Athlenda

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

2014-15 EUROLEAGUE POWER RANKINGS (2)


Λίγο πριν το καυτό φετινό TOP-16 ξεκινήσει, το Hoopfellas σας σερβίρει τα Power Rankings της Ευρωλίγκας. Εκπλήξεις & απογοητεύσεις. Στόχοι και προβληματισμοί. Τα πράγματα τώρα σοβαρεύουν για τις πραγματικά καλές ομάδες.Απολαύστε τα..


Τέλος της πρώτης φάσης λοιπόν και μέσα στο εορταστικό κλίμα ξεκινά το κυρίώς πιάτο με το TOP-16 που αναμένεται συναρπαστικό. Περίμενα να τρέξουν τα παιχνίδια και δεν έβγαλα ενδιάμεσα Power Rankings μετά το ξεκίνημα της σεζόν, ώστε να μπορούνε να αξιολογήσουμε σε καλύτερη βάση και να βγάλουμε πιο σοβαρά συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε μεν πρώτος, όμως το γκρούπ στο οποίο εντάσσεται στο TOP-16 είναι πιο δύσκολο με πολλές ομάδες "κοντά" του και τις Ρεάλ-Μπαρτσελόνα να παραμονεύουν απέναντι για την ποστ σίζον, σε ένα διαφορετικό γκρούπ, σαφώς πιο ιεραρχημένο από του ΟΣΦΠ, αλλά πάντα με το περιθώριο έκπληξης υπαρκτό. Αυτή είναι άλλωστε η φύση αυτής της φάσης..


Πάμε τώρα να δούμε τα Power Rankings του Hoopfellas και να πούμε δυο κουβέντες για τις ομάδες..

 2014-15 EUROLEAGUE POWER RANKINGS (2)



1. CSKA MOSCOW: Η μόνη αήττητη ομάδα στη διοργάνωση, παίζει ένα εξαιρετικό μπάσκετ συνεργασίας με τον Ιτούδη να έχει μοιράσει πολύ σωστά τους ρόλους (credit εδώ και μάλιστα μεγάλο) βάζοντας πολλούς και ποιοτικούς παίκτες στην ίδια εξίσωση. Η ΤΣΣΚΑ παίζει σταθερά καλή άμυνα,έχει 7 παίκτες που σουτάρουν 39-40%  plus από το τρίποντο, με τον Τεόντοσιτς να έχει παίξει μόλις 5 ματς (κατ'εμέ ο MVP της λίγκας στο όσο έχει παίξει) και τον Κριάπα καθόλου. Σουτάρουν απίστευτα, καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Ο Ντε Κολό έχει ανεβάσει το επίπεδο του συνόλου και ο Τζάκσον διαπρέπει ως facilitator. Έχει αδύνατα σημεία πάντως. Κρατείστε αυτό.


2. REAL MADRID: Στα συνήθη stantards στη Laso-area οι "Μερένγκες", παρουσιάζουν το γνωστό up tempo/low mistake μπάσκετ με τα "κατηφορικά" τρίλεπτα που μπορούν να σκοτώσουν τον αντίπαλο. Ίσως είναι καλύτερο για την ομάδα ότι φέτος δείχνει πιο θνητή. Έχει 8 παίκτες που σκοράρουν από 8.2 έως 10.6 πόντους και το καλύτερο AST/TO Ratio της διοργάνωσης. Ωδή στον σπουδαίο Φελίπε Ρέγιες που έχει εξελιχθεί στο απόλυτο role-player, oοδηγώντας την ομάδα σε σκορ & ριμπάουντ στην ACB τη στιγμή που στην Ευρωλίγκα γράφει 10.1 πόντους-5.9 ριμπάουντς σε λιγότερο από 16' στο παρκέ..


3. BARCELONA: Με τον Ναβάρο να έχει κάνει ένα βήμα πίσω πλέον, ο κόουτς Πασκουάλ (που πρόσφατα ανανέωσε έως το 2017) είναι καθαρά το "πρόσωπο του οργανισμού", κρατώντας τη Μπαρτσελόνα πλήρως ανταγωνιστική στο τοπ-επίπεδο και παράλληλα ετοιμάζοντας την επόμενη σπουδαία ομάδα με πολλά παιδιά από πίσω. Και εδώ διακρίνουμε πολύ μοιρασμένη και πολυπρόσωπη επίθεση, half-court based όμως και όχι ανοικτού γηπέδου όπως της Ρεάλ. Ο Τόμιτς είναι και πάλι η κολόνα και ο έτερος Κροάτης, Μάριο Χεζόνια, δείχνει απλά τι μπορεί να κάνει έχοντας μετατραπεί σε "player to watch" της διοργάνωσης. Κλειδί ο Όλεσον που ξεκίνησε πολύ καλά και αποτελεί την "ήρεμη δύναμη" της Μπάρτσα. Οι Καταλανοί παίζουν συνήθως στο cruise control μέχρι την τελική ευθεία της σεζόν και η χημεία συν το υψηλό επίπεδο αυτοματισμών τους βοηθάει να παίρνουν ακόμα και τα ματς που δεν αποδίδουν ιδιαίτερα καλά.


4. FENERBAHCE: Η Φενέρ απέχει σημαντικά από αυτό που λέμε balance basketball καθώς τα αμυντικά της προβλήματα είναι παραπάνω από φανερά. Θα πρέπει να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι πολύ καθώς οποιαδήποτε βελτίωση θα είναι σημαντική. π.χ. επιτρέπει στον αντίπαλο να σουτάρει με σχεδόν 45% από το τρίποντο.. Επιθετικά έχει αρχίσει και λειτουργεί μιας και το ταλέντο ξεχειλίζει συν το ότι η συνάρτηση μεγέθους/τεχνικών χαρακτηριστικών τη βοηθά σημαντικά στα miss-match που ψάχνει συνεχώς ο Ζοτς. Οι δύο Σέρβοι (Μπιέλιτσα-Μπογκντάνοβιτς) και ο Γκάουντλακ (16.9 π.μ.ο.) πραγματικά δύσκολα ματσάρονται από οποιονδήποτε. Οι Τούρκοι κοιτούν την αγορά για την προσθήκη ενός PG. Το TOP-16 είναι σημαντικό τεστ για αυτούς..


5. OLYMPIAKOS: Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει χαλαρώσει στο αμυντικό κομμάτι τελευταία και αυτός δεν είναι καλός "οιωνός" αν και υπάρχει το ελαφρυντικό της ξεκάθαρης κατάστασης στον όμιλο. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να στραφεί στο αμυντικό κομμάτι όπου συνολικά  παρουσίασε αρκετά καλό αποτέλεσμα στη πρώτη αυτή φάση. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έχει πολύ καλά νούμερα σε βασικές/ουσιώδεις αμυντικές κατηγορίες όπως τα ποσοστά που σουτάρει ο αντίπαλος και η δημιουργία του απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα. Θεωρώ ότι χρειάζεται βοήθεια στη φροντκόρτ από τη στιγμή που κανείς δε μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Πρίντεζη. Είναι τέτοιο το επίπεδο του γκρούπ των ερυθρολεύκων στο TOP-16 που αναγκαστικά τους βάζει το πρόσωπο μπροστά στον καθρέπτη.. Δύσκολη κατάσταση. Η ποιότητα του μπακόρτ (που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ομάδας) πάντως δίνει στον Ολυμπιακό την πεποιθηση ότι θα μπορέσει να επιβιώσει στα κλειστά ματς που έρχονται. Ειδικά όσο ο Σπανούλης γράφει νούμερα MVP..


6. PANATHINAIKOS: Μετά το show στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε ταχύτητα παρουσιάζοντας μια μάλλον πιο ρεαλιστική για την εποχή εικόνα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ενόψει TOP-16. Ο Μαυροβούνιος κόουτς είχε μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά πράγματα αλλά και να διαπιστώσει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα η ετοιμότητα του άξονα Διαμαντίδη-Μπατίστα σε σωματικό επίπεδο καθώς η απουσία τους διαταράσει το παιχνίδι των πρασίνων σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός σουτάρει πολύ καλά από το τρίποντο (56.3% ο Φώτσης, σχεδόν 55% ο Μπλούμς) κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ανοίγει το γήπεδο, ενώ αμύνεται ακόμα καλύτερα στη περιφέρεια (μιλάω για συνολική ποεριφερειακή άμυνα και όχι για το μπακόρτ σε περίπτωση που μπερδευτεί κάποιος) κρατώντας τους αντιπάλους στο εντυπωσιακό 28.5% στο τρίποντο. Η ομάδα έχει δυνατότητες, είναι ξεκάθαρο όμως μέχρι τώρα (παρότι  στο ξεκίνημα έδειξε να υιοθετεί πλήρως την επιθετική φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς) ότι ακόμα εξαρτάται σημαντικά από τον Διαμαντίδη. Κλείδι για τη συνέχεια ο Ντε Μάρκους Νέλσον. Αν οι πράσινοι τον εντάξουν άμεσα στην ομάδα και ο ίδιος νιώσει πραγματικά άνετα μετά τον τραυματισμό του, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποτελέσει το "dark horse" στο δρόμο για την ποστ σίζον..


7. ANADOLU EFES: Όπως περίπου το είχα φανταστεί το καλοκαίρι.. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει ρίξει τους youngsters στα βαθιά με σωσίβιο τις εργατοώρες που περνούν μαζί του στο παρκέ και αυτοί ανταποκρίνονται περίφημα κρατώντας την ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Η Αναντολού παίζει καταπληκτική άμυνα (μακράν την καλύτερη στη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα) κυνηγώντας μανιασμένα τα σουτ και τη μπάλα στα μετόπισθεν (αφήνει τα λιγότερα uncontested shots από κάθε άλλη ομάδα) έχει σκληράδα, τρέξιματα και αυτό που της μένει για να κάνει το "μπαμ" είναι να δουλέψει το επιθετικό κομμάτι όπου η έλλειψη πραγματικού δημιουργού την κάνει να δείχνει στατική και βάζει όριο στις δυνατότητες των υπολοίπων. Αναμενόμενες παιδικές ασθένειες (ήττες τύπου Ζάλγκιρις). Είναι πολύ σημαντικό το εάν θα καταφέρει να υπογράψει τον Ερτέλ (πιστεύω πως ναι). Ο Ντράπερ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες της λίγκας μέχρι σήμερα και ένας πολύ πιο δημιουργικός/παραγωγικός γκαρντ σαν τον Γάλλο μπορεί να τον συμπληρώσει άψογα και μαζί με την επιστροφή του Κρίστιτς να ανεβάσει την παραγωγικότητα στο επιθετικό κομμάτι Ο Ίβκοβιτς πάντως δε λέει -σωστά- μεγάλες κουβέντες, έθεσε ως στόχο το TOP-16 "για τα νέα αυτά παιδιά" μέχρι να ξαναρχίσει τα "να το πιούμε όλο το μπουκάλι μέχρι τέλους" εφόσον φυσικά δεί τη "μεταμόρφωση" που ενδόμυχα περιμένει και θα κάνει την Αναντολού Final-Four contender.


8. CRVENA ZVEZDA: Από τις ομάδες που μου άρεσαν περισσότερο στη πρώτη φάση. Με λιγότερα χρήματα ο Ερ. Αστέρας δημιούργησε ένα πιο ποιοτικό σύνολο φέτος, βασιζόμενος στον πυρήνα των Σέρβων διεθνών παικτών. Η ομάδα είναι πλέον πιο δημιουργική και παράγει πιο εύκολα στο επιθετικό κομμάτι (ειδικά στο μισό γήπεδο, πολύ βασικό στη φάση που μπαίνουμε), είναι πολύ δυνατή στο αμυντικό ριμπάουντ (και καλύτερη rebounding-team στη διοργάνωση) και σταθερά αποτελεσματική στο αμυντικό κομμάτι. Εν ολίγοις παίζει ισορροπημένο μπάσκετ αν και πρέπει να μειώσει τα λάθη της άμεσα. Ο Ουίλιαμς στο μπακόρτ (οδηγεί τη διοργάνωση σε σύνολο στις τελικές) και ο Μαριάνοβιτς στη φροντκόρτ κλέβουν τη παράσταση, όμως το κλειδίτων Σέρβων βρίσκεται στα φοργουορντς και τον συνδυασμό αμυντικής προσήλωσης και ολ-αράουντ ταλέντου που φέρνουν οι Κάλινιτς-Μίτροβιτς. Μεγάλο underdog για μια θέση στα play-offs, έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι εκεί. Όσο η Kombank Arena βράζει, η ομάδα του Ράντονιτς θα είναι μέσα στο παιχνίδι..


9. MACCABI TEL AVIV: Η Μακάμπι πέρασε μια μεγάλη κρίση και αναλογικά με αυτή και την απόδοση της εκείνη την περίοδο, το 7-3 και η 2η θέση είναι αρκετά καλό επίτευγμα. Η στελέχωση στο μπακόρτ δεν είναι ότι καλύτερο (έχουν "θαφτεί" πολλές από τις ικανότητες του Χέηνς που είναι ποιοτικός γκαρντ) όμως το σημαντικό για τους πρωταθλητές είναι να προσθέσουν έναν σουτέρ στα φόργουορντς για να μπορέσουν να ανοίξουν το γήπεδο. Κλειδί το να μείνουν υγιείς οι Σοφοκλής-Τάιους..


10. ZALGIRIS: Η Ζάλγκιρις έχει αλλάξει δέρμα. Πλήρης ανανέωση, στελέχωση με πολλά νέα παιδιά και μετάβαση σε ένα μπάσκετ π0ου θυμίζει περισσότερο τη σέρβικη σχολή παρά τη λιθουανική. Μια πολύ καλή άμυνα είναι η βάση του παιχνιδιού της και παρότι τη χαρακτηριστική αδυναμία στο κομμάτι της δημιουργίας (τελευταία μάλιστα σε τελικές, πρώτη σε λάθη..) η Ζάλγκιρις ήταν overall η τρίτη καλύτερη ομάδα του ομίλου αν και τελικά προκρίθηκε μετά από παρολίγον αυτοκτονία με τη Σάσσαρι στο Κάουνας. Σπουδαία προσπάθεια, ωραίο πρότζεκτ. Συνολικά από τις ομάδες που μου άρεσαν περισσότερο.

11. UNICAJA: Ξεκίνημα με πολλές υποσχέσεις, άσχημο φίνις με 4 σερί ήττες, σχεδόν όλες σε κλειστά ματς (το κρατάμε αυτό). Η Ουνικάχα είναι πρωτοπόρος στην ACB αλλά δε παίζει ως τέτοια στην Ευρωλίγκα τον τελευταίο καιρό. Συνεχίζει την μίνι-παράδοση, όντας πολύ δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ (Νο1 στη λίγκα). Με τη Μακάμπι να περνά τα χίλια μύρια, είναι αποτυχία όχι μόνο το ότι τερμάτισε τρίτη αλλά και το ότι καν δεν κόντραρε μένοντας πίσω με το φτωχό 4-6.. Μπορεί καλύτερα.


-EA7: Το Μιλάνο είναι σοφτ, τουλάχιστον εν συγκρίσει με την ομάδα που έφτασε ένα βήμα πριν το φάιναλ-φορ πέρυσι. Κακό αμυντικά, με πρόβλημα στο ριμπάουντ, διασώζεται απο το παραδοσιακό low mistake-basketball του Μπάνκι (τα λιγότερα λάθη στη λίγκα φέτος) και το πάθος του Ντάνιελ -είμαι τιμωρημένος, τα δίνω όλα στην Ευρωλίγκα- Χάκετ. Δε θα είναι εύκολο να μεταμορφωθεί όπως πριν έναν χρόνο η ομάδα. Συνεχίζει να παίζει ατομικά στην επίθεση μόνο που φέτος δεν υπάρχει η ικανότητα των Λάνγκφορντ-Τζέρελς στην προσωπική φάση. Πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα στη συνέχεια όμως ο όμιλος είναι πραγματικά δύσκολος και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μια κάποια βελτίωση αρκεί..


13. CAJA LABORAL: Μετά την αλλαγή προπονητή η Λαμποράλ έβγαλε τα καλά της στοιχεία και με ηγέτη τον Σαν Εμετέριο καθάρισε την πρόκριση στον όμιλο. Με τον κόουτς Ναβάρο οι Βάσκοι βρήκαν μομέντουμ και βασιζόμενοι στην επίθεση τους και το εξτραδάκι του επιθετικού ριμπάουντ με το οποίο την υποστηρίζουν, άρχισαν να παίζουν καλύτερα και με σαφώς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βαρόμετρο πλέον η υπόθεση Ερτέλ. Χωρίς αυτόν δε ξέρω ανταγωγιστικοί μπορούν να είναι στο TOP-16..

14. NIZHNY: Πανάξια πρόκριση της Νίζνι η οποία έβγαλε έξω την Ούνιξ κερδίζοντας την στο τελευταίο παιχνίδι όπου μάλιστα ο αντίπαλος είχε σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια το πάνω χέρι. Λεπτομέρεια: Στο συγκεκριμένο ματς δεν αγωνίστηκε ο Τέηλορ Ρότσεστι, στο σόου του οποίου στην πρώτη φάση (νούμερα MVP) βασίστηκε η πορεία των Ρώσων. Δεν είμαι υποστηρικτής του στυλ της ομάδας του Μπάγκατσκις που απορρέει στα ανατολικά πρότυπα (είχε το χειρότερο ποσοστό της λίγκας στα δίποντα αλλά και το 3ο καλύτερο στο τρίποντο) όμως το συγκεκριμένο σύνολο έχει καρδιά. Μπράβο και εδώ.

15 ALBA: Credit στον φίλο μου τον Σάσα. Καλή ομάδα με αρχές, χωρίς top quality παίκτες αλλά με υπόβαθρο πολλές εργατοώρες. Με εντυπωσίασε το ότι απέδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί και σε υψηλό αλλά και χαμηλό τέμπο και να επιβιώσει. Βέβαια τώρα το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό και οι Γερμανοί έχουν ταβάνι. Θα είναι σημαντικό να μειώσουν τον αριθμό των λαθών τους που εξακολουθεί να είναι υψηλός. Εξαιρετικός ο Τζαμέλ Μακλίν. Έχει μεγάλη σημασία για το πρότζεκτ του Ομπράντοβιτς το ότι η Άλμπα θα παίξει στο TOP-16.


16. UNICS: Ανέτρεψε την κατάσταση με 4 σερί νίκες και έχασε το τραίνο την τελευταία αγωνιστική σε ένα παιχνίδι που έλεγχε και είχε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει νωρίς. Το φετινό λάθος της Ούνιξ είναι ότι δεν μπόρεσε να υποστηρίξει το μπάσκετ που θέλησε να παίξει, με το συγκεκριμένο υλικό το οποίο είναι εξαιρετικό για κάτι διαφορετικό όμως. Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι η Ούνιξ πάτησε λίγο παραπάνω "φρένο" από ότι χρειαζόταν, γεγονός που περιόρισε την ικανότητα κυρίως του Αμερικανικού διδύμου (Λάνγκφορντ-Τζέρελς) να επιτεθεί στο ανοιχτό γήπεδο, τακτική που απογείωσε το Μιλάνο πέρυσι. Αμυντικά αντίθετα ήταν καλοί οι Ρώσοι, ειδικά στο μισό γήπεδο ο βαθμός τους είναι υψηλός. Κρίμα πάντως.. Δε κρύβω ότι για πολλούς λόγους θα την ήθελα στο TOP-16..


17. GALATASARAY: Η Γαλατά έζησε την κατάρρευση σαν οργανισμός όμως κατάφερε την τελευταία στιγμή να μείνει ζωντανή και να περάσει στο TOP-16. Όπως και για την περυσινή δουλειά του Αταμάν έτσι και για φέτος, μπορούμε να πούμε ότι είδαμε ξεκάθαρα πράγματα. Μια ικανή επιθετικά ομάδα, με μια δουλεμένη pick & roll-based επίθεση και κεντρικό άξονα τον Αρόγιο, αλλά και μεγάλα αμυντικά προβλήματα και πολύ χαμηλό βαθμό συνοχής στα μετόπισθεν. Τα πράγματα είναι σίγουρα δύσκολα για τη Γαλατά. Χαμόγελα για τον Πάτρικ Γιάνγκ που μπορεί να αποδειχθεί "κλέψιμο"..

18. NEPTUNAS: Overachiever.. H Nεπτούνας του έδειξε αξιοζήλευτη μαχητικότητα και η Λιθουανία μπορεί να είναι υπερήφανη για τον δεύτερο εκπρόσωπο της που πέταξε στο παρκέ όλα τα εθνικά όπλα (επιδιώκοντας πάντα να παίξει γρήγορα και να κάνει outscore στον αντίπαλο) όμως προδόθηκε από την άμυνα του. Μεγάλη διαφορά στο εντός με το εκτός έδρας performance. Θετικό πρόσημο ασυζητητί..

19. VALENCIA: Η πιο underachiever ομάδα της διοργάνωσης χωρίς πολλές κουβέντες. Το ποιοτικό ρόστερ και ο προπονητής βρίσκονταν εκεί, όμως οι προσδοκίες (και οι δικές μου, την πίστευα για 2η στον όμιλο) κατέρρευσαν. Η ομάδα του Περάσοβιτς δε βρήκε ποτέ ρυθμό, είχε μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ (τελευταία στη λίγκα) και σε πολλά ματς παρατηρήθηκε το φαινόμενο να παίζει πάνω-κάτω χωρίς "στόχους" και κατεύθυνση στο παιχνίδι της. Τη στιγμή που υπέγραφε τον Νέντοβιτς, έχανε τον Βαν Ρόσομ (ατυχία). Δίκαια εκτός...


20. BAYERN:Πλήρης απογοήτευση, δείγμα του πόσου δρόμου έχουν να διανύσουν οι Γερμανοί για να μιλούν για φάιναλ-φορ και άλλα τέτοια.. Θύμησε πολύ τον τρόπο με τον οποίο βυθίστηκε πέρυσι η Μπάμπεργκ του Φλέμινγκ. Μια εξαιρετική επίθεση για την ομάδα του Πέσιτς, δομημένη πάνω σε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και καλά περιφερειακά σουτ αλλά μια άμυνα "π α ρ α δ ίν ο μ α ι", ανίκανη να δώσει defensive stops στον αντίπαλο. Σχεδόν κάθε επίθεση ήταν πιο παραγωγικοί απέναντι στην άμυνα των Βαυαρών που αδίκησαν τον εαυτό τους και το αξιόλογο ρόστερ τους με την πολύ κακή επίδοση στα μετόπισθεν.


21. CEDEVITA: Μπράβο στον Ρέπεσα και την τάξη του.. Όσο περνούσε ο καιρός, η Τσεντεβίτα έκανε σημαντικά βήματα προόδου και μάλιστα σε ότι αφορά το performance της στην τοπ-ευρωπαϊκή σκηνή, κάτι που σημαίνει ότι με την παρουσία της υποστήριξε το πρότζεκτ που χαράχθηκε το καλοκαίρι. Κάτι καλό χτίζεται στο Ζάγκρεμπ αρκεί να συνοδευθεί με υπομονή και εμπιστοσύνη. Μπράβο και πάλι.

22. LIMOGES: Περίμενα καλύτερο μπάσκετ και πιο ανταγωνιστικό πνεύμα από τους "Λιμουζό". Σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και μια επίθεση που δε πήρε ποτέ το μάξιμουμ από την ύπαρξη ικανών παικτών στο ρόστερ. Στη τελική ευθεία της πρώτης φάσης έδειξε ότι είναι η λιγότερη ικανή ομάδα του ομίλου.


23. TUROW: Η Τουρόβ όντως παρουσίασε μια πολύ αποτελεσματική τρανζίσιον-επίθεση (ίσως όχι την καλύτερη της διοργάνωσης όπως είπε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αλλά σίγουρα μια από τις πολύ καλές) δείχνοντας παροιμιώδη ικανότητα στο να φτάνει γρήγορα και με καλές προϋποθέσεις στο καλάθι του αντιπάλου. Το ίδιο βέβαια παροιμιώδης ήταν και η ..ανικανότητα στο αμυντικό κομμάτι. Όταν τρως 90 κάθε βράδυ δεν έχεις και πολύ τύχη.. Σίγουρα επίδοση όχι πολύ τιμητική για την ταυτότητα του πνευματικού παιδιού του Μίροσλαβ Νίκολιτς, Μίοντραγκ Ράικοβιτς..

24. SASSARI: Δεν αποτέλεσε τη δεύτερη ομάδα που χρειάζεται το ιταλικό μπάσκετ στη διοργάνωση σε καμία περίπτωση. Κλασσική ομάδα-νότου η οποία παίζει μπάσκετ-ενστίκτου, με πολύ ατομική πρωτοβουλία και στη περίπτωση αυτή χαμηλή αμυντική συνοχή. Η περυσινή version των Ντίνερς -που αποτελούσε κάτι σαν τους ..Ουόριορς της Ευρώπης βάσει στυλ- μπορούσε να υποστηρίξει αυτό το παιχνίδι πολύ καλύτερα.




ΥΓ: Ο Νέλσον ήταν θετικός στο ντεμπούτο του. Γενικά η ομάδα έπαιξε καλύτερα με αυτόν στο παρκέ. Είναι όμως φανερό (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) ότι ψάχνει τα πατήματα του. Έχω γράψει ότι επειδή είναι ένας παίκτης που βασίζει το παιχνίδι του στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι, είναι απαραίτητο να βρίσκεται σωματικά στο 100% για να αποδώσει αυτό που πραγματικά μπορεί. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τέτοιον γκαρντ και ο Αμερικανός μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία και την "υφή" στο μπακόρτ με τα στοιχεία που φέρνει.Απλά θέλει λίγο υπομονή.


ΥΓ1: Ειλικρινά για όσους έχουν τον χρόνο και την ευκαιρία, το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του ΝΒΑ ανήμερα της μεγάλης εορτής είναι πάντα special. Θυμάμαι από πιτσιρικάς μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια τη συγκεκριμένα ημέρα. Πάντα στο μενού Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν και πολλά rivals. Φέτος βέβαια, η επιστροφή του Λεμπρόν στο Μαϊάμι συγκεντρώνει τους προβολείς. Έλα ρε Ντουέην..!

104 σχόλια:

  1. cska real barcelona και μετα εχει ο θεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. cska-real-barcelona-fener-anadolu-pao-osfp-maccabi και μετα εχει ο θεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ οξύμωρο ομάδα που έχει περάσει στο top-16 να είναι 17η και η άλλη που αποκλείεται στην 16η θέση αλλα κατανοώ τη λογική της κατάταξης βάσει αυτό που παρουσίασαν...

    Για το υστερόγραφο 1 , μπορεί ο Λεμπρόν να επιστρέφει Μαιάμι μεριά , όμως η ματσάρα (παραδοσιακά τα τελευταία δύο χρόνια γαρ...) προβλέπεται ξημερώματα Παρασκευής...Clippers Vs Warriors...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έχουμε φάπες πάλι?

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Μπααα δεν το νομίζω....Ο Μπόγκουτ είναι έξω επ' αόριστον και ο μόνος από τους Πολεμιστές που δείχνει να μπορεί να "αρπαχτεί" και να "παίξουν" με το μυαλό του είναι ο Σπέιτς...

      Θέλω πολύ να δώ την κόντρα των πάγκων , τα ματσαρίσματα του Γκρίφιν με τον Λί και τον Γκρίν , το δίπολο Κάρι-Πολ και τους Πολεμιστές απέναντι σε έναν διεκδικητή του τίτλου που έχει ανεβάσει στροφές τον τελευταίο καιρό...

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Kαλύτερη ομάδα οι πολεμιστές RUNTMC. Θα κερδίσουν.

      Διαγραφή
    4. Η Ούνιξ θεωρώ είναι καλύτερη της Γαλατά.. Ξεκινάμε με Γκάρντεν απόψε. Από ότι μαθαίνω ο Μπος θα είναι εκτός για τους Χιτ..

      Διαγραφή
  4. ΄Καλησπέρα σε όλους. Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα, χωρίς να είναι καλύτερη ομάδα, θα καθαρίσει την πρωτιά στον όμιλο του τοπ-16 ενώ η Ρεάλ θα είναι πολύ πιο τρωτή. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει. Παίζει με τα τωρινά δεδομένα από δεύτερος μέχρι πέμπτος.

    Χριστούγεννα και ΝΒΑ, τι μου θύμησες Τζιμ!!! Φοβερές αναμνήσεις.

    Τhanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Θάνο. Η Μπαρτσελόνα είναι "μάστορας" σε τέτοιες φάσεις..

      Διαγραφή
  5. Μη τρίβεται τα μάτια σας αν η Φενέρ τους πάρει όλους αμπάριζα από εδώ και πέρα..

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χλωμό Τζόνυ. Αν δε βγεί δεύτερη στον όμιλο μετά θα αποκλειστεί σούμπιτη από τις ισπανικές μειονέκτημα.

      Διαγραφή
    2. Θέλω να δω Ζοτς απέναντι σε Ιτούδη και Ντούντα. Για κάποιο λόγο, αν και οι άλλες είναι πιο ομάδες πιστεύ θα βγεί στη δυάδα.

      Manos

      Διαγραφή
    3. Προπονητικά με τις συγκεκριμένες μετωπικές το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

      Διαγραφή
  6. Τζιμ καλησπερα και καλες γιορτες να εχουμε. Τελειο αρθρο το περιμεναμε καιρο. Πιστευεις οτι ο, πολυ καλος ως τωρα, Ερυρθος Αστερας μπορει να μπει σφηνα και να πεταξει εναν εκ των ΠΑΟ ή Μακαμπι εξω απο τους 8; Εγω παντως τον φοβαμαι αρκετα...
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μακάμπι ναι. Πιστεύω ότι με υγιή νέλσον ο παο είναι ένα βήμα μπροστά τουλάχιστον όσον αφορά την τρίτη θέση. Τον πιστεύω και για δεύτερο. Έκπληξη αλλά δε με γεμίζουν οι ισπανοί τόσο φέτος.

      Διαγραφή
    2. Μακαρι φιλε. Κι εγω πιστευω οτι εχουμε την δυνατοτητα (με την προυποθεση οτι δεν θα εχουμε σοβαρους τραυματισμους) να κρατησουμε αλοβητο το ΟΑΚΑ και να κανουμε 2-3 εκτος εδρας νικες που ενδεχομενως να μας φερουν 2-3.. Θα τα δουμε ολα στην πορεια. Εγω παντως θεωρω βεβαιο τον 2ο κακο μας γυρο ως σκοπιμο απο αποψης τακτικης... Λιγες ακομα μερες προετοιμασιας δηλαδη τωρα που ολη η ομαδα ειναι πληρης....
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης (Δεν ειμαι ρομποτ!)

      Διαγραφή
    3. Στάθη και εγώ αυτό πιστεύω φίλε. Δοκίμασε πράγματα ο Ντούσκο έτσι και αλλιώς η τρίτη θέση είχε κλειδώσει. Το μόνο που με χαλάει είναι η εικόνα της ομάδας χωρίς τον μήτσο στην επίθεση. Νόμιζα (μετά τα δύο ματς με φενέρ-μιλάνο) ότι το είχαμε αφήσει πίσω..

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά Στάθη, σε ευχαριστώ φίλε.. Ναι, ο Ερ. Αστέρας έχει την ποιότητα να περάσει στη ποστ σίζον αλλά ακόμα όχι την εμπειρία και το know how της Μακάμπι ή του ΠΑΟ. Είναι σίγουρα υπολογίσιμος.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίος Τζιμ για ακόμη μια φορά. Θεωρώ πως είναι πραγματικά ριψοκίνδυνες οι όποιες προβλέψεις, καθότι έχουμε δει κι άλλες φορές σε αυτή τη φάση να "μεταμορφώνονται" ομάδες. Περιμένω να δούμε ποιες ομάδες θα ανέβουν σε αυτό το σημείο, σίγουρα θα παίξουν ρόλο είτε επιστροφές τραυματιών (ΠΑΟ, Οσφπ, Ρεαλ κτλ) είτε τυχόν προσθήκες (Εφές, Φενέρ κτλ).
    Πέρα απ την διαμόρφωση των ομίλων, μεγάλο ρόλο παίζει κ το πρόγραμμα πότε θα παίξεις με ποιον, σε τι φάση θα τον πετύχεις, αν θα ναι αδιάφορος κ.α.
    ΥΓ: Μας φυλάς για χριστουγεννιάτικο δώρο ανάρτηση-NBA, το πιστεύω! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά φιλαράκι.. Πολύ σωστά τα λες. Όχι ακριβώς Χριστουγεννιάτικο αλλά θέλω να γράψουμε κάτι τις επόμενες ημέρες..

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον φίλο από πάνω, μετά τις ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα καμιά ομάδα δεν έχει ξεχωρίσει ως τέταρτη. Βέβαια να θυμηθούμε ότι στα τελευταία δυο φάιναλ φορ μια 'τέταρτη' ομάδα πήρε την κούπα.

    Προσωπικά περιμένω πολύ καλύτερο το Μιλάνο στο Τοπ 16, και περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν ο Ερ. Αστέρας θα μπορέσει να μπει στους 8. Εγώ πάντως θα ποντάριζα πάνω του για να περάσει την Μακάμπι.

    Δεν ξέρω αν τον Ολυμπιακό τον συμφέρει να πάει ο Ερτέλ στην Εφές. Σε αυτήν την περίπτωση η Κάχα θα είναι πτώμα (την βλέπω τελευταία στον όμιλο), η πρόκριση γίνεται ακόμα πιο πιθανή αλλά η υπόθεση πλεονέκτημα έδρας πάρα πολύ δύσκολη.

    Επίσης, όπως γράφεις, βλέποντας την Μάλαγα στην Ευρωλίγκα θα νόμιζε κανείς ότι είναι η κλασσική άοσμη Μάλαγα των τελευταίων ετών, που παραπατάει στην 8-10η θέση της Ισπανίας. Είναι όμως πρώτη εκεί! Επομένως έχει δυνατότητες για παραπάνω από αυτό που έδειξε στην πρώτη φάση. Επιμένω ότι ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολος, και πίσω από την ΤΣΣΚΑ θα γίνει χαμός.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΥΓ: Πρώτα τραυματισμός, μετά οι Ρόκετς πήραν τον Μπρούερ από τους Γουλβς που παίζει στην ίδια ακριβώς θέση και κάνει (περίπου) τα ίδια πράγματα. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά η χρονιά νομίζω τελείωσε για τον Παπανικολάου (σε επίπεδο ουσίας). Έχει βάλει μια κάποια υποθήκη για του χρόνου πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεγόσαυρε καλησπέρα. Περιμένω συνεχώς τα σχόλια σου, είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου. Ποιον θα πόνταρες αναγκαστικά με το πιστόλι στον κρόταφο για δεύετερο-τρίτο-τέταρτο στον όμιλο του Οσφπ και ποιον σε αυτόν του ΠΑΟ?

      Quick Nick

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε, ευχαριστώ.

      Για τον όμιλο του ΠΑΟ τα πράγματα για εμένα είναι ξεκάθαρα. Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στο 1-2 (μάλλον πρώτη η Ρεάλ), και δυο εκ των ΠΑΟ, Μακάμπι και Ερ. Αστέρα στα προημιτελικά. Θα έλεγα ΠΑΟ και οι Σέρβοι είναι οι πιο πιθανοί. Ένα πολύ τρελό σενάριο/upset θα ήταν να κλέψει ο ΠΑΟ το πλεονέκτημα έδρας, πχ από την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν το βλέπω.

      Στον άλλο όμιλο πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί. Αλλά για να βγει δεύτερος θα πρέπει να βάλει από κάτω και Εφές, και Φενέρ, και Μιλάνο, και Μάλαγα. Νομίζω ότι κάποιος από αυτούς θα τον περάσει. Θα έλεγα η Εφές αν πάρει τον Ερτέλ (με αυτόν, το πιθανό upset για εμένα θα είναι να πάρει και την πρώτη θέση από την ΤΣΣΚΑ). Βλέπω την Φενέρ να συμπληρώνει το καρέ, αλλά επιμένω ότι το Μιλάνο θα είναι ανταγωνιστικό.

      Επίσης να σου υπενθυμίσω τα προγνωστικά μου για το Μουντομπάσκετ: πρωταθλητής η Ισπανία και χάλκινο η Κροατία. Όπως καταλαβαίνεις τα πάω τέλεια στις προβλέψεις:) Αλλά η εμπειρία των δυο προηγούμενων χρόνων μας δείχνουν ότι σε έναν μαραθώνιο 14 αγωνιστικών τα λογικά προγνωστικά συνήθως επικρατούν.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    3. Χρόνια πολλά Στεγόσαυρε.. Ναι, τον πιστεύω τον Ερ. Αστέρα. Καθαρά αγωνιστικά έχει παίξει καλύτερο μπάσκετ από τη Μακάμπι και μόνο η απειρία του σε αυτό το επίπεδο με βάζει σε σκέψεις. Μπορεί να μετρήσει αυτό. Θα το δούμε το Μιλάνο. Είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος, θα πρέπει να σκληρύνει πολύ στα μετόπισθεν για να κοιτάξει ψηλότερα.

      Διαγραφή
  9. Τζιμ βγήκες σωστός για Ίνγκλις. Τουίταρε ότι μένει. Δε το βρήκε όντως το συμβόλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά πίστευα ότι δε θα βρεί ςύκολα το συμβόλαιο που θέλει αυτή τη περίοδο..

      Διαγραφή
  10. Τζιμάρα γιατί τόσο κακή η ομάδα με μπάρτσα?

    Quick Nick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί παράγοντες. Περίμενα περισσότερη φλόγα, κίνητρο.

      Διαγραφή
  11. Οι κατάταξη των ομίλων στο τέλος του τοπ 16 θα είναι:

    1. Μπαρσελόνα
    2. Ρεάλ Μαδρίτης
    3. Μακάμπι
    4. Ερυθρός Αστέρας
    5. Παναθηναϊκός
    6. Ζαλγκίρις
    7. Άλμπα
    8. Γαλατασαράι

    1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
    2. Ολυμπιακός
    3. Εφές
    4. Φενέρ Ούλκερ
    5. Ουνικάχα Μάλαγα
    6. Αρμάνι Μιλάνο
    7. Λαμποράλ Κούτσα
    8. Νίζνι Νόβγκοροντ

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο Καβαλιεράτο εσύ;

      Διαγραφή
    2. οχι καλε, ποιος καβαλιερατος απλος γαυρος,

      Διαγραφή
    3. Παιδιά τοπ-16 είναι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι λίγο υπερβολικό να θεωρούμε πιο πιθανό το ενδεχόμενο της δεύτερης θέσης του οσφπ από απλή πρόκριση του ΠΑΟ όπως ο Batts.

      TEO

      Διαγραφή
    4. φίλε Billy Bats μια μικρή παρέμβαση.Στον πρώτο όμιλο ο Παναθηναικός λογικά θα τερματίσει 8ος και στον δεύτερο όμιλο ο οσφπ θα τερματίσει πρώτος και πιθανότατα με ρεκόρ 14-0. Συμφωνείς?

      Διαγραφή
    5. Μπιλάρα τι σου λένε.. Τη κρατάμε την εκτίμηση σου.

      Διαγραφή
  12. Εγώ Τζιμ θα έδινα νούμερο 1 την Μπάρτσα. Πρ' ότι έκανε το λάθος να ξοδέψει πάρα πολλά για έναν σέντερ - φωτοκόπια του Τόμιτς (θα ήταν δεδομένα πιο πληθωρική με έναν τύπου Λάσμε), η ποιότητα των συνεργασιών της είναι κάθε χρόνο σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο. Υπόκλιση και στην εμπιστοσύνη τους στον προπονητή, κι ας είναι ελάχιστη η μία μόνο κούπα που έχει σηκώσει σε 6 σεζόν χεντ κόουτς. Τόσο σοβαρές αποφάσεις δεν λαμβάνονται με μοναδικό κριτήριο το αποτέλεσμα. Ένδειξη σπουδαίου αθλητικού πολιτισμού, κι ας μην πολυγουστάρω την Μπάρτσα...
    Κατά τα άλλα:
    Το διπλό της Τσεντεβίτα στην Άλμπα έκανε τρομερή διαφορά. Δεν ξέρω αν ήταν στημένο για να μοιραστούν τελικά οι 4 ισπανικές, μου μοιάζουν χοντροκομμένες τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας, άλλωστε σιγά την Άλμπα... Γενικώς όμως, αν με Μάλαγα αντί των Γερμανών, ο όμιλος του Παναθηναϊκού θα ήταν πολύ δυσκολότερος - κι αντιστρόφως εκείνος του Ολυμπιακού. Μία άμεση διεκδικήτρια 4άδας έφυγε από εδώ και πήγε εκεί.

    Γενικώς, με την Άλμπα προφανώς τη χειρότερη ομάδα των 16 και τις θέσεις 1-2 του ομίλου (σχεδόν) κλειδωμένες, ο Παναθηναϊκός με εμφανίσεις κοντινές σ' εκείνες του 1ου γύρου θα είναι 4άδα. Ασφαλώς κάνει διαφορά 3η από 4η θέση, αν και αμφιβάλλω πως η ΤΣΣΚΑ θα πάει τρένο 1η. Η Φενέρ δεν γεμίζει κανέναν, αλλά τόσο πολύ ταλέντο δεν παλεύεται εύκολα. Για 3η/4η θέση τώρα, η Μακάμπι λόγω παράδοσης είναι άμεση ανταγωνίστρια, προσωπικά όμως περισσότερο εκτίμησα τη σκληράδα του Αστέρα. Πουλέν μου από καιρό ο Μάρκους Γουίλιαμς, παρακαλούσα από πέρσι που έφυγε απ' τη Μάλαγα να τον πάρουμε στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύεται εξαιρετικός και σε περισσότερο point καθήκοντα... Η Ζαλγκίρις μου άρεσε απ' την 1η στιγμή, αλλά εξαρτάται πολύ απ' τον Άντερσον...Ερωτηματικό η Γαλατά: το σκορποχώρι του 1ου γύρου άλλαξε κατά 50%, δύσκολο με τις αλλαγές να είναι χειρότερη. Ο μάγειρας Αταμάν δεν αποκλείεται να λειτουργήσει καλύτερα με μικρότερο ρόστερ. Αν ισχύουν τα περί Γκόρντον και Χάμιλτον, γεμίζει αρκετά...

    Ευνοϊκή μοιάζει κι η σειρά των αγώνων: νωρίς τη Μακάμπι μέσα (γιατί το έργο το έχω δει πολλές φορές, οι τύποι είναι επιστήμονες στο να βελτιώνονται εντυπωσιακά κατά τον Φλεβάρη), 1ος γύρος που μπορεί να κλείσει με ρεκόρ 5-2 (4-0 εντός και νίκη στο Βερολίνο), περισσότερος χρόνος για να μπει ο Νέλσον και να γίνει, αν γίνει, τέλος πάντων, καλύτερος ο Ράιτ. «Κλειδί» η πρεμιέρα με Μακάμπι, που είναι 3 μέρες μετά το ΣΕΦ.

    Ανησυχητική η κακή κατάσταση του Μπατίστα μετά τον τραυματισμό, αν κι αυτή η Μπάρτσα παραείναι μακριά σε κορμιά. Ο Νέλσον μοιάζει κάπως σκουριασμένος, αλλά θα πάρει εύκολα 15 λεπτά στο «1» για να ξεκουράζεται ο Μήτσος. Είναι ιδέα μου ή δεν κοίταζε καθόλου το καλάθι; Στον Αστέρα αυτό δεν ίσχυε. Γιατί είναι δεδομένο πως οι αντίπαλοι θα του δίνουν το τρίποντο...

    Υ.Γ. Θυμάμαι και γελάω πώς οι ασχετίλες των media απαξίωναν τη Νίζνι σ' ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό το φθινόπωρο, όπου μάλιστα ο Παναθηναϊκός νίκησε με μισή ομάδα. Τα παλικαράκια πέρασαν με 2/2 σπουδαίες νίκες χωρίς Ρότσεστι.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικοι που απαξιωναν τη Νιζνι ηταν και ''επαιοντες'' τρομαρα τους..ομαδα γιουροκαπ τη λεγανε..αμα εισαι για παραδειγμα τετραπαχος και φερεφωνο,τετοιες τσαχπινιες θα γραφεις..

      Διαγραφή
    2. Μητσάρα χρόνια πολλά. Μπάρτσα Νο1 μπροστά από ΤΣΣΚΑ? Δε νομίζω. Οι Ρώσοι με πολλές απουσίες έχουν ανταπεξέλθει πολύ καλά. η Μπάρτσα είχε και άσχημα παιχνίδια.. Συμφωνώ όμως απόλυτα για το επίπεδο συνεργασιών και τους αυτοματισμούς.

      Διαγραφή
    3. Χρόνια πολλά Τζιμ (και ετεροχρονισμένα συλλυπητήρια, αν κατάλαβα καλά συνδυάζοντας προ ημερών τη συνωνυμία με ένα προ καιρού συμβάν...). Θεωρώ πως η Μπάρτσα υπερέχει σοβαρά σε προπονητή, κακά τα ψέματα ο Ιτούδης τώρα, στον πραγματικά ανταγωνιστικό όμιλο θα δώσει κανονικές εξετάσεις. Αντέχει ως χεντ κόουτς;
      Για τον Παναθηναϊκό μεγάλη υπόθεση να γίνει το 1-0 με τη Μακάμπι. Ουσιαστική και πιθανή διαφορά, είναι βασική ανταγωνίστρια για το 3-4. Γενικώς, πάντως, ίσως να είναι η 1η φορά μετά από χρόνια που ο Παναθηναϊκός στέκεται τυχερός σε σταυρώματα ομίλων.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Μητσάρα. Χρόνια πολλά..

      Διαγραφή
  13. Στην ΑΕΚ απ οτι φαινεται ο English παραμενει και πανε να κανουν και μεταγραφαρα με το Jackson Vroman ο οποιος αν και παλιωσε ειναι μπασκετοφατσα τρελη

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ποιότητα ο Βρόμαν, επίσης αρκετά καλή για την Α1. Θα ανέβει πολύ η ΑΕΚ.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να έπαιρνε και 1-2 ακόμα παίκτες που ακούστηκαν να δούμε έτσι λίγο retro φάση.Βέβαια,έχει πολύ δρόμο για να ακουμπήσει και μόνο τους 2 αιωνίους, και για μένα πρώτο μέλημα της θα έπρεπε να είναι να παίξει σε άλλο γήπεδο που θα έσπρωχνε την ομάδα.

      Διαγραφή
    3. με το δίδυμο που συζητιέται, αυτό των μπράμου-βουγιούκα συν ίνγκλις+ξένο (βρόμαν) πιστεύεις θα ήταν ανταγωνιστική peris?

      Διαγραφή
    4. κλεινει μενσα-μπονσου η ΑΕΚ..
      κατι καλο παει να φτιαχτει εκει..
      διατηρω μονο επιφυλαξεις κατα ποσο ο σακοτα μπορει
      να ανταποκριθει προπονητικα..μεγαλος κοουτς αλλα στον παγκο παροπλισμενος για πολλα χρονια..ιδωμεν.

      Διαγραφή
    5. σπουδαία κίνηση ο μπονσού σε συνσυασμό με την παραμονή Ίνγκλις. Αν και θα προτιμούσα μπράμος και έναν φθηνότερο νεότερο υποσχόμενο mobile ψηλό

      Διαγραφή
  14. -Tζιμ,ο φίλος σου ο Σάσα μήπως έκατσε να χάσει προχθές με την Τσεντεβίτα? Μήπωως??? :P
    -Αυτός ο Αταμάν πρέπει να είναι 7ψυχος...Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει πάντα τελευταία στιγμή.

    Στον 1ο όμιλο δεσπόζουν οι 2 Ισπανικές,τη στιγμή που υπάρχουν 2 ομάδες(Άλμπα,Ζαλγκίρις) που μοιάζουν σχεδόν ακίνδυνες πλέον και απο εκεί και πέρα 4 ομάδες που θα μπορούσαν να κοιτάξουν δειλά ή πιο θαρρετά την πρόκριση.
    Κατ'εμέ ο Πάο έχει μεγάλη ευκαιρία και ένα διακριτό προβάδισμα για την πρόκριση απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες.Πιστεύω δεν έχουμε δει ακόμα το καλύτερο του επουδενί(χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα δούμε κάτι εξαιρετικά διαφορετικό) και μπορεί να χτυπήσει πολλές ομάδες όταν βρίσκεται σε stroke..Απο κει και πέρα Μακάμπι-Αστέρας με 2 καυτές έδρες θα είναι ενδιαφέρουσα μάχη και την Γαλατά να υπαρχει πάντα στη γωνία,(αν και έχει πολλά να λύσει).

    Στον 2ο όμιλο είναι πολύ πιο μεγάλη η κόντρα.
    Η Τσσκα είναι το αφεντικό στην αφετηρία,αλλά λόγω δύσκολου ομίλου θα έχει αρκετά περισσότερα προβλήματα από όσα περιμένουν οι περισσότεροι.Έχει να πάει σε ΣΕΦ,Μιλάνο,Τουρκία 2 φορές και στη Μάλαγα.Πέντε ανταγωνιστικές ομάδες που φαίνεται πως θα παλέψουν για την πρόκριση.
    Η Λαμποράλ είχε στρώσει με τον Ναβάρο και απέδιδε πολύ καλά,αλλά με την αποχώρηση Ερτέλ δεν έχει πολλές δυνατότητες.
    Η Μάλαγα κλασικά είναι σύνολο πολύ οργανωμένο και ο κόουτς κάνει δουλειά αλλά για άλλη μια φορά ισχύει ότι το υλικό του έχει ταβάνι,ειδικά σε τέτοιο όμιλο.
    Πιστεύω ο Όσφπ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση και ανάλογα τις συγκυριες θα κυνηγήσει το πλεονέκτημα,πιστεύω επίσης την Εφές(πιστεύω 3η-4η).
    Η Φενέρ με την Αρμάνι είναι τα 2 ερωτηματικά για μένα, η ομάδα του Ζοτς θα είναι ή του ύψους ή του βάθους,μπορεί να καταλήξει από 2η έως και 5η.Οι Ιταλοί πιστεύω θα ανέβουν αρκετά,θα είναι ανταγωνιστικοί και θα φανεί και από τους αντιπάλους της το που θα καταφέρει να καταλήξει.Παρ'όλα αυτά θα είναι αρκετά δύσκολο φέτος να προκριθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό θα της κάνει της Τσσκα που είναι σε δύσκολο όμιλο!
      ο Ερτέλ έφυγε; κάτι έχω χάσει μάλλον

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. Μίμη η ΤΣΣΚΑ χωρίς Μίλος θαχει πρόβλημα σε αυτή τη φάση

      Διαγραφή
    3. Γιατί να έκατσε να χάσει ρε peris?

      Melo

      Διαγραφή
    4. ναι, οκ, η τσσκα θα έχει πρόβλημα χωρίς τεό, όπως και ο ΠΑΟ χωρίς ΔΔ κτλ κτλ. Γι αυτό οι προβλέψεις του Τοπ-16 πολλές φορές πάνε περίπατο. Θα δούμε. Πάντως και οι ελληνικές δεν θα έχουν εύκολο έργο, κυρίως ο ΠΑΟ νομίζω.

      Μίμης

      Διαγραφή
    5. Μelo, η Άλμπα έχασε από την Τσεντεβίτα εντός έδρας,μια ομάδα που πιστεύω δεν θα την προβλημάτιζε αν ήταν σοβαρή.Βέβαια δεν είδα το ματς,αλλά το είχα σκεφτεί από πριν μήπως παίξει κάτι τέτοιο...

      Ο λόγος είναι προφανώς να διαλέξει όμιλο γιατί αν πήγαινε στον 2ο το ταβάνι της θα ήταν η 6η θέση(και πολύ λέω).
      Τώρα,όχι ότι έγινε φαβορί και θα κυνηγήσει την πρόκριση,αλλά κάθε ομάδα κοιτάζει τις επιλογές της και υπάρχουν 2-3 αντιπάλοι που μπορεί να προσπαθήσει να κοντράρει.

      Για τους τραυματισμούς,είναι αυτονόητο πως μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα,γι'αυτό και οι προβλέψεις είναι μέχρι ενός σημείου. Η Τσσκα είναι φαβορί με Τεόντοσιτς,αν δεν τον έχει σε μεγάλο μέρος της β' φάσης αλλάζουν εν πολλοίς τα δεδομένα,ειδικά τώρα που δεν έχει ούτε και Κριάπα από αρχή της σεζόν.

      Διαγραφή
    6. Χρόνια πολλά Peris. Δε ξέρω ρε φίλε (για Σάσα). Αν τον ρωτήσω λες να μου πεί..

      Διαγραφή
  15. Γελάει ο γκόζμος. Ο γκόζμος γελάει!
    Eleni007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Τζιμ,

    Εξαιρετική ανάλυση όπως πάντα. Περιμένω κι εγώ το Top-16 με μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος νομίζω ότι θα δούμε τουρκική ομάδα στο Final 4. Τώρα κάτι άλλο: Παρακολούθησα σήμερα το Limoges - Paris Levallois και έχω τις εξής δύο απορίες :P :

    1. Πως γίνεται ένας παίκτης όπως ο Christmas να παίζει στο γαλλικό πρωτάθλημα; Νομίζω ότι θα κάλυπτε κενά στον Παναθηναϊκό. Τι λες;

    2. Υπάρχουν γενικότερα παίκτες που σου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον από το πρωτάθλημα αυτό; Θυμάμαι παλιότερα είχες γράψει για τον Westermann.

    Σε ευχαριστώ.
    Keep up the good work ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς τον.. Σε ευχαριστώ πολύ. Γίνεται (αν και καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό γιατί ο Κρίστμας είναι Euroleague material). H Παρί είναι μια καλή ομάδα με παίκτες όπως ο Σιλμπ, που παίζει στο δεύτερο γύρο του Eurocup και το Παρίσι είναι μαγνήτης για πολλούς επαγγελματίες.. Έγραψα πρόσφατα (Keep an eye on η ανάρτηση) για τον Nivins της Βιλερμπάν. Ο Ουόκερ της Ντιζόν επίσης αλλά και νεότερα παιδιά (θα μιλήσουμε κάποια στιγμή)..

      Διαγραφή
    2. Ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα τους έχω στα υπόψιν για παρακολούθηση :P

      Υ.Γ. Για όποιον ενδιαφέρεται Ζενίτ - Νιζνι τώρα live στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=cxWZfForsus

      Διαγραφή
  17. Ο Ερτέλ διαλέγει Εφές. Όντως Τζιμ. Για να δούμε τους Τούρκους. Έχουν δυνατότητες.

    Melo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σε όλα τα παιδιά, τις ευχές μου στους μπασκετικούς ιδιαίτερα και σε όλο τον κόσμο.

    Ερώτηση (θα ήθελα την άποψη όλων, Παναθηναϊκών-Ολυμπιακών κτλ)

    Πιστεύετε ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξαναπιάσει τα στάνταρντς απόδοσης του ξεκινήματος που είδαμε στα ματς με Φενέρ και Μιλάνο στο ΟΑΚΑ? Ευχαριστώ προκαταβολικά

    Terrel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα ξαναπιάσει μέσα στο TOP-16 έχει μεγάλη τύχη να φτάσει ακόμα και μέχρι τη Μαδρίτη..

      Διαγραφή
    2. Σε αυτή τη φάση παίζεις με τους καλύτερους και η ώθηση που παίρνεις από σπουδαίες εμφανίσεις; είναι τεράστια.

      Διαγραφή
  19. Τζιμάρα τι λέει ο Ντάριους Άνταμς που υπέγραψε η Κάχα?

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ο pure PG που ήθελε. Δεν έχει τόσο playmaking όσο δείχνουν τα νούμερα του.

      Διαγραφή
  20. Με την προσθηκη του τζακσον, η Μπαρτσα πλεον μοιαζει διαστημικη και μπορει να παρκαρει οποτε και για οσο θελει τον ναβαρο. Μεκελ μετα τις διαψευσεις, ακουγεται για Μακαμπι και Φενερ...

    Matt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μακάμπι δεν έχει φράγκα, το έγραψα; προχθές. Ο Μέκελ όντως θα ήταν καλή λύση για μια ομάδα που ψάχνει PG στο TOP-16..

      Διαγραφή
  21. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...
    ΤΟΠ16 ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, Ο ΠΑΟ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ ΖΒΕΖΝΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΩ Ο ΟΣΦΠ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ, ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΟΣ...
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ. ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:
    ΠΑΟ:
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ... ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ... ΗΤΤΕΣ ΠΛΗΝ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΜΕ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ, ΑΛΜΠΑ, ΓΑΛΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ...ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ «ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ».
    Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΜΕ 8-9 ΝΙΚΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ...ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
    ΟΣΦΠ:
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΚΟΡ, ΡΕΚΟΡ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ... ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΑ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ, ΕΝΩ Η ΜΑΛΑΓΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ (ΦΕΤΟΣ) ΑΠΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ. Η ΟΜΑΔΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΥΝΑ, ΤΡΑΝΖΙΤΙΟΝ, ΠΙΚΕΝΡΟΛ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΠΑΝ) ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ. ΑΥΤΑ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΔΡΑ... ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ (ΕΥΚΟΛΟ) ΓΥΡΩ, ΙΔΡΩΣΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΛΗΝ ΓΑΛΑΤΑ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ.
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
    ΥΓ1: ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΕΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ...Ο ΕΡΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ)... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ.
    ΥΓ2: Ο ΟΣΦΠ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ 4 ΑΜΕΣΑ. Ο ΠΕΤ ΑΣΤΑΘΗΣ, Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ, Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΕΝ καλησπέρα.
      Ο ΠΑΟ δυστυχώς δεν έχει παίκτες με χιλιόμετρα σε πιεστικές καταστάσεις πλην δύο συγκεκριμένων. Οπότε είναι στο χέρι του προπονητή να δείξει το δρόμο στην ομάδα. Πρέπει να βρει την λύση όσον αφορά την κατεύθυνση της ομάδας στο παρκέ όταν ο αρχηγός της είναι είτε στον πάγκο είτε σε κακό βράδυ. Άποψη μου είναι ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα εκ των έσω. Έχει πλέον έναν πολύ καλό και έμπειρο ball distributor διαθέσιμο και έναν εκκολαπτόμενο play maker. Και τέλος τέλος προτιμώ να κάνουμε ήττες-μαθήματα γιατί μην ξεχνάμε ότι η εξέλιξη της ομάδας είναι πάνω απ' όλα.
      Για τον ΟΣΦΠ συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες. Με την φρονκόρτ να αγκομαχεί η μόνη λύση είναι να πάρει το βάρος η περιφέρεια. Πρέπει ο Σλούκας να βγει μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες. Αυτός και ο Μάντζαρης πρέπει να αποφορτίσουν τον αρχηγό τους ώστε να μείνει φρέσκος σε αυτόν τον μαραθώνιο.

      Officer

      Διαγραφή
    2. Kαλημέρα και χρόνια πολλά. Ο Ερτέλ είναι coachable, μη σε επηρεάζει η εικόνα της Λαμποράλ. Θα τον βελτιώσει θεωρώ ο Ντούντα. Προσωπικά θα τον έβγαζα από τον πάγκο σε ένα ρόλο αλά Παπαλουκά.

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα!

    Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλη τη... συμμορία του Hoopfellas!

    Καλές Γιορτές!

    Αλέξης

    ΥΓ. Και με πολλά δώρα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τζιμαρε ανεπαναληπτε μπασκετικε αρθογραφε (και οτι αλλο μπασκετικο εισαι) τι ομαδα υποστηριζεις;; ειμαι καινουργιος σχετικα και δεν ξερω αν εχει ειπωθει στο παρελθον το συγκεκριμενο.

    ΣΩΚΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα. Είδηση σημαντική. Στην Αμερική βρίσκεται ο Φώτης Κατσικάρης για να δει από κοντά τα παιδιά που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Με τον Νικ Καλάθη, τον Γιάννη Αντετοκούμπο και τον Κώστα Παπανικολάου δεν έχει να πει και πολλά. Οι ίδιοι ήταν μέρος του πολύ καλού κλίματος της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ.Και ξέρουν και θέλουν να παίζουν στην Εθνική. Και οι 3 αγαπάνε την Εθνική.
    Μ αυτόν που θα συζητήσει είναι ο Κουφός. Και ο Κατσικάρης ίσως είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να του πει ό,τι έχει να του πει. Αυτόν κρέμασε ο Κουφός το καλοκαίρι. Και τα είπε όπως έπρεπε ο Φώτης στις δηλώσεις του.

    Υπάρχει όμως και μια θετική έκπληξη που βγαίνει από τα ρεπορτάζ των μπασκετικών δημοσιογράφων. Ο Φώτης σκέφτεται σοβαρά να καλέσει στην Εθνική και τον Θανάση Αντετοκούμπο που είναι έτοιμος να χτυπήσει την πόρτα των Νικς. Παρά τον συνωστισμό στα φόργουορντ (Γιάννης, Παπανικολάου, Γιάνκοβιτς, Περπέρογλου), ο Θανάσης δουλεύει πάρα πολύ και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο (αμυντικό κυρίως) εργαλείο στα χέρια του κόουτς.

    Όσο για τον Κουφό και τους ψηλούς, ορισμένοι δημοσιογράφοι παθαίνουν αλτσχάιμερ. Όταν μιλάνε για απουσίες στο Μουντομπάσκετ στους ψηλούς, αναφέρονται μόνο στον Κουφό άντε και στον Σχορτσανίτη. Λες και ο Μαυροκεφαλίδης (που θα επιστρέψει το καλοκαίρι αφού γύρισε γερός και δυνατός από την επέμβαση) δεν ήταν απώλεια. Λες και δεν παίζει στον ΠΑΟ αλλά σε καμιά ομάδα της γειτονιάς. Λες και δε θα ήταν διαφορετική η κατάσταση αν ο Μπουρούσης είχε μπακ άπ τον Λουκά.

    Εν τέλει αν θέλει να παίξει ο Κουφός καλώς. Αλλιώς δεν θα τον παρακαλάμε.
    Καλύτερα με Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη, Μπόγρη (προχθές 20 πόντους στο Ισπανικό πρωτάθλημα), Μαυροειδή (για 10η φορά θα του πω μπράβο που επέστρεψε και είναι τρίτος σκόρερ της Α1),Βουγιούκα (δεν κάνει καλή χρονιά βέβαια) και το θηρίο τον Αγραβάνη (αν και τεσσάρι βασικά κάνει δουλειές πενταριού λόγω σωματοδομής) και όποιος άλλος δηλώσει στρατιώτης.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, YΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ HOOPFELLAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ πως τους βλέπεις (αν το βλέπεις) τους Νικς με την Ουάσινγκτον?. Στη τρίτη περίοδο είναι

      Διαγραφή
    2. Χάλια.. Πολύ κακή συμπεριφορά ο Άντονι στα νταμπλ-τιμς. Ο Ουόλ είναι το επόμενο PG του Σιζέφσκι στην εθνική ομάδα..

      Διαγραφή
    3. Χρόνια πολλά. Όντως ο Κατσικάρης δείχνει πιο διαλλακτικός στο θέμα Κουφού. Για τον Θανάση δε θα είναι εύκολο καθώς είμαστε υπερπλήρεις στη θέση του με παίδιά με πολλές παραστάσεις. Όμως θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση ως defensive specialist.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα είμαι on line για καμιά ώρα, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μετά τον Μπρούερ τώρα πήραν και τον Τζος Σμιθ οι Ρόκετς. Επομένως μετά το '3' χάνεται χρόνος και στο '4' για τον Παπανικολάου.

    Νομίζω ότι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στους πρώτους 20 αγώνες όταν είχε χρόνο, εμπιστοσύνη και έπαιξε και αρκετά καλά (πολλοί σοβαροί σχολιαστές τον είχαν στους τοπ 5-6 ρούκι), αλλά η αστοχία του τον πρόδωσε και δεν μπόρεσε να γίνει απαραίτητος.

    Έχει πάντως 'βαρύ' συμβόλαιο. Ήδη ακούγεται ότι, για να βρουν χόρο στο σάλαρι καπ, οι Ρόκετς ουσιαστικά προσφέρουν (έναντι πικ και όχι παιχτών, δηλ. σχεδόν τζάμπα) οποιονδήποτε μη-βασικό, πλην του Παπ. Απαραίτητο να γίνει πιο 'οικονομικός' στον λιγότερο χρόνο που θα βρίσκει από εδώ και πέρα φέτος και να πεισμώσει για του χρόνου.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρόκετς κοιτάζουν ψηλά. Όταν έχεις βλέψεις τίτλου μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν αφήνεις έναν παίκτη σαν τον Σμιθ στο "4".. Τον υπολογίζουν πάντως τον Παπ, αυτό ερίναι δεδομένο.

      Διαγραφή
  28. xronia polla se olous tous panathinaikous. merry xmas!
    xo13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φοβερό 360 lay up του Γουόλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμ Χρόνια πολλά!πιστεύω ότι όπως είναι τώρα οι 2 αιώνιοι δύσκολα θα πάρει κάτι ο Παναθηναϊκός στο σεφ...Χρόνια πολλά σε όλους!Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερες,χρονια καλα να ευχηθω σε ολα τα παιδια και καλα κουραγια...

    Υ.Γ Οσοι την ακουσαν με το φευγα του σμιθ στους πιστονς ας ειναι ετιμοι και για ενα ακομα φευγιο παιχτη με ανταλλαγη...Τωρα μπραντον θα το λενε γκρεγκ θα το λενε δεν ειμαι σιγουρος.
    Υ.Γ 1 Loose more for okafor οι νικς...εχει βαθος αυτο το ντραφτ πολυ ακολουθουν την ομαδα του big apple.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Άκη.. Θέλουν ολική αλλαγή οι Πίστονς. Φαίνεται ότι με τον Τζένινγκς δε μπορούν να νικήσουν.

      Διαγραφή
    2. Kαλημερα δημητρη χρονια καλα ευχομαι,ο τζεννιγκς δεν το μονο προβλημα το προβλημα(oπως ο smith) ειναι η συνηπαρξη των Drummonroe στο παρκε που ισοδυναμει με τραγικο tranzisition defense....Εαν οι πιστονς ερθουν σε συμφωνια με το μονρο και τον ατζεντη του αυτο θα ισοδυναμει στο σαλάρι καπ αρκετα+ οτι με το max του ντραμοντ σε 1,5 χρονο οι πιστονς θα εχουν περιπου 30 μυρια λογαριασμο για 2 παιχτες και με τα 5,4 του σμιθ για μια πενταετια το πραμα θα παει κατα διαολου...
      Eαν η οκλαχομα δεν θελει να πληρωσει το φορο πολυτελειας με το συμβολαιο του ρετζι τζακσον θα ειταν ιδανικος ο μονρο στην οκλαχομα μιας και ο περκινς φευγει το καλοκαιρι και ο ρετζι τζακσον στο ομπερν χιλς....λουκουμι σου λεω

      Διαγραφή
    3. Θα χτίσουν πάνω στον Ντράμοντ αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν παίκτες στην αγορά που έχω σκεφτεί, με το λεγόμενο Detroit basketball DNA..

      Διαγραφή
    4. Ειναι πολυ κρισιμο αυτο το καλοκαιρι δημητρη,το ιδανικο θα ειταν να φυγει ο μονρο και να ερθει ενα κανονικο στρετς 4 οπως ο ελευθεροι millsap και Draymond Green,στο ντραφτ οι πιστονς θα εχουν τοπ-5 επιλογη με το Stanley Johnson να μιαζει τελειος,ο τυπος ειναι τρομερος αμυντικος βγαζει ενεργεια ενω δεν εχει κακο μηχανησμο στο σουτ,τελος εαν ο Kyle Singler βρει καλη προσφορα και δεν ματσαρουν οι π[ιστονς το παιδι απ το clemson ο KJ McDaniels θα ειταν ιδανικος αντικατστατης, δυδιμο στο 3 Johnson- McDaniels θα βελτιωνε παρα πολυ την αμυνα των πιστονς.

      Διαγραφή
    5. Σωστά. Κατ'αρχήν θα πρέπει να κάνουν την επίθεση τους πιο λειτουργική. Η αποτελεσματικότητα του Ντράμοντ στις post up καταστάσεις είναι χαμηλή καθώς είναι επιρρεπής στο λάθος με ακατάλληλο spacing γύρω του. O Mακντάνιελς που ανέφερες είναι πολύ καλή περίπτωση (defensive stoper-athleticism) για το φτερό, έχει το DNA που σου έγραψα πιο πάνω. Επίσης προτιμώ PGs τύπου Κόνλεη-Λόουρι από τον Τζένινγκς.. Το performance του στην άμυνα είναι κακό και αυτό δεν αντιπροσωπεύει το προφίλ ενός ηγέτη σε αυτή ειδικά τη πόλη. Θα έχουμε εξελίξεις μέχρι το deadline..

      Διαγραφή
  32. Ο Ουέηντ έδωσε ένα καλό μάθημα εχθές σε Λεμπρόν-Καβς. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε πλήρως.. Σούπερ και ο Ντενγκ, παραδοσιακά από τους αντιπάλους που δυσκολεύουν τον Τζέημς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζιμ. Μεγάλο πρόβλημα στο ζωγραφιστό η Χιτ. Ειδικά τώρα χωρίς Βαρεχάο θα πονέσουν. Θέλουν παίκτη.

      Thanos

      Διαγραφή
    2. ΄Σκέψου να έπαιζε και ο Μπος

      Διαγραφή
    3. 44-28 οι πόντοι στο ζωγραφιστό..

      Διαγραφή
  33. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Καλή χρονιά με υγεία και δύμαμη για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 σ αγαπώ, γύρνα πίσω!!!

      Διαγραφή
    2. 77 Χρόνια πολλά φίλε, με υγεία. Σε περιμένουμε..

      Διαγραφή
    3. χρονια πολλα σε ολους.....77 κοψε την πλακα και γυρνα.....stonerook

      Διαγραφή
    4. Και απο μενα χρονια πολλα και καλα Τζιμαρα,77,stonerook και σε ολα τα παιδια που διαβαζουν και γραφουν στο μπλογκ

      WILKINS

      Διαγραφή
  34. Jim χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Όσον καιρό έβλεπα τον Κεβιν Λοβ στους Μινεσότα έκανε χαλαρά double-double με μεγάλο αριθμό ριμπαούντ. Φέτος άμα δεις δεν μπορεί να σταυρώσει ριμπαούντ. Ειδικά εχθές, που έλειπε και ο Βαρεχάο πήρε μόνο 5.
    Μήπως τελικά είναι υπερτιμημένος?
    Τώρα για τους Dallas τι βλέπεις με την προσθήκη του Ρόντο? Μήπως του ταίριαζε τελικά ομάδα της Ανατολής?
    Για το Σαββατιάτικο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού Παναθηναικού νομίζω ότι ο Ολυμπιακός καίγεται πολύ για αυτό το παιχνίδι. Ο Παο δεν νομίζω να το χτυπήσει 100%, είναι και λίγο ντεφορμέ αυτή την περίοδο.
    ΄΄Εχεις ακούσει αν θα αλλάξουμε τον Ράιτ? Αν τον κρατήσει θα δώσει ευκαιρίες σε Διαμαντάκο, αφολυ όλο και κάποιοι τραυματισμοί θα προκύψουν. Αν τον αλλάξει με κάτι ποιοτικότερο, σημαίνει ότι πάει για να χτυπήσει 3αδα στο τοπ-16

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @koth

      Χρόνια πολλά φιλαράκι, υγεία να έχουμε.. Εντάξει, 10.3 ριμπ. έχει φέτος ανά παιχνίδι ο Λοβ, δεν είναι λίγα. Απλά δεν είναι ο ωμός παίκτης ρακέτας. Έναν τέτοιον θέλει δίπλα του για να καλύψει και τις δικές του αδυναμίες. Έναν rim protector. Εχθές π.χ. έπαιξε αρκετά και στο "5". Το Ντάλας θέλει μια προσθήκη στον πάγκο. Θεωρώ ότι είναι η μόνη ομάδα που ματσάρει τόσο καλά με τους Σπερς, το έχω ξαναγράψει.. Θα πόνταρα ότι δε τους θέλει ο Ποπ με τίποτα.. Τριάδα έτσι και αλλιώς θα χτυπήσει ο ΠΑΟ. Με ή χωρίς Ράητ.

      Διαγραφή