Athlenda

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

SAINT GEORGE'S DAY..


Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, το Hoopfellas καταπιάνεται με «Δράκους».. Τον «Δράκο» που δε μπόρεσε να υποτάξει ο Παναθηναϊκός και τον «Δράκο» που κρύβει το παιχνίδι του φέτος.. Με τον δικό του St. George μπροστάρη, ο Ολυμπιακός πηγαίνει σήμερα να λογχίσει έναν άλλον «Δράκο»  στη μάχη της χρονιάς..




ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ..


..τα σινεμά κλειστά. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά παραδόθηκε στη δυνατή δόση ρεαλισμού που του έδωσε το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Μιας σπουδαίας ομάδας η οποία ποιοτικά υπερέχει κατά τη γνώμη μου απέναντι σε κάθε αντίπαλο αλλά θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ τις ημέρες που μένουν για να κεφαλαιοποιήσει αυτήν της την υπεροχή φτάνοντας στο άγιο δισκοπότηρο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.


Για τον Παναθηναϊκό θα κάνουμε σύντομα ένα απολογισμό στη διοργάνωση, όμως σε πρώτη φάση νιώθω την ανάγκη να πω δύο πράγματα. Αποτελεί επιτυχία το ότι, την πρώτη χρονιά ενός απαιτητικού πρότζεκτ (του οποίου βέβαια η ακριβής εκτέλεση την οποία δεν έχουμε δεί, επέβαλλε στην ομάδα βαθύτερες τομές και μεγαλύτερο κόστος σε επίπεδο στόχων) έφτασε μέχρι τους «8». Να είστε σίγουροι ότι δε μπορούν να το κάνουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη αυτό. Παραμονή στο κορυφαίο επίπεδο ανεβάζοντας σε πρώτο ρόλο αθλητές με μικρή ή  μηδαμινή εμπειρία σε αυτό. Η νίκη μάλιστα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ έφτιαξε μια πολύ ωραία ανάμνηση για τους οπαδούς της ομάδας και εξασφάλισε (μαζί με την «στο όριο» προσπάθεια περίπου 25’ εχθές) το χειροκρότημα στο τέλος της σειράς. Είναι δεδομένο ότι με βάση το φετινό του performance καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός έφτασε το ταβάνι του σαν ομάδα. Δεν έδειξε στο δεύτερο μισό της σεζόν σε καμία περίπτωση ότι αποτελεί F4 Material και περισσότερο συντηρούταν στις συζητήσεις γιατί και οι υπόλοιποι θεωρητικοί διεκδικητές δεν είχαν –για διαφορετικούς λόγους- παρουσιάσει πειστικά δείγματα. Εκεί είναι η περίοδος που περιμένεις το «μαύρο άλογο» που θα βγεί μπροστά. Την ομάδα που θα ρολάρει, θα φορμαριστεί στο κατάλληλο σημείο και θα ανεβάσει το performance της μπαίνοντας με το καλύτερο μομέντουμ στη τελική ευθεία. Ο Παναθηναϊκός είχε θεωρητικά τις προδιαγραφές να είναι αυτή η ομάδα, όμως φάνηκε πολύ πειστικά σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε ότι δε μπορούσε. Όταν οι υπόλοιποι διεκδικητές άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να ξεχωρίζουν (Φενέρ, ΟΣΦΠ), οι «πράσινοι» βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση. Οπότε, μην αμφισβητούμε ότι επικράτησε δικαιοσύνη. Ακόμα και με καλύτερο πλασάρισμα (το οποίο δεν έκανες και δε δικαιούσουν) και ματσάρισμα απέναντι σε πιο συμβατό με το μπάσκετ σου αντίπαλο (Φενέρ π.χ.) το F4  δε θα ήταν πραγματικά κοντά. Το φετινό μπάσκετ σου δεν ήταν για εκεί.. Μια θέση στα playoffs και μια –shooting the lights out- νίκη απέναντι στη ΤΣΣΚΑ ήταν το μάξιμουμ που δικαιούσαι βάσει αυτού που παρουσίασες..


Πάμε και στην άλλη όψη του νομίσματος.. Όσο δεδομένο είναι ότι «ότι με βάση το φετινό του performance καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός έφτασε το ταβάνι του σαν ομάδα» αλλά τόσο (και παραπάνω..) δεδομένο είναι ότι με βάση το ρόστερ τους, το μπάσκετ που παρουσίασαν οι πράσινοι ήταν κάτω των δυνατοτήτων τους. Μη αφήσετε κανέναν να σας πουλήσει το παραμύθι της «φθήνιας και της χαμηλής ποιότητας» που διαγράφει κάθε παραπάνω απαίτηση για καλύτερο μπάσκετ. Εκτός και αν έχετε βέβαια μείνει στις εποχές των 20-25 εκατομμυρίων.. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά γεμάτο για να παρουσιάσει πολύ καλύτερο μπάσκετ από αυτή τη μετριότητα που είδαμε τους τελευταίους μήνες. Και μέσα από το καλό μπάσκετ θα ερχόταν και η «ώθηση» που αναζητά μια ομάδα αυτού του στάτους για να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση σε επίπεδο στόχων. Αυτό δεν έγινε λόγω της πολύ κακής διαχείρισης του έμψυχου υλικού που σταδιακά προκάλεσε νευρικότητα εντός της ομάδας μιας και ήταν φανερό ότι οι παίκτες εξυπηρετούσαν το σύστημα και όχι το σύστημα τους παίκτες. Ένα «σύστημα» (αγωνιστικό πλαίσιο καλύτερα..) που απείχε από το πολυπόθητο winning basketball που κατοικούσε τόσα χρόνια στο ΟΑΚΑ και μοίραζε σε πολλούς αθλητές αναρμόδιους, μακριά από τις δεξιότητες τους ρόλους.


Απογοητεύτηκα πλήρως από τον κόουτς Ιβάνοβιτς στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ. Θα το επαναλάβω, για όσους δε διαβάζουν τη σελίδα καθημερινά, όχι σε επίπεδο αποτελέσματος αλλά σε επίπεδο ιδεών, προσαρμογών, αγωνιστικού πλάνου και διορατικότητας για την πρόληψη καταστάσεων. Θεωρώ ότι έπιασε πάτο. Ακόμα και στο τρίτο ματς που η ομάδα με ένα εκπληκτικό κρεσέντο από την περιφέρεια και ωθούμενη από το ένστικτο της επιβίωσης, τη μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο, πήρε τη νίκη..Μια σπουδαία νίκη.


Του πήρε περίπου 90 αγωνιστικά λεπτά για να κατανοήσει ότι η pick & roll based-offense της ΤΣΣΚΑ έπινε το αίμα της ομάδας του όσο ο Μπατίστα βρισκόταν στο παρκέ, χτυπώντας κυνικά πάνω του.


Έφτασε στο 4ο ματς, με τον Κιριλένκο στα όρια του νταμπλ-νταμπλ στο ημίχρονο, για να δοκιμάσει την «προσαρμογή» την οποία η φτωχή μας σελίδα είχε παραθέσει ως βασικό πλάνο μάχης. Τρείς ψηλοί και ο Γκιστ στο «3» για να ματσάρει τη παρουσία του «αρπακτικού» που λέγεται Κιριλένκο. Το χιούμορ του με τον Γιάνκοβιτς πάνω στον Ρώσο με την εκπληκτική κίνηση μακριά από τη μπάλα δε το κατάλαβε κανείς.. Θεωρώ ότι εξέθεσε τον ίδιο του παίκτη.

Το ξέρω είμαι αυστηρός αλλά θα συνεχίσω.. Γνωρίζοντας τον Λαουάλ και αυτά, τα συγκεκριμένα πράγματα που φέρνει στο τραπέζι, θα έλεγα ότι ήταν ο παίκτης που έπρεπε να κάνει το βήμα μπροστά (σε χρόνο συμμετοχής) αναλογικά με το στυλ του αντιπάλου σε αυτή τη σειρά. Παίκτες σαν τον Νιγηριανό είναι σούπερ απαραίτητοι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός απέναντι σε έναν αντίπαλο με το μέγεθος και το aggressiveness στο ζωγραφιστό όπως η ΤΣΣΚΑ. Δεν έχω διασταυρώσει αν το θέμα ήταν πειθαρχικό ή όχι ακόμα. Όμως είναι γεγονός ότι και πριν συμβεί το οτιδήποτε, ο Λαουάλ δε βρισκόταν στα πλάνα του Ντούσκο. Σαφώς (και σας το είπα από την αρχή) δεν ήταν επιλογή του. Τέτοιοι ψηλοί δεν «υπάρχουν» στο μπάσκετ του, δε τους βλέπει καν..  Έχει κανείς αμφιβολία ότι ο Χάινς π.χ. θα έπαιζε 5λεπτα στο φετινό ΠΑΟ?


Η διαχείριση του backcourt έχει ταβανιάσει το performance της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ, παρ’όλο που υπάρχει βάθος και ένα καλό επίπεδο ποιότητας. Το καλοκαίρι είχαμε χαράξει εδώ μέσα ένα ξεκάθαρο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα είναι η συγκεκριμένη γραμμή πιο λειτουργική. Η ομάδα έπρεπε να προστατέψει τον Διαμαντίδη βάζοντας τον να παίζει στο «2» μαζί με τον Νέλσον ως «1» (αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά στη βάση ότι ο ένας καλύπτει τις αδυναμίες του άλλου) και όχι τον έναν πίσω από τον άλλον. Όπως έκανε άψογα ο Πεδουλάκης (με λιγότερο βάθος) στη θητεία του. Off-guards όπως ο Σλότερ και ο Μπλούμς δεν ήταν λειτουργικοί σε αυτό το πλαίσιο, με την παρουσία του Παππά. Ένας Pick & roll-δημιουργός χρειαζόταν που θα «τρέχει» την επίθεση της ομάδας (εν απουσία του αρχηγού) στο μισό γήπεδο. Το να βλέπω τον Διαμαντίδη να πιέζει (θα πέσει κεραυνός να μας κάψει..) τη μπάλα στα ¾ σπαταλώντας ανάσες είναι θέαμα αποκρουστικό..


Ο Νίκος Παππάς έβαλε με καρφιά την ταμπέλα «ασυμβίβαστος» πάνω από το στάτους του. Κατέθεσε ότι είχε στα δύο ματς του ΟΑΚΑ και ειδικά εχθές η προσπάθεια του στην άμυνα ήταν εντυπωσιακή. Μου έβγαζε «άνθρωπο» διατεθειμένο να πεθάνει στο παρκέ. Μπράβο στο παιδί που λόγω των πολλών SGs στο ρόστερ έχασε λεπτά αλλά πλέον κέρδισε με την αξία του την σκυτάλη του επόμενου leader. Ενός διαφορετικού leader από τον προηγούμενο. Μπράβο στο παιδί που κέρδισε και ένα νέο συμβόλαιο. Και είχε πολύ υπομονή μέσα στη σεζόν για να βγεί στον αφρό. Συνέχεια θέλει πλέον..


Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε ένα εμφατικό “outcoach” στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Έλληνας κόουτς έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Τίποτα δε χαρίζεται.. Του άξιζε το χειροκρότημα και η αναγνώριση που έλαβε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του είναι στη κορυφή της λίστας για τον επόμενο ευρωπαίο προπονητή που θα κάνει το μεγάλο ταξίδι περνώντας τον Ατλαντικό.. Πρώτα όμως έχει να τελειώσει τη «δουλειά» στην Ευρώπη αποτάσσοντας το μαύρο σύννεφο των F4 πάνω από το κεφάλι της «αρκούδας»..

Η χρονιά συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ο μεγάλος στόχος του πρωταθλήματος. Γιατί φέτος, με αυτά τα παιδιά επαναλαμβάνω σε πρώτο ρόλο, είναι πραγματικά μεγάλος. Όσο απογοητευμένος να είμαι από το μέχρι στιγμής performance του κόουτς Ιβάνοβιτς, θα μείνω σταθερός σε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε, τουλάχιστον η κοινότητα μας ή μέρος αυτής, το καλοκαίρι. Περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν, κάνουμε ταμείο της πρώτης χρονιάς, αξιολογούμε τα δεδομένα και τότε κρίνουμε.





Το σχόλιο του κόουτς «Πίτι» Ουρτάδο για το τρίτο ματς της μεγάλης σειράς μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού..

«Τα κλειδιά ενός τεράστιου παιχνιδιού:

1.) Οι παίχτες της Μπαρτσελόνα ασχολήθηκαν και επηρεάστηκαν πολύ από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Ξέρεις εκ των προτέρων ότι όταν βρίσκεσαι στον Πειραιά, πρέπει να συγκεντρωθείς απόλυτα στο παιχνίδι και όχι σε άλλους παράγοντες.

2.) Πρίντεζης.. Ειλικρινώ αγαπώ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Δε χρειάζεται τη μπάλα (για να είναι επικίνδυνος), παίζει για τους συμπαίκτες του, εκτέλεση μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, υψηλά ποσοστά. Πολύ συγκεντρωμένος στις ανάγκες της ομάδας.

3.) Πολύ μοναξιά για τον Ναβάρο. Είναι ένας σκληρός πνευματικά παίκτης αλλά κανένας συμπαίκτης του δε τον ακολούθησε.

4.) H μαλθακότητα των ψηλών του Πασκουάλ. Δε χρησιμοποίησαν σωστά το κορμί τους και άφησαν πολλά rolls των Ντάνστον-Χάντερ να καταλήξουν στο καλάθι (μάλιστα και με φάουλ). Λάμπε και Τόμας, όπως και ο Ντόλεμαν, υπήρξαν σοφτ στο ξεκίνημα του αγώνα.


5.) Ο Σπανούλης είχε χειρότερα ποσοστά σε σχέση με το 2ο ματς. Ο Σατοράνσκι τον κυνήγησε και έμεινε στη πλάτη του στα κάθετα σκρινς και τις hand off συνεργασίες. Οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα δε βγήκαν πολύ έξω με τον Σατοράνσκι κολλημένο  πίσω από τον Έλληνα γκαρντ.

6.) Η pick & roll άμυνα της 4ης περιόδου. Οι ερυθρόλευκοι ψηλοί έκαναν Long Flash και γενικά οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολύ ενέργεια στα αμυντικά rotations. Η Μπαρτσελόνα σχεδόν δε πέτυχε καλάθι. Καταπληκτικό..

7.) Πέτγουεη, Ντάνστον και Χάντερ (προσέθεσαν 23 πόντους). Έτοιμοι να παίξουν για και να βοηθήσουν την ομάδα.

8.) Το 2ο φάουλ του Σατοράνσκι και το τρίτο  του Τόμιτς ήρθαν πολύ νωρίς για τη Μπαρτσελόνα.

9.) Ο Όλεσον είχε 2 ελεύθερα τρίποντα για να κερδίσει το ματς. Δεν είναι σε καλή κατάσταση (λόγω του τραυματισμού του) όμως προσέξτε στο 4ο ματς. Είναι το κλειδί για τη Μπαρτσελόνα καθώς μπορεί να αποδώσει σπουδαία σε επίθεση και άμυνα..»

Δύο κουβέντες και από εμένα τώρα..


Η ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό και είναι σήμερα το βράδυ. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Το περιμέναμε όλη τη χρονιά (τους ερυθρόλευκους σε μια τέτοια κατάσταση-θέση βολής) όπου η σελίδα αξιολογούσε ψηλά στα δικά της Rankings την ομάδα του Πειραιά. Νομίζω διαβάσαμε τη σειρά πολύ καλά από την αρχή. Ακόμα καλύτερα το έκανε το ερυθρόλευκο coaching staff φυσικά. Ο Ολυμπιακός παίρνει τρομερή ενέργεια από την άμυνα του, λες και κάθε άστοχο σουτ ή αποτυχημένη γενικά επίθεση του αντιπάλου, κάνει loading στο ερυθρόλευκο ντεπόζιτο και «σπρώχνει» την ομάδα στην επίθεση.


Το αμυντικό αποτέλεσμα της 4ης περιόδου στο τρίτο ματς είναι αντιπροσωπευτικό του τι παράγει αυτή η Mean Machine που λέγεται «άμυνα του Ολυμπιακού». Και εάν δεν είναι –το ξαναγράφω- ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αυτό το σύγχρονο αθλητικό κράμα Νταλί και Γκαντί που κινείται ακόμα και σήμερα στα όρια μεταξύ υπερεαλισμού και παράνοιας η οποία πηγάζει από τη φοβερή εμπιστοσύνη στα χέρια του, το κάστρο της Μπαρτσελόνα θα είχε πέσει. Μετά το πρώτο ματς ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει απενεργοποιώντας τα base line cuts των φόργουορντς του Πασκουάλ με τον τελευταίο παίκτη (φόργουορντ) να κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ελληνική ομάδα παρουσιάζει πολύ έτοιμα πόδια για να ανταποκριθεί στα αμυντικά rotations και μια σπουδαία ικανότητα να κατευθύνει τη μπάλα αφήνοντας στοχευμένα ανοιχτές πάσες στην inside-out επίθεση των Καταλανών. Λατρεύω την άμυνα θέσης του Ολυμπιακού. Τον τρόπο που κερδίζει εκατοστά στο παρκέ και σπρώχνει έξω από τη ρακέτα του τα μεγάλα κορμιά της Μπαρτσελόνα. Κάποτε στο.. Λονδίνο μια ομάδα έπιασε το απόλυτο σε αυτό το κομμάτι παίζοντας σεμιναριακή άμυνα θέσης με παίκτες όπως ο Άντιτς, ο Πάουελ και ο Χάινς κάνοντας τους αντιπάλους να φαίνονται αδύναμοι στις διεκδικήσεις.. Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να βρεί λύσεις απέναντι στη πολύ ενεργητική hedge out άμυνα του Σφαιρόπουλου στο pick & roll αλλά από ένα σημείο και μετά γίνεται προβλέψιμη με τον Ναβάρο (κύριος δημιουργός στο προηγούμενο ματς) να διώχνει τη μπάλα σε πρώτο χρόνο με σκαστή πάσα στον ψηλό ο οποίος , με κλειδωμένη τη base line αναγκάζεται να κοιτάζει τα φτερά στη περίμετρο συνεχώς. Και η close out άμυνα της ελληνικής ομάδες είναι (πιστέψτε με) αρκετά καλή για να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις..


Ειδική μνεία στον St. George του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη. Πριν τα playoffs το Hoopfellas τον χαρακτήρισε ως παίκτη-κλειδί για τη σειρά. Βασικά δεν έβλεπα ποιος μπορεί να τον ματσάρει από το ρόστερ του Πασκουάλ. Ο Πρίντεζης στις δύο νίκες του Ολυμπιακού –σε δύο από τα κομβικότερα παιχνίδια της σεζόν- παίζει ως ο «καλύτερος φόργουορντ της Ευρώπης». 20.5 PTS (13/15 2PT-4/10 3PT) 6.5 REB σε 27’ με εκπληκτικό effort στην άμυνα και αποφασιστικότητα να κρατήσει στη πλάτη του κάθε αντίπαλο για να κερδίσει η ομάδα του τις διεκδικούμενες μπάλες στη ρακέτα της. Ο Πρίντεζης έχει περάσει σε αυτά τα ματς σε πρώτο ρόλο, δεν είναι ο «υπαρχηγός». Απλά η φιλοσοφία του σαν άνθρωπος και το αγωνιστικό του στυλ του δίνουν κατευθείαν τον ρόλο του τέλειου supporter. Ουσιαστικά όμως όποτε στράφηκε, σε κάθε δύσκολη, σε αυτόν η ομάδα κεφαλαιοποίησε.. Ο Πρίντεζης είναι γεμάτος δηλητήριο, σκοτώνει και πάλι σε τοπ-επίπεδο και στα ματς που θέλουν κότσια και το ίδιο πρέπει να κάνει και σήμερα για να στείλει την ομάδα του σε ένα ακόμα F4. Mε την ασπίδα και το κοντάρι στο χέρι..


Φυσικά αναμένεται μάχη και σήμερα. Η Μπαρτσελόνα και ειδικά ο σπουδαίος Τσάβι Πασκουάλ δεν παραδίδονται εύκολα. Όπως είπε και ο «Πίτι» θέλει πολύ προσοχή ο Όλεσον, που θα είναι πιθανόν πιο έτοιμος και πεισμωμένος από τα δύο άστοχα σουτ στο τέλος του τρίτου ματς. Είναι ο πιο κομπλέ παίκτης αυτής της ομάδας με βάση την ποιότητα του και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ βγάζει και μια σκληράδα που λείπει από την ομάδα. Επίσης, είναι σύνηθες φαινόμενο η Μπαρτσελόνα να στρέφεται στον Τόμιτς σε τέτοιου τύπου ματς-τελικούς. Και αυτός στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί τον καλύτερο της παίκτη.. Θέλει προσοχή και πολύ υπομονή το 4ο ματς. Τίποτα δε θα έρθει γρήγορα ή εύκολα. Ελπίζω όμως το βράδυ να πανηγυρίσουμε την επιστροφή του Ολυμπιακού στα F4..



219 σχόλια:

  1. Ξεκινώ με μια εκτίμηση: όσο κι αν είναι γνωστό πως ο Ιβάνοβιτς θεωρεί σχεδόν διακοσμητικούς τους ευκίνητους ψηλούς, πιθανότατα ο αποκλεισμός Λαγουάλ έχει να κάνει με εξωαγωνιστικό θέμα. Γιατί ακόμη κι ο Τζούλιαν Ράιτ στον 1ο γύρο είχε ρόλο στο ροτέισιον για 4-5 λεπτά. Ο Νιγηριανός όχι…
    Πέρα από το συναισθηματικό σκέλος (ο αποχαιρετισμός χθες βράδυ συνιστά απόδειξη πως αυτή η ομάδα θα είναι παρούσα στο τοπ επίπεδο για χρόνια: legacy), θα πάρω 100% την άλλη όψη του νομίσματος, που λες. Με ευθύνη σαφέστατα του προπονητή, έφτασε ο Παναθηναϊκός να μην παίρνει τίποτα – όχι μόνο στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ, και πολύ νωρίτερα – από παίκτες «παιγμένους» στην Ευρωλίγκα. Ίσως όχι σε επίπεδο ΦΦ, αλλά όχι και πολύ παρακάτω. Απ’ τον Νέλσον ελάχιστα, απ’ τον Λαγουάλ μηδέν. Όπως επίσης δεν έχει λογική να καρπώνεσαι τα πρόσκαιρα (και σποραδικά πια) οφέλη του Μπλουμς εις βάρος της προόδου του Μποχωρίδη ή του Χαραλαμπόπουλου. Γιατί σε μια καλύτερη κατανομή ρόλων ο Λαγουάλ (που είναι πια 2 μήνες στην ομάδα) θα μπορούσε αντί για διακοσμητικός να είναι το βασικό αμυντικό «5» που τόσο έλειψε, ο Νέλσον ν’ ανοίγει το γήπεδο – ο μόνος τρόπος, όπως αποδείχτηκε, για σκορ απέναντι στα… δέντρα των Ρώσων – κι ο Μπατίστα να επιστρέψει σ’ ένα πράγμα που είναι πραγματικά καλός: σέντερ των 10-15 λεπτών για γρήγορους πόντους απ’ το ποστ… Είχα την προσδοκία πως μετά την πρόκριση στους «8» ο Ιβάνοβιτς, απαλλαγμένος πια απ’ τον βραχνά του μίνιμουμ αποτελέσματος, θα εξαργύρωνε την εμπειρία του από σειρές πλέι οφς (9η φορά). Φευ… Ήταν εξίσου κακός όσο σ’ όλο τον 2ο γύρο. Και η διασταύρωση ακόμη με την ΤΣΣΚΑ (την οποία, ομολογώ, δεν πίστευα πολύ, αλλά ο παράγων Κιριλένκο, ενταγμένος πλήρως πια, είναι τεράστια υπόθεση) είναι δική του γκάφα, προϊόν αδυναμίας διαχείρισης τόσων και τόσων αγώνων που χάθηκαν βλακωδώς (Κάουνας, Άλμπα, Βελιγράδι). Πιθανότατα κι απ’ τη Φενέρ θα είχε αποκλειστεί βέβαια, αλλά οι πιθανότητές του θα ήταν ασφαλώς καλύτερες… Μεγαλύτερη αποτυχία του Ντούσκο, ωστόσο, είναι άλλη: ελάχιστα προχώρησε η επιχείρηση «απογαλακτισμός απ’ τον Μήτσο». Ο οποίος μεγάλωσε άλλον έναν χρόνο, πήγε 35, κι όταν λείπει πιάνει τρικυμία… Κρίμα, γιατί φτάνει πια πολύ κοντά το τέλος αυτού του υπερπαίκτη. Η ομάδα δεν ήταν τόσο κακή φέτος σε στελέχωση.
    Προσωπικά περίμενα πως ο Ολυμπιακός θα έχανε το 3ο ματς (κυρίως γιατί εκτιμώ πολύ τον Πασκουάλ, που επανειλημμένα έχει γυρίσει σειρές). Το ότι πήγε στο 2-1 ακόμη κι όταν κάποιοι παίκτες του φοβήθηκαν τη νίκη είναι οιωνός. Η Μπάρτσα έφτασε προχθές ένα (ελεύθερο) σουτ του Όλεσον μακριά απ’ το μπρέικ. Θα είναι έκπληξη αν ξαναφτάσει τόσο κοντά απόψε.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Τζίμ...

    Ότι είχαμε να δούμε από δαύτονα το είδαμε... Δε στρίβει ο Ντούσκο, πάει και τελείωσε, εμμονές με παίκτες πάρτι στη ρακέτα (και, εννοείται) η τσεσεκα, εμπλοκή στις αλλαγές και τα ταιμ αουτ, παρωχημένο μπάσκετ με παράλληλο φιγκιουρεητ στο τρίποντο και προβλέψιμο ποστ. Ο δε Γκιστ, μια φάση χθες μετά από 4 αγώνες πλαγιοκόπησε κατά μέτωπο χωρίς τη μπάλλα, τον είδε ο Μήτσος και κλασσικά εκκωφαντικό κάρφωμα... πραγματικά παραφωνία στη "μαεστρικά σχεδιασμένη" επίθεση του Ντούσκο όλη τη χρονιά που πρέπει να παίζει αυστηρά ποστ με βαρύτερους αντιπάλους ή να ξεκινάει με την ελλειπή του ντρίπλα απ'το τρίποντο... Όαση ο απρόβλεπτος και ταλαντούχος Παππάς που θάφτηκε τη μισή χρονιά για να παίζει το "πουλέν" του ο λίγος Σλόττερ.
    Ιβάνοβιτς αουτ Λαβάλ ιν, Αλβέρτης&Μανωλόπουλος άμεσα να επιστρέψει λίγο απτο παλιό τακτικό ντιενεη ενόψη της μάχης στο οακα για το πλεονέκτημα έδρας:
    καμουφλάρισμα του ΔΔ αμυντικά ως "λίμπερο" στις βολές και όχι να τον εξοντώνουμε στα ξέφωτα να μαρκάρει γκαζιάρηδες τύπου Χουέρτας, Ρενφρόε, Ντεκολό και οσονούπω Σπανούλης (και λίγο παραπάνω Μποχώ 2μετρος πλαιημεηκερ με τίμιο σουτ&ντραιβ, έμπνευση θέλει και τόνωση ψυχολογίας άγνωστα πράματα για τον Ιβάνοβιτς- σ.σ.διάβασε συνέντευξη "τρελλού" Γκαγκαλούδη τον έδωσε απροκάλυπτα και για την εικόνα και για το μη "δέσιμο", διάβασε και συνέντευξη "κοντρολαρισμένου" Τσαρτσαρή τον έδωσε συγκεκαλυμμένα για την ανισορροπία που παρουσιάζει η ομάδα), αλλαγές στα μαρκαρίσματα με αποτέλεσματική άμυνα ψηλά και χαμηλά με στάρτερς Γκιστ Λαβάλ Νελσον Παππά και Μήτσο "λίμπερο" και η συνεπακόλουθη διασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ κιεπιτελούς ένα πιο αποτελεσματικό πικ εν ρολ στην επίθεση που θα τελειώνει με το πατροπαράδοτο αλλευ ουπ κάρφωμα, λίγο παραπάνω κάθετο μπάσκετ πέραν των μπασιμάτων που μόνο ο Παππάς μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία, κιας παίξει ο Μπατίστα σε ρόλο Σόφο 15 καθαρά λεπτά σε 5λεπτα αυστηρά ώστε να μην προλαβαίνει να "κρεμάσει" απτην κούραση εαυτόν και ομάδα...
    για να ματσάρουμε τον σκληροτράχηλο φετινό Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου που διαθέτει παίκτες "πουλιά", αθλητικούς&αλτικούς δλδ.

    Και απ΄το καλοκαίρι ο όποιος Πρίφτης, Σάρας, νέος, φέρελπις, "πεινασμένος", ανοικτόμυαλος και με διάθεση να εξελίσσεται.

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι να περασει ο Ολυμπιακος, και μαζι με Ρεαλ ή Εφες (Μπουρουσης ή Περπερογλου), Φενερ (Ζησης) και ΤΣΣΚΑ (Ιτουδης) να δουμε ενα ελληνικο F4.

    Η ελληνικη σχολη διακαιωνεται και για το λογο αυτο πιστευω οτι ο Παναθηναικος πρεπει να κοιταξει Ελληνα προπονητη και να αφησει τα πειραματα με ξενους μισθοφορους. Εχουμε το καλυτερο υλικο στην Ευρωπη και συνεχιζουμε να εισαγουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Τον Ιτούδη για βλακώδεις εγωισμούς τον χάσαμε. 3 Χρόνια τώρα δεν το πιστεύω ακόμα ότι κάναμε τέτοιο έγκλημα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον Σπήλιο τον Καραμεσίνη. Ναι σε όλα! Να φύγει ο επικίνδυνος asap μπας και σώσουμε τη χρονιά.
    Green Devil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα είπες όλα για τον παο και τον προπονητή.
    Ας πούμε κάτι και για τους νέους: Διαμαντάκος Παπαγιαννης Λούντζης Χαραλαμπόπουλος πρέπει από του χρόνου να πάνε σε μικρότερη ομάδα να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αν διακριθούν σε αυτό το επίπεδο, τότε να γυρίσουν στον ΠΑΟ. Παππας να μείνει του χρόνου χωρίς Σλοτερ, Γιανκοβιτς δυστυχώς κάνει για δεύτερο τριάρι, όχι για πρώτο βιολί. με δεδομένο ότι και οι υπόλοιποι ξένοι εκτός από Γκιστ είναι μετριότητες, άντε και Μπατιςτα για δεύτερος ψηλός, καταλαβαίνει κανείς ότι πρέπει του χρόνου ο ΠΑΟ να ψάξει για 8-9 παίκτες. Με αλλά λόγια, μάπα το project των νέων αφού πρέπει να ψηθούν άλλου, και τραγική στελέχωση ξένων.
    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένσταση Τζιμ ! Αν ο Τσάβης ε'ιναι σπουδαίος, πρέπει να το δείξει σήμερα

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έιμαι από αυτούς που εχουν υποστηρίξει τον Ιβάνοβιτς απο την αρχή και συνεχίζω να τον υποστηρίζω γιατί θεωρώ το προτζεκτ του φετινού Παναθηναϊκου όχι μόνο χρησιμο και σημαντικό, αλλά αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση του οργανισμού στο μέλλον!!!
    Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός αλλά επιτέλους όλοι θα πρέπει να το καταλάβουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανταγωνιστούμε στο μέλλον τους Ρώσους, τους Τούρκους, τους Ισπανούς (τουλάχιστον τους δυο μεγάλους), ακόμα και τους Γερμανούς που έρχονται, αν δεν στηριχτούμε σε αυτή τη λογική (παραγωγή υπεραξίας και όχι αγορά αυτής με ανάδειξη του εγχώριου υλικού και έξυπνες επιλογές οικονομικών ξένων).
    Ο γάβρος το ξεκινησε νωρίτερα αυτό και είναι πιό μπροστά απο εμάς, φαίνεται αυτό.
    Η κριτική στον Ιβάνοβιτς είναι σωστή. Είναι εμφανές ότι πάσχει στο διάβασμα και δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα το εξυπνο κοουτσάρισμα με αλλαγές και προσαρμογές κατα την διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι μονόχνωτος και κακός στη διαχείρηση του υλικού. Ο Δημήτρης το έγραψε άψογα "οι παίχτες εξυπηρετούσαν το σύστημα και όχι το σύστημα τους παίχτες".
    Αλλά μηπως είναι αυτό που χρειάζεται το προτζεκτ του Παναθηναϊκο; Όχι τι μπορούν να κάνουν οι παίχτες αλλά τι πρέπει να κάνουν.
    Μήπως ένα σύστημα που βασίζεται μόνο στα βασικά (σκληρή ατομική άμυνα, fast transition, figureight, καλό spacing, πόστ παιχνίδι κτλ) και που βασίζει την υπέρβαση μόνο στην ατομική βελτίωση τον παιχτών που έρχεται από την σκληρή προπόνηση, είναι αυτό που χρειάζεται το προτζεκτ της ομάδας;
    Δεν μπορεί να είναι τυχαία η ραγδαία βελτίωση του Παππά, του Γιάνκοβιτς ακόμα και του Χαραλαμπόπουλου.
    Ο Ιβάνοβιτς θα κριθεί οριστικά με το τέλος του πρωταθλήματος. Αν πάρει τον τίτλο, δύσκολά φεύγει.
    Ανεξάρτητα αν μείνει ή φύγει, με μικρές προσθήκες ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος του χρόνου, σε σημείο που μπορεί να μας εκπλήξει. Και αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις βάσεις που έχει βάλει φέτος ο Ιβανοβιτς.

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω διαιτησία στο σεφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλαμε για πραγματικη σφαγη στο Πειραια σημερα .....Προκλητικο τριο τουλαχιστον 8 φασεις που δεν σφυριζει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ φαουλ του Σπανουλη στον Σατορανσκυ και κυριως του Χαντερ στον Τομιτς ...

    La Bomba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΑΡΑΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΟΥΛΑΚΙ 5 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΤΟ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ...

      Διαγραφή
  10. Ω Θεοί της καλαθόσφαιρας!!!
    Τι αγώνας Θεέ μου...αυτό ήταν για τελικός ΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. COJONES,

    ΡΙΣΠΕΚΤ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε τον Πρίντεζη!!!!

    Δεν τον αποθεώναμε χωρίς λόγο 2 -3 αναρτησείς πρίν

    τα ζευγάρια είναι

    CSKA - ΟΣΦΠ

    Fenerbahce-Real

    ??

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι φταινε ρε οι διαιτητες;; Εκεινοι φταινε που ειναι τετοια κοτα ο Τομιτς; Ο,τι θελουμε λεμε; Τη μια εχει πισω του το Σπανουλη κατω απο το καλαθι και τη βγαζει στο τριποντο, την αλλη χανει τις μισες βολες , μετα κανει λαθος πασα, μετα χανει τον παικτη του. Οι διαιτητες φταινε; Στο κατω κατω της γραφης δεν ηξερε η Μπαρτσελονα πως παιζουν οι διαιτητες της Ευρωλιγκας τον Ολυμπιακο; Δεν επρεπε να το εχουν λαβει υποψη στο σχεδιασμο των παιχνιδιων; Ο,τι και να εκαναν οι διαιτητες οταν εχει το ματς στα χερια σου και το χανεις ετσι εισαι λουζερ τελειωμενος. Δεν εχουν θεση σε FF. Xιλιες φορες ο Αγραβανης και ο Πετγουει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ετσι να τους τσουζει τους φλωρους .........δεν υπαρχει ομαδα μπαρτσελονα πρεπει να το διαλυσουν το μαγαζι,ο τομιτς απλα τομιτσακος,τελειωσε και ο ναβαρο......ΑΞΙΑ ο ολυμπιακος .......ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ....με μικροτερο μπατζετ,με ψυχη,με χαρακτηρα ανεξαρτητα τι θα γινει στην μαδριτη.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι οπαδοί του Παναθηναικού που δεν είδαν λάθη στη διαιτησία στο τελικό του 2010 στο ΟΑΚΑ, βλέπουν παντού λάθη υπέρ του Ολυμπιακού.

    Αλλά για όλους εσάς.... Άντε Γεια!!!

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο σημερινός αγώνας ήταν μια διατητική ντροπή.
    Ο Ολυμπιακός έκανε τουλάχιστον 3πλάσια φάουλ από αυτά που σφύριξαν.
    Όχι μόνο έπρεπε να βγει αίμα για να σφυριχτεί φάουλ υπέρ της Μπαρτσελόνα, αλλά ολόκληρος πίδακας. Ο κύριος Χάντερ μπορεί και να έκανε 10 φαουλ με επιείκια.
    Κινητά σκριν μόνο από τη μία πλευρά κλπ
    Βέβαια 3-4 σφυρίγματα τα πήρε και η Μπαρτσελόνα, αλλά ο κύριος Ρήγας και ο κύριος Μπερτομέου καθάρισαν κανονικα΄

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει μπραβο στο Ολυμπιακο ηταν πιο τυχερος και πιο ετοιμος πνευματικα,αλλα καποια σφυριγματα ηταν υπερβολικα.Ενα που εβγαλε ματια ηταν στο 2 δεκαλεπτο το τριποντο του Χουερτας που δεν μετρησε (η διαφορα θα πηγαινε στους 20-26) γιατι λεει εκανε επιθετικο ο Πλαις χαχαχα,φαουλ του κανε ο Πριντεζης οχι ο Πλαις.Θελω να δω ποιον θα σφυριξουνπιο θετικα ΟΣΦΠ η ΤΣΣΚΑ.Μακαρι να θορυβηθει για την επιτυχια του γαυρου ο ΔΓ και να δυναμωσει και εμας του χρονου.Μπραβο στον Ολυμπιακο ,σημερα ηταν και λιγο τυχερος οπως και προχτες.Αλλα το καλυτερο τους παιχνιδι το κανανε στην Ισπανια,εκει ηταν ολοι εκπληκτικοι.

      Διαγραφή
    2. Τα κινητά σκρην ...ειναι ακριβως ιδια με αυτα που εκανε ο μπατιστ επι μια δεκαετια σε ελλαδα και ευρωπη...

      Διαγραφή
    3. ....εύγε, απλά πράγματα για όσους βλέπουν χωρίς παρωπίδες (και ανεξάρτητα με το ότι ήταν ούτως ή άλλως ομαδάρα)

      Διαγραφή
  17. Φιλαράκο zio7 πραγματικά ντρέπομαι για τη σημερινλη διαιτησάι όσο ντρέπομαι και για άλλες διαιτησίες υπέρ Παναθηναικού εις βάρος Ολυμπιακού.
    Εδώ δεν μιλάμε για 1 και 2 φάσεις αλλά έχω χάσει τη μπάλα.
    Αν ήταν ο Τράκης πρόεδρος της Μπάρτσα θα έιχε πάρει την ομ΄δα να φύγει

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε γαμωτο μην ασχολειστε με την διαιτησια.....μια δικια μας ομαδα κερδισε τους υπεροπτες αχωνευτους,θεατρινους ισπανους.....παναθηναικος ειμαι αλλα απο το να βλεπω τις αχωνευτες φατσες του ναβαρο και του τομιτς στη μαδριτη χιλιες φορες να δω τον πριντεζη,το σλουκα και τον μαντζαρη με το σπανουλη.....ΕΛΕΟΣ με τους διαιτητες και τα σφυριγματα......ο ολυμπιακος ηταν καλυτερος και το αξιζε...οι κοτες οι ισπανοι απλα δεν το εχουν σε τετοια ματσακια......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος....Ο Ολυμπιακος φαινοταν πιο καρυδατος για το ματς...
      Συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο απο ενα Παναθηναικο

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟΟΥΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
      ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...
      ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΨΥΧΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕ 2-1...
      ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ...

      ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΡΙΣΠΕΚΤ...

      ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ)...ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. Ποταμι Ζεν Μαστερ?

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑ,

      ΩΡΑΙΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ...ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΜΑΙ...(ΒΛΕΠΕΙΣ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΣΣΔ).

      ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΕΛΙΚΑΝΣ-ΜΑΒΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. ok, καταλαβα
      Ποταμι
      Να'σαι καλα Ζεν

      Διαγραφή
  19. Αυτό είναι το μπάσκετ!! Για αυτό τρώμε τα σωθικά μας όλη τη χρονιά..! Συγκίνηση. Τίποτα άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περιμενω να δω τον de Colo στο f4. Κατι μου λεει οτι και τα δικα του χερια θα τρεμουν. Για κατι Βοροντσεβιτς που τον εφαγε και τον εφτυσε ο Χαραλαμποπουλος(!) δε συζηταμε. Τελικα προσφερει μια υπηρεσια στο ευρωπαικο μπασκετ ο γαυρος. Ξεχωριζει τους αντρες απο τα παιδια. Βγαζουν παχυλο μεροκαματο ενα σωρο παικτες στην Ευρωπη που μολις σφιγγουν τα γαλατα εξαφανιζονται (π.χ. Τομιτς, Καρολ). Ο ΟΣΦΠ τους ξεσκεπαζει. Να δουμε ποιος θα εχει σειρα φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κραταμε την σημαια ψηλα του ελληνικου μπασκετ. ολοι θα μιλησουν για τον πριντεζη και τον σπανουλη. αλλα ο ΜVP ειναι ο μαντζαρης κρατησε την ομαδα και εβαλε την 3πονταρα.

    δεν χωραει τωρα πολυ αναλυση! παμε μαδριτηηηηηηηηηηη

    υ.γ. καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να μικραινεις οταν ο εγχωριος αντιπαλος σου μεγαλωνει, αλλα οταν εχεις παρει 6 και λογιζεσαι για μπασκετικος και ευρωπαιος η πολυ συζητηση για την διαιτησια σε μικραινει ποιο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην γίνεσαι γαύρος...Έχεις αρκετά καλή αντίληψη του αθλήματος ώστε να καταλαβαίνεις σε ποιο μετερίζι σχολιάζεις.Δεν είσαι στο gazzetta.Σε έχω παρακολουθήσει στα σχόλια σου και ξέρω ότι μπορείς περισσότερο από αυτό το Υ.Γ.

      Οι πραγματικοί Παναθηναικοί χαίρονται σήμερα γιστί πλησιάζεις ή και ξεπερνάς τα intangibles που ο ΠΑΟ έθεσε πρώτος σαν ομάδα στην Ελλάδα και αποτέλεσαν το πέρασμα στο επόμενο επίπεδο που σήμαινε τίτλους και όχι τιμητικές συμμετοχές σε F4 για τις ελληνικές ομάδες.

      Δεν "μικραίνει" σύλλογος με 6 Ευρωλίγκες.Σήμερα που εσύ δικαίως χαίρεσαι ο "απέναντι" τρέχει με τα καλά του και τα στραβά του 6 project 16-22 ετών,κάτι που δεν έχει επαναληφθεί από ελληνική ομάδα.(Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο Λούντζη-Χαραλ. δηλ παιδιού που "χτυπήθηκε" με θηρία και έδειξε πράγματα στα 18).
      Σου θυμίζω ότι η δική σου φουρνιά των 90δων που σήκωσε κούπα στην Πόλη έγινε σημαία και δικαίως.Κράτα μια πισινή γιατί μπορεί σε κάνα 4αρι χρόνια να βρίζεις τους Αγγελόπουλους που "άφησαν το μέλλον να πάει στους απέναντι".
      Μπράβο σου και πάλι και το αξίζεις ΑΛΛΑ...μην γίνεσαι γαύρος.Και στο λέω φιλικά.

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    2. γαυρος ειμαι ο δυσμοιρος τι να κανω γαυρος θα μεινω.

      οι πραγματικοι μπασκετικοι παντα τα χαιρωμαστε αυτα και ας μοιαζουν περιεργοι στα ματια των αλλων-με κοιτουσαν περιεργα στην τοπικη καφετερια οταν πηγαινα να δω την σειρα σας με την μπαρτσα επι ζοτσ γιατι με ιντριγκαρε η 1-4 με τον καλαθη


      4 χρονια (αν δεν κανω λαθος) εκτος F4 ειναι ο παναθηναϊκος, τα 6 αρχιζουν και μοιαζουν σαν αναμνηση. ειναι ιστορικη αμαρτια ο τροπος που αφησε η δοικηση σας απροστατευτο τον διαμαντιδη.ειναι ιστορικη ευτηχια για εμας που δεν δωσατε τα κλειδια στον σπανουλη-τωρα μπορει να μετραγατε και 10.


      Και εμεις τρεχουμε το προτζεκακι μας με παπαπετρου-αγραβανη. που εχουν ρολο σε ομαδα που παει F4 που γευστηκαν τον γλυκο καρπο της επιτυχιας (εστω αυτης).

      φοβαμαι οτι το "προτζεκτ" παναθηναϊκος ειναι μπερδεμενο. κοουτσ και διοικηση δεν το μοιραζονται.

      αλλα οπως και να εχει εχουμε χρονο να μιλησουμε για αυτα.
      τωρα ενα με καιει πως θα στειλουμε την ΤΣΚΑ σπιτι της για να παιξουμε με τον ζοτσ στο τελικο.

      α η Πολη ηταν δυσκολο το φετινο θα ειναι ακατορθωτο, με κανονικο διψασμενο προπονητη και υποψιασμενοι!!!!

      Διαγραφή
    3. "ειναι ιστορικη αμαρτια ο τροπος που αφησε η δοικηση σας απροστατευτο τον διαμαντιδη.ειναι ιστορικη ευτηχια για εμας που δεν δωσατε τα κλειδια στον σπανουλη-τωρα μπορει να μετραγατε και 10."

      Το 1ο έγκλημα ! ;) και μετά αυτό με τον Ιτούδη μας ταλαιπωρούν 4 χρόνια τώρα! ; )

      Διαγραφή
    4. ακριβώς έτσι, όταν ο χαπάκιας έχει μεγαλύτερη άποψη από τον σπανούλη κ τον διαμαντίδη τα πράγματα οδηγούνται εκεί...αλλά τα λεφτά του πατέρα του σκορπάει...

      Διαγραφή
    5. Λεωνιδα το 12 ημασταν στην Κωνσταντινουπολη,εκει μας εσφαξαν με ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικο αν εβλεπες τον αγωνα θα το θυμωσουν και θα καταλαβαινες τι εννοουμε σφαγη.

      Διαγραφή
  22. φιλαράκο stonerock είχα πάει στο ΠΑΟ-Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ που χάσαμε με σχετικά μικρή διαφορα. Είχα πάει με ένα φίλο μου και ένα συνεργάτη του Ισπανό από τη Βαρκελώνη.
    Σπρώξανε φανερά τη Μπαρτσελόνα που είναι αχώνευτη ομάδα(είμαι Ρεαλ στην Ισπανία), πολλά φάουλ δεν τα έδιναν και ο Ισπανός το παραδέκτηκε.

    ¨Αρα με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά βάζει ο κύριος Ρήγας και ο κύριος Μπερτομέου να σφυρίζουν τον Παναθηναικό και τον Ολυμπιακό.
    Σε κάθε φανερό φαόυλ των παικτών του Ολυμπιακού(έχει μείνει από την εποχή Μπαρτζωκα) υπήρχε διαμαρτυρία και μή παραδοχή.

    Αυτό όμως που έγινε ήταν εξοργιστικό.
    Από το 1ο δεκάλεπτο έστελνα μηνύματα σε φίλους μου Ολυμπιακούς για΄τι είχα νευριάσει.
    ¨Οχι όμως 2 μέτρα και 2 σταθμά.
    Δηάδή 'οταν έρθουν τα παιχνίδια του Ελληνικού τελικου να φωνάζετε για διατησίες και σήμερα να λέτε ότι νικήσατε δίκαια

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο καλυτερος,ο πιο εξυπνος και ο πιο μαγκας κατα 99 τις εκατο στο μπασκετ κερδιζουν......δεν της εφταιξε η διαιτησια της μπαρτσελονα που την ξεβρακωσε ο ολυμπιακος μεσα στην βαρκελωνη....ουτε που οταν ο τομιτς πηγαινε στις βολες ολοι ξεραμε οτι θα τις χασει....ουτε.....και οπως λες εσυ δεν φταιει η διατησια στον ολυμπιακο που σκουπιστηκε απο τον πεδουλακη πριν δυο χρονια ή που περσι με ολα υπερ του δεν καταφερε να κερδισει σε ματς μπολ τον διαλυμενο παναθηναικο στο σεφ......stonerook

      Διαγραφή
  23. Απίστευτο ματς,απίστευτες συγκινήσεις στο τέλος...
    Ένα σουτ,μια ομάδα,μια ολόκληρη πορεία και μια δικαίωση μετά από μια τεράστια σειρά....
    Ότι και να λέμε είναι λίγο!!!

    Σεβασμός και στη Μπαρτσελόνα...Αυτά για το "δεν υπάρχει" Μπαρτσελόνα είναι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λυπαμαι φιλε αλλα στα φ4 οντως δεν υπαρχει ομαδα μπαρτσελονα . στην ισπανια ειναι μεγαλη και τρανη .

      Διαγραφή
  24. Τελικά η πίκρα ήταν για τους βάζελους σήμερα... Δεν πειράζει... 15-17 Μαίου έχει προσφορά σε καναπέδες... Και φυσικά οτι ο Ολυμπιακός κέρδισε 3 φορές συνεχόμενα τη Μπαρτσελόνα του τουλάχιστον διπλάσιου μπάτζετ δεν σημαίνει τίποτα... η διαιτησία τα κέρδισε...

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιταχτε να το χαρειτε γτ θα ειναι το τελευταιο σας για πολλα χρονια...οσο για εμας με τον ανθρωπο που τρωει φρικες για προεδρο μαλλον θα ειναι ακομα περισσοτερα

      Διαγραφή
  25. Ρεεε.. Αφήστε τα οπαδικά στην άκρη. Δε χρειάζεται να κόβουμε σχόλια. Χαρείτε το.. Σήμερα κέρδισε το ελληνικό μπάσκετ. Όλοι μαζί με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη..

    Και για τους πολύ κολλημένους, με τον Ιτούδη! 2 στους 4 Έλληνες κόουτς στο F4..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΕ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητηρια Jim για την προβλεψη οτι στη σειρα των αγωνων με τη Μπαρτσελονα ειναι η ωρα του Πριντεζη. Ακομα και σημερα που δεν ηταν σε καλη μερα εβαλε το κρισιμο σουτ. Καποιες σκορπιες σκεψεις:
      - ο Μαντζαρης μπορει τελικα να βοηθησει και επιθετικα.Για το σεμιναριο αμυνας στο Ναβαρο δεν χρειαζεται να πω κατι.
      - ο αρχηγος ζει για τετοια ματς που η μπαλα ζυγιζει ενα τονο.
      - πολλα μπραβο στο Σφαιροπουλο τον οποιο δεν πιστευα οταν ανελαβε: ειδε οτι η ομαδα δεν τραβαγε επιθετικα και δοκιμασε τα παντα και δικαιωθηκε. Τρεις κοντους αρχικα και 4 κοντους και τον Πριντεζη στη συνεχεια. Με το πρεσινγκ μετα το τριποντο του Μαντζαρη γυρισε το ματς. Επισης στο τελος σωστα δεν επρεπε να παρει την προσπαθεια ο Σπανουλης.
      -μεγαλη μαχη και απο τη Μπαρτσα αλλα μονο με Ναβαρο δεν κερδιζεις.

      5/7 final four με μειωση του μπατζετ τα τελευταια χρονια δεν ειναιμικρο πραγμα. Και παμε Μαδριτη χωρις αγχος.

      Pepe

      Διαγραφή
    3. Jimακο σήμερα κέρδισε το Ελληνικό μπάσκετ όπως λες και ο Ρήγας-Μερτομέου γιατι έτσι γούσταραν να στείλουν τον Ολυμπιακό στο F4.
      Αν νίκαγε δικαιότατα όπως στο 2ο παιχνίδι και όχι καρατσάδα

      Διαγραφή
  26. Την ομάδα σε ακόμα ένα f4 την οδήγησαν οι 4 παίκτες που ατσαλώθηκαν από τα 2 btb πρωταθλήματα ευρώπης και έμειναν στον Πειραιά! Ακόμα και ο πιο μετριοπαθής και "κομπιουτερικός" παίκτης μας (Μάντζαρης) κατέθεσε ψυχή και προσωπικότητα σπάζοντας εν μέρει και το ταβάνι που έχει αναφερθεί πολλάκις ότι κινδυνεύει να αποκτήσει. Στη θέση του Heins ο τίμιος Hunter(πραγματικός κυνηγός). Ο Πρί απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο παίκτης ο γεννημένος για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ σουτ....

    Ο Ιτούδης έχει κρατήσει σε πολύ υψηλό πνευματικό επίπεδο την CSKA όλη τη σεζόν αλλά δεν ξέρω πως θα το κρατήσει και τώρα όταν έχει παίκτες στην ομάδα με νωπές τις αναμνήσεις από τις 2 προηγούμενες final fourικές συναντήσεις....5 f4 σε 7 χρόνια και εδραίωση στην ελίτ για τα καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος. Οι μεν εχουν μαθει να κερδιζουν και οι δε να χανουν. Ο Πριντεζης μπορει να χασει συνεχομενα σουτ αλλα αυτο που πρεπει θα το βαλει. Το ιδιο και ο Μαντζαρης. Μπραβο στον ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημήτρη Κατσιώνη είσαι η αλήθεια. Τέλος. Δε σε πίστευα στη σειρά, σε σκεπτόμουν στο μείον 5 στο τέλος, έτοιμος να μπω να κράξω αλλά κατάλαβα ήττα ή νίκη είσαι αληθινός. Για ΑΥΤΌ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΌΜΑΣΤΕ στη σελίδα

    Άπιστος Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στο πρώτο ημίχρονο ο Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος, οι Ισπανοί του'διναν το σουτάκι απ'τα 5-6 μέτρα κι ο άρχηγος δεν το'παιρνε (ενώ το'χει), αντ'αυτού έψαχνε τον ελεύθερο παίκτη που... δεν υπήρχε. Τη λύση την έδωσε ο κόουτς που πήρε το ρίσκο κι έπαιξε με Σλούκα ΚΑΙ Σπανούλη σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας περισσότερους χώρους και για τους δύο. Ο Σλούκας αν και άστοχος, έπαιξε μεγάλη άμυνα στο Ναβάρο. Σε σχήματα με τρία γκαρντ, ειδικά με Μάντζαρη (τεράστια κατάθεση ψυχής), ο Ολυμπιακός θύμισε κάτι από Ίβκοβιτς σε πίεση στην μπάλα και τέμπο παιχνιδιού. Ο Πρίντεζης χώμα σ'όλο το παιχνίδι, αλλά όταν η μπάλα τσουρουφλούσε έβαλε 5 ποντάκια με αποκορύφωμα το τελευταίο σουτ και καθάρισε την μπουγάδα - καμία εκπληξη. Αφανής ήρωας ο Παπαπέτρου, που εξαφάνισε τον Τόμας που έκανε μεγάλη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε μεγάλη άμυνα στις περιστροφές και σιγούρεψε τα ριμπάουντ.

    Απόλυτη δικαίωση 1: όσων μιλούσαν για σπρώξιμο του Ολυμπιακού, ξαφνικά στο 4ο δεκάλεπτο οι διαιτητές θυμήθηκαν να σφυρίξουν και τα κοιτάγματα.

    Απόλυτη δικαίωση 2: όσων μιλούσαν για τον "αστείο" όμιλο του Ολυμπιακού, που παραλίγο να πάει αυτούσιος Μαδρίτη.

    Fromage qui Pue

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι τα πράγματα. Αντέχουμε και την τρέλα που ζούμε στην Ελλάδα. Έχουμε πάει σε πέντε Final Four σε επτά χρόνια. Στην Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε να βοηθάμε τον Ολυμπιακό, πριν καλά καλά πάρουμε τις μετοχές, έχουμε πάρει σε δέκα χρόνια ένα πρωτάθλημα. Τα σχόλια δικά σας. Εδώ παίζουμε μόνο με τον Παναθηναϊκό και στην Ευρώπη με τις καλύτερες ομάδες...

      Δεν θα αναλύσουμε τώρα τα πλεονεκτήματά μας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο Ιτούδης τώρα πήγε στην Μόσχα, πριν πέντε μήνες».

      Αγγελόπουλοι: «Η πιο επιτυχημένη ομάδα στη Ευρώπη την τελευταία επταετία»

      Στη συνέχεια, οι αδελφοί Αγγελόπουλοi υποστήριξαν στην κάμερα της NOVA:

      «Είναι επιτυχία γιατί με την σημερινή νίκη γινόμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα στη Ευρώπη την τεευταία επταετία. Δεν παμε απλά για τη συμμετοχή στο Φάιναλ4. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και ήταν ένα συγκλονιστικό ματς.

      Διαγραφή
    2. Mπραβο στους προεδρους σας παρο ολη την χαρα τους θυμηθηκαν να πουνε οτι ειναι οι καλυτεροι στην Ελλαδα εδω και εφτα χρονια οταν ο ΠΑΟ το σηκωσε το 07 το 09 το 11.Λες και ο Παναθηναικος ηταν ομαδουλα που μονο στην Ελλαδα τα επαιρνε.Αποκλεισατε την Μπαρτσα με μειονεκτημα;;σοβαρα και το 11 ο Ζοτς τι εκανε μεσα στην Ισπανια;;η ειχαμε τεραστιο ροστερ με Βουγιουκα Μαριτς και 35 χρονο Μπατιστ το σηκωσαμε.Μπραβο τους που παλι δυναμιτιζουν το κλιμα,Ακου τα τελευταια 7 χρονια, ποσο αστειο.

      Διαγραφή
    3. ναι γιατι το 07 το 09 το 11 ηταν πριν παρα πολλα χρονια και εχετε την καλυτερη ομαδα τα 7 τελευταια χρονια.Ηταν ομαδουλα στην Ελλαδα και δεν εκανε τιποτα τα τελευταια 15,Ποσο κομπλεξ αυτην την ωρα της χαρα τους βγαζουν συμπλεγματα κατωτεροτητας,

      Διαγραφή
  30. Τζιμ,δικαίωση και για σένα πάλι για τον τίτλο και τις παρομοιώσεις :P (αν και έκανα λίγη ώρα να καταλάβω τι παίζει μιας και δεν είμαι της θρησκείας καθόλου)

    Το πρωί τα γράφεις,το βράδυ τα κλέβουν ο Ιωάννου και ο Λινάρδος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ασχετο.........τον βασιλη... χαρντεν πως τον ειδατε?......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπράβο στον ΟΣΦΠ. Συγκινήθηκα, από έναν Παναθηναϊκό μπάσκετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Ολυμπιακός σήμερα πήρε σφυρίγματα. Μην τρελαθούμε τελείως. Παίζει στα όρια του φάουλ και του χαρίζονται πολλά (όπως συχνά γίνεται με τέτοιες ομάδες, οι διαιτητές σχεδόν σκέφτοναι ότι δε μπορούν να τις χρεώσουν με όλα τα φάουλ από το 15 χωρίς να το θέλουν), αλά μερικά ήταν εξόφθαλμα όπως ένα επιθετικό που έδωσαν στον Τόμιτς πάνω στον οποίο πέφτει (και τον αγκαλιάζει κιόλας) ο Σλούκας. Αυτό δεν αναιρεί το μεγαλείο της νίκης. Αλλά ναι, είχαμε εύνοια, δεν είναι κακό να το παραδεχόμαστε, θα πρεπε να είανι το ίδιο εύκολο με την γκρίνια μας όταν αδικούμαστε.
    Αλεξ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι και να εδιναν οι διαιτητες οπως ηρθαν τα πραγματα δε φταινε εκεινοι για την τραγωδια της Μπαρτσελονα. Ποιον μαρκαρει εκει που στεκεται ο Τομιτς; Γιατι να ειναι ο Τομιτς στο παρκε οταν ο ψηλοτερος παικτης της αντιπαλης ομαδας ειναι ο Πριντεζης; Αυτα ειναι που εδωσαν το παιχνιδι στον Ολυμπιακο και οχι τα σφυριγματα. Ας πουμε οτι καποια σφυριγματα του επετρεψαν να χανει με 5 ποντους κι οχι με περισσοτερους ενα λεπτο πριν το τελος. Απο εκει και περα οι διαιτητες σφυριζαν τα παντα. Η Μπαρτσελονα εχασε τις βολες, η Μπαρτσελονα επαιξε κακη αμυνα, ο Ολυμπιακος επαιξε σωστα την επιθεση του και κερδισε. Οι αναφορες στη διαιτησια μπορει να ειχαν νοημα σε αλλα παιχνιδια αλλα οχι σε αυτο.

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. marca ---> top comments --->google translate και λιώσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim, η Μπάκουλη έλεγε ότι ο Τόμιτς θα φύγει... Προς χάριν του Μαριάνοβιτς. Ισχύει κάτι τέτοιο με όσα ξέρεις? (για Μαριάνοβιτς έχω διαβάσει, ότι θα διώξουν Τόμιτς όχι). Επίσης απ ότι καταλάβαμε λογικά δεν ανανεώνει ο Χουέρτας, πρώτος άσσος ο Σατοράνσκι, δεύτερος ο Βέστερμαν? Θα τολμήσει τόσο νεανική μπακκορτ με τον Ναβάρρο άλλο ένα χρόνο μεγαλύτερο? (φαντάζομαι υπολογίζεται για συμπληρωματικός ξεκάθαρα από του χρόνου)
    Αλεξ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον διώξουν; Όχι δα...
      Λέγεται ότι θα πάει ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    2. Τι NBA να παει??λιγο θα το στραβοκοιταξει κανας ντεαντρε-γκριφιν-χαουαρντ θα σταματησει το μπασκετ και θα γυρισει κλαιγοντας στην ισπανια...θα τρωει ταπες και απο τα point guards κατω απο το 1.90...

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα
    Συγκίνηση και χαρά χτες.Ειναι απο τις φορες που νιώθεις οτι ειναι προνόμιο να είσαι "μυημένος" μπασκετάκιας. Η συμμετοχή ελληνικής ομάδας μετα το περσινο διαλειμα αποτελει τιτλο απο μονη της και μεγαλη υπερβαση απεναντι στο πολυ απαιτητικο σύστημα της διοργάνωσης.Ο ΟΣΦΠ δεν εκανε πολυ καλο παιχνίδι χτες,εχασε την συγκεντρωση του στην αμυνα πολλες φορες και ηταν νευρικος στην επιθεση του,οι ξενοι του ειδικα που δεν ειχαν ξαναζησει τετοια στιγμη.Ομως δεν αφησε τη Μπαρτσα να ξεφυγει πολυ στο σκορ και εμενα μεσα στο παιχνιδι.ΟΙ Ελληνες καθαρισαν στο τελος.Μετα το τριποντο με ταμπλο του Μαντζαρη ήξερες πως θα κερδίσουν σημερα.Ενα ακομα buzzer beater -παρασημο για τη μεγαλη καριερα του Πρίντεζη,του καλυτερου Ελληνα φοργουορντ την τελευταια πενταετια,που η ιστορια και η καριέρα αλλα και η σταση του ειναι παραδειγμα προς μιμηση για πολλους νεους αθλητες(κι ας ειναι λιγο φανατιλας με την ομαδα του )
    Για να αποδωσουμε τα του Καισαρως τω Καισαρι,ενα κομματι πρεπει να παει στον Μπαρτζωκα που εστησε το συγκεκριμενο ροστερ,φυσικα στον Ντουντα που εχει αφησει την παρακαταθηκη του στους Ελληνες παικτες,και βεβαια στον Σφαιροπουλο που απο την πρωτη μερα του στην ομαδα εδειξε πως ειχε σχεδιο και δουλεψε εξαντλητικα με ολους τους παικτες,κερδιζοντας τον σεβασμο τους και το maximum της αποδοσης τους.

    Επισης πολυ ομορφο το γεγονος οτι φετος ο'τι και να γινει θα το σηκωσει δικο μας παιδι.
    Κορυφαιο φαιναλ φορ,κανενα προγνωστικο δε χωραει.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πιο προφητικό άρθρο πεθαίνεις. Τζιμ τι γίνεται? Διόραση? Βλέπουμε το μέλλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για όσους εκ των φίλων του ΠΑΟ βρήκαν το κουράγιο να μπουν να γράψουν αηδίες αντί να παραδεχτούν το κατόρθωμα του Ολυμπιακού έχω να τους προτείνω το εξής:
    www.eurosofa.gr

    Εμείς Μαδρίτη και εσείς από το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μπορεί στην τούρλα του ενθουσιασμού να γράφονται υπερβολές αλλά στο μπάσκετ δεν υπάρχουν θαύματα. Όλα εξηγούνται. Ο Ολυμπιακός είναι στο Φ4 γιατί ακολούθησε το ελληνικό know how. Δεν έχει σημασία αν αυτός αρέσει ή δεν αρέσει. Αν είναι θεαματικός ή όχι. Η ουσία είναι ότι αυτός ο τρόπος έχει δικαιώσει πολλές φορές όλους τους ελληνικούς συλλόγους και την εθνική ομάδα που τον επέλεξαν. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε ως ελληνικό μπάσκετ, αυτό μας χαρακτηρίζει, αυτό μας επιτρέπει να κερδίζουμε με μεγάλη συχνότητα. Κόντρα σε μεγαλύτερα budgets. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε την μόδα του να γίνουμε Ισπανοί. Δεν μπορούμε, δεν ξέρουμε και στην τελική δεν θέλουμε να ισπανοποιηθούμε. Οι Έλληνες παίκτες εκπαιδεύονται μ’ αυτές τις αρχές, δουλεύουν μ’ αυτή τη φιλοσοφία και αισθάνονται βολικά σε τέτοιο περιβάλλον. Όταν επιλέγονται και ξένοι που μπορούν να προσαρμοστούν σ’ αυτό το απαιτητικό στυλ και να μπολιαστούν στο ομαδικό πνεύμα τότε η αγωνιστική επιτυχία είναι κοντά.
    Δύο Έλληνες προπονητές θα είναι στο Φ4. Κι αν για τον Ιτούδη με την χρυσοποίκιλτη ΤΣΣΚΑ αυτό είναι φυσιολογικό για τον Σφαιρόπουλο είναι μεγάλο κατόρθωμα και μπράβο του. Κατέρρευσαν όλες οι επιφυλάξεις που υπήρχαν γι’ αυτόν. Ανεξάρτητα από την πρόκριση και το αν θα έβαζε το τρίποντο ο Πρίντεζης. Δημιούργησε μια ομάδα που πεθαίνει στο παρκέ, έπεισε τους παίκτες ότι ο τρόπος του είναι ο σωστός, έφτιαξε βάσεις, έκλεισε τα αυτά του και δούλεψε μια ομάδα που άλλος έστησε. Στην χώρα βέβαια που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα κι αυτός θα κριθεί από τους ελληνικούς τελικούς. Κι από το αν θα καταφέρει να ξορκίσει τους δαίμονες. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει. Αλλά καθαρά μπασκετικά αξίζει τα credits για τον τρόπο του.
    Και βλέπεις στην αντίπερα όχθη τον ΠΑΟ το πιο χαρακτηριστικό δείγμα οργανισμού του ελληνικού τρόπου να πηγαίνει αντίθετα. Αφήνω στην άκρη τις ελληνοποιήσεις, τις ανανεώσεις, τα rebuildings που αποδείχτηκαν με βάση την ομολογία του Μάνου Παπαδόπολου μια φούσκα. Μιλάω για μπασκετική φιλοσοφία. Δίνει τα κλειδιά σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία επαφή με αυτή την θεώρηση. Έναν προπονητή που δεν προσαρμόζεται στις κρατούσες συνθήκες, έχει σταματήσει το ρολόι του στην Ταού των ‘00ς, δεν πιστεύει σ’ αυτού του τύπου τις τακτικές και γενικά είναι ξένος σ’ όλο αυτό που ονομάζουμε ελληνικό τρόπο. Δίνει το τιμόνι σ’ έναν τύπο που πιστεύει στο ισπανικό μοντέλο. Ο ΠΑΟ πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό γιατί κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο. Είναι ήδη για εξωαγωνιστικούς λόγους με τα καμώματα του ‘’παρορμητικού’’.
    Jim, δηλώνεις απογοητευμένος από τον κόουτς και θεωρείς ότι το πλάνο δεν τσούλησε. Παραδέχεσαι ότι δεν εκτίμησες σωστά αν και περιμένεις το τέλος. Μεταξύ μας δύσκολα θα αλλάξει κάτι δραματικά. Όμως φίλε είναι 1-2 πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Ξέρεις τόσο καλά τον προπονητή. Ειλικρινά, πες μου. Γιατί πίστευες ότι η ομάδα αντί του Σλότερ χρειαζόταν έναν p’n’r point? Με ποιόν να παίξει το roll ο έρμος? Αφού δεν υπήρχαν οι ψηλοί να το υποστηρίξουν. Θέλω να πω ότι ο προπονητής δεν πήρε τους λάθος παίκτες γι’ αυτό που ήθελε να παίξει. Λάθος είναι αυτό που ήθελε να παρουσιάσει.
    Και δύο σύντομα. Α) Ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι ο ΟΣΦΠ έχει διαιτησία λουκούμι στην Ευρωλίγκα αυτό είναι credit των Αγγελόπουλων. Β) Ο Σατοράνσκι είναι ο επόμενος μεγάλος pg στην Ευρώπη.

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζιμ δεν ήταν υπέρ της υπογραφής Ντούσκο. Καλός προπονητής αλλά ενστάσεις για το πως θα ταιριάξουν τα 'χνώτα' του είχε πεί Βαλκάνιε.Τι δεν εκτίμησε?
      Το 2010 πήρε τίτλο από τη μπάρτσα που σε ξεβράκωσε στο φάιναλ φορ με σουίπ. Ποιο ρολόι έχει σταματήσει στα 00σ?

      Διαγραφή
    2. Έλα Βαλκάνιε.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/law-order.html


      "Ο Ιβάνοβιτς έχει ορισμένα κολλήματα. Δε αναφέρομαι στις εκτός παρκέ ιδιορρυθμίες αλλά και στο coaching. Παίζει με το γκάζι κολλημένο, προσπαθεί σχεδόν πάντα να ανεβάσει ρυθμό ακόμα και για να ξεκολλήσει την ομάδα του σε μια κακή βραδιά. Αυτό πολλές φορές γυρίζει μπούμερανγκ. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τοπ-επιπέδου closer, πάντα μιλώντας για το coaching. Αυτές οι 10 τελευταίες κατοχές (εκατέρωθεν) του ματς (που λέγαμε για τον Μπλατ) δεν είναι το καλύτερο κομμάτι του. Έχει χάσει σημαντικά παιχνίδια κατά καιρούς στα οποία ήταν καλύτερος αλλά δε μπόρεσε να τα "κλείσει".. Είναι κάποια παιχνίδια παραδοσιακά που η ομάδα του παρουσιάζεται "σβηστή". Ειδικά στην άμυνα.. Η τελευταία του δουλειά στην Κάχα ήταν παράδειγμα προπονητή που έχει χάσει την ομάδα του.. Είναι βασικό λοιπόν οι παίκτες του να πιστέψουν σε αυτό που δουλεύουν καθημερινά μέσα στο γήπεδο με τον προπονητή τους.."

      Διαγραφή
    3. Αψογος σε ολα,εξαιρετικό σχόλιο

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Ωραία, φίλε. Από την ίδια ανάρτηση παρέλειψες αυτά.

      ‘’Σωστά λοιπόν ο Παναθηναϊκός κοίταξε έναν κόουτς που να φημίζεται για την ικανότητα του στην ανάπτυξη νέων παικτών. Έναν άνθρωπο, προπονητή, δάσκαλο και πατέρα που θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του πλάνου και θα "τρέξει" το πρόγραμμα που οραματίστηκε η διοίκηση.’’

      ‘’Ο Ιβάνοβιτς λοιπόν, όντας ελεύθερος είναι μια πραγματικά καλή επιλογή. Πρόκειται για κόουτς που μπορεί να αναπτύξει το work ethic και τον χαρακτήρα των νέων παιδιών, να τους μάθει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι πρέπει να "πονέσουν" για να γίνουν κάτι, πολύ σημαντικό σε μια χώρα που οι 18-19χρονοι μπορούν να κάνουν συμβόλαια με εξαψήφια νούμερα τα οποία καθρεφτίζουν την προοπτική και όχι το τι έχει κερδίσει το παιδί μέχρι εκείνη τη στιγμή.’’

      ‘’Και από τη στιγμή που πάμε σε rebuilding process ο Μαυροβούνιος είναι σωστή επιλογή, αρκεί όλοι, με πρώτη τη διοίκηση, να έχουν συνειδητοποιήσει τι εστί η είσοδος σε μια τέτοια διαδικασία.’’

      Δεν καταλαβαίνω τι σας πιάνει ορισμένους. Λάθη κάνουν όλοι. Ακόμη και basket maniac ο Δημήτρης. Το να προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο δεν ωφελεί.

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    5. Πολύ σωστά. Όμως το νόημα αυτής της ανάρτησης ήταν να κριθεί η επιλογή σε βάθος διετίας. Δηλαδή ο απογοητευτικός Ζοτς πέρυσι έπρεπε να φύγει? Οπότε θεωρώ άτοπο και με δόση "κομπλεξισμού" να προσπαθείς να κρίνεις έναν προπονητή πριν τελειώσει καν η πρώτη χρονιά.Για αυτό πιστεύω ότι και ο Τζιμ δηλώνει απογοητευμένος αλλά λέει όχι σε αλλαγή-αξιολογούμε το καλοκαίρι.Οπότε μάλλον το κάνεις επίτηδες. Φυσικά και ο Τζιμ κάνει λάθη. Και του πιστώνω ότι τα παραδέχεται ανοιχτά, προς τιμήν του. Αλλά δε μου αρέσουν τέτοια σχόλια "παραδέξου" σε λάθος timing. Για έναν προπονητή μάλιστα Βαλκάνιε που σε κέρδισε στο Κύπελλο και θα ξανακερδίσει πιθανόν και την Κυριακή.

      Διαγραφή
    6. Αρχικά κάνεις ένα λάθος. Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει ο προπονητής τώρα. Συμφωνώ με τον Δημήτρη εδώ. Λέω ότι πρέπει να φύγει το καλοκαίρι, να χαθεί ο τίτλος και να μην υπάρχει το άλλοθι αυτό για την παραμονή του. Μένει να δούμε αν θα ταυτιστούμε κι εκεί με τον Μήτσο. Αν δηλ. θα επιμείνει για διετία και 2ο χρόνο στον προπονητή.

      Το δεύτερο που θέλω να σου πω είναι ότι κάθε προπονητής κρίνεται κάθε μέρα, σε κάθε ματς, σε κάθε φάση. Αυτό ισχύει για κάθε επαγγελματία. Για σένα, για μένα, για όλους. Τι κάνει, πως το κάνει, αν είναι αποτελεσματικός, αν βελτιώνει την ομάδα, αν την μαθαίνει, αν αναθεωρεί κλπ. Η κριτική δεν έχει κατάλληλο χρόνο. Γίνεται πάντα. Οι αποφάσεις έχουν κατάλληλο timing. Τα ‘χεις μπερδέψει.

      Το τρίτο είναι μια ερώτηση. Τι ακριβώς κάνω επίτηδες? Αν δεν είχα σε εκτίμηση το μπλογκ και τον Δημήτρη δεν θα ασχολιόμουν. Καλό είναι πριν κάνεις χαρακτηρισμούς όπως κομπλεξικός να καταλαβαίνεις το νόημά τους. Απέναντι σε ποιον έχω κόμπλεξ? Με ποιον μετριέμαι και βγαίνω λιποβαρής? Δεν μπορώ να αντιληφθώ.

      Το μπλογκ δεν είναι λιβανιστήρι.

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    7. Xχαρακτήρισα το σχόλιο κομπλεξικό λόγω κακού τάιμινγκ και με τάση να δημιουργήσεις ένα θέμα τη στιγμή που (στο ξαναλέω) δεν έχει τελειώσει η πρώτη σεζόν (εσύ όμως έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου). Ο χαρακτηρισμός δε πήγαινε σε εσένα (αλλά στο σχόλιο). Αν το εξέλαβες έτσι σου ζητώ ειλικρινά συγνώμη. Εσύ νομίζω λοιπόν σαν κλασσικός Έλληνας τα έχεις μπερδέψει. Για να πάρεις αποφάσεις πρέπει να περιμένεις. Να τηρείς το πλάνο και τις συμφωνίες σου.

      Διαγραφή
    8. Όταν κάποιος κάνει κομπλεξικό σχόλιο είναι κομπλεξικός. Όταν κάποιος κάνει εριστικό σχόλιο είναι εριστικός. Όταν κάποιος κάνει επιθετικό σχόλιο είναι επιθετικός. Έτσι μου μάθανε στο σχολείο. Δεν με πείραξε ο χαρακτηρισμός. Δεν κατάλαβα πως προέκυψε.

      Το θέμα δεν το δημιουργώ εγώ. Σιγά και ποιος είμαι δηλ.? Το θέμα έχει δημιουργηθεί από την ίδια την ΚΑΕ. Με επίσημους και ανεπίσημους τρόπους. Δεν ανακάλυψα το Αμέρικα.

      Όσον αφορά το timing και τις αποφάσεις, έχω να σου πω ότι τον αν μια απόφαση είναι σωστή ή όχι κρίνεται και από το πότε την παίρνεις. Ο προπονητής έχει συμβόλαιο 1+1. Το καλοκαίρι θα κριθεί. Σωστά. Άλλο καπέλο αυτό. Για να μπορέσεις να σταθμίσεις τα δεδομένα και να αποφασίσεις, είσαι υποχρεωμένος να αξιολογείς την πρόοδο της δουλειάς που του έχεις αναθέσεις. Από τον Ιούνιο και σε κάθε φάση της χρονιάς. Έτσι στο τέλος θα έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για να αποφασίσεις αν το πλάνο σου προχωράει ή όχι.

      Αν εσύ ή άλλοι ενοχλείστε είναι δικαίωμά σας και υπό προϋποθέσεις θέμα για κουβέντα. Αλλά βλέπεις ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ικανοποιημένη μ’ αυτά που βλέπει. Όλοι κλασσικοί Ελληναράδες?

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    9. Ο χαρακτηρισμός του σχολίου σου σε χαρακτηρίζει για τη συγκεκριμένη στιγμή. Όχι σαν άνθρωπο. Αυτός που έχει βρίσει μια φορά στη ζωή του είναι υβριστής? Σε ποιό σχολειό πήγες αλήθεια? Στο κρυφό?

      Στο θέμα μας φίλε Βαλκάνιε Ολυμπιακέ. Για τον Παναθηναϊκό υπάρχει το αντίδοτο που λέγεται ΟΣΦΠ. Αμφιβάλλεις ότι εάν σε κερδίσω στους τελικούς με καλές εμφανίσεις Χαραλαμπό και λίγο από Μποχωρίδη (και πολύ Παππά) θα τουμπάρει όλο το κλίμα υπέρ του Ντούσκο?

      Διαγραφή
    10. Ωραία κατάλαβα. Με θεωρείς κομπλεξικό τώρα αλλά όχι γενικά. ΟΚ, δεν τρέχει κάστανο. Το σχολείο που πήγα είναι σαν αυτά που πήγε η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών της γενιάς μου. Ένα τυπικό δημόσιο σχολείο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

      Δεν αποκλείω να τουμπάρει το κλίμα αν ο ΠΑΟ να ξαναπάρει τον τίτλο. Μπάσκετ παίζουν όλα τα ενδεχόμενα είναι μέσα. Αλλά αυτό ακριβώς προσπαθώ τόση ώρα να σου εξηγήσω. Ότι δεν πρέπει ο τίτλος να είναι το φάρμακο που θα γιάνει τις πληγές της ομάδας. Γι’ αυτό και η κριτική που γίνεται τώρα στον Ντούσκο δεν είναι άδικη. Δεν περιμένουμε να χάσει το πρωτάθλημα για να τον στήσουμε στον τοίχο. Όπως δεν περιμέναμε την πρόκριση στο Φ4. Ούτε καν την πρόκριση στα play off. Υπάρχει μπόλικο δείγμα για κριτική.

      Για τους μικρούς μίλησε ο Μάνος ο Παπαδόπουλος. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Απλά, μην περιμένεις να δεις μικρούς στους τελικούς. Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά ο ΠΑΟ πεθαίνει για τον τίτλο. Εκεί κάνει focus.

      Πώς κατάλαβες ότι είμαι Ολυμπιακός?

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    11. @Ανώνυμος24 Απριλίου 2015 - 2:24 π.μ.
      "Εσύ νομίζω λοιπόν σαν κλασσικός Έλληνας τα έχεις μπερδέψει. Για να πάρεις αποφάσεις πρέπει να περιμένεις. Να τηρείς το πλάνο και τις συμφωνίες σου".
      Ο Βαγγελης, ο Αντωνης ή Βολφγκανγκ;

      Διαγραφή
    12. Ρε βαλκάνιε, αφού κάνεις κριτική σε οτιδήποτε αφορά τον ΠΑΟ, είσαι ολυμπιακός κι ας μην το ξέρεις.

      Διαγραφή
    13. Πως κατάλαβες ότι είμαι ΠΑΟ? Ο 2¨54

      Διαγραφή
  41. Και μερικά που ξέχασα.

    Ο Χάντερ είχε προταθεί στον ΠΑΟ το καλοκαίρι αλλά ο Ντούσκο τον απέρριψε. Μετά την χρονιά που κάνει το παιδί όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί.

    Η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό εκτός από τον ίδιο θα κάνει τεράστιο καλό και στον ΠΑΟ. Και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

    Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πράσινους μπασκετικούς να αναγνωρίζουν το επίτευγμα του αντιπάλου και πολλοί να χαίρονται κιόλας.

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1. 2 αγώνες είναι. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός πάει ως το απόλυτο outsider και αυτό δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα εις βάρος του. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα είναι άκρως επιτυχημένοι ήδη.

    2. Βασίλης Σπανούλης, τελεία. Ο απόλυτος σταρ των ευρωπαικών γηπέδων. Κανείς άλλος δε συγκρίνεται με αυτόν, στα χρόνια της σύγχρονης euroleague. Αξεπέραστος.

    3. Γιώργος Πρίντεζης και παύλα. Πραγματικός σούπερ ήρωας. Η καριέρα του μοιάζει βγαλμένη από comics της marvel. Στην Ευρώπη πρέπει το buzzer beater να μετονομαστεί σε καλάθι "Γιώργος Πρίντεζης".
    Και μόνο που σκέφτομαι με ποιους το συγκρίνεται εδώ μέσα...

    4. H καλοκαιρινή τακτική του ΔΓ να κάνει πρόταση στον Μάντζαρη θα δημιουργούσε, λέει, μεγάλα προβλήματα στον Ολυμπιακό, αφού οι κόκκινοι οπαδοί θα έβαζα τον 25χρονο στο στόχαστρο ως "φιλοπαναθηναικό".
    Με τις υγείες του λοιπόν. Βαγγέλης Μάντζαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αξια ο οσφπ στο φ4 ή καλυτερα παναξια!!!

    προσωπικα δεν την πιστευα αυτη την ομαδα απο την αρχη της χρονιας και τους λογους τους εχω πει.η αληθεια ομως ειναι οτι απο τη στιγμη που ανελαβε ο σφαιροπουλος,χωρις να υποννοω κατι για το μπαρτζωκα, η ομαδα ατσαλωθηκε στην αμυνα.ειδαμε φετος πραγματα που δε γινονται ευκολα με αυτους τους παικτες!!!δηλαδη αν μου λεγε καποιος οτι σε σειρα με τη μπαρτσελονα ο χαντερ δε θα καταλαβαινε καν τον τομιτς, ο οποιος πριν 2 χρονια δεν ειχε κανενα μα κανενα προβλημα απεναντι στον καλυτερο αμυντικο της ευρωπης, το λασμε, θα τον ελεγα τρελο!!!οταν βλεπω πχ τον πριντεζη να πηδαει και να καθαριζει ριμπαουντ αναμεσα σε τρεις ισπανους στη βαρκελωνη απλα δεν πιστευω στα ματια μου....και αλλα τετοια πολλα!!!

    ο οσφπ εφθασε στο σημειο οχι μονο να αποδιδει αλλα να γινεται φοβερα απειλητικος απεναντι σε ομαδες με διπλασια μπατζετ χωρις τον καλυτερο παικτη του και καλυτερο παικτη στην ευρωπη, το σπανουλη, να ειναι σε ιδιαιτερα καλη κατασταση!!!αυτο το θεωρω το μεγαλυτερο παρασημο της ομαδας.

    μαγικη σειρα απο μαντζαρη αλλα και πριντεζη!!!τα παιδια , τι να πω, ανταποκριθηκαν και με το παραπανω βγαζοντας πολλη ενεργεια και παιρνοντας πανω τους προσπαθειες που ηθελαν κοτσια....και φυσικα ενα μπραβο στο χαντερ, ο οποιος μετα απο τραυματισμο και εκανε θραυση.δεν περιμενα με τιποτα οτι αυτο το παιδι θα επαιζε τετοιο μπασκετ στον ολυμπιακο και ειδικα με τη μετρια χρονια του ντανστον...

    οσο για τον ημιτελικο, τωρα ξεκινανε τα ζορια για τον ιτουδη!!και εγω να τους προπονουσα θα εφθανα φ4.τωρα θα φανει αν μπορει να ανταποκριθει.και θα πω το εξης....

    αν δω ψηλο σχημα της τσσκα με τον οσφπ με κανα ουιμς πανω στο σπανουλη και κανα βοροντσεβιτς στον πριντεζη και κανα καουν να παιζει 30 λεπτα τοτε θα χουν δικιο για τη χοψονιδου......

    αν ο ιτουδης δε βαλει κιριλενκο αυστηρα στο 4 να παιξει τον Αη γιωργη και το χαινς κανα 25λεπτο απεναντι σε ντανστον-χαντερ τοτε γεια σας!!!με καουν δουλεια δε θα κανουν...εχει ενδιαφερον να δουμε αν ο ιτουδης θα φοβηθει το παιχνιδι, αυτο θελω εγω να δω!!!

    μεχρι το πρωτο τζαμπολ του φ4, ο οσφπ εχει 26% πιθανοτητες και τα ρεστα οι αλλοι δια τρια!!!παει στο φ4 ξεροντας οτι εχει πετυχει το στοχο του, χαλαρος, χωρις αγχος και ξεροντας οτι πνευματικα οι παικτες του απεχουν αρκετα απο τους υπολοιπους!!!πιο επικινδυνη ομαδα δεν υπαρχει στο φ4....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. well said
      "μεχρι το πρωτο τζαμπολ του φ4, ο οσφπ εχει 26% πιθανοτητες και τα ρεστα οι αλλοι δια τρια!!!παει στο φ4 ξεροντας οτι εχει πετυχει το στοχο του, χαλαρος, χωρις αγχος και ξεροντας οτι πνευματικα οι παικτες του απεχουν αρκετα απο τους υπολοιπους!!!πιο επικινδυνη ομαδα δεν υπαρχει στο φ4...."

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα 30% για Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    3. Ξεχασες τη φενερμπαχτσε

      Διαγραφή
  44. ΟΚ σουτάρα Πριντεζης αλλά επειδή έχουμε και play-off στο ΝΒΑ
    κοιταχτε τι βάζει ο Curry και πάει παράταση

    https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/AB682D33E91203240891423313920_361e6f9bd3e.1.5.8826852552925487973.mp4?versionId=By_5dMw2gXf._Gg7TDJN_agYnKS0StrJ


    επιπλέον είδα το Bucks - Bulls
    πίστευα στο 2-1
    εκπληκτικός Γιάννης αλλά ο Rose ειναι αντικειμενικά superstar material και έκαναν το 3-0
    φαίνεται πόσο λείπει ένας σκόρερ ενστίκτου
    δηλαδή ο Jabari Parker

    ακόμα θέλω να πω οτι οι Bulls εχουν αλλάξει λίγο φιλοσοφία
    jim , δεν στηρίζονται και τόσο στην αμυνα που τρωει σίδερα
    αλλά δίνουν σε Butler & Pau ελευθερίες να τους ξελασπώσουν
    ο μόνος που τρέχει με αφοσιώση στην άμυνα starter είναι o Noah.
    περίεργη προσέγγιση για Thibodeau
    o Mirotic μαζεύτηκε λίγο .... :)


    ελπίζω τα ελάφια να κάνουν μια νίκη

    και τελος μια φωτό τεχνη

    https://igcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11116747_1579571072299420_1172517712_n.jpg

    -----
    όσο για τον ΟΣΦΠ

    ξεκάθαρα άλλη ομάδα με Σπανούλη
    οποίος όποτε γεννα η γυναίκα του παίρνει και Φ4 που και τωρα είναι εγκυος

    και ο Πριντεζης παίζει το καλύτερο μπασκετ της ζωης του

    ----

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Να ξεκινήσω λέγοντας ένα τεράστιο μπράβο στην ομάδα του Ολυμπιακού για την πρόκριση. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα περίμενα ένα 3-1 και ακόμα μετά το break περίμενα επανάληψη του 13. Αυτό διότι έχω σε τεράστια εκτίμηση τη Barcelona σαν ομάδα, τους παίχτες της και φυσικά των Pascual (που παρακαλούσα να τον απολύσουν πέρσι μπας και τον περνάμε).

    Χωρίς όμως να έχω δει αρκετά παιχνίδια καμίας από τις 2 ομάδες φέτος, αποδείχθηκα 100% λάθος. Η τετραετία αυτή του Ολυμπιακού κρίνεται αρκετά επιτυχημένη, ίσως να είναι και η πιο επιτυχημένη ομάδα όσων αφορά τις πορείες στην Ευρώπη. Με αρκετές αλλαγές προπονητών έφτασε 3 φορές στο f4 καταρρίπτοντας τον μύθο, για μένα, για υπομονή σε ένα προπονητή και πίστωση χρόνου, κλπ.

    Ο Σφαιρόπουλος είχε ένα σωρό ελαφρυντικά σε περίπτωση αποκλεισμού αλλά αποδείχθηκε γάτος. Σε f4 όλα γίνονται για 1-2 παιχνίδια αλλά σε σειρά παιχνιδιών θες το κάτι παραπάνω.

    Είναι μεγάλο πράγμα να υπάρχει τόσο έντονο το ελληνικό στοιχείο σε όλες τις ομάδες του f4. Δείχνει δε ότι η δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερη, πιο επιστημονική και μεθοδική για να ανέβει και η εθνική πάλι ψηλά. Winning basketball.

    Αυτή η νέα επιτυχία του Ολυμπιακού με τόσο χαμηλό μπάτζετ είναι μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μου να συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς κάτι που προσωπικά είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι γίνεται. Σε αυτή τη φάση είμαστε εν μέσω τρικυμίας αλλά είμαι αισιόδοξος ότι γίνονται τα σωστά βήματα έτσι ώστε να στηθεί ένας οργανισμός που δεν θα συντρίβεται από το χαμό ενός παίχτη συμβόλου ή και προπονητή.

    Είναι σίγουρα δύσκολο να γίνει αυτό αλλά ο μεγάλος εγχώριος ανταγωνισμός που υπάρχει, μαζί με την αμέριστη αγάπη του κόσμου θα μας ξαναβγάλει στον αφρό.

    Η Csska λογικά έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασία για τον ημιτελικό! ;)

    Χαλαρός από τον καναπέ μου θέλω να δω πως θα αντιδράσουν οι de colo, teodosic, weems και φυσικά οι παίχτες τις Real που πρώτη φορά θα βρουν τόσο δύσκολο αντίπαλο στα ημιτελικά. Θα είναι πολύ δυνατό τουρνουά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τζιιιιιμ, επειγόντως ανάρτησηηηη....
    Αγαπάμε την σπυριάρα, αλλά μετά από τέτοια βράδια σκοτώνω για πάρτη της!
    Ματσάρα, επικό φινάλε, Σφαιρόπουλος που έβαλε το γαλόνι του και μένει να τον δούμε και του χρόνου με δικό του recruting.
    Ευχάριστούμε Μπαρτζώκα αλλά και Ντούντα.
    ΥΓ: Βλέπουν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ/Ρεάλ εφιάλτες ή πεισμώνουν; Πιστεύω πεισμώνουν, αλλά αν έρθει η ώρα να μπουν τα μεγάλα σουτ, η αύρα του Ολυμπιακού μπορεί να σε ζαλίσει... Θέλω να δω ματς στην κόψη του ξυραφιού 15-17 μαϊου.
    ΥΓ2: Μην ασχολείστε με διαιτησία ρε παιδιά, έλεος, για το όνομα του θεού (λέγε τον MJ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα μας πάνε στην κόψη του ξυραφιού δεν θα έχουν ελπίδα.

      Διαγραφή
    2. Έλα Napi.. Ο Μπαρτζώκας είναι ίσως ο καλύτερος Έλληνας recruiter (και ο Ζούρος είναι καλός) και σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία μιας και οι προσθήκες των Λαφαγιέτ-Ντάρντεν-Χάντερ έχουν δυναμώσει πολύ την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι και της έχουν προσδώσει μια πιο "τραχιά" υφή που κεφαλαιοποίησε στη συγκεκριμένη σειρά.

      Διαγραφή
  47. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, άξιζε περισσότερο από την Μπαρτσελόνα να πάει ΦΦ. Επιτέλους, δεν θα δούμε για άλλη μια φορά αυτή τη λουζερο-ομάδα της Μπάρτσα που κάθε χρόνο παίζει καλά ως τον Απρίλη και μετά πάει και κάνει τουρισμό στο ΦΦ, περνώντας απαρατήρητη. Τουλάχιστον θα πάει στη θέση της μια ομάδα που θα κυνηγήσει το καλύτερο και δε θα αρκεστεί σε ρόλο κομπάρσου όπως κάνει η ομάδα του Πασκουάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πασκουαλ. Τιτανοτεραστιος. Ανυπερβλυτος.
    Μετα το μοναδικο του κατορθωμα να ειναι ο πιο loser προπονητης σε φαιναλ φορ, τωρα πλεον διεκδικει αλλη μια πρωτια που μαλλον θα περασουν δεκαετιες μεχρι καποιος να τον ξεπερασε.
    Εχει καταφερει σε 7 σεζον, απο το 2008-2009 εως και σημερα, να κερδισει το πλεονεκτημα εδρας στην κανονικη περιοδο και να το χασει στα playoff στις 5 απο αυτες. Μετραει αποτυχια 5/7 δηλαδη. Μοναδικος! Ανεπαναληπτος!. Τιτανοσιδερενιοατσαλοτεραστιος!
    Και του χρονου(οπως καθε χρονο) παλι θα συζηταμε για το αν θα πρεπει να ειναι υποψηφιος για καλυτερος προπονητης της χρονιας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισή αλήθεια το οτι χάνει το πλεονέκτημα.Συμπλήρωσε με το οτι έχει 5/7 προκρίσεις παρόλα αυτά και θα είσαι 100% αληθής

      Διαγραφή
    2. Και πάει μόνο για τουρισμό (πλην μιας σεζόν). Δεν προβάλλει καν αντίσταση στον ημιτελικό κάθε φορά. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα από αυτές που πάνε όλα αυτά τα χρόνια που να περνάει τόσο απαρατήρητη στα Φαιναλ Φορ

      Διαγραφή
    3. Αν θυμάμαι καλά 1/Χ>0/Ψ ακόμα κι όταν Χ>>Ψ.
      Οπότε όποιος δεν έχει στον πάγκο του προπονητή με ευρωλίγκα στο παλμαρέ του, καλύτερα ας μετράει τα λόγια του...

      Επίσης κι από στατιστικής άποψης να το δει κανείς, 25% έχει ο κάθε προπονητής να κερδίσει ένα final 4. Ο Πασκουάλ αυτή τη στιγμή είναι στο 20%. Άρα γιατί είναι loser.

      Μάθετε επιτέλους να αναγνωρίζεται αξίες, και σταματήστε να προσπαθείτε μανιασμένα να μειώσετε την επιτυχία του αντιπάλου.

      Διαγραφή
    4. Ρε αδερφε εισαι με τα καλα σου; ποιος θελει να μειωσει την επιτυχια του Ολυμπιακου; Για να τη μεγενθυνουμε δηλαδη δε θα κανουμε κριτικη στον Πασκουαλ; Ας πουμε καλυτερα τοτε οτι ο Πασκουαλ ειναι Ποποβιτς και ο Τομιτς Ντανκαν για να ειναι ακομα μεγαλυτερη η επιτυχια του θρυλου.. Κανεις δε μειωνει την προσπαθεια και το αποτελεσμα. Ο Πασκουαλ εκανε λαθη πιεζομενος απο τον αντιπαλο προπονητη. Το credit προφανως παει στο Σφαιροπουλο. Οπως παλιοτερα πηγαινε στον Ομπραντοβιτς. Το γεγονος ομως παραμενει, τις πατατες τις εκανε ο Πασκουαλ. Και κανει συνεχως πατατες απεναντι σε διαφορους προπονητες και σε διαφορων ειδων ομαδες. Με ποιο τροπο μειωνεται η νικη του Ολυμπιακου απο αυτο; Το ιδιο ισχυει τοτε και για την αντιστοιχη προκριση του Παναθηναικου το '11.

      Διαγραφή
    5. Ναι αλλα ρε φιλε μην ξεχναμε με τι υλικο παει καθε φορα στο Φ4.Ας παρει λοιπον ο Πασκουαλ τον συναδελφο του λουζερ Λασο και ας πανε να παρακολουθησουν κανα σεμιναριο προπονητικης μπας και βελτιωιουν καθολου...

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα στη σελίδα. Διαβάζω τη σελίδα πάνω από 1,5 χρόνο, θεωρώ πραγματικά, καθότι χρόνια μπασκετικός, ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς ανάγνωσης του παιχνιδιού και των δεδομένων. Συγχαρητήρια Jim.
    Δύο λόγια για το χθεσινό ματς. Πραγματικά σπουδαία πρόκριση, μάγκικη, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το mentality που έχουν χτίσει τόσα χρόνια οι ομάδες μας στο υψηλότερο επίπεδο. Η κίνηση ματ στο χθεσινό παιχνίδι, η οποία θα έπρεπε να είχε δοκιμαστεί και στο προηγούμενο παιχνίδι κατά την άποψη μου, ήταν η χρησιμοποίηση στο ίδιο σχήμα Σλούκα και Σπανούλη. Άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης, άνοιξε την άμυνα της μπάρτσα, έστω και αν δεν επιβραβεύτηκε από ευστοχία στην περιφέρεια στο συγκεκριμένο σημείο. Ο μάντζαρης καλώς ή κακώς δεν μπορεί να δημιουργήσει τα κατάλληλα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μεγαλα "καρυδια" ο Ολυμπιακος! Πολυ σοφτ και ατολμη η Μπαρτσελονα! Περιμενα τον Πασκουαλ να ξυπνησει και να σημαδεψει Τομιτς -Πλαις για σκορ, αλλα και αυτος δεν το εκανε και αυτοι φανηκαν ατολμοι.

    Για την ομαδα μου τωρα. Το κερδος της φετινης χρονιας ειναι μονο ο Παππας και ο Γιανκοβιτς(αν και επεσε στο τελος). Γενικα πολλοι παιχτες εσκασαν απο τη μεση και μετα (δειγμα της πολυ κακης διαχειρισης).Περιμενουμε το αρθρο του Τζιμ για να πουμε πιο πολλα.

    ΥΓ1: Κριμα για τους Μπακς! Τρομερος ο Γιανναρος που ειδικα στη 2η περιοδο εκανε παρτυ!
    ΥΓ2:Παμε για το 3-0 αποψε και ανετα (χωρις Παρσονς-Ροντο οι Μαβς, αν και για το Ροντο μπορει να τους βγει και σε καλο).

    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Υπαρχει καλύτερη απόδειξη για το εκτρωματικό περσινό recruitment του ΠΑΟ από το γεγονός ότι απορρίφθηκαν δυο παίχτες, Χάντερ και Ντάρντεν, που τώρα πάνε στο φάϊναλ-4?

    Και δεν μιλάμε καν για ακριβούς παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μας βρεις και ποσα ακριβως παιρνουν αυτοι οι 2 παικτες και ποσα οι αντιστοιχοι στον παο τοτε θα χουμε καλυτερη εικονα.ο ενας ηρθε απο μεγαλη σεζον που ειχε περυσι στη σιενα και ο αλλος απο τη ρεαλ!!αν εισαι σε θεση να ξερεις οτι αυτοι παιζουν για 200 και 300 χιλιαρικα στον οσφπ τοτε ειμαι μαζι σου....

      αν συνυπολογισεις φυσικα και τα ηδη υπαρχοντα μεγαλα συμβολαια των φωτση και λουκα, τα οποια ουτε μειωνονται (περιπτωσεις οπου μειωθηκε συμβολαιο εν ενεργεια στον παο ειχαμε με σατο και σαρας στις τελευταιες τους χρονιες) ουτε σπανε,θα φθασεις σε πιο λογικο συμπερασμα!!!

      προσωπικα εικαζω οτι το μπατζετ του οσφπ ειναι πιο τσιμπημενο απο του παο και η διαφορα ισως αγγιζει τη δυνατοτητα που θα ειχε ο παο να παρει 2 παικτακια ακομα ικανα για να τον στειλουν στα προθυρα του φ4.εικασια ειναι ομως κατι τετοιο και τιποτα παραπανω και απλα βασιζεται στα νουμερα που κατα καιρους ακουγονται και γραφονται.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. ΣΜ ελπιζω να μην έχεις στο μυαλο σου το 1κ για τον Χαντερ που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι ως φήμη στα διαφορα green sites.

      Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει δώσει παραπάνω απο 250χιλ. για τον Χάντερ ως 2ο σεντερ ο Ολυμπιακός (πάνω κάτω τα τα ίδια παίρνει κι ο Ντάνστον αν δεν κάνω λάθος).

      Εκεί περίπου πρέπει να είναι τα λεφτα και για τον Ντάρντεν αν υπολογίσουμε οτι ο Λοτζέσκι θεωρείται το νο.1 τριαρι.

      Αλλά, τουλάχιστον για τον Χάντερ, τα λεφτά τα έβγαλε ο παίχτης, σε αντίθεση με τα λεφτά που πεταχτηκαν για Ράιτ και Λαουάλ ασχέτως αν μπορεί να μην ευθύνονται οι ίδιοι οι παίχτες γι αυτό,

      Διαγραφή
    3. Λάθος κάνεις. Ο Ντάνστον παίρνει κοντά 700 χιλιάρικα.
      Ο Ντάρντεν αν θυμάσαι καλά ήρθε από τη Ρεάλ ως φιναλίστ Ευρώπης, με 32 λεπτά συμμετοχής στον τελικό Ευρώπης.

      Ο Χάντερ δεν ξέρω αλλά έτσι κι αλλιώς η συλλογιστική σου είναι τελείως λάθος.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα, επειδή με παραξένεψες και δεν περίμενα οτι ο Ντάνστον αξίζει τόσα πολλά το έψαξα και η αληθεια ειναι περίπου στη μέση:

      Ο Ντάνστον πηρε 1.050.00 για δύο χρόνια συμφωνα το hoopfellas.

      (http://hoopfellas.blogspot.co.uk/2013/07/o-nτου.tan.html).

      Τώρα αν είναι ευρώ ή δολλάρια θα σε γελασω. Μην περιμένεις λοιπον να εχει παρει ο Χαντερ πάνω απο 300-350 το πολύ.

      Για Ντάρντεν εγώ εξαρχής δεν θα έδινα πολλά περισσοτερα μια και είναι 33 και στην κατιούσα. Αλλά πιθανότατα να του έδωσαν το συμβόλαιο που είχε ο Περπέρογλου.

      Διαγραφή
  52. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΤΕΛΟΣ.ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ Ο ΝΤΟΥΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΑΡΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΛΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΟΣ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΡEΧΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΘΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ(ΔΙΑΝΑΣΕ HOOPFELLAS XAXAXAX)NΑ ΒΡΕΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣΥΓ.ΜΟΝΟ Ο ΚΑΛΘΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.......ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Sorry αλλά πρέπει. Μια παρένθεση μόνο.

    Θέλω να κάνω την «κωλοτούμπα» που μου πρέπει. Όταν προσλήφθηκε ο Σφαιρόπουλος δεν τον πίστεψα και σε μια συζήτηση με τον gskordak (Που είσαι, ρε φάτσα; Μας έστειλε ο Σφαιρό, ε; Πολύ θα ήθελα να σε διαβάσω τέτοιες στιγμές.) είχα εκφραστεί αρνητικά θεωρώντας τον ακατάλληλο. Με διέψευσε πλήρως. Τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στην φετινή του δουλειά στον Ολυμπιακό. Μπράβο του.
    Θα κάνω άλλη μια στο τέλος της χρονιάς για τον Παππά. Απλά περιμένω να τον δω και στους τελικούς της Α1.
    Αυτά.
    Σας διαβάζω όλους ανελλιπώς.

    Καλή συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 77 καλησπέρα. Έχω την ανάγκη να απολογηθώ για τις στιγμές έντασης μεταξύ μας και ότι ακολούθησε το οποίο με έκανε να νιώθω άσχημα. Ζητώ συγνώμη. Πάει αυτό, τουλάχιστον από μεριά μου.. Ο Παππάς έχει κάνει ο ίδιος κωλοτούμπα με τον εαυτό του. Το αλαζονικό, εγωκεντρικό στυλάκι μας έχει αφήσει προ πολλού και νομίζω αυτό συνδυάζεται με την αγωνιστική του άνοδο. Το μεγαλύτερο καλό που δίνει ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό σε τέτοια παιδιά δεν είναι οι τίτλοι και τα χρήματα αλλά το ότι φτιάχνει χαρακτήρες.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή, σε μία από τις λιγοστές αναρτήσεις μου, έχω αναφέρει το αντιπαράδειγμα της συμπεριφοράς σου σε σχέση με το περιστατικό με τον 77 και η στάση σου αυτή με εκπλήσσει ευχάριστα, πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ!!!
      77 εύχομαι το παραπάνω μήνυμα να αποτελεί το welcome back καθώς έλειψε η συντροφιά σου καθώς κι εκείνη του Χρήστου...
      Ελευθερία άποψης, αγάπη, και ενωτικό κλίμα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό ως πιο πρόσφατο δείγμα αλλά και σε όλες τις άλλες μεγάλες ομάδες για τις μαγικές βραδιές που μας έχουν προσφέρει.

      Yuri

      Διαγραφή
    2. Mπράβο και στους 2 παιδιά,77 σε περιμένουμε πίσω,εδώ απλά γράφουμε τις απόψεις μας και ανταλλάσσουμε οπτικές,δεν μπαίνουμε για να βγάλουμε μαχαίρια παιδιά. Αν δεν αντέχουμε αυτό που λέει ο άλλος το προσπερνάμε....

      Περιμένω άλλη μια κωλοτούμπα και από Τσαγκουρνή που "τσακωνόμασταν" όταν έλεγε ότι η χρονιά για τον Όσφπ είναι χαμένη λίγες μέρες μετά τον τελικό κυπέλλου και την απομάκρυνση Μπαρτζώκα.

      Διαγραφή
    3. Έλα 77.. Ελπίζω να είσαι καλά φίλε. Είμαι πολύ κατά της λέξης "κωλοτούμπα".. Αλλά και έτσι όπως το θέτεις, καμία "κωλοτούμπα" δε κάνεις. Εδώ, εφόσον αφιερώνουμε πάρα πολλές ώρες στο μπάσκετ, κάνουμε εκτιμήσεις. Άλλες είναι σωστές άλλες λάθος. Και εγώ πρώτος από όλους σας δεν ήμουν θετικός για τη περίπτωση Σφαιρόπουλου και ειλικρινά ευχόμουν να με διαψεύσει γιατί οι προδιαγραφές του σαν προπονητής ήταν πολύ καλές στο ξεκίνημα και αποτελούσε χαρτί για το ελληνικό μπάσκετ. Με διέψευσε και γουστάρω κιόλας..

      Διαγραφή
  55. Χαχαχαχαχα ο κομπλεξικός Ισπανος και μέγας θεατρίνος ναβάρο τα έβαλε με τη διαιτησία αχαχαχα αντι να κοιτάει τα χάλια τους που τρέμαν τα χέρια τους....
    Πάντως..Ισπανός να γκρινιάζει για διαιτησία..αξία ανεκτίμητη
    Το μόνο που μένει να δούμε είναι και τον ακόμα πιο αντιπαθή Ρούντι να γκρινιάζει στο ΦΦ για καραγκιοζιλίκια από την Φενερ (γιατί θα φαει ΤΡΕΛΟ ΧΩΝΙ από τον ζοτς) και θα ψάχνει δικαιολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 70-30 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ ΗΤΑΝ

      Διαγραφή
    2. καλα ότι να'ναι, ακόμα και να ήταν 70-30 (που ΔΕΝ ΗΤΑΝ..ΕΛΕΟΣ) ακόμα και 100-0 να ήταν, ο ΦΛΩΡΟ-ΙΣΠΑΝΟΣ είναι ο τελευταίος άνθρωπος στο πλανήτη που έχει δικαίωμα να ομιλεί για διατησία

      Διαγραφή
    3. Ετερον Εκατερον

      Διαγραφή
    4. Τα παραπονά του για την διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ζόρντι Κρέους, ο οποίος στάθηκε στον παράγοντα έδρα.

      Αναλυτικά:

      «Ο παράγοντας έδρα είναι πολύ δυνατός εδώ. Δε μου άρεσε η διαιτησία, δεν ήμασταν και τυχεροί, όχι μόνο τώρα, αλλά καθόλη τη διάρκεια της σειράς.

      Διαγραφή
  56. Αντι να ειμαστε περηφανοι που μια ελληνικη ομαδα με μικρο μπατζετ, τρεχει ενα project αξιο θαυμασμου, προσπαθουμε να μειωσουμε την επιτυχια της. Μακαρι να το παρει ο Ολυμπιακος αρχικα, και κατα επεκταση το ελληνικο μπασκετ, και ας ειμαι φιλαθλος του Παναθηναικου.

    Την ομαδα χαιρεσαι να τη βλεπεις. Μπραβο και στον Σφαιροπουλο για τη διαχειριση του ματς, και στον Σπανουλη, που ειναι ο τελευταιος μεγαλος παικτης απο μια φουρνια σπουδαιων γκαρντ (Ναβαρο, Σαρουνας, Διαμαντιδης, Παπαλουκας) που κυριαρχησαν στην ευρωπη τα τελευταια χρονια, και κραταει την ομαδα σε τοσο υψηλο επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 17 εκ. ειναι το μπατζετ του Ολυμπιακου, δεν το λες και μικρό

      Διαγραφή
    2. το ετησιο δεν ειναι τοσο, καποια συμβολαια ειναι 2κ3 ετη

      Διαγραφή
  57. Μπράβο στον κύριο Σφαιρόπουλο και στους παίκτες του κόκκινου. Δε παράτησαν το παιχνίδι και προκρίθηκαν. Το μαγικό που έκανε ο προπονητής τους είναι ότι πρόσθεσε στη δουλεια που είχαν κάνει ο Ντούντα και ο Μπαρτζώκας. Ενδυνάμωσε το χαρακτήρα της ομάδας, προσάρμοσε το σύστημα πάνω στους παίκτες και κτάτησε το know how του ελληνικού μπάσκετ, το έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω.

    Πάμε στα δικά μας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ιβα κρίνεται αποτυχημένος, όχι βάση αποτελεσμάτων, αλλά από αυτό που μας παρουσίασε. Τον κρίνω σε 2 επίπεδα, στο τρέξιμο του project και στο παιχνίδι της ομάδας.

    Α)project
    Δούλεψε με τους μικρούς, πήραν κάποια λεπτά ιδιαίτερα στην Α1 και καθιερώθηκαν Παππάς και Γιάνκοβιτς. Υπήρχαν όμως και "παραφωνίες". Ο Χαραλαμπόπουλος στην σειρά με την cska μας απέδειξε ότι θα έπρεπε να είχε πάρει μερικά λεπτά παραπάνω στην Ευρωλίγκα και σταδιακά να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος αυτή την περίοδο. Εξάλλου ο Γιάνκοβιτς πρέπει να βελτιώσει το aggressive παιχνίδι του και δεν κέρδισε τα 25-28 λεπτά που παίζει. Το τελευταίο είναι ότι ο Παππάς έπρεπε όχι μόνο περισσότερο χρόνο να πάρει αλλά και να σχεδιαστούν και plays πάνω του, αλλά αυτό ανήκει στην 2η ενότητα. Το έργο του Ιβα έχει θετικό πρόσημο, αλλά δεν βγάζει και μάτια που λέμε. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, χρειάζεται και πίστωση χρόνου
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Β )Τακτική-Ομάδα.
    Η Στελέχωση της ομάδας δεν ήταν ιδανική. Στην θέση 1 δεν αποκτήθηκε ένα ασσόδυο γρήγορο, οργανωτικό και με αξιοπρεπή ποσοστά στο σουτ, κάποιον σαν τον Κούπερ, ο οποίος και δεν στοίχιζε. Τρία χρόνια γίνεται αυτή η δουλειά. Δε λέω να γίνει η υπέρβαση με Καλάθη.. που θα μπορούσε να την κάνει ο Γιαννακόπουλος για τέτοιου είδους άσσο.
    Στο 5 πέρυσι είχαμε σέντερ τύπου Λάσμε και δεν είχαμε σέντερ τύπου Μπατίστα και φέτος το αντίστροφο. Για την θέση 3 επιλέχτηκε το γνωστό ρίσκο, δεν είμαι αρνητικός ως προς αυτό, αλλά θα έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο ο Χαραλαμπόπουλος. Αποκτήθηκαν 2 σουτέρ, Σλότερ+Μπλούμς συν ο Παππάς οι οποίοι όμως δεν μπορούν να διαχειριστούν την θέση 1, χρειάζονταν τόσοι, προφανώς όχι. Η στελέχωση δεν ήταν λοιπόν θετική, πρώτο μείον για τον Ιβάνοβιτς. Πάμε στην τακτική λοιπόν η οποία συνδέεται και με την στελέχωση. Ο Ιβα ήθελε να παίξει πολύ την transition επίθεση, βασισμένος στην καλή άμυνα, τα ριμπάουντ και την ενέργεια. Πολύ σωστά, αλλά δεν την έπαιξε με σταθερότητα και διάρκεια. Γιατί? Πιστεύω λόγω της μέτριας στελέχωσης και κακής διαχείρισης του υλικού. Θα σταθώ στο δεύτερο, για να μην ξαναπώ για τον άσσο και το 5άρι. Ο Jim είπε πολύ καλά.. «οι παίκτες εξυπηρετούσαν το σύστημα και όχι το σύστημα τους παίκτες. Ένα «σύστημα» (αγωνιστικό πλαίσιο καλύτερα..) που απείχε από το πολυπόθητο winning basketball που κατοικούσε τόσα χρόνια στο ΟΑΚΑ και μοίραζε σε πολλούς αθλητές αναρμόδιους, μακριά από τις δεξιότητες τους ρόλους». Αυτό που έχω γράψει επανειλημμένος είναι ότι ο Ιβα αντί να χτίσει και να προσθέσει στο know how παιχνίδι (νοοτροπία, κουλτούρα κ.α.) του Παναθηναϊκού πήγε να φτιάξει κάτι εντελώς διαφορετικό και με συγχωρείτε βαρετό και μονόχνοτο στιλ παιχνιδιού, ή μήπως ξεχάσαμε το βιαστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος ακολούθησε τον αντίστροφο δρόμο από εμάς και πήγε Φ4!? Ξεχάσαμε την weak side, το PnR, το παιχνίδι με την πλάτη, δεν είδαμε πολλά συστήματα προσαρμοσμένα σε παίκτη, δεν είδα να διαβάζουν οι παίκτες το παιχνίδι, τα miss match, την αδυναμία του αντιπάλου. Μόνο ο Διαμαντίδης με την ευφυΐα του και το ταλέντο του προσπαθούσε. Μα ρε παιδιά ο Μποχωρίδης, ο Χαραλαμπόπουλος ο Παππάς κ.α. πρέπει να μάθουν να σκέπτονται. Τι είδα από τον Ιβάνοβιτς, να παραδίδεται εύκολα και να παρατάει παιχνίδι στους 13 πόντους διαφορά, 13 λεπτά πριν την λήξη. Είδα να χάνει όλα τα παιχνίδια που κρίνονταν στο καλάθι ή σε πολύ μικρές διαφορές εξαιτίας του Ιβάνοβιτς. Είδα να μην παίρνει τα μέγιστα από τους παίκτες του με βάση τα πλεονεκτήματά τους και να καλύψει τις αδυναμίες τους. Ένα σωρό παραδείγματα, θα αναφέρω μόνο τον Διαμαντίδη, μα να κατεβάζει αυτός την μπάλα τις περισσότερες φορές και να κυνηγά τον άσσο της αντίπαλης ομάδας? Ήμαρτον ρε Ιβάνοβιτς!

    Την κριτική προς τον Προπονητή, άρχισα να την κάνω από τον Γενάρη, μέχρι να δω μέσα σε 5-6 μήνες την δουλειά του.

    Τέλος ο Γιαννακόπουλος πρέπει να ηρεμήσει, να προγραμματίσει τις κινήσεις του, χωρίς βιασύνες και να μπορέσει να στηρίξει την ομάδα και αν πρέπει να κάνει κάποιες υπερβάσεις στο budget, πρέπει να τις κάνει και θα κερδίσει στο μέλλον. Πάνω απ όλα όμως να σταματήσει τα «δημόσια» καραγκιοζιλίκια ενάντια στους διαιτητές, την ευρωλίγκα.

    Αυτός είναι ο απολογισμός για αυτή την χρονιά. Δε περιμένω τους τελικούς, όχι γιατί δε με ενδιαφέρουν..
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ομαδα προκριθηκε οριακα στο τοπ16 μεσω των ισοβαθμιων αν δεν κανω λαθος.

      θυμαμαι το χαραλαμποπουλο να παιζει μες στη φενερ οπου ηταν καλος (σε ματς που χαθηκε ευκολα οπως αποδειχτηκε), με τη τσσκα στους 8 και κατι σκορπια λεπτα και διλεπτα, οπου αφενος δεν προλαβε να δειξει κατι αφετερου απο το λιγο που σταθηκε στο παρκε ηταν εμφανης ο φοβος του και το αγχος του, πραμα απολυτα λογικο για την ηλικια του.

      και ερωτω,

      αν τον εβαζε στο τοπ16 καποια δεκαλεπτα και 15λεπτα και ο μικρος γινοταν μια απο τις αιτιες να χασουμε ενα ματς , πχ με τον αστερα στο οακα, και ο παο αποκλειοταν θα ελεγε κανεις στον ιβανοβιτς "μπραβο που αποκλειστηκες αλλα που αξιοποιησες απο νωρις στη χρονια το χαραλαμποπουλο"?

      μη βιαστεις να με ρωτησεις ποιο ειναι το σωστο ή τι θα προτιμουσα εγω, εσυ ή καποιος αλλος!!!απλα, εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι για καθε ομαδα υπαρχει ενα μινιμουμ στοχων ανεξαρτητα απο το τι εξαγγελει η καθε διοικηση.ο ιβανοβιτς ηξερε οτι πασει θυσια επρεπε να παει στους 8.

      το χαραλομποπουλο τον δουλευει καλα, τον βαζει στην Α1, τον βοηθησε να παρει μια γευση απο ευρωλιγκα και του χρονου ο μικρος στα 19 του ανεπιφυλακτα θα βγει πιο μπροστα στο ροτεισον οντας πολυ πιο ετοιμος.μην τρελαινομαστε τωρα επειδη ενας 18χρονος επαιξε 50λεπτα στην ευρωλιγκα και οχι 100 ή 150!!!

      λες οτι εγινε λαθος στελεχωση στον ασο!!εκ του αποτελεσματος καλα τα λες.και τον κουπερ να επαιρνες ομως αν σου εμενε εξω ο διαμαντιδης κανα τριμηνο λογω τραυματισμου θα ελεγες αλλα τωρα , πολυ χειροτερα!!!

      ο παο , οπως και στην περιπτωση του ουκιτς, ηταν ατυχος στην επιλογη του παικτη που θα παιξει στο πλευρου του Μητσου και αυτο λογω των τραυματισμων (οπως αντιστοιχα ο οσφπ ηταν τρομερα ατυχος στην περιπτωση του υπερπαικτη εισι λο.ασχετο αλλα ηθελα να το θυμισω).πηραμε τον ουκιτς, μας τρελανε μεχρι να προσαρμοστει και πανω που βρηκε ρυθμο και τη δευτερη χρονια θα ηταν καλυτερος μας γυρισε απο την εθνικη του τσακισμενος!!!ετσι και ο νελσον.ποιοτικος παικτης, με τις γνωστες βεβαια αδυναμιες, που με το που ηρθε εγκατελειψε!!!ας μη μιλαμε για κακη στελεχωση (αυτο δε σημαινει, για να σε προλαβω, οτι δε μπορεις να εκφρασεις τη γνωμη σου, αλιμονο) οταν δε ξερουμε πως θα ειχε εξελιχθει το πραγμα με εναν υγιη νελσον!!!και φυσικα δεν ειμαστε μπαρτσελονα να εχουμε 4 ποιοτικους παικτες σε καθε θεση για παν ενδεχομενο.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου από την αρχή της χρονιάς έπρεπε αφού πάρθηκε το ρίσκο στη θέση τρία να τον βάζει και στην ευρωλίγκα να τον παρακολουθεί και ο μικρός να κερδίζει το χρόνο του. Δεν είπα να παίζει 15 λεπτά. Στα ξαφνίκα τον είδαμε βασικό. Στην τελική δεν του τα χώνω του Ιβα γι αυτό, έκανε χειρότερα. ο Ούκιτς μπορεί να μην ήταν Διαμαντίδης, αλλά έτρεχε την ομάδα, μπορούσε να οργανώσει και να δημιουργήσει, είχε και αρκετά καλό σουτ αλλά όπως είπες τραυματίστηκε και στα 2 πόδια και μείναμε μόνο με τον Διαμαντίδη την 2η χρονιά και εκει ήταν το λάθος του Γιαννακόπουλου που δεν στήριξε την ομάδα και πήρε τον Ράιτ. Εκεί που είπα, τι έκανε με τον Ράιτ, πήραμε τον Νέλσον που ντρέπεσαι όταν σηκώνεται για σούτ, είπαμε δεν γίνεται αυτό. Απαράδεκτο, άσε που δεν τον προφύλαξε ο Ιβα χρησιμοποιώντας τον αλλιώς. Δε μου είπες 'όμως κάτι ότι πήρε 2 σουτερ, έχοντας και τον Παππά. Δεν μου είπες για τα τελευταία λεπτά κάθε game (εντάξει φταίνε και παίκτες, αλλά ποια ήταν τα plays που έφτιαξες), Δε μου είπες για τη θέση 5, και δε μου είπες που πήγε το παιχνίδι με PnR, miss match κ.α.
      Δεν είδα την προσπάθεια, θα κατανοήσω ότι μπορεί οι νεοι παίκτες, οι μέτριοι παικτες δε μπορούν, αλλά δε λέω αυτό. Λέω οτι ο Ιβάνοβιτς είχε απορρίψει αυτό το στιλ.
      Andreas craven

      Διαγραφή
    3. η ομαδα σωστα δομηθηκε ανδρεα κατα την αποψη μου.

      την αποψη που λεει οτι επρεπε να παρουμε κουπερ αντι σλοτερ εγω δεν τη συμμεριζομαι.με δδ, νελσον, κουπερ ο μποχωριδης δε θα επαιζε ουτε στα προπονητικα διπλά!!!

      καλα εκανε και πηρε το σλοτερ.τα λεφτα του τα βγαλε!!!και μη ξεχνας οτι ο παππας πηγε στα πιτς 5-6 φορες φετος.χωρις σλοτερ με ποιον θα επαιζες στο 2?με το Μητσο?πλει μεικερ στο 2 σε μονιμη βαση?με τι ταχυτητα θα επαιζε στο 2 ο Αρχηγος?

      το μπλουμς τον πηρε γιατι ηθελε παικτη να γεμισει το ροστερ και ο λετονος μια χαρα επαιζε στην αρχη.θες απο ρεντα?εστω!!βοηθησε ομως!σε διαρκεια χρονου φυσικα φανηκε η ελλειψη ποιοτητας.

      εχω γραψει τις αποψεις μου γι αυτα που ρωτας!!εχω πει οτι η ομαδα ειναι απειρη, και ως ομαδα και μεμονωμενα σε παικτες, και οντας απειρη το καλο τελειωμα των αγωνων γινεται δυσκολη υποθεση.παρε για παραδειγμα το βλαντο και ποσα σοβαρα λαθη εχει κανει στο τελος καποιων παιχνιδιων!!!στη βαρκελωνη του φευγει απροκαλυπτα ευκολα ο ντολμαν στο τελος και του κανει και αχρειαστο φαουλ,στο γιαντ ελιαου χανει το καλαθι μονος του στο τελος και σε καποια αλλα ματς εκανε προς το τελος καποια ηλιθια φαουλ σε προσπαθεια του αντιπαλου για τριποντο.....φταιει ο ιβανοβιτς?οχι!!η απειρια του παικτη φταιει...

      ο ιβανοβιτς εβαλε κινηση στην επιθεση.θα μου πεις, με ενα απλο figurate που , οπως λεει και ο τζιμ και σωστα, γινεται μονοτονο απο ενα σημειο και μετα.δεκτο!!ακομα και αυτο ομως ειναι προοδος σε σχεση με περυσι οπου ολοι κοιταγαν και περιμεναν το διαμαντιδη να στησει ενα κεντρικο Pnr.
      τι miss match να επιδιωξουμε?με ποιον?εχουμε κορμια?μονο με το νελσον μπορουσαμε και βγαζαμε καποια τετοια plays στη base line και για να τα αξιοποιιησει ο νελσον επρεπε γενικα να ηταν σε καλη μερα και αυτο φαινοταν απο την αμυνα που επαιζε.αν δεν ηταν σε καλη μερα, που ηταν και οι περισσοτερες, τοτε δεν πα να τον εβαζε 40 λεπτα κατω ...τζαμπα κοπος θα ταν...

      δεχομαι και εγω οτι η παρεμβαση του ιβανοβιτς στο παιχνιδι προπονητικα χωλαινει.οκ!!ποσοι ειναι αυτοι ομως στην ευρωπη που ανακατευουν τοσο μαεστρικα την τραπουλα εν ωρα αγωνα και παιρνουν περισσοτερα απο τις δεδομενες δυνατοτητες του ροστερ τους?2?3?5?περισσοτεροι δεν ειναι....και αυτοι μαλιστα δεν ειναι τοσο ικανοι στα δυνατα σημεια του ιβανοβιτς!ο μονος φετος που πηγε το ροστερ του παραπερα απο οτι αξιζε ειναι ο ομπραντοβιτς της αλμπα!!μη ξεχασω και το σφαιροπουλο του οσφπ....οι υπολοιποι?εδω ολοκληρος ζοτς και ξεχασε να παρει πλει μεικερ το καλοκαιρι, ενω ο ντουντα εκανε τη μαεστρικη επιλογη να πορευθει ουσιαστικα μονο με το ντρειπερ.....μεχρι που αλλαξαν γνωμη και οι δυο και εκμεταλλευθηκαν τα λεφτα των αφεντικων και πηραν ζηση-ερτελ!!εεε ο ιβανοβιτς δεν ειχε αυτη τη δυνατοτητα.....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. Κάποια πράγματα κάνουν τόσο μπαμ που ειλικρινά παιδιά δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος δε μπορεί να τα δεί.. Μιλάω για "προβλήματα" στη λειτουργικότητα στο παιχνίδι και όχι κάτι υποκειμενικό (στελέχωση π.χ.). Η Ηorns Offense περιέχει πολύ pick & roll και εφόσον ο Ντούσκο αποφάσισε να πάει κατά κόρον σε παιχνίδι μισού γηπέδου χρειαζόταν δεύτερο δημιουργό. Δημιουργός δεν είναι ούτε ο Νέλσον, ούτε ο Μποχωρίδης, ούτε ο Σλότερ κτλ. Αυτή η τεράστια κάμψη στην αποτελεσματικότητα της ομάδας στο μισό γήπεδο όταν αποχωρεί ο αρχηγός. Αν έπαιζες περισσότερο πάνω σε νόρμες τρανζίσιον επίθεσης (περισσότερο προσωπική φάση) αυτό το κενό θα μακιγιαριζόταν ελαφρά. Ρε φιλαράκι ΣΜ το ότι στο "2" χρειάζεται ταχύτητα περισσότερη από τη θέση "1" όπως το θέτεις στο παράδειγμα Διαμαντίδη που το ξεσήκωσες..? Στο "2" ο Διαμαντίδης θα εξοικονομούσε ανάσες και θα ήταν ο playmaker μετά την πρώτη πάσα (όπως τον χρησιμοποιούσε πανέξυπνα ο Πεδουλάκης). Είναι παρανοϊκό να τον βλέπεις να βγαίνει στα 3/4 να πιέζει τον αντίπαλο πόιντ (ο Διαμαντίδης σε έναν ιδεατό κόσμο θα έπρεπε να παίζει άμυνα αποκλειστικά στη πίσω γραμμή).

      Διαγραφή
    5. *Αυτή η τεράστια κάμψη στην αποτελεσματικότητα της ομάδας στο μισό γήπεδο όταν αποχωρεί ο αρχηγός οφείλεται εκεί.

      Συγνώμη παίδες..

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ Jim.Αυτό περιγράφω στο πόστ. Απλά κάνω και κριτική και στην στελέχωση με βάση το μπάσκετ που θέλω να δω και ορισμένα στανταρ που πρέπει να έχουν οι παίκτες.
      Ο Ιβάνοβιτσ ήθελε να παίξει τρανζίσιον επίθεση γι αυτο πήρε κατα την γνώμη μου τον Νέλσον, τον Σλότερ γρήγορους στα πόδια παίκτες με drive ο ένας και σουτ περισσότερο ο άλλος. Για να το καταλάβουμε, το πέτυχε αυτό στο παιχνίδι με την Ρεαλ. Ξέχασε όμως το δημιουργικό μπάσκετ, να το πω έτσι, με αποτέλεσμα η ομάδα σε σετ επιθέσεις να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

      Την στελέχωση την αναφέρω γιατί γκάρντ χωρίς αξιοπρεπη σουτ δε γίνεται. Άμυνα πάνω από τη στεφάνη με τον Μπατίστα δε γίνεται.θα ήθελα να δω δίπλα στο 3D ;έναν καλό δημιουργό με αξιοπρεπή σουτ, ας μην πέρναμε τον φίλο μας τον Νέλσον ο οποίος δεν είναι δημιουργικός, δεν έχει και σουτ, έχει άλλα χαρίσματα. Πως να το πω, θα μπορούσε και με τον Κούπερ, να παίζει την τρανζιτιον επίθεση και να ανταποκριθεί σε σετ επιθέσεις.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    7. Σιγα μη σε αφησουν ομαδες οπως η ΤΣΚΑ να παιξεις τρανζισιον.

      Δηλαδη, δεν εχουν τετοιες ομαδες γρηγορους παιχτες, δεν ξερουν να παιζουν τρανζισιον αμυνες, δεν εχουν ροτεϊσον που ακομα κι αν χασουν την μπαλα στην επιθεση δεν θα σου επιτρεψουν να κανεις τρανζισον? M' ενα απλο φαουλ και σ' εβγαλαν εκτος τρανζισον κι εκτος ρυθμου.

      Δηλαδη, ηρθε ο Ιβανοβιτς στην Ελλαδα για να διδαξει ισπανικο τρανζισον βασισμένος στα γρηγορα ποδια ποιών παιχτών? Του Διαμαντιδη, του Φωτση, του Μαυροκεφαλιδη και του Μπατιστα?

      Αυτο το πλανο ειναι στα ορια της γελοιοτητας - μπορει να εχει εφαρμογη μονο με κατι παρακατιανες ομαδες χωρις καθοδηγηση π.χ. Γαλατά.

      Μη κοιτατε τις νικες με Φενερ και Αρμανι στον 1ο γυρο. Εκει οι ομαδες ακομα μονταρονται και οι καλες ομαδες ξερουν οτι θα περασουν ουτως ή αλλως. Στο τοπ-16 που σφιγγουν τα γάλατα, εχεις ικανοτερους παίχτες στο τρανζισον απο π.χ. την Ρεαλ, τη Μακαμπι, την Αλμπα ή ακομα και τη Ζαλγκιρις?

      Εκει στον ΠΑΟ να πανε ν' ανάψουν ακομα μια λαμπάδα στον ΔΔ για το οτι καταφερε (παρα τις αντιθετες οδηγιες του κουτς) να παει την ομαδα στο 5-5 σε μερικα παιχνιδια αλλιως θα ειχαμε δραματα και στο ΟΑΚΑ - εκτος ηταν ολα ένα δραμα ετσι κι αλλιως.

      Διαγραφή
    8. @τζιμ

      η κλαση του διαμαντιδη ειναι τετοια που του επιτρεπει να παιζει στη φυσικη του θεση και μαλιστα να κανει και τη διαφορα.το κορμι του εχει βαρυνει πολυ απο το 2012 και μετα , η σταθμη της ποιοτητας διπλα του ειναι αρκετα χαμηλωμενη και παρολαυτα τα βγαζει ανετα περα στο-ν ασο.η ικανοτητα του να βλεπει γηπεδο ειναι τετοια που ενα ποιντ πχ σαν τον παργκο, που εχει οντως καλη πασα, θα την αποκτησει σε 10 ζωες!!!και φυσικα εχει και το σουτ που μπορει και εκμεταλλευεται καθε μετρο που του δινει η αμυνα.η ελλειψη ταχυτητας ισορροπειται απο την υψηλη αισθηση δημιουργιας και του πολυ καλου σουτ.

      αυτο ομως δε σημαινει οτι μπορει πλεον να παιξει μονιμα και αποδοτικα σε αλλες θεσεις, οπως μεχρι το 2011.

      προσωπικα δε με απασχολει αν κατεβαζει αλλος τη μπαλα και την παραλαμβανει ο Μητσος στο δευτερο μισό του παρκε.αυτο δεν τον κανει δυο ή τρια....εξακολουθει πρακτικα να ειναι αυτος ο ποιντ.τα ιδια πραγματα κανει απο αλλη θεση..το αν εξοικονομει ανασες, ναι παιζει ρολο στην περιπτωση του αλλα και τωρα βλεπουμε να γινεται κατι τετοιο ειτε με το νελσον , οταν παιζουν μαζι, ειτε με τον παππα και το βλαντο (λιγοτερο).

      στο δυο απαιτειται ταχυτητα, ντριπλα και σουτ.το γεγονος οτι ο Μητσος δεν ειναι γρηγορος πια τον καθιστα ουσιαστικα ως το πλει μεικερ της πενταδας που θα σκαναρει το γηπεδο και θα ψαξει το συμπαικτη του ακομα και οταν παιζει στα πλαγια.δεν ειναι σε θεση να παρει το πρωτο βημα κα να κανει ντραιβ και να τελειωσει τη φαση ή να σπασει τη μπαλα (οπως εκανε παλιοτερα κατα κορον).ρηγματα στην αντιπαλη αμυνα ο Μητσος δε μπορει να δημιουργησει παρα σε ελαχιστες μεμονωμενες φασεις και ειδικα προς το τελος των ματς οπου κυνηγαει κυριως το φαουλ.δεν ειναι σε θεση ο Μητσος να ζητησει μπαλα και να βγει στον αιφνιδιασμο, εκτος και αν θελετε να ζησουμε σκηνες απειρου καλλους με εναν σβουρα τυπου κουπερ να κανει coast to coast...

      και ασχετα με το τι εκανε περυσι, προπερσι και ακομα παλιοτερα ο διαμαντιδης ειναι πλεον 35 χρονων!!!35 χρονων με ενα κορμι βαρυ , που εχει γραψει χιλιομετρα και χιλιομετρα και πρεπει να του φερομαστε αναλογα και οχι να του ζηταμε να παιξει 2 και 3.....η θεση του ειναι στον ασο.και φυσικα, και εδω θα συμφωνησω μαζι σου απολυτα, δε μπορουμε να του ζηταμε να πιανει στην αμυνα και μαλιστα σε full court press κατι παιδακια σαν τον παργκο ή το σπανουλη.

      εν ολιγοις, θεωρω οτι σωστα προτιμηθηκε ο σλοτερ απο ενα ακομα ποιντ τυπου κουπερ και το ολο πραγμα αλλοιωθηκε απο τους τραυματισμους του νελσον (και τις μετεπειτα συνεπειες οπως η ψυχολογικη του καταπτωση), που δεν αφησαν την περιφερεια του παο να λειτουργησει οπως αρχικα ειχε σχεδιαστει.με τον κουπερ θα χαναμε σε σουτ και transition, ενω ο ρολος του μποχωριδη θα ηταν υποδεεστερος.

      αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη και ασε απο πού τα ξεσηκωνω κατι τετοια.δεν ειμαστε εδω για να μετρησουμε ποιος το κατεχει καλυτερα αλλα να ανταλλαξουμε αποψεις ακομα και αν διαφωνουμε!ή οχι?

      ΣΜ

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. @ΣΜ
      Miss match και με τον Νέλσον και με Διαμαντίδη και με Γκίστ κατα καιρούς.. Θα μπορούσαμε να παίξουμε, Είπα Και στην αδυναμία του Αντιπάλου. (π.χ.αργά με γρήγορα πόδια). Όταν λέω παιχνίδι με πλάτη δε λέω να ξεκινά από την γραμμή των 6,75 ο Γκιστ...PnR είδες να παίξει με τον Γκιστ, μέσα από σύστημα? Όχι. είδες κοψίματα μέσα στην ρακέτα? Όχι. Σε σετ επιθέσεις 70%, μπορεί να λέω και λίγο η ομάδα ήξερες πώς θα παίξει. Δε του φταίει κανεις που δε χρησιμοποιεί τον Λαουάλ..
      Θεωρώ ότι μόνο με transition δε πας μακριά..Η Μετάβαση είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου παιχνιδιού, αλλά προς θεού όχι μόνο αυτό. Η απειρία είναι κάποιος λόγος για ορισμένους παίκτες, αλλά τι έκανε ο Ιβανοβιτς γι αυτό, που είναι τα safe plays.
      Θα στο ξαναπώ, σε επίπεδο στόχων-αποτελεσμάτων ο Ιβα μπορεί να θεωρηθεί επιτυγχημένος, σε επίπεδο τακτικής,λειτουργικότητας που λέει κ ο Jim, ολοκληρωμένου μπασκετ και αξιοποίησης του ρόστερ είναι πολύ μέτριος ο Βαθμός. Σκέτη απογοήτευση..

      Διαγραφή
    11. και πάλι εύγε Andreas Craven

      Σπήλιος Καραμεσίνης

      Διαγραφή
  59. Μοιάζει και λίγο κλισέ επειδή μπορεί να το λέμε σχεδόν καθε χρόνο αλλά το φετινό final-4 είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα στα χαρτιά,με το πιο ιδιαίτερο χρώμα και σφραγίδα από κάθε μία εκ των 4 ομάδων.(ενώ όλη η φετινή διοργάνωση προσέφερε σπουδαία πράγματα...)

    Η δις φιναλιστ και λαμπερή Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει την εξιλέωση μέσα στην έδρα της σε μια κατάσταση "τώρα ή ποτέ"...
    Η αρκούδα όνομα και πράμα,με μια υπεροχή που τρομάζει,ένα ρόστερ βγαλμένο από παραμύθι και μια αίσθηση ανωτερότητας φέτος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από κούπα.
    Η νεόπλουτη Φενερμπαχτσέ,θα σταθεί στα πόδια της και θα φτάσει επιτέλους στο final-4 με λίγη Γιούγκικη καρδιά,δημιουργία από όλες τις θέσεις(ψάχνεις από που θα σου έρθει) και το κυριότερο-έχοντας στον πάγκο της τον Lord of the Rings έτοιμο για άλλη μια νίκη που θα μετατρέψει το άθλημα σε Zotsball...
    H ομάδα που έχει μπει στις καρδιές κάθε μπασκετικού,ένα σύγχρονο παραμύθι,μια ομάδα που θα καταπιεί σίδερα για να κατεδαφίσει κάθε αντίπαλο.Ο σκληρός Ολυμπιακός,με την refuse to lose αύρα που έχει διαποτίσει τους Πειραιώτες θα μπουν στο παρκέ για να φτιάξουν το δικό τους θρύλο...Του underdog που θα "δαγκώσει" όποιον βρει μπροστά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ δυνατή η "σύνθεση" του F4 Peris.. Πολύ ιδιαίτερη κατάσταση.

      Διαγραφή
  60. Παράπονα για την διαιτησία έκανε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση

    Ο αρχηγός και σούπερ σταρ των Καταλανών τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε τέτοια εύνοια στα εντός έδρας παιχνίδια σαν αυτή που είχαν οι Πειραιώτες.

    Αναλυτικά τα όσα είπε:

    «Οι διαιτητές ήταν καθοριστικοί στην έκβαση του τρίτου και του τέταρτου αγώνα. Στα παιχνίδια που έγιναν στο ‘Παλάου Μπλαουγκράνα’ εμείς δεν είχαμε τέτοια εύνοια. Εδώ το είδαμε από το πρώτο λεπτό. Είναι δύσκολο να νικήσεις σε αυτό το γήπεδο και στα αποδυτήρια ήμασταν πολύ απογοητευμένοι. Πλέον πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να αφοσιωθούμε στον τελευταίο τίτλο που απομένει να διεκδικήσουμε, το πρωτάθλημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καπως πρεπει να δικαιολογηθει και αυτος που εχασε την βολη..εσενα ομως βλεπω σε ποναει ακομα ε??

      Διαγραφή
  61. http://www.matiastanea.gr/gr/relative/sports/redplanet/%CE%9F%CE%B9%20%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9%20%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%20%CE%9C%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BF%CF%85/ Bαλτε και τον Ρηγα,το παθος του γαυρου, την τυχη,την πνευματικη δυναμη και πως την διαχειριζονται και καταλαβετε οτι στον τελικο θα ναι αυτος,τωρα αν το σηκωσει θα δειξει.Πολυ πιθανον για μενα.Δεν ειμαι πρασινος ουτε κοκκινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τζιμ, για μένα ένα τεράστιο λάθος του Πασκουάλ στη σειρά είναι ότι έδωσε από τώρα τα κλειδιά στον Σατοράνσκι. Ο Χουέρτας μας ανακατεύει πιο πολύ θεωρώ, είναι πιο έμπειρος, και έχει το άκυρο σκοτωμένο σουτάκι που ξενερώνει τις καλές άμυνες. Απ ότι κατάλαβα πάει για μη ανανέωση. Ο Τσέχος (ου θα γίνει παικτάρα) είναι πολύ μικρός για αν πάρει την Μπαρτσελόνα πάνω του σε τέτοια σειρά. Συμφωνείς?
    Αλεξ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλεξ είναι καλό να βγάζεις μπροστά νέα παιδιά και να ανταποκρίνονται. Ο Σατοράνσκι θέλει πολύ δουλειά στο playmaking, είναι μέτριος σε αυτό κομμάτι και για αυτό πήγε πολύ βάρος στο δημιουργικό κομμάτι στους Ναβάρο-Τόμιτς. Ο Χουέρτας παραμένει ένας από τους καλύτερους δημιουργούς, ειδικά στο pick & roll. Έλειψε η ικανότητα στη σειρά αυτή από τη Μπάρτσα. Όμως με τον Όλεσον να έρχεται από τραυματισμό, ο Σατοράνσκι ήταν απαραίτητος ώστε να αμυνθεί στον Σπανούλη.

      Διαγραφή
    2. Oλεσον και Ντοελμαν ηταν ανετοιμοι.Οταν χτυπησε ο Ολεσον γραψανε οτι τελειωσε απο τα πλει-οφ, μαλλον κουτσος επαιζε.

      Διαγραφή
    3. το πήγε καλά ο πασκουάλ, αλλά όταν χάνεις στις λεπτομέρειες μάλλον κάποιο μικρό λαθάκι το έχεις κάνει

      μίμης

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα σε όλους.. Πόσο ωραία κυλάει η ημέρα μετά από τέτοια νύχτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. TZIM, ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ Φ4...

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεν είμαι καλά μετά το χθεσινό του Ολυμπιακού. Τι είναι αυτό που μου συμβαίνει;
    Green Arrow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τελικά, μετά από αυτό, είναι ο Πρίντεζης το καλύτερο τεσσάρι στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.28 αυτο θα το δειξει ο χρονος και μονο αυτος.

      Διαγραφή
    2. στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ;;α καλα!!!

      Διαγραφή
  67. Πάμε να πούμε μερικές αλήθειες και να διαλύσουμε μερικούς φετινούς μύθους, με βάση όσα τυγχάνει να γνωρίζω τουλάχιστον... Θα τα αναφέρω σκόρπια.
    - Ο Νέλσον εισπράττει ετησίως 350.000 ευρώ και όχι 600.000, όπως γράφεται κατά κόρον. Απλά ο Παναθηναϊκός δέχτηκε να καταβάλει στον παίκτη 250.000 που του χρωστούσε ο Αστέρας, και αυτό λειτούργησε ως μια μορφή buy out του παίκτη.
    - Ο Ιβάνοβιτς έχει καταφέρει να έρθει σε προστριβή με ό,τι κινείται και έχει φωνή στα αποδυτήρια, πλην των νεαρών. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι υπάρχει και κάποιος πιτσιρικάς, ο οποίος τα έχει φορτώσει στον κόκορα και περιμένει να τελειώσει η σεζόν για να την κάνει για άλλες πολιτείες (κυριολεκτικά), λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείται! Ευκολάκι!
    - Ημερομηνία-σταθμός για τον Μαυροβούνιο Χάνιμπαλ είναι η 2α Μαΐου. Κερδίζει Ολυμπιακό - βγάζει τη σεζόν. Χάνει - παίρνει την πρώτη πτήση για Ποντγκόριτσα.
    - Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στα πλέι οφ, νέος προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο Γιασικεβίτσιους. Είναι το μόνο ζήτημα που δεν απασχολεί τον υιό, γιατί υπάρχει ήδη συμφωνία...
    - Το μπάτζετ της νέας σεζόν θα είναι εκ νέου κουτσουρεμένο. Παραμένει με μείωση ο Μήτσος, θα γίνει ανάλογη πρόταση στον Φώτση, ο οποίος επίσης μάλλον μένει, στον Μαυροκεφαλίδη θα προταθεί άγρια μείωση και εδώ τα πράγματα ζορίζουν, αλλά δεν μοιάζει να καίγεται κιόλας η ομάδα. Όσο δε για τους ξένους, πλην Γκιστ, σίγουρος είναι μόνο ο Μπατίστα και υπό αίρεση ο Σλότερ, για τον οποίο υπάρχει οψιόν - λογικά πάντως θα μείνει, γιατί θεωρούν ότι έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι του. Όσον αφορά τον Νέλσον, θα γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης, αλλά η κακή φετινή σεζόν και το διετές συμβόλαιό του βάζουν δύσκολα στη διοίκηση, καθώς δεν θα είναι εύκολο να βρει ομάδα...
    - Όσοι ονειρεύονται Καλάθη ας τον ξεχάσουν, ακόμη και αν επιστρέψει Ευρώπη... Τα χρήματα που γλιτώνει η ομάδα από τις μειώσεις συμβολαίων δεν θα καταλήξουν πουθενά και δεν υπάρχει καμία πρόθεση για υπερβάσεις. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Μάνος Παπαδόπουλος με την ατάκα του «δεν μπορούμε να διαθέτουμε χρήματα για παίκτες όπως ο Ντε Κολό». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλα τα ΜΜΕ -με προεξάρχοντα αυτά του υιού- αναγόρευσαν ήδη ως επόμενο ηγέτη τον Παππά, με συγχρονισμό που προκαλεί μόνο γέλιο για την ταύτισή τους...
    Κοινώς, ο Καλάθης τού χθες είναι ο Παππάς τού σήμερα!

    Για να δούμε πόσο έγκυρες είναι οι πηγές μου...

    Dan Majerle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τι άτομο προέρχονται οι πηγές σου??Αξίζει τον κόπο ή όχι??

      Διαγραφή
    2. Φίλος μου δημοσιογράφος, ο οποίος πέφτει πολύ συχνά μέσα στις ειδήσεις που μου μεταφέρει. Γενικά, είμαι δύσπιστος με όσα ακούω, αλλά ο συγκεκριμένος -φίλος γαρ- είναι αξιόπιστος.

      Θα δείξει.

      Dan Majerle

      Διαγραφή
    3. Εισαι τοσο πολυ συγκεκριμενοποιημενος που γινεσαι πειιστικος!

      Διαγραφή
    4. Μάλιστα..Αν ισχύουν αυτά, μάλλον πέφτει και το τελευταίο κάστρο του συλλόγου. Ένα μπάσκετ είχαμε κι εμείς να χαιρόμαστε και πάνε να μας το στερήσουν κι αυτό.
      Το μόνο που βρίσκω θετικό και με ιντριγκάρει σαν ιδέα είναι ο Γιασικεβίτσιους ως κόουτς της ομάδας. Αρκεί να πλαισιωθεί κατάλληλα.

      Διαγραφή
    5. Αν για νεαρο εννοεις τον Παπαγιαννη, ηταν γνωστο σε ολους οτι δεν επροκειτο για κανονικη μεταγραφη αλλα για ενα διακανονισμο που τον αφηνε να παιξει αυτον τον χρονο στον ΠΑΟ και να παει το καλοκαιρι στην Αμερικη.

      Τωρα για το ντερμπι, δηλ. ο Ντουσκο θα μεινει σε περιπτωση νικης, ανεξαρτητως διαφορας?

      Αυτο ειναι ενα λεπτο σημειο, δηλ. θα μεινει ακομα κι αν χασει το πλεονεκτημα?

      Νομιζαμε οτι ο Νελσον ειχε 1+1, αν στην πραγματικοτα εχει παρει συμβολαιο με 2 χρονια κλειστα, τοτε πρεπει να εχει ΠΟΛΥ καλο μανατζερ ;-)

      Διαγραφή
    6. Μου μεταφέρθηκε το «σε περίπτωση νίκης», δίχως να γίνει αναφορά στο ζήτημα της διαφοράς και στο πλεονέκτημα έδρας. Μπορεί αυτό να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα.

      Και κάτι τελευταίο: Το γεγονός ότι ο Λαουάλ δεν έχει αποδεσμευθεί ακόμα, μετά τα σκηνικά με Ιβάνοβιτς, λένε πολλά για τις προθέσεις της διοίκησης...

      Dan Majerle

      Διαγραφή
    7. Με τον ψυχασθενη που εχουμε για προεδρο δυστυχως ολα αυτα δεν ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα...το παει για μπασκετικος τζιγγερ ο τρακης μια χαρα μεχρι στιγμης

      Διαγραφή
    8. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ο Δ.Γ. είναι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις με βάση τη λογική (του) και όχι το θυμικό! Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω, αυτή του παρορμητικού και του οδοστρωτήρα, εξυπηρετεί το προφίλ που θέλει να διατηρεί - του φανατικού οπαδού που λειτουργεί με βάση το συναίσθημα. Καμιά φορά, όταν έχεις να κάνεις με τέτοιους επιχειρηματίες, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται... Τσέκαρε μία προς μία τις αποφάσεις του όσον αφορά τη στελέχωση του Παναθηναϊκού τα τελευταία τρία χρόνια και θα καταλάβεις τι εννοώ... Δεν υπήρξαν «τρέλες», παρά μόνο στυγνή επιχειρηματική λογική που υπαγορεύτηκε από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση. Απλά, όλο αυτό έπρεπε να επικαλυφθεί από την απαραίτητη δόση οπαδισμού, που εκφράζεται με εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες, για να φανεί ότι παραμένει Ταλιμπάν της παναθηναϊκής ιδέας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια ο Δ.Γ. ασχολείται με τα ΜΜΕ - έχει επενδύσει πολλά στην εικόνα του προς τα έξω, και δεν τον ενδιαφέρει αυτή να είναι του φιλήσυχου ιδιοκτήτη ομάδας!
      Στον χειρισμό των ΜΜΕ είναι πραγματικά άπαιχτος - διότι όλοι περιμένουν την επόμενη δήλωση ή ενέργειά του, ποντάροντας στο ότι είναι απρόβλεπτος!

      Διαγραφή
    9. ANTΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ Αντώνη, υπάρχει κατά καιρούς μια γκρίνια και μια αμφισβήτηση για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Εσύ τι λες γι’ αυτό;

      «Στην Ελλάδα γενικότερα, έχουμε μάθει να κρίνουμε έναν άνθρωπο πάρα πολύ γρήγορα. Είναι λάθος όμως καθώς ο κοουτς έχει δείξει το ποιος είναι τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον κρίνω, αλλά έχει βάλει και αυτός το χέρι του στο «χτίσιμο» αυτής της ομάδας με τα νέα παιδιά και καλό θα είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός στο πρόσωπό του από τον κόσμο».ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ,ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ Ο ΔΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

      Διαγραφή
    10. Και τι ακριβώς περίμενες να απαντήσουν δημοσίως; Ότι οι μισοί παίκτες τον βλέπουν με το 1/4 του ματιού ή ότι ελάχιστοι πιστεύουν το αγωνιστικό πλάνο του; Όσο για τη δημόσια στήριξη του Δ.Δ., περίμενε να δεις και τη διοικητική «στήριξη» την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση ήττας στο ντέρμπι...

      Είτε σε μία εβδομάδα είτε τον Ιούνιο, ο Ιβάνοβιτς θα είναι παρελθόν για την ομάδα. Και όταν αυτό συμβεί, όπως γίνεται συνήθως, θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και διάφορα σκηνικά, που θα κυκλοφορούν εν είδει αστικού μύθου...

      Dan Majerle

      Διαγραφή
    11. Tα ιδια γινοτανε με τον Πεδουλακη,αφηναν να εννοηθει οι ΑΡΔ οτι σκοτωθηκε με τον ΔΔ και οτι αυτος τον εφαγε.Μονο που βγηκε στην Νοβα ζωντανα στον αερα και εδειξε ποσο τον σεβεται.Οσο για τον Πεδουλακη εσταζε μελι για τον ΔΔ,καποια στιγμη ειπε χαρακτηριστικα "ο Μητσος δεν παραπονιεται ποτε και για κανεναν λογο".Ακομη και για τον Παππα ο Πεδουλακης ειπε τα καλυτερα και δικαιολογησε γιατι δεν τον εβαζε τοτε,Το οτι θα φυγει ο Ιβανοβιτς το ξερουν ολοι,αυτο δεν σημαινει οτι εχει ασχημες σχεσεις με τους παιχτες.Υ,Γ σημερα διαβασα συνεντευξη του Παππα και εκανε και αυτος αναφορα στον Πεδουλακη.

      Διαγραφή
    12. Με 4-5 εκ. μπάτζετ, προ φόρων, δεν πας πουθενά. Τοπ-8 είναι το ταβάνι και χωρίς τον 3D, θα μπαίνεις στο τοπ-16 και θα γίνεσαι σάκος του μποξ.

      Γενικά είμαι 100% με το πλάνο της ελληνοποίησης, που όμως σταδιακά αφού φτιάξεις τον ελληνικό κορμό σου θα πρέπει και να τον πληρώσεις, αλλά και να τον πλαισιώσεις με αξιόπιστους ξένους για το βήμα παραπάνω, αλλά αν ισχύουν αυτά που λες -για τα οποία τηρώ πολλές επιφυλάξεις- σημαίνει ότι θα πρέπει να οπλιστούμε με πολύ υπομονή! :D

      Διαγραφή
    13. Ετσι οπως το παει ο ΔΓ στο τελος το μπατζετ θα ειναι 5 εκ ΤΟΠ...Κανει οικονομια για να μπορει να πληρωνει τα προστιμα απο τις τζαμπα μαγκιες...Με λιγα λογια προεδρος τζαμπα μαγκας και στοχος μας καθε χρονο η προκριση στους τελικους του πρωταθληματος οσο οι γουρλομενοι (κατα τον "κυριο" τρακη) θα εχουν στοχο το Φ4 και τη κατακτηση ευρωπαικων τροπαιων...και μετα θα παραπονιεται που δεν γεμιζει το γηπεδο και θα λεει φευγω...δυστυχως μαλλον ακολουθουν δυσκολα χρονια και γι αυτο το τμημα του Παναθηναικου (εννοειται πως μακαρι να βγω λαθος αλλα η δουλεια προς τα εκει παει...)

      Διαγραφή
    14. Dan Majerle δε φαντάζεσαι πόσα θα'θελα να τον φύγουν από μεθαύριο το Ντούσκο και να μην περιμένουν άλλη μια στραβοτιμονιά...

      Κιαν δε μπορεί να έλθει από τώρα ο Σάρας, Αλβέρτης με Μανωλόπουλο.

      Άμεση ενεργοποίηση Λαβάλ, Γκιστ&Λαβάλ μαζί σε 5άδα στάρτερς με Νέλσον (ναι Νέλσον!)-Παππά και Μήτσο "λίμπερο" με παρακαταθήκη την άμυνα Πεδουλάκη δλδ καμουφλάρισμα/προστασία/συντήρηση ΔΔ, αξιοποίηση και διασφάλιση πικς, σουίτς και ριμπάουντς με Γκιστ/Λαβάλ/Νέλσον και θα λάμψει ακόμα περισσότερο ο Παππάς. Επίσης έτσι, επιτέλους θα πλησιάσει πραγματικά το ταβάνι του το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού βρίσκοντας χρόνο και χώρο οι σποτ σουτέρ Σλόττερ, Βλάντο και Μπλουμς όταν θα μπάινουν - ξεκούραστοι- ο αργός, επιρρεπής αλλά βαρύς και δυνατός Μπατίστα ή ο σοφτ αλλά 2.10 και με ρεπορτόριο κινήσεων Μαυροκεφαλίδης. Θεωρώ ότι την σειρά των τελικών θα την κρίνουν ο άσσος και το πεντάρι, πάλι.

      Σπήλιος Καραμεσίνης

      Διαγραφή
    15. Eγραψε ενας καποιες φημες... και τωρα ολοι φανταζονται τι ΘΑ ΘΑ ΘΑ γινει στο μελον ,κοινως λενε το μακρυ και το κοντο τους.Βγαζουν συμπερασματα μεχρι και ιστοριες πλαθουν...

      Διαγραφή
    16. Όσον αφορά το χρηματικό, καλώς ή κακώς, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Μάλιστα, έχω την αίσθηση πως αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική συγκυρία, αλλά και με το γεγονός ότι ο Δ.Γ. θεωρεί πως, στη συγκεκριμένη Ευρωλίγκα και με τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί σε βάρος του Παναθηναϊκού, δύσκολα θα υπάρξει περιθώριο διάκρισης, επομένως δεν θέλει να πετάξει χρήματα αδίκως...
      Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ιβάνοβιτς, φίλε Σπήλιο, πιστεύω ότι ναι μεν έχει εξαντλήσει όσα είχε να προσφέρει (περισσότερο ατομικά στους παίκτες και λιγότερο στην ομάδα καθαυτή), όμως ίσως στο μέλλον να τον μνημονεύουμε ως έναν άνθρωπο που έβαλε κάποιες βάσεις - και αυτή δεν είναι καθόλου αμελητέα προσφορά. Ας ελπίσουμε ότι η παρακαταθήκη του θα είναι οι Παππάς - Γιάνκοβιτς.

      Dan Majerle

      Διαγραφή
  68. τζιμ ανεβασε το γκαλοπ-μαμουθ που θα σπασει ολα τα κοντερ . ποια ειναι η πιο εξευτελισμενη λουζερ ομαδα στην ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ ? η τσσκα η η μπαρτσελονα ? μαλλον θα πεσει το μπλογκ με αυτο το γκαλοπ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. να πω 2 πράγματα

    ο ΟΣΦΠ έχει Σπανούλη (κυρίως) και Πρίντεζη που αποτελούν τον άξονα της ομάδας

    Μάντζαρη και Σλούκα ως sidekicks που λένε και στο χωριό μου

    και η τετράδα αυτή αποτελεί τον πυρήνα του ΟΣΦΠ.

    Απο πίσω έρχεται ο Παπαπέτρου

    και το μάλλον χαμένο στοίχημα είναι ο Κατσίβελης.

    Οι υπόλοιποι (αγραβανης , καβαδας κλπ) θα δείξει.

    Από εκεί και πέρα όσο πιο καλά λαχεία (Λοτζεσκι , Χαντερ , Ντανστον) βρείς ή βγάλεις σε ξένους δείχνει και ποιο ταβάνι έχεις και τι υπερβάσεις πρέπει να κάνεις ως ομάδα.

    Συμπληρωματικά :
    γιαννάκης το μεγαλύτερο καλό που αφήσε ήταν η αγωνιστικότητα (το λεγόμενο "παλεύω κάθε παιχνίδι")

    ιβκοβιτς το μεγαλύτερο καλό που αφήσε ήταν η τεχνογνωσία ενταξης και αναδείξης νεαρών

    μπαρτζώκας το μεγαλύτερο καλό που αφήσε ήταν η τεχνογνωσία της εξεύρεσης κατάλληλων παιχτών (κυρίως ξένων)

    (υπόλοιποι προπονητές δεν έδωσαν κάτι αξιομνημόνευτο για μένα).

    Οσον αφορά την επικαιρότητα όλοι όσοι έχουν δει μπασκετ διέκριναν ότι το Barcelona-ΟΣΦΠ ήταν το πιο αμφίρροπο

    (εξ αρχής το CSKA-ΠΑΟ ήταν πολλά με λίγα, το Real-Εfes περιμέναμε τα τρικ του Ιβκοβιτς, Fener-Maccabi o Ζοτς τον ξέρει τον τρόπο είχε και το πλεονέκτημα έδρας)

    για την Barcelona διαβάστε το jim για την Masia που κάνει και στο μπασκετ και ποσο ταλέντο και μέλλον έχει
    έχασε το ματς (εκτός εδρας) από μια άστοχη βολή του Ναβάρο ( !!!!!!!!!!!! !!! !! !) και από μια φοβερή σκαστή πάσα του Σπανούλη
    (ο Πασκουάλ μια χαρά έκανε και έβαλε Τόμιτς και όχι 5 κόντους που γράφουν διαφορα site,
    ισοπαλία ήταν το ματς, προστατευσε την ρακέτα από ένα μπάσιμο και ρίσκαρε ένα μακρινό σουτ,
    το οποίο τρώει από τον Πριντεζη από σημείο "που δεν το' χει")

    και για το τέλος αν ο ΟΣΦΠ χάσει από ΠΑΟ και την διαφορα και χάσει απο CSKA να δώ τι θα διαβάζουμε

    (πολύ μεγάλο βγήκε το ποσταρισμα :) )

    Jim σχόλιο για τις αλλάγες στις λιγκες κλπ
    πες μας παρασκήνιο
    ολο και κάτι θα ξέρεις

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευεις αν ο Ολεσον δεν τραυματιζοταν το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο;;

      Διαγραφή
    2. Η "Μασία" του Πασκουάλ

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/01/masia.html

      Διαγραφή
  70. Συμφωνώ και εγώ με τον φίλο, γράψε κάτι για το παρασκήνιο με τις λίγκες αν μπορείς, είναι πολύ ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Loser ή πολυτροπαιούχος του θεσμού CSKA!!! Με 6 τίτλους , 6 τελικούς και 2 τίτλους την τελευταία 10ετία!!!Και πάλι άφωνος με την οπτική ορισμένων. 'Ολα είναι σχετικά βεβαίως άρα ναι loser σε σχέση με τη Ρεάλ που έχει 10 αλλά κανέναν μετά το 95; Σε σχέση με τον Πάο που έχει 6 μετά το τελευταίο της Ρεαλ 1 παραπάνω τα τελευταία 10 αλλά το ίδιο σύνολο και μόλις 1 επιπλέον τελικό; Ή τον ΟΣΦΠ που έχει 2 την τελευταία τετραετία αλλά μόλις 3 τίτλους συνολικά; Πώς θέλουμε να τα βλέπουμε τα πράγματα τελικά; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να χαρούμε τις χαρές μας χωρίς ταυτόχρονα να νιώθουμε την ανάγκη να ισοπεδώσουμε τον διπλανό μας; Πες μου ρε φίλε μου εσύ αν είχες 6 αστέρια 6 τελικούς, αμέτρητα φάιναλ φορ και επι της παρούσης, μία ομάδα που θα πήγαινες κάθε εβδομάδα να την παρακολουθήσεις εντός ή εκτός των τειχών και θα σου προσέφερε το θέαμα που προσφέρει αυτή τη σεζόν η CSKA θα θεωρούσες τον εαυτό σου loser επειδή σου έβαλε πρόπερσι το buzzer ο Πρίντεζης κι έχασες πέρυσι στον ημιτελικό από τη Maccabi;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Euroleague#Titles_by_club
    Ευχές για νέες όμορφες βραδύες Φάιναλ-Φορ σε όλους σας και στον Ολυμπιακό να το πάρει από τον Ζοτς με buzzer του Μάντζαρη...

    Yuri

    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αναφέρομαι στον 2.14
    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. γενικα ισχυει οτι δεν ειναι καλο να διωχνεις προπονητη στην μεση της περιοδου αλλα εξαρταται ποιον μπορει να βρεις διαθεσιμο . αν π.χ. ειχα διαθεσιμο τον μαρκοπουλο ο ιβανοβιτς θα επρεπε να ειχε φυγει χτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πολύ όμορφη η κίνηση του Πασκουάλ να δώσει συγχαρητήρια στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Δείχνει άλλο επίπεδο ανθρώπου. Στην χώρα της απαξίωσης βέβαια μόνο για λουζερ διαβάζουμε

    https://www.youtube.com/watch?v=tkX39HCah5Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρέους: «Δε μου άρεσε η διαιτησία στο ΣΕΦ»
      Όπως οι ''''''''Πασκουάλ'''''' & Ναβάρο, ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Κρέους, επίσης παραπονέθηκε για τη διαιτησία στο ΣΕΦ (71-68).

      Διαγραφή
  75. Kαι εδω αντιγραφη ρε παιδια,φαντασια μηδεν http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/480896-Olympiakos-Apotheothike-o-Sfairopoylos-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Σάρας για προπονητής του Παναθηναϊκού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. περασε αερα σημερα ο Μαχμουτι απο τη Γαλατα και μαλλον θα παει ως πρωτος στο ντερμπι κορυφης με τη Φενερ. Αυριο παιζουν οι κουμπαροι μεταξυ τους. Αντε να δουμε τι θα γινει κι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΑΥΤΟΣ O ΤΥΠΟΣ!

    Κυρίες και Κύριοι,

    Αυτός ο τύπος...

    ... που ερχόμενος στον ΟΣΦΠ άλλαξε την ιστορία της ομάδας

    ... παίρνοντας στην πλάτη του μια ταλαντούχα όμαδα με αρκετούς νέους και άπειρους από Euroleague παίκτες

    ... στην οποία, το σύνολο μετράει πολύ περισσότερο από τις μονάδες

    ... που δεν έχει συμπαίκτες superstars όπως π.χ. ο Μίλος τους De Colo, Weems, Kirilenko, κλπ ή ο Bjelica τους Vecely, Goudelock, Bogdanovic, Preldzic

    ... που όταν παίζει η ομάδα του γίνεται (και είναι) ΑΛΛΗ ομάδα προς το καλύτερο

    ... ο οποίος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ παίκτης στην Ευρώπη που ο αντίπαλος στήνεται ΠΑΝΤΟΤΕ με αποκλειστικό σκοπό τον περιορισμό του στο παιχνίδι με συχνά ΔΥΟ, και κάποιες φορές, ακόμα και ΤΡΕΙΣ παίκτες να τον μαρκάρουν, με τέτοια άμυνα που

    ... αν την αντιμετώπιζε π.χ. ο Bjelica δεν θα είχε ούτε τα μισά από τα στατιστικά που έχει αυτή τη στιγμή

    ... ενώ ο ίδιος έχει καταφέρει, παρά τις άμυνες αυτές, να έχει μέχρι τώρα 15 πόντους, 2 rebounds, 6 τελικές πάσες, 1 κλέψιμο, 6 κερδισμένα foul και 15,5 στο PIR κάτα μέσο όρο

    .... που φέτος κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στον ΟΣΦΠ στην Euroleague, ακόμα ΚΑΙ στην άμυνα

    ... που νίκησε την Φενέρ, ομάδα του final-four, στην Πόλη στο τέλος του αγώνα όταν η μπάλα ήταν ασήκωτη για οποιονδήποτε άλλο παίκτη

    ... που με ένα πόδι στον δεύτερο αγώνα στο ΣΕΦ έδωσε 5 πόντους και 10! τελικές πάσες, και συνολικά στους δύο αγώνες έκανε σχεδόν double-double με 10,5 πόντους και 8 τελικές πάσες

    ... που έκανε ότι ήθελε την CSKA, άλλη ομάδα του final-four, στον άγωνα του ΣΕΦ

    ... που σε όσα παιχνίδια του TOP-16 έλειψε ή έπαιξε πολύ κάτω του 100% λόγω τραυματισμού ή κακής απόδοσης (CSKA εκτός, Έφες εκτός, Φενέρ εντός, Laboral εκτός -όλες ομάδες TOP-8, γιατί και η Laboral ήταν στο κόλπο μέχρι τέλους- ο ΟΣΦΠ τα έχασε

    ... που μετά από αποχή σχεδόν 40 ΗΜΕΡΩΝ από οποιονδήποτε αγώνα λόγω του τραυματισμού του, ήρθε στα play-off, και μετά τον αναγνωριστικό πρώτο αγώνα

    ... έδωσε στην ομάδα κατά μέσο όρο 16 πόντους, 6 τελικές πάσες, 5 κερδισμένα foul και 16 στο PIR με 1-2 παίκτες της Barca συνεχώς ανεβασμένους στο σβέρκο του ΚΑΙ στους τρεις αυτούς αγώνες

    ... που έβαλε δύο κρισιμότατα διαδοχικά τρίποντα στο 2ο αγώνα -αλά Λονδίνο 2013 - στο 3ο δεκάλεπτο, τη στιγμή που ο ΟΣΦΠ ένιωθε καυτή την ανάσα της Barca στο σβέρκο του, κρίνοντας έτσι πέραν πάσης αμφισβήτησης την έκβαση του αγώνα

    ... που έβαλε ένα επίσης κρίσιμο και απίστευτο σε δυσκολία τρίποντο στο 50-48 του 3ου αγώνα (ανάμεσα σε άλλα κρίσιμα καλάθια του)

    ... και που έβαλε (ανάμεσα σε άλλα) το ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ για τον ΟΣΦΠ στο 66-67 του 4ου αγώνα, ένα εξαιρετικά δύσκολο καλάθι διαλύοντας την άμυνα της Barca με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν, και την μπάλα τόσο ΒΑΡΙΑ που λύγισε, για πρώτη φορά στον αγώνα, ακόμα και ο La Bomba στις βολές αμέσως μετά, του οποίου (του La Bomba) την επαφή με το καλάθι και την ψυχραιμία όταν σουτάρει θα ζήλευε ακόμα και ο ψυχρός εκτελεστής Rudy

    ... που τράβηξε επάνω του, για πολλοστή φορά (όπως και στο νικητήριο καλάθι στην Πόλη) δύο παίκτες, και έτσι μπόρεσε να βρεθεί και να πίνει... καφέ ανενόχλητος στο τρίποντο ο Πριντ για το σουτ της νίκης

    αυτός ο τύπος με το 7 στη φανέλα...

    ... είναι κατ' εμέ και εξαιτίας όλων των παραπάνω ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ...

    ο MVP ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗ EUROLEAGUE

    Αλέξης

    ΥΓ 1. Αν επιπλέον καταφέρει να σηκώσει και το... κυπελλάκι στη Μαδρίτη, κάθε συζήτηση έχει τελειώσει εκεί...

    ΥΓ 2. Φυσικά η προσφορά όλων των υπόλοιπων παικτών του ΟΣΦΠ ήταν ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ σε αυτό το πολύ όμορφο ερυθρόλευκο ταξίδι, και ειδικότερα στα play-off οι Πριντ, Μάντζαρης και Σλούκας ήταν παραπάνω από άξιοι συμπαραστάτες του και άξια μέλης της... ερυθρόλευκης τρομοκρατικής σπείρας, αλλά ήταν πάρα πολλές οι στιγμές που η μπάλα έκαιγε φέτος και ο Mr 7 έσβησε τη φωτιά, Άρη...

    ΥΓ 3. Ακόμα και ο... Νονός, Al Pacino, θα θαύμαζε τα φετινά τρομοκρατικά χτυπήματα της ερυθρόλευκης σπείρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. εγω θα συμφωνησω με το φιλο 7:12.

    οντως οι αποφασεις της διοικησης του παο μεχρι τωρα δεν ειναι πανω στην τρελα και για μενα πλην εξαιρεσεων οι κινησεις που κανει η ομαδα ειναι σωστες και συμβαδιζουν με την πραγματικοτητα καθε φορα.

    το να απολυσει τον ιβανοβιτς για να παρει το σαρας ως πρωτο προπονητη μονο εκπληξη μου προκαλει και τιποτα αλλο.δε θεωρω τιποτα απιθανο αλλα μια τετοια κινηση θα πεταξει πολυ πιθανον στα σκουπιδια την επομενη σεζον αλλα και τη φετινη σεζον, με τοση προεργασια που εχει γινει και με τοσες θυσιες!!!ειπαμε να μαθαινουν στην πλατη μας οι μικροι , οχι και οι προπονητες.....

    δεν εχω διαβασει απο κανεναν εδω μεσα τις ιδιαιτερες συνθηκες που κληθηκε να αντιμετωπισει φετος ο ιβανοβιτς, απο κανεναν ομως!!!

    ηρθε στην ομαδα ο ντουσκο και το μισο μπατζετ ηταν ηδη κλειδωμενο!!!αν υποθεσουμε οτι σε συμβολαια ο παο πληρωνει κοντα στα 6εκ τα μισα σχεδον ηταν καπαρωμενα απο δδ, φωτση, λουκα!!!τονιζω ξανα ,οσο και αν ξενιζει, οτι τα 2 απο τα 3 συμβολαια ηταν σε παικτες οπου το υψος των απολαβων ηταν σε μεγαλο βαθμο συναρτηση της ιστοριας του παικτη, ενω τοτριτο συμβολαιο απλα ηταν ενα λαθος της επιμονης του ΔΓ!!!!επισης, ειχε μια συγκεκριμενη οδηγια τυπου "αξιοποιησε τους μικρους", αρα παππας, βλαντο, χαραλαμποπουλος, μποχωριδης + ενας ακομα μικρος ηταν 12αδα!!αρα, ο ντουσκο επρεπε να ψαξει να βρει με ψιχουλα τους νελσον, σλοτερ, μπατιστα και ενα ακομα σεντερ!!!οκ, του εκαναν δωρακι και το μπλουμς οταν χτυπησε ο νελσον!!!

    ξεκινα η προετοιμασια και τα φιλικα και λενε ολοι "μα, που παμε?"!!!ερχεται το ματς με τον οσφπ χωρις γκιστ, λουκα και νελσον και μετα βιας συμπληρωνουμε 12αδα.ξεκινα η σεζον και λεμε "αμα φθασουμε στο τοπ16 καλα θα μαστε...".

    μετα απο 7 μηνες δουλειας ο ντουσκο πηρε κυπελλο, εφθασε στους 8, εβαλε στη 12αδα 4 νεαρους παικτες και εχουμε μπροστα μας το πρωταθλημα και ολο αυτο με την βασικη σου μεταγραφη να πνιγεται απο τραυματισμους.

    τι παραπανω περιμενε ο κοσμος και η διοικηση απο τον ιβανοβιτς?και αν περιμεναν οντως κατι παραπανω αυτο προηλθε απο τις μαγκιες του ιβανοβιτς μεσα στη χρονια (οσφπ, φενερ) που δημιουργησαν καποιες εχτρα προσδοκιες!!δεν ειναι παραμυθα αυτο αλλα πραγματικοτητα,εκτος και αν βρεθει ΕΝΑΣ που βγηκε και ειπε το καλοκαιρι "λοιπον, αυτο το ροστερ μπορει να φθασει μακρια...."!!!!
    και ξαναρωτω, ο ιβκοβιτς, με την προεργασια του μαγκα του αγγελου και με το μπατζετ που ειχαν , πηγε καλυτερα φετος στην εφες?
    ο ζοτς περυσι στη φενερ τα πηγε καλυτερα?
    θα μου απαντησει κανεις?

    εγω πιστευω στη διοικηση του παο και θεωρω οτι δε θα κανουν τοσο μεγαλη πατατα με τον προπονητη ανεξαρτητα απο την περιρεουσα ατμοσφαιρα.με 2-3 διορθωτικες κινησεις η ομαδα θα παει καλυτερα του χρονου και οταν λεω κινησεις σιγουρα δεν εννοω να ριξουν ψαλιδι στο φωτση!!!αυτα δε γινονται!!ο φωτσης ειναι ζωντανη ιστορια για την ομαδα συν οτι δε χαριζει ουτε τον πυρετο του!!!δυσκολος συνδιασμος...

    η ομαδα θελει πενταρι χθες!!!καλο πενταρι , οχι συμπληρωμα!!στον ασο ο νελσον για μενα δεν ειναι ξεγραμμενος.ειναι καλος παικτης, με τις αδυναμιες του φυσικα, εχω την εντυπωση οτι εχει κλειστο διετες (αρα, πού λεφτα για σπασιματα) και αν του χρονου ειναι υγιης μπορει να ρεφαρει.συν οτι η αγορα δε σφυζει και απο καλα πλει μεικερ....εκτος και αν ετοιμαζουν καμια προτασουλα , λεω εγω τωρα, στο σλουκα......μονο σε αυτη την περιπτωση πιστευω αξιζει τον κοπο να δωσεις καποια φραγκα παραπανω!!!οσο για τον καλαθη , ας τον αφησουν στο αμερικανικο ονειρο να ησυχασει και αυτος και εμεις...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κλισέ, αλλά, μιας και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί πλέον να έχει τον καλύτερο προπονητή, θέλει να «δημιουργήσει» έναν τέτοιον. Η ατάκα Ομπράντοβιτς για τον «προπονητή» Σάρας, αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ζοτς κοιμήθηκε παίκτης και ξύπνησε προπονητής, με παρότρυνση του Κιτσάνοβιτς, είναι δύο γεγονότα που προκαλούν συνειρμούς.
      Είναι ρίσκο ο Γιασικεβίτσιους, αλλά γοητευτικό ρίσκο. Συσπειρώνει όλη την παλιά φρουρά γύρω του, ανθρώπους που είναι φίλοι του και θα τον στηρίξουν, αποτελεί έμπνευση για την πιτσιρικαρία και έχει ήδη την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Είναι εύστροφος, εκρηκτικός όσο και ως παίκτης, και -αν μη τι άλλο- θα επαναφέρει τις μπασκετικές αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά παναθηναϊκών με κόουτς τον Μεγάλο! Είναι ένα στοίχημα στο οποίο αξίζει να ποντάρουμε!
      Όσον αφορά τον Ιβάνοβιτς, νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά υπονόμευσε ο ίδιος τη δουλειά του, με το απαράδεκτο κοουτσάρισμά του. Δεν εξεπλάγην, γιατί τον παρακολουθώ από το 2000 περίπου, με την Ταού, μόνο που οι εποχές άλλαξαν και ο Μαυροβούνιος είναι αρκετά δύσκαμπτος και εγωιστής για να αναζητήσει εναλλακτικές.
      Σε ό,τι έχει να κάνει με το υλικό, δε, δεν ήταν καθόλου κακό και σίγουρα όχι χειρότερο από Άλμπα, Ζαλγκίρις, Αστέρα, Μπάγερν και Γαλατά.
      Προσωπικά, η ήττα δεν με ενοχλεί όταν έρχεται από φανερά καλύτερη ή πιο φορμαρισμένη ομάδα. Όμως, εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν η ομάδα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ, χάσει-κερδίσει! Και αυτό συμβαίνει κατά κόρον φέτος, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις...
      Εν κατακλείδι, γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να κερδίσεις παιχνίδι με παρέμβαση Ιβάνοβιτς. Είναι εξαιρετικός στην ατομική βελτίωση των παικτών και τραγικά ανεπαρκής στην καθοδήγησή τους στη διάρκεια του αγώνα. Ανέκαθεν ήταν έτσι - και είναι πολύ αργά για να αλλάξει πια...

      Dan Majerle

      Διαγραφή
    2. Φίλε ΣΜ στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι πολύ μαζόχες ή άσχετοι από μπάσκετ για να θέλουν να κρατήσουν έναν προπονητή που συμμετέχει σε έναν αγώνα με παρωπίδες...δεν έχει καινούργιες ιδέες...είναι ξεροκέφαλος...δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο....δεν έχει το μυαλό να τους πει ένα σύστημα τις προκοπής για παιχνίδι 6 sec που καίει η μπάλα σε ένα κλειστό ματς......Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν ένα προπονητή που δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίχτες...να τους φέρει έστω στο φιλότιμο ρε αδελφέ...
      Ο άνθρωπος αυτός κάνει μπαμ από μακριά ότι έχει χάσει τους παίχτες εδώ και πολύ καιρό......Θέλουν στο Παναθηναϊκό να παίζουν του χρόνου πάλι με μισούς παίχτες λόγω θλασών?
      Εγώ πιστεύω όχι....εάν όμως γίνει θα γίνουμε Λαμποραλ....μια ομάδα άτιτλοι...σκορποχώρι να φτιάχνουμε παίχτες για τους άλλους.....,
      Στεφ

      Διαγραφή
  80. Τραγική ειρωνία.
    Ο Ιβανοβιτς κέρδισε και τους 4 του F4.
    1-1 με τους τρεις και 1-3 με ΤΣΣΚΑ
    Και οι 4 νικες με φοβερό και παθιασμενο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες..πράγματι. Δηλαδή πάλι καλά που δεν πέρασε η Μπαρτσελόνα. Τώρα θα έχουμε και κάτι να περηφανευόμαστε από τη φετινή πορεία..

      Διαγραφή
    2. Λιγο ασχετο trivia
      Κι ο ΠΑΟ του 94-95 με coach K στον παγκο ειχε κερδίσει μεσα-εξω την μετεπειτα πρωταθλητρια Ρεαλ του Ζοτς τον φιναλιστ ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ και τη Λιμοζ στον μικρο τελικο,αλλα τοτε ειχε παει φαινολ φορ βεβαια.Ενα απ τα μεγαλύτερα what if .. για μενα

      no_closure

      Διαγραφή
  81. Τελικα το σεναριο ισπανικου κλάσικο ειναι πλεον ανεφικτο και ολη η Ευρωλίγκα περιμενει τελικο δασκαλου - μαθητη (Ζοτς - Ιτουδη) στο φαϊναλ-4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μίλησε για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την πικρία του για τη διαιτησία.
    “Οι διαιτητές ήταν καθοριστικοί στην έκβαση του τρίτου και του τέταρτου αγώνα. Στα παιχνίδια που έγιναν στο ‘Παλάου Μπλαουγκράνα’ εμείς δεν είχαμε τέτοια εύνοια. Εδώ (σ.σ. στο ΣΕΦ) το είδαμε από το πρώτο λεπτό. Είναι δύσκολο να νικήσεις σε αυτό το γήπεδο και στα αποδυτήρια ήμασταν πολύ απογοητευμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή