό γρήγορα θα μπορούσε να δείξει το ταλέντο του. Μη τον καίς έτσι, πίστεψέ με..

      Διαγραφή
  39. Φιλε jim καλημερα απο ζακυνθο...θα ηθελα να σε ρωτησω κατι!επειδη ειμαι νεος εδω θα ηθελα να μαθω κατι!ο τροπος που σχολιαζεις τα αρθρα σου ειναι τρομερος και πολλυ αναλυτικος...ξερεις ποιον μου θυμιζεις;;τον ιτουδη!!εψαξα στο google το ονομα σου και μου εβγαλε κατι παικτες απο ιρλανδια και αυστραλια....εισαι πρωην παικτης,προπονητης η απλα η αγαπη σου για το μπασκετ σε εκανε να βελτιωθεις;;ευχαριστω..διονυσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου πατριώτη Διονύση!
      Ο Jim δεν έχει μοιραστεί προσωπικές του πληροφορίες (τουλάχιστον όσο καιρό παρακολουθώ εγώ το blog).
      Το μόνο σίγουρο πως αυτή η σελίδα είναι γεμάτη ποιότητα, κάθε πράγμα που γράφει το δικαιολογεί πλήρως γιατί το γράφει και αυτό είναι η ουσία, χωρίς οπαδιλίκι.
      Αν ποτέ επιδιώξει να κάνει κάτι άλλο πιο επώνυμο είμαι σίγουρος πως θα τον ακολουθήσουν πολλοί.

      syndroam

      Διαγραφή
    2. Ο Τζιμ γράφει και στο eurobasket.com που και που, για ευρωλίγκα-Α1-ΝΒΑ έχει και φωτό του εκεί.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. Γειά σου φίλε Διονύση. Το Τζίμ Κονγουέη έβαλες ρε γάτε?

      Διαγραφή
    4. ναι φιλε μου....αυτο....μου εβγαλε κατι παιχτες απιστευτους απο κατι μυστηρια αθληματα και πεθανα στα γελια.....χαχαχαχα....Διονυσης

      Διαγραφή
  40. Kalimera jim..file pou meneis?america?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jim όπως τα γράφεις αναστατώνομαι. θέλω να σε γνωρίσω απο κοντά.
    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ελλαδα μενει παιδια κ ασχολουταν με το scouting απο μικρος σαν hobby.
    Εχει μανια με τους αγωνες βλεπετε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Jim παιχταρα ο κουιν τον ξέρουν φυσικά όλοι στο τιμ αλλα πολυ ακριβος και σε αυτή τη φάση η ομάδα είναι πολυ δύσκολο να κάνει αλλαγές. Ακόμα και η επιλογή του αρμστρονγκ θα δουλεύει κι άλλο. Γενικά τα πράγματα στον ΠΑΟ απο άποψη budget ήταν και εξακολουθούν να είναι στενά. Το γράφω αυτό για να μην νομίζετε ότι οι προπονητές δεν ξέρουν παίχτες . Φυσικά τους γνωρίζουν όλους αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σου και εσενα φιλε μου...ευχαριστω...αλλα μου εχει κανει τρομερη εντυπωση ο jim...πραγματικα τελεια αναλυση....μας εχει κανει και ολους εμας καλυτερους.....jim σε ευχαριστουμε!Διονυσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Jim βλέπω το blog τους τελευταίους μήνες κάνει πάταγο.
    Κουίν στη Βαλένθια..
    Είδες τους Νικς με Μαιάμι; Ομαδάρα χωρίς Αμάρε και ο Καρμέλο χαλαρά ο καλύτερος σκόρερ στο ΝΒΑ. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά πιστεύω θα πάνε ψηλά φέτος στην Ανατολή.
    Ο Μποχωρίδης παιδιά σε 2-3 χρόνια παίζει Εθνική. Ο μόνος 18αρης που έχω δει να βγάζει 20λεπτα στην Α1 εδώ και χρόνια. Μακάρι να συνεχίσει έτσι το παιδί και να δουλέψει. Χτες έψαχνε πολύ την ασιστ στους ψηλούς, φαίνεται να ξέρει να παίζει το pick n roll, καλό σουτ και ύψος για άσος(1.94).
    Καλός παίκτης και ο Κανονίδης του Περιστερίου. Πλήρεις στατιστικές σε όλα τα ματς.

    Μπόμπι Μπραουν MVP της εβδομάδας στην Ευρωλιγκα με 30αρα;;; Είναι ο ίδιος που είχαμε στον Άρη;; Πλάκα μας κάνει;

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο Μπέινς ο σέντερ της Ολύμπια έβγαλε μια 27άρα στο Χίμκι!!!!

      Διαγραφή
    2. Nαι vamos.. Αμα δείς τι πήγε να κάνει στο τέλος όμως ο Μπράουν θα τράβαγες τα μαλλιά σου..

      Διαγραφή
  46. kai o shelden williams pou fwnaza olo to kalokairi gia sender ston pao ton tsibise i salon apo tous nets kai eixe 26 podous kai 14 ribaound

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. jim dwse mas to ar8ro me tous paiktes!!!perimenume!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ολοι βρήκαν σέντερ που τουλάχιστον παίζουν τα βασικά.
    Μόνο εμείς πατήσαμε σάπιο σανίδι.
    Με έναν ανάλογης μπασκετικής δομής (όχι σωματοδομής)
    με τον Λάσμε , δεν θα είχαμε χάσει τουλάχιστον 2 από τα 3
    ντέρμπι που χάσαμε και ψάχναμε απεγνωσμένα αντικαταστάτη
    του Σόφο να τους προβληματίσει αφήνοντας Τσάρτσα και Λάσμε εκεί που μπορούν και τους ήθελε ο κόουτς !!!!!
    Boss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ροστερ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ 2013(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ K ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ)
    ΣΤ0 5 *ΣΟΦΟ-ΛΑΣΜΕ-SHELDER WILLIAMS
    STO 4 *ΦΩΤΣΗΣ-ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ-VELITSKOVITS
    STO 3 *BRAMOS-AKHOUBA DIAWARA-GIANKOVITS(ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ)
    STO 2 *XRHSIKOPOULOS
    STO 1 *DIAMANTIDHS-PERKINS-TERRENCE WILLIAMS

    AYTAA ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΠΑΟ

    BALF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε τύπου Πέρκινς ή Μακ Κάλεμπ τώρα ακόμα και στο πιό άσχημο τους και Ντιόγκου στη φρόντ , μιά χαρά ομάδα φιάχνεις και τώρα και κτυπάς τους πάντες και τα πάντα.
      Οταν ο Ικαρος πχ έχει καλύτερο Αμερικάνο από σένα στα γκάρ όμως , μην περιμένεις πολλά.
      Ολες οι σοβαρές ομάδες στην Ευρωλίγκα έχουν Αμερικάνο στα γκάρ που όταν κολάνε τους ξεκολάει.
      Εμείς έχουμε τον Κίτσεν που τον ξεκολάει συνέχεια ο ΔΔ γιατί κολάει συνέχεια αυτός !!!
      Boss

      Διαγραφή
  50. jim eleoc den vlepeis ti ginetai?strong ektos dwsekadas(omadas)..o pao xanei apo kali8ea..dialu8ike..kai su ena ar8ro me protaseis akoma na navaseis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Jim όπως καταλαβαίνεις, αναμένουμε με απίστευτη αγωνία σχόλια για το τι έφταιξε για τη σημερινή εικόνα του ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ti sxolia bre egw akousa shmera ooti 8a fygei o armstrong(logiko),8a paraith8ei o artzi(dustuxws)kai o tsari skeftetai na ta parathsei...eleoc dld...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ eurobasket.com
    ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ AVAILABLE PLAYERS ΕΨΑΞΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΚΙΛΕΡ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ.
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ Charles Bronson.
    ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΙΖΕΙ.
    ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΠΙΠ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΤΤΑ.
    Υ.Γ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΙΤ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ 41 ΤΟΥ Ο ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΦΟΥΤΣΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή