Athlenda

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

MADE IN USA: ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2014 (1)



Το Hoopfellas επιστρέφει με μια από τις πιο δημοφιλείς ενότητες του παραδοσιακά, παραθέτοντας τη λίστα με τις προτάσεις του για όλα τα πορτοφόλια..




Επιστρέφουμε λοιπόν με την καθιερωμένη λίστα επιλογών που πολλοί από εσάς περιμένετε κάθε σεζόν πλέον. Παίκτες για όλα τα πορτοφόλια, μικρά και μεγαλύτερα. Αυτή εδώ η version είναι το πρώτο μέρος, μιας και -το πιο πιθανόν-θα ακολουθήσει και δεύτερη, η οποία θα περιέχει τα δύο οικονομικά άκρα δηλ. ακόμα πιο φθηνούς (που θα μπορούν να τους κοιτάξουν και οι πιο οικονομικά αδύνατες ομάδες) και πιο ακριβούς με προοπτική αυστηρά για Ευρωλίγκα (για την οποία όμως κρίνονται οικονομικοί).

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών από την πρώτη λίστα..



Jarrius Jackson (29-1.88): Ο Τζάκσον έχει ριζώσει στην Ιταλία (5η συνεχή σεζόν) και τα δύο τελευταία του χρόνια στη Lega A (έπαιζε στη Βερόλι του Φροζινόνε την πρώτη τριετία) με την Κρεμόνα έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Compo guard με εξαιρετικό body control. Βρίσκει ισορροπία να σουτάρει ή να τελειώσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Δυνατό κορμί, επιδιώκει την επαφή που δείχνει ότι τον βοηθάει μάλιστα όταν αποφασίζει να περάσει προς τα μέσα. Περισσότερο off guard παρά δημιουργός. Πολύ αξιόπιστος από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός ή σπουδαίος ballhandler όμως μπορεί να παίξει και να παράγει αρκετά σε μια ball screen επίθεση, με το υψηλό IQ του και το καλό του περιφερειακό σουτ. Συνεπής στην άμυνα, έχει καρδιά, για αυτό και τον ξεχώρισα από πολλούς παίκτες στο δικό του επίπεδο ποιότητας.

Στη Lega A: 16.9π. (53.6% 2π.-32.3% 3π.-86% 1π.) 2.5 ριμπ.-1.6 τελικές..



Khalif Wyatt (23-1.94): Το "κοπτήριο" του Τεμπλ έχει δώσει στην Ευρώπη πολλούς ικανούς σούτινγκ-γκαρντς όπως οι Λιν Γκρίρ, Ντέηβιντ Χόκινς και Ντιόντε Κρίστμας. Ο Wyatt είναι το νεότερο προϊόν του προγράμματος. Πολύ ικανός σουτέρ, παίκτης που παράγει κυρίως μακριά από το  καλάθι, βελτιώθηκε πολύ με τη μπάλα στα χέρια της δύο τελευταίες του σεζόν, όντας πιο δημιουργικός (αν και τα ποσοστά του έπεσαν). Δυνατός γκαρντ με μέγεθος που χρειάζεται όμως να βελτιώσει τη νοοτροπία του καθώς κάποιες στιγμές μοιάζει ράθυμος ή χάνει τη σκέψη του και μπαίνει στα νεύρα. Κοπιά εκτελεστή με όχι ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα, βγήκε από το πρόγραμμα του Ντ. Μέρφι βελτιωμένος στο ποστ παιχνίδι. Στο μυαλό μου μπορεί να ξεκινήσει από μια όχι τοπ-επιπέδου λίγκα στην Ευρώπη και να ανέβει τα σκαλιά. Έχει ποιότητα. Τελείωσε τη senior season στο Τεμπλ με 20.5π-4.0 τελικές.

Φέτος στη D-League: 16.2π. (41.2% 3π.) 3.6 τελικές



Justin Harper (25-2.07): Δαντελένιος φόργουορντ.. Αυτό αποτελεί την ευχή και την κατάρα του μάλλον. Σπουδαίο κορμί για ψηλό αλλά με ένα μάλλον soft mentality το οποίο ευθύνεται για τις "βουτιές" που κάνει η απόδοση του κατά περιόδους μέσα στη σεζόν. Ιδανικός για να παίξει τον ρόλο του stretch-4, ειδικά δίπλα σε ένα κοντύτερο αλλά πιο macho "5" (το εγχειρίδιο του λέει "μην τον υπογράψετε ως τον δυνατό σας παίκτη ρακέτας.."). Οι μηχανισμοί του σουτ είναι υποδειγματικοί, όπως και η ευχέρεια του με τη μπάλα στο παρκέ. Έξυπνος παίκτης με γρήγορα πόδια. Στο 4ο ματς των play-offs φέτος απέναντι στην Eηλάτ είχε 33π.-12 ριμπ. και 4 τάπες. Στο 5ο  μόλις 5π.. Καλύτερος παίκτης από ότι δείχνουν τα στατιστικά του. Ακόμα παίρνει αρκετή βελτίωση το παιχνίδι του, βασικός λόγος που μπήκε σε αυτή τη λίστα...

Στη Χαποέλ Τελ Αβίβ φέτος: 10.4π. (57% 2π.-31.6% 3π.-75% 1π.) 5.1 ριμπ. 1.4 τελικές-1.0 κλέψ σε 23.0'..


Terry Smith (28-1.87): Ένας κομπλέ περιφερειακός παίκτης. Μπορεί να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε του ζητηθεί από τον προπονητή του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είτε αυτό έχει να κάνει με δημιουργία, είτε με εκτέλεση ή το κομμάτι της άμυνας. Παίζει το ίδιο καλά και στις δύο θέσεις των γκαρντς. Καλό αθλητικό πακέτο, κορμί στεγνό αλλά φτιαγμένο από υλικό σκληρής υφής ώστε να απορροφά την επαφή και να κερδίζει μάχες απέναντι σε μεγαλύτερη ύψη. Καλή συμπεριφορά στο pick'n roll. Στηρίζεται στην έκρηξη για να πάει προς τα μέσα, καλός σουτέρ αλλά  streacky, ειδικά από το τρίποντο. Θέλει δουλειά στο κομμάτι των αποφάσεων. Αυτό του έχει στοιχίσει την είδοσο σε καλύτερες λίγκες. Φέτος μοιράστηκε μεταξύ Κροατίας και Ουκρανίας με εξίσου καλές εμφανίσεις.

Στην Jolly: 15.6π. ( 51.6% 2π.-29.5% 3π.-82.4% 1π.) 4.3 ριμπ.-4.6 τελικές-1.5 κλεψ.


Melvin Ejim (23-1.98): Στον Ejim βλέπω έναν Kyle Hines in progress.. Mε ύψος 1.98μ., wingspan 6'10'' και μια σπουδαία ικανότητα να παίζει χαμηλά και να τελειώνει ότι μπάλα πιάνει γύρω από το καλάθι. Σούπερ ριμπάουντερ με έφεση στο επιθετικό. Ξέρει να παίρνει θέσεις και είναι physical. Στην Αμερική είχε την ταμπέλα του twinner ("3" ή κοντό "4") αλλά για την Ευρώπη και το δικό μας μπάσκετ είναι 4/5 φούλ και μάλιστα με εξαιρετικές προδιαγραφές μιας και έχει και αξιόλογο εξωτερικό σουτ και μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ ενώ παράλληλα δεν είναι κακός στο ποστ. Θα χρειαστεί να δυναμώσει ελαφρά τον κορμό του για να αμυνθεί στο ζωγραφιστό. Undrafted στο φετινό ντραφτ, παίκτης κομμένος και ραμμένος για Ευρώπη.

Στο Iowa State: 17.8π. (50.5% FG-34.6% 3P.-76.1 FT) 8.4 ριμπ. 1.8 ασ. 1.2 κλ.



Ryan Thompson (26-1.98): Τόσο ο Τόμπσον, όσο και οι άλλοι  Αμερικανοί που υπέγραψε η Μπάμπεργκ είχαν πρώτο ρόλο στις φετινές λίστες του Hoopfellas.  Τον βάζω περισσότερο για να τον κρατάμε υπόψιν.. Πήρε τη θέση του Ματ Λοτζέσκι στην Οστάνδη και ανταποκρίθηκε περίφημα. Μέγεθος, δύναμη, finishing ability στο transition και παιχνίδι μακριά από τη μπάλα. Αξιόπιστος σουτέρ τριών πόντων, πέρυσι μάλιστα σούταρε εκπληκτικά στο Βέλγιο. Ξέρει να πηγαίνει στο φάουλ (από όπου είναι πολύ αποτελεσματικός σουτάροντας προσωπικές) παίζοντας με τη δύναμη του "πάνω" στον αντίπαλο. Tου βάζεις πρόβλημα όταν του απαγορεύσεις να πλησιάσει το καλάθι ή του αποκλείσεις τις ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Φέτος θα του δοθεί η ευκαιρία σε τοπ-επίπεδο. Διατηρώ σημαντικές αμφιβολίες για το εάν μπορεί να γίνει περίπτωση Πιτ Μάικλ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να εξελιχτεί σε έναν πολύ καλό παίκτη.

Στη Βελγική λίγκα: 16.1π. (59.1% 2π.-41.4% 3π.-79.3% 1π.) 2.5 ριμπ.-2.2 τελικές, 1.4 κλεψ. σε 26.4'
Στο Eurocup: 12.9π. (56.85 2π.-47.4% 3π.-88.9% 1π.) 2.5 ριμπ.-2.3 τελικές, 0.6 κλεψ. σε 25.3'



Billy Baron (24-1.88): Αδελφός του -πρώην της λίστας αυτής- Τζίμι Μπάρον και υιός του κόουτς (και δικού του κόουτς μάλιστα)  Τζιμ Μπάρον. Πολλά μπασκετικά γονίδια όπως καταλαβαίνετε για τον κόμπο γκαρντ του Κανίσιους. Εξαιρετικός σκόρερ, "φονιάς" πίσω από το τρίποντο, με εξαιρετικό pull up jumper. Το αθλητικό του πακέτο δεν τον βοήθησε για κάτι παραπάνω και η Ευρώπη είναι μια καλή επιλογή (η καλύτερη) για αυτόν και το παιχνίδι του. Καλός πασέρ, πάει στα ριμπάουντς, ήταν μόνος του φέτος όλη η επίθεση του κολεγίου του, "γράφωντας" αρκετές clutch performances.

Στη MAAC φέτος 24.4π. (50.0% 2π. 41.8% 3π. 88.3% 1π.)  4.9 ριμπ. 5.5 τελικές


O.D. (Oderah) Anosike (23-2.03): Σας είχα γράψει για αυτόν στις αρχές της σεζόν στη shortlist για τους 5 παίκτες που πρέπει να προσέξετε φέτος (http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=130048:keep-an-eye-on&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254) Ο Ανοσίκε κυριάρχησε στη Lega A φέτος και κέρδισε έξτρα χρήματα στη Στρασμπούργκ. όπου έκλεισε τη σεζόν. Είναι αυτό που λέμε "ριμπάουντερ". Οδήγησε δις το NCAA σε ριμπάουντς όταν αγωνιζόταν στο κολέγιο της Σιένα. Χωρίς να είναι σούπερ αθλητικός ή να έχει τα φοβερά πατήματα, όντας όμως μακρύς (wingspan πάνω από 7'3'') και με μια ιδιαίτερη αίσθηση του ριμπάουντ, κατάφερε να γράψει απίστευτα νούμερα στο Πέζαρο. Λειτουργεί άψογα ως finisher (τελειώνει ότι μπάλα φτάσει στα χέρια του γύρω από το καλάθι), απειλεί αποτελεσματικά με face up -drive (δεν έχει σουτ όμως από μέση/μακρινή απόσταση) και ποστ παιχνίδι (σε εξέλιξη..) που θυμίζει λίγο Ντάνστον. Έχει φοβερά χέρια που τον βοηθούν σημαντικά. Θέλει δουλειά στην άμυνα εδάφους. Με φοβίζει το γεγονός ότι αρκετές στιγμές δείχνει οκνός. Σαν να του λείπει ενέργεια, μαχητικότητα και ενας κουβάς νερό ...στη μούρη. Έφτασε σε σημείο φέτος στο Στρασβούργο (όπου δεν προσαρμόστηκε ποτέ ουσιαστικά) να πεί στον προπονητή του να μην τον βάλει γιατί η ομάδα παίζει καλύτερα χωρίς αυτόν.. Και όμως, η πρώτη ύλη του είναι εξαιρετική για το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι μόνο 23 και τελείωσε την πρώτη του επαγγελματική σεζόν. Θα παίξει για τους Σέλτικς στο Σάμερ λιγκ αλλά το βλέπω δύσκολο να παίρνει πρόσκληση για το training camp..

Στη Lega A: 14.3π. (58% 2π.-55.7% 1π.) 13.1 ριμπ-1.2 κλεψ.



Corey Fisher (26-1.85): Καθαρά Euroleague-material, περίπτωση παίκτη που μπορούν να κοιτάξουν οι δύο αιώνιοι (είχε βγεί προς τα έξω μάλιστα ότι τον εξετάζει ο Ολυμπιακός πριν λίγο καιρό). Παιδί του Τζέη Ράιτ στο Βιλανόβα και streetball legend μετά τους 105 πόντους σε ένα summer league παιχνίδι στο θρυλικό Rucker Park (με 23/28 τρίποντα..). Την τριετία που βρίσκεται στην Ευρώπη (Αντάλια, Χουβεντούτ, Ενησέη) έχει πείσει και τον πιο δύσπιστο για τις ικανότητες του σε πολύ ανταγωνιστικές λίγκες. Είναι και ο ίδιος άλλωστε πολύ ανταγωνιστικός ως παίκτης και χαρακτήρας. Σπουδαίος γκαρντ με εξαιρετική shooting form. Δυνατό κορμί, επιδιώκει την επαφή πηγαίνοντας προς τα μέσα όπου από τη φύση έχει μάθει να νικάει στο τελείωμα μεγαλύτερα σώματα. Μπορεί να λειτουργήσει άνετα και ως off guard παίζοντας γύρω από τα σκρινς. Βγάζει το καλύτερο του όταν η μπάλα βαραίνει.. Έχει την ιδιοσυγκρασία του γκαρντ από το Μπρονξ και αυτό αποτέλεσε το μεγαλύτερο εμπόδιο του στην Ευρώπη μιας και μπορεί κατά στιγμές να θολώσει μέσα στο παιχνίδι και να βλέπει αντιπάλους παντού (ακόμα και στους συμπαίκτες του..) Χρειάζεται να δουλέψει ως δημιουργός στο μισό γήπεδο (δεν είναι καθόλου κακός, το αντίθετο, απλά δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο σε αυτό το κομμάτι) και στον τομέα της συγκέντρωσης και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μου αρέσει..

Στη VTB: 16.8π. (45.7% 2π.-43.8% 3π.-81.9% 1π.) 2.9 ριμπ.-3.4 τελικές-1.4 κλεψ.



Jerry Johnson (32-1.81): Ποιοτικός και έμπειρος πόιντ γκαρντ, χρόνια στο κουρμπέτι. Ο Ραζνάτοβιτς έχει βρεί τη "φωλιά" της Αστάνα  και τον έχει τοποθετήσει στη VTB την τελευταία τριετία. Πόιντ που ξέρει να παίζει το άθλημα όπως αυτό παίζεται στα μέρη μας γιατί "φιλτράρει" τις αποφάσεις του. Γρήγορος και αρκετά διεισδυτικός, δημιουργεί πολύ εύκολα το ρήγμα. Καλός σουτέρ τριών πόντων, παίζει πάντα με συγκέντρωση στην άμυνα. Είναι καλοπροπονημένος, γεγονός που μεταφράζεται ότι στα 32 του έχει ακόμα καλό μπάσκετ  μέσα του. Ακούω ότι κλαμπ με στόχους στην Ευρωλίγκα τον κοιτάζει για μπακ-απ πόιντ.. Yπάρχει το ρίσκο του κορεσμού σε αυτή την ηλικία (μετά τα καλά χρήματα της Αστάνα) αλλά ο επαγγελματισμός και η συνέπεια του παίκτη σε όλη του την καριέρα είναι στοιχεία που ενθαρρύνουν την επιλογή.

Στη VTB: 14.4π. (44.9% 2π.-38.5% 3π.-84.3% 1π) 2.9 ριμπ.- 7.0 τελικές-1.0 κλεψ.


Lamar Patterson (23-1.96): Ο "πάνθηρας" του Πίτσμπουργκ  και Νο48 του φετινού ντραφτ.. Παίκτης φτιαγμένος για την Ευρώπη δεδομένου ότι το αθλητικό του πακέτο δε τον βοηθά να σταθεί ως SG στο ΝΒΑ. Έχει όλα τα στοιχεία που απαιτεί το δικό μας μπάσκετ, στη θέση "3". Πολύ δυνατός και μακρύς (6'11'' άνοιγμα χεριών), καλός πασέρ/δημιουργός με εξαιρετικό court-vision, αξιόπιστος σουτέρ και αμυντικός, υψηλό μπασκετικό IQ και.. work-horse. Έχει αυτό το team player-mentality που δε θα φοβηθεί να βγεί μπροστά εάν χρειαστεί. Παίκτης μισού γηπέδου.. To Μιλγουόκι (που τον επέλεξε) τον έστειλε στους Χοκς. "Παρεάκι" με τον Μπράμος στο Σάμερ-λίγκ..

Στο Πίτσμπουργκ υπό τον Τζέημι Ντίξον: 17.1π.(48.4% 2π.-38.8% 3π.-75.4% βολές) 4.9 ριμπ.-4.3 τελικές-1.4 κλεψ.



Marqus Blakely (26-1.96): Είναι καιρός να κοιτάξει στην Ευρώπη για κάτι πιό μόνιμο μιας και η τάση του αθλήματος τον ευνοεί. Inside player, 4/5 για το δικό μας μπάσκετ. Δυνατό παιδί. Άνοιγμα χεριών 7'1'' και φοβερές ικανότητες στο αμυντικό κομμάτι, είτε μαρκάρει περιφερειακά είτε χαμηλά στο ποστ όπου έχει εξαιρετικό τάιμινγκ στο μπλοκ. Πολύ καλός ριμπάουντερ. Άγουρος επιθετικά, δυσκολεύεται να διαβάσει και να προσαρμοστεί απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα. Κακός σουτέρ και αρχίζει να έχει επίγνωση αυτού. Πολύ καλά τρεξίματα στο transition. Καλή επιλογή για μια μεσαία ομάδα σε ανταγωνιστική ευρωπαϊκή λίγκα με γνώμονα τα potential του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον τρόπο που παίζεται αυτό σήμερα.

Στη San Mig Coffee και τις Φιλιππίνες: 19.1π. (52.1% 2π.-56.3% 1π.)15.6 ριμπ.-3.6 τελικές-1.9 κλεψ.-2.6 τάπες



Patrick Young (22-2.07): Ο βράχος των Gators, ηγέτης της αμυντικής γραμμής του Μπίλι Ντόνοβαν. Ο Γιάνγκ είναι πραγματική ντουλάπα. "Κλειδώνει" αντιπάλους στα σκρινς του, κάνει το ποστάρισμα απέναντι του mission impossimple ενώ overall είναι ένας πραγματικά καλός αμυντικός παίκτης. Πολύ καλός στην "άμυνα θέσης", εξαιρετικός help-defender και -εδώ είναι το ενδιαφέρον- με πολύ καλή συμπεριφορά στην pick&roll άμυνα, ακόμα και εάν πρέπει να αλλάξει και να μείνει μπροστά από τον αντίπαλο περιφερειακό. Τον βοηθούν τα γρήγορα άκρα και αντανακλαστικά του. Blue collar παίκτης. Αδύναμος επιθετικά όπου μοιάζει να στερείται πλήρως πλαστικότητας. Το παιχνίδι του στο ποστ δεν είναι κακό και παίρνει βελτίωση αρκεί να μάθει να γυρίζει στο μέρος που θέλει και μπορεί να εκτελέσει για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίες. Δεν υπάρχει σουτ, ούτε παιχνίδι με τη μπάλα στο παρκέ, κομμάτια όμως που προσπαθεί τη τελευταία διετία να δουλέψει (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία για την ώρα). Μέτριος ριμπάουντερ, θα περίμενε κανείς πολλά περισσότερα από μια τέτοια φυσική παρουσία. Δεν είναι ούτε Λάσμε ούτε Ντόρσεη (επειδή σας είδα πριν μερικές ημέρες να τον σχολιάζετε εδώ μέσα) τη προκειμένη στιγμή, ξεχάστε το αυτό. Είναι όμως πνευματικά δυνατός και εύστροφος αρκετά ώστε να παίζει πάνω στις δυνατότητες του και να αποτελέσει μια καλή μπακ-απ 5 επιλογή (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) για μια ποιοτική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 Υ.Γ: Πολύ καλή δουλειά από την Brose Baskets για μια ακόμα χρονιά. Wanamaker, Thompson, Duncan, Mbakwe και φυσικά Theis. Πάρα πολύ καλές κινήσεις που δείχνουν τεχνογνωσία. Είναι στο χέρι του προπονητή πλέον.. Γιατί και πέρυσι ήταν καλό το recruiting όμως η άμυνα ήταν τόσο κακή που διέλυσε όλο το οικοδόμημα.











213 σχόλια:

  1. Για τον Trenton Meacham τι γνωμη εχεις Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίκτης, δεν έχει πιάσει ακόμα το πικ του.

      Διαγραφή
    2. 28 χρονών είναι... Δεν είναι 22... Αν δεν το έχει πιάσει μέχρι τώρα το πικ του πότε θα το πιάσει;

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία του.. Πήγε αρκετά καλά στη πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα πέρυσι. Μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα.

      Διαγραφή
    4. Τον παρακολουθω απο τις χρονιες του στην Αυστρια και οντως τον "απολαυσα" φετος στην Ευρωλιγκα... Τον βλεπεις για το βημα παραπανω; Διαβασα πως ακουγεται για Ισπανια...

      Διαγραφή
    5. Εξαιρετική δουλειά για άλλη μια φορά, Jim. Θα ήθελα τη γνώμη σου για Tiny Gallon & Yancy Gates.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικο αρθρο... Ευχαριστουμε Τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο το Siena State φετος μου αρεσε πολυ ο Marquis Wright... Θυμιζει τον συνεπωνυμο του, τον Ζακ... Συμφωνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε ο Ζακ έχει το σουτ... Επίσης κάνει πολλά μα πολλά λάθη.. Νομίζω είχε 3 λάθη ανα παιχνίδι πέρσυ... Πρέπει να τα μειώσει αλλά πιστεύω έχει φόντα... Συμφωνείς;

      Διαγραφή
  4. Jim, εκπληκτικός. Εξαιρετικό άρθρο.
    Για τον Mbakwe είχε γράψει ο Παπαχατζής (pamesports) πριν μια εβδομάδα περίπου ότι ενδιαφέρετε ο Παο. Σήμερα βγήκε και από άλλους. Ρώτησα και ισχύει αλλά για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν δεν τελειώσει του Καλάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα λογιζεται δευτερη λυση.
      Αλλιως για πιο λογο να πληρωσεις buy out οταν τον επαιρνες πριν μια εβδομαδα τσαμπα.
      Καποιον αλλον εχουν στο μυαλο τους και το δουλευουν σαν backup plan.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Άφρο. Ο Mbakwe ανακοινώθηκε από τη Μπάμπεργκ. Είναι μάλλον ανόητο να υπάρχει τέτοια σκέψη. Δείχνει έλλειψη προγραμματισμού.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους!

      Απλά μια διευκρίνιση: Ο Mbakwe έχει Euroleague-out (75.000) γι αυτό το καλοκαίρι στο συμβόλαιο που υπέγραψε. Αν δεν κάνω λάθος...

      Διαγραφή
    4. Ναι έχει όντως Euroleague opt-out μέχρι το τέλος του μήνα.

      Διαγραφή
  5. Συγνώμη για την ανάρτηση αυτού του σχολίου μου για δεύτερη φορά (μετά το προηγούμενο άρθρο του Jim), αλλά μόλις είδα το νέο άρθρο που ανέβασε ο Jim...

    Καλησπέρα και από εμένα

    (τον Dr. Jekyll, γνωστό και ως Αλέξη συνήθως τα απογεύματα, που γίνεται Mr.
    Hyde, γνωστός και ως 77 συνήθως τα πρωινά) (Χ)

    Ορισμένες σκέψεις για τούς δύο "κοντούς" που ακούγονται για τον ΟΣΦΠ τον
    τελευταίο καιρό.

    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/
    den_viazontai_gia_pshlo_kai_gkarnt.2902158.html

    Έχοντας ως εικόνα για τους δύο παίκτες τα βιντεάκια των highlights της παραπάνω ιστοσελίδας (αν και τα highlights παικτών γενικά δεν τα θεωρώ αξιόπιστα) και με δεδομένο ότι αυτά τα highlights είναι από τα πρωταθλήματα του Ισραήλ και της Γαλλίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αλλά και με τα λίγα που σκαμπάζω από το άθλημα, νομίζω ότι

    1) Ο Μπράουν είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και σε άμυνα και σε επίθεση. Έχει εξαιρετικό σουτ (ειδικά στο τρίποντο φαίνεται να ωχριά μπροστά του ακόμα και ο Nicholas του ΠΑΟ). Του αρέσει κυρίως να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση και δεν νομίζω ότι τα drives είναι το δυνατό του σημείο. Μπορεί να αποτρέψει αιφνιδιασμούς με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του, αλλά και την ικανότητά του στα κοψίματα (στοιχείο που είχε και ο Παπ). Ένα στοιχείο που νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι ο ρόλος που σχεδιάζει και θέλει ο προπονητής να του δώσει. Μου φάνηκε παίκτης που θέλει την μπάλα και δεν την δίνει εύκολα, όποτε θεωρώ σχεδόν αδύνατο να παίζει ταυτόχρονα με τον VSpan, αλλά με τον Λάφαγιετ ή τον Μάντζαρη στο 1, μπορεί να κάνει παπάδες στην επίθεση στο 2, αν κάνουν υπομονή οι συμπαίκτες του. Για αμυντικούς ρόλους νομίζω ότι μπορεί να παίξει με οποιονδήποτε, ακόμα και με τον Σλουκ.

    2) Ο Dwight Buycks φαίνεται σωματοδομικά πιό γεροδεμένος από τον Μπράουν, και πιθανόν να μπορεί να μαρκάρει και τριάρια στο post. Έχει καλό σουτ (νομίζω όχι τόσο όσο ο Μπράουν) αλλά η ικανότητά του στο drive είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και γι` αυτό περισσότερο προτιμάει να πηγαίνει σε drives παρά σε σουτ. Κάποια drives του μου θύμισαν Jordan χωρίς βέβαια τα σπασίματα μέσης (μη βαράτε παρακαλώ όλοι μαζί, ένας ένας). Διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία επιλογών στην επίθεση (ειδικά στα drive) και δείχνει παίκτης απρόβλεπτος που θυμίζει λίγο τον Law σε αυτόν τον τομέα. Αμυντικά δεν μπορώ να τον κρίνω από τα highlights αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν έχει τόση έφεση στα κοψίματα όσο ο Μπράουν. Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι καλός στο μαρκάρισμα στην μπάλα και μπορεί να παίξει ακόμα και στο 1, με τον VSpan στο 2, καθώς θεωρώ ότι το μεγάλο του πλεονέκτημα έναντι του Μπράουν είναι ότι δείχνει πολύ πιό ομαδικός και μάλλον είναι και καλύτερος στη δημιουργία. Εξάλλου θεωρώ το γαλλικό πρωτάθλημα πιό αξιόπιστο από αυτό του Ισραήλ.

    Εν τέλει, νομίζω ότι ο Buycks έχει όλο το πακέτο να βοηθήσει την ομάδα και
    μάλλον είναι καλύτερη περίπτωση από τον Μπράουν για τον ΟΣΦΠ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούγαμε και την γνώμη του Jim για αυτούς τους δύο παίκτες.

    Όσον αφορά το 5, νομίζω ότι καλά κάνει η ομάδα και δεν βιάζεται να το βρει.

    Αλέξης (Dr. Jekyll)

    ΥΓ 1. AC σε ευχαριστούμε για τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρησες. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις, και προπαντώς ΥΓΕΙΑ...

    ΥΓ 2. Πολύ σημαντική η ανανέωση του Πριντ...

    ΥΓ 3. Ίσως ο Λάφαγιετ αποδειχθεί κλειδί για την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ήταν πολύ καλή κίνηση, δεδομένου και των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Euroleague.

    ΥΓ 4. Κατάλαβα καλά? Ο Μἀντζαρης ζήτησε 600000 ευρώ τον χρόνο? Δηλαδή σχεδόν 800 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ???? Ο υγιής Law του περσινού τελικού, τότε τί θα έπρεπε να ζητήσει, 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ?

    ΥΓ 5. Ερίκ καλώς ήρθες στο λιμάνι. Μπορεί να μην είσαι ούτε ο Καντονά, αλλά
    ούτε ο Ερίκ Καστέλ (για τους παλαιότερους), αλλά η παρουσία σου είναι βάλσαμο στις πληγές του χιλιοβασανισμένου μας πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα πούμε αναλυτικά σε λίγο καιρό. Για τον Buycks αν θυμάμαι καλά είχα γράψει όταν έπαιζε ακόμα στην Pro A.

      Διαγραφή
  6. Ο Μπάρον είναι ταμάμ για ΠΑΟΚ-Eurocup

    bou gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μητσο τα σεβη μου...Ψαγμενες περιπτωσεις οι οποιες θελουν υψηλο επιπεδο scouting για να τις εντοπισεις....Ενα καθαροαιμο ονοματι Willie Warren πως θα σου φαινοταν για 2αρι στον Παναθηναικο του Ivanovic;;; Πιστευω πως θα ηταν οτι πρεπει για up-tempo μπασκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα παιχταρά μου.. Τον είχα στην 5αδα με τους "keep an eye on" αρχές της σεζόν. Περίμενα περισσότερα. Καλός παίκτης, μεγάλο ρίσκο όμως για ΠΑΟ. Δε θα το έπαιρνα αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
  8. Τον McAdoo πως τον βλεπεις για Ευρωπη?

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει προσόντα αλλά λίγο άνοστος. Πρέπει να "αγριέψει" λίγο.

      Διαγραφή
  9. Αυτα ειναι δημητρη....Ο πατρικ γιανκ θα δοκιμαστει στο LA απ τους πελεκανους της νεας ορλεανης με αζινσα ασικ στα σεντερ τους ισως βρει μη εγγυημενο συμβολαιο, ο ετζιμ ειναι ειναι γνωστος Undrafted ομως απ το αιοβα μου αρεσε ακομα περισοτερο ο ντεαντρε κε'ιν,ενα κομπο 2 με πολυ δυνατο κορμι.Ο λαμαρ πατερσον ειναι σιγουρα ο καλυτερος της λιστας ομως η ατλαντα ειναι αδεια απο wing παιχτες και ισως τον κρατησει.Το τζαστιν χαρπερ τον πρωτοειδα χθες και προχθες στο σαμερλιγκ με το ντιτροιντ,ρολιστας με πολυ καλο σουτ για στρετς 4-λιγο αδυναμο τον ειδα ομως....Στο σαμερ λιγκ ο εννις του μαιαμι κανει παπαδες εαν τυχον μεινει ελευθερος θα ειταν ενδιαφερον να τον δουμε ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Άκη.. Ο Κέην φίλε είναι από τα γκαρντς που μου αρέσουν (και το γνωρίζεις ήδη ως παλιός στη σελίδα). Σκληροτράχηλος και με quarterbacking skills. Ο Χάρπερ χάνει στο κομμάτι της δύναμης. Το υπογράμμισα από πάνω..

      Διαγραφή
    2. O ντεαντρε κεην πληρωνει οτι κοντευει τα 25 και δεν εχει αρκετο upside,δημητρη ειληκρεινα δεν θυμομουν οτι τον ειχες αναφερει-κατα καιρους εχεις πετυχει πολλα λαυρακια-Ο χαρπερ θα κολλαγε καλυτερα απ το πετγουει νομιζω στον ολυμπιακο,ειδικα εαν παρει και τον οθελο χαντερ που παιζει και 4 ως ποιο φιζικαλ παιχτης...Δεν ξερω εαν πειρε το ματι σου το σαμερ λιγκ στο ορλαντο υπαρχουν παιχτες που γεμιζουν αρκετα το ματι και δεν ειναι μεγαλα ονοματα του ντραφτ- ο νικ τζονσον του χιουστον με εντυπωσιασε προχθες αλλ ακαι τα 2 παιδια του μεμφις ο τζορνταν ανταμς ucla και ο τζαρνελ στοουκς απ το τενεσι,αντιθετα οι παιχτες του ορλαντο (γκορντον-πειτον) μιαζουν αγουροι σχετικα

      Διαγραφή
  10. jim μην πεις οτι βλεπεις και πρωταθλημα Φιλιππινων

    πολυ καλο κειμενο για τυπους μπασκετκους σαν και εμας εδω μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια παιχνίδια ναι, τα βλέπω. Στοχευμένα για συγκεκριμένους αθλητές και για να μην χάνω επαφή.

      Διαγραφή
  11. pos blepis ton patric yung gia ton panathinaiko kai mpori na antapokrithi stis apetisis mou thimizi poli ton dorsey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχες τον Λάσμε πρώτο "5" θα σου έλεγα ναι, θα ήταν ενδιαφέρουσα σκέψη. Τώρα θα είναι ρίσκο. Άσε που ο Ιβάνοβιτς μάλλον θα κοιτάξει διαφορετικό ψηλό.

      Διαγραφή
    2. γεια σου τζιμ.......γιατι κατι μου λεει οτι ο ιβανοβιτς θα ρισκαρει με σον τζεημς?......stonerook

      Διαγραφή
    3. Τι να σου πω τώρα.. Μεγάαλο ρίσκο.

      Διαγραφή
  12. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΙΛΑΓΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΚΕ ΑΖΟΤΑΜ ΤΩΝ Quinnipiac Bobcats. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ...ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ?

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΥΣ ΝΤΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΟΥ?

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζεν,

      ναι, τον γνωρίζω, έκανε πολύ καλό δίδυμο με τον Ουσμάνε Ντράμε στο ζωγραφιστό. Είναι στο στυλ των undersized F/C's της λίστας. Ικανός ριμπάουντερ, καλός inside scorer αλλά υστερεί αμυντικά. Πρέπει να το δουλέψει αυτό. Ο Μπράουν, όπως και ο Σλότερ ήταν στις πρώτες γραμμές των σημειώσεων μου. Πρόκειται για φοβερό ένας με έναν παίκτη. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι λείπει αυτό από τον ΟΣΦΠ.. Αυτό βέβαια δε μπορείς να το πείς εάν δεν έχεις πλήρη εικόνα του μπακόρτ..

      Διαγραφή
    2. ΘΑΝΚΣ ΤΖΙΜ...

      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΒΛΕΜΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  13. Kαλησπερα jim και σε όλη την παρέα.
    Μια που λες συχνά πως ο Ivanovic θα ψάξει για διαφορετικού τύπου ψηλο, μπορείς να πεις κάποια χαρακτηριστικά που πιστευεις πως πρέπει να έχει? Κάτι σαν προφίλ παικτη για ραντεβού στα τυφλά που λέμε :)

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν υποτεθεί ότι έρχεται ο Καλάθης στον ΠΑΟ τι άλλη μεταγραφή (στυλ παιχτη δλδ) πιστεύεις Jim ότι χρειαζόμαστε για να καλυφθούμε στα guards κ που να καλύπτει ο ένας τις αδυναμίες του άλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Η δική μου λογική είναι λίγο διαφορετική από του κόουτς.Από τη στιγμή που έμεινε ο Παππάς (δε λέω εάν θα τον κράταγα ή όχι, αλλά από τη στιγμή που μένει και η διοίκηση επενδύει πάνω του) πρέπει να παίξει. Αλλιώς ήταν λάθος που έμεινε. Επίσης πιστεύω πως ο Διαμαντίδης πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο ως "μεταφορέας" της μπάλας και να είναι playmaker και όχι πόιντ γκαρντ, γεγονός που θα του εξοικονομήσει ανάσες. Μποχωρίδη απαραίτητα ως 5ο γκαρντ/μπαλαντέρ στις δύο θέσεις (με ανοικτή την προοπτική να ανέβει στο rotation) και έναν δημιουργό (με αξιόλογο περιφερειακό σουτ) πίσω από τον Καλάθη. Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικά σενάρια..

      Διαγραφή
    2. Jim, δεν καταλαβαίνω γιατί λες πως είναι διαφορετική η λογική σου. Με Μποχω για 5ο όπως λες κ με ακόμη μια μεταγραφή γκαρντ (σκόρερ όπως λέγεται), ο Παππάς θα ναι 3η-4η επιλογή για την περιφέρεια. Σωστά; Άρα θα έχει τον ρόλο του στο ροτέισον. (Υποθετικά πάντα, γιατί ακόμη δεν έχει αρχίσει να σχηματίζεται το backcourt). Να παίζει απ τη στιγμή που έμεινε όπως λες, αλλά νομίζω πως είναι επιβεβλημένη κ άλλη προσθήκη στα guard.

      ΥΓ: Ο Haynes θέλω να πιστεύω πως είναι στο αρχικό πλάνο κ όχι στο plan b.

      Διαγραφή
    3. Απλά δε ξέρω εάν θα τον βοηθήσει (και κατά προέκταση την ομάδα) η ύπαρξη ενός ακόμα σκόρερ στο "2". Εξαρτάται πάντα βέβαια από τον τύπο του παίκτη γιατί αυτά πάντα είναι θεωρητικά.

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα Τζιμαρα
    Μεγαλες δουλειες πηραν ο Μπλατ στο Κλιβελαντ,ο Ιτουδης στη ΤΣΚΚΑ,
    ο Πεδουλακης στη Ουνικς και αν κατσει ο Κατσικαρης στη Ρεαλ.
    Θα εχει πολυ ενδιαφερον η νεα χρονια.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα..Τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται!!Και πολυ ικανους σουτερ θα εχει στο ροστερ του ο ιτουδης .Τεοντοσιτς,Ντεκολο,σονι γουιμς,κριαπα.

      Big saras.



      Διαγραφή
    2. Καλήσπέρα φιλαράκι. Όντως.. Πολύ καλά deals.

      Διαγραφή
    3. Και δυο περιφερειακους να προσθεσει εναν δυνατο στο isolation και ενα αμυντικο πιτμπουλ εκλεισε το ροστερ.Μενει μονο να δουμε πως θα χειριστει τις δυσκολες καταστασεις γιατι ειναι απειρος σε τοσο υψηλο επιπεδο ως πρωτος προπονητης.

      Big saras.

      Διαγραφή
  16. Εκλεισε ντε κολο μαρκοισβλι η τσκα..Ενδιαφερουσα ομαδα φενεται να κανει ο ιτουδης στη ρωσσια, οπως και ο πεδουλακης στην ουνιξ που ειναι κοντα στην υπογραφη ματσιουλης.Παντως αν και ο κατσικαρης παει τελικα στην μαδριτη τοτε οι ελληνες προπονητες θα οχι απλα θα ειναι σε ομαδες που προταγωνιστουν αλλα προκειται για τις πιο πλουσιες ομαδες της διοργανωσης (ρεαλ,τσκα,καζαν αν προκρηθει).Για να δουμε τι θα κανουνε,προβλεπεται μεγαλη μαχη του χρονου..

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim o Hendrix είναι ελεύθερος?
    Είναι με Ιβάνοβιτς στη Βοσνία.... Λες????

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνω στο θάρρος να απαντήσω. Έχει συμβόλαιο κ επίσης δεν είναι με τη Βοσνία, αλλά με την ΠΓΔΜ. Πήρε τη θέση του Μακάλεμπ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε, όντως...
      εντελώς άστοχο το σχόλιό μου..
      ευχαριστώ για την διόρθωση και την πληροφορία.

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    3. Ο Χέντριξ είναι από τις αδυναμίες μου.. Το γνωρίζετε άλλωστε.

      Διαγραφή
    4. @jim
      μεγαλη κιθαρα το παιδι

      gskordak

      Διαγραφή
  18. jimara ksereis kati gia kalathi apo amerikh?t pisteueis tha ginei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αντετοκουμπο ερχεται ελλαδα.......οτι πρεπει να δουλεψει σε πρωτη φαση με ιβανοβιτς που θα τον βελτιωσει στα βασικα...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Θανάση Αντετοκούμπο πρόκειται. Εάν έλθει Ελλάδα πάρα πολύ δύσκολα πάει ΠΑΟ λόγω Λώτσου, στον οποίο ο ίδιος ο παίκτης ισχυρίζεται ότι οφείλει πάρα πολλά. Επομένως στην περίπτωσαη επιστροφής στη χώρα τον βλέπω για ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    2. Οντως εχει τον Λωτσο μανατζερ, αποκλειεται για ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  20. jim πιστευεις οτι ο anosike ή ο mbakwe θα ηταν καλυτερες λυσεις απο τον hunter?επισης πιστευω οτι ο μπαρτζωκας θα προσπαθησει να καθιερωσει(λογω και του υψους του) τον μπραουν,για αρκετη ωρα στο 3!και δεδομενου αυτου,με κανει να ψηνομαι για τη συγκεκριμενη μεταγραφη!
    jim_tooth7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαμαντιδης,Καλαθης,Μποχωριδης.
    Σλοτερ,Παππας.
    Γιανκοβιτς,Αντετοκουμπο.
    Γκιστ,Φωτσης.
    Αζινκα,Μαυροκεφαλιδης,Διαμαντακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αυτή η κίνηση την επιστροφή Καλάθη μιας και ο 19χρονος παίζει ως shooting guard και δεν πολυεμπλέκεται στην δημιουργία του παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/631216/thantetokoynmpo-gia-eyropi

    Ακριβως οτι ειχα πει.Το πιο πιθανο ηταν να βρισκοταν χαμηλα στο draft και ασχετα με το τι θα εκανε στο summer league θα ερχοταν στην ευρωπη.
    Θυμιζω και παο κ ολυ ψαχνωνται στο τρια.
    Αν και η λογικη λεει θα ναι πιο κοντα στο ολυμπιακο για ευνοητους λογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πάλι νομίζω ότι και οι 2 τους έχουν από ένα πρότζεκτ που θέλουν να βγάλουν κ δεν χρειάζονται δεύτερο.επίσης δεν μπορώ να δω πως θα μπορούσε ο αντε να παίξει μπάσκετ στην ευρώπη μόνο με τα αθλητικά του προσόντα.και αυτός κ ο αδερφός του είναι καθαρά για nba κ χρειάζονται πάρα πολλή δουλειά για να παίξουν euroleague.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι και μεγαλος.εχει σιγουρα τεραστια περιθωρια βελτιωσης.δεν συζητιεται.απλα ειναι αγουρος ακομα και λογω ηλκιας και εμπειριων.
      Οσο αφορα την ομαδα μου θα τον ηθελα παρεα με μασιουλις και γιανκοβιτς.μονο με γιανκοβιτς οχι ομως.ειναι πολυ απειροι και οι δυο και χρειαζεται ενας εμπειρος στην θεση

      Διαγραφή
    3. Ο παναθηναικός έχει τον γιάνκοβιτς και τον χαραλαμπόπουλο να εξελίξει.δεν χρειάζεται κ άλλον τέτοιο παίχτη(νεαρό με χτυπητές αδυναμίες που πρέπει να δουλέψει).
      επίσης θεωρώ ότι το μπάσκετ δεν είναι κάτι που μαθαίνεται...δηλαδή να μάθει κάποιος να παίζει άμυνα,να πηδάει πιο ψηλά και να τρέχει πιο γρήγορα γίνεται.να μάθει fundamental μπασκετ και να απειλεί είτε σε κλειστή άμυνα είτε στο τρανζίσιον δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το μάθει...
      ο παπαπέτρου πχ έχει το πακέτο πιο ολοκληρωμένου παίχτη.όχι απαραίτητα καλύτερου αλλά πιο ολοκληρωμένου.εγώ για ευρώπη δεν θα επένδυα στον αντε...εκτός αν έπαιζα μπάσκετ run n gun όπου κ πάλι χρειάζεται το σουτ...

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα Jim. Εξαιρετικό άρθρο.Από όλους όσους αναφέρεις, έχω δει δια ζώσης τον Terry Smith. Παίκτης ορχήστρα. Θα ήθελα να τον δω στα μέρη μας.
    Και ο Patrick Young δυναμίτης...
    Για τους υπόλοιπους....να είσαι καλά να μας μαθαίνεις μπασκετάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Jim αυτός ο Χάρπερ θα μπορούσε να εξεταστεί ως εναλλακτική επιλογή στο 4 αντί του Πέτγουει; Εγώ δεν έχω καμμιά καούρα να φύγει το παιδί, έδωσε ακριβώς ό,τι περιμέναμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον), αλλά επειδή η φημολογία περί μη ανανέωσης του συμβολαίου του δε σταματάει λέω μήπως. Έτσι και αλλιώς μιλάμε για μικρό συμβόλαιο πακέτο με μπόλικο ρίσκο. Βέβαια αν είναι μαλθακός, ας μη το συζητήσουμε καν...

    Από μια περσινή σου ανάρτηση με ίδιο θέμα, θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τον αδερφό του Curry των GSW που έδειχνε ιδανικός για Ευρώπη. Πού είναι αυτή η ψυχή;

    Αυτός ο Φρεντέτ πότε θα το πάρει απόφαση πως είναι κομμένος και ραμμένος για σούπερ σκόρερ στην Ευρώπη;

    Όλο απορίες καλοκαιριάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Πανάγο.
      Φίλε, ο Ολυμπιακός το πήγαινε μια χαρά μέχρι που αποφάσισε (;) να κρατήσει τον Petway. Έστω κι έτσι, αν αληθεύει η συμφωνία με τον Χάντερ, χρειάζεται 2 παίκτες ακόμη. Τον γκαρντ που ψάχνει εδώ και καιρό ο οποίος πρέπει να καλύπτει και το 3. Κι έναν ψηλό ακόμη που να ξεκινάει από το 4 και να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και στο 5. Το θέμα είναι ότι από τους 2, μόνο ο ένας μπορεί να είναι ξένος αφού οι 5 θέσεις είναι ήδη κλεισμένες (Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι, Πετγουέι, Χάντερ, Ντάνστον). Εκτός κι αν πάρει 2 ξένους κι ο ένας παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    2. Άμα πάρει Μίτσοβ, κλείνει τις θέσεις 2-4 με ένα έξυπνο facilitator που θα βοηθάει πολύ τη κυκλοφορία της μπάλας και που έχει κάτι από τη ποικιλία του επιθετικού παιχνιδιού του Πέρπε. Εμένα ως κίνηση μου αρέσει αν και φαίνεται να υστερεί στο αθλητικό κομμάτι και στη σκληράδα. Έχει μπόι και μυαλό όμως και επειδή θέλω να βλέπω και μπάσκετ και όχι μόνο δέκαθλο, μια χαρά ειναι ο παίκτης.

      Δε συμμερίζομαι την υπερβολή γύρω από το Πέτγουει, το παληκάρι προσέφερε ακριβώς ό,τι του ζητήθηκε και πολλές φορές ακόμα περισσότερα. Είχε τα σκαμπανεβάσματά του αλλά τον περιμένω βελτιωμένο στα σημεία και με ελαφρώς μεγαλύτερα @, αφού η περσινή χρονιά (υποθέτω πως) του ήταν διδακτική.

      Διαγραφή
    3. Και μένα μ' αρέσει. Αν και δεν τον βλέπω με την καμία στο 4. Επίσης, νομίζω ότι θα φάει πολύ χρόνο στο 3 από τον Παπαπέτρου.

      Για τον Πετγουέι, δεν εννοώ ότι ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Σχετικά αναμενόμενα ήταν αυτά που έδειξε. Αναφέρομαι στα χαρακτηριστικά του. Νομίζω ότι ο ΟΣΦΠ χρειάζεται άλλου τύπου παίκτη εκεί.

      Διαγραφή
    4. Ο μικρός έχει αυτοπεποίθηση για να γεμίσει φορτηγό, δε μασάει. Άσε που ο Μίτσοβ νομίζω πως αν ερθει με το καλό θα είναι κάτι σα τη κοκακόλα, δλδ θα πηγαίνει με όλα (τα σχήματα). Αφού μπορεί ο Πέρπε και ο Μασιύλις να παίξει 4, μπορεί και ο Μίτσοβ (υπό ειδικές συνθήκες προφανώς, δε λέω πως είναι και η φυσική του θέση)

      Διαγραφή
    5. Κοίτα, νομίζω ότι ο Σέρβος ξεκινάει καθαρά από το 3.
      Ειδικά στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα δύσκολα θα παίξει πολύ στο 2. Από την άλλη, στο 4 μόνο σε ειδικές καταστάσεις.
      Αλήθεια, τι κασέ έχει; Δεν πρέπει να είναι και φτηνός.

      Διαγραφή
  26. http://www.sport-fm.gr/article/titibisma-epistrofis-apo-petgouei/775373. Έμεινε ο Πετγουει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερίζω. Εξαιρετικές αναλύσεις και μακάρι να λειτουργούσαν έτσι και τα τμήματα σκάουτινγκ των δυο "μεγάλων" στην Ελλάδα... Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για τον Τζεϊ Κόβαν Μπράουν του ΚΑΟΔ... Καλή επιλογή για Ολυμπιακό, μετά τα "στοπ" από Ντιλέινι, Καρλόν; Ευχαριστώ προκαταβολικά...
    Υ.Γ.: Για Οθέλο, δεν τρελαίνομαι... Έχω άδικο; Εκτός κι αν προορίζεται για τρίτος ψηλός, με δεύτερο Καββαδά ή έχουν σκοπό να εξοικονομήσουν χρήματα για να πάρουν ένα καλό 4αρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως οι Αμερικάνοι των μικρών της Α1 έχουν θέματα προσαρμογής στους αιώνιους. Μεγάλες οι απαιτήσεις, μικρή η στήριξη στα δύσκολα, πόσο δε στον Ολυμπιακό του μόνιμα αγχωμένου και ανασφαλή Μπαρτζώκα. Όσο για τον Οθέλο, όχι και πίσω από τον Καββαδά... Εδώ είχες δεύτερο το Simmons, που αν του πέταγες δεύτερη μπάλα στο γήπεδο, θα ρωτούσε τους διαιτητές τι άλλαξε στους κανονισμούς... Μια χαρά back up για τα οικονομικά δεδομενα της ομάδας.
      ΥΓ. Στο 4 Petway...

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως το θέμα της προσαρμογής ισχύει για τους περισσότερους Αμερικάνους απ΄ όπου κι αν προέρχονται, εκτός εξαιρέσεων που "πιάνουν" αμέσως και κάνουν διαφορά (βλέπε Λο, Ντόρσεϊ). Τι να πρωτοθυμηθείς... Τους αρχικούς ξένους του 2012; Ακόμα πιο παλιά τον Ρίβερς (άλλος παίκτης στη 2η σεζόν); Ή το πρόσφατο φετινό παράδειγμα του Κόλινς; Απλά τον ανέφερα με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πάντα με τα οικονομικά κριτήρια που έχουν επιβάλει στον Ολυμπιακό.
      Όσο για τον Σίμονς, κι αυτός ως τρίτος είχε αποκτηθεί, με τον Μπέγκιτς να προορίζεται για 2ος... Στη συνέχεια πήρε προαγωγή, για γνωστούς λόγους...

      Διαγραφή
    3. Η τελευταία περίπτωση πετυχημένου Αμερικάνου της Α1 στον Ολυμπιακό που θυμάμαι, είναι ο Ford το 2002 (ερχόμενος απ' το Περιστέρι του top 16 της Euroleague, άλλες εποχές). Στον δε Παναθηναικό, μάλλον ο Dinkins το 1997, σε μια σεζόν που στον ΒΑΟ έπαιζε ο Jeff Malone (Άλλες εποχές Χ 2). Με διάθεση να κάνω σκόντο, θα λεγα τον Lucas (6π. 40% 2π, 30% 3π οι μέσοι όροι του...) Από την Ιταλία θα έψαχνα, παραδόξως μας πάει το πράγμα...

      Διαγραφή
    4. Σωστός... Και ο Ντίνκινς όμως, στα ζόρικα κλάταρε...
      Για μένα, ιδανικός ο Μακ Κόλουμ (με βάση πάντα τη σεζόν που έκανε και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά), ωστόσο έχει συμβόλαιο με Πανιώνιο...

      Διαγραφή
    5. Με αυτά που γίνονται στον Πανιώνιο, δεν τον βλέπω να κάθεται και δεύτερο χρόνο στην Νέα Σμύρνη.

      Διαγραφή
    6. @Super Mario

      Καλός παίκτης ο Μπράουν φίλε. Τσέκαρε..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/05/a1.html

      Διαγραφή
  28. οχι του μπραουν στον οσφπ... οχι του ντιλεινι ... και ο μπραουν ειπε οχι για να παει... μπαμπεργκ αυτα ειναι...
    http://www.sport-fm.gr/article/oxi-se-olumpiako-apo-mpraoun/775341
    και οι δυο ελληνικες ομαδες για την ωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αρνητικη απαντηση του Μπραουν στον Ολυμπιακο δειχνει καθαρα οτι οι καλοι ανερχομενοι παιχτες το σκεφτονται πολυ περισσοτερο απ' οτι απλα πιστευουν οι ελληνικες ομαδες. Ισως δεχτουν να κανουν μια μικρη θυσια ωστε να κατεβουν στα χρηματα για να πανε σε μια καλη ομαδα Ευρωλιγκας οπως ο Ολυμπιακος, αλλα εφοσον θα παρουν εγγυησεις σχετικα με το χρονο συμμετοχης για να εχουν προσφορες του 1εκ και ανω τη 2η χρονια. Να κανουν δηλ. οτι εκανε ο Ντιλεϊνι με τη Μπαγιερν την περυσινη χρονια που πηρε αυτο το καλοκαιρι το μεγαλο συμβολαιο στην Κουμπαν.

      Παιχτες οπως ο Μπραουν, που φαινεται να πιστευει στις δυνατοτητες του, δεν μπορει να μη σκεφτουν οτι με Λαφαγετ/Μαντζαρη/Σλουκα στη θεση 1 και Σπανουλη/Λοτζεσκι στη θεση 2, δεν υπαρχει περιπτωση να παρουν εκ των πραγματων μεγαλο χρονο συμμετοχης. Και τετοιου ειδους παιχτες χρειαζονται ικανο χρονο για να εχουν ανεβασμενα στατιστικα (ποντους και ασσιστ) αλλιως την επομενη χρονια θα πεσουν απο τα 400-500 χιλ στα 150.

      Οποτε, θεωρω οτι οσο καλη κι αν βλεπουν μερικοι τη γρηγορη αποκτηση του Λαφαγετ απο τον Ολυμπιακο, αλλο τοσο αυτη δημιουργει δυσκολιες στην αποκτηση ενος ακομα ικανου γκαρντ και δεν ειναι απιθανο, αν παραμεινει τελικα ο Μαντζαρης, ο Ολυμπιακος να μην προχωρησει στην αποκτηση ξενου γκαρντ αλλα να χρησιμοποιησει τη θεση ξενου αλλου (π.χ. ενα 3-4αρι ή 4-5αρι). Οαντως αν παρει ξενο παικτη στα γκαρντ, δυσκολο το βλεπω να ειναι καλος/γνωστος/ανερχομενος παικτης στα 400-500χιλ. γιατι τετοιος απλα δεν προκειται να ερθει λογω εσωτερικου ανταγωνισμου. Πιο πιθανο ειναι να ερθει νεος παικτης στα 100-150 χλ ή καποιος κομμενος μισθοφορος απο NBA/NBDL στα 60-70 χιλ.

      Το ιδιο προβλημα μπορει να εχει και ο Παναθηναϊκος και γι αυτο ισως δεν εχει ανακοινωθει επισημα ο Σλοτερ ενω στα πιο πολλα sites ειναι ηδη κλεισμενος (ακομα κι αν χαλασει του Καλαθη, δεν νομιζω οτι αυτο θα επηρεαζε την περιπτωση Σλοτερ σε καμια περιπτωση).

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2014 - 5:09 π.μ.

      Διαφωνώ ότι ο ΟΣΦΠ μπορεί να μείνει με guard τους Μάντζαρη, Λάφαγιετ, VSpan και Σλούκα, δηλαδή τέσσερεις. Να θυμίσω ότι πέρσι χάσαμε με τραυματισμό τον Μάντζαρη για 6+ μήνες και φέτος τον Law (οριστικά) και όλοι θυμόμαστε την δυσκολία να βρεθεί παίκτης να καλύψει την απώλεια του. Οι 60+ αγώνες μιάς ομάδας όπως ο ΟΣΦΠ εγγυώνται ότι είναι απαραίτητοι 5 τουλάχιστον guard (δεδομένου ότι ο Χριστοδούλου δεν είναι έτοιμος να παίξει και φέτος στο επίπεδο της Euroleague). Επίσης, νομίζω ότι ο Ματ συνήθως παίζει στο δύο μόνο σε ειδικές συνθήκες (περιπτώσεις), συνεπώς μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δυάρι.

      Συνεπώς κρίνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την απόκτηση ενός ακόμα guard (ίσως με ικανότητα και στο 3) που να μπορεί να ΒΓΑΛΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ το φίδι από την τρύπα όταν δεν θα μπορεί ο VSpan. Ο Λάφαγιετ νομίζω ότι είναι πολύ περισσότερο PG από σκόρερ και αποκτήθηκε για να πάρει τη θέση του Law στο 1, όχι επιθετικά στο 2.

      Όσον αφορά τις θέσεις 3-4, νομίζω ότι χρειάζεται ένας παίκτης πασπαρτού, σε περίπτωση που και φέτος δεν αγωνιστεί ο Αγραβάνης όλη τη χρονιά στην Euroleague ή υπάρξει πιθανός τραυματισμός πάικτη μας στο 3 (που έχουμε μόνο 2, τους Ματ και Johan). Θα έλεγα ίσως ο βεζένκοφ, αλλά ως ξένος μπλοκάρει τον ξένο στα guard, οπότε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2014 - 5:09 π.μ.

      Διαφωνώ ότι ο ΟΣΦΠ μπορεί να μείνει με guard τους Μάντζαρη, Λάφαγιετ, VSpan και Σλούκα, δηλαδή τέσσερεις. Να θυμίσω ότι πέρσι χάσαμε με τραυματισμό τον Μάντζαρη για 6+ μήνες και φέτος τον Law (οριστικά) και όλοι θυμόμαστε την δυσκολία να βρεθεί παίκτης να καλύψει την απώλεια του. Οι 60+ αγώνες μιάς ομάδας όπως ο ΟΣΦΠ εγγυώνται ότι είναι απαραίτητοι 5 τουλάχιστον guard (δεδομένου ότι ο Χριστοδούλου δεν είναι έτοιμος να παίξει και φέτος στο επίπεδο της Euroleague). Επίσης, νομίζω ότι ο Ματ συνήθως παίζει στο δύο μόνο σε ειδικές συνθήκες (περιπτώσεις), συνεπώς μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δυάρι.

      Συνεπώς κρίνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την απόκτηση ενός ακόμα guard (ίσως με ικανότητα και στο 3) που να μπορεί να ΒΓΑΛΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ το φίδι από την τρύπα όταν δεν θα μπορεί ο VSpan. Ο Λάφαγιετ νομίζω ότι είναι πολύ περισσότερο PG από σκόρερ και αποκτήθηκε για να πάρει τη θέση του Law στο 1, όχι επιθετικά στο 2.

      Όσον αφορά τις θέσεις 3-4, νομίζω ότι χρειάζεται ένας παίκτης πασπαρτού, σε περίπτωση που και φέτος δεν αγωνιστεί ο Αγραβάνης όλη τη χρονιά στην Euroleague ή υπάρξει πιθανός τραυματισμός πάικτη μας στο 3 (που έχουμε μόνο 2, τους Ματ και Johan). Θα έλεγα ίσως ο βεζένκοφ, αλλά ως ξένος μπλοκάρει τον ξένο στα guard, οπότε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  29. Να φανταστω πως ο χεινς θα ερθει εαν δεν ερθει ο σλοτερ να φανταστω..Εμενα μου αρεσει παρα πολυ ο συγκεκριμενος παιχτης εχει αυτο που λενε μεταλο και θα ειναι καλυτερος αμυντικος σε μια περιφερεια που αν υπολογισουμε πως θα εχει μποχωριδη διαμαντιδη παππα που δεν ειναι και το ατου τους η αμυνα..Για να δουμε αλλα μεχρι στιγμης μιλαμε σε θεωρητικο επιπεδο..

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Παναθηναικό εύχονται η περιφέρεια να είναι οι Καλάθης, ΔΔ, Μποχωρίδης, Παππάς και Slaughter. O Heynes ή ο όποιος αντίστοιχος αγωνιστικά, θα έλθει μόνο αν χαλάσει του Καλάθη. Τότε, ούτε ο Μποχωρίδης θα είναι δεδομένος. Θα αλλάξει όλο το πλάνο της στελέχωσης του μπακόρτ.

      Διαγραφή
    2. καλυτερος αμυντικος τοσες χρονιες της ευρωλιγκας και δεν ειναι ατου του η αμυνα... 3D δεν ειναι ατου του η αμυνα... να μου πεις οτι δεν μπορει να παιζει αμυνα οπως παλια να το καταλαβω αλλα να ακουω δεν ειναι αμυντικογενης παικτης ε τι να πω... μπορει του χρονου να λενε οτι ο διαμαντιδης δεν ειναι ατου του οι ασσιστ... ολα τα εχουμε ακουσει...

      Διαγραφή
    3. Για τη παρουσα φαση μιλαω οχι για το τι εκανε πριν απο καποια χρονια.Που στο κατω κατω δεν ητανε και ο πιο γρηγορος αμυντικος απλα ηξερε να χρησημοποιει τα φυσικα του προσοντα και κυριως το μεγαλο του wingspan σε συνδυασμο με μια πολυ καλη ομαδικη αμυνα.Στην ιδια κατηγορια λογου του σουλουπιου του ειναι ο ματνζαρης.

      Big saras.

      Διαγραφή
  30. Jimάρα, ωραία η ανάρτηση παρά που δεν έχω δει κανέναν από τους παίκτες της λίστας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως, είναι ότι παρακολουθείς ματς και της λίγκας των Φιλιππίνων!!!

    Μερικά σύντομα σχόλια για την επικαιρότητα.

    - Jimάρα, επιβάλλεται ανάρτηση για Ιτούδη-ΤΣΣΚΑ και Πεδουλάκη-Ούνιξ. Εκτός κι αν περιμένεις και το deal Κατσικάρη-Ρεάλ για να μας γράψει και για τους 3 πακέτο.
    - Με την Εθνική, τι γίνεται; Υποτίθεται ότι σε 15 μέρες αρχίζει η προετοιμασία. Οι περισσότερες από τις ομάδες ανακοινώνουν τις προεπιλογές τους κι εμείς έχουμε εκκρεμότητες με τους Σπανούλη, Καλάθη, Κουφό, Αντετοκούμπο.
    - Η ΚΑΕ ΠΑΟ παίρνει μεγάλο ρίσκο με τον Καλάθη. Αν τραβήξει κι άλλο το σίριαλ κινδυνεύει να καταλήξει για ψώνια μόνο από το πανέρι.
    - Ο Χάντερ απασχόλησε και τους δύο αιωνίους. Η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει (ή μάλλον έψαχνε) για back up του Ντάνστον ενώ ο ΠΑΟ θεωρητικά ψάχνει για τον βασικό σέντερ του. Αλλιώς κρίνεται η επιλογή του Χάντερ σε κάθε μια περίπτωση.


    Υ.Γ. Jim, πήγες τα πούρα στο Μινούτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιώργος Συρίγος: Τάσο, κατ' αρχάς ο Νικ δεν βρέθηκε ντοπέ. Βρέθηκε να έχει κάνει χρήση μιας ουσίας που βρίσκεται στη λίστα με τις απαγορευμένες γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σας "κάλυμα". Από εκεί και πέρα, οι σχέσεις ΝΒΑ και FIBA δεν είναι ξεκάθαρες για τέτοια θέματα.
    Δεν συμφωνώ ότι κάποιοι τα έχουν κάνει σαλάτα. Κι εγώ αν ήμουν Βασιλακόπουλος ή Κατσικάρης θα εξαντλούσα κάθε περιθώριο για την συμμετοχή του Καλάθη. Δεν ήμαστε σαν τους Ισπανούς, που έχουν 3-4 χαρισματικά πόιντ γκαρντ. Χωρίς τον Σπανούλη, η Εθνική θα είναι η ομάδα του Καλάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα οτι η Ελλαδα δεν εχει την πολυτελεια να το παιζει στρατιωτικος κωδικας. Απορω γιατι και περισυ δεν αποφασισαν να περιμενουν τον Καλαθη 7-10 μερες. Εκτος βεβαια κι αν ηξεραν οτι δεν ειχε σκοπο να ερθει ουτως ή αλλως.

      Διαγραφή
    2. Θα είναι απαράδεκτο εκ μέρους της ομοσπονδίας αν δεν τιμωρήσει τον Καλάθη. Ας μην συμμετάσχει φέτος στο παγκόσμιο. Δεν τον πήραν άλλωστε τα χρόνια, το μέλλον του στην Εθνική προμηνύεται λαμπρό, πιθανότατα ως ηγέτης της. Αλλά αυτή τη στιγμή, πρέπει να τιμωρηθεί για ένα μικρό διάστημα ΕΑΝ βέβαια έχει απομείνει λίγο αίσθημα συστολής και κάποιο ήθος.

      Δεν πολυελπίζω όμως να δείξει ήθος η ομοσπονδία μπάσκετ...Τη μια αγοράζει τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο, την άλλη η ομάδα κάθεται να χάσει για καλύτερο πλασάρισμα στον επόμενο γύρο, την παράλλη προσλαμβάνει ανίκανα άτομα ως βοηθούς προπονητή ή παράγοντες που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν και όχι να πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά...και πάει λέγοντας...Είναι κρίμα από τη μια το μπάσκετ μας να έχει ποιότητα και από την άλλη να δείχνει τέτοιες "αρχές"

      Διαγραφή
    3. Γιατί να τιμωρηθεί; Ποιά είναι ακριβώς η κατηγορία που τον βαρύνει;

      Sorry, αλλά δεν έχω καταλάβει.

      Διαγραφή
    4. Χρήση απαγορευμένης ουσίας

      Διαγραφή
    5. Sorry, και πάλι.

      Για ποιά ομοσπονδία μιλάμε; Την ΕΟΚ ή τη FIBA;

      Διαγραφή
    6. Στην ΕΟΚ αναφερόμουν παραπάνω, αλλά "πακέτο" με την τιμωρία από την ΕΟΚ θα είναι και ανάλογη (μάλλον) τιμωρία από την FIBA.

      Διαγραφή
    7. Συμμφωνω, εγω λεω να του πουμε του Καλαθη να ερθει για να τον τιμωρησουμε!

      Δεν νομιζω να του καει καρφακι, οπως νομιζω οτι δεν του καιγεται να ερθει να παιξει στην Εθνικη κιολας (το λεω για αυτους που νομιζουν οτι θα ειναι ο μελλοντικος της ηγετης...)

      Διαγραφή
    8. Aκριβώς επειδή η ΕΟΚ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να τιμωρήσει τον Καλάθη πρέπει απλώς να τον αποκλείσει από τις λίστες της, τουλάχιστον μέχρι να εκπληρώσει την τιμωρία που εκκρεμεί.

      Να σημειώσω επίσης, για αυτούς που πουλάνε φούμαρα, ότι ο Καλάθης είναι τυχερός που πιάστηκε ντοπέ από το ΝΒΑ. Αν πχ ερχόταν στην εθνική και τον έπιανε η wada -για την ίδια ουσία πάντα- θα έτρωγε 20 μήνες στο κεφάλι, και αντίο ζωή.


      Τώρα όσοι γουστάρουν εκτός από εξαγορασμένες προκρίσεις και ντοπέ διακρίσεις, μπορούν να παρακαλάν να έρθει ο Καλάθης στην εθνική, μπορούν και να τον παρουν και στην ομάδα τους επίσης.

      Διαγραφή
    9. "Ντοπέ" δεν βρέθηκε, ας είμαστε ακριβείς. Και δεν νομίζω η WADA να έδινε τέτοια ποινή για αυτή την ουσία.

      Ωστόσο, από τη μια η Εθνική καλό είναι να μην τον δηλώσει καν στη λίστα για φέτος και από την άλλη ο Παναθηναϊκός (αν τελικά τον κλείσει) να του βάλει πολύ αυστηρούς όρους στο συμβόλαιο ώστε να μην διανοηθεί καν να επαναλάβει κάτι τέτοιο όταν έρθει.

      Διαγραφή
    10. 20 μήνες ακατέβατοι. Ψάξτο.

      Διαγραφή
    11. Για να το λες θα ισχύει, δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες...Το ΝΒΑ πάντως τα βλέπει διαφορετικά από τη WADA γι'αυτό και του έριξε μικρή ποινή. Υποθετω πως αν η WADA έκανε συστηματικούς ελέγχους στο ΝΒΑ, θα το διέλυε τελείως με αυτά που παιρνουν οι παιχτες εκει...

      Διαγραφή
    12. Ενδεχομένως να έχεις δίκιο για το ΝΒΑ και τη Wada.

      Πάντως αυτή τη στιγμή, ως ελληνικό μπάσκετ, φαινόμαστε πολύ πιο ελαστικοί ακόμα και από το ΝΒΑ. Αυτοί τουλάχιστον του έριξαν 20 αγωνιστικές. Οι δικοί μας ψάχνουν νομικίστικες μεθόδους για τον "προστατέψουν".

      Διαγραφή
    13. Είπαμε, το ήθος του ελληνικού μπάσκετ είναι αντίστροφα αναλογο της ποιότητάς του...

      Διαγραφή
    14. Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι (ειμαι ο ενας απο τους ανωνυμους), αλλά επειδη εγω εγραψα για το ηθος, σιγουρα δε βαζω τον Μπουρουση στους ηθικους (λολ αυτο ελειπε)....

      Εχω πολλα με την ομοσπονδια, μερικα τα ανεφερα στο σχολιο μου στις 8 Ιουλίου 2014 - 7:35 π.μ. και θα μπορουσα να γραψω και αλλα...Ωστόσο, δεν περιοριζω την κριτικη μου στην ομοσπονδια γιατι δεν εχω δει και απο τα υπολοιπα θεσμικα οργανα ουτε απο τις διοικήσεις των ομαδων κανα ιδιαιτερο ηθος, πλην ελάχιστων εξαιρεσεων οπως πχ η τωρινη διοικηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ...

      Οσο για το ποδοσφαιρο, βρωμαει απο χιλιες μεριες αν το πιασεις, δε θα βγαλεις ακρη και παλι καλα που το μπασκετ, εστω και με τα στραβα που εχει, δεν ειναι σε τοσο χυδαια κατασταση (*αν και η εθνικη ποδοσφαιρου τουλαχιστον πηγαινει με το σπαθι της σε διοργανωσεις και οχι αγοραζοντας τη συμμετοχη της).

      Διαγραφή
    15. Φιλε Ανωνυμε 9 Ιουλίου 2014 - 8:32 π.μ, σε σενα απευθυνομουν και πριν. Συμφωνω μαζι σου στα θεματα 'ηθους' τα οποια ειναι γεγνικευμενα στην Ελλαδα και δεν παρατηρουνται μονο στο μπασκετ η το ποδοσφαιρο. Η διαφωνια μου εχει να κανει με το θεμα Καλαθη το οποιο κατα τη γνωμη μου δεν μπορει να μπει στην εξισωση για την ελλειψη ηθους της ΕΟΚ.
      Θεωρω οτι το ζητημα ειναι αρκετα περιπλοκο και τοσο η ομοσπονδια οσο και οι υπολοιποι φορεις (και εκτος ελλαδας) δεν θα μπουν καν στη διαδικασια να μπλεξουν με αποφασεις κλπ

      φιλικα

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  32. Σχετικά με την ουσία tamoxifen που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση ο Καλάθης,να ξέρετε ότι την χρησιμοποιούν στην αποθεραπεία τους μετά απο κάποιο κύκλο με αναβολικά που έχουν κάνει οι αθλητές.Είναι συχνό φαινόμενο και σας το λέω σας πρων αθλητης bodybuilding.Eίναι ουσία που βοηθαει να επανέλθουν οι ορμόνες του αθλητη στα φυσιολογικά επίπεδα.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα έχει τηλεοπτική μετάδοση σήμερα το Ελλάς-Λιθουανία στη Κρήτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ζώα μπορεί να είναι;

      Διαγραφή
    2. Η πρώτη φάση λοιπόν ξεκινάει αύριο (08/07) και ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου. Την Κυριακή 13 Ιουλίου, όλες οι ομάδες θα ξεκουραστούν και εκείνες που θα έχουν προκριθεί θα ριχτούν στη μάχη των προημιτελικών την Δευτέρα 14 Ιουλίου. Από την προημιτελική φάση θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων από το "Μακεδονία TV". Οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 18 και 19 Ιουλίου ενώ ο τελικός την Κυριακή 20, στο κλειστό στα "Δύο Αοράκια".

      Διαγραφή
    3. Kserei kanena tsakali pou boroume na doume to tournoua u20? Ta klasika site (frombar/hahasport,klp pou kserw egw den ta exoun. An kapoios exei ena link i estw o Jim an kserei pou mporoume na doume ta paixnidia as to dilwsei!!!!!!!!
      Euxaristw
      (sorry pu ksanapostarw alla...)

      Διαγραφή
  34. ρε παιδια αυτος ο young τι συμβολαιο θα ηθελε να ερθει για 3τος σεντερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαρανταυγά εκατομμύρια λεύγες down of the sea.
      Εδώ δεν έχεις πάρει ούτε πούπουλο.
      Με αραχνούφαντους Λουκά και Ντιαμαντάκο (sic!) είσαι
      στα σέντερ για να κάνουν παρέλαση τα λύκεια.
      Το πόσα θα παρει και σαν τρίτος μάλιστα ο Υoung σε μάρανε.
      *
      Master Dragon

      Διαγραφή
  35. Τζιμ κρίμα που το καλοκαίρι του '12 το μπλογκ σου μόλις είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό (η έκρηξη, όσοι σε διαβάζουν από παλιότερα θα το θυμούνται, ήλθε στην εξέλιξη της σεζόν 2012-13) και δεν διαβάζαμε δροσιστικά σχόλια σαν τα φετινά για τον τότε διαλυμένο Παναθηναϊκό. Αν κρίνω από όσα διαβάζουμε φέτος που η ομάδα έχει προπονητή Ιβάνοβιτς και διαπραγματεύεται για Καλάθη, φαντάζεσαι τι θα έγραφαν αυτοί που βγάζουν συμπεράσματα απ' τις αρχές Ιουλίου τότε ,που μόλις είχε ανακοινωθεί για προπονητής "αυτός που έριξε ως και το Ρέθυμνο";
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήτσο, συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.

      Αυτά που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν το τωρινό καλοκαίρι είναι από ΕΠΙΛΟΓΗ. Και, μάλιστα, μας λένε ότι είναι και στρατηγικού χαρακτήρα.

      Αντίθετα, αυτά που έγιναν ή δεν έγιναν το καλοκαίρι του 2012 ήταν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.

      Θέλω να πω ότι όταν παίρνεις την απόφαση να διαλύσεις κάτι και να το φτιάξεις από την αρχή, υποτίθεται ότι υπάρχει ένας minimum σχεδιασμός στον οποίο θα πατήσεις. Ένα σκεπτικό, ένας μπούσουλας. Αντίθετα, όταν από την μια στιγμή στην άλλη βρίσκεσαι με 2 μόνο συμβόλαια τότε είσαι αναγκασμένος να τρέξεις. Και όποιος τρέχει κάνει και λάθη.

      Η ιστορία, βέβαια, έγραψε ότι εκείνη η σεζόν ήταν ονειρική. Και ήταν ονειρική (κυρίως και όχι μόνο) γιατί η ομάδα είχε στον πάγκο της τον άνθρωπο που έριξε ως και το Ρέθυμνο.

      Διαγραφή
    2. Ονειρική ήταν η σεζόν 2008-9. Η 2012-13 ήταν μια καλή σεζόν.

      Διαγραφή
    3. Εκτός αν εννοούσες ονειρική για τον ίδιο τον Πεδουλάκη, οπότε έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
    4. 77
      Καλά τα λες, αλλά εγώ άλλο εννοούσα. Πως οι περισσότεροι ξεφωνίζουν όχι από σήμερα, 8 Ιουλίου, αλλά από 20 Ιουνίου. Κι ενώ η ομάδα θα κάνει, υποτίθεται, 5 μεταγραφές ακόμη. Λες κι η σεζόν αρχίζει μεθαύριο.
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    5. Μήτσο, μα σ’ αυτό ακριβώς σου απάντησα.

      Το καλοκαίρι του ’12 δεν υπήρχαν ούτε προσδοκίες και πολύ περισσότερο απαιτήσεις από κανέναν. Οι σαρωτικές αλλαγές που αναγκαστικά προέκυψαν ήταν αυτό που λέμε «βίαιη προσαρμογή». Στόχος ήταν απλά η επιβίωση. Ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ βρέθηκε μπροστά σε συντρίμμια. Με μειωμένο budget, χωρίς προπονητή και με 2 μόνο συμβόλαια σε ισχύ. Του Διαμαντίδη και του Τσαρτσαρή, με τον δεύτερο μάλιστα να αμφιταλαντεύεται αν θα σταματήσει. Συν την πίεση χρόνου. Ό,τι και να ακολουθούσε θα γινόταν αποδεκτό από όλους.
      Το ότι η σεζόν που ακολούθησε ήταν μαγική (για όλους) δεν αναιρεί τίποτα από τα παραπάνω.

      Φέτος, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Η ομάδα ξαναστήνεται από την αρχή. Κι αυτό δεν γίνεται υπό την πίεση κάποιου εξωγενούς παράγοντα ούτε κάποιου απρόοπτου γεγονότος. Είναι επιλογή της διοίκησης. Σωστή ή λάθος, δεν έχει σημασία. Εδώ, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με εκούσια αλλαγή προσανατολισμού. Ε, είναι εύλογο να θεωρήσει κάποιος ότι το πράγμα είχε δουλευτεί και υπήρχε μια σχετική προετοιμασία. Η κωλυσιεργία που παρατηρείται, οι παλινωδίες και οι μέχρι τώρα κινήσεις έχουν δημιουργήσει υποψίες ότι αρκετά από όλα όσα εξαγγέλθηκαν έχουν σχεδιαστεί στο πόδι. Προφανώς, υπάρχει ακόμη χρόνος και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Αλλά κάθε φορά αυτό που κρίνεται είναι η κατάσταση της στιγμής και όχι τα μελλούμενα.


      Διαγραφή
    6. Και το καλοκαίρι του 2012 και φέτος, η ίδια πίεση υπάρχει: χαμήλωμα του μπάτζετ.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι έτσι. Και προσδοκίες υπήρχαν και απαιτήσεις, διαφορετικά η ομάδα δεν θα είχε σχεδόν 7.000 θεατές μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Και ξέρεις ποια προσδοκία υπήρχε; Η προσδοκία του εντελώς καινούριου, που μετά από 13 συνεχή χρόνια Ομπράντοβιτς είχε εκλείψει. Ναι, σύμφωνοι, τα τρόπαια είναι σπουδαία, αλλά πρέπει κι ο θίασος να ανανεώνεται...
      Κι εγώ συμφωνώ να κρίνουμε ακόμη και τη φωτογραφία της στιγμής, αλλά η φωτογραφία της στιγμής είναι κάτι που οι μισοί δεν έχουν ακόμη καταλάβει: πως το θέμα Καλάθη σχετίζεται με τα πάντα... Γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να αντικαταστήσει αύριο τον Διαμαντίδη και γιατί το αν τελικά θα κλείσει ή όχι, επηρεάζει το μπάτζετ και για το "2" και για το "3" και για το "5" της ομάδας. Μάταια γκρινιάζουν όσοι γκρινιάζουν, λοιπόν, ως τις 15. Πρώτα θα οριστικοποιηθεί το ναι ή όχι του Καλάθη και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Όπως διαπιστώνεις, έχουν γίνει ως τώρα μόνο αγορές εφήβων. Ούτε ο Σλότερ δεν ανακοινώνεται...
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  36. Kserei kanena tsakali pou boroume na doume to tournoua u20? Ta klasika site (frombar/hahasport,klp pou kserw egw den ta exoun. An kapoios exei ena link i estw o Jim an kserei pou mporoume na doume ta paixnidia as to dilwsei!!!!!!!!
    Euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ψαξει τιποτα, ουτε καν το site της Fiba που περσυ ειχα δει την U20 χωρις καποια χρεωση, φετος δεν το εχει. Απο τον επομενο γυρο θα βλεπουμε την εθνικη στον ΑΝΤ1.

      Διαγραφή
  37. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα "dikisports.blogspot.gr", που ασχολείται με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και το θέμα των σκανδάλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρει ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Αρ.Κορέας διαπιστώνει ότι από την αξιολόγηση του περιεχομένου απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ "ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι στενοί του συνεργάτες στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο".

    Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, το απόρρητο των συνομιλιών ήρθη για τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των παραβάσεων σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες και της έκρηξης.

    Επίσης προκύπτουν ενδείξεις και για την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, όπως της κακουργηματικής απάτης και της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα σε βαθμό καουργήματος.

    Παράλληλα, ως ύποπτοι καλούνται οι Γ.Σαρρής, Γ.Παπακωνσταντίνου, Θ.Κουρίδης, Αρ.Σταθόπουλος, Θ.Μπριάκος, Γ.Δούρος και οι διαιτητές Κ.Ιωαννίδης, Απ.Αμπάρκιολης και Γ.Κάμπαξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βουιξε η πιατσα και τα αθλητικα ΜΜΕ και οχι μονο το περασαν στο ντουκου,το gazzeta το γραψε χωρις να αναφερει ονοματα.Μετα λενε οτι δεν ελεγχει τα μεσα ο Ολυμπιακος εδω γελαμε χαχαχαχα

      Διαγραφή
  38. Άποψη για τον Καμπερίδη ; Ξεχωρίζει μαζί με Μποχωρίδη , Διαμαντάκο , Αγραβάνη στο πρώτο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στο coppa.gr γραφτηκε οτι ο κουπερ εφυγε απο την προετοιμασια της βοσνιας λογω...ιβανοβιτς...
    Ψαχνω να βρω αν ισχυει κατι τετοιο αλλα δεν εχω καταφερει να δω τι παιζει.
    Αν ισχυει ομως...θα χει πλακα φετος
    Και αν η χρονια φαινεται απο το καλοκαιρι....την κατσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαστε η χωρα της ραδιο-αρβυλας,της φημης και της συνωμοσιολογιας..Κι ενας λαος που ειναι ετοιμος να πιστεψει και να δεχτει απο το μικροτερο μεχρι το μεγαλυτερο ψεμμα..

      Διαγραφή
    2. ε τα γνωστα παπαγαλακια...

      Διαγραφή
  40. Πεδουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξη:

    ""Στο ελληνικό πρωτάθλημα προτιμούσαν τους ξένους προπονητές, όπως οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς, Μάλκοβιτς και όταν έφυγαν εκείνοι, οι ομάδες εμπιστεύτηκαν τους προπονητές της χώρας. Και από ό,τι φάνηκε, ανταποκριθήκαμε. ".

    Κάποιος πρέπει να του θυμήσει πως και πριν τους Ομπραντοβιτς, Ιβκοβιτς, κλπ ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ εμπιστευόντουσαν Έλληνες προπονητές (Κιουμουρτζόγλου, Πολίτης, Ιωαννίδης). Δεν έγινε δηλαδή πρώτη φορά το 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο Αργύρης έχει σπάσει κάθε φράγμα γραφικότητας.

      Ας μας πει λοιπόν σε τι ανταποκρίθηκε επιτέλους ως Έλληνας προπονητής;
      Που πήρε πρωτάθλημα; Χαίρω πολύ ρε Αργύρη. Ακόμα και να αφήσουμε έξω το παρασκήνιο, δεν είναι τρελό κατόρθωμα εκ μέρους των Ελλήνων προπονητών να πάρουν πρωτάθλημα σε μια σεζόν που δεν υπάηρχε ούτε ένας ξένος προπονητής.

      Λες να καταφέρνατε να χάσετε κι αυτό;

      Διαγραφή
    2. Να δεις τι φράγματα θα σπάσει του χρόνου.
      Και Μασιούλις η Ούνιξ!!!

      Αμέ…

      Διαγραφή
    3. 3.57 και εσυ μονος σου τα γραφεις μονος σου απαντας.

      Διαγραφή
    4. Γιατι δεν ρωτας το διαχειριστη του μπλογκ αν το πρωτο σχόλιο γράφτηκε από τον ίδιο που έγραψε το δευτερο? Θα σε εκπλήξει η απαντηση. Γενικά, μην βιάζεστε να βγάλετε τέτοια συμπερασματα...

      Διαγραφή
  41. Ώπα!!!
    Jimάρα, που πήγαν τα posts του ανώνυμου που ήταν σχετικά με τους παίκτες που προτείνεις στην ανάρτηση; Αναφέρομαι σ’ αυτά που είχαν στατιστικά και στοιχεία από τα βιογραφικά των παικτών.

    Τι παίχτηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα ήθελα να είσασταν στη θέση μου και να βλέπατε τα IP.. Τους κατευθυνόμενους που μετά από λίγο είναι δήθεν σοβαροί. Αυτό να το σκεφτείτε πριν κάνετε οποιοδήποτε σχόλιο για τη λογοκρισία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Jim

      Δεν έκανα σχόλιο για τη λογοκρισία. Ερώτηση έκανα. Ακριβώς επειδή δεν ξέρω.
      Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλείσαι. Πού να ξέρω δηλ. εγώ τα IP; Και γιατί να καταλαβαίνω αν αυτός που έγραψε σήμερα έχει αλλάξει ύφος είναι βαλτός; Αλήθεια, από ποιόν ή ποιούς;

      Πριν από μερικές ημέρες με ενόχλησε το σχόλιο ενός ανώνυμου (με λογαριασμό πάντως) και του απάντησα. Το θεώρησα προσβλητικό και εμπαθές. Η ενόχλησή μου δεν είχε να κάνει με το ότι διαφωνούσε αλλά με το ύφος του και με τις προσωπικές επιθέσεις που έκανε. Είχαμε μια αντιπαράθεση που ίσως να ήταν και υπερβολική. Την επόμενη μέρα παρατήρησα ότι ο ίδιος διέγραψε τα posts του. Τα έσβησε ο ίδιος. Δεν του τα έσβησες εσύ.

      Ο σημερινός διαφωνούσε με τις επιλογές σου παραθέτοντας στατιστικά και στοιχεία από τα βιογραφικά των παικτών. Δεν ξέρω αν ήταν αληθή αλλά φάνηκε να τα είχε ψάξει αρκετά. Ούτε υβριστικό περιεχόμενο είχαν τα posts, ούτε προσωπικές επιθέσεις έκανε, ούτε προκάλεσε. Τίποτα από όλα αυτά. Απλά, εξέφρασε την διαφωνία του.

      Όπως, λοιπόν, αντέδρασα στο προχθεσινό, έτσι και σήμερα θεώρησα αδικαιολόγητη την διαγραφή των σχολίων. Αδικαιολόγητη μόνο και μόνο από το ύφος.

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς ρε συ Τζιμ ;;

      Διαγραφή
  43. @77

    Επειδή λοιπόν δεν "γνωρίζεις" ποιος και γιατί (και δεν είναι δουλειά σου άλλωστε) κάνει ένα "αθώο" σχόλιο και τι βιογραφικό έχει ο συγκεκριμένος εδώ μέσα, μείνε σε πιο ουσιώδη πράγματα όπως το μπάσκετ και άσε τα της "δημοκρατίας" του μπλογκ σε εμένα. Θα έπρεπε να ξέρεις μετά από τόσο καιρό εάν δέχομαι κριτική (πολλές φορές και κακοπροαίρετη) ή όχι και πότε σβήνω σχόλια. Αν όχι, πολύ κακώς. Τέλος η κουβέντα αυτή. Μόνο μπάσκετ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Jim

      Ένα τελευταίο και το κλείνω.

      Επειδή ακριβώς έχω δει να δέχεσαι (ακόμη και να απαντάς σε) σχόλια που κινούνται ή ξεπερνούν τα όρια της προβοκάτσιας, γι’ αυτό ακριβώς μου έκανε εντύπωση και σε ρώτησα. Ούτε υπόδειξη σου έκανα πώς να διαχειρίζεσαι το blog, ούτε έχω σκοπό να επιβάλλω δημοκρατικούς κανόνες εδώ. Ως τακτικός στο blog, όμως, και με δεδομένο ότι κι εγώ έχω γίνει στόχος κατά καιρούς από διάφορους, θεωρώ ότι δικαιούμαι μια εξήγηση για τέτοιους είδους σκηνικά.

      Ε, αυτήν την εξήγηση ζήτησα και τίποτα παραπάνω.


      Διαγραφή
  44. @jim
    jimako τι νομιζεις οτι χρειαζεται ο ολυμπιακος για να συμπληρωσει το ροστερ ετσι οπως εχει διαμορφωθει?

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω την υπόθεση Μάντζαρη και θα εκφέρω γνώμη αναλυτικά. Ιδανικά στην αρχή του καλοκαιριού είχα κυκλώσει τον Ντιλέηνι και τον Λοβερνί αλλά οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί..

      Διαγραφή
    2. @jim
      ανεξαρτητα απο την υποθεση μαντζαρη,μετα την επιλογη λαφαγετ,ενας γκαρ σαν τον κολινς ειναι μονοδρομος πλεον,ωστε να καλυψει το μεγαλο αμυντικο κενο που εχει στην αμυνα στο 2- κυριως απο παικτες ειτε σαν τον ρουντι ειτε σαν τον μος.
      για τους ψηλους συμφωνω.θελει 4-5 αρι αθλητικο αλλα και με σουτ.

      gskordak

      Διαγραφή
    3. Η απλά να εκμεταλευτει επιτελους Κατσιβελη....

      Διαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τζίμ ο Μάρκοβιτς της Μπάνβιτ έκανε καλή χρονιά ; Δεν είδα καθόλου Μπανβιτ.

    Από ότι είδα χωρίς πολλά πολλά έκλεισε στην Μάλαγα.... Θα ήταν ακόμα μια καλή επιλογή για τον ΠΑΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα. Τζιμ, αυτό με το οικονομικό fair-play τι σου λέει; Είναι εφικτό να γίνει σύντομα;
    Υ.Γ. Καλός ο Νάπιερ μέχρι στιγμής στο σάμερ λίγκ,σωστά; Οι Senior παίκτες πάντα ήταν ψηλά στην εκτίμηση μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μιτσοβ μόνο στην λογική ότι πουλάμε Λοτζέσκι και τα λεφτά από την πώληση τα ρίχνουμε σε ένα βαρβάτο 4-5αρι και μεταφορά του Πετγουει μόνο για την Ευρωλίγκα

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κ ο Μασιούλις στην Ούνιξ...!

    http://www.coppa.gr/news/12458/ypografei-stin-oynix-o-matsioylis

    Jim, η πρόταση που έκανε ένας φίλος για μια ανάρτηση αφιερωμένη σε RG, Ιτούδη κ Φώτη (όταν κλείσει) είναι πολύ καλή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Jim μήπως υποψιάζεσαι τι 5άρι ψάχνει ο Ιβάνοβιτς? Αν έχεις κάτι κατά νου μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα από σημερινά τέτοια 5άρια που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι προσιτά?
    Εκτός και αν έχεις κατά νου κάποια μελλοντική ανάρτηση οπότε αν μπορείς δώσε κάποιο παράδειγμα παλιότερου παίχτη..

    Ευχαριστώ πολύ,

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πεδουλάκης άρπαξε και Ματσιούλις...
    Πιστεύω η Ευρωλίγκα φέτος θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα... Πολλές αλλαγές σε όλες τις ομάδες και πρώτη φορά πιστεύω βλέπουμε τόσες αλλαγές προπονητών καινούργια project αλλά και νέα ταλέντα...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών. Επικές μάχες προδιαφαίνονται !!!

      Διαγραφή
  52. ματσιουλις στην ουνιξ,... δυνατη ομαδα φτιαχνει ο πεδουλακης, βαλε και καιμακ που μενει συν ζηση, βουγιουκα, τζερελς, λανγκφορντ κ.α.... μ'αρεσει που καποιοι ονειρευοτανε οτι οι ελευθεροι του παο θα καταληγανε στον οσφπ? με τι λεφτα? οι δυο ελληνικες ομαδες δεν μπορουν απλα πια να αγοραζουν ακριβα και ειναι φυσιολογικοτατο και θεμιτο κιολας. Ας βρουνε αλλο τροπο να τραβανε τους παικτες... πως η μπαμπεργκ εκλεισε ολους αυτους που εκλεισε? μεχρι και ακυρο στον οσφπ εριξε ο μπραουν για να παει στην μπαμπεργκ!!! και μπορει και να παρει 100χιλ και για τον εμπακουε αν της τα σκασει καμια ρεαλ η ακομα και ο παο που ενδιαφερεται ... δηλαδη θα εχει παρει 100χιλ για παικτη που δεν εχει καν πληρωσει ακομα!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Jim ποια ειναι η αποψη σου για τι παιχτη θα κινηθει ο παο για τη καλυψη του βασικου σεντερ??Γιατι αφηνεται να εννοηθει οτι θα παει σε διαφορετικου ειδους παιχτη και οχι τυπου λασμε.Σε παιχτη δλδ με ποστ κινησεις αν εχω καταλαβει σωστα η απλα περιμενει την εκβαση της περιπτωσης καλαθη?Γιατι αν περιμενει τοσο καιρο τον καλαθη δεν ξερω αν ειναι οτι καλυτερο αν και ειναι νωρις ακομη.

    Εκλεισε ματσιουλης ο πεδουλακης αναμενομενο θα ελεγα μαζι του θα ειναι και ο ειντσον ξερεις σε τι κατασταση ειναι γιατι απο τι στιγμη που πηγε στο καζαν τον εχω χασει.

    Ταιους δεν παει ισραηλ..Αρτσι??

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κλεινει ο Ματσιούλης με 1,5 εκ ευρω στο καζαν .

    jokey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. για 2 χρόνια παράλειψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 20 πόντους 15 ριμπάουντ χθες ο Βεζένκοφ. Σήμερα πάει για 30άρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 23 πόντους 13 ριμπάουντ

      Διαγραφή
    2. μονος του παιζει φιλε μου...οι αλλοι ειναι για τα αναθεμα......ποια εθνικη βουλγαριας τωρα.....δε λεω οτι δεν ειναι καλος παικτης αλλα αλιμονο μην τον βαπτισουμε και λεμπρον

      Διαγραφή
    3. paides epeidh xtes hmoun sto ghpedo sto gallia - voulgaria (rethemniotis gar) exw na po pos i voulgaria einai ena entypwsiako synolo ,pou kontrare sta isa tous gallous oi opioi exoun 2 paixtes epipedou nba (Jaiteh, Yabuselle) kai ena duo akoma top class paixtes opws o Dallo.O vezenkov ta tria prota dekalpeta itan pragmatika apolausi gia to mati tou dipsasmenou basketofillou,asulhpto paixnidi xoris mpala,antilipsi xorou,playmaking skills,leadership, finishing ap ola.Sto telos tou paixnidiou epaikse mia kaki amyna se sout ap ti grammi tou tripontou ap to Yabuselle ,mpike and-one kai apovlithike me 5o foul.I teleutaia epithesi ton Voulgaron, pou eixan kai to center Vutev (poly eksypnos paixtis) me 21 pontous, ebgale ena metrio floater pou kopike (oi Galloi den ekanan foul) kai exasan ston ponto.Tromeri omadiki prospatheia ap ti Voulgaria apenanti se mia fast paced kai showtime oriented omada tis Gallias pou logika koitazei metallio alla einai poly dyskolo kathos vlepo 6-7 omades na xtypiounte gia metallia.
      Tin ethniki tin eida sta filika tou s/k ki exo na grapso diafora se epomeni fasi.

      No_Closure

      Διαγραφή
  57. Χμμ, ειναι σιγουρο για Ματσιουλις και Ουνιξ?

    Γιατι εγω πιστευα, κι ακομα το πιστευω δηλ., οτι ο Ματσιουλις ειναι μερος του σχεδιου του ΔΓ να δειχνει οτι διωχνει παιχτες για να τους ξανα-υπογραψει με χαμηλοτερα συμβολαια αργοτερα.

    Αν δεν δω ανακοινωση απο Ουνιξ δεν πειθομαι και περιμενω τον Ματσιουλις να υπογραψει στο τελος ξανα στον Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ματ Τζάνινγκ στην Εφες! Jim ένα σχόλιο..;

    ΥΓ: Θα το έχετε διαβάσει αλλά το ποστάρω:
    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/o_kalathhs_tha_katalhksei_ston_panathhnaiko.2909436.html

    Απ τον άρθρο καταλαβαίνω πως AJ Slaughter k Haynes προορίζονται να είναι ΜΑΖΙ με Καλάθη. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό καταλαβαίνω.
      Άρα η περιφερειακή μας γραμμή θα είναι Slaughter, Haynes, Καλάθης ή 3ος Αμερικάνος από τα "κοψίματα" του ΝΒΑ, ΔΔ και Παππάς?
      Επίσης, τι σημαίνει ότι η επιστροφή του Καλάθη θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, το φθινόπωρο ή αργότερα?
      Πιο πολύ μας μπέρδεψε το συγκεκριμένο άρθρο παρά ξεκαθάρισε κάτι.
      jpg13

      Διαγραφή
  59. τζανινγκ ο ντουντα........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα Jim,

    Κάτι σχετικό με τα IP των σχολιαστών. Μην δημοσιεύσετε το συγκεκριμένο σχόλιο μου, είναι μόνο για εσάς. Δεν γνωρίζω τί βλέπετε στα IP των σχολιαστών, αλλά να θυμίσω ότι δεν είναι απαραίτητο να μπαίνει κάποιος σχολιαστής από το ίδιο IP συνεχώς (ή από τον ίδιο υπολογιστή). Εγώ για παράδειγμα, όταν είμαι στο εξωτερικό μπαίνω μόνο από το γραφείο μου στο πανεπιστήμιο (στο σπίτι μου εκει δεν έχω καθόλου internet για προσωπικούς λόγους), και όταν είμαι στην Ελλάδα (όπως αυτόν τον καιρό που κάνω ένα διάλλειμα :-) ) μπορεί να τύχει να μπω από το σπίτι μου, του πατέρα μου, της μητέρας μου, φίλων, κλπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ο ίδιος σχολιαστής, επειδή δεν μπαίνω πάντα από το ίδιο IP ή ακόμα και από την ίδια χώρα. Θέλει λοιπόν προσοχή όταν κανείς μελετάει τα IP, γιατί καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ekane mpam apo makrua oti eisai gata.

      Διαγραφή
    2. Οχι μονο οτι λεει ο Διογενης ειναι απολυτως σωστα αλλα να προσθεσουμε οτι μπορει καποιος να μπαινει και μεσω proxy ή VPN που του αλλαζει το IP. Π.χ. μπορει να μπει καποιος μεσω anonynous proxy στο εξωτερικο κι αυτος να ειναι στην Ελλαδα.

      Οπως επισης η περιπτωση να χρησιμοποιουν διαφορετικα μελη της οικογενειας ή και φιλοι το ιδιο IP μεσω του κοινου οικιακου ρουτερ κλπ.

      Tα IP δειχνουν το traffic αλλα δεν αποτελουν 100% εγγυηση για το ποιος, το πως και το γιατι...

      Διαγραφή
    3. Σωστά όλα αυτά αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση,ο μόνος τρόπος να υπάρχει ...παρεξήγησις είναι να μπαίνει ένας θαμώνας του μπλογκ και να γράφει και μετά ο αδερφός/πατέρας του κλπ. να μπαίνει και να κράζει...
      Άρα όχι..

      Διαγραφή
  61. Είσαι εκτός θέματος. Το θέμα είναι ότι ο ίδιος σχολιαστής από το συγκεκριμένο ip έχει ενοχληθεί προφανώς για επαγγελματικούς λόγους και προσπαθεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα στο μπλογκ. Τέτοιους δε τους θέλουμέχδιε εδώ μέσα. Τζιμ μερικές ερωτήσεις:

    -Μήπως η υπόθεση καλάθη έχει πάει πίσω τον παο και αν λέω ΑΝ αποτύχει η υπογραφή του τι εναλλακτική έχει η ομάδα?
    -Ο Χάντερ είναι επαρκής για αλλαγή Ντάνστον? Γιατί νομίζω ότι ο Σερμαντίνι ήταν καλύτερος παίκτης?
    -Προσωπική επιτυχία κατσικάρη ο ερχομός κουφού στην εθνική..

    tasos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Tzaning σε εφές και μίτσοβ σε οσφπ? γιατί πιστεύω ότι ο σέρβος είναι φοβερή κίνηση ουσίας που θα στεριώσει το τρία του ολυμπιακού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τζιμάρα μιας και είσαι φαν της Σιένα ποιά η άποψη σου για τον Χάντερ και πως την βλέπεις σαν επιλογή για τον Ολυμπιακό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τα λεγαμε ή δεν τα λεγαμε για τον Καλαθη????

    Δεν λεγαμε οτι, οτι και να γινει ο Καλαθης δεν μπορει να βαλει το μαχαιρι στους Γκριζλις για να φυγει???

    Δεν χρειαζονται περαιτερω σχολια.

    Μονο απορω τι μπορει να σκαρφιζονται να γρψουν τωρα οι δημοσιογραφισκοι της DPG για να καθησυχασουν τον κοσμο. Ειναι σιγουρο παντως οτι αυτη τη συνεντευξη του Καλαθη δεν την περιμεναν να βγει τοσο συντομα. Περιμεναν οτι θα εριχναν κουτοχορτο για καιρο μηπως και πουληθουν παραπανω διαρκειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημέρα στη καλύτερη σελίδα της χώρας, σε τζιμ και κοινό, από Βαρκελώνη. Τι γίνεται σε περίπτωση που χαθεί ο Νικ? Θα γεμίσουμε σκόρινγκ κοντούς και πάλι ο Διαμαντίδης θα τραβήξει το λούκι? Έγκλημα.

    Το πέντε του Ιβάνοβιτς θα είναι ο Μπάρατς όπως κάπου διάβασα? Εγκλημα Νο2

    Ελπίζω πάντως να παίξει καλό μπάσκετ ο Γιάνκοβιτς στον οποίο ποντάρω για πρώτο σκόρερ της ομάδας σταθερά τη νέα σεζόν.

    750 ο Ματσιούλις. Και σε εμάς θα έμενε με 400..

    Θωμάς Las Ramblas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδια 500 επαιρνε και το συμβολαιο του προεβλεπε αυξηση φετος μην λεμε παλι οτι θελεουμε...

      Διαγραφή
  66. Βλέπω Βεζένκοφ και ξερογλύφομαι..
    Saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Saras αυτή θα είναι η πραγματικά καλή κίνηση του καλοκαιριού εάν γίνει. Νομίζω θα γίνει. Η Εφές το έκλεισε το 4.

      manu chao

      Διαγραφή
  67. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Εδώ η κλήρωση της φετινής Euroleague ζωντανά σε λίγο (13:00). Συνδεθείτε, δείτε και μιλάμε..

    https://www.youtube.com/watch?v=pXpq9LnLdSg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Paidia gia oti afora pali to fiba u20 kai tin Elliniki omada ena thetiko sxolio (giati k ta arnitika pou tha akolouthisoun einai ouk oliga)
    me entyposiazei i somotaki veltiosi tou mpoxoridi
    JIm apeuthinomai kai se sena an sou exei kanei entypwsi.
    Ena wingspan pou tromazei me to mati se enan idi polu psilo guard,alma kai ekriksi pou den thymamai prin apo duo xronia,kala plagia vimata.Basketika exei polla na kanei akoma (shot selection ,mentality) Pisteuo oti einai o pio etoimos Ellinas U20 ayti ti stigmi gia megali omada,kai epishs ton vlepo dodekadato stin andron fetos (einai parakindineumeni provlepsi)
    Diavazo toulaxiston 3 xronia , proti fora grafo apopseis , alla tora edo stin kriti einai i kardia tou basket :P
    kali synexiea se olous (sorry gia ta greeklish)

    No_Closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ένα γρήγορο μικρό -και πολύ προφανές- σχόλιο για τον Καλάθη, καθώς το συζητάγαμε χθες με φίλο και συνblogίτη εδώ μέσα. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να αφήσει το Memphis τον Καλάθη να φύγει. Το ανύπαρκτο πρακτικά συμβόλαιό του είναι ο ορισμός του vfm παίκτη, σε μια θέση που πονάει η ομάδα και πέρσυ την ξελάσπωσε. Γιατί να τον διώξει ? Ούτε χώρο στο salary γλυτώνει, χάνει παίκτη σε ευαίσθητη θέση, ούτε καλύτερο μπορεί να βρει -αλλά άντε και τον βρήκε, πως θα τον πληρώσει τα ίδια ή λιγότερα ? Βλέποντας τις λίστες, για να πάρει το Memphis κάτι αντίστοιχο/ανάλογο/αξιόλογο, θα πρέπει να δώσει σχεδόν τα διπλάσια. Άρα....? Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και η επιλογή είναι στα χέρια του Memphis και κανενός άλλου, δικό τους το καρπούζι και το μαχαίρι....

    Άρα ελπίζουμε να υπάρχει φωτιά στον καπνό που βλέπουμε για τα ήδη γνωστά ονόματα PGs που κυκλοφορούν στην αγορά στην από εδώ πλευρά του ωκεανού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χερι του μανατζερ του ειναι. Οπως και στην Ευρωπη ετσι γινετε και εκει .

      Διαγραφή
    2. Ο manager είναι για να διαπραγματεύεται, να βρίσκει ομάδες και να βελτιώνει τους όρους υπέρ του πελάτη του (και του εαυτού του, βεβαίως βεβαίως). Όταν υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους, τότε ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει ο manager -ή και τίποτα. Και φυσικά δεν μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση με το salary cap, την λειψανδρία στον άσο, την ποινή του παίκτη ή τις πιθανές εναλλακτικές που μπορεί να κοιτάει το Memphis (εκτός και αν κάποιοι παίκτες είναι του ιδίου manager). Γι'αυτό λέω ότι στην περίπτωση αυτή, κατά 95% θα μετρήσει τι θέλει ο προπονητής και η ομάδα, όχι τι θέλει ο παίκτης ή/και ο manager (ή οποιοσδήποτε τρίτος, εδώ που τα λέμε).....

      Διαγραφή
  70. Πες τα χρυσοστομε ... τα ιδια λεμε τοσο καιρο.

    Οι νοημονες οπαδοι ας βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει για να μη τρωνε κουτοχορτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ετσι οπως διαμορφονονται μεχρι στιγμης οι ομιλοι της euroleague ουτε 1η φαση δεν περναμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΟΜΙΛΟΣ φωτιά του ΠΑΟ

    ΠΟΛΥ πιο εύκολος του ΟΣΦΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο όμιλος του οσφπ ειναι επιπέδου EUROCUP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πίστευα οτι ο περσινός όμιλος του ΠΑΟ ήταν δύσκολος. Μέχρι που είδα τον φετινό. Και απο την ανάποδη για τον ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ άλλων, όλες οι ομάδες του ομίλου του ΠΑΟ είναι πρωταθλήτριες στην χώρα τους. Και απο την ανάποδη, στου ΟΣΦΠ δεν είναι καμμία. Δεδομένα πάντως, αν ο ΠΑΟ δεν μπορεί να βάλει απο κάτω την Bayern, ίσως είναι καλύτερα που του έτυχε τέτοιος όμιλος, να γλιτώσει και την ταλαιπωρία.

      Διαγραφή
  75. ωραιος ο ομιλος του παναθηναικου αν δεν ενισχυθει σοβαρα ουτε στους 16 δεν θα περασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Πολυ δυνατος ομιλος αυτος του παναθηναικου.Αν κληρωνομασταν και με την ουνικς θα μιλουσαμε για τον πιο δυσκολο ομιλο των τελευταιων ετων.

    Jim γνωριζεις αν υπαρχει κινητκοτητα στην αρμανι μετα τη φυγη λαγκφορντ και τσερελς??Λες να κινηθουν για χεινς η θα περιμενουν κανεναν κομενο απο nba?

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βιάζεσαι με την Ούνιξ, γιατί παίζει να την δεις κι αυτήν στον όμιλο, για να μην είναι όλες οι ρώσικες μαζεμένες...Ετσι και γίνει μεταφορά, θα μας κάνει παρέα και ο Αρτζι.

      Διαγραφή
    2. Τον Ράγκλαντ της Καντού έχουν προσεγγίσει, το έγραψα στη σχετική ανάρτηση. Θα χτίσουν πάνω στην ιταλική τριάδα Χάκετ-Τζεντίλε-Μέλι.

      Διαγραφή
    3. OOOO δεν το ξερα..Φοβερος παιχτης με εφεση στο 1ον1 οτι πρεπει.


      Big saras.

      Διαγραφή
    4. Τσέκαρε

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/red-shoes-are-back.html

      Διαγραφή
  77. Group A: Real Madrid , Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas, Dinamo Sassari, Nizhny Novgorod, QR team
    Group B: CSKA M., Maccabi T.A., Unicaja Malaga , Alba Berlin, Cedevita Zagreb, Limoges
    Group C: Barcelona, Panathinaikos , Fenerbahce/Ulker, EA7 Milan, Bayern Munich, Turow Zgorzelec
    Group D: Olympiacos, Valencia, Caja Laboral, Galatasaray, Crvena Zvezda, Neptunas Klaipenta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παίδες καλησπέρα.πρώτη φορα γράφω στο μπλοκ...οσο αφόρα την κλήρωση δύσκολα για παο, πιο βατός όμιλος για Οσφπ..ωστόσο η πείρα έχει δείξει ότι καλύτερα να ξεκινάς σε ομίλους φωτιά,μεγαλώνει με τον τρόπο αυτό πιο γρηγορα μια όμαδα και ειδικότερα ο φετινός παο.Αρκει βεβαία να κατορθώσει να πέρασει από την πρώτη φάση
    Υ.Γ. ίσως να ήταν ενα θετικό αυτό με σκοπο να αρχίσει να τρέχει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της όμαδας
    JIM ποια ελληνική όμαδα προσπαθεί να παρει ελληνα παίχτη απο το ΝΒΑ....{πλην του καλάθη}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Pisteyw ayti i klirwsi tou Panathinaikou tha dwsei wthisi sta metagrafika...Den tha afisoun tin omada na ginei sakos t box !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ντερμπι παο-τουροφ (τι ειν΄ τουτο παλι) για την 5η θεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. τοσο θορυβος για το τιποτα.... μεχρι στιγμης δεν ειναι ο ομιλος των ισχυρων αλλα των αποδυναμωμενων με αρμανι,μπαγερν να εχουν χασει τον ηγετη τους και τον παναθηναικο τον καλυτερο ψηλο του... μεχρι και η φενερ εχει αλλαξει ολη την ομαδα οποτε ας περιμενουμε να δουμε πως θα διαμορφωθουν τελικα τα ροστερ.... μια 1η εκτιμηση με τα τωρινα δεδομενα 1)μπαρτσελονα 2)φενερ 3)παναθηναικος 4)αρμανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή