Athlenda

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Από "αρκούδα"..τσιτάχ!


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας "χαμήλωσε" , ελάφρυνε και έγινε πιο γρήγορη όπως επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ. Το Hoopfellas ρίχνει μια ματιά στο πρότζεκτ που τρέχει ο Δημήτρης Ιτούδης στη Μόσχα η οποία βιώνει μπασκετικά "αλλαγές" στη μετά Μεσίνα-εποχή..



Πόσες φορές εδώ μέσα την τελευταία διετία είχαμε φαντασιωθεί το υλικό της "ομάδας του στρατού" ενταγμένο σε διαφορετικό αγωνιστικό πλαίσιο; Πολλές.. Οι προδιαγραφές της ομάδας φώναζαν να.. αφήσει το χέρι από το χειρόφρενο και να ψάξει λίγο περισσότερο το ανοιχτό γήπεδο χωρίς να αλλάξει το πλήρως το προφίλ της επίθεσης της παραμένοντας ομάδα που επιδιώκει κυρίως σετ καταστάσεις. Όμως ο Μεσίνα είχε πάρει τις αποφάσεις του. Επέλεξε από την αρχή να πνίξει με το μέγεθος του τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο (σε επίθεση & άμυνα) ενώ ήταν φανερό ότι η post-based επίθεση του, στην οποία πάτησε για να μεσουρανήσει στα χρόνια της Μπολόνια, είχε δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις επιρροές της αμερικανικής εμπειρίας. Περισσότερη ελευθερία και one on one καταστάσεις στο μισό γήπεδο οι οποίες την ώρα της κρίσης αποτέλεσαν δηλητήριο για την ΤΣΣΚΑ καθώς αυτή τη φορά το σύστημα δεν ήταν εκεί για να υποστηρίξει τον παίκτη, να "παράγει" μόνο του λύση τη δύσκολη στιγμή..


Το περυσινό στραπάτσο και ο τρόπος με τον οποίο επήλθε, δεν αποτέλεσε ακριβώς τέλος εποχής για την ΤΣΣΚΑ αλλά άνοιξε μια πόρτα σε μια νέα, πιο κοντά στις σύγχρονες ιδέες και την κατεύθυνση του αθλήματος στην Ευρώπη. Δε μου έκανε καθόλου έκπληξη ότι ο Δημήτρης Ιτούδης δε "ξήλωσε" το ρόστερ, διατηρώντας ένα πολύ μεγάλο μέρος του κορμού. Απλά το οραματίστηκε σε διαφορετική κατεύθυνση, στοχεύοντας να βάλει (με εσωτερικές μεταγραφές) το ίδιο σχεδόν σύνολο να παίξει διαφορετικά, με ανακατανομή ρόλων και πολύ πιο ορθολογικά (κατ'εμέ) και κοντά στις τωρινές νόρμες του αθλήματος.


Ο Έλληνας κόουτς χτίζει πάλι από την αρχή την ομάδα, χωρίς λοιπόν σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά σε διαφορετική αγωνιστική βάση και φιλοσοφία. Ουσιαστικά μετέτρεψε την ΤΣΣΚΑ από ..βαριά πολυτελή λιμουζίνα σε ένα πιο σπορ, γρήγορο business casual όχημα χωρίς να κάνει την παραμικρή παραχώρηση στην ποιότητα της ομάδας. O βασικός του στόχος του λοιπόν ήταν να "ελαφρύνει" και να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα του ενώ παράλληλα ακολουθούσε κοινή γραμμή με τον Βατούνιν ο οποίος επιθυμούσε ένα πιο οικονομικό και ευέλικτο ρόστερ. Το μάνατζμεντ της ΤΣΣΚΑ φρόντισε να ξεφορτωθεί τα δύο συμβόλαια-βαρίδια των Πάργκο-Κρίστιτς (αφαιρώντας πάνω από 5 εκ. δολάρια από τον ετήσιο προϋπολογισμό) συν τον Μίτσοβ. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ιτούδης:

1.) αφού έθεσε βέτο για την ανανέωση του Τεόντοσιτς, έδωσε το ακριβό συμβόλαιο του Πάργκο στον Ντε Κολό (ο Γάλλος στην πραγματικότητα υπέγραψε για περίπου 25% λιγότερα χρήματα) θέλοντας έναν πιο clutch combo και καλύτερο decision-maker στο μισό γήπεδο αντί του νυν Αμερικανού της Μακάμπι, προσθέτοντας παράλληλα μέγεθος  στο μπακόρτ του.


2.) αντικατέστησε τον Μίτσοβ με τον Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι (είχε εκτελέσει την Μπάνβιτ πέρυσι στον 4ο ημιτελικό των play-offs). Ο Γεωργιανός shooting-wing (πρέπει να έχει τιγκάρει το σπίτι του από βιντεοκασσέτες με τον Ντανίλοβιτς..) είναι καλύτερος στη περιφερειακή άμυνα και καλύτερος σουτέρ (στα όρια του κλασσικού) από τον Σέρβο με τον οποίο ουσιαστικά έγινε..ανταλλαγή.

3.) επένδυσε στο δίδυμο Κάουν-Χάινς στη θέση "5", ανεβάζοντας τον αμερικανό στη θέση που αποδίδει πραγματικά καλύτερα στην Ευρώπη, ενώ προσέθεσε ως τρίτο τον Πάβελ Κορόμπκοβ της Νίζνι, ένα ελαφρύ σέντερ-φόργουορντ, ποντάροντας στα "ψηλά/μακριά" τεσσάρια του (Βορόντσεβιτς, Κριάπα) που μπορούν να ματσάρουν πιθανή έλλειψη ύψους σε μερικές lineups. Πιθανολογώ ότι θα δούμε ακόμα πιο ελαφρά σχήματα με τους δύο φόργουορντς μαζί στις θέσεις της φροντκόρτ μέσα στη σεζόν.


4.) έκλεισε το ρόστερ με τον Ντιμίτρις Νίκολς, ο οποίος αρχικά ήρθε για να δοκιμαστεί αλλά θεωρώ ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο από τον πάγκο μέσα στις σεζόν για τον απλούστατο λόγο ότι έχει τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα να το κάνει. Φόργουορντ-εργαλείο, team-player που μπορεί να αμυνθεί σε όλες τις γραμμές και δίνει πολλές επιλογές στον κόουτς στο αμυντικό κομμάτι ενώ προσθέτει μεγάλη πίεση με το περιφερειακό του σουτ στις αντίπαλες άμυνες ως stretch-4.


Είναι φανερό ότι ο κόουτς Ιτούδης, έχοντας στη διάθεση του έναν dominant ballhandler όπως ο Τεόντοσιτς και  δημιουργούς όπως ο Κριάπα ή ο Ουίμς, προτίμησε να στελεχώσει το ρόστερ με παίκτες που διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (άμυνα, σουτ) και μπορούν να παίξουν δίπλα τους, όπως οι Μαρκοϊσβίλι-Νίκολς. Την ίδια στιγμή έδωσε ρόλο facilitator στον Τζάκσον, ο οποίος τώρα εισπράττει τα δυο χρόνια υπό τον Μεσίνα καθώς μπορεί όταν έφτασε στη Μόσχα να φαινόταν ένα άμυαλο παιδάκι ή ένα γκαρντ με ύψος 1.88μ. και μυαλό 1.88 μέτρα πάνω από το κεφάλι του, όμως έχει ωριμάσει πλέον, όχι φυσικά να ηγηθεί αλλά για να παίξει αυτό τον νευραλγικό ρόλο στην ομάδα με τα δυνατά του πόδια και την ικανότητα του να αμυνθεί, να πιέσει τη μπάλα και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Στα δικά του κεντρικά picks οι Ρώσοι συνήθως χρησιμοποιούν ξαφνική/δύναμη εισαγωγή βαθιά στο ποστ με το "4", τη στιγμή που ο Αμερικανός παίρνει το σκριν ψηλά για να του δώσουν επιλογή σε αντίθεση φυσικά με τα αντίστοιχα του Τεόντοσιτς όπου είναι φανερή η θέληση για απομόνωση δύο εναντίον δύο.


O Iτούδης στην περίοδο προετοιμασίας (όπου είχε όμως αρκετές απουσίες) έπαιξε επίσης πολύ με το δίδυμο Φριντζόν-Μαρκοϊσβίλι στα φτερά, δείγμα της διάθεσης του να πάει με wing στο "3" και όχι να ανεβάσει στη περιφέρεια κάποιο ψηλό φόργουορντ (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου). Χρησιμοποίησε μάλιστα πολλές hand off συνεργασίες στη κορυφή για να μετακινεί τη μπάλα, κυρίως με τους δύο σουτέρς και τον Τεόντοσιτς, ενώ "έτρεξε" σε άλλες περιπτώσεις μια αποτελεσματική ball screen επίθεση με back screens είτε ψηλά είτε χαμηλά στοχεύοντας σε πολλές των περιπτώσεων τον Φριντζόν στο φτερό ή χαμηλά στις -αγαπημένες του- γωνίες για σουτ. Ο Ρώσος old school σούτινγκ γκαρντ έχει επίσης ωφεληθεί σημαντικά από την περυσινή του σεζόν στην "αρκούδα" (μετά από 9 χρόνια στη Κίμκι) και δίνει την εντύπωση ότι πιάνει το πικ της καριέρας του. Φονικός, clutch, καλό shot selection και σημαντικά βελτιωμένος στην άμυνα, νομίζω θα αποτελέσει παίκτη-κλειδί για την ομάδα φέτος σε πρωταγωνιστικό ρόλο. H TΣΣΚΑ τον ψάχνει πολύ στην αδύνατη πλευρά και στην close out επίθεση όπου είναι αρκετά παραγωγικός. Σίγουρα ένας  πολύ αποτελεσματικός off-guard..


Η ΤΣΣΚΑ στη νέα της μορφή είναι πλέον μια καθαρά guard-based ομάδα, σε αντίθεση με το δημιούργημα του Μεσίνα που ακουμπούσε την τύχη της στους ψηλούς. Άλλωστε η ποιότητα του μπακόρτ των Ρώσων δεν έχει να ζηλέψει από αυτήν του αντίστοιχου περυσινού της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο οδήγησε τους "μερένγκες" στον τελικό. Ο pick & roll master Τεόντοσιτς (αντίστοιχα ο Σέρχιο), ο αθλητικός-passive wing Ουίμς (Ρούντι), ο σουτέρ Φριντζόν (Κάρολ), ο κόμπο Ντε Κολό (Γιούλ), ο defensive PG Τζάκσον (Ντράπερ).. Ο Ιτούδης βασίζεται πολύ στο να πιέσει -ενίοτε ψηλά- τη μπάλα χαλώντας τους χρόνους επίθεσης του αντιπάλου και ψάχνοντας "αίμα" μετά από λάθος, στο ανοιχτό γήπεδο. Είδαμε επίσης και ζώνες στο αμυντικό κομμάτι.


Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή στα ματς προετοιμασίας (ειδικά από τη στιγμή που μπήκε και ο Τεόντοσιτς στην ομάδα) είναι το πόσο εύκολη είναι για την ρωσική ομάδα η δημιουργία ρήγματος. Το έχουν πολύ εύκολα και αυτό συνεπάγεται αρκετά καλά/σωστά σουτ από μια ομάδα που πραγματικά μπορεί να σουτάρει. Στην pre-season ο Δημήτρης Ιτούδης μέτρησε 5 παίκτες που σούταραν από το τρίποντο με ποσοστό 40% ή μεγαλύτερο (Τζάκσον, Τεόντοσιτς, Μαρκοϊσβίλι, Νίκολς, Φριντζόν). Και σκεφτείτε πόσους άλλους παίκτες που μπορούν να σουτάρουν έχει στη διάθεση του.. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο 23χρονος Ιβάν Στρέμπκοφ, παιδί του κλαμπ τον οποίο επανέφερε ο Ιτούδης στην ομάδα και μάλιστα του έδωσε χρόνο στα γκαρντς με την απουσία του Ντε Κολό, με τον Στρέμπκοφ να ανταποκρίνεται.


Όλα τα μάτια φυσικά φέτος θα είναι στραμμένα στον Μίλος Τεόντοσιτς, για τον οποίο η σεζόν που ξεκινά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο Σέρβος γκαρντ καλείται φέτος να φτάσει το προσωπικό του status στην κορυφή και να κάνει δικιά του την ταμπέλα με την επιγραφή "καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης". Αυτές οι προσδοκίες δημιουργήθηκαν από το σόου που έδωσε στην Ισπανία.. Όμως για να φτάσει εκεί πρέπει να νικήσει..Πρέπει να καθαρίσει στα μεγάλα ματς και να διώξει τη κατάρα που κυνηγά τον ρωσικό οργανισμό και μαζί τους προσωπικούς του δαίμονες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι αρκετά προικισμένος για να το κάνει. Τα playmaking abilities του είναι ανεξάντλητα, ο τρόπος που μεταφέρει τη μπάλα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά μοναδικός στο σύγχρονο μπάσκετ, είναι τόσο καλός όταν δημιουργεί σε καταστάσεις pick'n roll που μοιάζει άδικο για τον αντίπαλο και unfair του Ιτούδη να τον έχει στο παρκέ. Όμως πρέπει να νικήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη κορυφή και τη λύτρωση..



Γενικά η ΤΣΣΚΑ έχει ήδη πετύχει έναν από τους στόχους της δηλ. να παρουσιάσει κάτι πιο φρέσκο φέτος και για αυτό ευθύνεται η κατεύθυνση που προσπαθεί να δώσει στο σύνολο ο Δημήτρης Ιτούδης. Μια ομάδα που θα παίξει πιο γρήγορο και καθόλου παρωχημένο μπάσκετ, με τους Ρώσους παίκτες σε πρώτο ρόλο (ο Βορόντσεβιτς για τον οποίο είχαμε γράψει πέρυσι ότι θα αποτελούσε ιδανικό παρτενέρ του Χάινς, επιτέλους βγήκε μπροστά γιατί έδειχνε να έχει υπό τον Μεσίνα την ίδια τύχη με αυτή του Βελίτσκοβιτς στη Μαδρίτη δηλ. τριάρι με το ζόρι ή κερκίδα) και νέα παιδιά στην εξίσωση (ο Αστάπκοβιτς που τον είδατε να τραντάζει το καλάθι με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα είναι στα 20, προέρχεται από τη 2η ομάδα της ΤΣΣΚΑ και είναι στο πλάνο να παίξει φέτος στη Βαλτική λίγκα) δίπλα σε έναν "παιγμένο" και με ένα καλό επίπεδο συνοχής ήδη κορμό. Ο Έλληνας κόουτς έχει αρκετά βέβαια στο κεφάλι του. Αυτή στιγμή πρέπει να εντάξει ομαλά στο ροτέησιον τους Κριάπα-Ουίμς και στο άμεσο μέλλον τον Ντε Κολό, παίκτες πολύ σημαντικούς. Επίσης πρέπει να δουλέψει την πίσω γραμμή άμυνας. Ο βασικός στόχος του Ιτούδη δεν είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα τρέχει αλόγιστα, σε καμία περίπτωση (δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του άλλωστε). Αυτό που θέλει είναι η δημιουργία μιας two-side team που θα είναι εξίσου αποτελεσματική στο μισό και ανοιχτό γήπεδο. Το έχω γράψει επανειλημμένως, αυτή είναι η επόμενη ημέρα. Αυτές οι ομάδες επιβιώνουν στο τέλος στο σύγχρονο μπάσκετ. Δείτε τους τελευταίους πρωταθλητές Ευρώπης, Ολυμπιακό και Μακάμπι..  Εκεί στοχεύει και η φετινή ΤΣΣΚΑ η οποία περιέχει στο εσωτερικό της και πολλά προσωπικά στοιχήματα.. Προσωπικότητες που πρέπει να νικήσουν όταν έρθουν τα μεγάλα ματς. Και είναι πολλές.. Ξεκινώντας από τον ηγέτη του πάγκου μέχρι τον αντίστοιχο του παρκέ..


Η συμφωνία της Stoiximan.gr με τον Παναθηναϊκό ταρακούνησε τα νερά.. Το ίδιο και οι αποδόσεις για το ντέρμπι που έρχεται (νομίζω είναι ενδεικτικές της οπτικής που κυριαρχεί). Ρίξτε μια πρώτη ματιά και τα ξαναλέμε για το παιχνίδι.

0% γκανιότα και 120 ειδικά στοιχήματα..












200 σχόλια:

  1. καλημερα τζιμ....ωραια αναλυση ....θεωρω την τσσκα τοσο πληρης οσο η ρεαλ μαδριτης για μενα αυτες οι δυο ομαδες ειναι ενα σκαλι πιο πανω απο τις υπολοιπες σε ροστερ....παντως βλεπω ρεαλ φετος το χω ξαναγραψει γιατι θεωρω απιθανο να μην παει στο φαιναλ φορ της μαδριτης και εκει μεσα πολυ δυσκολο καποιος θα την κερδισει....βεβαια ολα κρινονται στο τελος....
    Υ.Γ ασχετο με την αναρτηση αλλα απο το λιγο που ειδα στην τηλεοραση μου αρεσε πολυ ο παοκ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στόουνρουκ για Ρεάλ. Θα φθάσει final four όμως? Και ο ΠΑΟΚ πολύ καλός.

      manu chao

      Διαγραφή
    2. καλησπερα manu.........δυσκολα μια τοσο καλη ομαδα να μην παει φαιναλ φορ,συνηθως τα φαβορι φτανουν στους 4,μετα ειναι το προβλημα....εχω την αισθηση οτι μεχρι εκει δεν θα παει τρενο οπως περσι,αλλα θα το σηκωσει....stonerook

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα στα παιδιά. Συμφωνώ κάπταιν. Ο αντίλογος βέβαια λέει πως η πίεση για την ομάδα του Λάσο σε ένα ενδεχόμενο F4 εντός θα είναι τεράστια..

      Διαγραφή
  2. Best of luck to Chris Wright @flyght33wright who has left the #Bucks to accept a contract with Panathinaikos in Greece! #crustaceannation
    — Maine Red Claws (@maineredclaws) October 7, 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νικη του οσφπ με 21 ποντους και πανω δινει 8 αποδοση ! θα πουλησω το σπιτι μου για να παιξω και θα γινω ζαπλουτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα παιδια.
    Ακομα δεν εχουμε δει την ΤΣΣΚΑ ολοκληρωμενα παρ'ολα αυτα το ροστερ της δειχνει υπερπληρες.Ερωτηματικο αποτελει η κατασταση το Ντε Κολο ο οποιος α)ερχεται απο τραυματισμο β)ερχεται απο μια μετρια και μια κακη χρονια στο ΝΒΑ(λιγοι ευρωπαιοι με τα χαρακτηριστικα του παντως μακροημερευσαν εκει περα).Παρ'ολα αυτα το ροστερ ειναι τοσο γεματο που δε θα φανει ενα μετριο ξεκινημα του.Ο Φριτζον ειναι σε πολυ καλη κατασταση,ο Τζακσον καλυπτει τις 2 θεσει τον γκαρντ,ο Μαρκοισβιλι μπορει να παιξει και στο 2 πολυ καλα με τον Weems στο 3 κλπ.Πλεον οπως σημειωνει κι ο Τζιμ θα βλεπουμε Χριαπα και Βοροντσεβιτς να βοηθανε στο 5.Ερωτηματικο ο Μιλος στην ευρωλιγκα και πως θα αποφυγει τα ευκολα λαθη.Παικτης game changer o Νικολς με καλα τρεξιματα και δυναμη στην αμυνα.
    Ειδα απο κοντα την Ουνιξ και θα ηθελα να κανω καποια σχολια.
    Ο Πεδουλακης κανει το τρικ που εκανε και στον ΠΑΟ ξεκινοντας με το 3ο πενταρι για κανενα πενταλεπτο,και Ζηση - Λανγκφορντ.Το σχημα αυτο δεν ειναι λειτουργικο για και ο Ζησης και ο Λανκγφονρντ κοιτανε το τελειωμα και οχι την πασα με αποτελεσμα με χανεται χρονος στην περιφερεια και αν δεν κανουν καλη κινηση οι ψηλοι στα σκριν η μπαλα κολαει εξω.Ο Ζησης παιζει μυαλωμενα και τα σουτ που παιρνει ειναι καλα αλλα δεν ειναι pass - first.H κατασταση βελτιωνεται λιγο με Τζερελς αλλα ο Μπικοφ δεν ειναι σε καλη κατασταση(επισης εψαχνε πιο πολυ το καλαθι).Ο Ντ'ορ Φισερ επαιξε πολυ πολυ καλα ,δειχνει δυνατος και σιγουρος,ετρεχε πολυ εχει καλα τελειωματα και εδειχνε στοιχεια leadership.Ο Καιμακ με τον Σανικιτζε μοιραζοντε το μακρυ μουσι και τη θεση 4 (εννιοτε και το 3 ειδικα ο 2ος),με τον Κωστα να δειχνει σε μεγαλυτερη φορμα,ενω ο Γουαιτ καλυπτει το 3 κυριως αλλα δειχνει να μην εχει βρει ρολο,παντως ειναι επικινδυνος επιθετικος και πολυ γερο κορμι.(μου θυμιζει Νταρντεν) .
    Ο Πεδουλακης θα καταληξει χωρις να πολυ γουσταρει σε ενα σχημα με Τζερελς και Λανγκφονρντ στα γκαρντ με πολυ κινηση χωρις τη μπαλα ,ψαχνωντας σουτ,και περιμενοντας απο τα γκαρντ του να τελειωνουν φασεις με τους ψηλους να βοηθανε.Εχει προοπτικες αλλα και περιορισμους.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @no_closure

      Καλημέρα, φίλε. Είδα την Ούνιξ στα προκριματικά και στα φιλικά στο Ρέθυμνο.
      Το πρόβλημά της (κυρίως σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ) είναι η έλλειψη ποιοτικών Ρώσων παικτών. Με δεδομένη την αναλογία 6 ξένοι και 6 Ρώσοι στην VTB αυτό είναι σοβαρό θέμα. Φαντάσου ότι σε κάθε ματς θα πρέπει να αφήνει εκτός έναν από τους ξένους. Η ομάδα του Πεδουλάκη έχει αυτή τη στιγμή 7 ξένους οι οποίοι αποτελούν τον βασικό κορμό και θα πάρουν τον περισσότερο χρόνο στην Ευρωλίγκα όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σ’ αυτούς τους βασικότατους, μπορούν να σταθούν σχετικά ικανοποιητικά ο Μπίκοφ και ο Λιχοντέι. Αν και οι δύο φαίνονται λίγοι για την ώρα.
      Αυτό το πρόβλημα δημιουργεί δυσκολία στην συμπλήρωση των κενών του ρόστερ και στο άνοιγμα του rotation. Για παράδειγμα, στο ‘’5’’ πίσω από τον Φίσερ (εξαιρετική επιλογή) υπάρχει το χάος. Αν αποφασίσουν να πάρουν ξένο τότε θα φτάσουν τους 8 και στην VTB θα πρέπει να μένουν έξω 2.
      Μπερδεύεται πολύ το πράγμα. Είναι, λοιπόν, θέμα προτεραιοτήτων. Η Ούνιξ δεν μπορεί να αγνοήσει την VTB γιατί από εκεί θα πρέπει να κερδίσει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου ώστε να μονιμοποιηθεί στο club των κορυφαίων. Και ειδικά φέτος όπου έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής με περισσότερα ματς. Ενώ θα πρέπει να διαχειριστεί και τα διαστήματα της σεζόν που ο Καϊμακόγλου (κυρίως) αλλά και ο Ζήσης θα κάνουν την καθιερωμένη κοιλιά λόγω Μουντομπάσκετ.
      Αντίθετα η ΤΣΣΚΑ έχει 4 Ρώσους top επιπέδου και άρα τεράστιο πλεονέκτημα και ευχέρεια χειρισμών. Φριτζόν, Κάουν, Κριάπα και Βοροντσέβιτς δεν υπάρχουν σε καμία άλλη ρωσική ομάδα. Μπορεί να χτίσει ευκολότερα και με ευελιξία το ρόστερ. Κι αυτή έχει 7 ξένους αλλά δεν είναι το ίδιο να αφήνει εκτός VTB ο Ιτούδης τον Νίκολς, για παράδειγμα.
      Θεωρώ την Ούνιξ σχεδόν σίγουρη για το top-16 και ανάλογα τον όμιλο μπορεί να παλέψει και για τα play off.
      Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, πολλά θα εξαρτηθούν από τον Τεόντοσιτς αλλά και την διαχείριση των κρίσεων από τον Ιτούδη. Η ομάδα έχει ξεκάθαρα διαχρονικό θέμα mentality και αυτό καλείται να αλλάξει ο κόουτς. Πέρα από τις αλλαγές στο στυλ που φαίνεται να γίνονται δεκτές με ικανοποίηση από τους παίκτες.

      Διαγραφή
    2. καλημερα @77
      Πως σου φανηκε ο ΠΑΟΚ;Εγω μπορω να πω πως εντυπωσιαστηκα απο το βαθος και τις επιλογες που εχει φετος και το recruiting,που ηταν αψογο.10 εμπειροι παικτες αλλοι αρκετα ταλαντουχοι αλλοι καλοι ρολιστες ,και ο Λιαπης που αν παρει χρονο εχει πολυ καλλα στοιχεια και θα δωσει πολλα.Ο Σαλουστρος ειναι σε καλη ηλικια και υπολογιζεται βασικο 3αρι ετοιμος για breakthrough,και ο Οντουμ που δεν εχει τα passing skills του Κουπερ αλλα ειναι θρασυς και δε φοβαται τιποτα στο παιχνδι του,και εχει το σκορ.Στα παουερ ρανκς μου για την Α1 ειναι 3οι με διαφορα απ τον Αρη.
      no_closure

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ για τον ΠΑΟΚ αν και δεν τον έχω δει πολύ. Φαίνεται πιο γεμάτος από πέρσι και με μεγαλύτερη ποιότητα. Στον δικέφαλο δουλεύουν με σύστημα και πλάνο βάζοντας πάνω απ’ όλα την βιωσιμότητα της ΚΑΕ. Έχουν ήσυχο το κεφάλι τους με Μαρκόπουλο στον πάγκο και το παιδεύουν πολύ. Απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη μιας και την ομάδα την τρέχουν άνθρωποι που κατέχουν το άθλημα.

      Διαγραφή
    4. εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε ο παοκ θα παιξει στους τελικους . τον παναθηναικο θα τον κερδισει μεσα εξω .

      Διαγραφή
    5. Δε θα παει απλως στους τελικους.Θα παρει το πρωταθλημα. Αστειος ο ΟΣΦΠ μπροστα του. Αλλωστε και στην Κρητη ο Μπαρτζωκας απεφυγε να παιξει μαζι του γιατι η σφαλιαρα που θα ετρωγε δε θα εκανε καλο στην αυτοπεποιθηση του γαυρου εν οψει βαζελου.

      Διαγραφή
    6. και τον ολυμπιακό και τον παναθηναϊκό μπορεί να κερδίσει, αν τον αφήσουν οι διαιτητές

      (βεβαια με αυτα που εχουμε δει τα τελευταια χρονια, δηλ. κλοπες σε ματς με τους αιωνιους, χλωμό το βλεπω)

      Διαγραφή
    7. Δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει το παιχνιδι του ΠΑΟΚ με την Ουνιξ . Η Ουνιξ κερδισε με αρκετο σπρωξιμο και με φοβερη εμφανιση στα τελευταια λεπτα του Καιμακογλου. Ο ΠΑΟΚ λοιπον ειχε στα σχοινια μια ομαδα που εχει πανω κατω 100πλασιο μπατζετ. Κι η δικαιολογια ηταν οτι 'η ομαδα του Πεδουλακη ειναι νεα'. Λες και ο ΠΑΟΚ ηταν ιδιος με περσι. Εφυγαν οι καλυτεροι του παικτες εκτος Χαραλαμπιδη και ηρθαν 6 νεοι, ολοι για να ειναι βασικοι. Παλι καλα που μιλησε ο Ζησης. Δεν υπαρχει στην Ελλαδα αλλος προπονητης σαν το Μαρκοπουλο. Δεν τον πλησιαζει καν ο δευτερος.

      Διαγραφή
    8. εχεις δικιο περσι ο γαυρος κερδισε στο τελευταιο σφυριγμα υπερ του αλλιως θα ειχε χασει στην θεσσαλονικη,οσο για τον βαζελο πηρε καποια σφυριγματα υπερ του αλλα δεν καθορισαν αποτελεσμα.Οπως ομως και τον παοκ τον βοηθησαν οι διαιτητες στους τελικους,ξεχασα ποσες βολες παραπανω πηρε μονο θυμαμαι το 17/17 βολες υπερ του χαραλαμπιδη,τις εβαλες ολες ο θεουλης του παοκ.

      Διαγραφή
    9. Αδικως τις πηρε; Δεν ηταν φαουλ αυτα που του εδιναν; Αν προσεξεις τα παιρνει σχεδον ολα με τον ιδιο τροπο.Τι φταιει ο Μπιδης που οι αμυνομενοι κοιμουνται; Στο πρωτο παιχνιδι με τον ΠΑΟ δεν μπορω να πω οτι δεν καθορισαν αποτελεσμα τα σφυριγματα. Εγω λεω οτι επρεπε να κερδισει ο ΠΑΟΚ. Αλλα εγω δεν ειμαι αντικειμενικος, ειμαι ΠΑΟΚτζης, μπορει να κανω και λαθος. Στο δευτερο παιχνιδι παραδεχομαι οτι αδικως εχασαν τη συγκεντρωση τους οι παικτες ασχολουμενοι με τους διαιτητες. Υποθετω οτι ειχαν επηρεαστει απο το προηγουμενο. Γενικα δε λεω οτι ειχαμε καλυτερη ομαδα απο γαυρο και βαζελο αλλα δεν ημασταν τοσο χειροτεροι ωστε να μην παρουμε ουτε ενα παιχνιδι.

      Διαγραφή
    10. Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, ότι και να πούμε για Σούλη παιδιά είναι λίγο.. Θα αναφερθώ εκτενώς σύντομα.

      Διαγραφή
    11. Κοιτα με γαυρο διαμαρτυρηθηκαν εντονα ολοι στον παοκ, με τον βαζελο εγω τουλαχιστον δηλωσεις του σουλη δεν ειδα πουθενα.Ο μπιδης ειναι αδικημενος παιχτης αξιζε μεγαλυτερη καριερα,ακομη προσφερει και στα 38 του,ειναι καλυτερος απο πολλους νεοτερους του.Το παιχνιδι δεν το ειδα ολο,εντυπωσιαστηκα ομως απο το ποσοστο ευστοχιας του και μου εμεινε.Αφου σκεφτηκα αν βαρουσε 17 βολες ΔΔ η Σπαν θα χαμε εμφυλιο.

      Διαγραφή
    12. Μην τα συγκρινεις. Αλλο πραγμα το σπρωξιμο απο τους διαιτητες κι αλλο η αλλοιωση αποτελεσματος. Με το βαζελο ηταν το πρωτο. Οι διαιτητες σφυριξαν με τροπο που βολευε περισσοτερο τον Παναθηναικο. Με το γαυρο εγινε ξεκαθαρο φαουλ μπροστα στο διαιτητη στα τελευταια 10-15 δευτερα, δεν το σφυριξε και σκοραραν παιρνοντας το παιχνιδι. Ο διαιτητης ατυπως τιμωρηθηκε. Συμφωνω σε αυτα που λες και για το Χαραλαμπιδη και για τους ΔΔ και Σπαν. Κακως θα γινοταν εμφυλιος κατα τη γνωμη μου. Ο καλος παικτης πρεπει να προστατευεται οταν ο αμπαλος αμυνομενος του κανει φαουλ για να τον σταματησει. Αν δε σφυριξει ο διαιτητης χαλαει το παιχνιδι. Πρεπει να σφυριξει για να δωσει κινητρο στον αμυνομενο να παιξει σωστοτερη αμυνα. Η αποψη μου κοντρα στις κουταμαρες που λεγονται συχνα απο τους μπασκετικους τηλεδημοσιογραφους ειναι οτι η αμυνα δεν ειναι τοσο θεμα διαθεσης.Ειναι θεμα ικανοτητας και τακτικης της ομαδας. Ο ΠΑΟΚ επαιζε μια χαρα αμυνα χωρις να εχει αθλητικους παικτες και χωρις να βγαζει καμια ιδιαιτερη ενταση στο παιχνδι του.

      Διαγραφή
  5. Ο Φριντζόν είναι ίσως το καλύτερο δυάρι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Μιλάω για καθαρό δύο τώρα που ο κόσμος έχει γεμίσει κόμπο.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 είναι ο Φριντζόν... Στο 2 σε βαριά σχήματα, όχι μόνιμα...

      Διαγραφή
    2. Φάνη 2 είναι μια ζωή ο Φριντζόν.

      manu chao

      Διαγραφή
    3. Ποιό τρία ρε παιδιά, δύο είναι φριντζόν

      Διαγραφή
    4. Ο Φριτζόν εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι κι από τα λίγα καθαρά shooting guard της Ευρώπης. Φαντάζομαι αυτό εννοεί ο φίλος όταν λέει για «καθαρά δυο».

      Προσωπικά πάντως τον να είναι κάποιος «καθαρά δυο» δεν το θεωρώ πλεονέκτημα. Μάλλον μειονέκτημα σε σχέση με παίκτες που εκτός από εκτελεστές, είναι παράλληλα και δημιουργοί, με παίκτες που μπορούν να πάρουν προσωπικές φάσεις, ή με παίκτες που μπορούν με άνεση να πλασαριστούν και στο 3.

      Διαγραφή
    5. Παλαιάς κοπής "2" ο Φριντζόν στα πλαίσια των Ναβάρο-Κάρολ. Όπως σωστά λέει ο φίλος από πάνω σήμερα προτιμούνται οι κόμπο.. Πολύ καλός παίκτης ο Ρώσος πάντως. Για πρώτη φορά φέτος και απόντος του Ουίμςς ο Ιτούδης τον έβαλε και σε σχήματα με δύο PG δίπλα του.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Οι αρχετυπικές θέσεις στο μπάσκετ είναι PG, SG, SF, PF, C. Ο Fridzon είναι SG, δηλαδή "2αρι".

      Διαγραφή
  6. καλημέρα
    είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα καθώς οι ομάδες δεν έχουν καν συμπληρώσει ακόμα τα ροστερ.
    για το μοναδικό που είμαι βέβαιος είναι το ότι φέτος είναι όλα πιθανά να συμβούν.
    από το να δούμε μεγάλες προσδοκίες να διαλύονται έως και να δούμε χαμηλού βάρους ομάδες να γίνονται πρωταγωνιστές.
    συνιστώ ψυχραιμία και όχι μεγάλα λόγια,γιατί η χρονιά ξεκινάει από το τοπ 16 και μετά,μην το ξεχνάτε.ότι γίνεται μέχρι τότε...είναι προετοιμασία.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, gskordak.
      Άσε τα διπλωματικά κλισέ. Αυτά τα λένε οι προπονητές στις συνεντεύξεις για να κρατάνε πισινή.
      Πες μου πώς βλέπεις το ρόστερ του Ολυμπιακού.

      Είναι για f4 ή όχι;

      Διαγραφή
    2. @77
      γεια σου φιλαρακι,
      δεν υπαρχει καποια διπλωματια.ειναι η πραγματικοτητα.
      οι ομαδες στο τοπ 16 θα ειναι διαφορετικες και στην εικονα και στο ροστερ.
      ο ολυμπιακος ειναι προβλεψιμος.θα κερδισει αυτους που θα του δωσουν το δικαιωμα και θα χασει απο αυτους που θα τον διαβασουν.ειναι φωτοτυπια του πeρσινου ολυμπιακου.

      gskordak

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, φίλε. Απαισιόδοξο σε βλέπω.
      Ο Ολυμπιακός μου φαίνεται καλύτερος από πέρσι. Από άποψη ρόστερ. Η σύγκριση Λαφαγέτ, Ντάρντεν, Χάντερ με Κόλινς, Περπέρογλου, Σερμαντίνι είναι καταλυτική. Ίσως, βέβαια, με τα ίδια λεφτά να μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερες επιλογές. Αλλά, πάλι, η κατάσταση είναι καλύτερη. Ίσως αντί του Πετγουέι να μπορούσε να βρεθεί κάτι πιο ταιριαστό αλλά δεν μπορείς να τα’ χεις όλα.
      Ωστόσο, μένει να δούμε πώς αυτή η βελτίωση θα βγει και στο παρκέ. Να δούμε δηλ. αν θα επιβεβαιωθεί αυτό που λες για φωτοτυπία.

      Υ.Γ. Αν ο Ολυμπιακός αυτοκτονήσει αύριο (γιατί περί αυτοκτονίας θα πρόκειται), τότε δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να βγάλει την χρονιά ο Μπαρτζώκας έχοντας με το καλημέρα τέτοιο βάρος στην πλάτη του.

      Διαγραφή
    4. gskordak αμυντικά τουλάχιστον ο φετινός Ολυμπιακός σίγουρα δε θα είναι φωτοτυπία του περσινού...στο επιθετικό κομμάτι το συζητάμε

      Διαγραφή
    5. η εικονα του στο γηπεδο σε αυτα τα λιγα φιλικα που εχω δει,αυτο μου εχει δειξει.
      εγραψα και παραπανω ομως.
      ολα αρχιζουν απο το τοπ 16 και μετα.μεχρι τοτε απλα δοκιμαζουν πραγματα.

      gskordak

      Διαγραφή
    6. ΟΚ, ρε gskordak. Από τον Γενάρη και μετά θα δούμε την πραγματική εικόνα των ομάδων. Αλλά δεν γίνεται να μεταμορφωθούν πλήρως. Αν μια ομάδα έχει στηθεί λάθος το καλοκαίρι και δεν αρχίζει καλά την χρονιά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αισθητά μέσα στη χρονιά. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μην μου φέρεις κι εσύ το παράδειγμα του ΟΣΦΠ του ’12.
      Ο Πανάγος έχει δίκιο ως προς την άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει τις προδιαγραφές για να παίξει φέτος υψηλού επιπέδου άμυνα. Οι παίκτες που έβαλε στο ρόστερ του και η συνοχή της ομάδας από πέρσι προδιαθέτουν γι’ αυτό. Αν τα καταφέρει, δεν θα ‘ναι σίγουρα ομάδα που θα παίρνει μόνο ό,τι της δίνουν.

      Διαγραφή
    7. @77
      κοιτα....όλα φαινονται στο γηπεδο.
      οσον αφορα την αμυνα του ολυμπιακου....με εξαιρεση τον νταρντεν,δεν βρισκω κατι άλλο που να μπορω να πω ότι θα λειτουργησει καλυτερα.
      ισα ισα που στο 4 και στο 3 με λοτζεσκι,οπως και στα γκαρ...καθως πλεον ο μαντζαρης δεν είναι ο αμυντικος που ηταν...εχει ακομα τεραστιο κενο.
      όμως όλα θα φανουν στην πορεια.
      παντως εκτιμω ότι ομαδες όπως η εφες και η φενερ...μετα το τοπ 16 θα είναι πολύ διαφορετικες από την αρχη.ειδικα η εφες....εχει τεραστια περιθωρια...

      gskordak

      Διαγραφή
  7. Βελτιωμένος πολύ ο Τζάκσον Τζιμ.

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι εκανε και μια κλεψιματαρα στον κονιαρη ...

      Διαγραφή
    2. ... που θα την λεει και στα εγγονια του

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα θα έχει να λέει περισσότερα στα εγγόνια από τον Γκιστ και την παρέα του...

      Διαγραφή
  8. Η Λαμποράλ θα υπογράψει Μακάλεμπ αν πωληθεί ο Ερτέλ λέει ο Τζιμ


    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=133151%3Amccalebb-on-laborals-radar&catid=263%3Aeuroland&Itemid=282

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σπουδαιους ρεπορτερ εχει η χωρα,εγραψαν στο τουιτερ (αμερικη μερια) οτι πηρε ο παο ραιτ,χωρις να το ψαξουν το αναπαραγουν ολοι ακριβως το ιδιο ποστ, κοπι και τπτ αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι περιμενουν το τσεκ απο τον αρχηγο ...

      Διαγραφή
    2. ναι και το κολεγιο του στην αμερικη που εγραψε πρωτο το τουιτ ειναι στο κολπο περιμενει και αυτο το τσεκ.

      Διαγραφή
  10. Σύμφωνα με ανάρτηση των Maine Red Claws στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter, ο Κρις Ράιτ άφησε το καμπ των Μιλγουόκι Μπακς και έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους του τριφυλλιού.

    Την ίδια ώρα ο μάνατζερ του παίκτη επιβεβαιώνει το ταξίδι του πελάτη του στην Ευρώπη, ωστόσο τονίζει πως έρχεται για να αγωνιστεί σε ομάδα που συμμετέχει στο Eurocup, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα. mono to contra to epsakse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο άρθρο.

    Ο Ιτούδης από ότι φαίνεται προσπαθεί να κάνει μια ομάδα τα σχήματα της οποίας να πατάνε στην "κοινή λογική". Χωρίς περιττούς πειραματσιμούς, χωρίς "ιδιοφυείς σκέψεις", φαίνεται να υπακούει στους κανόνες της σημερινής ευρωλίγκας,

    Θα στοιχημάτιζα υπέρ του ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, που προσωπικά θεωρώ ότι είναι το final4. Για να πιεί όμως νερό, θα πρέπει να προσθέσει πινελιές προπονητικής μαεστρίας, που όπως είναι φυσικά δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι διαθέτει. Μην ξεχνάμε ότι πιθανόν να συναντήσει στο f4 τα δυο τέρατα, Ντούντα και Ζοτς.

    Όσο για το ρόστερ του, μου αρέσει πάρα πολύ και θα τους παρακολουθήσω πολύ φέτος, με ειδικό ενδιαφέρον για τα δυο δικά μας παιδιά, τον Κάιλ και τον Μίλος.

    υγ
    Πολύ άδικο για όλες τις ομάδες που το final4 γινεται για 3η φορά τα τελευταία 8 χρόνα σε ισπανική πόλη! Βέβαια θα πει κανείς ότι τις άλλες δυο πήραν τα αρχίδια τους! Κι αν αναλογιστεί κανείς το euro του 2007 και το φετινό mundo, τότε μπορεί και να γελάσει ειρωνικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να προσθέσω κάτι.
      Φέτος η Ρεάλ έχει και πάλι πολύ γεμάτο ρόστερ, έχει ακόμα περισσότερη εμπειρία, και έχει και το πλεονέκτημα της έδρας στο final4. Αν ο Ιτούδης πάει την ομάδα του στον τελικό, θα είναι 100% επιτυχημένος. Εξάλλου, τα προσωπικά στοιχήματα και οι λυτρώσεις που αναφέρονται στο άρθρο αφορούν τον σύλλογο και κάποιους παίκτες: όχι έναν προπονητή που κάθεται πρώτη φορά σε πάγκο μεγάλης ομάδας (ως πρώτος).

      Κι όλα αυτά από έναν άνθρωπο που αντιπαθεί τον Ιτούδη όπως και κάθε άλλο μέλος αυτής της βρώμικης ομάδας που λέγεται παναθηναικός.

      υ.γ.
      50% στα τρίποντα είχε ο Μίτσοβ.

      Διαγραφή
    2. δεν μας είπες ομως, στην πορεία πήγες να υπερασπιστείς την καθαρή ομάδα που λεγεται ολυμπιακός και την προεδράρα που την κατατρέχουν οι αλητες οι βαζελοι εισαγγελεις?

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ φίλε μου. Και ο Τζάκσον έχει τώρα 42% στα τρίποντα άρα είναι καλύτερος του Φριντζόν που μετράει 39.8.. Προφανώς και δεν είναι έτσι. Ο Μίτσοβ τον οποίο αναφέρεις είναι ένας καλός σουτέρ θέσης, ο οποίος διατηρώντας (του πιστώνεται) και ο ίδιος ένα καλό shot selection σε συνδυασμό με το ότι ο μεγαλύτερος όγκος των προσπαθειών του ήταν ανοιχτά σουτ έφτασε στο εντυπωσιακό 48% (έχει βελτιωθεί σημαντικάσ τα τελευταία χρόνια). Όποιος φυσικά γνωρίζει τον παίκτη ξέρει ότι δε πρόκειται για σουτέρ. Εάν η ομάδα του τον αντιμετώπιζε ως τέτοιο και το παιχνίδι της ζητούσε από αυτόν περισσότερο το σουτ ως βασική λύση στο playbook αυτό το 48% μπορεί να ήταν και 35.. Ο Μαρκοϊσβίλι είναι πολύ πιο κοντά στην έννοια του όρου σουτέρ και σήμερα ως τέτοιος λογίζεται στην αγορά. Μη βλέπουμε λοιπόν τα νούμερα μόνο για να αξιολογήσουμε.

      Διαγραφή
    4. 6.39 oυτε 300 δεν ηταν και εγραψαν οι γαυροφυλλαδες οτι ηταν πανω απο 3.000 χαχαχαχαχα κλαιω http://i.imgur.com/BWBIG32.jpg?1

      Διαγραφή
    5. @Τζιμ.

      Δεν έγραψα κάπου οτι είναι καλύτερος σουτέρ ο Σέρβος απο τον Γεωργιανό. Απλα μου κανει εντύπωση που θεωρίες οτι ο λογος που άλλαξε τους δυο παίκτες είναι το σουτ. Πρωσοπικα δεν πιστεύω οτι αυτός είναι ο λογος της άτυπης ανταλλαγής.

      Επίσης ο Μιτσοβ έχει σταθερά πανω απο 40% τρίποντα στην ευρωλιγκα. Με το να μου αναφέρει τον Τζακσον αδικεις τη ν υπολοιπη εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία σου.

      Διαγραφή
    6. Όσο για τους έξυπνους φιλους απο πανω, θα γράψω τρια γραμματα. ΠΕΚ



      Αλήθεια, πόσες χιλιάδες είχατε μαζευτεί για να παρά δώσετε την ομάδα σας στον Βγενοπουλο;

      Διαγραφή
    7. Αστεία και μόνο η σύγκριση... Εμείς διαδηλώσαμε ΕΝΑΝΤΙΑ στη σιχαμένη μας διοίκηση ενώ εσείς για να υπερασπίσετε τη διοίκηση από τυχόν κατηγορίες για αδικήματα από τις εισαγγελικές αρχές.

      Διαγραφή
  12. Από τα γνωστά καλά ευρωπαϊκά άρθρα Τζιμ. Βλέπω ΤΣΣΚΑ μαζί με Ρεάλ, Ολυμπιακό και (έκπληξη) Φενέρ για Μαδρίτη.

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Barcelona αντί Fener Θάνο θα έβαζα για Μαδρίτη.

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Ίσως. Πάντως Ρεάλ και ΟΣΦΠ μου κάνουν δυνατοί. Και μετά Ιτούδης.. Η τέταρτη θέση τώρα, Μπάρτσα-Τουρκικές. Αν και δε θα με χαλούσε ένα outsider τύπου Μάλαγα.

      Thanos

      Διαγραφή
    3. Σύμφωνα με τους book

      Ρεάλ > Μπάρτσα > ΤΣΣΚΑ > ΦΕΝΕΡ > Ολυμπιακός > Παναθηναικός/Μακάμπι > Εφές > Βαλένθια / Ούνιξ.

      Παναθηναικός / Μακάμπι μόνο λόγω ονόματος...

      Εγώ θα έλεγα ΡΕΑΛ - ΤΣΣΚΑ ισάξιες ένα κλικ πιο πάνω

      Ολυμπιακός - Φενέρ - Μπάρτσα ισάξιες ακολουθούν

      Και Εφές - Ούνιξ μετά

      Διαγραφή
    4. ΠΑΟ και Μακάμπι μαζί; Τόσο χάλια είναι η Μακάμπι για τους μπουκ;

      Διαγραφή
    5. 6ο φαβορί χάλια ; και πολύ τους είναι και τους 2.

      Διαγραφή
    6. Ο Ολυμπιακός τελείωσε είτε ως ταλέντο είτε ως χημεία το '13.
      Ο δε Παναθηναϊκός τελείωσε...γενικώς το '12.
      Το '14 φτάσανε στους 8 (και ένα μόλις κλικ πριν το F4) με αναθυμιάσεις στα ρεζερβουάρ.
      Το '15 προφανώς κανείς δεν περιμένει απολύτως τίποτα από τον ΠΑΟ (...εξόν βέβαια από το να δείξει ότι η ομάδα που έχει αρχίσει να στήνει, θα δείξει ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον του low-budget project που αναγκαστικά θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα).
      Ο δε ΟΣΦΠ ας κάνει το εσωτερικό νταμπλ που για πρώτη φορά φαίνεται να του προσφέρεται στο πιάτο, κι από εκεί και πέρα ας είναι ικανοποιημένος με αξιοπρεπείς εμφανίσεις, καθώς δεν παίζει πλέον ούτε με Ίβκοβιτς, ούτε με Χάινς, ούτε με Λω, ούτε με Παπανικολάου - ούτε καν με Περπέρογλου πια...
      Πολύ αμφιβάλλω αν οι "στάσιμοι" Μάντζαρης-Σλούκας θα ορθώσουν ανάστημα, και με Ντάνστον-Πέτγουεϊ-Λοτζέσκι 2η μόλις χρονιά, δεν βλέπω φως στο βάθος.

      Απορώ λοιπόν που όσοι φτιάχνετε από τώρα τετράδες για το F4, βάζετε και ελληνικές (τον ΟΣΦΠ για την ακρίβεια, καθώς ο ΠΑΟ καν δεν...) μέσα...
      (...εκπλήξεις δεν λέω, γίνονται - πχ ΟΣΦΠ '12 - Μακάμπι '14, αλλά από τώρα και με βάση τη λογική αν το πάει κανείς, δεν βλέπω λόγο ούτε και φέτος να περιμένει ελληνική στο F4....)

      Διαγραφή
  13. η περσινή ΤΣΣΚΑ ήταν μια αναχρονιστική carbon-copy της Μπάρτσα του '91, της "δεινοσαυροΜπάρτσα" που έδωσε ο Ρενέσες στον Μάλκοβιτς, με Ορτίθ, Νόρις, Τρούμπο κάτω από το καλάθι (λέγε με Καούν, Κρστιτς, Βοροντσέβιτς) και έναν Έπι (που ήταν και Τεόντοσιτς και Γουίμς μαζί) να τους ταΐζει. Και αναρωτήθηκα, ο Μεσίνα δεν τη θυμόταν εκείνη την ομάδα και πώς απέτυχε; Αν απέτυχε εκείνη η Μπάρτσα στο μπάσκετ του '91, η ΤΣΣΚΑ το 2014 τι θα πάθαινε απέναντι σε οποιαδήποτε mobile ομάδα όπως η Μακάμπι; Και καλά να λέει που έφτασε και ως εκεί, γιατί αυτό το σύνολο που έπαιξε με τον ΠΑΟ χωρίς Μίλος, αν ήταν στον πάγκο του ΠΑΟ κανονικός προπονητής και όχι ο Αλβέρτης, μπορεί να μην πήγαινε και φάιναλ φορ.

    Πέρσι η ΤΣΣΚΑ γρήγορο μπάσκετ δεν έπαιξε, ούτε ήταν ποτέ 4άρι ο Χάινς για να γίνει με το έτσι θέλω του Μεσίνα όπως ο Μπατίστ στη Φενέρ. Αυτό που κάνει φέτος ο Ιτούδης είναι το απολύτως λογικό. Τον Χάινς στο 5, Κριάπα στο 3-4, Καούν 4-5, και στη μπακόρτ (νομίζω είναι θυληκό Τζιμ) να εναλλάσονται Μίλος, Ντε Κολό και Γουίμς, που παίζει να δούμε και σχήματα με 2άρι το Μίλος α λα Σάλε. Φτάνει όμως το απολύτως λογικό για να πάρεις Ευρωλίγκα, ή χρειάζετα και το "παράλογο" που είχαν ο Ομπράντοβιτς, ο Ίβκοβιτς και ο Μπλατ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι παράλογο, μάλλον "απρόβλεπτο" θέλεις να πείς και αφορά το κοουτσάρισμα κυρίως όταν αναφέρεσαι σε αυτούς τους προπονητές όχι τόσο τις lineups (όπου ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί). Το μπάσκετ του 1991 με το μπάσκετ του 2014 έχουν όση σχέση έχει το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ του 2014.. Άλλα αθλήματα φίλε μου..

      PS: Καούν μόνο 5. Σε κανένα σχήμα 4.

      Διαγραφή
    2. Τον όρο "back-court" έχει σημασία πώς τον χρησιμοποιείς, ώστε να τον μεταφράσεις ανάλογα. Αν μιλάς για το "γήπεδο" (court), τότε το ουδέτερο είναι το σωστό. ΑΝ πάλι μιλάς για "back-court offecnce/defence", τότε και μόνο στέκει το θΗλΥκό.

      Διαγραφή
    3. Θηλυκό είναι το defence, το back court παραμένει ουδέτερο αλλά μιλάμε για λέξεις στα αγγλικά, ό,τι γένος και να βάλεις μέσα είσαι.

      Διαγραφή
    4. ...αρκεί να μην γράφεις το defense με C αντί για S όπως εγώ

      Διαγραφή
    5. το να μιλάς για το γήπεδο πίσω από τη σέντρα, δε νομίζω να υπάρχει κανένας που να εννοεί αυτό. Backcourt offense/defense εννοούν όλοι όταν λένε σκέτο backcourt, και από μπασκετανθρώπους έχω ακούσει να λένε "η backcourt" και δε μου φαίνεται λάθος.

      Όπως και να είναι, η περσινή ΤΣΣΚΑ με τα βαριά σχήματα και τους δεινόσαυρους παραμένει παράρτημα παλαιολιθικής ομάδας για το μπάσκετ του 2014.

      Διαγραφή
    6. Προσωπικά Χρήστο την Βρεττανική (ορθογραφικά) εκδοχή έχω μάθει, και είναι ολίγον Χλωρίνη Κλινέξ για 'μένα η φάση...



      Ανώνυμε, για την ακρίβεια, όταν μιλάει κανείς για "bakcourt", εννοούνται οι γκαρντ κατά βάση (οι οποίοι είναι ένα σύνολο παικτών). Εννοιολογικά όμως από κεί ξεκινάει = από τον ορισμό "του μέρους του γηπέδου".

      Η ΑΜΥΝΑ που παίζουν (στο backcourt="πίσω μέρος του γηπέδου", οι του συνόλου που απαρτίζει το...backcourt="το σύνολο των γκαρντ"), είναι εννοιολογικά το τελευταίο πράγμα που απορρέει από τις δύο προηγούμενες έννοιες...

      Διαγραφή
  14. Ο Ζησης Σαρικοπουλος δειχνει να χει βρει το "λιμανι" του στην ΑΕΚ.Μακαρι να βγαλει ετσι ολη τη χρονια γιατι τα σωματικα του προσοντα τα χουν λιγοι Ελληνες ,υστερει σε διαρκεια παιχνιδιου
    Κριμα που δεν εχει μεταδοση το ΑΕΚ - Αρης,ντερμπυ απ τα παλια

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Σαρικόπουλοςκαι ο Παπαντωνίου είναι αρκετά καλές κινήσεις για την ΑΕΚ..

      Διαγραφή
    2. με διαλυμένα γόνατα παίζει ο Ζήσης..τη μισή χρονιά τραυματίας θα είναι..
      ο Παπαντωνίου πολύ καλός παίκτης.. πολύ βελτιωμένος και μπραβο του

      Διαγραφή
  15. και εγω συμφωνω οτι ο ιτουδης δεν κανει κατι ασυλληπτο παρα μονο απλες και λογικες κινησεις!!!

    -γιατι να εχεις το πιο ακριβο μπατζετ στην ευρωπη οταν καποιοι παικτες σου πληρωνονται τζαμπα?τους διωχνεις και εχεις και την ιδια ποιοτητα και χαμηλοτερο μπατζετ!!!παργκο και κρστιτς , για διαφορους λογους, δεν προσφεραν περυσι.

    -εχεις τον ουρουκ χαινς στο ροστερ σου και προσπαθεις, αντι να του δωσεις το ρολο που ειχε στον οσφπ, να τον στριμωξεις μαζι με 5-6 ακομα ψηλους!!!λαθος!!αμολησε το σκυλο μεσα στο παρκε και θα στο ανταποδωσει!!!

    -εχεις με συμβολαιο με συμβολαιο που εκπνεει το μιλος!!!υπαρχουν πολλα τζιμανια εκει εξω που θα τον αφηναν να φυγει!!!φευ!!!τον κρατας φυσικα!!!ειναι στα 27 του ο τυπος και μπαινει στην πιο παραγωγικη ηλικια για πλει μεικερ με ενα τονο μπασκετικες παραστασεις απο πισω του!!!η αποδοση του στο μουντο ειναι μια πρωτη δικαιωση για την επιλογη του ιτουδη.

    -αντικατασταση μιτσοβ απο μαρκοισβιλι!!!καλο!!!ο μανουτσαρ ειναι πιο δηλητηριωδης απο το σερβο.μαζι με φριντζον φτιαχνουν ενα καλο διδυμο με πολυ καλο σουτ.

    -ο ιτουδης σε αντιθεση με το μεσινα θα προσπαθησει φετος να προωθησει και 2-3 ρωσους μιας και ο κριαπα με το φριντζον ειναι τραγικη μειονοτητα.σε καλο θα του βγει κατι τετοιο.

    -καλος και ο νικολς που πηρε.καλο κορμι, με σουτ, αμυνα και τα σχετικα.φθηνη (υποθετω) και καλη λυση.εδειξε οτι θα προσφερει.

    και ερχομαι στην ουσια για μενα της φετινης τσσκα!!!
    ολοι οι παραπανω θα πρεπει να στρωσουν το δρομο ωστε ο ουιμς να καταθεσει την τεραστια , για την ευρωπη, κλαση του!!για μενα ειναι ο πιο ικανος αυτη τη στιγμη επιθετικος παικτης στην ευρωπη!!!ουτε ρουντυ ουτε σπανουλης ουτε ναβαρο ουτε κανεις αλλος δεν ειναι σε θεση να κανει αυτα που μπορει ο αμερικανος, ο οποιος σε ενα περιεργο περιβαλλον τα 2 τελευταια χρονια ειχε αρκετα καλη αποδοση.

    και τελος, χριαπα!!!πολυσυνθετος παικτης που ξερει πολλα κιλα μπασκετ!!!αν μεινει μακρια απο τραυματισμους και τα βρει με τον ιτουδη (που δε βλεπω το λογο να μη τα βρει) τοτε θα δεσει τη γραμμη των κοντων με τη φροντ λαιν!!!

    ο ιτουδης λοιπον για μενα εκανε απλες κινησεις, λογικες κινησεις, χαμηλωνοντας το μπατζετ, εντεινοντας το ρωσικο στοιχειο με στοχο μια πιο ευελικτη τσσκα.εχει ολα τα φοντα για να πετυχει.μαζι με τη ρεαλ ειναι το ακλονητο φαβορι για παρουσια στο φ4.

    υ.γ μονο τη μεταγραφη του ντε κολο δεν πολυκαταλαβα αλλα αυτοι ξερουν καλυτερα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τον Weems, το έχουμε πει και εδώ πριν από χρόνια, είναι ο καλύτερος scorer/παίκτης στην Ευρώπη (και στο 1-on-1 και στο transition και στο set και παντού), και απλά στην CSKA του έκατσε κέντα με τον Μεσίνα και τα βαριά σχήματα που προτιμούσε.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα και από εμένα.

    Μετά από απουσία μερικών ημερών, λόγω εντατικών και σκληρών προπονήσεων στο... online σκάκι, ενόψει της αγωνιστικής δραστηριότητας που πλησιάζει γοργά, επανέρχομαι σε πλήρη φόρμα και φυσική κατάσταση των άνω άκρων. Τo άθλημα του online σκακιού, όπως βέβαια και το σκάκι, απαιτούν ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. Επίσης, η εισαγωγή σε αυτά τα αθλήματα είναι εύκολη, αλλά το να γίνει κανείς πρωταθλητής σε αυτά (to master them), είναι εξαιρετικά δύσκολο. Νιώθω λοιπόν μεγάλη τιμή, που ο αιώνιος αντίπαλος (μετά από την ατελείωτη πλειάδα αθλημάτων στα οποία ο ΟΣΦΠ είναι πρωταθλητής σε άνδρες και γυναίκες - ορισμένα από αυτά μπορείτε να απολαύσετε στον σύνδεσμο http://www.osfp.gr/page/istoria) αναγνωρίζει, και παραδέχεται, ότι είμαστε πρωταθλητές και στα δύο προαναφερθέντα αθλήματα. Απαιτούνται λοιπόν αδυσώπητες προπονήσεις αλά Ivanovic (και όποιος αντέξει...) για να είμαστε σε ετοιμότητα και να μπορέσουμε ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούμε επαρκώς και να αποδείξουμε στην πράξη την παραδοχή του ΠΑΟ για το online σκάκι. Κατά συνέπεια, υποσχόμαστε να δουλεύουμε ακατάπαυστα προκειμένου να είμαστε πάντοτε σε φόρμα για να διατηρούμαστε πρωταθλητές ΚΑΙ σε αυτό το αγώνισμα.

    Διαπιστώνω τις τελευταίες ημέρες, μεγάλλη πρόοδο στην ομάδα του Hoopfellas. Όχι μόνο είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τον "τελικό" του κυπέλλου (2 και σήμερα έμειναν - το χτένι μου είναι πλέον σχεδόν φαλακρό, το καινούργιο, γιατί το παλιό έπεσε ηρωικά στη μάχη της αλλαγής της ημερομηνίας του "τελικού"), αλλά είμαστε και πολύ πιό έτοιμοι ΚΑΙ από τις δύο ομάδες, όπως φάνηκε και από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν. Η ομάδα του Hoopfellas έχει πλέον βρει ρυθμό και χημεία και έχει ακονίσει τα αντακλαστικά της στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Τα quarterback skills και η άμυνα (ειδικά στην μπάλα όταν γίνεται παιχνίδι) της ομάδας είναι εξαιρετικά και στο καλάθι μας δεν φθάνει ούτε κουνούπι χωρίς να υποφέρει πρώτα. Τα κοψίματα πέφτουν βροχή σε όποιον τολμήσει να πατήσει στην ρακέτα, και τα αστεράκια μοιράζονται αφειδώς σε όποιον αφελή επιχείρησει να επιτεθεί. Στη δε δημιουργική ικανότητα υποκλίνεται μέχρι και κάποιος... Magic! Αλλά και στην επίθεση, πέρα από την εξαιρετική "φαντασία" στην ανάπτυξη και τις εκτελεστικές τους επιλογές, οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας ματώνουν τα διχτάκια με εξαιρετική συνέπεια και ευστοχία. Ειδικά στις... ελεύθερες... βολές, την ευστοχία τους θα την ζήλευε ακόμα και ο Σάρας, ο πιό εύστοχος παίκτης στην ιστορία της Euroleague...

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Players&seasonmode=All&cat=FreeThrowsPercent&agg=Accumulated

    Τέλος, οι εξαιρετικές εμφανίσεις ορισμένων παικτών (των superstars) της ομάδας στους αγώνες (άρθρα) των τελευταίων ημερών, απέδειξαν ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι απόλυτα έτοιμοι ακόμα και για το... All Star Game του NBA. Ποιά Barca, Real, CSKA, Fenerbahce; Φέρτε μας τους Spurs...

    Στο επόμενο σχόλιο μου, επιτέλους :-), ήγγικεν η ώρα του ΠΑΟ!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταρχήν, να τονίσω ότι λόγω διαφόρων υποχρεώσεων έχω δει ελάχιστα τις δύο ομάδες μας. Με εξαίρεση τιο τελευταίο παιχνίδι του ΟΣΦΠ, είδα μόνο κάτι σκόρπια δεκάλεπτα εδώ και εκεί. Ήθελα να δω τον ΠΑΟ με την CSKA αλλά το γεγονός ότι αγωνίζονταν την ίδια ώρα με τον ΟΣΦΠ δυσκόλεψε τα πράγματα. Συνεπώς μπορώ μόνο να σχολιάσω για τις δύο ομάδες με τα όσα ελάχιστα έχω δει μέχρι τώρα, με αμφιλεγόμενη αξιοπιστία των λεγόμενών μου.

    Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για διαλυμένο ΠΑΟ, για περίπατο του ΟΣΦΠ στον "τελικό" του κυπέλλου, για βέβαιη αποτυχία του πλάνου ελληνοποίησης του ΠΑΟ. Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ ότι ο ΠΑΟ δεν θα είναι ανταγωνιστικός φέτος. Μπορεί να χρειάζεται δουλειά για να δεθεί η ομάδα και να μάθουν τους συμπαίκτες τους και τα συστήματα της ομάδας οι νέοι παίκτες, μπορεί να είπε ο 3D ότι φέτος ο στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στο TOP-16, αλλά εγώ προσωπικά αν ήμουν ο προπονητής του ΟΣΦΠ, θα ξεχνούσα τί είδαμε από τον ΠΑΟ στα φιλικά, και θα πήγαινα στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, σαν να πρόκειται για ντέρμπι και όχι για "φιλικό" αγώνα για τον ΟΣΦΠ.

    Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο και θα ήμουν ευχαριστημενος αν το κερδίζαμε με 1 ΠΟΝΤΟ. Ο ΠΑΟ, θεωρώ, δεν θα έχει καμία σχέση με ότι έδειξε στα φιλικά,

    1) γιατί 100% έκρυψε πολλά από τα σχέδια του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, 2) δεν είδαμε ΠΟΤΕ την πλήρη ομάδα του ΠΑΟ σε αγώνα, και
    3) το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ο αγώνας της Πέμπτης δεν είναι φιλικός, που ο Ivanovic θα δοκιμάζει κυρίως τους νεαρότερους παίκτες της ομάδας για να δει ποιοί από αυτούς του κάνουν για φέτος, αλλά κρίνει ουσιαστικά τον πρώτο ΤΙΤΛΟ της χρονιάς, και συνεπώς ο ΠΑΟ θα τα δώσει όλα για να νικήσει.

    Μπορεί πολλοί από τους οπαδούς, κυρίως του ΟΣΦΠ, να έπεσαν στην παγίδα του "εύκολου" απογεύματος την Πέμτπη, επιρρεασμένοι κυρίως από τις εμφανίσεις του ΠΑΟ στα φιλικά, ΑΛΛΑ ποιός ΠΑΟ αγωνίστηκε σε αυτά και ΠΟΙΟΣ θα κατέβει την Πέμτπη στον αγώνα του κυπέλλου; Οι παραπάνω κύριοι οπαδοί παρακαλούνται να συνεχίσουν τις εντατικές προπονήσεις στο σουτ για να βελτιώσουν την ευστοχία τους, κυρίως στις... ελεύθερες βολές, γιατί ναι μεν κερδίζουν πολλά... foul, αλλά δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι χάνουν σωρηδόν τις περισσότερες βολές που εκτελούν!

    Συνέχεια στο επόμενο σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ δυνατό αντίπαλο θεωρεί και το φετινό Παναθηναϊκό ο Γιώργος Πρίντεζης, που πιστεύει πως το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

    Ο 29χρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Πέμπτης (09/10, 21.30) στο ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί για τη νίκη πρόκριση και πρόσθεσε πως περιμένει ένα κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί στο τέλος. Αναλυτικά τα όσα είπε…

    Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι αν θεωρεί πως είναι φαβορί για τη νίκη: «Και τις δύο τελευταίες σεζόν έτσι ξεκινήσαμε, ως ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό, και τελικά δεν τελείωσε ωραία η χρονιά. Οπότε καλύτερα να το αποφύγουμε αυτό, εν όψει του αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης (09/10, 21.30). Θεωρώ πως πάντα ο Παναθηναϊκός θα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος».

    Για το… κλειδί της νίκης: «Θεωρώ ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως είναι όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια. Τόσο από θέμα δυναμικότητας των δύο αντιπάλων, αλλά και από θέμα ετοιμότητας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παίζει μεγάλο ρόλο σίγουρα σε τι φάση θα βρίσκεται την Πέμπτη (09/10) η κάθε ομάδα, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Αν θυμάμαι καλά, όμως, τις προηγούμενες χρονιές, ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πάλι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ κλειστά και κρίνονταν στο τέλος. Θεωρώ, λοιπόν, πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (09/10)».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε τι να πει ο ανθρωπος λεει αυτα που πρεπει να πει . μηπως να ελεγε οτι στον πειραια τριβουν τα χερια τους απο ικανοποιηση ?

      Διαγραφή
  19. Τζιμ πως τον είδες χθες τον Κόμπι. Μου φάνηκε σε καλή κατάσταση για ματς προετοιμασίας, με τα γνωστά fadeaway σουτάκια του να δουλεύουν όπως παλιά, με τις τρελές ασίστς του αλλά και με πολλή όρεξη ακόμα και στην άμυνα. Μπορεί όντως να επιστρέψει σε ένα καλό ,για τον ίδιο, επίπεδο σ'αυτη την ηλικία μετά απο 1,5 χρόνο απουσία ή μας πουλάνε παραμύθια; Εντάξει η ιατρική/φάρμακα είναι απο άλλο πλανήτη εκεί πέρα αλλά δεν παύει να είναι ένας 36χρονος άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσον αφορά την στελέχωση της ομάδας του ΠΑΟ φέτος, τα πράγματα είναι νομίζω πολύ συγκεκριμένα.

    Δεν θα κρίνω ποτέ έναν πρόεδρο ελληνικής ομάδας στην ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ για την στελέχωση της ομάδας σε παίκτες, από τη στιγμή που δεν βάζω δραχμή (ή ευρώ, τέλος πάντων) στην ομάδα για το σκοπό αυτό. Δεν είναι σωστό να κρίνουμε, για τέτοιους λόγους, αυτούς που στηρίζουν τις ομάδες που αγαπάμε, ρίχνοντας ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ κάθε χρόνο στο πηγάδι χωρίς πάτο, που είναι τα έξοδα των μεγάλων ομάδων στην καλαθοσφαίριση χωρίς καν το αντίστοιχο αντίκρισμα από τα πενιχρά (σε σύγκριση με άλλα αθλήματα) έσοδα τους, ειδικά αν δεν προσφέρουμε και εμείς τον οβολό μας σε αυτό το πηγάδι.

    Ο κάθε ΔΓ έχει δικαίωμα να στελεχώνει την ομάδα που ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΡΑ χωρίς ουσιαστικά οικονομικό αντίκρισμα, με τον τρόπο που θεωρεί πιό σωστό (ή κατάλληλο) προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική της βιοσιμώτητα. Επιπροσθέτως, όπως έχω ξαναγράψει στο πρόσφατο παρελθόν, μου αρέσει αρκετά η ιδέα της ελληνοποίησης που επιχειρεί φέτος ο ΠΑΟ. Εμένα προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι λόγοι αυτής της απόφασης του ΔΓ, αν δηλαδή αφορούν την μείωση του budget κλπ, και δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι τέτοιες εστίες προβληματισμού. Το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, κατά τη γνώμη μου, είναι να προβληματιζόμαστε μόνο για τον τρόπο με τον οποίο αυτή η ελληνοποίηση θα επιτευχθεί, ούτως ώστε, αφενός η ομάδα να μην επιρρεαστεί σημαντικά από αυτές τις θεμελιώδεις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της, αφετέρου να μπορέσει να δείξει ένα καλό, συνεπές και αξιοπρεπές πρόσωπο (δεδομένου του status του ΠΑΟ στην Ευρώπη), τουλάχιστον μέχρι να δέσει και να μπει το νερό στο αυλάκι. Ίσως λοιπόν, να υπάρχει ένα λογικό μούδιασμα στους φίλους της ομάδας, μετά από τα πρόσφατα αποτελέσματά της στα φιλικά και την μέχρι χθες διαφενόμενη μη στελέχωση με επαρκείς σε αριθμό και ποιότητα/είδος (κατά τη γνώμη των οπαδών) παίκτες, κυρίως στις θέσεις 3 και 5. ΟΜΩΣ δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι η ομάδα υφίσταται μια αναγκαία, από τους καιρούς που διανύουμε, ανασύσταση (και ανανέωση του δυναμικού των) παικτών και προπονητών. Συνεπώς, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο και με τις ομάδες του εξωτερικού (Έφες, κλπ), καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη τώρα να αποδώσει αυτά που θα μπορεί μετά τα Χριστούγεννα και ειδικά στο TOP-16 της Euroleague, όπου πλέον θα ξεχωρίσουν οι... κυρίες από τις... δεσποινίδες της διοργάνωσης. Να υπενθυμίσω ότι οι τίτλοι κρίνονται κάθε χρόνο τον ΜΑΙΟ σε πρωτάθλημα και Euroleague, και φυσικά όχι τον Οκτώβριο. Υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον ΟΣΦΠ του 2011-12, που σέρνονταν μέχρι τα Χριστούγεννα με τα μωρά του Duda (και με μόλις δύο αλλαγές παικτών) και τον Μάιο έγραψε ιστορία; Εκείνος βέβαια ο ΟΣΦΠ είχε και τους VSpan, Πριντ, Kyle, Law, Antic, Dorsey, Παπαδόπουλο κλπ που πρόσθεσαν την εμπειρία τους, στο ταλέντο και τις ικανότητες των 22χρόνων Παπ, Σλουκ, Μάντζι, Κέσελ, και φυσικά τον Duda στο τιμόνι, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι και ο Ivanovic θα κάνει καλή δουλειά με τους νέους του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εν τέλει, πιστεύω ότι ήταν σωστή η επιλογή της ελληνοποίησης, αλλά θέλει πολύ προσοχή ο τρόπος της εφαρμογής αυτού του σχεδίου, για να μην γίνει μπούμερανγκ στις αγωνιστικές επιδιώξεις του ΠΑΟ. Πιστεύω ότι φέτος θα πρέπει να προωθηθούν όσο είναι εφικτό (χωρίς να επιρεαστούν οι πιθανότητες της ομάδας για κάτι καλό στις διοργανώσεις που θα συμμετέχει) οι Παπάς, Γιάνκοβιτς και ΒΧ (και υπό πολλές προυποθεσεις ο Μποχωρίδης). Οι υπόλοιποι θα χρειαστούν υπομονή και μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν (και εάν) στις απαιτήσεις μιας ανδρικής ομάδας, πόσο μάλλον της εμβέλειας του ΠΑΟ. Για το επίπεδο της Euroleague, νομίζω ότι μόνο οι δύο πρώτοι είναι σχετικά έτοιμοι να ανταποκριθούν ικανοποιητικά. Να θυμίσω όμως ότι και οι αντίστοιχοι, νεαροί τότε, του ΟΣΦΠ είχαν 3-4 χρόνια στην ομάδα, προτού εγκαταλείψουν οριστικά τα... γυαλιστικά πάγκων.

    Κλείνοντας για σήμερα, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι ίσως θα ήταν πολύ χρήσιμη, για τους νέους του ΠΑΟ, μια συμμετοχή φέτος στο EUROCUP. Αν, κατά τύχη βρεθεί ο ΠΑΟ στη συγκεκριμένη διοοργάνωση, μετά το τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague, δεν θα πρέπει να δει αρνητικά αυτή την εμπειρία, γιατί πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τα νέα παιδιά της ομάδας, και θα τους ενσωματώσει στην ομάδα πολύ πιό ομαλά, από ότι αν ο ΠΑΟ έχει να παίξει με τα τότε μεγαθήρια του TOP-16 της Euroleague. Εξάλλου, το Eurocup έχει πολλές δυνατές ομάδες (ακόμα και επιπέδου Unics Kazan) και δεν θα πρέπει να το υποτιμούμε ως διοργάνωση, γιατί είναι και αυτή ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Και στην τελική, είναι άλλος ένας σημαντικός Ευρωπαικός τίτλος. Αν πράγματι ον ΠΑΟ στοχεύει στην ανάπτυξη όλων αυτών των ταλέντων, they could do worse than playing in the Eurocup, όπως λένε και στο χωριό μου...

    Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι του ΠΑΟ θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον προπονητή, και προπαντώς, τουλάχιστον φέτος, ΥΠΟΜΟΝΗ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως το ειπες αυτο ? κατα τυχη θα βρεθει ο παο στο γιουροκαπ ?

      Διαγραφή
  22. με όποιον κάθεται, βάζω ένα πεντακοσάρικο στοίχημα ότι μεθαύριο το παιχνίδι θα έχει ακριβώς την εξέλιξη που είχε το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ πριν 2 χρόνια στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (νίκησε ο Ολυμπιακός 4 πόντους και ήταν μπροστά σε όλο το ματς μέχρι και με 15).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυστυχώς, υπομονή, και ζητώ συγνώμη για αυτό, θα χρειαστούν και οι αναγνώστες των παραπάνω σχολίων μου (όσοι δεν απεβίωσαν ακόμα...), λόγω των ορθογραφικών/τυπογραφικών μου λαθών.

    Που θα πάει, θα τα κουτσοκαταφέρω κάποια στιγμή να αναρτήσω και ένα σχόλιο άνευ τυπογραφικών λαθών...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν ο Παναθηναικος επαιζε πληρης με Γκιστ(εχει ενοχλησεις) Νελσον, Σλοτερ (ανετοιμο),Μαυροκεφαλιδη και με γεματο Οακα θα νικουσε ευκολα η δυσκολα,τωρα με τοσες απουσιες τραυματισμους χωρις κοσμο η νικη ειναι μονοδρομος για την ομαδα σου Διογενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η stoiximan.gr καλό θα ήταν να δώσει αποδόσεις για την επόμενη θλάση στον Παναθηναϊκό. Διαμαντίδης 1.55, Γκιστ 1.80, Μπατίστα 2, Μανωλόπουλος 3.5, Ιβάνοβιτς 50.

    ΥΓ
    Χαραλαμπόπουλος και συνεχίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παει κι ο μικρος..
    Τους σκοτωνει ενας-ενας ο Ιβανοβιτς? ή ηταν "απροπονητοι" απο περυσι?
    Γιατι δε θυμαμαι τοσους τραυματισμους μαζεμενους ειδικα στην αρχη της χρονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. θα χασουμε ευκολα αφου η ομαδα ειναι αποδεκατισμενη και οι γαβροι θα χαιρονται -γραφουν οτι νικησαν και την διαιτησια,χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου ρε προπονηταρα,1,5 μηνα ξερεις οτι παιζεις με τον gay-ro και αντι να παρεις 2 ξενους κ οτι βγει,καθεσαι και καμαρωνεις!!!ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
    Με διαφορα η χειροτερη ομαδα Παναθηναικου απο το 1993 κ μετα,επιπεδου ΚΑΟΔ....Οποιος δεν το βλέπει ας φορέσει γυαλιά......
    Υ.Γ Απο το 2012 ο πηχης της ομαδας επεσε αλλα υπαρχει κ ενα οριο στην τσιγκουνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν μπορει, τελικα ο ΔΓ πρεπει να τα εχει με την Αφροξυλανθη...

    Στη περιπτωση Καλαθη, το κοριτσι βγηκε εξω, τα ηπιε, σουρωσε, εκανε μια βδομαδα να εμφανιστει. Τωρα με τον Ραϊτ, παλι τα ιδια. Θα μας παθει τιποτα και τοτε ποιον θα εχουμε εδω να μας λεει ποιος εκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτο που με νευριαζει ειναι πως τελικα ολα θα εξαρτηθουν απο το μεγεθος της ηττας του Παναθηναικου
    Αν χασουμε με μικρη διαφορα θα αρχισει η Πρασινη κ οι ''εγκριτοι'' δημοσιογραφοι της το παραμυθι οτι η ομαδα εχει
    μελλον,ατυχησε με τους τραυματισμους,προχωρα συμφωνα με το γαμοπλανο της και λοιπες παπαριες!!
    Θα μου πεις θες να φας 30αρα?ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ αλλα ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!
    Οπως στρωσαν θα κοιμηθουνε ολοι τους!Οταν στην 15αδα οι 6 ειναι απειροι νεοι,2 τραυματισμοι να σου προκυψουν την εκατσες!
    Δεν μπορει να μην το σκεφτηκαν αρα παει η κοροιδια συννεφο!
    Ο κοουτς ειναι για γελια,σαν να μην εχει συναισθηση σε ποια ομαδα ειναι!Δεν του εκανε ο Λασμε για ψηλος...........Μυρωδιας........
    Να δω ποσες μερες ακομα θα μεινει......
    ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΚΟΡΜΟ ΠΑΙΚΤΩΝ!
    ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΜΙΚΡΥΝΑΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ!
    ΣΤΗΡΙΞΗ???????ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΜΑΣ ΞΕΝΕΡΩΣΑΤΕ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ,Η ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΡΕΣ" ΠΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου ως οπαδός, αλλά πλέον αυτή θα ειναι η οικονομική πολιτική της ομάδας, όπως συμβαίνει ήδη και στα υπόλοιπα τμήματα...Στο ποδόσφαιρο οι περισσότεροι παίχτες που έχουμε κανονικά με το ζόρι θα παίζαν σε μικρή ομάδα της superleague...Κατάντια μεν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα και δεν βλέπω να αλλάζει σύντομα. Μην σου πως κιόλας ότι φοβάμαι του χρόνου πως θα ρίξουμε ακόμα πιο πολύ το μπάτζετ.

      Διαγραφή
    2. Γιατι το προεξοφλεις οτι θα χασεις;

      Δεν νομιζω να σκεφτεται ετσι κανεις στον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
    3. ρητορικο ειναι φανταζομαι το ερωτημα σου..
      το προεξοφλει γιατι ειναι gayρος

      Διαγραφή
  31. ειναι το ωραιοτερο αθλημα ,τι μπασκετ και ποδοσφαιρο,τι βολευ και πολο και στιβος..........λεγεται κανω κουμαντο με τα λεφτα των αλλων,κανω κριτικη σε καποιους που δινουν λεφτα σε αυτο το αθλημα που δεν τους επιστρεφει ουτε το 10%.....μερικοι φαινεται δεν εχουν καταλαβει που παει αυτη η χωρα,ας ανοιξουν τα ματια τους να δουν τι γινεται γυρω τους.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά, όχι και μόνο το 10%., υπερβάλλεις.

      το 2012-13 ο ΠΑΟ είχε έσοδα 10 εκ. ευρω, όσα και τα έξοδά του (εκεινη τη σεζον)

      Διαγραφή
    2. μαλιστα . δηλαδη ο μεροκαματιαρης που παιρνει 15 χρονια διαρκειας και εχει αφησει ενα τσουβαλι λεφτα στις μπουτικ δεν θα κανει κριτικη ? μας κανεις πλακα στοουνρουκ ?

      Διαγραφή
    3. Stone, οι περισσότεροι που σχολιάζουν σε αυτό το στυλ, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν οικογένεια, παιδιά ή άλλες ανελαστικές υποχρεώσεις που πρέπει αυτοί να καλύψουν (κοινώς είναι μικροί σε ηλικία) και δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό που λες.

      Και εγώ έχω διαρκείας ανελλιπώς από την πρώτη μέρα, και εγώ θα ήθελα να συνέχιζε η οικογένεια να βάζει εκ.€ στην ομάδα για να μαζεύω αστέρια. Καταλαβαίνω όμως απόλυτα γιατί θα γύριζε οποιοσδήποτε σοβαρός επιχειρηματίας και θα έλεγε "παιδιά λίγο κράτει, τουλάχιστον να φέρουμε ίσα βάρκα-ίσα νερά".

      Εμένα κυρίως με απασχόλησε το αν υπάρχει όντως σχέδιο, αν είπαν την αλήθεια τότε -κυρίως ο ΔΓ- περί ελληνοποιήσεως, και αν τελικά το όποιο σχέδιο επικοινωνήθηκε σωστά προς τους οπαδούς της ομάδας.

      Διαγραφή
    4. απολυτα σωστος.....αυτο που λες με την επικοινωνια παντως καμια ομαδα πολυ περισσοτερο οι μεγαλες δεν θα πουν στον κοσμο οτι στοχος ειναι να φτιαξουμε ομαδα και οχι να παρουμε τιτλους....stonerook

      Διαγραφή
    5. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν το πουν ή όχι ως προς το αποτέλεσμα. Δες το story με τον γιο του Gomelsky και θα καταλάβεις πόσο λίγο χρόνο παίρνει στον κόσμο να μυριστεί τη δουλειά. Και τέλος πάντων, ακόμα και το να πουλάς φούμαρα στην αγορά θέλει δεξιοτεχνία και απο δαύτη δεν παίζει πολύ στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    6. Αρα διωχνεις τον προπονητη και ολα καλα;

      Διαγραφή
    7. Οχι. Δεν ειναι τοσο απλο. Διωχνεις τον Ιβανοβιτς και φερνεις πισω Πεδουλακη , Μπραμο κλπ. Μονον τοτε θα ειναι ολα καλα.

      Διαγραφή
    8. Ναι τρέχοντας θα έρθει ο Πεδουλάκης απο την κόλαση του Καζάν

      Διαγραφή
    9. A, ρε Παναθηναικέ, που σε κατάντησε ο Τράκης!

      Να παρακαλάνε οι οπαδοί του να επιστρέψει ο Μποχού κι ο Μάικ ο φασολάκης.

      Διαγραφή
    10. Ε βεβαια. Βρεθηκε πρωτη φορα στην καριερα του σε μεγαλη ομαδα και θα την αφησει; Φανταζομαι θα συμφωνεις Χρηστο.

      Διαγραφή
  32. μετα και τον τραυματισμο χαραλαμποπουλου εγω το λεω στα ισα . θα πηγαινω στο γηπεδο , θα χειροκροταω τα νεαρα παιδια αλλα στον ιβανοβιτς 40 λεπτα κραξιμο και μπινελικι . δεν με ενδιαφερει αν θα παρει τιτλους η ποια ειναι η φιλοσοφια του η αν αποδιδει ωραιο μπασκετ . απο την στιγμη που παιζει με την υγεια και την καριερα των αθλητων μας , θα μαζευω κοσμο πισω απο τον παγκο και θα τον κραζουμε . μονο αυτον . και δεν με ενδιαφερει αν λεγεται ιβανοβιτς η χριστος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://www.sportando.com/en/europe/greece/137014/julian-wright-is-still-in-athens-trying-to-recover-from-his-injury.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ, εδω λεει οτι μαλιστα τον ειχαν υπογραψει πριν καν τον δουν????

      Αλλο και τουτο παλι... Πολλα φαινεται να βγαζει στη φορα το sportando...

      Αναρωτιεμαι αν αληθευει οτι υπεγραψαν παιχτη που ειχε να παιξει 9 μηνες πριν καν τον δουν απο κοντα. Μπορει να'ναι αληθεια γιατι ο ανθρωπος δεν μπορει να εκανε ολο το ταξιδι απο την Αμερικη τζαμπα.

      Διαγραφή
    2. αν ροσεξεις το εχουν ως φημη.

      Διαγραφή
    3. Απ' οτι γραφει και sportfm πρεπει να ισχυει.

      Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ο "Δελης" κοβει και ραβει στον Παναθηναϊκο εδω και μαλλον ο Ιβανοβιτς προσπαθει να μαζεψει τα ασυμμαζευτα οσον αφορα παιχτες που ερχονται χωρις τη συγκαταθεση του.

      Ισως ακομα κι αυτη η βρωμα του Γκομελσκυ να προερχεται απο αντζεντηδες που ειναι δυσαρεστημενοι με τον Ιβανοβιτς.


      Διαγραφή
  34. η διαφορα του πρασινου ρεπορτερ και του πρασινου οπαδου ειναι οτι ο πρωτος πληρωνεται για να ακολουθαει την ομαδα ενω ο δευτερος πληρωνει για να ακολουθαει την ομαδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O πρασινος ρεπορτερ εχει υποχρεωση να κανει ρεπορταζ και να ενημερωνει τον κοσμο για τις εξελιξεις.Οταν διαβάζω απο σαιτ ιδιοκτησιας Δ.Γ ρεπορταζ που ουτε καν ενημερωνουν τον κοσμο(Μαυροκεφαλιδης-ποσο μενει τελικα εξω?τι εχει?-Νελσον ποσο καιρο μενει εξω?-μεταγραφες θα γινουν?)ρεπορταζ της πλακας,επαναλαμβανοντας τα ιδια πραγματα εδω και μηνες ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ!
      Εχουν την τυχη να δουλευουν,κανοντας παραλληλα κ το χομπυ τους,δε σεβονται ομως ΚΑΝΕΝΑΝ!Καλομαθημενα παιδακια που τους δινουν χαρτακι μεχρι κ στο τι θα γραψουν......

      Διαγραφή
  35. Παναθηναικος ειμαι κ εγω και συμμεριζομαι την οικονομικη κατασταση αλλα γιατι ο gay-ρος δεν μειωσε το μπατζετ του?(8 εκ ευρω εχει περιπου)
    Ας γυρισουμε σε εποχες Σπορτινγκ κ Κορυδαλλου,καμια αντιρρηση,με μπατζετ μικρα κ η ψαλιδα να μικραινει,αλλα βλεποντας τους γαυρους ενισχυμενους δεν το δεχομαι να πεταμε λευκη πετσετα,αυτοι γιατι βαζουν λεφτα?Στην Ελλαδα δεν ειναι κ αυτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι ερωτηση ειναι αυτη; Γιατι μπορει ο dpg να μην εχει οσα λεφτα εχουν οι Αγγελοπουλοι. Που ειναι γραμμενο οτι οσα δινει ο ενας θα δινει απαραιτητως κι ο αλλος. Το προβλημα δεν ειναι το μπατζετ. Τοσα εχει τοσα βαζει. Το προβλημα ειναι η διαχειριση του οποιου μπατζετ.Ειναι αυτο που προεκυψε το καλυτερο που θα μπορουσε να ειχε προκυψει ως ομαδα με τα λεφτα που ξοδευτηκαν; Εγω λεω οχι.

      Διαγραφή
    2. δηλαδη ηθελες να κανει απολυσεις η βιανεξ για να εχουμε εμεις παιχταραδες,Οι γουρλοματηδες-κλαψες απελυσαν 180 ατομα,στην βιανεξ οχι μονο δεν απελυσαν ουτε καν μειωσεις δεν εκαναν.Εχω πληροφορηση απο μεσα αλλα και να μην ειχα τα μμε θα το ειχαν πρωτο θεμα.υ.γ δεν δουλευω μεσα,απλα γνωριζω ατομα που δουλευουν μεσα.Ειμαι σιγουρος οτι η ομαδα θα ενισχυθει.

      Διαγραφή
    3. @4:38
      Αφού ο ίσο λογισμός της ομάδας σου είναι θετικός. Γιατί χρειαζόταν μείωση στο μπάτζετ;

      Διαγραφή
    4. 4:38 ξεκινάς τεράστια συζήτηση (σηκώνει 500 σχόλια και βάλε) και εγώ είμαι μαζί σου. Τον τυφλό οπαδό δεν τον νοιάζει και υπάλληλοι να απολυθούν για να κάνει η ομάδα μεταγραφές, και "10 δραχμές να ανέβει η ασπιρίνη για να έρθει ο Ντομινίκ" και άμα έχει χρέη να πάρει ΑΦΜ άλλης ομάδας και να χάσουν οι παίκτες (εργαζόμενοι) τα χρωστούμενα, κλπ κλπ. Εδώ δικέ μου βλέπω Οριτζιναλίστες που το παίζανε αντίφα κι έτσι να είναι κάργα Μελισσανιδικοί και να παίζουν ξύλο με ανάρχες στη Φιλαδέλφεια. Μεγάλη κουβέντα το πώς ο οπαδισμός μπορεί να αποδομήσει την κοινωνική συνείδηση κάποιου.

      Διαγραφή
    5. "Αφού ο ίσο λογισμός της ομάδας σου είναι θετικός. Γιατί χρειαζόταν μείωση στο μπάτζετ;"

      Για να βγαλει ... πλεονασμα φετος ;-)

      Διαγραφή
    6. Όπως και ο έκπτωτος πρόεδρος σου, έτσι κι εσύ, μέχρι αυτήν την απάντηση μπορείς να δώσεις στις βάσιμες -από ότι φαίνεται- κατηγορίες του Αγγελόπουλων.

      υ.γ.
      Ότι έχει θετικό ισολογισμό το παραδέχτηκε στην τελευταία του ανακοίνωση. Τώρα γιατί παράλληλα λέει παντού ότι μπαίνει μέσα, γκρινιάζει για τα λεφτά της ευρωλίγκας, και κάνει περικοπές, ας μας απαντήσετε εσείς. Ας μας πείτε και τι συμβόλαιο έχει ο Λουκάς.

      Διαγραφή
    7. 7.01 καπου διαβασα οτι οι αγγελοπουλοι λενε οτι ο Μαυροκεφαλιδης δηλωνετε οτι παιρνει 90.000.Χαχαχαχα αν το πιστευετε αυτο ειναι οτι πιο γελοιο εχω διαβασει.Ρε τον Λουκα θα δηλωνε 90.000 στην εφορια πατε καλα ρε;;

      Διαγραφή
    8. Καλα οι αφες ευθυνονται για την βια μεσα στο σεφ,και τα προβατα τους πιστευουν,δεν βλεπουν που ο Σπαν ηταν αποντος σχεδον σε ολα τα παιχνιδια η διαιτησια τους εφταιγε παντα.Αντε βρε αυριο κεκλεισμενων με αποδεκατισμενη, ανετοιμη, ομαδα θα σκοραρει 30 ποντους και θα γινει ο ηρωας σας.

      Διαγραφή
    9. χαχαχα εισαι τετοιο νουμερο που πηγες και βρηκες παικτη οπου το συμβολαιο του που εχει κατατεθει ειναι δημοσιοποιημενο απο την εοκ στα περσινα ασφαλιστηρια...
      Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός): 950.000 ευρώ.
      Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης): 1.100.000 ευρώ.
      Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός): 450.000 ευρώ.
      Βασίλης Καββαδάς (Πανιώνιος ): 40.000 ευρώ.
      Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός): 600.000 ευρώ.
      Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): 2.000.000 ευρώ, δηλαδή το μάξιμουμ επιτρεπτό. Είναι η μοναδική περίπτωση που «τράκαρε», οριακά έστω, στο ατομικό πλαφόν των 2 εκατομμυρίων.
      Νίκος Παππάς (ΠαναθηναΪκός): 150.000 ευρώ.
      Ιαν Βουγιούκας (Ούνιξ): 700.000 ευρώ.
      Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνιξ): 950.000 ευρώ.
      Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Παναθηναϊκός): 600.000 ευρώ.
      Κώστας Παπανικολάου (Μπαρτσελόνα): 1.200.000 ευρώ.

      αντε γυρνα το στο ταβλι γιατο το σκακι θελει και μυαλο... να μιλανε για απατες αυτοι που καναν συμβολαιο με τον παπαλουκα κατω απ το τραπεζι για να γλιτωσουν την αλλαγη συντελεστων με την εφορια αλλα ελα που ο παπαλουκας τους επιασε και αυτος κοροιδα..

      Διαγραφή
    10. 7.01 πηρατε χαμπαρι οτι απο τοτε που εγινε η μηνυση του ΔΓ στους αφους δεν εβγαλαν κιχ.Αντε με τους γραφικους τωρα να δουμε τι θα αποδειχτει,αν εχουν στοιχεια να τα φανερωσουν(προσωπικα πιστευω οτι δεν εχουν τιποτα),οχι πεταμε λασπη και οπου πιασει,πες πες κατι θα μεινει στο τελος.

      Διαγραφή
    11. Καποιοι παραπληφορείτε ή είστε παραπληροφορημένοι. Θετικός -για πρώτη φορά μετά από πολλάααα χρόνια -ήταν ο ισολογισμός για το 2012-13. Θυμίζω πως είναι η σεζόν που ξεκίνησε με πολύ χαμηλά συμβόλαια (Κιτσεν, Πανκο, αρχικό του Λασμε που ηταν περιπου 400.000 δολλαρια μονο, κλπ).

      Δεν εχει βγει ισολογισμός για πιο προσφατα, από όσο γνωρίζω (αν έχετε κατι εσεις μπορειτε να το προσθεσετε).

      Διαγραφή
    12. 7.22 μην νομιζεις δεν ειναι ο μονος, στο γκαζζετα στα σχολια νομιζω καποιου φιλικου λαιφ αγωνα ο δημοσιογραφος που το μετεδιδε φωτογραφισε τον Μαυροκεφαλιδη για τα 90.000.Ε αφου το λενε οι αφες και οι δημοσιογραφοι τους να μην το χαψουν,μα τον Λουκα ρε;; τον Λουκα που ξερουν και οι παιχτες ποσα παιρνει,ας ελεγαν τον Παππα-Γιανκοβιτς κανα μικρο παιχτη,οχι τον Λουκα.

      Διαγραφή
    13. ΧΑΧΑΧΑ λαθος, πετρες ηθελα να γραψω οχι παιχτες.

      Διαγραφή
    14. Σωστη η παρατηρηση του 7.51

      Διαγραφή
  36. μου κανει εντυπωση που κανενας δεν λεει οτι ο ολυμπιακος ειναι αισθητα αποδυναμωμενος σε σχεση με την αρχη της περσινης χρονιας... ο λαφαγιετ σιγουρα ειναι χειροτερος του λο,ο νταρντεν δεν ειναι καλυτερος του περπερογλου με τιποτα και τα χιλιομετρα που εχει κανει ο μπεγκιτς στην ευρωλιγκα δεν θα τα κανει ποτε στην καριερα του ο χαντερ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2014 - 6:19 π.μ.
    Ναι μεν, αλλά...
    Ο Λο είναι σαν να μην έπαιξε λεπτό πέρυσι, ο Μπέγκιτς μια από τα ίδια και ο Πέρπε είναι πιο ποιοτικός επιθετικά, αλλά αμυντικά βούτυρο-κακάο. Μάλλον σε καλύετρη μοίρα τον βλέπω εγώ.

    Trshtlkr7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν διαφωνω αλλα οταν ξεκιναει μια χρονια κρινεις συνολικα εναν παικτη... μπορει και ο λαφαγιετ φετος να χτυπησει ή ακομα χειροτερα ο σπανουλης και να αλλαξει τελειως την εξελιξη της χρονιας... οποτε σαν μοναδες και οι 3 που εφυγαν ειναι καλυτεροι απ αυτους που ηρθαν... τα ιδια ισχυουν και στον παναθηναικο μπορει ο μπατιστα να κανει καλυτερη χρονια απ τον λασμε που μεχρι τον φεβρουαριο ηταν αρνητικος αλλα αυτην την στιγμη μιλωντας ατομικα απο αποψη ικανοτητων ο παναθηναικος ειναι αποδυναμωμενος το ιδιο ισχυει και για αλλες θεσεις.και ο παναθηναικος και ο ολυμπιακος ειναι αποδυναμωμενοι...

      Διαγραφή
    2. Αλιμονο. Η γκρινα ειναι προνομιο των βαζελων.Στον ΟΣΦΠ ισχυει το εξης αξιωμα."Ο Ολυμπιακος ειναι καθε χρονο ισχυροτερος απο τον προηγουμενο κι αν τελικα δεν παει καλα φταιει η ΚΕΔ". Περα απο την πλακα ειναι σωστη η επικοινωνιακη τακτικη των Αγγελοπουλων. Και κριτικη δεν ακουν και ασκουν ταυτοχρονα πιεση στους διαιτητες.

      Διαγραφή
    3. 6.43 μην λες τετοια,ο γαυρος ειναι ηδη στο φ4.

      Διαγραφή
  38. ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

    Δείγμα 1ο

    Απολαύστε…

    http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=133160:-qq-qq&catid=246:georgiou&Itemid=258

    Τώρα υποκλιθείτε…

    Άρχισα να μετράω πόσες φορές υπάρχει μέσα το ‘’και’’. Σταμάτησα στις 60. Δεν άντεξα άλλο.

    Δείγμα 2ο

    Η Νίκη…

    http://www.sport24.gr/Columns/niki-bakouli/den_yparxoyn_dikaiologies.3069014.html

    Ένα άρθρο γεμάτο με δικαιολογίες για την πιθανολογούμενη ήττα του ΠΑΟ.
    Τί τίτλο έχει;
    «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

    Κι εδώ βαθιά υπόκλιση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για την Μπακούλη απλά δεν κάνω καν το κόπο...
    Στον άλλο απλά υποκλίνομαι....Μου θυμίζει το σκετσάκι του Πανούση για το Μπετόβεν και τα φαγκότα...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, κρίνεις το επίπεδο του άρθρου από τον αριθμό των "και" ;
      Interesting.....

      Διαγραφή
    2. Να δεις πόσο interesting είναι το άρθρο.
      Κάνε τον κόπο να το διαβάσεις.
      Μόλις τελειώσεις, τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    3. 77 τη γνώμη σου για κάτι σε παρακαλώ. Στην εισαγωγή του κειμένου με τα πολλά "και", διαβάζω :

      "Ο Σωτήρης Γεωργίου όπως μόνο αυτός ξέρει, αναλύει το πρώτο Κλάσικο της χρονιάς!"

      και σκέφτομαι, υπάρχει κάποιος που προλογίζει τον Σωτήρη Γεωργίου; Είναι δουλειά κάποιου στο site δηλαδή; Είναι κάτι σαν guest αρθρογράφος και τον προλογίζουν ή το κάνουν σε κάθε κείμενο του site; Τα ρωτάω αυτά γιατί αλλιώς θα πρέπει να καταλήξω οτι ο ίδιος ο Γεωργίου προλογίζει τον εαυτό του και αυτό είναι too much για το σύμπαν μου αυτή τη στιγμή, επομένως το αποκλείω.

      Αν και έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που αναγράφεται αυτό το "Κλάσικο" τόσο στην εισαγωγή όσο και στο ίδιο το κείμενο.

      Εσύ προς τα που τείνεις;

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή ανώνυμε η ποιότητα αυτού που γράφει δε μετράει? Μόνο αυτά που λέει? (Που είναι και τα αυτονόητα εν τέλει)

      Ο τύπος δεν μπορεί να γράψει 2 γραμμές... Και παιδί δημοτικού γράφει καλύτερα...

      Διαγραφή
    5. ναι Χρήστο. Όπως κάνανε οι Pearl Jam opening στους Rolling Stones, από σεβασμό στη μεγαλύτερη μπάντα, κατάλαβες. Έτσι και εκεί στο basketblog, τους νέοπες τους βάζουν καψώνι να προλογίζουν το γιο του Βασιλάρα, τον απόγονο του ανθρώπου που μετέδωσε το ΑΕΚ-Σλάβια το '68. Και επειδή αυτό ακούγεται πολύ ψαρωτικό, οι νέοπες είναι και περήφανοι που τους δίνεται η ευκαιρία να γράψουν 2 σειρές πριν από το υπερσυντέλικο και βενζινάκατο κείμενο του θρυλικού Σωτηράκη.

      μιας και μου το θύμισε ο TMC, πάρτε το:

      "Τρία μερόνυχτα δεν ήπια, δεν έφαγα δεν κοιμήθηκα, άκουγα συνέχεια Μπετόβεν! Φαγκότα... τι φαγκότα ήταν αυτά να πούμε!!! Πολλά φαγκότα!
      Αφού του είπε ένας μαθητής "δάσκαλε ωραία τα φαγκότα" κι έβαλε αυτός... κουφός σου λέει, βάλε... μήπως θα τ'άκουγε? Εμείς θα τ'ακούγαμε."

      Κορυφή ο Τζιμάκος (Μπαίνε-τον)

      Διαγραφή
    6. Tα ελληνικα του Σωτηρη Γεωργιου μου θυμιζουν αρκετα εκεινα του Πεδουλακη.

      Διαγραφή
    7. Του αρθρογράφου Πεδουλάκη εννοείς;

      Διαγραφή
    8. Καταρχήν, δεν ήξερα ότι είναι γιος του Β. Γεωργίου. Όχι ότι αλλάζει κάτι.
      Χρήστο, όλο το άρθρο είναι ένα αριστούργημα. Από το πώς προλογίζεται ο αρθρογράφος μέχρι το συμπέρασμα που καταλήγει.
      ‘’ Συνεπώς ναι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, ναι δεν έχει κόσμο ο Παναθηναϊκός αλλά είναι... Παναθηναϊκός και ας περιμένουμε με το καλό το ματς της Πέμπτης το βράδυ και μετά λέμε περισσότερα.... Καθώς ο ΠΑΟ δεν θα έχει το άγχος αλλά θα το έχει ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε κιόλας... ‘’
      Αυτό το ‘’μετά λέμε περισσότερα’’ είναι ευθεία απειλή.
      Ανεπανάληπτος.
      Δεν υπάρχει ένας στο blog να μαζεύει τις σκέψεις του ανθρώπου;
      Τον θυμάμαι από ένα αντίστοιχου επιπέδου άρθρο όταν ο Μπερτομέου τόλμησε να ορίσει ματς play off την Μ.Παρασκευή. Ποιος είδε τον Γεωργίου και δεν τον φοβήθηκε.

      Διαγραφή
    9. @Christos Tsagkournis
      Στον πολυνικη προπονητη της Ουνιξ αναφερομαι.

      Διαγραφή
    10. Σε βρίσκω υπερβολικό, το συγκεκριμένο άρθρο κινείται απλά στα όρια της μετριότητας, είναι απλά ερασιτεχνικό, τίποτα το απροσδόκητο δηλαδή για ελληνική δημοσιογραφία, ή για ελληνικό οτιδήποτε βασικά. Κλάιν μάιν δηλαδή.

      Θα σου πρότεινα να κρατήσεις ενέργεια για μετά το ντέρμπυ, εκεί που θα δούμε, είτε με το ένα είτε με το άλλο αποτέλεσμα, και τις πρώτες ασκήσεις στην κωλοτούμπα που τόσο καιρό μας έχουν πρήξει οτι περιμένουν απο τους γκρινιάρηδες, απο τους κατ'εξοχήν μετρ του είδους. Ήδη νομίζω βλέπεις τα μεγάλα αστέρια του χώρου να κάνουν την καθιερωμένη και απολύτως απαραίτητη προθέρμανση. Μη πάθουν και καμμιά θλάση τα παιδιά, που'ναι και της μοδας τελευταία ;)

      Διαγραφή
    11. 10:54 σε χαλάει ε; Σε χαλάει που τώρα με Λάνγκφορντ, Τζέρελς, Ζήση και Καϊμάκ πετάει 90άρες και 100άρες ο "μποχού" ε; Σε χάλαγαν οι 55-60 πόντοι που έτρωγε, ή οι 60-65 πόντοι που έβαζε με τις μεταγραφές που του μόστραρε ο Τράκης;

      Διαγραφή
    12. 77 πώς λες ότι πήρε τη θέση που είχε στην ΕΡΑ Σπορ τόσα χρόνια; Κατά μάνα κατά κύρη.

      Διαγραφή
    13. Σε ποιον πεταει 90αρες και 100αρες;Ομολογω οτι δεν παρακολουθω VTB αλλα ειδα τα προκριματικα της ευρωλιγκας και το τουρνουα στο Ρεθυμνο. Μετριοτατη ειναι η ομαδα του. Εχει σουπερ ροστερ και προς το παρον παιρνει ελαχιστα απο τους παικτες του. Ασε που εγω δεν τον εκρινα ως προπονητη. Τα ελληνικα του σχολιασα. Ως ομιλητης ειναι πολυ χειροτερος απ'ο,τι ειναι ως προπονητης.

      Διαγραφή
    14. σε χάλαγαν τα ελληνικά του ε; Ε τι να κάνουμε ρε φίλε, αυτός όταν μάθαινε το απαρέμφατο εσύ έκανες συγκρουόμενα στην παιδική χαρά, λογικό είναι να μην τον καταλαβαίνεις. Βγάλε εμπάθεια για τον προπονητή που δέχτηκε να πάρει την ομάδα με μείον 10 παίκτες μετά τον Ομπράντοβιτς και άντεξε για 1,5 χρόνο τον πιο αλλοπρόσαλλο πρόεδρο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Βγάλε εμπάθεια, βγάλε.

      Διαγραφή
    15. Με εχεις μπερδεψει. Εισαι ο 77 ή ο Τσαγκουρνης;

      Διαγραφή
    16. Γεια χαρά.
      Όχι, φίλε. Κανένας από τους δυο μας δεν είναι. Καταλαβαίνω ότι σου φαίνεται αδιανόητο ότι υπάρχουν κι άλλοι που εκτιμούν την δουλειά του Πεδουλάκη. Το ωραίο ξέρεις ποιο είναι; Ότι θα γινόμαστε περισσότεροι όσο εξελίσσεται η χρονιά. Και πού ξέρεις; Μπορεί να είσαι κι εσύ ένας από μας. Απλά, επειδή γράφεις ως ανώνυμος δεν θα μπορέσουμε να το διαπιστώσουμε.

      Διαγραφή
    17. Αγαπητε 77 θελω να ξερεις οτι δε θα κρυφτω αν ερθουν ετσι τα πραγματα. Για να ειμαι ειλικρινης παντως θα πρεπει να πω οτι ο πραγματικος στοχος των παραπανω σχολιων μου δεν ηταν ο Πεδουλακης αλλα εσυ κι ο Τσαγκουρνης.Θεωρω τον Πεδουλακη αξιοπρεπη προπονητη. Δεν πιστευω οτι ειναι top class αλλα σε καθε περιπτωση ειναι εργατικος, φιλοτιμος και σιγουρα καλυτερος απο διαφορα αλλα αγαπημενα παιδια των δημοσιογραφων (Ζουρος, ακομα και Κατσικαρης). Γινομαι λιγο παραπανω αυστηρος μαζι του για να πικαρω εσενα και τον Τσαγκουρνη (και τους λοιπους Πεδουλακολαγνους) του blog που γραφετε πραγματα που σε καμια περιπτωση δε θα τα ελεγε ουτε ο ιδιος ο Πεδουλακης.

      Διαγραφή
    18. Για να είμαι στο κλίμα των ημερών :

      Ο Πεδουλάκης είναι ταπεινός, εγώ όχι

      Μουχααχχαχα

      Διαγραφή
    19. Το θέμα έχει εξαντληθεί όσο δεν πάει. Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε πάλι την κουβέντα. Υπερβολική μπορεί να ήταν η αντίδρασή μας όταν απολύθηκε πέρσι. Αλλά νομίζω ότι για τις ικανότητές του δεν έχουμε γράψει χοντράδες. Και λάθη του έχουμε επισημάνει και παραλείψεις.

      Μου λες ότι δεν κρυφτείς αλλά πώς θα σε βρούμε μέσα στους τόσους ανώνυμους;
      Ενώ εμάς, μια χαρά θα μας τσιμπήσεις.

      Διαγραφή
    20. To ξερω. Καταλαβαινεις λοιπον το πνευμα των σχολιων μου.

      Διαγραφή
    21. @77 Ε θα σου πω οτι εκανα λαθος. Τι να κανω παραπανω; Προφιλ παντως δε θελω να φτιαξω. Εδω θα ειμαστε και θα το ξανασυζητησουμε το Μαϊο.

      Διαγραφή
  40. jarvis varnado. έχει γίνει πρόταση από παναθηναικό.
    Jasone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ο πικ εγραψε στο τουιτερ οτι ο σλοτερ γυρναει σαλον!! Λετε να εγινε το μπαμ με καλαθη και να ερχεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. για σλοτερ διαβαζω..για βαρναντο..μπαχαλο2 4 ωρες πριν το ντερμπι..για βαρνατο που το διαβασατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποιos είναι 0 κωδικός στο fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κατα τcontra ο νελσον φεύγει επέμβαση στην. Αμερική. (Κνημη). Οι Πρώτες εκτιμήσεις για επιστροφή μιλούν για Γενάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΥΣ gay-rous ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΟΡΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!
    ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΕΛΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ ΣΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΜΙΛΙΑ ΓΙΟΚ!
    ΦΕΥΓΕΙ Ο ΣΛΟΤΕΡ?
    Ο ΝΕΛΣΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ?


    Υ.Γ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΥΤΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ Κ ΕΠΑΘΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ!!!
    ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gayros alert
      ναι επαναστασεις οπως εχουν κανει που ειχαν να δουν πρωταθλημα 15χρονια και εβγαιναν 8οι στο πρωταθλημα.

      Διαγραφή
    2. 1.54 μαθε να γραφεις πρωτα και μετα παιξτο Παναθα.

      Διαγραφή
    3. sto sait toy DG to egrapsan protoi oti paei stin ameriki o nelson,gia ton sloter epidi vgike fimi avasimi ti thelis re na kanoyn.Kai persi o loykas to idio provlma eixe argise na mpei.Tripias dekaras proponitis kseris poios einai mhn ta leme pali.

      Διαγραφή
    4. Ρε 2.05 & 2.35 γαυρακια ειστε?Σας ικανοποιουν οι κινησεις της ομαδας φετος τοσο πολυ?
      Μιληστε με επιχειρηματα,το να κανεις επιθεση χωρις να λες τιποτα δεν ωφελει....

      Διαγραφή
    5. ρε γαυρακο επειδη το γυρισες απ τα κεφαλαια στα μικρα δεν σε καταλαβαμε παλι νομιζεις... το ερωτηματικο αλλαξε υπαρχει και ελληνικο εκει που ειναι το αγγλικο γραμμα Q στο πληκτρολογιο σου.

      Διαγραφή
    6. α και επειδη ρωτας οχι δεν με ικανοποιουν απολυτα οι κινησεις φετος αλλα αλλο η κριτικη και αλλο η εμπαθεια. αυτη η ομαδα εχει δυο συνεχομενα νταμπλ στα δυο πρωτα χρονια της προεδριας δημητρη γιαννακοπουλου οποτε εχει κερδισει με το σπαθι του την πιστωση χρονου και την εμπιστοσυνη στις κινησεις του. αμα δεν του βγουν εδω θα ειμαστε να τον κρινουμε οταν εχουμε συγκεκριμενα αποτελεσματα.

      Διαγραφή
  46. Ρε παιδια ας φτιαξει ενας στα γρηγορα μια σελιδα του χουπφελας στο fantasy ωστε να κανουμε private league kai na paizoyme!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ Ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ Ή ΑΠΟΓΟΝΟΙ,ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΝΟΣ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
  48. Μηπως αν χασουμε με πολλους ποντους ειναι καλυτερα μπας και γινει καμια μεταγραφη;Λεω τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 3.20 δεν το λες μονος σου αυτο να εισαι σιγουρος,το χω διαβασει αυτο απο πολλους Παναθηναικους,το ιδιο σκεφτομαι και εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Συγχαρητήρια σε όλους τους Παναθηναϊκούς που εύχονται μέσα τους να χάσει η ομάδα και μάλιστα με διαφορά, προκειμένου να γίνει τι; Μεταγραφές; Κατανοώ τη θλίψη για την εικόνα της ομάδας, αλλά θα πρότεινα να αναλογιστούμε ότι οι παίκτες που αγωνίζονται και τιμάνε αυτή τη φανέλα (αρκετοί δε από αυτούς την έχουν δοξάσει στο άμεσο παρελθόν) έχουν ανάγκη μόνο από στήριξη. Όταν με Ομπράντοβιτς χάναμε από Μαρούσι και μέναμε εκτός 8άδας Ευρωλίγκας έχοντας ίσως το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών, ο κόσμος ήταν κοντά και στήριζε. Να μη θυμίσω δε την περσινή αντίδραση των φιλάθλων μετά το κάζο του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ; Το 2012 ο κόσμος ξεκίνησε μουδιασμένος της σαιζόν, αλλά στην πορεία βρέθηκε να πανηγυρίζει με σκουπόξιλα στα χέρια. Ας έχουμε υπομονή και ας είμαστε κοντά σε αυτούς που βρίσκονται τώρα στην ομάδα και όχι σε αυτούς που θα θέλαμε να βρίσκονται. Μόνο στήριξη αξίζει στην ομάδα αυτή. Ό,τι και να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σωστός αδελφέ..
      από έναν Αρειανό

      Διαγραφή
    2. Ναι χασαμε απο το Μαρουσι αλλα γιατι να κακιωσεις την διοικηση,ειχε δωσει λεφτα κ με το παραπανω,μεχρι κ τον Χεισλιπ εφερε!Τι συγκρινιες ,τωρα κοροιδευουν!Μια 25αρα θα μας σωσει μπας και κινηθουν για 2-3 παικτες.......

      Διαγραφή
    3. Μπα. Με Ομπράντοβιτς και από το Μαρούσι να έχανες, ο κόσμος ήξερε ότι έχει να κάνει με το μεγαλύτερο προπονητή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και με τους 2 γιαννακοπουλαίους, και δεν είχε τις λογικές του ποδοσφαίρου "πούλα και φύγε, Βγενό άμπαλε, Τεν Κάτε μπινέ, Μαλεζάνι άχρηστε" κλπ. Αυτά αρχίσανε από το καλοκαίρι του 12 και μετά.

      Διαγραφή
  51. Τα δεδομένα του ματς είναι ξεκάθαρα και αντικειμενικά. Ο Ολυμπιακός έχει σαφές προβάδισμα. Έχουμε πήξει στα κλισέ τύπου «δεν υπάρχουν φαβορί», «50-50», «όλα γίνονται», «είναι ντέρμπι» κλπ αλλά η πραγματικότητα δεν μπορεί να παραμορφωθεί.
    Ο Ολυμπιακός θα ήταν φαβορί ακόμη κι αν το ΟΑΚΑ είχε κόσμο, ακόμη κι αν ο ΠΑΟ ήταν πλήρης. Οι λόγοι είναι προφανείς. Πολύ περισσότερο τώρα. Που ο ΠΑΟ κατεβαίνει με 3 απουσίες, 2 παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό πριν από μερικές μέρες, 1 αμφίβολο, 1 νεοφερμένο και έχοντας κάνει προετοιμασία μετ’ εμποδίων. Συν το άδειο ΟΑΚΑ. Συν το νέο προπονητή. Συν το ότι η ομάδα είναι αδούλευτη.

    Αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει χαρακίρι, η γιορτή θα σχολάσει νωρίς. Σε περίπτωση ήττας, δεν ξέρω αν υπάρχει λαγούμι για να κρυφτούν όλοι με πρώτο και καλύτερο τον Μπαρτζώκα. Οι δικαιολογίες που παραπέμπουν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες στέρεψαν. Σε αστρολόγους και καφετζούδες, επίσης. Όπως και τα mind games…

    Ο ΠΑΟ δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Κυριολεκτικά. Απολύτως τίποτα. Ακόμη κι αν συντριβεί. Οι δυσκολίες είναι πολλές και οι δικαιολογίες ακόμη περισσότερες.
    Το μόνο κομμάτι που θα έχει ενδιαφέρον είναι το μετά. Οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων με το εγχείρημα. Είναι το πρώτο crash test που θα δοκιμάσει τις αντοχές και την υπομονή όλων. Παικτών, προπονητών, προέδρου, οπαδών, φιλάθλων, δημοσιογράφων και «δημοσιογράφων» κλπ

    Υ.Γ. Τώρα που η επιστροφή του Νέλσον πάει για το νέο έτος, μήπως στον ΠΑΟ να ξανάβλεπαν την επιλογή του Μπλούμς; Μήπως να έπαιρναν έναν κανονικό pg;
    Υ.Γ.1 Θα φορεθούν πολύ οι ζώνες σήμερα. Κατ’ ανάγκη και σε όλες τις μορφές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά άμα είναι σε φόρμα, Γκόντας, Αναστόπουλος θα δούμε ποιος είναι το φαβορί

      Διαγραφή

    2. Ε, κι αυτοί ανέτοιμοι θα ‘ναι. Βλέπεις είναι το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Αλλά στους τελικούς θα είναι σε top φόρμα.

      Τον τρίτο γιατί δεν τον έγραψες;

      Ξέρεις τι θα έχει την περισσότερη πλάκα; Να γίνει κανένα κουλό και να χάσει ο Ολυμπιακός. Προσπαθώ να φανταστώ τι θα επικαλεστεί ο Μπαρτζώκας στην συνέντευξη τύπου; Τί πειστικό μπορεί να σκεφτεί για να δικαιολογηθεί;
      Και ειλικρινά, ακόμη κι αυτή η διαιτησία δεν νομίζω να αρκεί.

      Διαγραφή
    3. 6.12 ρε προβατο για εξηγησε μου πως φταινε οι διαιτητες οταν ο αρχηγος σας ειναι σχεδον αποντος σε πολλα παιχνιδια μεταξυ μας.Οσο για την καραμελα της διαιτησιας ειναι για να σας φτυνουν χρονια τωρα.Αν ειχαμε παραγκα δεν θα τιμωρουσαν συνεχως τον ΔΓ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ.Αλλα μαθατε προβατα το ποιημα τοσα χρονια.Με 6 ευρωπαικα και μιλατε για βρωμια τον μπασκετικο ΠΑΟ,

      Διαγραφή
    4. gaure alert (6:31) μη κλαψεις πολυ το βραδυ

      Διαγραφή
  52. Εχουν αρχισει οι γαυροι τα κλασικα οτι εχουν χασει με 100 τροπους στο ΟΑΚΑ κ ειναι αμφιρροποπ το ματς για να δωσουν αξια στη νικη τους......
    Καμια αξια δεν εχει με εναν αντιπαλο στα χειροτερα του,μην βαυκαλιζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Επειδή είναι σίγουρο ότι θα πέσουν μηνύσεις για αυτό το άρθρο, κι επειδή είναι σίγουρος ότι -όπως και την προηγούμενη φορά- ο ΔΓ θα δείξει απολύτως αντρίκια στάση και θα τα ρίξει στους υπάλληλούς του, θα σου πρότεινα να είσαι λίγο πιο προσεκτικός...

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Νομιζω οτι ειμαστε πολυ υπερβολικοι σχετικα με την διαφορα που θα τελειωσει το σημερινο παιχνιδι.Αποψη μου γιατι πιστευω οτι οι ομαδες που δεν εχουν τιποτα να χασουν μερικες φορες εκπλησουν..Παροτι πιστευω οτι ο παναθηναικος θα χασει και ειμαι παναθηναικος πιστευω οτι θα ναι πιο αξιομαχος απο οτι ηταν μεχρι τωρα.Τελος προτεινω ολοι να κανουμε υπομονη αλλωστε χειροτερα απο οτι θα δουμε τον παναθηναικο σημερα απο τραυματισμους μονταρισμα και ολα αυτα αποκλειεται να τον πετυχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το ματς θα κριθει στα εξης σημεια:
    1)Pick&Roll Σπανουλη με το 5, οταν στο 5 του ΠΑΟ βρισκονται Μπατιστα/Μαυροκεφαλιδης(αν παιξει)/Διαμαντακος/Παπαγιαννης(που δεν νομιζω).

    2)Κατ' επεκταση ευστοχια του αρχηγου του Ολυμπιακου απο το 3π καθως θα βρει πολλα τετοια σουτ μετα το σκριν λογω των αργων ποδιων των συγκεκριμενων ψηλων του ΠΑΟ.

    3)Αποδοση Διαμαντιδη και ανασες που θα εχει γενικα στην επιθεση καθως η απουσια του Νταρντεν μειωνει τον ογκο της περιφερειακης γραμμης του Ολυμπιακου. Μαλλον θα εχουμε μεγαλο χρονο χρησιμοποιησης Κατσιβελη.

    4)Αποδοση Γιανκοβιτς, ελλειψει μεγαλων κορμιων στο 3.

    5)Σκορ του ΠΑΟ απο τη θεση 2 (Παππας-Σλοτερ)

    6)Διαχειριση αγωνα εκ μερους του ΠΑΟ με τη 2η πενταδα

    7)Να καταφερει ο Χαντερ να κρατησει ψηλα την ενταση της αμυνας, σε επιπεδα Ντανστον

    8)Ο ΠΑΟ παρα τις απουσιες μπορει να πονοκεφαλιασει πολυ τον ΟΣΦΠ με "μεγαλες" 5αδες με ταυτοχρονη παραουσια για μεγαλο χρονικο διαστημα Διαμαντιδη-Γιανκοβιτς με Παππα στον ασσο ενω προιοντως του χρονου μπορει να δουμε και Μποχωριδη στο ρολο του 1 με μια πολυ ωραια ζωνουλα στην αμυνα.

    9)Επισης αφου ο ΠΑΟ θεωρειται ηττημενος πολυ πριν πατησουν οι 2 ομαδες παρκε για την προθερμανση και επειδη ο Ιβανοβιτς ειναι περπατημενος προπονητης πιστευω οτι αν τελικα παιξουν Μαυροκεφαλιδης και Γκιστ θα δουμε 5αδες με ταυτοχρονη παρουσια Γκιστ-Φωτση στο 3-4 για ελεγχο των ριμπαουντ και χαμηλο σκορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρωσω προς αποφυγη παρεξηγησεων οτι ο Μαυροκεφαλιδης 99% ΔΕΝ παιζει αλλα το επιτελειο του ΠΑΟ μας εχει συνηθισει σε τετοιου ειδους "εκπληξεις".

      Διαγραφή
  56. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ Κ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ...
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΘΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΤΟΥΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 5.35 Αν νομιζεις οτι ο ΔΓ το εβγαλε ετσι χωρις στοιχεια οπως κανουν οι αφες εισαι γελασμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κλασσικοί βάζελοι, ένα σωρό δικαιολογίες, δαβιδ εναντίον γολιάθ ώστε αν χάσουν να φταίει ο Φούφουτος και αν κερδίσουν να το παίζουν μάγκες,

    Χωρίς 3αρια ο Οσφπ αλλά δε το ξεχνάμε

    Πέρυσι με μισή ομάδα όλη τη χρονιά αλλά τότε δεν είχαν γραφτεί 10.000 άρθρα για τις απουσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6.40 XAXAXA τι λες καημενε ο Παο σημερα δεν εχει να κατεβασει παιχτες και μιλας εσυ που μια ζωη κλαιγεστε οτι σας αδικουν οι διαιτητες οταν ο αρχηγος σας; που ειναι ο πρωτος σκορερ σας φευγει με 5-7 ποντους,ρε ποιος μιλαει.Σιγα το 3αρι τον Παπατερου,στην ουσια εναν παιχτη χανετε τον Νταρντεν ειναι σαν κλαιω εγω που δεν θα παιξει ο Παπαγιαννης,

      Διαγραφή
    2. οχι απλα γαυρος αλλα γραφικος γαυρος δηλαδη τιποτας...

      Διαγραφή
  61. Πάντως έχουμε ξεπέσει κανονικά...

    Φτάσαμε στο σημείο Παναθηναϊκοί (στον ουρανό αγκαλιά με 6 αστέρια) να παρακαλάνε να χάσουμε πολλά με λίγα και οι Μποχωρίδης, Παπάς, Γιάνκοβιτς, Διαμαντάκος το μέλλον της ομάδας να πατώσει... ο 3D και ο μπάτμαν να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι...
    ...αντί να τα πάμε καλά και σιγά σιγά να αναδειχθεί η νέα γενιά, να χάσουμε με πολλά!

    ωραίοι ρε μάγκες...

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή