Athlenda

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..




Οι ελληνικές ομάδες «πέρασαν ένα χέρι» τους γείτονες, με μπροστάρηδες τους Λάσμε και Παπανικολάου οι οποίοι κυριάρχησαν στον ελληνοτουρκικό ουρανό αναχαιτίζοντας κάθε προσπάθεια των αντιπάλων..


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ματς δε σηκώνει πολλές κουβέντες ούτε ιδιαίτερη κριτική. Πάμε να δούμε δύο τρία πράγματα άξια αναφοράς/σχολιασμού..

-Ο Ολυμπιακός για ένα συνολικά μεγάλο διάστημα (όλη την πρώτη περίοδο και συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού μετά) παρασύρθηκε από το κακό μπάσκετ της Μπεσίκτας, αποδίδοντας άσχημα. Τον τράβηξε ο αντίπαλος "κάτω"..


Η πρώτη περίοδο είχε καθαρά επίκεντρο τον Πάουελ, το performance του οποίου καλώς ή κακώς, αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα από εδώ και πέρα.  Ο Αμερικανός έβγαλε ενέργεια στα τελειώματα του (ειδικά στο τρανζίσιον) και με ένα εντυπωσιακό μπλοκ στην άμυνα αλλά ήταν σαφές ότι είχε πρόβλημα με τον «τραχύ» Βίντμαρ στην άμυνα στο ποστ, με τον Σλοβένο να κερδίζει συνεχώς θέσεις στο παρκέ και μάχες ψηλά (13π.-7 ριμπ. συνολικά). Εκεί έγκειται πλέον το πρόβλημα των ερυθρολεύκων, οι οποίοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν δυνατά και ψηλά κορμιά στο ποστ. Αν κοιτάξτε τις πιθανές τους διασταυρώσεις θα καταλάβετε γιατί η πρεμούρα τόσο καιρό για να εξεταστεί ένα αμυντικός high flyer στη ρακέτα. Κατά τα άλλα ο Πάουελ έδωσε σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι σκορπίζοντας χαμόγελα (16π.-7/8 σ.), επαναφέροντας μάλιστα στο προσκήνιο το σουτ του από μέση απόσταση που τόσο χρειάζεται η επίθεση των ερυθρολεύκων. Ο κόουτς Μπαρτζώκας του έδωσε μάλιστα 20’ στο παρκέ, μοιράζοντας τα υπόλοιπα 20’ της θέσης στους Χάινς-Σερμαντίνι.. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον Πάουελ, τους πόντους, την ενέργεια και κυρίως την άμυνα του στο ζωγραφιστό στον υπερθετικό βαθμό.


-Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι ο κεντρικός άξονας στην επίθεση της Ελληνικής ομάδας. Ο Κουντέρ ξεκίνησε πάνω του τον Ακίν (βγάζοντας τα δύο πιο ποιοτικά γκαρντ της ομάδας του, Ατσίκ-Γκιουλέρ, από τον πάγκο) με τον Έλληνα άσσο να δυσκολεύεται να βρεί πρόσβαση στο ζωγραφιστό στο μισό γήπεδο αλλά να τρέχει την επίθεση της ομάδας στο τρανζίσιον αποτελεσματικά.

Ο Ολύμπιακός ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικός όταν έτρεχε ενώ στο μισό γήπεδο και βλέποντας τα κακά νούμερα της πρώτης περιόδου προσπάθησε να βάλει τη μπάλα στο ποστ και να πάρει επίθεση από εκεί είτε με τους Περπέρογλου-Λο (ο Αμερικανός είναι χαρισματικός σε τέτοιες καταστάσεις με βάση πάντα τη σωματοδομή του) είτε με τους Πρίντεζη-Άντιτς τραβώντας τον Πάουελ στο high post. Εκτός αυτού οι ερυθρόλευκοι βρήκαν αποτελεσματικά σουτ στη strong side όταν ο παίκτης που αμυνόταν στο φτερό έκλεινε προς τα μέσα με υπερβάλλοντα ζήλο για να διακόψει το penetration του Σπανούλη, με τους Σλούκα-Παπανικολάου να τιμωρούν.

-Ο Ντορόν Πέρκινς πήρε μια πρώτη γεύση 5μιση λεπτών, αλλά ήταν φανερά εκτός κλίματος. Φάνηκε στη γλώσσα του σώματος, ή στο ότι σε ένα δύο φάσεις μπέρδεψε τη θέση του στην επίθεση και κόντεψε να τρακάρει με τον Σπανούλη. Σίγουρα δε μπορεί να κριθεί καν ακόμη, θα χρειαστεί 4-5 ματς τουλάχιστον για να πατήσει αλλά θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Οι ερυθρόλευκοι –μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη- έχουν αναπροσαρμόσει το ροτέησιον τους, με τον Λο στάρτερ στο «1» και τον Σλούκα σε βασικότατο ρόλο πλέον και αυτό δίνει μια «ασφάλεια» στον Μπαρτζώκα, ο οποίος όμως θα πρέπει να το «σπάσει» λίγο αυτό και να κολλήσει εκεί τον νέο Αμερικανό. Την Πέμπτη στον λίγο χρόνο συμμετοχής του, τον χρησιμοποίησε στο «3» (όντως με τον Πέρκινς «έχεις» τέτοια σχήματα μιας και είναι πολύ καλός στην πίσω γραμμή άμυνας και δεν ποστάρεται εύκολα) για να πιέσει τη μπάλα κρίνοντας ίσως ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος να πάρει τη θέση «1». Εγώ θα πω ότι στο πολύ άμεσο μέλλον ο Μπαρτζώκας πρέπει να τον βάλει στον «άσσο» ανακατανέμοντας λίγο τα λεπτά των υπολοίπων γιατί έχοντας τον στα φτερά να περιμένει, θα περάσει απαρατήρητος . Ο Πέρκινς είναι για το «1» δίπλα στον Σπανούλη. Ξεκάθαρα..

-Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε μια ακόμα καλή εμφάνιση καταθέτοντας πολύ ενέργεια στο παρκέ και τρομοκρατώντας τους αντιπάλους του με την άμυνα του πάνω από το καλάθι. Ειλικρινά ήταν στιγμές που οι παίκτες της Μπεσίκτας κατευθύνονταν προς το καλάθι (με τον Παπ από πίσω τους) ως πρόβατα επί σφαγή.. Εκτός των 3 μπλοκς είχε και 3/3 σουτ τριών πόντων, γεγονός που δείχνει  ότι ξεπερνά σιγά σιγά το ψυχολογικό τοίχος που είχε υψωθεί μπροστά του τον τελευταίο καιρό. Η ορμή με την οποία αγωνίζεται ο 22χρονος φόργουορντ παρασύρει όλη την ομάδα..


-Ο Ολυμπιακός  παίζει μεγάλο ματς την ερχόμενη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.  Πολύ μεγάλο. Είναι από τα ματς που διαπλάθουν χαρακτήρα και διαμορφώνουν ψυχολογικά status σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν, καθώς μπορείς να μετρήσεις τις δυνάμεις σου. Αυτή είναι η πραγματική του σημασία. Γιατί μια ματιά του τι γίνεται στον απέναντι όμιλο, είναι ικανή να φέρει σε δεύτερη μοίρα ουσιαστικά το βαθμολογικό κομμάτι. Για κάποιους, ίσως η 3η θέση και το μειονέκτημα έδρας φαντάζουν καλύτερα από την 2η με ενδεχόμενο σταύρωμα με τον Μεσίνα.. Για αυτό το μόνο που μπορείς εσύ να κάνεις είναι να καταθέτεις μάξιμουμ κάθε βράδυ ώστε  να λάβεις κάποια στιγμή το magic touch που θα σε «ατσαλώσει» απέναντι στον οποιονδήποτε οπουδήποτε..

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Κατάθεση ψυχής στην τελευταία περίοδο για τον Παναθηναϊκό, όπου με επίθεση έξω από τα 6.75μ.  έριξε στο καναβάτσο την Εφές σε ένα δυνατό ντέρμπι με τους γείτονες. Στο τέλος δυστυχώς δεν «δέχθηκαν» το δώρο του  +15.. Μέσα στη γενική ευφορία κανείς δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα αλλά εγώ θα πω ότι  πιθανόν οι πράσινοι  έχασαν μεγάλη ευκαιρία να καλύψουν τη διαφορά και να κάνουν τον όμιλο άνω-κάτω..

-Ο Αργύρης Πεδουλάκης  είχε δώσει σαφή κατεύθυνση στην ομάδα του για παιχνίδι στο ποστ, με κεντρικό άξονα στην επίθεση αυτή το δίδυμο Διαμαντίδη-Σχορτσανίτη και φιλοσοφία να φτιάξει  συνεχόμενα καταστάσεις για τον Έλληνα σέντερ στο ζωγραφιστό.

Ο Μαχμουντί δε το χειρίστηκε σωστά το θέμα. Επέλεξε να ντουμπλάρει τον Σοφοκλή με το «4», τη στιγμή που ο θηριώδης σέντερ προσπαθεί να γυρίσει προς το καλάθι και να τελειώσει  και όχι από τη στιγμή που έβαζε τη μπάλα στο παρκέ. Η επιλογή του timing  αυτού έχει το πλεονέκτημα ότι σε περίπτωση που βάλεις στη βοήθεια ένα δυνατό κορμί , που θα τον αισθανθεί ο σέντερ του Παναθηναϊκού και το οποίο θα τον κάνει να χάσει την ισορροπία του, μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες σωστής πάσας. Οι Τούρκοι όμως παρουσιάστηκαν πολύ παθητικοί εδώ. Και ο Σαβάνοβιτς (περισσότερο) και ο Γκονλούμ πήγαιναν αργά και φοβισμένα στη βοήθεια, χωρίς καμία δυναμική αντιμετώπιση ώστε να τον  «τυφλώσουν», με τον «Μπιγκ Σόφο» να τους καταπίνει αμάσητους φυσικά (11π. 5/7 5 κερδ. Φάουλ σε 13’), μαζί με τον μόνιμο στην πλάτη του Γκονλούμ. Ο Κούγκο ήταν ο μόνος που προσπάθησε να τον βγάλει εκτός θέσης.


-Σαν γενική φιλοσοφία, ο Παναθηναϊκός ήθελε να ακουμπήσει τη μπάλα στο ποστ, πέρα από τον Σχορτσιανίτη. Το έκανε, πάλι κατά κύματα, με τον Τσαρτσαρή ο οποίος έχει και την ευχέρεια στη πάσα, με τον Πεδουλάκη να βάζει στη strong side συνήθως τον Διαμαντίδη και στις προσωπικές τον Λάσμε να κόβει κάθετα, έχοντας στην αδύνατη πλευρά στημένο τον Μπράμος ή τον Μασιούλις.
Οι γηπεδούχοι γνώριζαν ότι με τέτοιου είδους επίθεση (ειδικά στα plays που η μπάλα στοχεύει τον Σόφο χαμηλά) εξασφάλιζαν καλύτερες προϋποθέσεις για αμυντικό τρανζίσιον, δεδομένου του ότι είχαν την ρακέτα άδεια και τα γκαρντ τους ψηλά έτοιμα να ελέγξουν καταστάσεις αιφνιδιασμού. Δυστυχώς στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός  δε τα κατάφερε σε αυτό το κομμάτι, παρά τον τρόπο επίθεσης του. Οι Τούρκοι κατάφεραν συνεχόμενα χτυπήματα στο τρανζίσιον ακόμα και μετά από καλάθι (και δύο καλάθια αποσόβησε ο Τσαρτσαρής με καλά τρεξίματα μάλιστα). Ένα δεύτερο «θεματάκι» που διέκρινα στην αμυντική απόδοση των πρασίνων στο πρώτο ημίχρονο ήταν  η άμυνα μακριά από τη μπάλα, όπου οι πράσινοι είχαν στιγμές που αφαιρέθηκαν χάνοντας τον αντίπαλο ή τρώγοντας cuts μέσα στο καλάθι. Αυτό βελτιώθηκε σημαντικά στην επανάληψη, όπου συνολικά το αμυντικό performance της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ καλύτερο και αυτό φαίνεται και σε καθαρούς αριθμούς μιας και το παθητικό «έγραψε» μόλις 24..

-"Κολοσσός" και difference maker στο κρίσιμο σημείο αυτό ήταν ο Στεφάν Λάσμε, που απέδειξε για μια ακόμα φορά αυτό που λέμε μήνες τώρα, ότι δηλ. πρόκειται για το καλύτερο αμυντικό «5» στη διοργάνωση. Το καλοκαίρι στο report του παίκτη και όταν γράφαμε ότι θα «στήσει δίχτυ» μπροστά από το καλάθι, είχαμε στο μυαλό μας βραδιές σαν τη χθεσινή.. Παρότι φαινόταν ολίγο επηρεασμένος από το πρόσφατο διάστρεμμα αρχικά και δεν βρήκε φάσεις πικ εν ρολ ο, Γκαμπονέζος σφυροκόπησε ανελέητα κάθε τουρκικό κορμί που πλησίαζε τη ζώνη ευθύνης του, είτε μιλάμε για τον Μπάρατς είτε τον Γκόνλουμ ή κάποιον άλλο. Η απόδοση του στα μετόπισθεν έβαλε σπίθα στην κερκίδα ηλεκτρίζοντας το ΟΑΚΑ και κυριολεκτικά απογοητεύοντας τους Τούρκους. Ο Μαχμουντί, που είδε την ομάδα του να κολλάει στο σκορ, προσπάθησε να της δώσει περισσότερη κίνηση  με τον Τουντσερί δίπλα στους Γκόρντον-Φάρμαρ), αλλά η Αναντολού βρέθηκε γενικά σε κακή βραδιά, σουτάροντας μάλιστα 3/16 από το τρίποντο..


-Ο Ρόκο Ούκιτς για 30’ ήταν ο συνήθης Ούκιτς της φετινής σεζόν. Νωθρός, ολίγο φοβισμένος με την άμυνα της Εφές να τζογάρει πάνω του παίζοντας τον στο 1.5 μέτρο. Αντίθετα στη τελευταία περίοδο ήταν σημαντικός σκοράροντας 5 πόντους και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του σε καταστάσεις split out. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε το κυνήγι που έριξε στον Φάρμαρ (ακόμα και στο κακό του διάστημα, δηλ. τα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήταν θετικός στην άμυνα) , με τον Αργύρη Πεδουλάκη να του έχει δώσει σαφή εντολή να τον οδηγεί πάνω στους ψηλούς των πρασίνων. Ο Κροάτης μπορεί να μην είναι ο πόιντ για half court offense, να σουτάρει στο Τοπ-16 με 55% βολές και 31.6 % τρίποντα αλλά σταδιακά βελτιώνει τη –φημισμένη ως εύθραυστη- ψυχολογία του  και μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις (παίζει πιο κοντρολαρισμένα πλέον, είναι φανερό) στη μια θέση όπου η ομάδα αιμορραγούσε όλη τη χρονιά. Credit στον Πεδουλάκη εδώ.. Μαζί και ο Μπανκς, ο οποίος ήταν η πραγματική έκπληξη μιας και έκανε πολυπρόσωπη (με 3/3 τρίποντα χρυσάφι) την λειψή μέχρι πρότινος περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού.

-Μετά το αποτέλεσμα στην Ανδαλουσία οι πράσινοι οι έβαλαν το ένα πόδι τους στην οχτάδα της διοργάνωσης. Αν ο Παναθηναϊκός κάλυπτε και τους 14 πόντους στο τέλος ίσως μιλάγαμε σε άλλη βάση τώρα.. Αλλά για μια στιγμή.. Σκεφτείτε από πού ξεκίνησε αυτή η ομάδα. Το μεταβατικό στάδιο της ιστορίας της και τι άφησε πίσω..  Ενδεχόμενη πρόκριση στους «8» θα είναι τεράστια επιτυχία με τα δεδομένα τα οποία ξεκίνησε η σεζόν. Ο Παναθηναϊκός των λίγων λαθών (δε τολμώ ακόμα να πω low mistake basketball..) , κομμάτι που γράφαμε από την αρχή της σεζόν ότι πρέπει πάση θυσία να δουλέψει, της σκυλίσιας άμυνας και της half court offense (με τον the boss εδώ Διαμαντίδη..) μπορεί να αποτελέσει πολύ σκληρό αντίπαλο για τον καθένα. Έτσι Αργύρη..?


Y.Γ: O Θοδωρής Παπαλουκάς επέστρεψε.. (?) Παρακολουθούσα πόσο πιο λειτουργική και αποτελεσματική ήταν η επίθεση της ΤΣΣΚΑ με αυτόν στο τιμόνι αντί του Τεόντοσιτς.. Έχω και κάποιες ενστάσεις για τον  Μεσίνα. Το σχήμα με τον Κρίστιτς στο «4» δε μου «κάνει» από την πρώτη στιγμή. Αλήθεια, ο Βορόντσεβιτς τώρα είναι καλός..?


Y.Γ1: Το πήρε ο Μπλατ το ματσάκι.. Βλέποντας το τέλος σου δημιουργούνταν η αίσθηση ότι οι σφαίρες των Βάσκων τελείωσαν και ότι ο μόνος ΙΣΩΣ που μπορούσε να βάλει clutch ήταν ο Ερτέλ. Αντίθετα στην άλλη πλευρά, κανένας δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη αλλά σου έβγαζαν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα σκοράρουν. Αυτός ο τρόπος λεγόταν Ντέηβιντ Λόγκαν.. Ή μάλλον Ντέηβιντ Μπλατ...  «Shut the fuck up ρε Πνίνι..»

Στις ομάδες που δεν ισχύει αυτό το «shut the fuck up»  αργά ή γρήγορα θα υπάρξει πρόβλημα..

Jim Conway


Τα θερμά μου συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Γιώργου Κολοκυθά.. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.. 


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

287 σχόλια:

  1. Aρχηγέ μου μας πέθανες αλλά άξιζε,
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο τζιμ μεσα απο σενα μαθαινουμε και οι υπολοιποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πήγαινε από κοινού στον Πνίνι και τον Σαρπ το Γαλλικό του Μπλατ. Ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την μια ο μπλατ και απο την αλλη ο σκαριολο να δινει οδηγιες 10seconds:)

      Διαγραφή
    2. Απλά ο Μπλατ ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι στην προπονητική 'την βρίσκεις' από τον βοηθό σου. Γιατί κόβει τον βήχα όλων των τριγύρω:)

      Διαγραφή
  4. καλησπερα τζιμ εχω την εντυπωση οτι με οποιον και να παιξει στα πλει οφ ο παναθηναικος θα του βγαλει το λαδι.....η μεταμορφωση του ουκιτς ευχαριστη εκπληξη,αυτο το παιδι μολις τωρα μαθαινει να παιζει σε οργανωμενο συνολο και φυσικα στην επιθεση επειδη ειναι κροατης ειναι απροβλεπτος με ο,τι σημαινει αυτο....την μακαμπι που ανεφερες δεν τη θελει κανενας για αντιπαλο στα πλει οφ ο ολυμπιακος πρεπει να το προσεξει το παιχνιδι στο σεφ...πηγαινω χρονια στο γηπεδο(παναθηναικο) και μονο η μακαμπ ιαπο τις ομαδες που εχουν ερθει οακα εμπνεει σεβασμο ...βαρια φανελα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Απέναντι σε μια ομάδα που ειδικεύεται στο παιχνίδι των 60-65 πόντων (αρίστευσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ), ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά, όπως και στο Κάουνας, χαρακτήρα εποχών Ομπράντοβιτς. Το κορυφαίο δίδυμο περιφερειακών στην Ευρωλίγκα, Γκόρντον και Φάρμαρ, εξουδετερώθηκε σε τρομερό βαθμό (μόνο η δημιουργία στον Φάρμαρ δεν περιορίστηκε). Το δίδυμο Ούκιτς – Διαμαντίδη νίκησε κατά κράτος στους πόντους (26-15) και στα ριμπάουντ (13-10) κι ήταν ανταγωνιστικό στις ασίστ (10-11). Μήπως τελικά το κορυφαίο δίδυμο είναι ευρωπαϊκό κι όχι αμερικάνικο;
    Ειδικά για τον Ούκιτς, διαφωνώ εντελώς μαζί σου ότι ως το 30’ θύμιζε μέρες «προ Ελληνικού»: ίσα – ίσα, για μένα η νέα εξαιρετική εμφάνισή του έχει μεγαλύτερη σημασία από τις προηγούμενες, γιατί καταρρίπτει την άποψη ότι «έχτισε» αυτοπεποίθηση από τα πρώτα εύστοχά του σουτ. Χθες ο Κροάτης είχε μεγάλη και διαρκή προσφορά σε άμυνα, δημιουργία / καλή κυκλοφορία, αλλά και σκοράρισμα, παρ’ ότι έχασε τα πρώτα μακρινά του σουτ. Ούτε «κρύφτηκε» όμως, ούτε παρασύρθηκε. Κρίσιμα ασφαλώς και τα λεπτά ξεκούρασης που έδωσε και στους δύο ο Μπανκς. Προσωπικά καμία έκπληξη: μπορεί να ήταν… πλημμύρα τον τελευταίο μήνα, αλλά διαθέτει προσωπικότητα και να «γράψει» κρίσιμα σουτ. Οι 9 πόντοι με 3/3 και – το κυριότερο – χωρίς λάθη είναι ζηλευτή επίδοση για αναπληρωματικό γκαρντ.
    Αντί να ξαναγράφω τα ίδια, α2ςς κάνω τον έξυπνο με copy/paste από όσα έγραψα μετά τη νίκη στο Κάουνας:
    «Στις περιπτώσεις παικτών που είναι γνωστοί χρόνια τώρα, όπως οι Ούκιτς, Γκιστ, ο Πεδουλάκης αποκλείεται να μην γνώριζε τι αγόραζε. Όφειλε λοιπόν να τους αλλάξει με τη δουλειά του, να τους βάλει στη λειτουργία της ομάδας. Κι εγώ συμφωνώ ότι υπήρχαν παίκτες καταλληλότεροι, που θα προσαρμόζονταν εύκολα σ’ αυτό που ήθελε η ομάδα… Αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες: κόστος, διαθεσιμότητα, ανταγωνισμός σε προτάσεις… Αντί να γκρινιάζω, προτιμώ να περιμένω τον προπονητή να δείξει τη δουλειά του… Η σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ είναι γεμάτη από μεταμορφώσεις αθλητών. Και φυσικά περιμένω ξανά τον Μπανκς, να δώσει ξανά στην ομάδα τα 2-3 καλά στοιχεία του, κυρίως την προσωπικότητα που στα πρώτα του παιχνίδια έδειξε ότι διαθέτει»…
    Στα της βαθμολογίας τώρα: Με +2 νίκες από Μάλαγα, Ζαλγκίρις θα είναι πλέον αυτοκτονικό να χαθεί η πρόκριση: με τη Ζαλγκίρις υπάρχει και πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει από εδώ και μπρος οι Λιθουανοί να κάνουν 5-0 (δηλαδή να νικήσουν στη Μόσχα, αλλά και τις Ρεάλ, Εφές στο Κάουνας) κι ο Παναθηναϊκός 2-3 (με Άλμπα μέσα, Μπάμπεργκ έξω). Η δε Μάλαγα, ακόμη κι αν νικήσει με +6 την Παρασκευή, έχει να επισκεφτεί Μαδρίτη, Κωνσταντινούπολη και να φιλοξενήσει την ΤΣΣΚΑ. Σαν πολλά μοιάζουν όλα μαζί…
    Και κάτι άλλο: το χθεσινό ματς αποτελεί πρότυπο για τη διαχείριση που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στη θέση «5». Ο Σόφο των 12-15 αγωνιστικών λεπτών, που με την έφεσή του μπορεί να γράψει εύκολα 10 ποντάκια, κι ο Λάσμε των 25-28 λεπτών αντίστοιχα, ο οποίος είναι ο ιδανικός για να βρίσκεται στο παρκέ στο τέλος, όταν «απαγορεύεται» να χάνονται ριμπάουντ κι επιβάλλονται μεγάλες άμυνες σαν τις τρομερές χθεσινές του Αφρικανού.
    Υ.Γ. Το ματς του Ολυμπιακού δεν σηκώνει ανάλυση. Απλά γίνεται με τον καιρό κατανοητό πόσο συγκυριακές ήταν τελικά οι καλές εκκινήσεις της Κάχα (κυρίως) και της Σιένα. Οι δυο όμιλοι έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας κι αυτό θα γίνει κατανοητό στις διασταυρώσεις, όταν είναι πιθανό ο Ολυμπιακός ως 2ος να αντιμετωπίσει την 3η ΤΣΣΚΑ. Πλεονέκτημα δεν το λες ακριβώς, ασχέτως έδρας…
    Υ.Γ.2: Έχεις απόλυτο δίκιο… Τα δύο χάιλαϊτ του διημέρου ήταν το - χλιαρό, έστω - χειροκρότημα της πράσινης κερκίδας στην τρομερή ασίστ του Φάρμαρ και τα σιχτίρια του Μπλατ στο τάιμ άουτ. Έτσι, να μαθαίνει κι ο Μπαρτζώκας, που υστερεί (και) στο μπινελίκι…
    Υ.Γ.3: Στα 37 μου φυσικά δεν πρόλαβα Γιώργο Κολοκυθά, αλλά άκουσα από παλιούς ότι ήταν ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας μέχρι να εμφανιστεί ο Γκάλης…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλη αναλυση φιλε!μονο ο jim πρεπει να ειδε οτι στα 30 πρωτα λεπτα ο ukic ηταν φοβισμενος!ειχε τον απολυτο ελεγχο κυνηγουσε σαν τρελος τον φαρμαρ αξιοποιουσε πληρος τους συμπαιχτες του και σου εδινε την εντυπωση οτι και 4 παιχνιδια να επαιζε δν θα εκανε λαθος...φανερα πλεον ο jim εχει προβλημα με τον συγκεκριμενο παιχτη,,,νικος λουτρακι

      Διαγραφή
  6. jim μας έσκασες μέχρι να ανεβάσεις και δεν ανέφερες πουθενά το έργο του RG.
    πολύ μέτρια η ανάλυσή σου αυτή τη φορά.
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, αφού την βρήκες μετρια την αναλυση, να σου δωσει τα λεφτα σου πισω ρε φιλε...

      Διαγραφή
    2. τζιμ δεν ειμαι εγω που σου την λεω να το ξερεις.Ευχαριστουμε για την αναλυση,τελικα ο ομιλος του ΠΑΟ ειναι πανδυσκολος."Α"

      Διαγραφή
  7. καλησπερα τζιμ..οσοι εχουν διαβασει τι εχω γραψει ξερουν ποσο ΑΝΤΙ-πεδουλακης-ουκιτς-μπανκς fun ειμαι..αυτο βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με το αν θελω η ομαδα να παει καλα κ μακαρι να μπορουσε να παρει κ το εβδομο..στα τελευταια ματς ο κοουτς δειχνει μια προσαρμογη πολυ πιο γρηγορη μεσα στο παιχνιδι,δε μπορει να μη το αναγνωρισει καποιος αυτο..επισης ο ουκιτς φαινεται να το παλευει αλλα μεχρι που μπορει να φτασει εχω τις αμφιβολλιες μου..με τον μπανκς δε θ ασχοληθω,το επιπεδο ειναι χαμηλο..ας μη κολλαμε στο 3/3 χθες..λυσε,ομως,μια απορια τζιμ..ακουω πολλους δημοσιογραφους να το λενε,το χεις πει κ εσυ καποιες στιγμες..τι παει να πει οτι η προκριση στους 8 ειναι επιτυχια?τι ειναι αυτο που εγινε στην αρχη της χρονιας κ εβαλε ταβανι στο παο μια απλως αξιοπρεπη πορεια στην ευρωπη?τι συναντησε ο πεδουλακης στον παο κ τον εμποδισε να βαλει υψηλουσ στοχους?τζιμ,σορυ φιλε αλλα υποτιμας πολυ την ομαδα..ενα αξιοπρεπεστατο ροστερ σε μια ομαδα με τεραστια ιστορια που αν ειχε μεινει ο ζοτς η πρωτη ηττα θα ταν καταστροφη..τωρα σε καθε νικη ο παο αποθεωνεται..ολο αυτο αν εχεις καταλαβει μικραινει την ομαδα..η φυγη του ζοτς ηταν πληγμα αλλα δεν ηταν η αρχη του τελους οπως θελαν πολλοι να την βαφτισουν..σταματηστε να μοιραζεται μπραβο και αποθεωτικα κειμενα σε καθε νικη του παο..ειναι απλα ενα ακομη βημα προς τη κορυφη JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις πλάκα προφανώς, έτσι ?!?!? Ή απλά δεν έχεις παίξει ποτέ στη ζωή σου μπάσκετ (δεν μιλάμε για το ανοιχτό στη πλατεία ή στο χωριό), και νομίζεις ότι μια εντελώς καινούρια ομάδα με προϋπολογισμό κάτω του μέσου όρου των βασικών αντιπάλων του, μπορεί απλά και εύκολα -επειδή έτσι νομίζεις εσύ- να πάει στους 16, 8, 4 ή και να το σηκώσει...α, να μην ξεχάσω και τις απανωτές αλλαγές ξένων...

      Και εγώ θέλω να πάω Λονδίνο και να το σηκώσω -αν γίνεται- αλλά να ξέρουμε και τι λέμε, έτσι ?

      Διαγραφή
    2. @JOKER, θέλω να μου πεις όσο πιο αντικειμενικά γίνεται αν μπορείς ή δεν μπορείς να βρεις τουλάχιστον 4 ομάδες ανώτερες (βάση εικόνας) από τον Παναθηναϊκό που, με την ισχύουσα βαθμολογία, να έχουν τύχη να βρεθούν στο Λονδίνο. Μετά να σκεφτείς αν και στην αρχή της χρονιάς θεωρούσες τον Παναθηναϊκό grand φαβορί. Αν και στα δύο καλύπτεσαι, σεβαστό, στόχος είναι το final-4. Διαφορετικά η πρόκριση στην οκτάδα δεν είναι καθόλου αποτυχία.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. εγω επαιζα στη πλατεια αλλα εσυ εισαι μαλλον αλλος ενας που εμαθε μπασκετ απ τις εφημεριδες κ απο βιντεακια στο youtube..φιλε,οταν μιλας για μπατζετ εχεις στο μυαλο σου ποιες ομαδες ηταν αλλα και ποιες ομαδες δεν ηταν στα φαιναλ φορ των τελευταιων ετων?εχεις ιδεα τι ειναι μεγαλο μπατζετ?ειδες χθες την εφες με το ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ μπατζετ?αν,λοιπον,δεν εισαι λογιστης,αριθμολαγνος η ομαδα β εθνικης δεν ασχολεισαι με αυτα JOKER

      Διαγραφή
    4. φιλε desti αντιστρεφοντας την ερωτηση σου πρεπει να ειμαι ευχαριστημενος που ο παο ειναι πανω απο καχα,φενερ,αλμπα,μαλαγα κτλ..δηλαδη ο παο ποιες ομαδες ειχε να φοβηθει απ την αρχη της χρονιας?την εφες,τη σιεννα,τη χιμκι?αν εξαιρεσεις 2-3 πραγματικα δυσκολες ομαδες,δεν υπαρχει λογος να μιλαμε για υπερβαση αυτη τη στιγμη.. JOKER

      Διαγραφή
    5. Προφανώς δεν έκανες πλάκα και το έλεγες σοβαρά...κρίμα...και άσε τις μαντεψιές για το που έμαθα μπάσκετ, προσθέτεις μια ακόμα ατυχή και άστοχη ανάρτηση στο ιστορικό σου...

      Επειδή λοιπόν έπαιζες στην πλατεία, και προφανώς δεν έχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ του πως στήνεται, φτιάχνεται, προπονείται και ρολάρει μια "κανονική" ομάδα (εγώ ξέρω και μιλάω για ΕΣΚΑ, αλλά προφανώς ισχύουν ανεξαρτήτως κατηγορίας και επιπέδου) από τα λίγα που θυμάμαι, μια ομάδα με 14 νέους παίκτες δεν μπορεί να χτυπήσει έτσι εύκολα επειδή το λες και το νομίζεις εσύ προκρίσεις και διακρίσεις και τίτλους...

      Προφανώς ΔΕΝ ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε....

      Διαγραφή
    6. Σεβαστή απάντηση, αν κατά την προσωπική σου εκτίμησή ο Παναθηναϊκός είναι τόσο ψηλά. Εμένα εξ'αρχής δεν μου άρεσε η στελέχωση και δεν θεωρώ την ομάδα ικανή για μεγαλεία. Δεν έχω κόμπλεξ με τον Παναθηναϊκό, μην παρεξηγηθώ, υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και μακάρι να τα πάνε καλά. Η διοργάνωση είναι αρκετά αμφίρροπη, μετά το περσινο lockout το οποίο δημιούργησε όσο να 'ναι κάποιες υπεραξίες, και πράγματι δεν ξεχωρίζουν πολλές ομάδες. Πέρα από το "άνοστο" για μένα roster, η ίδια η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν με γεμίζει. Στο τέλος της πρώτης φάσης, χωρίς να παίζει ποιοτικό μπάσκετ, είχε δημιουργήσει μία ταυτότητα και με αυτήν ήταν ανταγωνιστικός ως ομάδα. Στο top-16 αυτή η εικόνα εξαφανίστηκε, λόγο των αλλαγών παικτών. Από τον όμιλο των πρασίνων θεωρώ τουλάχιστον τις CSKA & Real ανώτερες του Παναθηναϊκού (βλέποντας και την απόδοσή τους και στα εθνικά τους πρωταθλήματα), οπότε το διαφαινόμενο μειονέκτημα έδρας τον θέτει αυτομάτως στα outsider.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. υποδειξεις δε δεχομαι φιλε..οτι θελω προσθετω κ αφαιρω.δικο μου ειναι το ιστορικο,ας μην ειχες ασχοληθει..το αν ξερω μπασκετ κ που εχω παιξει δεν αφορα κανεναν εδω και πολυ περισσοτερο δε μ ενδιαφερει να σου αποδειξω κατι.απ οτι καταλαβαινω ησουν ενας wanna be παικτης-προπονητης που επειδη ειχες μια εμπειρια στο χωρο,ξερεις να κρινεις απ το τοπικο μεχρι το NBA..κλασσικα πραγματα JOKER

      Διαγραφή
    8. desti ουτε εμενα με γεμιζει το ροστερ,ουτε ο κοουτς δεν ειμαι παραλογος..αλλα βλεποντας το αμφιρροπο της διοργανωσης και τη μη υπαρξη ξεκαθαρων φαβορι φετος δε βρηκα το λογο να εχουμε τοσο σκυμμενο το κεφαλι..δεν υπαρχουν ομαδες που να σε φοβιζουν κ να κανουν τον παο απ την αρχη outsider..σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη μας χρονια ποιοτικα αλλα μη φτασουμε στο αλλο ακρο της απαξιωσης JOKER

      Διαγραφή
    9. Ρε φίλε Joker, ξέρεις τι, αγνόησε παντελώς το τι λέω ή τι νομίζω εγώ, που στο κάτω-κάτω ούτε με ξέρεις ούτε αν κατέχω από μπάσκετ...πήγαινε πες στον Ζοτς ότι αυτό που έκανε εδώ και 15 χρόνια, δηλαδή να κρατάει τον ίδιο κορμό παικτών και να προσθαφαιρεί κάθε χρόνο 1-2 παίκτες ήταν άσκοπο και βλαμμένο...αντ'αυτού, θα έπρεπε να αλλάζει κάθε χρόνο όλη την ομάδα, αφού κατ'εσένα -επειδή είναι και προπονηταράς- θα μπορούσε να κερδίζει τους τίτλους εύκολα και άνετα...

      Ωπ, δεν μπορείς, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο...ομάδα φτιάχνεις κρατώντας κορμό και προσφαθαιρώντας 1-2 παίκτες μετά από 2-3 χρόνια, επ'ουδενί αλλάζοντας 14 παίκτες και θέλοντας σε 6 μήνες να παίζεις μπασκετάρα και να κερδίζεις τίτλους...

      Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και στον ΟΣΦΠ....όταν άλλαζαν κάθε χρόνο 10-12 παίκτες, ΟΣΑ και αν έδιναν, ομάδα δεν έφτιαχναν...2 χρονιές κράτησαν και έφτιαξαν κορμό, και κοίτα να δεις που έφτιαξαν ομάδα (την 2η χρονιά)....

      Χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο ? Η ιστορία των τελευταίων 20 ετών σε Ελλάδα και Ευρώπη αποδεικνύει εύγλωττα τα όσα λέω παραπάνω...

      Διαγραφή
    10. φιλε μου,ο ζοτς το '09 πηρε ευρωπαικο εχοντας στην ομαδα 8 καινουριους παικτες-στη συνεχεια πηρα κ το πρωταθλημα..το '11 ξαναπηρε ευρωπαικο εχοντας μια καινουρια ομαδα και εχοντας φυγει απ την ομαδα σπανουλης-πεκοβιτς-σαρας και παλι μιλαγαμε τοτε αν θυμασαι για μεταβατικη περιοδο..ο οσφπ που κατεκτησε περυσι το ευρωπαικο ηταν μια ομαδα με πιτσιρικαδες,με καινουριους ξενους και τους λο-ντορσευ να ρχοντα πολυ αργοτερα..ακομα κ τα προηγουμενα χρονια,ομως,που ο οσφπ ξαναφτιαχνοταν καθε χρονο εφτασε σε 2 φαιναλ φορ και κοντραρε τον παο μεχρι τελους για το πρωταθλημα..τα λεω ολα αυτα γιατι δε πιστευω οτι οι μεγαλες ομαδες σταματανε να εχουν στοχο τη κορυφη ειτε αν πεφτει το μπατζετ ειτε αν φυγει ενας πολυ μεγαλος κοουτς ειτε αν αναγκαστουν να κανουν πολλες προσθαφαιρεσεις στο ροστερ τους..ειδικοτερα φετος που δεν υπαρχει καποια ομαδα να ξεχωριζει και να λογιζεται ως μεγαλο φαβορι πιστευω θα ναι λαθος ν αρκεστουμε σε μια απλα καλη πορεια..εχουμε την ευκαιρια να διεκδηκησουμε αρκετα πραγματα και να εξαντλησουμε τις πιθανοτητες μας JOKER

      Διαγραφή
    11. το '07 οχι το '09,εκανα λαθος.κ μη ξεχναμε κ το φαιναλ φορ της μοσχας οπου πηγαμε επισης με καινουρια κ απειρη ομαδα εχοντας παλι μειωμενο μπατζετ JOKER

      Διαγραφή
    12. Με διαμαντιδη, μπατιστ, τσαρτσαρη, αλβερτη, τομασεβιτς, χατζηβρεττα απο τα προηγουμενα χρονια( οχι την προηγουμενη χρονια) συν ντικουδη,σισκα,μπετσιροβιτς συν γιαφτοκας- ντελκ( τρια εκατομμυρια ευρω μαζι) ειχαμε καινουρια,απειρη κ χαμηλου μπατζετ ομαδα.... μαλιστα... το ακουσαμε κ αυτο

      Διαγραφή
    13. μπερδευεσαι ανωνυμε..για το φαιναλ φορ της μοσχας μιλαω..τι σισκα,τομασεβιτς,γιαφτοκας λες?ψαξτο καλυτερα..JOKER

      Διαγραφή
    14. Αν μιλας για το f4 της μοσχας το 2005, ακομα χειροτερα. Εκεινη η ομαδα εκανε μολις τρεις προσθηκες εκεινο το καλοκαιρι( δδ, σκεπανοβιτς κ φεμερλινγκ). Οπως καταλαβαινεις καινουρια ομαδα με τρεις νεους παιχτες δε νοειται. Στα της απειριας, αλβερτης, καλαιτζης, μιντλετον κ κουτλουαι ηταν ηδη πρωταθλητες ευρωπης με τον παναθηναικο, ο παπανικολαου με τον ολυμπιακο κ ο φεμερλινγκ με την μπαρτσα. Χατζηβρεττας κ σκεπανοβιτς ειχαν συμμετοχη σε φαιναλ φορ με τσσκα κ εφες. Για ποια απειρια μιλαμε ακριβως?

      Διαγραφή
  8. Όλο το κείμενο για το τι έκανε ο Πεδουλάκης μιλάει!η γυναίκα του είσαι?κοιτα ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις ή να μετράς σωστά...από τις 9 (για ΟΣΦΠ) και 7 (για ΠΑΟ) παραγράφους, ο Jim αναφέρεται στον RG σε 1 (ΜΙΑ) παράγραφο....και όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι και από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του...ατύχησες με το σχόλιό σου φίλε...

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα,

    δυστυχώς ξεκίνησε η μέρα με ένα δυσάρεστο γεγονός.
    Συλλυπητήρια.

    Ως προς τα αγωνιστικά τώρα,τον Ολυμπιακό δεν τον είδα,αλλά είναι θετική η άνοδος του Παπανικολάου,γιατί αν ο Σπανούλης είναι ο εγκέφαλος-οδηγός του Ολυμπιακού,ο Παπανικολάου είναι το φιτίλι της ομάδας,(εξ-)ωθώντας και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας να ανεβάσουν την απόδοσή τους.
    Σχετικά με τον Παναθηναϊκό,όπως ανέφερες,η ομάδα στο 1ο ημίχρονο ακολουθούσε το ρυθμό της Εφές,ακόμα και μετά από καλάθι αισθανόμουν(όπως και με τη Ζαλγκίρις στο ίδιο διάστημα)ότι είναι εύκολο για την Εφές να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα.Αυτό που δε μου άρεσε ήταν η χαλαρότητα με την οποία επέστρεφε ο Γκιστ στην άμυνα.Μπορώ να πω ότι σχεδόν πανηγύρισα στο 4ο φάουλ του.Συμφωνώ σε αυτό που είχες γράψει στο ποστ του αγώνα με τη Ζαλγκίρις για τον Πεδουλάκη(ότι είναι κόουτς) φάνηκε στο πώς και στα 2 ματς ενώ στο 1ο ημίχρονο ακολουθούσε η ομάδα τον ρυθμό,μετά το ημίχρονο κατάφερε και με τις κινήσεις που έκανε επέβαλε το ρυθμό του ο Παναθηναϊκός.

    Υ.Γ. μήπως το να παίξει ο Παναθηναϊκός με 2 3άρια(το δεύτερο-Ματσιούλις- στο μαρκάρισμα του Σαβάνοβιτς) έπρεπε να γίνει από πιο νωρίς?Την άποψή σου στο αν θα άλλαζε κάτι στη ροή του αγώνα
    Υ.Γ.2 Ματσάρες και τα 2 παιχνίδια την επόμενη βδομάδα στην Euroleaguε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπον, συνηθως γραφω μετα απο αγωνα, αλλα ας οψωνται τα 400 μηνυματα του προηγουμενου ποστ!
    Εγω θα διαφοροποιηθω απο το γενικο κλιμα ευφοριας στον ΠΑΟ (για ΟΣΦΠ τα πραγματα ειναι πιο απλα, πιστευω οτι μπορει να χτυπησει ακομα και 1η θεση οπως παει, δε βλεπω να χανει πουθενα απο εδω και περα).
    Πιστευω πως ο ΠΑΟ χθες εχασε μεγαλη ευκαιρια.
    Ας αναρωτηθει ο καθε φιλαθλος της ομαδας. Αν του πουνε οτι στο τελος της χρονιας ο ΠΑΟ θα αποκλειστει στους 8 απο τη Μπαρτσελονα, και οτι θα χασει (το πιο πιθανον) το πρωταθλημα, με παραλληλη συμμετοχη του ΟΣΦΠ στο φαιναλ 4 (και ισως κατακτηση του ξανα), και με μοναδικο κερδος το κυπελλο και τη βαση για δημιουργια μιας καλης ομαδας.
    Αν του πουνε λοιπον ολα αυτα, θα θεωρησει τη χρονια πετυχημενη?
    Λοιπον, εγω προσωπικα θα πω οχι.
    Θελω να πιστευω οτι βλεπω λιγο μακρυτερα.
    Ο ΠΑΟ χθες κατα 90% κατοχυρωσε την 4η θεση. Περναει βεβαια στους 8, αλλα με μειονεκτημα εδρας και κατα πασα πιθανοτητα παιζει με τη Μπαρτσελονα στους 8. Αρα, αντιο ζωη (δε λεω βεβαια οτι δε γινονται εκπληξεις, αλλα περιοριζομαι στη λογικη. Ποτε βεβαια δε ξερεις αν ο ΠΑΟ δε την αποκλεισει τη Μπαρτσα, ομως το πιο πιθανον ειναι πως οχι, ειδικα με μειονεκτημα).
    Αρα λοιπον, χθες χαθηκε μια μεγαλη ευκαιρια να χτυπησει ο ΠΑΟ την 3η θεση,και ισως και τη 2η σε ενδεχομενο 3ης ισοβαθμιας. Οπως πηγε το παιχνιδι το θεωρω αποτυχια.
    Κεφαλαιο Πεδουλακης. Εχω εκφραστει αρνητικα ως τωρα γι αυτον, και συνεχιζω. Βεβαια για να ειμαι τιμιος, σιγουρα εχει βελτιωθει, εχει διορθωσει αρκετα πραγματα, επιτελους η ομαδα κινειται στο ανοιχτο γηπεδο, δε κανει τις χαζομαρες που εκανε στον παγκο οπως με την Κιμκι κλπ....
    Ομως χθες, εκανε 2-3 χοντρα λαθη.
    Πρωτα απ ολα ειναι ανεξηγητο αυτο που εκανε με το Μπανκς. Μπαινει μεσα την 1η φορα, κολαει 2 τριποντα, στο καπακι τον βγαζει. Τον ξαναβαζει στο comeback του ΠΑΟ, κολαει αλλο ενα τριποντο, κανει 1 κλεψιμο και στους 10 ποντους διαφορα τον ξαναβγαζει. Εμενα αν μπορει να μου το εξηγησει αυτο καποιος παρακαλω πολυ ας το κανει. Βγαζει τον παικτη που σε ξεκολαει, τι κολημα ειναι αυτο με τον Διαμαντιδη, χθες ηταν φανερο οτι στο διαστημα το συγκεκριμενο επρεπε να μεινει ο Μπανκς μεσα. Σκεφτειτε δηλαδη να μην εβαζε και τα τριποντα.
    2ο χοντρο λαθος, ενω η διαφορα ειναι 16 ποντοι ,2 λεπτα πριν το τελος, αντι να ρισκαρει με Καπονο, προτιμουσε να εχει μεσα τον Μασιουλις. Εξω και τον Μπανκς. Μα τι φοβια ειναι αυτη, 16 ποντους εχεις, 2 λεπτα μενουν, τι να το παρεις με 13 τι με 3. Εκει σε ενδιαφερει μονο η διαφορα. Ασχολιαστη και η τελευταια επιθεση στα 17 δευτερολεπτα, που πηγε να κανει back door απο την επαναφορα.
    Το καλο με την ομαδα ειναι οτι πλεον εχει καλυτερη χημεια. Για μενα, το ροστερ ειναι παρα πολυ καλο. Ατομικα με 2 προσθηκες στη θεση Σκορδιλη και Ξανθοπουλου, του χρονου η ομαδα ειναι για μεγαλα πραγματα. Ο Ουκιτς και χθες παρα πολυ καλος, αυτο το πιστωνω στον Πεδουλακη που δειχνει να τον εμπιστευεται (σε αντιθεση με τον Μπανκς). Ο Λασμε πιστευω χθες ηταν ο πιο κομβικος παικτης, απο εκει ξεκινουσε ολη η αμυντικη λειτουργια.
    Παντως εμενα χθες το παιχνιδι μου αφησε μια γλυκοπικρη γευση, εκει που πηγε το πραγμα δεν επιτρεπεται να εχεις 2 λεπτα, με διαφορα στο συν 16 και να τη χανεις. Τωρα οπως πηγε η δουλεια, το μειονεκτημα εδρας ειναι το πιο πιθανο σεναριο. Ο φετινος ΠΑΟ οσο καλος και αν εχει γινει στην πορεια, δε πιστευω οτι μπορει να χτυπησει Μπαρτσα και ΟΣΦΠ με μειονεκτημα εδρας. Απευχομαι φυσικα να βγω αληθινος αλλα στο τελος της χρονιας αν αποκλειστουμε στους 8, δε νομιζω ο κοσμος να το παρει και πολυ ζεστα.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα ρε φιλε δημητρη!!πετυχημενη χρονια η προκριση στους 8!!για τη μπεσικτας μπορει να ηταν,οχι για τον παο!αυτη η λογκη χαμηλων στοχων-προστασιας πεδουλακη απ τους δημοσιογραφους θα με τραλανει! JOKER

      Διαγραφή
    2. Εσείς οι δυο θα μας τρελάνετε. Έλεος φυσικά και είναι επιτυχία να περάσουμε στους 8. Όταν στην αρχή της χρονιάς που έπαιζαν μόνο Σόφο και Μήτσος λέγαμε να φτάσουμε στους 16.... να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία. Τώρα στους 8 είναι λίγο?

      Διαγραφή
    3. Σχετικά με το τι τρεις τι δεκατρεις πόντοι διαφοράς που λες θεωρώ ότι έχεις άδικο δεδομένου πως σε τριπλή ισοβαθμία ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ και Εφές,(πιθανότατο) η ομάδα θα αποφύγει την τέταρτη θέση με απλή νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και αφού ληφθεί υπ' όψιν το average των μεταξύ των τριών ομάδων παιχνιδιών..Για μέτρα και πες μας!

      Διαγραφή
    4. Χωρίς να έχω διάθεση να προσβάλω κανέναν, αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πετύχει απόλυτα στους στόχους της. Οπότε οτιδίποτε άλλο είναι υπερβολή. Πρέπει να συμβαδίζουμε με την πραγματικότητα και όχι με τις ευσεβείς προσδοκίες του καθενός. 20000 φιλοι του ΠΑΟ προχτες στο ΟΑΚΑ...Με σωστα βηματα και με σταθερότητα σε παγκο και παικτες θα ξαναβρεθουμε στην κορυφη. Ακομα και χωρις Ομπραντοβιτς...Που αν σκεφτω με τι ροστερ εχει καταφερει να αποκλειστει στο τοπ16, με αυτα τα μυαλα θα τον ειχαμε διωξει 2-3 φορες. Υπομονή λοιπόν...Επειτα,δεν εχει τελειωσει ακομα η χρονιά.Και αυτός ο ΠΑΟ στη μέρα του είναι τελείως απρόβλεπτος. Επίσης, να τονίσω ότι όλη η φαγούρα στο τοπ-16 γίνεται για ενα μπλακ αουτ απεναντι στη Ρεαλ για 7 λεπτα, σε ματς που το ειχαμε και αν το ειχαμε κερδισει θα ημασταν ακομα και πρωτοι στον όμιλο...

      Τζον Αμιτσι - πιο σκληρός πεθαίνεις

      Διαγραφή
  11. Mόνο μια διόρθωση. Μάλλον από βιασύνη μπερδεύτηκες και αντί να γράψεις πως ο ολυμπιακός υποδέχεται την μπάρτσα στο Σεφ έγραψες στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Ολυμπιακό δεν τον είδα, αλλά συμφωνώ σε όσα λες για την αξία της νίκης απέναντι στη Barcelona και την ορθότερη χρησιμοποίηση του Perkins, ο οποίος είναι πολύ νωρίς για να κριθεί (θυμάμαι τον πρώτο αγώνα του ανέτοιμου Lasme, το φετινό του "βαρίδι" δηλαδή στη συνολική στατιστική του).
    Για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, διαφωνώ κάθετα στο "κατάθεση ψυχής". Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα είναι υπέρ των πρασίνων, αλλά η απόδοση της ομάδας δεν με χαροποιεί ιδιέταιρα, πέρα από το θετικότατο αποτέλεσμα - θεμέλιο πρόκρισης. Τα γνωστά αμυντικά προβλήματα στο γρήγορο παιχνίδι, τα δύο κενά διαστήματα όπου το +8 εξανεμίστηκε και ο εκτός τόπου και χρόνου Gist συνέθεσαν μία κακή εικόνα. Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά, η ομάδα του (καλού χθες) Πεδουλάκη δέχθηκε απανωτά "εύκολα" καλάθια από την ίδια επίθεση με δεξί side p'n'r, πολύ άσχημα reflex.. Το ξέσπασμα της τέταρτης περιόδου είναι μεγάλο ψυχολογικό advantage, αλλά δεν προήλθε από ορθολογικές ενέργειες. Επίσης, πιστεύω ότι σε ένα φανταστικό rematch, πολύ δύσκολα η Efes θα έχει 18% από το τρίποντο με τον Παναθηναϊκό να είναι στο 50%, όταν και έκρινε το παιχνίδι (στη συνέχεια έπεσε στο ταπεινό 42%). Κρατάω την απόδοση του Banks, όχι σαν δικαίωση του παίκτη, αλλά σαν ψυχολογικό μαξιλαράκι για τη συνέχεια, ο Αμερικανός θέλει ακόμα για να μπει στο σωστό δρόμο..
    Οι σταθερές του Παναθηναϊκού ήταν και χθες οι Διαμαντίδης & Lasme, αλλά η ύποπτη αυτοπεποίθηση του Γκαμπονέζου στο jump shot με προβλημάτισε. 1/4 από μέση απόσταση, με το πρώτο να είναι εύστοχο και στη συνέχεια ακολούθησε κατάχρηση επιθέσεων απο έναν παίκτη που δεν συνηθίζει τις περιττές ενέργειες επιθετικά. Γλυκό release, αλλά είναι προφανές ότι το παλικάρι δεν το 'χει.
    Η τρομερή εμφάνιση Τσαρτσαρή δεν πιστεύω ότι ωφείλεται σε καλή φόρμα, αλλά στο ότι η βραδυκίνητη frontline των Τούρκων με τα τεράστια κορμιά του επιτρέπει να κινείται ευκολότερα από ότι συνήθως. Γενικότερα, οι δύο μεγάλες ομάδες της Τουρκίας έριξαν πολύ χρήμα φέτος, δημιουργώντας ποιοτικότατα rosters, όμως δεν φρόντισαν να θωρακίστουν με αθλητικά τεσσάρια, σε πείσμα τις εποχής που θέλει γρήγορα undersized σχήματα με υψηλή intensity, και αυτό φυσικά το πληρώνουν. Το ματσάρισμα του Σχορτσανίτη, όπως πολύ σωστά ανέφερες, έγινε με λάθος τρόπο, θυμίζοντας την Real που απέτυχε στον συγκεκριμένο τομέα.
    Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω για πολλοστή φορά πο΄σο τραγική είναι η ΕΡΤ και οι "μπασκετικοί" "δημοσιογράφοι" της. Ο Χ#Γεωργίου, εκτός των άλλων, τυγχάνει και διευθυντής αθλητικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης....

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κριμα που δε παιζει ακομα στην ελλαδα ο sato..θα ειχαμε μαθει και ποτε παντρευτηκε η ογδοη ξαδερφη του..ολες οι αχρηστες πληροφοριες μαζεμενες σ ενα διωρο joker

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ σχετικά με Λάσμε.
      Τον άφηναν ξεδιάντροπα να σουτάρει... πρέπει να αναπτύξει αυτό το μεσαίας απόστασης σουτάκι (αλα Duncan/Garnett) γιατί είναι πολύ εύκολοι πόντοι και γιατί πολλές φορές μένει μόνος του με τη μπάλα μακριά από το καλάθι και εκεί είναι άχρηστος επιθετικά. Πλάτη δε μπορεί να παίξει οπότε αυτό είναι το σημείο που θα ήθελα να βελτιωθεί.

      Διαγραφή
    3. Desti ο Τσατσαρης με τον ΚΑΟΔ στο τελευταιο ματς εβαλε 20 ποντους και γυρω στα 29 pir

      Διαγραφή
    4. Desti απο την αλλη ποσες φορες εχουμε πει μετα απο αγωνα για ενα φανταστικο rematch,και οτι δεν θα γινοταν το ιδιο αν ξαναπαιζοταν αγωνας κτλ κτλ...για μενα σημασια δεν εχει το αν αλλα το τι εγινε.κ στο ενα παιχνιδι φαινονται οι μεγαλες ομαδες.τι με νοιαζει αν στο 2 η 3 rematch παιρνει μπροστα ο αντιπαλος ,το αποτελεσμα του 1 μετραει

      Διαγραφή
    5. @syndroam, το ότι θα ήταν ευχής έργο να το αναπτύξει είναι γεγονός. Το ότι δεν το έχει είναι επίσης γεγονός. Και επειδή το μπάσκετ δεν μαθαίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, οι περιττές ενέργειες σε κρίσιμα ματς μπορεί και να στοιχίσουν. Φυσικά και τον αφήνουν ξεδιάντροπα να σουτάρει, όπως πολύ σωστά επισήμανες, και ο Παναθηναϊκός άφηνε ξεδιάντροπα ελέυθερο το Gonlum στο high post. Ο λόγος είναι απλός: βάση αξιόπιστου scouting, οι δύο παίκτες είναι ακίνδυνοι από εκείνα τα σημεία. Τώρα αν στο μέλλον εντοπίσουμε σημεία βελτίωσης, αυτό είναι άλλο θέμα.
      @Ανώνυμε_3:39, με τον ΚΑΟΔ.. Ποιον ΚΑΟΔ και ποιον ΕΣΑΚΕ και ποιο ελληνικό πρωτάθλημα!!! Η μεγαλύτερη παθογένεια του επαγγελματιοκού μπάσκετ είναι η πλήρης κατάπτωση του πρωταθλήματος. Μέχρι και πριν 6-7 χρόνια, πάλι ο Παναθηναϊκός το σήκωνε, αλλά υπήρχε ανταγωνιστικό πνεύμα. Πλέον θεωρείται κατάντια αν κάποιος από τους αιώνιους χάσει αγώνα εκτός των μεταξύ τους. Πρωτάθλημα στο οποίο η τρίτη καλύτερη ομάδα πέρασε από το Eurocup και δεν ακούμπησε..
      @Panos_Geo, προφανώς και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, αλλά η εικόνα που δημιουργείται (αυτή της άνετης επικράτησης) είναι πλασματική, διότι με βάση την απόδοση των δύο ομάδων τη θεωρώ εφήμερη. Δεν απαξιώνω τη νίκη, ίσα ίσα που δεν την περίμενα και με χαροποίησε ιδιεταίρως. Οι προσδοκίες όμως που μπορεί να δημιουργεί πρέπ[ει να προβληματίσουν. Δεν ξέρω το κλίμα στα αποδυτήρια και τις αντιδράσεις του Πεδουλάκη. Για μένα πρέπει να μαζέψει κι άλλο τα γκέμια

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  13. Όντας μέσα στο γήπεδο -όπως πάντα- να μεταφέρω ότι το ματσάκι "φαινόταν" από την αρχή, παρά την περίεργη ικανότητα της Εφές να μένει κοντά στο σκορ χωρίς Φάρμαρ και Γκόρντον, και στην ουσία με έναν παίκτη να παίζει για όλους τους υπόλοιπους. Φαινόταν λοιπόν ότι ο ΠΑΟ το είχε το ματς, απλώς δεν φαινόταν επ'ουδενί ότι ήταν και για διαφορά...

    Και όντως, αν δεν είχαμε εκείνο το τρίλεπτο που έμπαιναν τα πάντα (θύμισε Ελλάδα με ΗΠΑ στον αείμνηστο ημιτελικό!), δεν θα είχαμε πάρει διαφορά...ίσως ακόμα και να είχε στραβώσει το ματς, αν και πιστεύω ότι, έτσι ή αλλιώς, θα το παίρναμε. Απλώς όλοι μας φύγαμε ελαφρώς απογοητευμένοι -μέσα στην τρελή χαρά βεβαίως- που δεν πήραμε και τη διαφορά.

    Διαφωνώ ότι ο Ukic "εμφανίστηκε" στο τέλος. Για 30΄ ο Φάρμαρ απλά δεν μπορούσε να δει το καλάθι. Οι assists που έβγαλε δείχνουν τι παίκτης είναι, απλά ο Ukic τον έβγαλε σχεδόν εντελώς από τον πίνακα των scorers. Οι ψηλοί τους είχαν απέναντι Σόφο, Λάσμα και Τσάρτσα σε πολύ καλή εώς αφηνιασμένη κατάσταση, οπότε είχε απομείνει ο Savanovic να παλεύει για όλους....

    Ε τότε ήταν απλά θέμα να εμφανιστεί ένας ή δύο παίκτες του ΠΑΟ για να πάρουμε το ματς. Και εμφανίστηκαν 3: και ο Ukic και ο Banks και ο Μπράμος. Η Εφές είχε μαζέψει προς τα μέσα την άμυνα για να κόψει όλα τα p'n'r του ΔΔ, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βγουν -και να μπουν- τα αμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, την νίκη την έδωσε η άμυνα, δηλαδή ο Λάσμε. Υπήρχαν στιγμές στο 4ο δεκάλεπτο που έμοιαζε να είναι τουλάχιστον 10 πόντους πιο ψηλός από τον Barac, θυμίζοντας -χωρίς ίχνος υπερβολής- τον Στόικο...ότι πέταγε, το μάζευε!

    Τώρα, με λογικά αποτελέσματα, ο ΠΑΟ τερματίζει 4ος (αν δεν πάρουμε τη διαφορά από την CSKA), οπότε πάμε για repeat του προπέρσυνου προημιτελικού...λέτε ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟ, Εφές και ΤΣΣΚΑ υπερτερείς της Εφές αν απλά νικήσεις την ΤΣΣΚΑ με δύο τρεις πόντους..

      Διαγραφή
    2. Ενταξει ομως αυτη η ισοβαθμια ειναι επιστημονικη φαντασια και βαλε...madgreen

      Διαγραφή
    3. Παιδιά μακάρι, νομίζω έτσι είναι, αλλά αυτή η τριπλή ισοβαθμία σημαίνει ΚΑΙ οι άλλοι δύο να κάνουν παραπάνω ήττες από μας...δύσκολο και απίθανο, αλλά όχι αδύνατο...

      Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που αναρωτιούνται αν είναι επιτυχία το Κύπελλο, το Top8 και -άντε- 2η στην Ελλάδα για φέτος, εγώ ναι, δεν θα είμαι δυστυχισμένος. Ευχαριστημένος όχι, αλλά ξέροντας τι αντιμετωπίσαμε και τι κάναμε φέτος, δεν θα θεωρήσω αποτυχία αυτόν τον απολογισμό

      Διαγραφή
    4. Antony προφανώς έχεις δίκιο σχετικά με το ότι έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια αλλά η τρίτη θέση δεν είναι αδύνατον να επιτευχθεί.Η δεύτερη είναι μάλλον απίθανη αλλά από κει και πέρα για την τρίτη έχουμε κάποιες πιθανότητες.Αν θέλεις πες μου την άποψή σου στο εξής:θεωρείς απίθανο να κάνουμε εμείς δύο νίκες περισσότερες από την Εφές στα 5 ματς που απομένουν?

      Διαγραφή
    5. Κοιτώντας το πρόγραμμα των τριών ομάδων, ο ΠΑΟ μπορεί -ή πρέπει- να κάνει το 4-1, η Εφές έχει ένα εξίσου δύσκολο 4-1, ενώ η CSKA έχει ομοίως ένα 4-1 (λαμβάνοντας υπόψη μας το τελευταίο ματς είναι με ΠΑΟ).

      Για να περάσουμε και τους δύο, πρέπει η Εφές να κάνει 2 παραπάνω ήττες, π.χ. να χάσει όλα τα εκτός (Ρεάλ, Ζαλγκίρις και Άλμπα), που το βλέπω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απίθανο. Από την άλλη η CSKA έχει μόνο δύσκολο το ματς με Ρεάλ εντός, οπότε θεωρώ ότι για να την περάσουμε θα πρέπει να πάρουμε την διαφορά του πρώτου ματς...

      Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο...μια μέτρα εμφάνιση στη Μόσχα και ένα 2ποντο χθες θα μας έφερνε πολύ κοντά στο πλεονέκτημα έδρας....oh well, that's life...

      Διαγραφή
    6. Πολύ σωστές οι δύο τελευταίες παρατηρήσεις σου σχετικά με την εμφάνιση στην Μόσχα και το ένα δίποντο κόντρα στην Εφές. Αν θες την άποψή μου εγώ θα έβγαζα εκτός της κουβέντας το ματς στην Μόσχα με την Τσσκα και θα έβαζα στην θέση του το πρωτοφανές black out του ματς με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
  14. Πολύ καλή εμφάνιση Κώστα Τσαρτσαρή, τον έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα αν θέλει να έχει ψηλούς στόχους. Όπως επίσης και την βοήθεια από τρίο γκαρντ...
    Θετικό συμπέρασμα από ένα τόσο κομβικό παιχνίδι, όχι για να παίρνουν αέρα τα μυαλά, αλλά για να ελπίζεις αν συνεχιστεί η καλή δουλειά που φαίνεται ότι γίνεται.
    Περιμένω να δω και τον Οσφπ στο δικό του μεγάλο παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμαρα γεια σου..Η χθεσινη εμφανιση του Ουκιτς ηταν εμφανιση πολυ μεγαλου παικτη,σε ολους τους τομεις,συγκλονιστικη..Ειλικρινα και χωρις παρεξηγηση,νομιζω οτι εισαι προκατειλημενος με τον Ροκο.Τι αλλο να κανει δηλαδη ο ανθρωπος?Πολυ καλος ο Λασμε,ναι,αλλα με τετοια πληθωρικη εμφανιση απο Ουκιτς και εκπληκτικη αμυνα για 35 λεπτα στον Φαρμαρ,ειναι δυνατον να μην ηταν ο κορυφαιος του γηπεδου?Ενεργεια,ταχυτητα,ευστροφια,ψυχραιμια,ηγετικο πνευμα,απιστευτη φυσικη κατασταση,αψογη συνεργασια με Διαμαντιδη.Κατα τα αλλα,μπραβο στον Αρτζι που για 3ο μεγαλο παιχνιδι,αντιληφθηκε ποιοι ηταν στη μερα τους και τους εδωσε χρονο και εκανε γενικα ενα καλο κοουτσαρισμα,και μπραβο σε ολα τα παιδια για το παθος και την καρδια που εβγαλαν..Κριμα παντως για την διαφορα,μπορει να μας στοιχησει..Δυο ερωτηματα..Ποσο βαρια ειναι αυτη η φανελλα τελος παντων και ποσο τεραστιος ειναι και ο πρασινος μπασκετικος κοσμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.Και έλεγα πως δεν ήμουν ο μόνος που ο Ρόκο μου θύμισε μιξ απο στιβ νας,τιμ χάρνταγουέι και αιζέια τόμας στα πράιμ τους.Επίσης ο τράκης δείχνει πόσο γάτα είναι στις μεταγραφές.Κλέβεις εκκλησία όταν ένας τέτοιος παιχταράς παίρνει μόνο 800χιλιάρικα και κάτι ναβάροι,ρούντηδες,σπανουλοδιαμαντίδηδες υπερβαίνουν τα 2 εκ.

      Ο καλύτερος γκαρντ της διοργάνωσης μακράν

      Διαγραφή
    2. Μπράβο φίλε για τη διεισδυτική σου ματιά.Σίγουρα ο ούκιτς είναι ο καλύτερος γκαρντ της ευρωλίγκας αλλά και λίγο κωλόφαρδος να είμαστε ειλικρινείς.Δεν έχει Μπίδη η διοργάνωση.

      Διαγραφή
    3. Καλά σίγουρα δεν έχει μπίδη αλλά τι να κάνουμε;Και στο nba που επισης δεν έχει μπίδη,κάτι κρις πολ,ντερόν και ρόντο θεωρούνται οι καλύτεροι.Νομίζεις πως αν έπαιζε μπίδης εκεί,θα μιλούσαμε για αυτούς;Εστω ουκιτς σου λέω...

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη που παρεμβαίνω στην υπέροχη κουβέντα σας αλλά θεωρώ τεράστιο λάθος που δεν πήραν τώρα στις μεταγραφές οι αγγελόπουλοι τον Μπίδη.Θα είχαν κλειδώσει την ευρωλίγκα στον πειραιά.
      Τώρα απο το καλοκαίρι πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση όμως.Πρέπει ο ολυμπιακός πάση θυσία να βρεί αντίβαρο στο πυρηνικό όπλο που ονομάζεται ούκιτς.

      Διαγραφή
  16. Τη δεδομένη στιγμή το κλίμα μεταξύ των σούπερ ειδικών όπως ο Τζιμ κ οι λοιπές αυθεντίες που γράφουν εδώ είναι ότι ο Ολυμπιακός πάει για μεγάλα πράγματα κ ο ΠΑΟ να ναι ευχαριστημένος αν περάσει στους 8. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο ΠΑΟ είναι πιο δυνατός κ ισορροπημένος σαν ομάδα από τον ΟΣΦΠ την περίοδο αυτή κ ότι θα τον κέρδιζε πιο άνετα κι απότομα τελικό κυπέλλου αν ξανάπαιζαν. Επίσης ο ΠΑΟ είναι πολύ καλύτερος από τον ΟΣΦΠ πέρσι τέτοιον καιρό. Δεν λέω ότι θα το πάρει ο ΠΑΟ όπως το πήρε πέρσι ο ΟΣΦΠ γιατί δεν είναι κάθε μέρα Πάσχα. Θέλω να πω όμως ότι η οκτάδα με την κατάκτηση του τίτλου δεν έχουν κ την τεράστια απόσταση που φαντάζονται κάποιοι κ είναι κ θέμα τύχης. Αυτό που μετρά σε μια ομάδα είναι η διαχρονική παρουσία της ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. MIΛΜΠΟΥΡΝ αντί ΚΑΠΟΝΟ.
    ΠΑΠΠΑΣ αντί ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ αντί ΣΚΟΡΔΙΛΗ.
    ΓΙΑΑΝΚΟΒΙΤΣ αντι ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΦΩΤΣΗΣ μάλλον στη θέση του γίγαντα Τσάρτσα
    και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε.
    Ισως αντικατασταθεί και ο Μπανκς από κάνα τύπου Φάρμαρ
    για απογείωση.
    Θα μιλάμε για την μακράν πιό αθλητική της Ευρώπης που θα πνίγει κάθε αντίπαλο.
    Το κλειδί για κορυφή σε μαραθώνιο 60 και βάλε αγώνων.
    Αν παραμεινουν ο Λάσμε και ο Μασιού που έχουν μονοετή
    συμβόλαια και οι Τουρκόρωσσοι παραμονευουν για με ξεπλυμένο
    χρήμα.
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ double B (basket ball)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νικόλα
      άσε το πληκτρολόγιο και ασχολήσου με το μωρό

      υ.γ. γιατί δεν υπογράφεις πιά ?

      Διαγραφή
    2. Διαφωνω 200%. Καταρχην ο Παππας δεν ειναι playmaker για αντι Ξανθοπουλος. Ναι πρεπει να φυγει ο Ξανθοπουλος, ισως πρεπει να κοιταξουν τον Παππα αλλα δεν εχουν καμια σχεση οι 2 παιχτες σε θεση και χαρακτηριστιτκα
      Ο Φωτσης να ερθει στο 4, και ο Ταρτσαρης να μετατοπιστει αποκλειστικα στο 5 αντι του Σκορδιλλη. Δεν χρειαζομαστε κανεναν νεο Σκορδιλη , τον Τσαιρελη.
      Μην ειμαστε βιαστικοι για τον Γιαννοπουλο. Γιανκοβιτς για το 3 αντι του Καπονο. Ελληνας με καλα στοιχεια, αθλητικος, εξελιξιμος και ανοιγεις μια θεση ξενη ακομα στην περιφερεια. Με Γιανκοβιτς Μασιουλις στο 3, Μπραμος (που παιζει στο 2-3) και απο πισω το Γιαννοπουλο ειμαστε μια χαρα. Η ομαδα πρεπει να χτιστει ετσι και οχι αν αγοραστει ή να καψει παιχτες.
      Ετσι ανοιγει η θεση για ενος καλου ξενου στην περιφερεια και η πιθανη αποκτηση του Παππα. Ο ΠΑΟ στο 1-2 εχει μονο ενα μεγαλο παιχτη τον ΔΔ, εναν αχρειαστο τον Ξανθοπουλο, και 2 παιχτες υπο κριση ακομα Ουκιτς-Μπανκς. Ο Παο τους χρονου πρεπει να ειναι με ΔΔ, Παππα, εναν εκ τον ουκιτς Μπανκς (ο χρονος θα δειξει) 2 καλους ξενους ή 1 και εναν Ελληνας πρωτης γραμμης
      ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΩΤΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ 1ης ΓΡΑΜΜΗΣ (πολυ δυσκολες περιπτωσεις ολες, Ζησης,Μπουρουσης, Καιμακογλου, Βουγιουκας,Καλαθης και πιο ευκολη ισως ο Μαυροκεφαλιδης) συν η αποκτηση 1-2 ταλαντουχων ελληνων (Παππας-Γιανκοβιτς), Αφου ο ΠΑΟ ολα αυτα τα χρονια βασιζοταν στον κορμο καλων ελληνων παιχτων.

      Δεν πρεπει να αφησουν τον Ολυμπιακο να ενισχυθει με καποιον καλο Ελληνα που τους ενδιαφερει (Παπας,Γιανκοβιτς, Μαυροκεφαλιδης) αφου μια πιθανη φυγη εκ των Παπανικολαου-Σπανουλη, Θα τον αναγκασει να στραφει σε λυση ξενου

      Διαγραφή
  18. μαλλον βλεπαμε αλλο παιχνιδι...... ο ουκιτς ειναι ο παικτης που εδωσε το παιχνιδι στον παναθηναικο... επι 30 λεπτα φοβερη αμυνα στον φαρμαρ μετα απο αυτες που εχει παιξει με σπανουλη και ποποβιτς με μοναδικη του παραφωνια το ματς στην τσκκα πανω στον τεοντοσιτς σε ενα βραδυ που ολη η ομαδα ηταν αλλου....

    στο σερι 16-0 του παναθηναικου (με τον διαμαντιδη στον παγκο για καποιο διαστημα) που εκρινε τον αγωνα ο ουκιτς εκανε τα εξης
    6:54 πριν το τελος διποντο μαρκαρισμενος απο φαρμαρ με το σκορ 56-56 κανει το 58-56
    5:30 ασσιστ στον μπανκς που με ελευθερο τριποντο κανει το 63-56
    4:48 ασσιστ στον μασιουλις που με τριποντο κανει το 66-56
    3:59 ασσιστ στον μπραμος που με τελειως αμαρκαριστο σουτ κανει το 69-56
    2:00 βαζει τριποντο και κανει το 72-56
    οποτε συνολικα στο διαστημα που ο παναθηναικος κερδισε το παιχνιδι ο ουκιτς βγαζει 3 ασσιστ και βαζει 5 ποντους......
    και ολα αυτα ενω ουσιαστικα δεν εχει παρει ανασα καθως επαιξε 36 λεπτα και ειχε συνολικα 13 ποντους, 9 ριμπαουντ, 5 ασσιστ και μονο ενα λαθος.......
    αντιθετως αντι καποιος να διαβασει αυτα διαβαζει ενα κειμενο που μπορω να πω ειναι σχεδον ουδετερο για τον ουκιτς υπενθυμιζεται το μετριο ποσοστο του στα τριποντα(και ο διαμαντιδης σ αυτη τη φαση με 32% σουταρει στα τριποντα...) δεν αναφερονται πουθενα τα 9 ριμπαουντ που πηρε και ενω αφου γινεται αναφορα στα ποσοστα του σ αυτη την φαση θα επρεπε πιστευω να αναφερονται και οι ασσιστ του που απο το 1,6 στην 1η φαση εχει παει στο 3,2....... και φυσικα το credit παει στον πεδουλακη και οχι και στον ιδιο ουκιτς που φαινεται ποσο εχει δουλεψει και δεν τα παρατησε αφου στην αρχη της χρονιας δεν του εβγαιναν αυτα που ηθελε......... ελπιζω να κρατηθει η ιδια ουδετεροτητα και στις ασχημες βραδιες που θα εχει ο κροατης............

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο και εγώ από αυτούς που δεν πιστεύαμε στον ukic είμαι αλλά εχτές ήταν για μένα overall ο πολυτιμότερος μας παίχτης.. νιώθω μια τάση του jim να υπερασπίζεται την αρχική του γνώμη υπέρ του δέοντος ίσως και λόγω επαγγέλματος :P με όλο τον σεβασμό Μήτσο

      Διαγραφή
    2. Παιδιά το έχουμε πει, και όσοι έχουμε δει τον Ukic ξέραμε από πριν τι παίκτης είναι. ΔΕΝ είναι ο παίκτης του "σκεπτόμενου" και set παιχνιδιού που παίζει κατά κόρον ο RG, και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει στα 30 του. Αυτό που είναι όμως είναι ένας εξαιρετικός slasher/finisher, με αξιοπρεπέστατο mid-range σουτ (και ανεκτό long-range), έξοχος στο προσωπικό παιχνίδι, που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και -τελευταίως- για τους άλλους. Δεν είναι καθαρός άσσος (PG), δεν είναι καθαρός shooter (SG), είναι ένα ασόδυο που έπρεπε ο RG να βρει τρόπο είτε να τον "προσαρμόσει" στα σχέδιά του, είτε να βρει τρόπο να στήσει 5αδες και συστήματα γύρω ή πάνω του...

      Προφανώς τα παραπάνω δεν γίνονται σε 2-3 μήνες, αλλά φαίνεται ότι τώρα τελευταία έχει βρεθεί τρόπος να συνυπάρχουν στο παρκέ με ΔΔ (αν θυμάστε στην αρχή κουτουλάγανε, όπως συνέβαινε και με Λάσμε-Γκιστ). Θέμα συνήθειας, προσαρμογής, προπόνησης και σκληρής δουλειάς από όλους είναι...

      Διαγραφή
    3. respect!! νικος λουτρακι

      Διαγραφή
  19. Πολυ ωραιο αρθρο για μια ακομη φορα Τζιμ,ευγε!Μια ερωτηση μονο σε ολουν αν ξερει καποιος με ακριβεια τα μπατζετ των ελληνικων και τοπ ευρωπαικων κλαμπ με μια σειρα,ειναι οι τουρκικες πρωτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επειδή στα του αγωνιστικού κομματιού αν εξαιρέσουμε την απόδοση ukic στα υπόλοιπα συμφωνούμε κάτι άλλο που θα ήθελα τη γνώμη της μπασκετοπαρέας... εδώ και χρόνια όταν έπαιζε ελληνική ομάδα στην Τουρκία έβλεπα τους απέναντι να είναι τόσο φανατισμένοι με τις τούρκικες σημαίες στο γήπεδο και κατέκρινα εννοείται την συμπεριφορά τους.. προχτές με πρωτοβουλία του ΔΓ μοιράστηκαν 15000 ελληνικές σημαίες στους φιλάθλους.. εμένα η εικόνα δεν μου άρεσε καθόλου.. πάμε να δούμε μπάσκετ και όχι πόλεμο.. να είχαμε σημαιάκια σε κάθε παιχνίδι της euroleague το καταλαβαίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι δεν ξέρω αν είσαι ο "Τριφυλλάρας" του γκαζζέττα, αλλά αυτή η συζήτηση δε βγάζει πουθενά. Που το είδες το πολεμικό κλίμα; Ας μην το κάνουμε θέμα, άλλωστε δεν είδα και τις 15000 να ανεμίζουν, αλλά κυρίως τα λάβαρα της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπαίνω καν στο gazzetta απλά σου λέω δεν μου αρέσει σαν εικόνα όταν παίζουν σύλλογοι μπάσκετ να ανπτύσσεται αυτή η ατμόσφαιρα.. μεγάλη ευθύνη εννοείται έχει και ο τύπος...δεν ξέρω αν θυμάσαι ας πούμε το πρωτοσέλιδο της πράσινης πριν το παιχνίδι

      Διαγραφή
  22. Ο Παναθηναικος εχει 1 μηνα περιπου που ειναι πληρης και μακρυα απο τραυματισμους και ανεβαινει επικυνδινα επιπεδο. Ο Μπραμος με τον Μασιουλις στην αμυνα πραγματικα ειναι για σεμιναριο και ο Ουκιτς οπως ειπε ο Τζιμ αρχιζει να περναει τα μαθηματα στο πανεπιστημιο του ΠΑΟ. Ο Λασμε ειναι το καλυτερο ισως 5 αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη και ο Τσαρτσαρης οσο και να μην το θελουν μερικοι προσδιδει αμετρητες βοηθειες. Βλεπω να ανεβαινει ο Μπανκς και αυτο ειναι απολυτα θετικο. Εξαιρετικη εμφανιση απο Σοφο τους μαδησε τους ψηλους της Εφες και για καποιο λογο ειδα περισσοτερο παθος απο οτι στα προηγουμενα ματς. Πιστευω πως ο ΠΑΟ πρεπει να παει περισσοτερο σε σχηματα με τους δυο φοργουορντ μεσα δηλαδη Μπραμο Μασιουλις και να συνεχισει να παιζει με το αγαπημενο ντραιβ του Ουκιτς που εβγαλε πολλα ελευθερα σουτ. Ιδιο ματς περιπου με την Ρεαλ απλα μπηκαν τα σουτ. Ιδιο αποτελεσμα θα ηταν και με τους Ισπανους αν ειχαμε καποια "Α" ευστοχια και τωρα θα κοιταζαμε την κορυφη του ομιλου.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οταν εχεις δει των ιωαννιδη να λεει στον βοηθο του(επισης ιωαννιδη)''μεταφρασε τα μπινελικια στους ξενους τα ακους" και να λεει στο μισουνοφ"στα 6μετρα οχι στα 5 τους εβαλες στο παιχνιδι το χ... σου" σε τελικο κυπελου με παοκ στο σεφ,ε το βιντεακι με μπλατ ειναι πταισμα!Πολυ πολυ κρισιμη η επομενη αγωνιστικη της ευρωλιγκας παντως,λογικα θα χασει η σιενα στη μοσχα οποτε το ματς στο σεφ εχει μεγαλη σημασια για κατι παραπνω για οσφπ,ο παο πρεπει να παει ματς ματς τον ομιλο του και η ζαλγκιρις(με μαγκραθ) παιζει τα ρεστα της με ρεαλ.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι τόσο τρελή, τόσο τεράστια η χθεσινή νίκη τού Παναθηναϊκού, δεδομένων των συνθηκών της καλοκαιρινής ομάδας και ενδιάμεσα, που μεταφέρει σε δεύτερο επίπεδο την κριτική των παικτών, τόσο που φαίνεται να μην "αξίζει" να αναφερθείς στο διάστρεμμα του Λάσμε, την άμυνα του ούκιτς και τα τρίποντα στο τέλος. Η 4η περίοδος ήταν μαγική, περισσότερο για όσους ήταν μέσα στο γήπεδο, που τους έχει ανταμείψει με αμέτρητες χαρές. Όλοι κοντά στην ομάδα και τίποτα άλλο. Πραγματικά τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. η αμυνα του Παο στο 4ο δεκάλεπτο μπορεί να τον πάει F4.
    Απίστευτη ενέργεια στην άμυνα...απίστευτη...αν μπορέσει και μπει ο gist στο παιχνίδι..χωρίς να κάνει λάθη στις περιστροφές με οποια ομάδα και να παίξει αυτός ο Παο δεν έχει να φοβάται τίποτα.Μπράβο στο RG που διάβασε το παιχνίδι και που δεν έβαλε το Καπόνο(θα μπορούσε να τον βάλει τα 3 τελευταία λεπτά) jim έχεις respect απο μένα αλλα η σημερινή σου ανάλυση είναι on the fly...DK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Nα κανω μια χαζη ερωτηση,ακουσα στην Νοβα και εδω να λετε για καποιον Γκορντον,(επαιξε πανω του αμυνα ο ΔΔ και τον εξαφανησε συμφωνα παντα με την νοβα) ποιος ειναι ρε παιδια,πως τον λενε,ψαχνω εδω με τα στατιστικα και παιχτης Γκορντον δεν εχει, μηπως εννοειτε αυτον που μοιραστηκε με τον ΔΔ την τεχνικη ποινη,σορυ για την χαζη ερωτηση. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=185&seasoncode=E2012#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o jamon lucas einai o gordon

      Διαγραφή
    2. και για οσους δεν ξερουν ειναι ο φιλος του γιο-γιο συμφωνα με τον σπανουλη . κοινο τους στοιχειο οτι δεν μπορουσαν να παιξουν αμυνα ...

      Διαγραφή
  27. καλησπερα και απο μενα
    δυστυχως δεν προλαβα να δω ολυμπιακο οποτε δεν εχω αποψη.για τον παναθηναικο 2-3 πραγματακια.
    1)ο ουκιτς τζιμ,και εδω διαφωνω μαζι σου, δεν θυμισε ποτε τον παλιο ουκιτς,ουτε καν στα 3 πρωτα δεκαλεπτα.δεν ειχε σκοραρει πολυ ,αλλα ειχε γρηγορες αποφασεις και δεν κολλησε την ομαδα σε καμια φαση του παιχνιδιου.επισης οπως ειπες επαιξε καλη προσωπικη αμυνα πανω στο φαρμαρ.
    2)για πρωτη φορα φετος ο παναθηναικος ειχε ισορροπια στο ρυθμο του.δλδ ετρεξε μονο οταν επρεπε και σεταρε οταν επισης επρεπε.στο προηγουμενο παιχνιδι με τη ζαλγκιρις ετρεξε πολυ και εβγαλε σκορ στο τρανζιτιον αλλα χτες ειχε μετρονομο.πηρε ο,τι του αναλογουσε και στο σετ παιχνιδι και στον αιφνιδιασμο.
    3)παρατηρησατε την ενεργεια του σοφοκλη?ηταν 2 κλικ πιο γρηγορος με τη μπαλα στα χερια απο καθε αλλη φορα.επισης περιορισε πολυ το πιβοτ του επιτελους.ο ανθρωπος αυτος ΟΦΕΙΛΕΙ να τελειωνει ολες τις φασεις με τα 2 ποδια κατω και οχι με το ενα.οταν παταει στο ενα(βιαζεται να γυρισει),τον τσεκαρουν και τον βγαζουν εκτος ισορροπιας.
    4)ο γκιστ,τον οποιο θεωρω καλη μεταγραφη,ενθουσιαζεται πολυ.με την αμυνα που μπορει να παιξει απεναντι σε πρωτοκλασσατους κοντους,και με τις εναεριες συναναστροφες με τους αντιπαλους ψηλους που και εκει ειναι πολυ δυνατος.ομως για τον παναθηναικο θα πρεπει να καταβαλλει ακομα περισσοτερη προσπαθεια στα της ομαδικης αμυνας.και το αφηνω εδω.
    5)δεν το κρυβω ,ουτε το εκρυψα ποτε οτι ειμαι φαν του πεδουλακη.προσπαθησα να σκεφτω αντικειμενικα την αποδοση του στο χτεσινο παιχνιδι.κατα τη γνωμη μου ηταν η καλυτερη αποδοση προπονητη σε ολα τα παιχνιδια ευρωλιγκα που ειδα φετος.δεν εχω δει ολα τα παιχνιδια για να προλαβω καποιους.μπορω να αναλυσω ακριβως το γιατι το λεω αυτο σε οποιονδηποτε εχει ορεξη.
    6)η ελλαδα εξαγει μπασκετ και θα πρεπει ολοι μας να το χαρουμε.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Trouble, θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου μιας και γνωρίζεις αρκετά παραπάνω πράγματα, γιατί εχω ακριβώς την ίδια αίσθηση (προσωπικό δικό του καλύτερο παιχνίδι λέω εγώ δεν το βάζω συγκριτικά με άλλους) αλλά εγώ δεν έχω τις γνώσεις για να το στηρίξω, απλώς αυτό είδα, αυτό μου έβγαλε....

      Διαγραφή
  28. Ωραια πραγματα ειδαμε χθες. Για αλλη μια φορα πολυ καλο διαβασμα παιχνιδιου απο τον κοουτς και μαλιστα πολυ καλη διαχειριση του αγωνα κατι π ειχε προβλημα σχεδον σε ολους τους προηγουμενους.
    Διαβασμα του προβληματος γκιστ να μαρκαρει το αντιστοιχο 4αρι και ρικσιμο στην μαχη τσαρτσα και ματσιου π εκαναν πολυ καλη δουλεια. Ειδικα ο τσαρτσα ειναι πολυτιμο εργαλειο να ερχετε απο τον παγκο. Ο ματσιου σαν ελαφρυ 4αρι ειναι αριστος.
    Ο σοφο εκανε ακομη ενα καλο παιχνιδι και απεδειξε οτι οταν παρει την μπαλα εκει π θελει το σκορ εχει γραψει.
    + στον κοουτς για μπανκς π τουλαχιστον εκανε τα απαραιτητα και μακαρι να γινει το ιδιο με καπονο π δν πηρε ουτε λεπτο!!
    Διαμαντιδης λασμε ματσαρα, με τον γκαμπονεζο να δειχνει να ξεπερναει το ντεφορμε του.
    Η διαιτησια κακιστη αφησε για αλλο εναν αγωνα να τρωμε ξυλο, και με βαζει σε σκεψεις για το αν τελικα ο γαυρος ειναι σοφοτερο να παιξει με τσσκ...
    Μπραβο στα παιδια που εδειξαν να το χαιρονται το παιχνιδι ειδικα ο μπανκς και μπραβο στον κοουτς π η ομαδα θυμισε λιγο απο τον παο της α φασης π εκανε παιχνιδαρες.
    Ενα μικρο προβλημα στις επιστροφες π λογικα θα βρεθει η λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επαιζε και ο ukic αδερφε εαν δν το καταλαβες....13π 9 ρ 5 ασ 1 λαθ και εξουδετερωση farmar μαζι με 5π και ολες οι ασιστ δικες του στο τελος οταν κρινοταν το ματς και χωρις ΔΔ μεσα.. νικος λουτρακι

      Διαγραφή


  29. Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έγιναν τα επεισόδια και αν πιστεύει πως μπορεί να γίνει κάτι για να σταματήσει το… πολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

    «Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και έχει τον σεβασμό μου. Μάλιστα, υπήρχαν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού που όποτε με έβρισκαν στο δρόμο ερχόντουσαν και μου ζητούσαν να βγουν φωτογραφίες μαζί μου. Ωστόσο, υπάρχουν οπαδοί και για τις δύο ομάδες, οι οποίοι είναι ανεγκέφαλοι. Αυτούς δεν τους χρειάζεται κανένας από τους δύο συλλόγους. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για να σταματήσουν τα επεισόδια, όπως έχει γίνει και αλλού και όλοι αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν πως σημασία έχει το άθλημα».

    Για το ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη

    «Κοιτάξτε για εμένα χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης στον επιθετικό τομέα είναι ο Ναβάρο, ενώ δεύτερος ο Φερντάνεθ. Ωστόσο, ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης αυτή την στιγμή στην Ευρώπη για εμένα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μετά ακολουθεί ο Σπανούλης. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι νεαροί παίκτες που φαίνεται να έχουν ταλέντο, όμως αυτοί που σας είπα είναι οι κορυφαίοι αυτή την στιγμή. Όλος ο κόσμος βλέπει και ξέρει πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Διαμαντίδης, όμως αυτό που δεν ξέρει είναι ο χαρακτήρας του. Σαν χαρακτήρας είναι φαινόμενο ο Διαμαντίδης. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην παίζει καλά, όμως σε κάθε παιχνίδι δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Οι μεγάλοι παίκτες, όπως ο Ναβάρο, ο Φερνάνεθ, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης πάντα είναι εκεί όταν πρέπει».

    Για τις ομάδες που βλέπει να πηγαίνουν σίγουρα στο final 4 του Λονδίνου

    «Για εμένα οι τρεις ομάδες που θα είναι σίγουρα στο Λονδίνο είναι οι ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα».

    Για τους καλύτερους παίκτες που έχει προπονήσει

    «Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω. Έχω προπονήσει παίκτες όπως οι Σαμπόνις, Κούκοτς, Ρέμπρατσα, Μποντιρόγκα, Διαμαντίδης, Σάρας, Σπανούλης, οπότε καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο για εμένα να διαλέξω…» - See more at: http://www.newspao.gr/2013/03/blog-post_2703.html#sthash.5lDWHXJb.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δικαιώθηκα για το 2πλο της μακάμπι που ΕΠΡΕΠΕ να το πάρει...νομίζω όμως πως άργησε και η κίμκι δε θα της κάνει εύκολα το δώρο...
    Η εφές για μένα έχει δυσλειτουργία στους ψηλούς της και ανικανότητα να βάλει φαντασία στο παιχνίδι της...Ο φαρμαρ παρά τη δημιουργικότητα του,δεν έχει δομημένη οργάνωση και κυρίως τα πικ ν ρολ.Οι σωστές απλές συνεργασίες κοντού ψηλού είναι κλειδί ακόμα στο σύγχρονο μπάσκετ και όσες ομάδες το κάνουν καλά(μπάρτσα,κίμκι,τσσκά,πάο,οσφπ)επιβιώνουν.
    Πίκρα η σημερινή κυανέρυθρη ήττα...αναμενόμενο σε κάποιο σημείο,αρκετά αδούλευτη η ομάδα στον τομέα των καλών συνεργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. jim συγνωμη αλλα κανεις φαουλ με την συνεχιζομενη υποτιμηση του ουκιτς και σ αυτο το αρθρο μετα απο αλλο ενα καλο ματς του κροατη..και φανηκε περισσοτερο στην δημοσιευση των στατιστικων του στις βολες..και ουτε φυσικα ηταν νωθρος..9 ριμπαουντ πηρε!!!φιλικα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χαιρετίζω όλη την παρέα!
    Έτσι όπως το είδα εγώ το ματς ο ΠΑΟ έκανε αρκετά καλό παιχνίδι. O Πεδουλάκης τα πήγε μια χαρά. Και ήταν καλός όχι μόνο στο διάβασμα του αντιπάλου αλλά και στο κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ρισκάρισε να αφήσει τον ΔΔ στον πάγκο σε κρίσιμο σημείο και του βγήκε. Χαμήλωσε το σχήμα με Ματσιούλις στο 4 προς το τέλος για να αντιμετωπίσει τον Σαβάνοβιτς(αν και περίμενα να το κάνει πιο νωρίς, μόλις ο Gist χρεώθηκε με φάουλ, δεν ξέρω αν το άφησε για το τέλος). Και βελτίωσε κατά πολύ την άμυνα του από το 1ο στο 2ο ημίχρονο, κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί(21 & 17 πόντους δέχθηκε στο 1ο & 2ο δεκάλεπτο ενώ 13 & 11 στο 3ο & 4ο αντίστοιχα). Σίγουρα του βγήκαν τα σουτ, ειδικά στο τέλος με καταιγισμό τριπόντων(κάτι που αύξησε τη διαφορά) αλλά με τέτοια άμυνα προχθές, είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη έτσι κι αλλιώς.
    Τώρα επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για τον Ούκιτς. Για μένα έχει ως εξής: ο Κροάτης για να αποδώσει τα αναμενόμενα θέλει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έτσι είναι μαθημένος τόσα χρόνια και με αυτόν τον τρόπο αποκτά ρυθμό στο παιχνίδι του. Μόλις ο Πεδουλάκης το κατάλαβε και άρχισε να του δίνει 30-35λεπτα, ανέβηκε η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή του, ένιωσε απαραίτητος και βγήκε από τη μετριότητα του πρώτου καιρού στον ΠΑΟ. Τον βοηθάει και η συνύπαρξη με τον Διαμαντίδη γιατί ουσιαστικά αφήνει την δημιουργική πρωτοβουλία και τις κρίσιμες αποφάσεις στον αρχηγό και απελευθερομένος παίρνει τις προσπάθειες και τα σουτ που είναι να πάρει και έτσι έρχονται οι 10-15 πόντοι. Αν πρέπει να του δώσω credit για κάτι αυτό είναι η άμυνα. Νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αμυντική προσήλωση που έχει φέτος, καθώς πάντα θα αναλάβει τους επικίνδυνους guard του αντιπάλου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκεί, ναι... Άλλα κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι υπερβάλει ο Jim. Είναι ένας χρήσιμος παίκτης(όπως και οι Maciulis, Bramos) που απλά λόγω θέσης και απουσίας εναλλακτικών λύσεων γίνεται πολύ κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας.
    Από τους υπόλοιπους, Lasme τρομερός, ξεχώρισε. Και μετά ακολουθούν οι άλλοι. Ο Banks για μένα απέδειξε χθες ότι η ομάδα χρειάζεται τέτοιους παίκτες(που μπορεί να είναι ο Kapono στο επόμενο) που θα έρθουν από το πάγκο και ενώ ο αντίπαλος δεν τους υπολογίζει θα δώσουν κάποιους πόντους, θα ξεκολλήσουν την ομάδα επιθετικά και θα δώσουν το απρόβλεπτο. Κατά τα άλλα παρατήρησα χθες ότι η ομάδα πήρε ό,τι μπορούσε περισσότερο από τους παίκτες της. Από Σόφο τα 10-15 ποιοτικά λεπτά που σε αισθάνεται η άμυνα στο ζωγραφιστό και προκαλεί φθορά, από Τσάρτσα τις σκληρές άμυνες και το μυαλωμένο παιχνίδι, από Bramos τα σουτ, από Maciulis την προσαρμοστικότητα στην άμυνα και ενίοτε το σουτ, στον Banks αναφέρθηκα και βέβαια δεν έκανα λόγο για Lasme και Διαμαντίδη. Μόνο από Gist που πέρασε και δεν ακούμπησε και Kapono(που δεν χρησιμοποιήθηκε) δεν πήρε κάτι. Άρα είχε και σωστή διαχείριση υλικού.
    Εν κατακλείδι, μια καλή νίκη από πολλές πλευρές αλλά τίποτα παραπάνω. Έχουμε δρόμο ακόμα... Και ακόμα και αν τερματίσει τέταρτος, όλα παίζονται... Ψαλίδα υπάρχει, αλλά όχι τόσο μεγάλη!

    ΥΓ: Έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη διαφορά, σίγουρα, όπως μεγάλη ευκαιρία ήταν να πάρει το ματς του πρώτου γύρου με τη Ρεάλ. Αν τα είχε εξασφαλίσει θα μιλάγαμε για πρωτιά. Όμως με το "αν" δε γίνεται δουλειά...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Jim ευχαριστούμε για την ανάρτηση για άλλη μια φορά. Εγώ θα ταχθώ λίγο στο πλευρό όσον αναφέρουν τον Ούκιτς ότι έκανε πολύ καλό παιχνίδι και όχι μόνο στο τέλος και θα πω κάτι που έλεγα στις αρχές και κάποιοι δυσπιστούσαν... όταν δουλεύεις δίπλα σε έναν από τους καλύτερους αν είσαι λίγο ξύπνιος κάτι θα μάθεις, κάτι θα αρπάξεις... θα φανώ λοιπόν αιρετική και θα τολμήσω να πω πως αν η ομάδα συνεχίσει έτσι ανεβάζοντας ρυθμούς γιατί αυτό κάνει τον ένα μήνα και κάτι που προπονείται πλήρεις και αν βρεθούν σε καλή μέρα παραπάνω από ένας από τους συνήθεις ύποπτους, εννοείται παίζοντας την ίδια άμυνα, με το ίδιο διάβασμα παιχνιδιού και με το ίδιο κοουτσάρισμα, ίσως και να μπορέσει να χτυπήσει ακόμα και το παιχνίδι με τη Ρεάλ έξω.... άποψη ? εύλογος πόθος ? διαίσθηση ? Θα φανεί... σαφώς και πάμε βήμα βήμα, βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αλλά όπως είπε κι ο Μανωλόπουλος και αυτός ο χαρακτήρας πρέπει να χτίζεται στην ομάδα, πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Χαιρετίσματα σε όλη την παρέα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρυ για κάποια ορθογραφικά και κάτι μικρά συντακτικά λαθάκια, αλλά 4.30 ξημερώματα μετά από έξοδο δικαιολογούνται... αλλά να τι μας έχει κάνει ο Jim, αντί με το που γυρίσεις να την πέφτεις για ύπνο, να την πέφτεις στον υπολογιστή και να ψάχνεις για τη νέα ανάρτηση χιχι....

      Διαγραφή
    2. ναταλια σαν να φοβασε να μιλησεις στο jim μου φαινετε...οσοι ηταν στο γηπεδο καταλαβαν τι εμφανιση εκανε ο ukic..απλως καποιος αντι να γραψει τα στατιστικα του ματς 13π 9ρ 5ασ 1λ και πρωτος στο ranking απο τους 24 θυμηθηκε στατιστικα σε βολες και τριποντα και "ξεχασε"τα υπολοιπα...τεσπα κριμα γιατι οσοι διαβαζουμε το site καιρο τωρα εχουμε μαθει αρκετα πραγματα και γινεται πραγματικα καλη δουλεια εδω μεσα ειδικα στο scouting..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΟΜΩς ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ..

      Διαγραφή
    3. Ποτέ δε φοβάμαι και τίποτα χιχι .....απλώς πάντα εκφράζομαι με σύνεση....και περίσσια ευγένεια θα έλεγα, ειδικά προς ανθρώπους που εκτιμώ.....και εγώ στο γήπεδο ήμουν αλλά δε λέει κάτι αυτό, ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή.

      Διαγραφή
  34. Κολοσσός-ΠΑΟΚ 65-70 Ρέθυμνο-Πανιώνιος 78-68 Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχα
    Μέμπερ οβ Μπίδης φαν κλαμπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μπαοκ φορ εβερ

      Αγαπω μπαρμπαμπιδη

      Αχχχχχχ

      Διαγραφή
  35. jim νομίζω πρέπει για γίνει και μια αναφορά στις πολλές χαμένες βολές του παο γενικά παρατηρώ ότι φέτος στις βολές δεν υπάρχει σταθερότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τζιμ,με τον ουκιτς δεν εισαι καθολου δικαιος,φιλε...μα καθολου ομως!σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου,ο ροκο ειχε κατι να δωσει στην ομαδα,οχι και νωθρος!ποτε με τα ριμπαουντ,ποτε με την αμυνα στον φαρμαρ(μετα απο σπανουλη,ποποβιτς,πηρε και την ταυτοτητα του φαρμαρ,μην το προσπερναμε ετσι ευκολα αυτο),μετα με καθοριστικα καλαθια,σε ολη την διαρκεια ηταν θετικοτατος και στην τελικη απο τους καλυτερους της ομαδας,μαζι με λασμε,μητσο.φυσικα και πιστωνεται σε μεγαλο βαθμο στον πεδουλακη η μεχρι τωρα βελτιωση του παικτη,αλλα κατι εκανε και ο ιδιος ο ουκιτς,δεν νομιζεις;οταν ολο το γηπεδο μουρμουριζε καθε φορα που επιανε την μπαλα,οταν του γ...σαν την ψυχολογια,αυτος δεν μασησε,τον πεισμωσε(αν και θα ηταν πολυ λογικο να τον παρει τελειως απο κατω,και να τον τελειωσει για φετος)και 'αναγκασε' μεσα σε 1,5 μηνα να τον χειροκροταει πλεον ολο το γηπεδο!!μαγκια του πεδουλακη που τον πιστευε ακομη και οταν σερνοταν,μαγκια και του ουκιτς ομως,που εσκυψε το κεφαλι και βελτιωθηκε κατα πολυ..
    μην εισαι τοσο αδικος τζιμαρα,γιατι χτυπαει ασχημα ο τροπος που γραφεις για τον ουκιτς,που ψαχνεις να βρεις τα αρνητικα του και κανεις μια απλη αναφορα σε μερικα,απο τα πολλα ομως θετικα που εκανε...!δεν ξερω αν θα συνεχισει ετσι,πιστευω οτι θα το κανει γιατι ειναι καλος παικτης,το ξερει το μπασκετ,απλα ειχε μαθει να παιζει αλλιως μεχρι τωρα..
    η ομαδα με λιγο μεγαλυτερη προσοχη στο παιχνιδι με ρεαλ,και για ενα καλαθι χθες,θα ηταν σιγουρα,πιστευω μεσα στις 2 πρωτες θεσεις..δεν τα καταφερε ομως και τωρα παλευουμε για 3-4 θεση,το θεωρω πολυ δυσκολο,παρα πολυ για την δευτερη θεση πλεον.αν περναμε την διαφορα θα ειχαμε ελπιδες..
    οταν παιζουμε αμυνα και βγαζουμε ενεργεια,μπορουμε να κερδισουμε οποιαδηποτε ομαδα,σε οποιαδηποτε εδρα!το θεμα ειναι να αποκτησουμε σταθεροτητα..,οταν θα περιορισουμε τα 'κενα' μας διαστηματα στο παιχνιδι,θα ανεβουμε 1 επιπεδο σαν ομαδα.και πραγματικα δεν θα με τρομαζει κανενας αντιπαλος,οπου και αν παιζουμε.δεν ξερω ομως αν θα προλαβουμε να βελτιωθουμε σ'αυτον τον τομεα του παιχνιδιου,γιατι παιζει ρολο και ποσο δεμενη ειναι μια ομαδα,και ειναι δυσκολο για τον παναθηναικο των τοσων αλλαγων να το πετυχει ευκολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nai ka gw akrivws tta idia pisteuw gia roko oti htan k mvp oxi mono epidi eixe to megalutero rankinbg alla epidi fenotan kai olas

      Διαγραφή
  37. Oλα σωστά αδελφέ.
    Του κάθησε κέντα του ΟΣΦΠ πέρσι με Χάινς και Λό.
    Είχε κλεμμένο και το Σπανούλη από μάς , μαζί με Ντούντα έφιαξε ένα όμορφο κορμο που με Πάπ και Πρίντεζη είναι μιά σκληρή ομαδούλα και τίποτα παραπάνω.
    Πέρσι το πήρε με το τελευταίο σούτ κι αφού είχε κοιμηθεί ο Πανάγαθος όντας 20 πόντους πίσω από την ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΤΣ.Σ.ΚΑ.
    Κάτι τέτοιες ομαδούλες κάνουν ένα μπάμ κάθε 20 χρόνια όπως η Ζαλγκίρις το 1999.
    Καμμία σχέση με την ομαδάρα του ΟΣΦΠ το 1997 που το πήρε περίπατο και δικαιότατα.
    Θα ξεφουσκώσει το ΟΣΦΠΑΚΙ.
    Και του χρόνου αν δεν χρυσώσει τον Σπανούλη τον βλέπω πάλι σε ένδοξες μέρες Παπαστράτειου.
    Gelalitaly Bianco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο σας ποναει αυτο το ευρωπαικο

      Διαγραφή
    2. nai ti na sou po.Oute 7 na eixate xaxaxaxa.

      Διαγραφή
    3. Και οσο για το ομαδουλα που γραφεις , αυτη η ομαδουλα σας εχει απο κατω σε νικες περυσι και φετος επομενως δεν δικαιουσαι να μιλας.

      Διαγραφή
    4. Aυτό ακριβώς σου λέγαμε και εμείς δεκαπέντε χρόνια και δεν έλεγες να το καταλάβεις.
      Πάντως πάνω στις νίκες πέρισυ νομίζω ότι είχαμε τις ίδιες μαζί με το κύπελλο και ότι το πλεονέκτημα έδρας το χρωστάς στην Καβάλα μιας μεταξύ μας και στo πρωτάθλημα είμαστε 1-1 και ήμουνα στο +3 αλλά και στο ανεκδιήγητο παιχνίδι με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Για φέτος μέχρις στιγμής έχεις το πάνω χέρι. Μέχρι στιγμής...

      Διαγραφή
    5. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

      Aυτό ακριβώς σου λέγαμε και εμείς δεκαπέντε χρόνια και δεν έλεγες να το καταλάβεις.
      Πάντως πάνω στις νίκες πέρισυ νομίζω ότι είχαμε τις ίδιες μαζί με το κύπελλο και ότι το πλεονέκτημα έδρας το χρωστάς στην Καβάλα αλλά και στο ανεκδιήγητο παιχνίδι με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, μιας μεταξύ μας και στo πρωτάθλημα είμαστε 1-1 και ήμουνα στο +3 . Για φέτος μέχρις στιγμής έχεις το πάνω χέρι. Μέχρι στιγμής..

      Διαγραφή
  38. Εγω θα γραψω για τον Ουκιτς οτι κανει εδω και ενα μηνα καταθεση ψυχης, πρεπει να το αναγνωρισουμε αυτο,θα ηθελα να ηξερα αν καποιος που θα κολλαγε καλυτερα στη θεση του, θα τα εδινε ολα, υποθετικα παντα....και εδω ερχεται και κολλαει το ποσο βαρια φανελα εχει αυτη η ομαδα, που ενας παιχτης καποιου συγκεκριμενου στυλ και γνωστος μπασκετικα προσπαθει να εναρμονιστει σε αυτην.
    Συνολικα ολη η ομαδα νομιζω οτι ωρες-ωρες κανει υπερβαση...πχ. παιζοντας με Ζαλγκιρις και Εφες που εχουν μεγαλα ροστερ και με πολλα χρηματα τις κερδιζει με 7-8 ουσιαστικα παιχτες
    υγ Σωτηρια η αλλαγη του Μητσου στην 4η περιοδο που φανηκε πολυ κουρασμενος, οπως σε αρκετα ματς στο φιναλε.Ενταξει ο Μητσος ειναι τεραστιος αλλα δεν μπορει να παιζει 37 λεπτα,ευτηχως το καρο το τραβηξε ο Ουκιτς,και για αυτο θα του δωσω το τιτλο του mvp.
    υγ2 φοβερη ομαδικη αντιμετωπιση του Σαβανοβιτς στο δευτερο ημιχρονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζαλγκίρις με πολλά χρήματα???

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστο αυτο που εγραψες Νιονιο για τον Ουκιτς..Καταθεση ψυχης και δινει μεγαλο αγωνα να προσαρμοστει και να προσφερει οτι καλυτερο μπορει..Συν το οτι σαν χαρακτηρας δεν δημιουργει το παραμικρο προβλημα και δεν εχει δωσει κανενα δικαιωμα..

      Διαγραφή
    3. ενταξει φιλε μπορει η Ζαλγκιρις να μην εχει τοσο μεγαλο μπατζετ,αλλα σιγουρα εχει βαθος στο ροστερ...

      Διαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΙΑ!!θα συμφωνησω με αρκετους που λενε οτι ηταν μια μετρια αναλυση για τα δεδομενα του jim.καταρχας θα ξεκινησω απο το οτι δν αναφερει καθολου την πολυτιμη παρουσια του τσαρτσαρη(εκτος απο το οτι εκοψε 2 εφνιδιασμους)οχι τοσο στο μαρκαρισμα του σαβανοβιτς οσο στο οτι τον ποσταρε τον κουρασε του εβαλε καλαθια και μοιρασε και ασιστ..κομβικο σημειο του παιχνιδιου για εμενα και λαθος του rg που δν το διαβασε απο την αρχη!!δν θα ειχαμ,ε δεχτει τοσους ποντους..οσον αφορα τον ukic νομιζω οτι εχει φανερα προβλημα και κακως γιατι εχει κανει τοσες σωστες αναλυσεις..και στο κατω κατω δν μπορεις να πεσεις σε ολα μεσα..το να επιμενεις ομως και να προσπαθεις να κανεις κακο στον παιχτη προτασοντας τα ποσοστα του και οχι ολα τα στατιστικα του(εχει βελτιωθει σε ασιστ ριμπαουντ κλεψιματα στο τοπ 16)αυτο δειχνει εμπαθεια...με σεβασμο ..νικος λουτρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα στην παρέα.
    Jim τελικά είσαι πολύ διπλωμάτης και καλά κάνεις: "ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ίσως η 3η θέση και το μειονέκτημα έδρας φαντάζουν καλύτερα από την 2η με ενδεχόμενο σταύρωμα με τον Μεσίνα"
    Κατά την δικιά μου ταπεινή άποψη ο "χρονομέτρης" είναι το νούμερο 1 φαβορί για να το σηκώσει. Και το πιστεύω από το καλοκαίρι, που σαν παναθηναικός που είμαι, έψαχνα να βρω μια ομάδα που θα κοντράρει τον ολυμπιακό. Τα πολλά και δυνατά φιλικά που έδωσε έδειξαν την δυναμική του. Φυσικά τότε οι αντίπαλοι γνωριζόταν ακόμα. βέβαια τώρα που μαθαίνουν να παίζουν σαν ομάδα ο ολυμπιακός τελειοποιεί το δικό του παιχνίδι δουλεύοντας τις λεπτομέρειες.
    τα πλεονεκτήματα του είναι:
    1.το πιο βαθύ ροστερ στην λίγκα(και ας υστερεί απέναντι σε κάποιες ομάδες στη θέση 5)
    2.οι παίχτες μπορούν να παίζουν για όλοκληρο παιχνίδι με φοβερή ένταση λόγω ηλικίας, σωματικών προσόντων-έλλειψη τραυματισμών, κούρασης(μεγάλη ατυχία που έχασε τον μάτζαρη)
    3.Σπανούλης
    4.Εμπειρία σαν ομάδα
    Για μένα ο μεσίνα είναι αυτός που θα αποφύγει τον ολυμπιακό. Αν έχει μυαλό ο μπαρτζώκας θα πρέπει να επιδιώξει να πέσει με την cska, γιατί σε σειρά αγώνων είναι το φαβορί απέναντι σε οποιονδήποτε. τα guard της cska θα τα φτίσουν απέναντι στα guard του ολυμπιακού. Αποκλείοντας τους ρώσους πηγαίνει λονδίνο και το παίρνει αέρα. Όπως ο ομπράντοβιτς στη βαρκελώνη. Καλά για το πρωτάθλημα δεν το συζητάω. το 'χει σίγουρο.

    Υ.Γ. φυσικά και δεν θεωρώ ότι o Ολυμπιακός θα περάσει εύκολα την cska. Απλά πιστεύω ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να την αποκλείσει σε σειρά 4-5 αγώνων παρά σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο στο f4.


    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. το πιο βαθυ ροστερ στην ευρωλιγκα το εχει η ρεαλ εχει 12ο παικτη που σε πολλα ματς δεν χρησιμοποιειται καν τον ποτσιους και ακολουθει η μπαρτσελονα

      2. αυτο που λες ειναι λιγο αοριστο για το ηλικιακο πχ η ρεαλ μονο εναν 30αρη εχει το ρεγες και εχει παικτες που βγαζουν απιστευτη ενεργεια μεσα στο γηπεδο οπως ο ρουντι και ο ντρειπερ. ετσι κι αλλιως σε πιο υψηλο τεμπο στην ευρωλιγκα παιζει η σιενα και νομιζω ακολουθει η μπαρτσελονα παρ οτι εχει και μεγαλους ηλικιακα παικτες στην συνθεση της.........

      3. διαμαντιδης,ναβαρρο,ρουντι..........

      4. εμπειρια ο ολυμπιακος με τους περισσοτερους παικτες του να ειναι ατιτλοι μεχρι περυσι...... αμα δεις τα ροστερ τσκκα,μπαρτσελονα,ρεαλ δεν υπαρχει θεμα συγκρισης σε τιτλους και παραστασεις με τους παικτες του ολυμπιακου...............

      5. 2η συνεχομενη χρονια να κατακτησεις ευρωλιγκα εκτος των αλλων δεν αφηνει και ο μπερτομεου το εκανε η μακαμπι γιατι ειχε τετοια ομαδα που ουτε η διαιτησια δεν μπορουσε να την κερδισει αντιθετα περυσι στον ημιτελικο με την τσσκα ο παναθηναικος σφαχτηκε.........

      6. ο ολυμπιακος μπορει να ειναι η μονη ομαδα που εχει ατιτλο προπονητη στην ευρωλιγκα ακομα και ο πεδουλακης πηρε το κυπελλο και στα φαιναλ φορ μετραει πολυ ο προπονητης................

      παρολα αυτα ο ολυμπιακος εχει καλη ομαδα πιθανον θα ειναι στο φαιναλ φορ αλλα οι πιθανοτητες κατακτησης του νομιζω ειναι λιγοστες. αμα αντι του περκινς που δεν τον χρειαζεται ειχε παρει ενα καλο 5αρι θα ειχε αυξημενες πιθανοτητες.................

      bodiroga

      Διαγραφή
    2. ρε αδερφέ κοιτάς τα δέντρα ή τα κλαδιά και όχι το δάσος.
      Το ότι έχει το πιο βαθύ ρόστερ δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και μοναδικός.
      Στο 2 πιάνεσαι κυρίως από την ηλικία.
      Για το 3. (Σπανούλης) δεν υπονοώ ότι είναι καλύτερος των υπολοίπων αλλά είναι ηγέτης της ομάδας και μπορεί να δώσει πολλά. όπως και οι άλλοι που ανέφερες στις ομάδες τους.
      4. εμπειρία ως ΟΜΑΔΑ όχι σαν παίχτες. πάλι δεν εννοώ ότι δεν υπάρχουν άλλες εμπειρες ΟΜΑΔΕΣ. (και η φενερ με τη λογική σου είναι έμπειρη ομάδα και όχι ομάδα με έμπειρους παίχτες)
      Το 5. ασχολίαστο. καθαρά μπασκετικά προτιμώ να συζητάμε και όχι παρασκηνιακά.
      Στο μόνο που συμφωνώ 100% μαζί σου είναι στο θέμα προπονητή (το 2ο μεγάλο μειονέκτημα του γαύρου μαζί με αυτό του ψηλού που ανέφερα και προηγουμένως). όχι επειδή είναι άτιτλος. αλλά όσο καλός και να είναι σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτεροί του.
      Συμπερασματικά συμφωνούμε ότι θα πάει στο f4. απλά εγώ θεωρώ ότι είναι ευκαιρία να πετάξει την cska εκτός λονδίνου για να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του.

      Ο ίδιος Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Έλα φίλε, ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ (αυτό δε χρειάζεται συζήτηση)αλλά όταν έχεις τον Μεσίνα απέναντι σου σίγουρα δεν μπορείς να λογίζεσαι φαβορί (τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα). Σαφώς ο Ιταλός θα προσπαθήσει να αποφύγει τον ΟΣΦΠ. Η Μοντεπάσκι είναι πολύ πιο βολική.. Στα γκαρντ π.χ. υπερέχει η ελληνική ομάδα, στη φροντκόρτ όμως θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Όχι το πιο βαθύ ρόστερ αποκλειστικά δε το έχει, πλέον όμως με τον Πέρκινς ένα από τα βαθιά και καλά δομημένα όμως ναι. Σε μια σειρά 5 ματς υπάρχει αλήθεια γιατί κερδίζει σχεδόν πάντα η καλύτερη ομάδα.. Θα δούμε..

      Διαγραφή
    4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΙΑ!!θα συμφωνησω με αρκετους που λενε οτι ηταν μια μετρια αναλυση για τα δεδομενα του jim.καταρχας θα ξεκινησω απο το οτι δν αναφερει καθολου την πολυτιμη παρουσια του τσαρτσαρη(εκτος απο το οτι εκοψε 2 εφνιδιασμους)οχι τοσο στο μαρκαρισμα του σαβανοβιτς οσο στο οτι τον ποσταρε τον κουρασε του εβαλε καλαθια και μοιρασε και ασιστ..κομβικο σημειο του παιχνιδιου για εμενα και λαθος του rg που δν το διαβασε απο την αρχη!!δν θα ειχαμ,ε δεχτει τοσους ποντους..οσον αφορα τον ukic νομιζω οτι εχει φανερα προβλημα και κακως γιατι εχει κανει τοσες σωστες αναλυσεις..και στο κατω κατω δν μπορεις να πεσεις σε ολα μεσα..το να επιμενεις ομως και να προσπαθεις να κανεις κακο στον παιχτη προτασοντας τα ποσοστα του και οχι ολα τα στατιστικα του(εχει βελτιωθει σε ασιστ ριμπαουντ κλεψιματα στο τοπ 16)αυτο δειχνει εμπαθεια...με σεβασμο ..νικος λουτρακι

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα σε όλη τη μπασκετοπαρέα. Είδαμε δύο καλές εμφανίσεις απέναντι στους γείτονες, που επιβεβαιώνουν ότι όσο λεφτά και να βάλουν θα απέχουν από τις Ελληνικές, οι οποίες έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να κάνουν θαύματα νε λίγα υλικά.
    Τον Ολυμπιακό δεν τον είδα και δεν σχολιάζω αν και όπως φαίνεται επικράτησε άνετα και κέρδισε και μια καλή εμφάνιση από τον Πάουελ που την είχε ανάγκη.
    Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έκανε μια καλή νίκη κόντρα στο τρένο της Εφές. Επιτέθηκε με πολλά πρόσωπα και τρόπους και ο κόουτς Πεδουλάκης χρησιμοποίησε στο κατάλληλο εκάστοτε χρονικό σημείο όλα του τα όπλα. Μαεστρικός ήταν. Πολύ καλή άμυνα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ο Ούκιτς ήταν για άλλη μια φορά ουσιαστικός και πάρα πολύ χρήσιμος για την ομάδα, ο Μπανκς βοήθησε κι αυτός πολύ, ο Λάσμε με τέτοιες εμφανίσεις μας έχεικάνει να ξεχάσουμε (όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν) τον Μπατίστ.
    Και μερικά πράγματα για εμάς εδώ στο μπλογκ. Μερικοί πιστεύω έχουν μια περίεργη ανάγκη να επιβεβαιώνει το Τζιμ το κατά πόσο ένα παίκτης ειδικά του Παναθηναϊκού, έχει παίξει καλά. Εντάξει, το Α και το Ω αυτού εδώ του χώρου είναι ο Τζιμ, αλλά ρε παιδιά άμα βλέπεις κάτι στο γήπεδο και σ αρέσει δεν είναι ανάγκη να περιμένεις επιβαβαίωση από τον Τζιμ όσο μεγάλος γνώστης του μπάσκετ και να είναι. Για μένα λοιπόν ο Ούκιτς ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια του ματς, όπως φαίνεται και αλλοι έχουν αυτή την άποψη, άρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη αυτό να επιβεβαιωθεί. Ούτε άδικος είναι ο Τζιμ ούτε τίποτα, απλά την γνώμη του λέει..
    Και για το θέμα ταβανιού του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω, αν πραγματικά μπορούμε να βάλουμε ταβάνι στον φετινό Παναθηναϊκό. Πάντως η 8άδα είναι μια χαρά και από κει και πέρα θα το δούμε ξανά το πράγμα. Εφόσον φτάσουμε στους 8 ότι και να γίνει μετά εγώ θα είμαι ΟΚ. Πράγματι, για μια ομάδα με το βάρος αλλά και το ρόστερ που είναι αξιοπρεπές, του Παναθηναϊκού μπορεί απλά η 8άδα να μοιάζει λίγη αλλά αν σκεφτείς τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας καθόλη τη χρονιά , η 8άδα είναι μια χαρά. Η χρονιά δεν παύει να είναι μεταβατική, τα καλά αποτελέσματα μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε τον στόχο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνωμη φιλε,αλλα εδω ο τζιμ γραφει και μεις σχολιαζουμε απο κατω,ετσι δεν γινεται;οταν λοιπον για εναν παιχτη,που εχει γινει τοσο μεγαλο θεμα,ακομη και στο γηπεδο,και ξερουμε οτι ο τζιμ δεν εχει και την καλυτερη αποψη γι'αυτον,και σε ματς στο οποιο ο ουκιτς ειναι απο τους καλυτερους του γηπεδου,ο τζιμ σχολιαζει με καπως αρνητικη διαθεση,ε τοτε ειναι ενας λογος να το σχολιασουμε και να κρινουμε και μεις!!
      δεν κατακρινει κανεις τον τζιμ,προς θεου δλδ,ουτε θα γραφει ο,τι αρεσει στον καθεναν να ακουει,αλλα δεν νομιζω οτι απαγορευεται να σχολιαζουμε τα γραφομενα του,ειδικα οταν σε καποια σημεια ισως ειναι λαθος...εκτος και αν εχει το αλαθητο του ΠΑΠΑ,και αυτα που λεει ειναι νομος,και δεν τον κρινει κανεις!!!
      ειμαι σιγουρος οτι ο τζιμ,δεν εχει κανενα προβλημα να σχολιασουμε το οτιδηποτε,γι'αυτο φιλε Madness,δεν χρειαζεται να γινεσαι ο δικηγορος του,ας πουμε...!στο λεω με καλη διαθεση,δεν θελω να στο παιξω εξυπνακιας,αλλα ρε φιλε εδω μεσα σχολιαζουμε αυτα που γραφει ο τζιμ και λεμε την αποψη μας!για ποιο λογο να μην σχολιασουμε κατι,στο οποιο ο τζιμ ειναι αδικος στον δικο του σχολιασμο;ναι ειναι η αποψη του,αλλα κανω κακο αν την σχολιασω;αν ηταν ετσι,δεν υπηρχε λογος να γραφει κανεις εδω μεσα,θα διαβαζες απλα το κειμενο του και ειτε θα συμφωνουσες,ειτε θα διαφωνουσες,και θα πηγαινες παρακατω...!

      Διαγραφή
    2. Πιστευω οτι εχεις δικιο φιλε αλλα και τα παιδια εοχυν ενα δικιο, αφου ναι ο ουκιτς νωθρο δν τον ελεγες. τουλαχιστον στην αμυνα στο πρωτο μερος και επιθεση- αμυνα στο δευτερο εκανε τα μεγιστα και εχει βελτιωθει στα τελευταια παιχνιδια. Καλη ειναι η κριτικη να γινεται οχι ομως του τυπου π διαβαζα σε αλλα ποστ 'τζιμ τι πτυχια εχεις κτλ κτλ'
      Γενικα το ποστ δν ειναι απο τα καλητερα του τζιμ αφου σαν βιαστικο μ κανει οσο το διαβαζω. Περιμενα μεγαλυτερη αναφορα στον αρτζι π εχει ακουσει τα παντα και στο συγκεκριμενο παιχνιδι ηταν αριστος.

      Διαγραφή
    3. η διαφορα ειναι κρις οτι τεχνηεντως ο τζιμ γραφει για συγκεκριμενα στατιστικα του ουκιτς..και αυτο ειναι χτυπημα κατω απο την μεση..απαραδεκτο για μενα..και χρηζει μεγαλης κριτικης για τον τζιμ..

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    9. dim.z. μάλλον δεν έπιασες το νόημα! το αντίθετο ακριβώς κάνω από το να το παίζω δικηγόρος του Τζιμ!!

      Διαγραφή
  43. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ Η ΕΦΕΣ...ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Η CSKA?? Ι DONT THINK SO...
    YG..ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...
    DEJAN BODIROGA 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αχ αν και μαρεσει η τοση τεστοστερονι εδω μεσα θα σας παρακαλουσα να μην μαλωνετε μωρε τρελες

    Αχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχει βελτιωσει το σουτ του ο καββαδας ή μου φανηκε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα στα παιδιά..! Πολύ κόσμο βλέπω και ευχαριστώ.
    Λοιπόν shut the fuck up και ακούστε (την βλέπω Μπλατ παναθεμά με..)

    Το Hoopfellas είναι αυστηρό αλλά δίκαιο. Οι παλιοί αναγνώστες που ξέρουν τη διαφορετικότητα της σελίδας το γνωρίζουν αυτό, καλά θα κάνουν να το μάθουν και οι νέοι.

    Ούκιτς: Την προηγούμενη εβδομάδα είπαμε μπράβο στο παιδί, το είπαμε και τώρα, αλλά δε θέλετε να το δείτε. Κάνει μεγάλη προσπάθεια καιρό τώρα υπό τον Πεδουλάκη (αυτός το πιστώνεται πιο πολύ) είναι εξαιρετικός χαρακτήρας (το πιο σημαντικό για εμένα) και από τη στιγμή που νιώθει καλύτερα ψυχολογικά αποτελεί σημαντικό κομμάτι. Καμία "πρεμούρα" λοιπόν με το παιδί από εμένα, ισα ίσα με έχει εκπλήξει ευχάριστα (όπως και οι Λο-Ντόρσεη πέρυσι)και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει και ας πάνε οι αναλύσεις ας πάνε και οι εκτιμήσεις.. Ούτε όταν τόσο καιρό δεν απέδιδε καλά τον έκραξα γιατί "ήταν πεσμένος κάτω" (όπως δε το έκανα και για τον Γκιστ τώρα) ούτε διθυράμβους θα γράψω σε τέτοιες εμφανίσεις.
    Όσον αφορά τον Πεδουλάκη, είναι γνωστό ότι είμαι υπέρ του κόουτς (κάπου διάβασα ότι είμαι κατά.. μάλλον δε διαβάζεται πολύ σωστά)από την αρχή της σεζόν και μάλιστα μου είχατε πει πολύ από εσάς ότι τον "προστατεύω" άδικα. Διαφωνώ με κάποιες επιλογές του στη στελέχωση αλλά στο coaching θεωρώ ότι έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Ο βαθμός του είναι υψηλός μέχρι τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Τζιμάκο. που πας να βγάλεις άκρη. Εδω σε κράζουν μερικοι γιατι αποθεώνεις τον παο και ταυτόχρονα μερικοί γιατί δεν τον αποθεώνεις αρκετά.
      Θα ήθελα την άποψή σου για το σκεπτικό μου πιο πάνω αν ευκαιρείς.

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Ε ναι αφου εχουμε ξερουμε αλλιως.. στις νικες ειναι παιχταραδες.. στις ηττες ειναι μπαζα. πριν λιγο καιρο διαβαζα οτι λαθος π εφιγε ο πανκο.. τωρα δν τον θελει ουτε η μαλαγα και διαβαζω τι παιχτουρα π ειναι ο γκιστ.
      Οι παιχτες ειναι περιεργο πραγμα. θελουν τις καταλληλες συνθηκες να αποδωσουν. Για μενα ειναι θεμα προπονητη (και θελησης παιχτης βεβαια) για το αν ενασ παιχτης θα δωσει οτι μπορει να δωσει σε μια ομαδα. το ειπες αλλωστε και εσυ νομιζω οτι ο ο ουκιτς το οτι μπαινει σιγα σιγα στην ομαδα ειναι θεμα του αρτζι αλλα και του ιδιου του παιχτη. το καλοκαιρι θα κανουμε τον απολογισμο για παιχτες οπως ο ουκιτς ο μπανκς και ο καπονο

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Για τον RG εγώ είμαι που είπα ότι δεν είσαι "και τόσο φανατικός υποστηρικτής του"...δεν είπα ότι δεν τον πας, έχεις πει ότι είναι πραγματικός "coach" με ότι συνεπάγεται αυτό...απλά έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν είσαι και τόσο φανατικός υπέρμαχός του...αν κάνω λάθος, με διορθώνεις....

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς.. Έχω πεί και άλλα.. Το "πραγματικός κόουτς" Αντώνη είναι κοπλιμέντο ή κάνω λάθος? Για εμένα είναι και μάλιστα πολύ κολακευτικό..

      Διαγραφή
    6. Προφανώς και είναι θετικό, ένας πραγματικός coach που μπορεί να στήσει την ομάδα, να δείξει συστήματα, να πάρει αποφάσεις την ώρα του αγώνα, να "δει" ποιος παίκτης είναι σε μέρα και ποιος όχι, κ.α. Δεν του βγαίνουν όλα -φυσικό αυτό- αλλά το παλεύει μέχρι όσο δεν πάει (και εδώ θυμίζει Ζοτς, όχι βέβαια σε τέτοιο επίπεδο).

      Από την άλλη όμως, όπως έχει δείξει και στον ΠΑΟ, είτε αυτός είτε οι συνεργάτες του, δεν κάνουν πάντα τις καλύτερες επιλογές ξένων, προφανώς γιατί δεν τους ξέρουν αφού δεν τους βλέπουν δια ζώσης και live μέσα σε παιχνίδια...άρα το team management του θέλει ακόμα λίγη δουλειά (ή απλώς εμπειρία)...

      Διαγραφή
    7. Δημητρη βλεπω οτι βαζεις στον RG υψηλο βαθμο και θα συμφωνησω ΕΝ ΜΕΡΕΙ μαζι σου.Η ομαδα κατεκτησε το κυπελο ελλαδας φενεται να περναει στην επομενη φαση της ευρωλιγκας και να διεκδικει με καλες αξιωσεις και το πρωταθλημα.Αλλα εγω θα σου θεσω μια ερωτηση πηγαινωντας σε σε αλλο επιπεδο τη συζητηση χωρις να θελω να δημιουργησω κλιμα και ισως σε λαθος χρονο..Πιστευω λοιπον πως ο αρτζι σημαδεψε σκοπιμα το παιχνιδι τελικου βαζωντας σε δευτερη μοιρα το παιχνιδι πρωταθληματος με ολυμπιακου θυμησου ποσο κοντα ηταν αυτα τα παιχνιδια..Πιστευεις οτι το ρισκο του αυτο να κατακτησει αυτο το τιτλο με συν που θα ειχε αυτο για τη συνεχεια χανωντας το πλεονεκτημα στα πλεη οφ πρωταθληματος θα βγει σε καλο για την ομαδα..??

      BIG SARAS

      Διαγραφή
    8. Πολύ σωστά.. Αρά που συμπεραίνεις ότι εγώ είμαι κατά του?

      Διαγραφή
    9. @big saras

      Όχι δε θεωρώ ότι σημάδεψε. Απλά έτσι όπως ήρθαν τα πράαγματα δημιούργησε μετά το πρώτο ματς -έξυπνα- ένα κλίμα "αν χάσουμε πεθαίνουμε" φανατίζοντας -με τη καλή έννοια- τους παίκτες του.

      Διαγραφή
    10. Δεν συμπεραινω οτι εισαι κατα του το αντιθετο.Απλα θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι το τελος να δουμε αν τελικα οι επιλογες του ητανε αυτες που επρεπε..

      BIG SARAS

      Διαγραφή
    11. Δεν είπα ότι είσαι κατά του, απλώς δεν είσαι "RG fanboy", όπως υπονόησε ο ανώνυμος, στου οποίου την ανάρτηση 2 Μαρτίου 2013 - 12:38 μ.μ. έδωσα την απάντηση με το παραπάνω σχόλιο...

      Διαγραφή
    12. Εννοω πως σκοπιμα σημαδεψε αυτο το παιχνιδι γτ πιθανον πιστευε πως στη παρουσα φαση η ομαδα αδυνατουσε να χωρεσει δυο καρπουζια στη μασχαλη σε μια βδομαδα και γι αυτο προτιμησε τη κατακτηση τιτλου για να αποβαλει το αγχος απο πανω του και στην ομαδα θετοντας σε ρισκο τη κατακτηση τιτλου.Γτ σκεψου το αγχος που θα δεχοταν η ομαδα αν επερνε το πλεονεκτημα εδρας κερδιζωντας το πρωτο παιχνιδι και χανωντας το κυπελο..

      BIG SARAS

      Διαγραφή
    13. αστο τζιμ..δεν πειθεις..

      Διαγραφή
    14. Οτι να ναι..


      Big saras

      Διαγραφή
  47. Ο Ουκιτς,αυτος ο σκορερ που δεν εβλεπε διπλα του,γυρω του,αρχιζει να γινεται παιχτης Παναθας.
    Αναφερω 2 φασεις,οπου ενω κοιταει το καλαθι δεν εκτελει σα σκορερ,αλλα πασαρει,δειχνοντας οτι ξερει που ειναι οι συμπαιχτες του ακομα και οταν παει για εκτελεση,

    στην πρωτη παταει για τριποντο με καλες προυποθεσεις,στον αερα βλεπει το ΔΔ κατω απο το καλαθι και παρακαμπτοντας ενστικτα ετων,αλλαζει αποφαση και κανει γρηγορη πασα στον αμαρκαριστο,

    στη δευτερη παει στο ντραιβ και στον αερα για λευ απ,πασαρει εξω στον αφυλακτο Μπραμος.
    Και peripheral vision ο τυπος.Σιγουρα βελτιωνεται.
    Abruzzi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. H δικη μου προβλεψη απο εδω και περα ειναι οτι το μεγαλο φαβορι για την Ευρωλιγκα (και παρολλο που ειμαι ΠΑΟ) ειναι ο ΟΣΦΠ.
    Μου θυμιζει παρα πολυ την πορεια την περσινη. Και περυσι, μεχρι την ανοιξη, ο ΟΣΦΠ ηταν ασταθεστατος. Οπως και φετος. Και ξαφνικα αρχιζει το τρελο φορμαρισμα. Ειναι κομβικο το παιχνιδι του με την Μπαρτσα, εκει θα φανουν πολλα, αλλα πιστευω πως αν το κερδισει,ειδικα αν παρει και τη διαφορα, τοτε χαλαρα τερματιζει πρωτος.
    Το μεγαλο του πλεονεκτημα κατ εμε ειναι οτι ολοι του οι παικτες μπορουν να σκοραρουν ευκολα. Εχει τον καλυτερο επιθετικο-ηγετη της διοργανωσης, εχει ενα Παπανικολαου που ειναι μεσα στους κορυφαιους νεους παικτες της Ευρωπης, ενα απο τα καλυτερα 4αρια στην Ευρωπη τον Πριντεζη, ενα πολυ καλο penetrator οπως λεει και ο Jim, τον Λο...βαθος παγκου, δυνατη εδρα, αν ειχε δε και ενα καλυτερο ψηλο τοτε θα ηταν το αδιαφιλονικητο φαβορι.
    Πιστευω πως ενας φιλος πιο πανω εχει δικιο, καλυτερα να βρει την ΤΣΣΚΑ τωρα, παρα στο φαιναλ φορ, αν κ νομιζω οτι και σε εναν αγωνα, με δεδομενη και την υπεροχη του κοσμου (νομιζω οτι οι Ελληνες στο Λονδινο θα ναι πλειοψηφια) ο Ολυμπιακος θα κερδισει.
    Η μονη ομαδα που πιστευω ειναι ικανη να χτυπησει τον ΟΣΦΠ στο φαιναλ φορ (και οχι στους 8) ειναι......ο ΠΑΟ!!!
    Θυμηθειτε οτι σε τετοια ματς, δε παιζει μονο ρολο η συγκυρια ουτε το μπατζετ ουτε η καλη ομαδα. Παιζει τεραστιο ρολο η ψυχολογια. Ο ΠΑΟ τα τελευταια χρονια εχει παρει τον αερα του ΟΣΦΠ και ειναι η μονη ομαδα που ψυχολογικα μπορει να τον κοντραρει. Η ΤΣΣΚΑ περυσι που ειχε σαφως την καλυτερη ομαδα, λυγισε. Η Ρεαλ φετος τη βλεπω αρκετα soft οπως λεει και ο Τζιμ. Η Μπαρτσα στα φαιναλ φορ παντα ειχε προβλημα και επρεπε να ερθει ο Μποντ για να το σηκωσει.
    Μονο ο ΠΑΟ λοιπον κατ εμε φυσικα, εχει αυτο το πλεονεκτημα εναντι του ΟΣΦΠ. Παρολλο που ειναι αλλη ομαδα, η φανελα, το παρελθον, η ψυχολογια, ολα αυτα ειναι με το μερος του. Και διαθετει και τον Διαμαντιδη που οσο ναναι σε τετοιους αγωνες ειναι αποδεδειγμενο οτι βγαινει μπροστα.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Δημήτρη.. Με την Μπάρτσα θα δούμε πράγματα, πολύ ενδιαφέρον ματς. Έχασε πρίν λίγο από την Κάχα στο Παλάου Μπλαουγκράνα..

      Διαγραφή
    2. Η ήττα της Μπαρτσα απο την Κάχα δειχνει επίσης και ποσο μεγάλη τύχη εχει ο Παναθηναϊκός για final-four,ακόμη κι αν βγει 4ος και διασταυρωθει με τους Καταλανους με μειονεκτημα εδρας...

      Διαγραφή
  49. για τον τσαμπουκα διαμαντιδη-φαρμαρ εχει κανεις να πει τιποτε? ο ΔΔ για μενα δεν ηταν 100% στο ματς.
    Bagne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. O τραυματισμός του Μπανκς και του Ξανθόπουλου μας κάνι δυστυχώς να ξεμένουμε από guards σε ενα χρονικό σημείο που η ομάδα θα μπορούσε να αξιώσει καλύτερο πλασάρισμα..Η τέταρτη θέση είναι για μένα πλέον δεδομένη.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Ελλάδα μιλάς?????

      Διαγραφή
    2. Ο Παο τη τέταρτη θέση στην Ελλάδα δεν την χάνει με τίποτα.

      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πάρε τον Άρη Τροχανά, κάνε καινούργια προσφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ρε φίλε με το συμπάθιο κιόλας, αλλά γιατί χρησιμοποιείς τόσες ξένες λέξεις στα κείμενά σου; οι μισές είναι εντελώς περιττές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Θα δώσει ο ΟΣΦΠ ακόμα 4-5 παιχνίδια στην Ευρώπη ώστε να μπορέσει να κριθεί ο Πέρκινς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε τι γιακάς είναι αυτός ο Πέρκινς!

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ πήρε τον Πέρκινς γιατί είναι ψηλός, για να βάψει τα αποδυτήρια.

      Διαγραφή
    3. Ο Πέρκινς στο πρώτο του παιχνίδι με τον Οσφπ πρέπει να φορούσε 2 αριστερά παπούτσια.

      Διαγραφή
    4. Αυτός ο Πέρκινς τελικά πρέπει φέτος να βγάλει πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
  55. Λόρτος και Δουβής, Ρήγας και Τσαγκαμίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. λοιπον παρ οτι δεν θελεις να το παραδεχθεις jim τον ουκιτς τον εχεις αδικησει και συνεχιζεις να το αδικεις.....

    αυτο φαινεται ξεκαθαρα απο την αναφορα σου στο ποσοστο του στα σουτ 3ποντων και στις βολες....ομως οταν μιλαμε για ευστοχια παντα αναφερουμε και τα σουτ 2ποντων τα οποια παρελειψες.....
    λοιπον στα σουτ 2ποντων ο ουκιτς εχει το σχεδον τελειο ποσοστο για περιφερειακο 58,5%(24/41) και ο μονος που εχει υψηλοτερο ποσοστο ειναι ο μπραμος 63% με πολυ λιγοτερες προσπαθειες ενω ολοι οι υπολοιποι παικτες του παναθηναικου ακομα και οι ψηλοι του σουταρουν με κατω απο 5ο% στα διποντα και ενω ολοι μαζι οι υπολοιποι περιφερειακοι του παναθηναικου δεν εχουν οσες προσπαθειες εχει ο ουκιτς για διποντο...
    αν συνυπολογισει κανεις τα πολλα τριποντα που σουταρει η ομαδα καταλαβαινει τι σημαντικο στοιχειο ειναι αυτο για την ομαδα......

    επισης αλλο ενα ενδιαφερον στατιστικο βασικο για την δημιουργια ειναι οτι στον συντελεστη ασσιστ/λαθη ο ουκιτς περναει παικτες οπως ο φαρμαρ,γιουλ,πλανινιτς,τεοντοσιτς, σπανουλη,κουκ,ναβαρρο,λουκας........

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Eurohoops ΜVP

    Roko Leni Ukic

    For the second week in a row he was the player that gave the extra boost to Panathinaikos for a key win in the road to the the play offs. Don’t look at his 13 points, but at his 9 (!) rebounds, his 5 assist with only one turnover and at his pesky defense against Jordan Farmar. That’s why he is Eurohoops’ MVP for the second straight gameday, something never happened before.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα αν επιτρέπονται νέες μεταγραφές πριν τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε, όπως είμαστε τώρα θα πάμε ως το τέλος, δεν επιτρέπεται να κάνουμε άλλες προσθήκες για Ευρώπη. Δεν έχει και νόημα τώρα πια άλλωστε, και να ρχόταν κάποιος τώρα πότε να προλάβει να ενσωματωθεί;

      Διαγραφή
  59. Απαντάει ο Jim για τον Ούκιτς:«Την προηγούμενη εβδομάδα είπαμε μπράβο στο παιδί, το είπαμε και τώρα, αλλά δε θέλετε να το δείτε..»
    Ας δούμε, λοιπόν, το μπράβο του Jim στον Ούκιτς: «Ο Ρόκο Ούκιτς για 30’ ήταν ο συνήθης Ούκιτς της φετινής σεζόν. Νωθρός, ολίγο φοβισμένος..Αντίθετα στη τελευταία περίοδο ήταν σημαντικός σκοράροντας 5 πόντους και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του σε καταστάσεις split out. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε το κυνήγι που έριξε στον Φάρμαρ (ακόμα και στο κακό του διάστημα, δηλ. τα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήταν θετικός στην άμυνα)..Ο Κροάτης μπορεί να μην είναι ο πόιντ για half courtoffense, να σουτάρει στο Τοπ-16 με 55% βολές και 31.6% τρίποντα αλλά σταδιακά βελτιώνει τη –φημισμένη ως εύθραυστη- ψυχολογία του και μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις (παίζει πιο κοντρολαρισμένα πλέον, είναι φανερό) στη μια θέση όπου η ομάδα αιμορραγούσε όλη τη χρονιά. Credit στον Πεδουλάκη εδώ..»
    Δηλαδή ο Ούκιτς στα ¾ του παιχνιδιού ήταν νωθρός και ολίγο φοβισμένος, ως συνήθως («ο συνήθης Ούκιτς»). «Πρέπει να αναφέρουμε» όμως, λέει ο Jim, ότι κυνήγησε το Φάρμαρ (πάλι καλά που πρέπει να το αναφέρουμε..). Αλλά, μη τυχόν και νομίσει κανείς ότι τον εκθειάζουμε, ας πούμε και τα στατιστικά του σε βολές και 3π. (που, όλως τυχαίως, είναι τα άσχημα στατιστικά του, και, επίσης όλως τυχαίως, διαλέγουμε το Τοπ-16, που είναι χειρότερα από την regular season - 72,7% και 34,6% αντίστοιχα), κι ας μην αναφέρουμε το ποσοστό του στα 2π (58,5%) ή τις ασίστ (3,2) ή τα λάθη (1,3). Μην απογοητεύεστε όμως, γιατί «κάποιες λύσεις» (όχι πολλές, μην ξεθαρρεύετε), μπορεί να τις δώσει..Οπότε, μπράβο (όχι στον Ούκιτς, μην βιάζεστε) στον Πεδουλάκη για τις εμφανίσεις του Ούκιτς («Κάνει μεγάλη προσπάθεια καιρό τώρα υπό τον Πεδουλάκη (αυτός το πιστώνεται πιο πολύ)»!
    Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι ο Jim στο άρθρο του είπε μπράβο στον Ούκιτς και όποιος κατάλαβε κάτι άλλο, δεν ξέρει τι του γίνεται! (μάλλον ο Jim εννοεί ότι είπε μπράβο για τον χαρακτήρα του, τον χαρακτήρισε εξαιρετικό, είναι η αλήθεια ..)
    Και συνεχίζει ο Jim στην διευκρίνισή του: «Ούτε όταν τόσο καιρό δεν απέδιδε καλά τον έκραξα γιατί "ήταν πεσμένος κάτω"..ούτε διθυράμβους θα γράψω σε τέτοιες εμφανίσεις..»
    Γιατί είναι ακριβοδίκαιος ο Jim, όπως και η σελίδα του, και αυτό «καλά θα κάνουν να το μάθουν και οι νέοι» (αυτή η προστακτική με ξετρέλανε, το ομολογώ).
    Ενδεικτικά, έγραψε ο Jim, ορθώνοντας ασπίδα προστασίας στον δύσμοιρο Ούκιτς, όταν έπεσαν να τον φάνε:
    Μετά την ήττα εντός από την Ρεάλ:«Ίσως ακουστεί λίγο βαρύ αυτό που θα πω αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει γκαρντ. Γι’ αυτό το επίπεδο, όχι δεν έχει..Οι γηπεδούχοι με 1.5 (και πολύ λέω..) γκαρντ απλά έβλεπαν το τραίνο να έρχεται κατά πάνω τους..Η ομάδα έχει κάνει λάθος επιλογές και το πληρώνει τώρα με ωμό τρόπο..Έχω βαρεθεί να βλέπω την ομάδα να δημιουργεί το ρήγμα έξυπνα, στοχευμένα, να κυκλοφορεί τη μπάλα σωστά βγάζοντας τον Ούκιτς ελεύθερο στο κατάλληλο τάιμινγκ και τον Κροάτη να αστοχεί σε βαθμό που παύει να το πιστεύει και την επόμενη ντριμπλάρει ή ψάχνει παραπάνω πάσα για να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση του ελεύθερου σουτ..»
    Μετά το ΣΕΦ: «Ομάδα χωρίς γκαρντ που μπορούν να μαρκάρουν και να παίξουν στο μισό γήπεδο, αδικεί τον εαυτό της και την δουλειά που ρίχνει καθημερινά στο γήπεδο με την κακή στελέχωση του ρόστερ. Στο «1» πραγματικά οι Ούκιτς-Μπανκς βάζουν ταβάνι στο παιχνίδι της ομάδας, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο πρώτος έχει και έλλειμμα guts (όπως σε όλη του την καριέρα)..Στα γκαρντ είναι το μεγάλο θέμα, όπου η προοπτική είναι μηδενική..»
    Τέτοια προστασία, ούτε ο Άδωνης Γεωργιάδης, που είπε ότι θα υπερασπιστεί με το ίδιο του το κορμί την Κωνσταντοπούλου !
    Και για να μιλήσω πιο σοβαρά. Κακό δεν είναι να έχεις αρνητική άποψη για κάποιον, να διαφωνείς με λίγους, πολλούς ή όλους, να επιμένεις έστω από εγωισμό στην αρχική σου θέση. Κι ο εγωισμός, ξεροκεφαλιά, πείσμα (πες το όπως θες) είναι ανθρώπινο γνώρισμα. Κι εγώ το έχω κάνει και θα το ξανακάνω, είναι βέβαιο. Γι’ αυτό και το αντέχω. Αυτό που δεν αντέχω με τίποτα, όμως, είναι όταν κάποιος προσπαθεί να υποτιμήσει την νοημοσύνη μου (μικρή, μεγάλη, όση είναι).







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως οπως τα λες...απλως ειναι πραγματικα χωρις εξηγηση το σκαλωμα που εχει με τον συγκεκριμενο...πραγματικα η σημερινη του αναλυση ηταν πολυ μετρια γι'αυτον τον λογο πιστευω...εχει χασει για πρωτη φορα βασικα στοιχεια του αγωνα ..μαλλον ειχε στο μυαλο του πως θα περασει ανωδυνα και χωρις να τον εκθιασει, την νεα μεγαλη και χωρις ψεγαδι για να πιαστει,εμφανιση του roko..αρχιζω παντως και πιστευω οτι υπαρχει συμφερον απο πισω..managerικο η κατι παρομοιο...νικος λουτρακι

      Διαγραφή
    2. Εγώ ένα έχω να πω: στο πρώτο ματς που ο Πέρκινς θα πάρει όχι 9 ριμπάουντ, αλλά 5-6, ο Τζιμ θα μας τα κάνει νταούλια για το πόσο πολυδιάστατη είναι η προσφορά του. Προσοχή: η αυστηρή κριτική από την εμπάθεια χωρίζουν με λεπτές γραμμές

      Διαγραφή
    3. Και για να ξεκαθαρίζω την θέση μου (ο 10:49 είμαι, και συγγνώμη σε όσους κούρασα με το κατεβατό μου), σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πω ότι ο Ούκιτς είναι ο φοβερός παίχτης, ότι ήταν πολύ (ή αρκετά) καλή επιλογή το καλοκαίρι, ότι ήταν ο παίχτης που χρειαζόταν η ομάδα, ότι αξίζει τα χρήματα που παίρνει, ότι έκλεισε στόματα, έδωσε απαντήσεις κλπ επικο-διθυραμβικά.
      Μπορεί να αποδειχθεί ότι ο τελικός του κυπέλλου, και τα ματς με Ζαλγκίρις και την Εφές ήταν απλές παρενθέσεις και παροδικές εκλάμψεις, και στο υπόλοιπο της σεζόν να μην βλέπεται.
      Αυτό όμως, κατά την δική μου γνώμη, δεν σημαίνει ότι στα παιχνίδια αυτά που αντικειμενικά έπαιξε καλά (στο κύπελλο ψηφίστηκε MVP, με την Ζαλγκίρις είχε PIR 28 και ψηφίστηκε επίσης MVP, και με την Εφές είχε PIR 22), και προσέφερε και σε τομείς που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική (βλ. άμυνα σε Σπανούλη, Πόποβιτς και Φάρμαρ) δεν πρέπει να του απονέμονται τα εύσημα, ακόμα κι αν στο προηγούμενο ή στο επόμενο παιχνίδι είναι ο χειρότερος του γηπέδου.

      Διαγραφή
  60. Toυ πόσο για φάπες είναι τα βαζέλια φαίνεται από το γεγονός ότι μετά από μια νίκη που τελικά μπορεί να τους βάλει επιτέλους στην οχτάδα όλοι ασχολούνται με το τι είπε ή θα πει ο Τζιμ για τον ούκιτς. Ο άλλος έκατσε και έγραψε κείμενο μισής ώρας γκομενίστικης γκρίνιας, ο παράλλος τα ίδια. Για Γκιστ δε βλέπω να λέει κανείς τίποτα.Την επόμενη εβδομάδα θα ζητάτε πλευμεικερ πάλι και πάουερ φοργουορντ.Που ήταν ο Ούκιτς με την ΤΣΣΚΑ?Με τον Ικαρο?Στο ΣΕΦ ή ΟΑΚΑ με ΟΣΦΠ?Με Ρεάλ?Που ήταν όλη τη χρονιά?Και που θα είναι από εδώ και πέρα.Ψοφάω να σας πετύχω στα πλειοφς..Τίποτα άλλο.

    Κυνηγός λαγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το παρόν κάτσε παρέα με το χαμένο κύπελλο και μετά μίλα....επίσης κάτσε όπως τόσα χρόνια πάνω εκεί που καθόσουνα (ξέρεις εσύ)και όταν μας πετύχεις στα πλειοφς να είσαι σίγουρος οτι θα ψοφήσεις μεταφορικά.....γιατί τα περσινά γίνονται μια φορά .....κυνηγός ηλιθίων..

      Διαγραφή
    2. ο Ουκιτς αφου ρωτας, μαθε οτι ηταν στο Ελληνικο και επινε σαμπανια με ολη την ομαδα χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!! 'κυνηγος κοκκινιστων λαγων'

      Διαγραφή
    3. Καρπαζοεισπρακτορα,πελατακο,πονεσε ο σβερκος σας απο τις καρπαζες τοσα χρονια και μιλατε και απο πανω?Ασε τον Ροκο και ασχολησου με τον φραγκομπιλ σου και το γατακι τον Στρατη,που ειστε κρυφοκαψουρακια ολα..

      Διαγραφή
    4. Θα μας βαλει στην "οχταδα μπορει τελικα"???λες και η ομαδαρα του γαυρου εχει κανει 10 νικες και παει για τελικο.Τις ιδιες νικες εχουμε και σε πιο δυσκολο ομιλο.Στον ομιλο του γαυρου μονο η Μπαρτσα ειναι δυνατη.Αντε που βγαλατε γλωσσα και υποτιματε τους παντες με μια καλη χρονια.

      Διαγραφή
  61. Κυνηγέ λαγών, έχεις ένα point, αλλά δεν νομίζω ότι όλη τη χρονιά ο Ούκιτς ήταν ο πιο συμπαθής μεταξύ των Παναθηναϊκών. Το να μη του δίνουμε credit όμως για ένα μήνα συνεχόμενων εξαιρετικών εμφανίσεων, όσο να ναι, ενόχλησε το αίσθημα δικαίου ορισμένων. Ας ληφθεί υπ' όψιν ότι ο Ούκιτς παρουσίασε βελτίωση ενώ όλοι τον έβριζαν άμα τη εμφανίσει. Δεν το λες "εύθραυστη ψυχολογία" αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγαπητέ ανώνυμε εγώ έχω point (τον Λο) εσύ δεν έχεις. Ο Κόνγουεη του έδωσε κρέντιτ και του είπε και μπράβο την προηγούμενη εβδομάδα συν το σχόλιο του("με έχει εκπλήξει ευχάριστα, ας παίζει έτσι και ας πάνε και οι αναλύσεις κτλ.)Ο Ούκιτς για όσους παρακολουθούν ευρωπαϊκό μπάσκετ παραέχει εύθραυστη ψυχολογία.Ο Γκιστ που είναι που χοροπηδάγατε την προηγούμενη εβδομάδα?Ο Κα πόνο πόνο?Μην είσαι λοιπόν κοτούλα, συζήτα κανονικά.ΨοφΆΩ να σας πετύζω στα πλειοφς..Τίποτα άλλο

    Κυνηγός λαγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συζητάω κανονικά επειδή είμαι δεύτερος βαθμός στο Kung-fu και δεν μ' εκνευρίζει τίποτε. Επειδή ο Γκιστ έκανε ένα κακό παιχνίδι πρέπει να τον βρίζουμε; Για τον Κόνγουει δεν σχολίασα. Ο καθένας δικαιούται τη γνώμη του. Όσο για τα playoffs πρόσεξε λιγάκι την εύθραυστη ψυχολογία του Σπανούλη γιατί όποτε παίζει με τον Παναθηναϊκό είναι σαν να πήρε LSD.

      Διαγραφή
    2. μας πέτυχες στον τελικό κυπέλλου το ξέχασες... περίμενες μια δεκαετία να πάρεις κούπα και την πήρε καινούρια ομάδα σε 6 μήνες... μπες να μιλήσεις για λαγούς και στόλους σε άλλο μπλογκ και όχι εδώ

      Διαγραφή
    3. Καλα ειστε σοβαροι ρε σεις??μιλατε με εναν ηλιθιο "κυνηγο λαγο" ποσο βλαμμενο μπορει να ναι καποιος με αυτο το διακριτικο.Προσεχε μην ψοφησεις οταν μας πετυΖεις.χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!πιο ηλιθιος ψοφας.

      Διαγραφή
  63. και καπου εδω γινεται της πουτανας σε ενα βλογκ που γιγαντωθηκε αποτομα και μπηκε η σαρα και ο κυνηγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. μπραβο στον παο γενικα , κριμα για το λαθος του πεδουλακη προς το τελος του αγωνα που η ομαδα εχει παρει φωτια , να βγαζει τον καυλ-μενο μπανκς για να βαλει τον διαμαντιδη που ειχε κουραστει αρκετα και κολλησε την φορα της ομαδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τι γινεται ρε παιδια μ'αυτον τον Ουκιτς. Λες και ειπε ο ανθρωπος τιποτα για τη μανα σας κανετε. Δεν φτανει που καθεται ο ανθρωπος και γραφει αναλυσεις που δεν υπαρχουν σε αλλα sites, εσεις πεσατε να τον φατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ, αν ο Jim (και ο κάθε Jim) είναι υπεράνω κριτικής, να μας το πει, να αλλάξουμε ρότα. Διαβάζω με αρκετό ενδιαφέρον τα άρθρα του, αλλά αν διεκδικεί το αλάθητο, είναι κενή η θέση του Πάπα πλέον, μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα αν θέλει. Και δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα πρέπει να του αισθάνομαι και υποχρεωμένος για τις αναλύσεις που γράφει. Όσο σημαντικός είναι ο δικός του ο ρόλος, ως διαχειριστής του blog και αρθρογράφος, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των αναγνωστών. Η λειτουργία και η χρησιμότητα είναι αμφίδρομη, γιατί χωρίς το ένα δεν θα είχε νόημα ύπαρξης το άλλο. Διαφορετικά, μόνος του θα τα έγραφε, μόνος του θα τα διάβαζε.

      Διαγραφή
  66. Μάγκες γράψτε λίγο πιο περιεκτικά! Πολύ wall of text πέφτει από ένα σημείο και μετά είναι λίγο αδύνατο να τα διαβάζεις όλα.

    Αν ο Παναθηναϊκός φτάσει να έχει τα παλιό καλό 80%+ στις βολές θα πάει final 4 αλλιώς ταβάνι τα play-off και του χρόνου πάλι από την αρχή! :)

    Κατ' άλλα κι εγώ διαφωνώ ότι τα πρώτα 30 λεπτά ήταν ο παλιός Ούκιτς. Για μένα αυτό το παιδί είναι (όπως ο Μπράμος, ο Lebron των φτωχών) ο Σπανούλης των φτωχών, ο τρόπος που διεισδύει και κρατιέται στον αέρα με πωρώνει.

    Όσο για το αν είναι επιτυχία η πρόκριση στους 8 και πρέπει να χαιρόμαστε, φυσικά και πρέπει. Για καμία ομάδα, σε κανένα άθλημα, όσο βαριά φανέλα και να έχει δεν είναι εύκολο να αναδιοργανωθεί μετά από ένα τόσο ισχυρό σοκ, σαν αυτό του καλοκαιριού. Εδώ ολόκληροι chicago bulls ήταν άφαντοι για 15 χρόνια, μέχρι να εμφανιστεί ο Rose.

    Ty leader Jim ! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αγαπητοί hoopfellas.
    Επειδή έχουμε ξεφύγει λιγάκι, θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον θέλει να κρατήσουμε το blog που τόσο αγαπάμε σε αξιόλογο επίπεδο να ακολουθήσει 2-3 συμβουλές.
    -Ας μην απαντάμε σε κάφρους. Όσο τους δίνουμε σημασία τόσο θα πληθαίνουν.
    -Ο Jim δεν χρειάζεται δικηγόρους, καλά τα καταφέρνει και μόνος του με κύριο όπλο το χιουμορ του που πρώτη φορά βλέπω ότι παρεξηγείτε. Αν αποφασίσει να κριτικάρει αυτά που γράφουμε (τι είναι σωστό και τι λάθος) οι περισσότεροι θα τρέχουμε να κρυφτούμε.
    -Ας γράφουμε όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένα την άποψή μας, για ότι μας καπνίσει, σεβόμενοι και τον αντίλογο.
    -Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του διαχειριστή του blog και ας μην πλατειάζουμε για θέματα διαιτησίας, επεισοδίων, προέδρων και γενικά εξωαγωνιστικών παραγόντων που έρχονται σε 2η μοίρα.
    -Ας προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε τον οπαδισμό από μέσα μας και ας γίνουμε φίλαθλοι.
    Δεν θέλω να μειώσω ούτε να προσβάλλω κανέναν. Αλλά μερικοί το χουν παραχέσει (ασχέτως αν είναι "παλιοί" ή "καινούργιοι", "επώνυμοι" ή "ανώνυμοι")

    Kiss my Ας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα τρολ στο μπλογκ. τζίμ πρέπει να κάνεις κάτι, τουλάχιστον να γράφουμε όλοι μετά απο εγγραφή.
    νομίζω οτι είναι εφικτό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Πρώτο και βασικότερο. Δε θέλω να τσακώνεστε και να χαλάμε τις καρδιές μας. Κριτική ειλικρινά όσο θέλετε, ειδικά σε εμένα γιατί βοηθάει να βελτιώνομαι και εγώ, αλλά μη "χάνουμε κουβέντες", δεν υπάρχει λόγος.. Ένα μπάσκετ μας έχει μείνει πλέον μη το χαλάσουμε και αυτό.. Το Hoopfellas είναι παρεάκι, ένα μπαράκι ας πούμε "μπασκετικών" (γιατί λειτουργούμε και αργά άμα λάχει..). Δε διεκδίκησε ποτέ το "αλάθητο" (κάνω πολλές λάθος εκτιμήσεις στο αντικείμενο καθημερινά) και πολλοί φίλοι εδώ μέσα πολύ πιθανόν να έχετε περισσότερες γνώσεις από εμένα. Αυτό δείχνει τη ποιότητα της παρέας όμως.. Αύριο πιστεύω να προλάβουμε ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Είσαι ωραίος jim.. εννοείται πως και να διαφωνούμε σε κάτι για την απόδοση του ukic σε ένα παιχνίδι δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας... θα ήθελα τη γνώμη σου για τις ελληνικές σημαίες με τις οποίες διαφωνώ γιατί πιο πάνω δεν πήρα απάντηση... κάπου διάβασα ότι λόγω διαφωνίας μερίδας των οπαδών που το θεώρησαν εθνικιστικό οι περισσότερες μαζεύτηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δημήτρη καλησπέρα. Είναι η κατάσταση τέτοια στη χώρα και τη κοινωνία μας που θεωρείται κάτι τέτοιο μεμπτό. Λίγο καιρό πιο πριν δε θα το συζητούσαμε καν νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σχόλιο για τις σημαίες θέλω να κάνω, αν επιτρέπετε.
      Το οτι επιλέχθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι καθόλου τυχαίο, και φυσικά καθόλου ακραίο αν και προσωπικά δεν πιστεύω σε σημαίες και σύμβολα. Ας αναρωτηθούμε, όμως, γιατί αυτή η κίνηση για παράδειγμα έγινε απέναντι σε ομάδα της τουρκίας και όχι απέναντι σε ομάδα κάποιας άλλης χώρας (πχ Γερμανίας). Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω γιατί δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για μια τέτοια κουβέντα. Είναι κοινωνικό το θέμα και για μένα έχει να κάνει με την έλλειψη παιδείας και ιστορίας.

      http://www.youtube.com/watch?v=-ghJ9ogqJ8U

      Καλημέρα σε όλους...

      Διαγραφή
    2. Εγώ προσωπικά έχω αντίθετη άποψη από το "...αν και προσωπικά δεν πιστεύω σε σημαίες και σύμβολα", άρα δεν θεώρησα καθόλου "άβολο" ή "ατιμωτικό" να κρατάω και να κουνάω την ελληνική σημαία. Προφανώς προσωπική επιλογή και στάση ζωής του καθενός...

      Από την άλλη αυτό που λες "...γιατί αυτή η κίνηση για παράδειγμα έγινε απέναντι σε ομάδα της Τουρκίας και όχι απέναντι σε ομάδα κάποιας άλλης χώρας (πχ Γερμανίας)" έχει συμβεί, απλώς σε άλλο άθλημα...και σίγουρα θα ξανασυμβεί με γερμανικές ομάδες και στο μπάσκετ...

      Διαγραφή
    3. η Ζαλγκιρης ειχε εθνικες σημαιες (νομιζω) τον εθνικο τους υμνο ομως τον ειπαν ορθιοι σιγουρα.Ο Γιονας ισως για αυτο ηταν τοσο χαλιας σε εκεινο το ματς.

      Διαγραφή
    4. elleipsi paideias einai to aisthitika kits video poy evales

      Διαγραφή
  72. Paidia, mono emena mou fainetai na erxete h to vlepete kai eseis : OSFP-PAO sta play off ?

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, εγώ δεν το βλέπω.

      Διαγραφή
    2. Ο ολυμπιακος την παιρνει τη 2η το θεμα ειναι αν τη θελει... γιατι λογικα πεφτει πανω στην τσσκα που ασ μην γελιομαστε απο τη θεση της ειναι μαζι με μπαρτσα και ρεαλ οι καλυτερες ομαδες φετος. Ο Παο μπορει να παρει την 3η αν κερδισει ολα τα ματς απο δω και περα, ισως και τη 2η. Με μια ηττα αποχαιρετα "λογικα" τις μαθηματικες ελπιδες για τη 2η και η 3η θα κριθει απο την πορεια της τσσκα. Το καλυτερο θα ειναι να πανε οι 2 ομαδες με το ιδιο ρεκορ στην τελευατια αγωνιστικη η με τον ΠΑΟ +1 για να δουμε ματσαρα. Ουσιαστικα δηλαδη θα πρεπει ο ΠΑΟ να κανει τουλαχιστον το ιδιο ρεκορ με την τσσκα στα επομενα 4 για να παιξει τη θεση στο ΟΑΚΑ. Προσωπικα θα ηθελα ελληνικη μονομαχια στους 8 γιατι αυτο σημαινει 6-10 ντερμπι σε ενα 2μηνο
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  73. Καλημέρα σε όλους.
    Ωραίες οι διαφωνίες για Ούκιτς, Πεδουλάκη κλπ, αλλά όλοι συμφωνούμε ότι το νέο σύστημα της Euroleague και οι μικρές διαφορές των ομάδων μας χαρίζουν πραγματική μπασκετική πανδαισία. Λοιπόν, η ομάδα μου ο ΠΑΟ με ξαφνιάζει ευχάριστα κάθε εβδομάδα και κυρίως με ικανοποιεί ότι οι παίκτες και ο προπονητής κάνουν κατάθεση ψυχής σε κάθε ματς. Το φετινό ταξίδι είναι πρωτόγνωρο για εμάς αλλά έχει πολύ σασπένς και θα το χαρούμε μέχρι τέλους, ανεξάρτητα της κατάληξης που αυτό θα έχει. Η ομάδα στάθηκε όρθια και ο σύλλογος, σαν οργανισμός, δείχνει ότι είναι πια ξεχωριστό κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όσον αφορά τα σταυρώματα στα play-off, προβλέπω τα εξής :
    (E1) CSKA Moscow - (F4) BC Khimki Moscow Region
    (E2) Real Madrid - (F3) Montepaschi Siena
    (F1) FC Barcelona Regal - (E4) Panathinaikos Athens
    (F2) Olympiacos Piraeus - (E3) Anadolu Efes Istanbul

    Νομίζω, ότι τα ζευγάρια των ελληνικών ομάδων θα είναι και τα πιο αμφίρροπα. Μπορεί η Μπάρτσα να είναι από τα φαβορί και να φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο, αλλά στην Καταλωνία δεν ξεχνούν το προπέρσινο χουνέρι. Ο Ολυμπιακός, δε, εκτός του αγωνιστικού θα έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι οι Τούρκοι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια θα φτάσουν ένα βήμα από την πηγή δηλ. το F4, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προσδεθείτε, λοιπόν, όλοι για να ρουφήξουμε την κάθε στιγμή μπασκετικού θεάματος που έχουμε μπροστά μας.
    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ!
    ΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ-ΗΤΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠ-16.
    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ.
    ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ(ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ) ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΕΣ!!
    ΣΙΕΝΑ-ΚΑΧΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ, ΜΑΚΑΒΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΦΕΝΕΡ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΚΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ.
    ΚΑΛΟΣ Ο ΟΣΦΠ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ).
    ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ, ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ 2-3 ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@,ΛΕΓΕ ΜΕ ΖΟΤΣ (ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ),ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ!! ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΑ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖς ΟΤΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΑΓΩΝΩΝ Ο ΟΣΦΠ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ(ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..)
    PS Ο ΟΥΚΙΤΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΩΡΑΙΟ + ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Θα διαφωνήσω σε μερικά πράγματα για το παιχνίδι του ΠΑΟ με την ΕΦΕΣ.
    Καταρχάς για μένα ο Banks ήταν περισσότερο τυχερός παρά καλός. Δεν είδα να βοηθάει στη δημιουργία πουθενά, απεναντίας τον είδα να κάνει το ίδιο εκνευριστικό σταμάτημα ντρίμπλας και εύκολη πάσα δίπλα του. Το ότι δεν έκανε λάθη φυσικά είναι καλό, αλλά από την πρώτη αλλαγή των guard μιας ομάδας είναι μάλλον λίγο. Λέω τυχερός γιατί το 3/3 τρίποντα που έβαλε δεν είναι το παιχνίδι του, και δε βλέπω πως θα το ξανακάνει [αν το έχει κάνει ποτέ του πριν είναι ήδη ένα ερώτημα]. Δε μου προκύπτει δηλαδή ότι "ξύπνησε" ξαφνικά, ούτε ότι πρόσθεσε κάτι στο παιχνίδι του. Όχι τυχαία και στα 3 τρίποντα ήταν επιδεικτικά ελεύθερος από τους Τούρκους. Αν το κάνει για 3-4 ματς συνεχόμενα τότε μπορούμε τουλάχιστον να μιλάμε για φόρμα. Με ένα ματς δε λέγεται φόρμα, ούτε ότι βρήκε ρυθμό. Καταλήγοντας, είμαι πολύ πιο συγκρατημένος για την "άνοδό του" απ'ότι οι περισσότεροι.

    Το αμυντικό παραλήρημα του Λάσμε δεν μου έκανε τόσο εντύπωση, θεωρώ ότι ήταν πάντα ικανός για τέτοιες άμυνες. Πιστεύω ότι δεν έχει πιστωθεί όσο πρέπει στην ομαδική άμυνα. Όλα τα ντράιβ όχι απλά τα κατεύθυναν προς τον Γκαμπονέζο, αλλά ,σημαντικότερο, τα κατεύθυναν σωστά! Αν προσέξετε και στα 5 μπλοκ αλλά και στις αλλιώσεις που έκανε , δεν υπάρχει υποψία φάουλ σε καμία φάση, απόδειξη του πόσο σωστά έστελναν τα ντράιβ προς εκείνον, ώστε να μπορεί να πατήσει σωστά και να κρύψει όπως πρέπει το καλάθι. Καταλήγοντας, δίνω περισσότερα εύσημα στη συνολική λειτουργία της άμυνας [και τις οδηγίες του Πεδουλάκη φυσικά].

    Στην ΕΦΕΣ λείψανε οι πόντοι του Βούγιασιτς, και σε αυτό φταίει και ο Μαχμούντι. Ο Φάρμαρ θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερο με προσωπικές φάσεις αλλά νομίζω προσπάθησε να βάλει στο επιθετικό παιχνίδι περισσότερους παίκτες , εξού και οι αρκετές ασίστ. Φυσικά η άμυνα του Ούκιτς έπαιξε ρόλο στον να τον αναγκάζει να προτιμαει τις πάσες από τελειώματα μπροστά από τα χέρια του Λάσμε.
    Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν πήρε και τίποτα από τον Γκόρντον, ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου [δεν ξέρω αν είναι ντεφορμέ ή απλά δεν του έβγαινε το ματς]. Εκνευρισμένος, άστοχος, βεβιασμένες προσπάθειες, που ο αμερικανός δε μας είχε συνηθίσει. Οπότε η ΕΦΕΣ έμεινε με έναν guard το Φάρμαρ, να τα κάνει όλα.

    Πάντως αν δε γινόταν εκείνο το μπαράζ τριπόντων, και το μεγάλο σερί από συνεχόμενες εύστοχες επιθέσεις στο τέλος του αγώνα, το ματς θα ήταν ντέρμπυ μέχρι τέλους. Το λέω αυτό γιατί μου φάνηκε υπερβολικό το σερί αυτό, λίγο εξωπραγματικό. Κάτι δηλαδή που πολύ δύσκολα θα ξανασυμβεί. Για να καταλάβετε πως το εννοώ σκεφτείτε το εξωπραγματικό ποσοστό του Παπανικολάου στα τρίποντα στην αρχή της σεζόν. Δεν είναι παίκτης του 60% ο μικρός, φυσιολογικά θα ερχόταν μια σημαντική πτώση, ώστε να φτάσει να παίζει στα νορμάλ ποσοστά του.

    Τελευταίο:
    όσο ο ΠΑΟ δεν έχει σταθερότερο ρυθμό επιθετικά σε όλο τον αγώνα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει Final4. Ο σημαντικότερος λόγος που κάνει σχεδόν όλα τα ματς ντέρμπυ, είναι γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει ένα 5λεπτο χωρίς σκορ. Οποτεδήποτε στον αγώνα, ασχέτως αντιπάλου, ο ΠΑΟ είναι "ικανός" να μη διατηρεί διαφορές που κερδίζει ύστερα από ένα ξέπσασμά του. Αυτό σε σειρά αγώνων νομίζω θα αποδειχτεί μοιραίο, καθώς οι αντίπαλοι θα είναι 100% διαβασμένοι και τέτοια κενά δε συγχωρούνται.

    Τα σέβη μου,
    Mamuwalde

    υγ: θα προτιμούσα να μην έχουμε εμφύλιο στα νοκ άουτ. δεν αντέχω άλλη καφρίλα. Μακάρι να βρεθούν στο F4, όπου με καθαρότερο μυαλό και ατμόσφαιρά θα παιχτεί ένα, αλλά πραγματικό μπασκετικό ντέρμπυ χωρίς τα τριγύρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή