Athlenda

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

FLOOR SPACERS




Μπορεί ο Παναθηναϊκός  να βρεί στον  Kyle Kuric τον δικό του Jaycee Carroll..; Ποιος φόργουορντ μπορεί να αποτελέσει την πιο λειτουργική επιλογή με βάση τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο σχεδιασμός του Σάσα Τζόρτζεβιτς; To Ηοοpfellas προτείνει το δικό του πακέτο ξένων παιχτών στη βάση του καινούργιου πλάνου των πρασίνων..




Η έλευση του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έδειξε τη θέληση της διοίκησης να πάει σε κάτι διαφορετικό, μένοντας και φέτος  μακριά από την ελληνική αγορά προπονητών και τη σχετική ασφάλεια που προσφέρει αυτή σε θέματα κατεύθυνσης και αγωνιστικής φιλοσοφίας. H σελίδα τοποθετήθηκε αρχικά παρουσιάζοντας την άποψη της για την ομάδα της νέας περιόδου όμως το πλάνο που επέλεξαν οι πράσινοι να κινηθούν έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Η πρόταση αυτή περιέχει δύο προαπαιτούμενα και γίνεται αυστηρά πάνω σε αυτή τη βάση.


1. Οι πράσινοι καταφέρνουν να επαναπατρίσουν τον Καλάθη στον οποίο έχει γίνει ήδη μια εξαιρετική πρόταση και εντός της διοίκησης επικρατεί αισιοδοξία έστω και αν η εκτίμηση της σελίδας είναι ότι ο παίχτης θα εξαντλήσει τη πιθανότητα της παραμονής στο ΝΒΑ.

2. Ο Παναθηναϊκός δεν ανανεώνει  τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Σε αυτές τις δύο σταθερές προσθέστε την ενδεχόμενη ευτυχή κατάληξη στις υποθέσεις των  βασικών στόχων των πρασίνων στην αγορά. Αναφέρομαι στον Νίκολα Ραντούλιτσα και Ντάνιελ Χάκετ (επιλογή Σάλε) για τον οποίο όμως έχει μπεί πολύ δυνατά ο Ολυμπιακός.. Και οι δύο ψάχνουν συμβόλαιο στην Αμερική όμως και στις δύο περιπτώσεις η πιθανότητα τους αυτή τη στιγμή κρίνεται όχι ιδιαίτερα υψηλή. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι η οικονομική διαφορά που έχει η ελληνική ομάδα με τον Λάσμε μόνο απαγορευτική δεν είναι  (είναι αρκετά κοντά) τότε έχουμε μια σαφή εικόνα του πλάνου της στελέχωσης που έχουν διοίκηση και προπονητής για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Στη βάση αυτή γίνεται η πρόταση λοιπόν. Θεωρητικά φυσικά (από τη στιγμή που δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις για κάποιον από τους στόχους) όμως πάντα γνωρίζοντας το πλάνο του front office των πρασίνων για τη φετινή off season.

Η οπτική της σελίδας φιλτράροντας τους στόχους της ομάδας στη στελέχωση του ρόστερ είναι συγκεκριμένη. Σε μια κατάσταση όπου οι παραπάνω υποθέσεις παιχτών στόχων θα έχουν ευτυχή κατάληξη, μπορούμε να διακρίνουμε, εκτός της ποιοτικής αναβάθμισης, και ποιες είναι ανάγκες της ομάδας σε επίπεδο δυναμικού ώστε το παιχνίδι της (και στις δύο πλευρές του παρκέ) να είναι πιο λειτουργικό. Κάθε (μα κάθε) κίνηση στη στελέχωση ενός ρόστερ σχετίζεται με τις υπόλοιπες έστω και αν αφορούν διαφορετικές γραμμές. Σε πρότερη ανάρτηση είχα επισημάνει  την ανάγκη απόκτησης ενός δυναμικού φόργουορντ στο «3» που θα μπορεί να αμυνθεί και στη θέση «4» από τη στιγμή που θα έμενε ο Μαυροκεφαλίδης, ώστε η ομάδα να μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά και να έχει λύσεις (και όχι δεμένα χέρια) τα λεπτά ή τα παιχνίδια που θα απουσιάζει ο Γκιστ. Χωρίς τον Λουκά όμως και με τον Χάκετ ή κάποιον με την ίδια κατεύθυνση στα γκαρντς, ο προσανατολισμός αλλάζει. Πάμε  σε διαφορετικό «4» και για ευνόητους λόγους σε «3» διαφορετικής φιλοσοφίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Παναθηναϊκός δε πρέπει να πέσει στη παγίδα του να δεί βραχυπρόθεσμα προσπαθώντας να καλύψει την απουσία των Παππά-Γκιστ. Η ομάδα θα πρέπει να πλαισιωθεί με παίχτες που τους συμπληρώνουν σωστά και δε «τρακάρουν» στο παιχνίδι τους με αυτούς.



Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Βλέποντας το ρόστερ που επιδιώκουν να χτίσουν προπονητής και διοίκηση, διακρίνω μια τριάδα παιχτών η οποία θα αποτελέσει το βαρύ σασί της ομάδας στη πράσινη επίθεση σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος σε επίπεδο παραγωγικότητας. Καλάθης-Παππάς-Ραντούλιτσα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο εξαιρετικούς διεμβολιστές, πολύ ικανούς στη προσωπικής φάση και έναν πολύ δυνατό ποστ ψηλό. ΠΡΕΠΕΙ να δημιουργήσει λοιπόν το σωστό πλαίσιο για να μπορέσουν τα δυνατά του χαρτιά να παράγουν στο μέγιστο.  Θα ΠΡΕΠΕΙ να τους διαμορφώσει τον χώρο, διατηρώντας λεπτομερειακό spacing στο μισό γήπεδο ώστε να κάνουν θραύση.

ΚΥLE KURIC (1.95-26)


O G/F του Πιτίνο στο Λούισβιλ (2008-2012) και μέλος της «σχολής» των λευκών Αμερικανών σουτέρ της Γκραν Κανάρια από την οποία έχουν αποφοιτήσει «πιστολάδες» όπως ο Τζέησι Κάρολ και  Ράιαν Τούλσον. Ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα στην Εστουντιάντες και μετά από δύο σεζόν μετέβηκε στα Κανάρια, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Eurocup με την εκπληκτική ομάδα του Ρενέσες.


Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ. Αυτό είναι το δυνατό κομμάτι  του παιχνιδιού του έχοντας πλέον δημιουργήσει φήμη στην Ευρώπη. H Up-Tempo Offense του Ρενέσες φέτος αποτέλεσε ένα οικείο περιβάλλον για τον Kuric  μιας και γαλουχήθηκε στην αντίστοιχη Fast pace του Λουίσβιλ όπου ήταν εξαιρετικός στην εκτέλεση σε καταστάσεις transition (ειδικά από τις γωνίες μιας και ο Πιτίνο διαχρονικά ψάχνει αυτά τα σουτ στο ανοιχτό γήπεδο τα οποία ανοίγουν την άμυνα κατά μήκος της base line και αποτελούν κλειδί για να βρεις τους ψηλούς-trailers). Ο μηχανισμός εκτέλεσης του Kuric είναι φινετσάτος με υποδειγματική φόρμα.  Στήνει πάντα σωστά τα πόδια του, έχει εξαιρετικό body control και γρήγορη απελευθέρωση.




Στην τριετή εμπειρία του στην ACB δούλεψε σημαντικά το κομμάτι του  shot selection, παράγωγο της αντίληψης του στο παιχνίδι. Τελείωσε το Eurocup με 46.4% στο τρίποντο ενώ σε 3 σεζόν στην ισπανική λίγκα και 103 παιχνίδια αγγίζει το 40%. Αλάνθαστος (καλά καταλάβατε) από τη γραμμή του φάουλ.  Ο Ρενέσες φέτος τον έπαιξε πολύ στην αδύναμη πλευρά. Η ικανότητα του Kuric στις Catch & Shoot καταστάσεις και το καλό του διάβασμα στα close outs  έβαζε πίεση στις άμυνες και βοηθούσε τους συμπαίκτες του να δουλέψουν αποτελεσματικά στην άλλη πλευρά και στον άξονα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό που λείπει από τον Kuric και κάνει τον Jaycee Carroll τόσο ξεχωριστό είναι το aggressiveness που έβγαζε ο Μορμόνος απέναντι στις άμυνες, σε βαθμό που έμοιαζε να τους επιτίθεται κατά κύματα.. O Kuric είναι πιο «πολιτισμένος» και  υπομονετικός προσπαθώντας να βρεί τη σωστή κατάσταση για να εκτελέσει αλλά σαφώς δεν έχει την αυτοπεποίθηση του Κάρολ η οποία είναι one of a kind.


O Kuric είναι καλά προπονημένος  και  άνω του μέσου όρου αθλητικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δε θα έλεγα ότι είναι  τόσο σκληροτράχηλος και αυτό «βγαίνει» καμιά φορά στις προσωπικές μονομαχίες και  σε περιπτώσεις που πρέπει να φτάσει μέσα και να τελειώσει μετά από επαφή. Μπορεί όμως να σας εκπλήξει αθλητικά παίρνοντας  τον διάδρομο στο τρανζίσιον και καρφώνοντας χωρίς να αφήσει περιθώριο στον αντίπαλο ή επιλέγοντας αντίθετη κίνηση σε down screens  τελειώνοντας με κάρφωμα στη base line. Είναι έξυπνος δουλεύει για τους συμπαίκτες του και γνωρίζει το πότε πρέπει να πασάρει και πότε όχι. Θα τον χαρακτήριζα willing passer. Θα βρεί τη σωστή πάσα περνώντας κατά μήκος τη base line ενώ σε καταστάσεις close out (εφόσον δε σταματήσει για σουτ μετά από ντρίμπλα) θα προτιμήσει ένα floater ή μια πάσα στη τελική γραμμή. Πρέπει να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια. Είναι το αδύνατο σημείο του. Σκεφτείτε ότι ο Ρενέσες έδινε περισσότερο παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια στον Μπραντ Νιούλεη.  Όμως η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τη πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, ο Kuric έχει δουλέψει με τη μπάλα φτάνοντας φέτος να παρουσιάσει αξιόλογες pick & roll συνεργασίες  κυρίως με τον Κένταλ. Απλά σε επίπεδο Ευρωλίγκας θα χρειαστεί πολύ περισσότερη δουλειά με τη μπάλα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και στη προσωπική φάση.
Αρκετά συνεπής παίχτης στο αμυντικό κομμάτι. Θέλει δουλειά στην άμυνα πάνω στη μπάλα (δεν υπήρξε ποτέ άλλωστε ball hawk) όμως overall είναι αρκετά καλός μακριά από αυτή (μπαίνοντας στις γραμμές πάσας) και οξυδερκής με μόνη παρατήρηση το ότι θα τον ήθελα πιο aggressive στην άμυνα βοήθειας. Συνολικά όμως είναι θετικός στα μετόπισθεν όπου καταθέτει effort χωρίς να «κλέβει» εξοικονομώντας ανάσες όπως πολύ σουτέρ ίδιας κόπιας.


Ο 26χρονος SG/SF (με ρίζες από τη Σλοβακία) είναι παίχτης που ότι κατάφερε το κατάφερε με σκληρή δουλειά. Κλασσική περίπτωση Hard working-Soft speaking αθλητή που λατρεύουν οι προπονητές. Το Work ethic είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για έμενα προσωπικά και βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία μου στο scouting.Θα το δείτε και παρακάτω.. Ο Kuric (ο οποίος έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) έχει τις προδιαγραφές να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σουτέρ από τον πάγκο των 8-9 πόντων μ.ο.(στον ρόλο που έχει ο Κάρολ στη Ρεάλ) ή φυσικά και σαν στάρτερ στο «3» (primary position) στον ρόλο του 3&D Wing. Μπορεί να ανέβει στο «2» παίζοντας μαζί με τον Γιάνκοβιτς  στα φτερά (στα Κανάρια έπαιζε σε ανάλογο σχήμα με τον Νιούλεη) ειδικά στο διάστημα που θα απουσιάσει ο Παππάς.  Το βασικό πλεονέκτημα του που τον κάνει ελκυστικό για το παιχνίδι των πρασίνων είναι η ικανότητα του να ανοίγει την άμυνα δημιουργώντας χώρους για τους υπόλοιπους (Slashing, Pick & roll Καλάθη, post παιχνίδι) όντας καλύτερος σουτέρ και αμυντικός από τον Βλάντο ο οποίος με τη σειρά του είναι καλύτερος με τη μπάλα στα χέρια (πρέπει επιτέλους να δουλέψει πιο πολύ για να ανέβει στο «2» περισσότερα λεπτά ως δεύτερη θέση)και στην instant offense.Τέτοιο παίχτες όπως ο Kuric είναι πολύτιμοι σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ακόμα και εάν δε κάνουν φανταχτερά νούμερα, συμβάλλοντας με το παραπάνω στο να λειτουργήσει σωστά η ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος βρέθηκε ψηλά στη λίστα του Ίβκοβιτς ο οποίος προτίμησε όμως τον Ντίμπλερ λόγω της εμπειρίας του στη TBL κρίνοντας ότι θα προσαρμοστεί πιο εύκολα. Γνώμη μου είναι ότι ο εξαιρετικός σουτέρ της Καρσίγιακα δεν είναι καλύτερος παίχτης του Kuric..



FIGHTING IRISH..



LUKE HARANGODY (2.02-27)


Ο Harangody είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίχτη από την αρχή της καριέρας του. Υπήρξε ένας από τους πιο dominant αθλητές στο NCAA πιάνοντας νούμερα της τάξεως του 20+10 στις τρείς τελευταίες του σεζόν με το Notre Dame. Έγινε ντραφτ (Νο52) από τους Σέλτικς (έχει το DNA φαίνεται ξεκάθαρα..)  και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Η Βαλένθια δε θα συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του και από ότι με ενημέρωσαν από την Ισπανία η απόφαση δεν είχε να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι αλλά με το οικονομικό μιας και θέλουν να κοιτάξουν μια πιο φθηνή λύση στη θέση.


Για να σας βάλω στο κλίμα θα σας γράψω αυτό.. Ο Ντοκ Ρίβερς απέφευγε στα προπονητικά διπλά να βάζει τον Harangody αντίπαλο με τους στάρτερς του γιατί φοβόταν ότι θα χτυπήσει κάποιος από αυτούς. Ο ταύρος των Fighting Irish δήλωνε μέσες άκρες ότι «όταν μπαίνω στο παρκέ τα δίνω όλα, αν χτυπήσει κάποιος χτύπησε. Συμβαίνουν αυτά..» Όσο μυστήριο (χωρίς καμία φινέτσα) είναι το καλούπι του πρώην PF της Βαλένθια, τόσο καλός παίχτης στη πραγματικότητα είναι.
Το βασικό κομμάτι του παιχνιδιού του που αποτελεί perfect fit για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού (με το συγκεκριμένο πάντα ιδεατό ρόστερ που σχεδιάζεται) είναι το φοβερά αποτελεσματικό περιφερειακό του σουτ. Σκεφτείτε τον σαν Stretch-4 σε σχήμα με τον Ραντούλιτσα για παράδειγμα. Ο μηχανισμός του είναι πιο ανορθόδοξος και από ..το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη με πόδια στημένα λες και θα πέσει και υπερβολικά χαμηλό σημείο απελευθέρωσης. Μη πτοείστε.. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων που είδαν τα ευρωπαϊκά γήπεδα την τελευταία διετία. Πέρυσι στο Καζάν σούταρε με 45.6% ενώ φέτος στη Βαλένθια έγραψε 48.6% στην Ευρωλίγκα, 50% στο Eurocup και 43% στην ACB. Ο τύπος απλά σκοτώνει..




Πολύ δυνατός και ωμός παίκτης στο κλουβί του λόου ποστ. Το δυνατό του στοιχείο είναι το δεξί χούκ το οποίο λανσάρει αρκετά αποτελεσματικά. Είναι αρκετά έξυπνος προσαρμόζοντας  τις επιλογές του ανάλογα με τον αντίπαλο. Διαβάζει, μετράει αυτόν που έχει απέναντι του.. Μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να πάει μέχρι τέλους ή να ακολουθήσει τον αιφνιδιασμό τελειώνοντας εντυπωσιακά με κάρφωμα. Ενώ στο φυσικό κομμάτι η δύναμη του δεν βρίσκεται εύκολα, το αθλητικό του κόστισε μια σταθερή παραμονή στο ΝΒΑ (αργός για να αμυνθεί στο «3», κοντός για το «4»). Παρόλα αυτά για την Ευρώπη είναι ΟΚ καθώς όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι είναι καλός στο positioning  και θα αντιμετωπίσει θέμα μόνο στη περιφερειακή άμυνα (θέλει δουλειά), καθώς το τεράστιο motor του και η θέληση του τον κάνει υπολογίσιμο αντίπαλο στις θέσεις «4» και «5» (σε γρήγορα σχήματα) όπου αγωνίζεται. Η πλευρική του ταχύτητα και τα πίσω βήματα δεν είναι ότι καλύτερο. Αρκετά καλός ριμπάουντερ. Ενεργά χέρια. Ποτέ δεν ήταν ο rim protector και δε θα χρειαστεί νομίζω να προσπαθήσει να παίξει έναν τέτοιο ρόλο.


Ο Harangody  αποτελεί μέλος της ομάδας των Σανς για το Σάμερ Λιγκ του Βέγκας.  Είναι (σας το λέω άφοβα) ένα πραγματικό workhorse, από τους πιο σκληρά εργαζόμενους αθλητές που έχω δεί και αυτοί οι πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους. Στον Παναθηναϊκό θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στο «4» πίσω από τον Γκιστ συμπληρώνοντας τον με το εξαιρετικό του σουτ. Όπως και ο Kuric, είναι δύο πολύ ποιοτικές λύσεις χωρίς μεγάλο κόστος οι οποίες μπορούν με τις δεξιότητες τους  να υποστηρίξουν  τα βαριά χαρτιά της ομάδας δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο. Γιατί στην Ευρωλίγκα, το παιχνίδι παίζεται στο supporting cast και όχι στους super stars..

Υ.Γ: O Πάβλοβιτς ήταν σχολείο για τους συμπαίκτες στη Παρτίζαν. Ο τρόπος που χειρίζεται τον εαυτό του μέσα στο παιχνίδι, που τοποθετεί το σώμα σε συνδυασμό με τα intangibles που βγάζει είναι μάθημα για τους υπόλοιπους. Όμως βρίσκεται σε πτώση. Τα πατήματα του είναι αρκετά πεσμένα και τα καλά του ματς έχουν μειωθεί κατά πολύ μέσα στη σεζόν. Βάλτε στην εξίσωση ότι αποτελεί ιδιαίτερο παιδί..


Υ.Γ1: O Oλυμπιακός  νομίζω θα πρέπει να κάνει λίγο υπομονή και να ψαχτεί στην Αμερική. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να σκοράρουν και δημιουργήσουν με τη σωστή παιδεία ώστε να μπούν γρήγορα στο περιβάλλον της ομάδας. Το ρόστερ είναι καλό. Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δίνει την ευκαιρία στους πρωταθλητές να περιμένουν λίγο για τις 1-2 τελευταίες (πολύ σημαντικές) πινελιές. 

292 σχόλια:

  1. 1)Ποιον θεωρεις καλυτερο ποιντ γκαρντ τον Καλαθη ή τον Χακετ,αντικειμενικα και ανεξαρτήτως κοστους.
    2)Καλες οι προτασεις Χαρανγκοντι και Κουριτς
    3)Ο Ραντουλιτσα τι λεφτα ζηταει περιπου?Ογκολιθος ο Σερβος και διπλα του θα μαθει κι ο Διαμαντάκος
    4)Οι Ζησης-Καιμακογλου θα ταιριαζαν με το πλανο του Τζόρτζεβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλάθη. Ο Χάκετ είναι περισσότερο combo. Ο Ραντούλιτσα πάνω από 1 εκ. Ζήσης και Καϊμακόγλου είναι παιγμένα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορους ρόλους. Έχουν περάσει τα καλά τους χρόνια όμως. Δε θα τους είχα ψηλά στη λίστα μου.

      Διαγραφή
    2. εσυ ρε hoop δεν ελεγες περισυ οτι ο dani hackett ειναι ο νεος σπανουλοδιαμαντιδης της ευρωπης; Θες να σου ποσταρω το αρθρο σου; Τωρα πως γινεται να λες οτι ο καλαθης ειναι καλυτερος point guard απο τον σπανουλοδιαμαντιδη; Δε χρειαζεται να προσπαθεις να γινεις αρεστος σε κανεναν, καλυτερα να σαι αντικειμενικος.

      Διαγραφή
    3. Κι εγω νομιζω είναι καλυτερος σε οργανωση,δημιουργια και αμυνα ο Νικ...Όχι ότι κι ο Χακετ δεν είναι σπουδαίος παικτης.Απο κει και υστερα νομιζω ότι ο Ιρλανδος θα ναι λιρα εκατο αν αποκτηθεί και ταιριαζει στην ελληνικη μπασκετικη φιλοσοφια.Νομιζω θα τον αγαπησει και ο κοσμος ενω αγωνιστικα εχει μεγαλη ποικιλια.Με έναν σαφως ποιοτικότερο Καιμακογλου θα τον παρομοιαζα...Αν γινουν αυτές οι κινησεις και κλεισει και του Ραντουλιτσα η καποιου αλλου ποστ ψηλου(υποψη υπαρχουν οι Βουγιουκας-Μπουρουσης ελευθεροι στην αγορα),συν τον Λασμε που είναι αρκετα πιθανη κινηση,απομενει ενας ακομα γκαρντ για το συμπλήρωμα του ροστερ...Αυτος ο Κουριτς μ φαινεται καταλληλη περιπτωση για τον ρολο,πολυ εξελίξιμος...Ωστοσο πιστευω σαν 4ο γκαρντ θα ταιριαζε αρκετα κι ο Αθηναιου που μιλαει με ΟΣΦΠ...Δεδομενου ότι ο Παβλοβιτς σου δινει και το περιφερειακο σουτ ισως ενας καθαροαιμος τριποντακιας να μην είναι απολυτως απαραιτητος.Πιστευω εκει δεν θες πενταδατο παικτη.Τοσο για να μεινει χρονος για τον Μποχωριδη,οσο και για να ανεβαινει ενιοτε κι ο Βλαντο στα γκαρντς.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς ο παο δεν θα παρει παιχτη στο 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eδω και καιρο φωναζω για τον Κουριτς!
    Δεν θα κλεισει τον δρομο στον Παππα και θα συμπληρωσει ιδανικα την περιφερεια μετα απο ενδεχομενη αποκτηση Καλαθη!
    Ο Χαραγκοντυ δεν ειχε περασει απο το μυαλο μου!
    Απλα φαινεται καλη περιπτωση οπως τον περιγραφει ο jim!
    O Amερικανος jim μπορει να λειτουργησει σαν Μαυροκεφαλιδης και Τσαρτσαρης δλδ επιλογη τοσο για το 4 οσο και για το 5 ή ειναι Φωτσης,δλδ καθαρο 4αρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο κοντός και πιο δυνατός από όλους. Θα έπαιζε "4" και σε χαμηλά σχήματα "5" αν και τον Γκιστ στο ρόστερ δε θα χρειαστεί πολλές φορές. Έχει ποιότητα.

      Διαγραφή
  4. Έχει κανείς πρόσφατη γνώμη για Παβλοβιτς? Παίκτη με 10 χρόνια προυπηρεσία στο NBA δεν βρίσκεις στην Ελλάδα πάντως. Σε τι κατάσταση είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει απειρη εμπειρια ο ανθρωπος!!για να τον παιρνει ετσι απλα ο τζορτζεβιτς, μαλλον πολυ συγκεκριμενο ρολο εχει στο μυαλο του..και αυτο ειναι(αν οντως ισχυει) το πιο ενθαρυντικο για τον παιχτη!προσωπικα μου φαινεται απο τις προσεγμενες κινησεις!οπως γραφει κι ενας φιλος πιο κατω "10 χρονακια ΝΒΑ για να συμπληρωνει τα ελληνακια σου"..αυτο κι αν ειναι πολυτελεια..απ'τον Ζοτς ειχαμε να δουμε παιχταραδες για ρολιστες!!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς επειδή έχει δέκα χρόνια εμπειρία στο ΝΒΑ υπάρχει η αντίληψη ότι είναι σε πλήρη κάθοδο. Και πολύ περισσότερο επειδή αυτά τα δέκα χρόνια τερματίστηκαν όχι φέτος αλλά το 2013.

      Διαγραφή
  5. Μια ερωτηση ρε τζιμ γιατι καλα τα εγραψες αλλα εχεις στο 4 τον γκιστ/φωτση, ο χαραγκοντι που? Κ αντε καλα το πρωτο 3μηνο μετα που γυρνα ο γκιστ πας με 5 ψηλους κ 6ος παπαγ!!! Δε μενει στον ΠΑΟ για 6 ψηλος παντως...
    Επισης χαραλαμπο που θα βρει χωρο?
    Επισης περιφερεια φανταζομαι κρατας μονο μητσο/παππα/μποχω απο φετος ε?
    Αναμενω αρθρο για ΝΒΑ, οπως καταλαβαινεις το εκτο ερχεται κ οχι μονο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε πεί από την αρχή της offseason. Φώτσης 5ος ψηλός. Λίγα λεπτά φέτος.

      Διαγραφή
    2. Το κασέ του Φώτσαρου ποιο είναι όμως ; 5ος ψηλός με 500 + πάει πολύ.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλο όντως. Δε μου λέει τίποτα όμως. Παίζει όποιος μπορεί. Και ο Φώτσης θα βοηθήσει πολύ περισσότερο κάνοντας ένα πιο πίσω. Θα είναι πιο ποιοτικά τα λεπτά του.

      Διαγραφή
  6. Ψαγμένες επιλογές όπως πάντα. Ο Χαρανγκόντι είναι παιχτάρα Τζιμ. Όσο ατσούμπαλος είναι τόσο μπάσκετ ξέρει. Και γράφει τα πάντα από το τρίποντο. Μακάρι.

    Ποιος Πάβλοβιτς? Είμαστε σοβαροί? Όλοι όσοι ασχολούνται στενά με το άθλημα τον έχουν παρακολουθήσει τη τελευταία διετία. Όχι για αυτό το επίπεδο παιδιά.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη ποιο ειναι το επιπεδο που (δεν) κανει ο Πάβλοβιτς?

      Παιχτης που επαιζε με τον Λεμπρον και δεν κανει γι αυτο το επιπεδο?

      Τον ειδαμε τον παιχτη? Ακομα δεν εχει ελθει στην Ελλαδα κι αμεσως να τον βγαλουμε κουτσό.

      Διαγραφή
    2. 10 χρόνια καριέρα ΝΒΑ και δε κάνει για συμπληρωματικός του Γιάνκοβιτς το ακούσαμε κι αυτό

      Διαγραφή
    3. 10 χρόνια καριέρα στο ΝΒΑ αλλά έφυγε το 2013. Γιατί; Τι κάνει εδώ και δυο χρόνια;

      Διαγραφή
    4. Εγω απορώ, αφου σ' ενδιαφέρει τοσο πολυ να μάθεις τι κανει εδω και δυο χρονια, γιατι δεν γκουγκλάρεις να το βρείς?

      Ηταν στο ΝΒΑ μεχρι τον Ιουλιο του 2013, μετα φαινεται οτι για περιπου 6 μηνες εψαχνε συμβολαιο και δεν εβρισκε και αντι να παει σε καμια D-League για 15χιλ. ή σε καμια Κινα αποφασισε να ερθει στο σπιτι του στην Παρτιζαν οπου και παιζει απο τις αρχες του 2014.

      Δηλ., ειναι "σακατης" που λενε μερικοι επειδη μπορει να μην εβρισκε συμβολαιο με καλα λεφτα στο ΝΒΑ?

      Αν ειναι ετσι και τον Καλάθη που δεν βρισκει φέτος συμβολαιο να μην τον φερουμε πίσω!

      Διαγραφή
  7. Τζιμ, θα σου γκρινιαξω....

    Οσους παιχτες θα αλλαξουν οι πρασινοι, αλλους τοσους θα αλλαξουν και οι ερυθρολευκοι.
    Μεχρι τωρα εχεις κανει 2 πολυ αναλυτικες αναφορες στις αναγκες των πρασινων, και εχεις προτεινει μισο μισο τον Μος και για τους δυο.

    Οκ, να δεχτω οτι ο Ολυμπιακος εχει πιο σταθερο κορμο και ξεκιναει περισσοτερο να συμπληρωσει παρα να χτισει το ροστερ.
    Να δεχτω επισης οτι σε προλαβαν οι εξελιξεις και οι Στρομπερι, Γιανγκ εκλεισαν πριν καν το συζητησουμε.

    Ε γραψε μας ρε συ εστω ενα τοπ3 των παιχτων που εχεις υποψη σου ως αντι-Σλουκες. Μια κινηση εμεινε (ισως και ενας ψηλος) στον Ολυμπιακο και εκλεισε το ροστερ, και μαλιστα αυτη η κινηση ειναι το κλειδι.

    Με αγαπη,

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη νομίζω τα έχουμε ξεπεράσει αυτά σαν σελίδα..

      Διαγραφή
  8. Χάκετ στον Ολυμπιακό ,προφορική συμφωνία ,ζήτησε λίγες μέρες να εξαντλήσει να βρει συμβόλαιο στο nba.

    soc_ele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α και ενα inside info. Ο Ολυμπιακος δεν εχει καταθεσει καμια απολυτως προταση στο Χακετ.

    Πιο πολυ για επικοινωνιακη εξυπναδα του Τρακη μου κανει, οτι και καλα μας πηρε παλι παιχτη που θελαμε μεσα απο τα χερια.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο βαρλάς είναι εγγύηση και δεν εχει σχεση με βρωμιες του τρακη.διαβασε το παραπανω σχολιο μου - τσεκαρισμενο απο αλλον δημοσιογραφο

      Διαγραφή
    2. ε ναι βρωμιες του τρακη!!!!!(γιατι τον ξερατε και απο χτες) πληρωσε το σπορντ νταντο το γιγαντεσ δε λο σπορ κ.α για να πουνε ψεμματα για τον Χακετ,α ρε καμμενοι βλεπετε παντου συνομωσιες.

      Διαγραφή
    3. Δημητρης Σ να ασχολεισαι με τις βρωμιες των δικων σου παρακαλω και ασε τις δηθεν βρωμιες και την λασπη αλλων.Παρακαλω δεν βριζω να περασει.Εδω μεσα υπαρχει σεβασμος και εφοσον δεν υπακους θα τα ακους.Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    4. 1ον)βρωμιες το έγραψα εγω(soc_ele) και επειδη ξεχασα να γραψω το ονομά μου το συμπλήρωσα από κάτω -άρα καμία σχέση το παλικάρι.
      2ον)με το βρωμιές δεν εννοώ ότι ισχύει το σχόλιο του παιδιού για αυτό και γράφω ο βαρλάς είναι εγγύηση αλλά εννοώ με την λέξη βρωμιές τον τρόπο που διακατέχει αυτόν τον άνθρωπο να λειτουργεί(μέσα έντυπα και ηλεκτρονικα που λειτουργουν σαν φερεφωνα,επιθεσεις μέσω τυπου η΄και ο ιδιος σε ανθρωπους ,διαιτητες και αλλα πολλα..
      και σαφώς υπάρχει σεβασμος για ολα τα παιδια που γραφουν εδω στο blog <αλλά η λέξη αυτή χαρακτηριζει καποιους ανθρωπους που αποτελουν τους αθλητικους παραγοντες της χωρας(ειτε εμφανεις ειτε αφανείς)

      soc_ele
      soc_ele

      Διαγραφή
    5. soc το ειδα οτι εκανα λαθος εκ των υστερων.Οσο αφορα τις βρωμιες η οχι του ΔΓ.ο ΔΓ εχει τα δικα του μεσα και μονον αυτα.Ασχολησου με τους δικους σου προεδρους που ελεγχουν ολα τα μεσα.Ο ΔΓ οτι βλακεια κανει τον ξεφτιλιζουν ολα τα ΜΜΕ.απο τηλεοραση μεχρι τον ηλεκτρονικο τυπο.Εβρισε τον Σπανουλη και το βλεπαμε σε ολα τα καναλια μια βδομαδα.Οι αφοι μιλανε υποτιμητικα για παιχτες διαιτητες, κανουν χειρονομιες και δεν το βλεπουμε πουθενα.,Με δικη τους ανοχη και γνωση τραμπουκιζουν οι χουλιγκανοι σας παιχτες και προπονητη και δεν αναφερονται πουθενα τα αισχη τους.Μην γραψω που διωξανε τα 1800 ατομα και δεν το ειδαμε πουθενα.Μηπως θελεις να σου θυμισω τον αλλο προεδρο σας και γιατι κατηγορειται ετσι,δεν αναφερεται πουθενα,πουθενα ομως.Ποια μεσα ελεγχει λοιπον ο ΔΓ.

      Διαγραφή
    6. Ο Βαρλάς κάνει εξαιρετική δουλειά και θραύση στις πληροφορίες-φήμες για μεταγραφές..

      Διαγραφή
    7. δεν εχει νοημα να τρωγομαστε με το τι κανουν ανθρωποι που δεν εχουν σχεση με τον πολυ κοσμο.εξεφρασα μια αποψη ειπες και εσυ τα δικα σου ,πιστεψε με απο αυτους κανεις δεν ειναι αγιος.ας ασχοληθουμε με το μπασκετακι γιατι το blog ειναι πολυ δυνατο γιατι απο τα σχολια μας καταπιανεται κοσμος και παει αλλου για αλλου η κουβεντα.
      Συνοπτικά,γραφεται και σημερα στον τυπο,πολυ κοντα ο χακετ στον ολυμπιακο...

      soc_ele

      Διαγραφή
    8. κι στο σχολιο περι αθλητικων παραγοντων σαφως περιλαμβανω και ποδοσφαιρικους παραγοντες .

      αυτα και ελπιζω να κλεισει εδω αυτη η κουβεντα.

      soc_ele

      Διαγραφή
  10. Τώρα που έμεινε ο Παπαγιάννης, θα απασχολήσει ο Μιλουτινοφ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαιως απασχολει. Απο το τριδυμο Λασμε-Ραντουλιτσα-Μιλουτινοφ θα κατσουν τα δυο επιπλεον αλογα για τη θεση "5".

      Διαγραφή
    2. Ο Μυαροκεφαλίδης δεν μένει με τίποτα δηλαδή;

      Διαγραφή
    3. Μόνο ως 4ος ψηλος.

      Διαγραφή
  11. εφόσον έρθει ο καλάθης,δε χρειάζεται κανένας χάκετ. αν ο γιαννακόπουλος έχει στο μυαλό του να αυξήσει σημαντικά το μπάτζετ πρέπει να φέρει πολυβόλο στο 2. ο πάβλοβιτς καλός για βοήθειες στο 3 ώστε να μην επισκιάσει τους 2 έλληνες,αλλά εγώ θα έπαιρνα κάποιον αμυντικογενή εκεί στυλ μος ή μασιούλις. αν έρθει καλώς να ορίσει.
    πολύ ωραία πεντάδα που θα ανοίξει χώρους και για τον ραντούλιτσα αν έρθει και για τους σουτέρ που πρέπει να έχουμε στο 2-3-4 με καλάθη μέσα,στο μυαλό μου είναι η εξής
    καλάθης
    fredette
    pavlovic
    φώτσης
    radulica

    τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα φίλε, έγραψες πάλι. Ο Χαρανγκόντι όντως, θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα να σουτάρει, λέω "σιγά μην το βάλει το παλτό έτσι όπως πετάει την μπάλα" και συνέχεια το μάτωνε το δυχτάκι. Είσαι φοβερός φίλε. Το Σακραμέντο πως το βλέπεις; Θα χτυπήσουμε είσοδο στην post season φέτος, επιτέλους;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι από τις ελάχιστες φορές Τζιμ που δεν καταλαβαίνω ακριβώς την πλεύση της σελίδας στις επιλογές και το απότομο άλλαγμα ρότας..
    Κι αν για τον Κούριτς που το εξήγησες και μπορώ να πω οτι είναι κατανοητό(αν και θεωρώ οτι ο Πάο πρέπει να πάει σε 3άρι των προδιαγραφών που λέγαμε-Κάλινιτς πχ.- κι έναν παίκτη "πιο γκαρντ" δίπλα στον Καλάθη) για τον Χαρανγκόντι δεν καταλαβαίνω καθόλου τη λογική.
    Εφόσον εξήγησες κι εσύ ο ίδιος οτι δεν πας για αντικαταστάτη του Γκιστ.Stretch-4 καλώς ή κακώς έχεις τον Φώτση στην ομάδα και πρέπει να ξεχάσεις θαρρώ τα υπόλοιπα...Το πιο σοφό είναι να χτυπήσεις δυνατό δίδυμο ψηλών(για μένα το Λάσμε-Ραντούλιτσα είναι ιδανικό) και μέχρι να επιστρέψει ο Γκιστ να καλύψεις το κενό εσωτερικά είτε με Χαραλαμπόπουλο,είτε με το νέο αυτό 3άρι που μπορεί να παίξει εκεί,ή ακόμα και με Λάσμε για κάποια πολύ λίγα λεπτά.

    Ναι θα το κάνω κι εγώ(και συγγνώμη):
    1:Καλάθης(έχω ξαναεξηγήσει οτι δεν πολυσυμφωνώ αλλά εφόσον τον μετράμε)-Μποχωρίδης-ΔΔ
    2:Παππάς-guard με 3nD+σωστο οργανωτικό attitude (κάτι σε στιλ κοντά σε Λαφαγιέτ,Ερλ Κάλογουει κλπ.)
    3:Γιάνκοβιτς-Κάλινιτς-Χαραλαμπόπουλος
    4:Φώτσης-Γκιστ
    5:Λάσμε-Ραντούλιτσα-Παππαγιάννης


    *Χαρανγκόντι αντίθετα πολύ καλή περίπτωση για αντιΠέτγουει.Επιτέλους καλό 3ποντο στο 4 για τον Όσφπ,που είναι σημειο-κλειδί στην επίθεση του σε set offense, ενώ πολύ σκληρός hustle player που ταιριάζει στο προφίλ του(θυμάμαι τη φάση που διάλυσε τη μούρη του και δεν κατάλαβε τίποτα).Το έλλειμμα αθλητικότητας μπορεί να καλυφθεί με τον Γιανγκ.Λίγα μειονεκτήματα σε σχέση με Πέτγουει σε κάποια κομμάτια,αλλά αναβάθμιση σε άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Peris εγώ δε σε καταλαβαίνω.. Ο Φώτσης είναι 5ος ψηλός φέτος. Για 10 λεπτά. Όχι στη τετράδα της frontcourt που θα παίρνει τα πολλά λεπτά. Έχεις μπερδευτεί.

      Διαγραφή
  14. Και εγώ θα γκρινιάξω γιατί ζήλεψα!!
    Ο Kuric και λιγότερο ο Haragondy καλοί και άγιοι αλλά είναι παίχτες για Χίμκι, Χαποέλ και Σάσσαρι και όχι για ομάδα που σύμφωνα με ανακοινώσεις της διοίκησης πάει για να χτυπήσει τίτλους.

    Η γνώμη μου:

    Guards: Παππάς, Διαμαντίδης, κρατάς Νέλσον, δίνεις το μεγάλο συμβόλαιο σε σκόρερ τύπου Λάνγκφορντ, για 5ο έχεις Κόνιαρη και σποραδικά λεπτά μπορεί να πάρει μέσα στην χρονιά και ο Λούτζης.

    Small Forwards: Γιάνκοβιτς, Παύλοβιτς (που κατεβαίνει και στα guards) και περιμένεις να τελειώσει το summer league μήπως και βρείς κάτι πιο δυνατό και mobile.

    Power Forwards: Φώτσης, Γκίστ και Χαραλαμπόπουλος (ο οποίος πρέπει επιτέλους να καθιερωθεί στο 4 διότι δεν μπορεί να μαρκάρει 3άρια).

    Centers: Ραντούλιτσα, Λάσμε, για 3ο τον Παπαγιάννη και για 4ο τον Διαμαντάκο. Εννοείται πως και εδώ περιμένεις να τελειώσει το summer league γιατί υπάρχουν καλά κομμάτια που ενδέχεται να μην βρούν συμβόλαιο.


    Φιλικά
    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Λάνγκφορντ στη Kίμκι έπαιζε φίλε.. O Kάρολ στα Κανάρια.. Δεν υπάρχει κίνηση Λάνγκφορντ εφόσον έχεις Παππά. Μη τον υποτιμάτε. Είναι ένας από τους καλύτερους στη προσωπική φάση στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός δε πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος με πέρυσι (να φέρει κι άλλο off-guard).

      Διαγραφή
    2. Αν δεν έρθει ο Καλάθης μένει ο Νέλσον και έρχεται ένας εκ των Χάκετ/Λανγκφορντ. Κρατείστε το.

      Insider

      Διαγραφή
    3. Χάκετ στον Ολυμπιακό

      Διαγραφή
    4. Αν ερθει ο Χάκετ δεν βλεπω ως τι θα μεινει ο Νελσον. Για να του γυαλιζει τον παγκο? Παντως να παιζουν και οι δυο αυτοι στην ιδια πενταδα ξέχνα το.

      Διαγραφή
    5. Νέλσον Χάκετ πολύ καλός συνδυασμός. μη πεις για το σουτ. ο καλάθης δεν έχει καλύτερο.

      Διαγραφή
    6. Ξέχασα να πω οτι Μποχωρίδη δίνεις δανεικό σε ομάδα που παίζει Eurocup. Ο παίχτης χρειάζεται άμεσα χοντρά λεπτά συμμετοχής. Το άλμα που έκανε πέρσυ, οι τραυματισμοί και οι επιλογές του προπονητή δεν τον βοήθησαν. Φέτος πρέπει να "χαμηλώσει" λίγο ώστε να βρεί ρυθμό.

      Επίσης για να απαντήσω, ο Λάνγκφορντ ανέβηκε ένα ένα τα σκαλοπάτια. Δεν πήγε απο Χίμκι στην Ρεάλ..
      Έπαιξε στην Μακάμπι, έπαιξε στην Μιλάνο και σταδιακά θεωρήθηκε επιθετικό υπερόπλο. Όταν παίρνεις απο Κανάρια παίχτη κινδυνεύεις να γεμίσεις Μπράμους. Επίσης ο Κάρολ και αυτός σκαλί δημιουργήθηκε, όμως αν διαβάσουμε προσεκτικά τις ανακοινώσεις της διοίκησης, φέτος πάμε για να χτυπήσουμε τίτλους, όχι για να βοηθήσουμε παίχτες απο το 2ο ράφι να ανέβουνε επίπεδο και να πάνε στο 1ο μετά απο 2-3 χρόνια δουλειάς όσο και αν αυτό ιντριγκάρει κάθε γνήσιο φίλαθλο του αθλήματος.
      Επαναλαμβάνω, πιστεύω οτι οι επιλογές σου Jim είναι για φιλοσοφία ομάδας που ναι μεν κάνει βαρύ πρωταθλητισμό αλλά δεν πάει για τίτλους παρά μάλλον για καλή παρουσία και αναδόμηση.

      Φιλικά
      MarKeZ

      Διαγραφή
  15. πιστευω η ερωτηση που θα επρεπε να απαντησουμε μεσα μας πριν κρινουμε τον παυλοβιτς ειναι η εξης..οταν η μπαλα ζυγιζει 700 κιλα ποιον θες μεσα στο γηπεδο?τον βλαντο, τον χαραλαμπο η τον παυλοβιτς?για φετος μιλαω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμόμαστε πάντα ότι για να φτάσει η μπάλα να ζυγίζει 700 κιλά, πρέπει κάποιος να σύρει το κάρο μέχρι εκεί.

      Εξάλλου, μην υποτιμάμε τον παράγοντα των αθλητικών προσόντων και στα μεγάλα σουτ. Αν έχεις χάσει πατήματα και αθλητικότητα είναι δύσκολο να βρεις την κρίσιμη στιγμή τις κατάλληλες προϋποθέσεις για σουτ, αλλά και δύσκολο να το επιτύχεις χωρίς ανάσες. Το παράδειγμα του Διαμαντίδη τα τελευταία χρόνια, θα έπρεπε να σου είναι αρκετό για να μην το συζητήσουμε καν.

      Διαγραφή
    2. Ακριβως φιλε μου! Αυτη ειναι η ερωτηση!

      Ποιος τα εχει καρυδάτα οταν η μπαλα καιει?

      Ο νέος που του δινεις ευκαριες και δεν τις παιρνει ή ο μπαρουτοκαπνισμένος με 10 χρονια εμπειρια στο ΝΒΑ?

      Δεν θελει και πολυ σκεψη.

      Διαγραφή
    3. Ε έχουμε Διαμαντίδη-Φώτση και Τζόρτζεβιτς που κρατιέται μια χαρά. Μπαρουτοκαπνισμένους δε θες? Παρτους!

      Διαγραφή
    4. Και Αλβέρτη θα προσέθετα...

      Διαγραφή
    5. εσεις που το παιζετε αστειοι..αλλη μια ωραια ερωτηση..απ'αυτο που εγραψα καταλαβατε οτι θεωρω τον παυλοβιτς καλη κινηση για να τραβηξει το κουπι ολη τη χρονια?εχουμε ξεχασει τι θα πει ρολιστας μου φαινεται, τοσα χρονια που εχουμε να δουμε τετοιο παιχτη στην ομαδα!
      αν φυσικα τον παιρνει για ρολιστα..αν τον παιρνει για πενταδατο, μαλλον καταλαβαινουμε τι αποφαση εχει παρει ο αλλος για το μπατζετ..απλα νομιζα οτι κινουμαστε με τη λογικη πως πας για 2 πρωτοκλασατα γκαρντ(Καλαθης η αντιστοιχος - Χακετ η αντιστοιχος).αν η συζητηση αλλαζει εντελως, χαιρω πολυ.............

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Τζιμ! Αν μπορούσες να μπεις στο μυαλό του Τζόρτζεβιτς σε κάνει κάτι να συμφωνείς με την κίνηση Πάβλοβιτς ή αθόρυβα οι τυμπανοκρουσίες για final4 έπεσαν στο κενό και μειώνεται το μπάτζετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μέχρι το σημείο που διάβασα ότι ο Κuric δεν έχει χειρισμό νόμιζα ότι διαβάζω την περιγραφή για Λοτζέσκι...

    O Χαραγκόντι δεν είναι λίγο αλμυρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιον κοροϊδεύει ο ΔΓ με τον Πάβλοβιτς? Έχει βγάλει μπροστά τον Τζόρτζεβιτς και καλά. Σαπάκι. Απίστευτο μετά τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ίδια η διοίκηση να πηγαίνει σε ένα παίχτη συνταξιούχο. Απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαπάκι ο Πάβλοβιτς? Που το στηριζεις αυτο?

      Εχεις δει πολλους ΝΒΑers με 10 χρονια καριερα στον Παναθηναϊκο ακομα και την εποχη που ηταν στην ομαδα ο Ζοτς?

      Δεν επαιζε περισυ στην Παρτιζαν? Δηλ. ο Βουγιοσεβιτς και ο Τζορτζεβιτς ειναι βλακες που τον εμπιστευονται και εμεις θα τους μαθουμε τη δουλεια τους?

      Αντε σου λεω εγω οτι παιζεις οικογενειακο διπλο και εχεις να διαλεξεις για την ομαδα σου εναν απο τους εξης:

      Γιανκοβιτς, Χαραλαμποπουλο, Μπλουμς και Πάβλοβιτς.

      Υπαρχει καποιος εδω μεσα που θα διαλεγε εναν απο τους τρεις πρωτους εναντι του Πάβλοβιτς?

      Συνταξιουχος? ΟΚ, τοτε να πουμε και στον Σπανουλη να παρει συνταξη. Κι αυτος 32 χρονων ειναι! (Και που εισαι, Ναβαρρο, επρεπε να ειχες παρει συνταξη προ πολλου!).

      Μην λεμε ότι θελουμε.

      Διαγραφή
    2. Κουράζεις ρε φίλε. Έγραψες την άποψή σου ότι τα 10 χρόνια στο ΝΒΑ (2004-2013) αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα και την κατάστασή του. Με το να το επαναλαμβάνεις 100 φορές τι ακριβώς κερδίζεις;

      Διαγραφή
    3. ρε, εχετε δει αγωνα της παρτιζαν να καταλαβετε τι ακριβως δινει ο παυλοβιτς σε ενα σερβο προπονητη???ολοι μιλανε για στατιστικα και χρονολογιες..παρτε ρε να δειτε εναν αγωνα, ακομα και τωρα..καλο θα σας κανει
      παντα φιλικα

      Διαγραφή
    4. o spanoylhs einai to 82 ton aυgoysto.Kai ο Παβλοβιτς το 83 τον νοεμβριο.

      Διαγραφή
    5. Ωραία να μη λεμε για τα 10 χρονια στο ΝΒΑ δηλ. κατι σαν να μη μιλαμε για τρόικα αλλα να μιλαμε για θεσμούς.

      Και τι να λεμε τελικά?

      Το θέμα ειναι, ανεξαρτητα ηλικιας κλπ. οτι ο νεος κόουτς διεγνωσε προβλημα σκληραδας και εμπειριας στη θεση "3". Και γι αυτο ακριβως εφερε τον Πάβλοβιτς.

      Εχεις καποιο καλυτερο?

      'Εβλεπα τον Γιανκοβιτς περισυ και όποτε πήγαινε να το παίξει σκληρος εκανε φάουλ ενω όποτε αποφάσιζε να μείνει στα κυβικά του τον επαιρναν παραμάζωμα στο καλάθι. Και κατοπιν πήγαινε και διαμαρτυρόταν στους διαιτητές σαν κοριτσάκι. Τετοιους παιχτες θελουμε στον νεο Παναθηναϊκο?

      Διαγραφή
  19. Η ομάδα πλέον θα έχει σε 3 σημαντικές θέσεις Διαμαντίδη-Φώτση-Πάβλοβιτς. Βαριά πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου φιλε, καποτε, οταν ο Μαϊκλ Όουεν ειχε αρχισει να κανει αισθηση σαν ενας νεος, πολυ γρηγορος παιχτης, ρώτησαν τον Άλαν Σίρερ ποιον θα προτιμουσε για παρτενερ του στην εθνικη Αγγλιας: τον Όουεν ή τον Σέρινγκαμ που τοτε ηταν 34-35 χρονών αν θυμαμαι καλα.

      Και τι απαντησε ο Σίρερ: "Εμένα δεν με νοιαζει καθολου ποιος απο τους δυο θα παιζει διπλα μου. Ο ενας εχει γρηγορα πόδια αλλά ο άλλος εχει γρηγορο μυαλό. Οποτε η μπαλα θα φτανει στο σημειο που τη θελω ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο!"

      Διαγραφή
  20. ρε παιδια κοιταω τα στατιστικα του παβλοβιτς και εχω την εντυπωση οτι δεν κανει ενα πραγμα παρα πολυ καλα . τα κανει ολα μετρια . δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το αβανταζ αυτου του παικτη . κι απο τριποντο τα στατιστικα του ειναι επιεικως μετρια, εχουν περασει δεκαδες παικτες στον παο πολυ καλυτεροι σουτερ απο αυτον. δεν μπορω να καταλαβω τι κατευθυνση παιχνιδιου θελει να δωσει ο τζορτζεβιτς. αν το κριτηριο ειναι τα πρωτοσελιδα και το να γεμισουμε πασει θυσια γιουγκοσλαβους , τοτε την βαψαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία κατεύθυνση. Απλά είναι οι μίζες του κάθε προπονητή.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη μονο σουτερ κοιταμε να παρουμε?

      Παιχτες που να ξερουν πότε να σουταρουν δεν τους θελουμε?

      Ε, τοτε γιατι κοιταμε για παιχτες? Ας κρατησουμε τον Σλοτερ και τον Μπλουμς!

      Διαγραφή
    3. εχει ποσταρει, ενας φιλος πιο κατω, ενα πολυ ωραιο βιντεακι απο youtube που νομιζω δειχνει ακριβως τι σου δινει αυτος ο παιχτης, που εχεις απο Ζοτς εποχη να δεις..

      Διαγραφή
    4. Φίλε 2:09, εννοείς μήπως απο την εποχή Σισκάουσκας?

      Διαγραφή
    5. Δεν έχει κανένα νόημα η κριτική για το ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση του Πάβλοβιτς. Αυτό το ξέρει ο προπονητής που τον επέλεξε. Αυτό που έχει σημασία ότι επιλέγεται ένας βετεράνος να συμπληρώσει τα φόργουρντ, με την λογική δηλαδή του σημαντικού αλλά περιορισμένου χρόνου συμμετοχής.
      Δεν τον ξέρω τον παίχτη, από το βιντεάκι που είδα μου άρεσε η πλαστικότητα στις κινήσεις, φαίνεται το ΝΒΑ.
      Άσχετο αλλά νομίζω ότι ο πέμπτος ψηλός της ομάδας θα είναι ο Παππαγιάννης, ο Φώτσης θα είναι τεταρτος.

      Vatos76

      Διαγραφή
  21. Τζιμ με δεδομενο οτι ερχεται ο Παυλοβιτς και αν παρουμε ως δεδομενο επισης οτι ερχεται ο Καλαθης πως θα σου φαινοταν η αποψη ο ΠΑΟ να βρει εναν καλο scoring guard για βασικο(με λεφτα που θα προκυψουν απο μια μικρη μειωση σε γκιστ και φωτση και επειδη ο ΔΔ δε θα παρει φετος 2εκ αλλα κοντα στο 1.4-1.5 πιστευω μαζευει 800χιλ),με τα λεφτα του μαυροκεφ να παρει Λασμε,με μια υπερβαση στα λεφτα του μπατιστα ραντουλιτσα και για φοργουορντ τον broekhoff?....Καλαθης,ΔΔ,Μποχωριδης,Χ,Παππας,Παυλοβιτς,Γιανκοβιτς,Broekhoff,Φωτσης Γκιστ,Ραντουλιτσα,Λασμε,Παπαγιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. PG: Καλάθης Διαμαντίδης

    Μποχωρίδης SG/PG

    SG: Παππάς Χάκετ

    SF: Κούριτς, Βλάντο, Χαραλαμπο

    PF: Γκιστ, Χαράνγκοντι, Φώτσης

    C: Ραντούλιτσα, Λάσμε, Παπαγιάννης

    Σούπερ. Για Βερολίνο. Το μόνο που θα άλλαζα Τζιμ είναι το Λάσμε με Γιανγκ. Είναι πιο νέος.Νομίζω θα συμφωνείς και εσύ άλλωστε.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον πρέπει αν βρεις και καποιον άλλο στη θεση του Χάκετ...παλιοχαρακτήρας και υπαρχουν αλλοι πιο ποιοτικοι στη θεση του

      Διαγραφή
    3. Μα αφου εχει ηδη παρει τον Παβλοβιτς τι μας τσαμπουνας Κουριτς για τη θεση 3 φιλε μου?

      Διαγραφή
  23. Δε μου λες Jim, παίρνοντας αφορμή από την επικείμενη μεταγραφή του Ραντούλιτσα και ενθυμούμενος τον Doug Collins να κλαίει στο Σικάγο, κατά την άφιξη του Cartwright επειδή έπρεπε να φτιάξει παιχνίδι στο πόστ + την αποτυχία του Τρινκέρι κατά την θητεία του στην Εθνική να αξιοποιήσει ουσιαστικά τον Μπουρούση και του Παπαθεοδώρου, που δεν πήρε όσα θα μπορούσε από τους ψηλούς της ομάδας U19, ήθελα να σε ρωτήσω. Θεωρείς πως η αξιοποίηση στο ποστ ενός σέντερ που είναι "βαρύς", ο οποίος όμως είναι καλός παίκτης και ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι (όπως οι προαναφερθέντες και ο Κρστιτς πχ) είναι μια τέχνη που σπανίζει πλέον στην προπονητική; Γιατί πέρα από κάποιους Σέρβους (πχ Ίβκοβιτς και Τζόρτζεβιτς) οι υπόλοιποι μου φαίνεται πως τους έχουν για να κάνουν σκριν στην περιφέρεια με τον όγκο τους και να περιμένουν κάνα πικ εν ρολ για να επιχειρήσουν κανένα σουτ μια στο τόσο κι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για καποιο περιεργο λογο μου αρεσε πολυ η ερωτηση σου..και περιμενω κι εγω αναλυση στο ποστ σου..καλη συνεχεια φιλε..

      Διαγραφή
    2. Μα οι καλοι ψηλοι που να παιζουν και με πλατη ειναι πανακριβοι φιλε μου.

      Αντε πηγαινε να παρεις ενα Κριστιτς ή εναν Τόμιτς στα καλυτερα τους που να σου παιρνουν και ριμπαουντ. Εχεις 2 εκατομμυρια? Γιατί τόσο πανε κανονικα.

      Αλλά δεν είναι μονο αυτο.

      Τι να τον κανεις τον βαρυ ψηλο αν του παιρνει το επιθετικο ο μαυρακος των 200 χιλ.? Αντε θα σου βαλει ο βαρυς ψηλος 5-6 καλαθια με πλατη (γιατι παραπανω δυσκολο να βαλει) και θα σου βαλει τα ιδια ο μαυρακος με επιθετικα ριμπαουντ, αλλεϋ-ούπ, καρφωματα και φόλλοου (και ταυτοχρονα θα ριξει ξυλο και θα παιξει πιο σκληρη αμυνα).

      Ποιον θα διαλεγες εσυ?

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι ο «ψηλός» θα σου δημιουργήσει και περισσότερες επιλογές στην επίθεση, θα δημιουργήσει χώρους, θα τραβήξει βοήθειες, θα πασάρει.
      Ο «κοντός» από την άλλη θα σου παίξει ξύλο και άμυνα όπως περιγράφεις.

      Προσωπικά είμαι οπαδός των «κοντών», μόνο και μόνο όμως γιατί οι καλοί «ψηλοί» είναι πανάκριβοι και παίζουν ΝΒΑ.
      Το επόμενο μοντέλο πάντως είναι ψηλοί και ευέλικτοι. Παίκτες όπως ο Γιανκγ και ο Σέιν Λαουάλ θα είναι η επόμενη μέρα για τη θέση 5 στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    4. Σύμφωνοι, ο βαρυς ψηλος θα σου δωσει και περισσοτερες επιλογες στην επίθεση.

      Αλλά πρεπει να δουλευτουν αυτες οι επιλογες μεσα απο συστήματα κι αυτο δεν πετυχαινει παντα. Ο mobile ψηλος σε παει σε πιο raw παιχνιδι που συνήθως δεν χρειαζεται και την συνδρομη αλλων παιχτων αρα ειναι πιο αποτελεσματικός.

      Διαγραφή
  24. ή αντι για Βroekhoff που σου εγραψα νωριτερα τον Jeff Brooks της Sassari....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλαθης,ΔΔ,Μποχωριδης,Ξενος shooting guard σκορερ,Παππας,Παυλοβιτς,Γιανκοβιτς,Jeff Brooks,Γκιστ,Φωτσης,Ραντουλιτσα,Λασμε,Παπαγιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ακομα δεν τον ειδαμε τον Παβλοβιτς σαπακι τον βαφτισαμε..τελειωμενο,συνταξιουχο..παικτης που καλα καλα δεν εχει κλεισει τα 32 του,γεννημενος 15 Νοεμβρου του 1983..μη βιαζεστε ρε παιδια..οσον αφορα τα υπολοιπα μεταγραφικα τον Χακετ προσωπικα θα τον ηθελα αλλα τωρα βγαινει προς τα εξω απο την καε οτι δεν ενδιαφερετια ο Παναθηναικος για τον παικτη..οσον αφορα το ροστερ κατα πασα πιθανοτητα το βλεπω να μεταμορφωνεται καπως ετσι..

    1..Καλαθης,Διαμαντιδης,Μποχωριδης
    2..Παππας,ξενος γκαρντ(?)ισως ο Τζανινγκ που ακουστηκε..
    3..Γιανκοβιτς,Παβλοβιτς,Χαραλαμποπουλος
    4..Φωτσης,Γκιστ
    5..Ραντουλιτσα,Λασμε,Παπαγιαννης

    αν κ προσωπικα θα προτιμουσα να δοθει ο Χαραλαμποπουλος δανεικος(για 3αρι σε επιπεδο ευρωλιγκας ειναι εμφανως ανετοιμοε,soft κ αργος) κ στη θεση του να απκτηθει ξενο 4αρι..

    green warrior..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέτρια ομάδα. Ειδικά αμυντικά. 75-80 θα τρως

      Διαγραφή
    2. μετρια-ξεμετρια φιλε μου κατα πασα πιθανοτητα αυτη θα ναι..κατσε μη δεις κ κανα Μιλουτινοφ στην θεση του Ραντουλιτσα..

      υ.γ οσον αφορα τον Γιανγκ που γραφουν πολλοι φιλοι..επειδη τον ειχα παρακολουθησει κ περυσι στο οακα με τη γαλατα..ο τυπος δεν εχει ουσιαστικα επιθετικο παιχνιδι,ουτε με πλατη,ουτε σουτακι απ'τα 2-3 μετρα..μαζευε την μπαλα απο επιθετικο ριμπαουντ κ το πρωτο που κοιτουσε ηταν να την βγαλει εξω..δεν κοιτουσε καν το καλαθι ακομα κ σε περιπτωσεις που ηταν απελπιστικα μονος του..κ αυτο γιατι με το που βαλει κατω την μπαλα στο παρκε χανεται..ναι σιγουρα η σωματικη του διαπλαση ειναι τρομακτικη,αμυντικα θα βοηθησει..αλλα σορρυ για μενα χιλιες φορες ο Λασμε..

      green warrior..

      Διαγραφή
    3. Ο Μιλουτινοφ θα ειναι σχεδον σιγουρα μεσα.

      Τωρα θα ειναι στη θεση του Ραντούλιτσα ή στη θεση του Λασμε? Αυτο ειναι το ζητούμενο.

      Παντως το οτι δεν υπογραφεται ο Λασμε ειναι μαλλον κακο σημαδι. Δειχνει οτι δεν υπαρχει χωρος στο μπάτζετ γι αυτον και τον Ραντούλιτσα μαζι.

      Οποτε τα διδυμα ειναι Ραντούλιτσα-Μιλουτίνοφ (επιθυμητο για Σαλε) και Λάσμε-Μιλουτίνοφ.

      Διαγραφή
    4. Ενας λιγο ψηλοτερος και πιο φουσκωμένος Ντόρσεϋ ειναι ο Γιανγκ. Τιποτε παραπάνω.

      Διαγραφή
    5. Από ότι θυμάμαι με Ντόρσει πήραμε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Μια χαρά ακούγεται λοιπόν.

      Διαγραφή
    6. αφηστε τις κρισεις και το να μειωνουμε παιχτες-για το προγραμμα του ολυμπιακου ηταν η νουμερο 1 επιλογη.Και ο ΟΣΦΠ θα κερδισει γιατι εχει τα προσοντα να υποστηριξει το μπασκετ του σφαιρο και ο ιδιος θα ανεβασει την αξία του-τρανο παραδειγμα τα τελευταια ετη οπου οι centers undersized του ΟΣΦΠ εχουν κατακορυφη ανοδο αγωνιστικα και οικονομικα

      soc_ele

      Διαγραφή
    7. Με τον Λάσμε υπάρχει μικρή διαφορά στο οικονομικό. Θέλει να έρθει, απέρριψε καλύτερη πρόταση από Γαλατά.

      Διαγραφή
  27. Το ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει δύο μεταγαφές απ'το πάνω ράφι (Γιανγκ-Χάκετ) συν το Στρόμπερι - που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν τον λες - και μια αντικειμενική μπασκετική σελίδα αποφασίζει ν'ασχολείται με κάτι παντελώς άνγωστους παίκτες που πιθανότατα δε θα δούμε ποτέ στα μέρη μας, απλά με ξεπερνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στο πρώτο σκέλος,το τι ποιότητας είναι του ΠΑΟ αυτό ειναι υποκειμενικό.
      Αλλά μια ανάρτηση για ΟΣΦΠ λείπει.

      Διαγραφή
    2. Ολυμπιακός είμαι και συχνά επικριτικός προς τη σελίδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτός ακριβώς είναι ο χαρακτήρας της: να ασχολείται με παίκτες παντελώς άγνωστους σε εμάς. Για αυτό πχ τον Γιανγκ τον είχαμε διαβάσει πριν κάνει αίσθηση στη Γαλατά.

      Φυσικά, παίκτες όπως ο Χαραγκόντι και ο Κuric δεν είναι άγνωστοι. Ειδικά ο πρώτος έχει αφήσει ήδη το στίγμα του και προσωπικά περίμενα ότι θα πάει καλύτερα στην Βαλένθια.

      Διαγραφή
  28. Τζιμ καλησπέρα. Θεωρείς ότι ο Πάβλοβιτς προορίζεται για αναπληρωματικό SF πίσω από το Βλάντο ή για βασικός πρωταγωνιστής? Αν θες πες μας λίγο για το στυλ του για εμάς που δεν έχουμε πολλή εικόνα. Κάπου διάβασα ότι προορίζεται για βασικό γκαρντ( δίπλα σε καλάθη) και πως θα κινηθούμε για αμερικάνο 3-4άρι. Με λίγα λόγια δηλαδή πως δε θα κινηθούμε για άλλο γκαρντ πλην καλάθη. Ελπίζω πως είναι απλά μια φήμη που δεν ευσταθεί γιατί το θεωρώ καταστροφικό σενάριο. Για ψηλούς μπορείς να μου πεις μια 5αδα που θεωρείς ιδανική για ομάδα με στόχο το Βερολίνο όπως δηλώνεται? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ερώτηση! 10 χρόνια σε μεγαλες ομαδες στο ΝΒΑ και ερχεσαι για αναπληρωματικός του "τσικό".

      Εντάξει, τότε να στείλουμε τον Βλάντο πακέτο στους Γουόριορς να κάνει θραύση του χρόνου!

      Διαγραφή
    2. Kαλησπέρα Μπιλ.. Ο Πάβλοβιτς είναι slasher και όχι σουτέρ όπως τα περιφημα ελληνικά media τον παρουσιάζουν. Τώρα βέβαια που θα το διαβάσουν θα το διορθώσουν στη νέα ανάρτηση τους όπως γίνεται κάθε χρόνο.. Θα συμπληρώσει το "3". Είναι έμπειρος, έχει προσωπικότητα, θα εξαρτηθεί από τον ίδιο αν θα πάρει τα περισσότερα λεπτά στη θέση σε σχέση με τον εσωτερικό ανταγωνισμό ή όχι.

      Διαγραφή
    3. φιλε 1 39 μιλας για 10 χρονια στο nbaαλλα δεν τα εχετε ψαξει πολυ καλα τα πραγματα.ο παβλοβιτς πηγε στο nba γνωστος αγνωστος και εχτισε μια σχετικη καριερα σαν βοηθητικος γενικα στις ομαδες που ηταν.Δεν ειναι ο ευρωπαιος που εχει μεινει τοσο στην μνημη των αμερικανων.Επισης επαιζε σε ομαδες που ελαμπε διπλα σε καποιο αστερι σαν να λεμε λεμπρον.Και γω παναθηναικος ειμαι αλλα μην λεμε υπερβολες.

      Διαγραφή
  29. Πριμαντόνα στυλ Γιάριτς. Κανείς από τους συμπαίχτες του δε θα ευτυχήσει με αυτόν στα αποδυτήρια. Τζιμ το δανείζομαι από τη σελίδα σου στο FB

    https://www.youtube.com/watch?v=xZ_f4I5EXNg#t=107

    "Η ατομική βόμβα Πάβλοβιτς προσγειώνεται στο ΟΑΚΑ..; Δείτε μερικά από τα πρόσφατα κατορθώματα του πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι.."

    Kοιτάξτε τη γροθιά στο τέλος (και γενικά όλο το βίντεο από την αρχή)

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OK, παιζουν Παρτιζαν-Αστερας δηλ. κατι σαν Παναθηναϊκος-Ολυμπιακος και δειχνει λιγο πάθος.

      Ειναι κακο αυτο? Ισα-ίσα ...

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα
      απο τοτε που ημουν μικρουλης κι εβλεπα τον θεο το Ντανιλοβιτς ονειρευομουν ενα τετοιο σκυλι στην ομαδα!!θεος!!

      Διαγραφή
    3. Είναι προσωπική επιλογή του Σάλε. Θα στηριχθεί ο προπονητής ή ξεκινήσαμε τα ίδια; Ο προπονητής θέλει παίχτες τσαμπουκάδες που να παθιάζονται και όχι γατάκια τύπου Μαυροκεφαλίδη. Πόσο συμφωνώ κανείς δεν ξέρει :))

      Διαγραφή
    4. H αλήθεια είναι ότι μερικοί προτιμούν να συζητάνε από το να στηρίζουν προπονητές ;))

      Διαγραφή
    5. αφρο ,
      ξερεις τι γινεται με χακετ?

      Διαγραφή
    6. Άρα ο Μαύρο ειναι off the list?

      Διαγραφή
    7. Όχι παιδιά, δεν γνωρίζω κάτι για μεταγραφικά.

      Διαγραφή
    8. θα το σεβαστω αλλα θα ανατρεξω σε ενα προηγουμενο Post που ειχες κανει για τετοιου ειδους πληροφοριες...

      Διαγραφή
  30. ερυθρος αστερας-παρτιζαν παιζουν στο βιντεο..τι θες να κανουν?τετοιους παικτες θελουμε πολεμιστες,να μη φοβουνται να βαλουνε το σωμα τους στη φωτια,ειδικα περυσι ειχαμε παραγινει soft..η Ρεαλ το πιασε περυσι το νοημα γι'αυτο κ αποκτησε Νοτσιονι,Ματσιουλις,Αγιον..

    green warrior..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουνιά στα γεννητικά του αντιπάλου είναι "λίγο πάθος". Σοβαρά ρε μάγκα? Εγώ λέω είναι ντροπή τέτοιος άνθρωπος να φορέσει τη φανέλα της μεγαλύτερης ομ,άδας στην Ευρώπη.

      Manos

      Διαγραφή
    2. ΟΚ, δεν την προοριζε τη μπουνια για τα γεννητικά του αντιπάλου, απλα εκανε λιγο πισω ο αλλος και τον πηρε παρακατω.

      Ολοι παντως βαραγαν αλυπητα σ' αυτο το παιγνιδι, δεν ηταν μονο αυτος.

      Διαγραφή
  31. Μαγκες, ο Χαραγκόντι ειναι ενας superman που μπορει να κανει θραύση αν ειναι στη μερα του αλλα πρεπει να τον καλουπωσεις αλλιως θα τα "σπάσει".

    Αυτος θελει προπονητη τυπου Ντούντα και πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ξερουμε κατι νεοτερο για νελσον?τον υπολογιζουν στον παναθηναικο η οχι?γιατι ακομη δεν εχει ανακοινωθει κατι..

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να ανακοινωθεί κάτι, απλά δεν ανανέωσε όπως και οι υπόλοιποι ξένοι.

      Διαγραφή
  33. Thelei arketes kai poiotikes prosthikes o PAO gia na mporesei na antagwnistei ton OSFP tou xronou. Etsi opws einai twra ta pragmata o OSFP einai favori gia prwtathlima toso Ellada oso kai Evrwpi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαβορί χωρίς Σλουκα, Ντανστον, Λαφαγιετ και Νταρντεν; Από που κι ως που; Φαβορί επειδή πήρε τον ... Στρόμπερι;

      Διαγραφή
    2. Άμα πάρει και Αθηναίου πάει για 3/3 του χρόνου από Ιούλιο.

      Διαγραφή
    3. H αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε τη σεζόν ως η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.
      Και η νέα σεζόν τον βρίσκει να χάνει κάποιους παίκτες. Το θέμα είναι όμως με ποιους θα τους αντικαταστήσει. Γιατί αν στη θέση του Σλούκα μπει ο Χάκετ, σε άμεσο αγωνιστικό επίπεδο ο Ολυμπιακός βγαίνει κερδισμένος. Αν στη θέση του Ντάνστον βάλει τον Γιανγκ δε μπορείς να πεις ότι βγαίνει και τόσο χαμένος. Όπως επίσης με την αλλαγή Λαφαγιέτ-Στρόμπερι. Τώρα αν στη θέση του δυστυχώς απροσάρμοστου Ντάρντεν και του έτσι κι αλλιώς προβληματικού Πέτγουει, προσθέσει δυο αξιόπιστες λύσεις, τότε μιλάμε για σαφώς βελτιωμένη ομάδα, οπότε δικαίως θα μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για τον τίτλο.

      Διαγραφή
  34. Εγώ το λέω προκαταβολικά και αμαρτίαν ουκ έχω...

    Ο Δημητράκης βρήκε τον προπονητή της καρδιάς του! Έσκασε 800.000 στον Σάλε και θα τη βγάλει με λιμά και φέτος. Μέγιστη απάτη ο Τζόρτζεβιτς, κύριοι, και βρίστε όσο θέλετε!

    Η ομάδα έχει σαφείς αδυναμίες στα γκραντ, δεδομένης και της απουσίας του Παππά έως το τέλος του χρόνου, και επιλέγει να υπογράψει για βασικό 2άρι (γιατί -θυμηθείτε με- δεν θα αποκτήσουμε άλλον σούτινγκ γκαρντ, όπως βγαίνει και από τα ρεπορτάζ) έναν ξεζουμισμένο πρώην ΝΒΑer, με προβλήματα τραυματισμών και προβληματική συμπεριφορά. Κατά τα λοιπά, παλιοχαρακτήρας ο Χάκετ...

    Όσο για τους ψηλούς, υπολογίστε τον... υπερήλικα Λάσμε (ναι, αυτόν που πέρυσι έβγαζαν 35 χρόνων για να δικαιολογήσουν την αποπομπή του) και τον Μιλουτίνοβιτς ή κανά άλλο κρέας εκ Σερβίας ορμώμενο, πάντα με την υπογραφή του γκουρού Τζόρτζεβιτς!

    Και επειδή πολλοί θα με πείτε εμπαθή με τον Σέρβο, θα σας κάνω την εξής ερώτηση: από πότε θεωρείται Πάπας με αλάθητο ο Σάλε; Από τότε που απέτυχε big time σε Μιλάνο και Τρεβίζο;

    Όσο για τον Δ.Γ., απλά ανεκδιήγητος! Από τις μεγαλοστομίες περί F4 στην πλήρη σαπακοποίηση της ομάδας. Αν ήμουν Διαμαντίδης, είτε θα ζητούσα να παίξω έναν χρόνο στη Φενέρ και θα σταματούσα είτε θα το έκοβα τώρα... Αλλά ο Μήτσος είναι μάλαμα και δεν θα το έκανε ποτέ αυτό...

    Βρίστε ελεύθερα!

    Dan Majerle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ, να σου δώσουν εσένα το τεφτέρι να κανεις εσυ τις μεταγραφές.

      Και, ενταξει, μπορει να μη σου αρεσει ο Παβλοβιτς (μεγαλο λάθος παρεπιπτοντως, γιατι προκειται περι παιχταρά) αλλά μήπως τελείωσαν οι μεταγραφές και δεν το ξέρουμε?

      Διαγραφή
    2. Ακομα δεν τον ειδαμε,Γιαννη τον βαφτισαμε.....Αρχησατε την κλαψα και δεν εχουν ξεκινησει ακομα τα φιλικα!!!

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    3. Δε ξέρουν στην ΚΑΕ, ας στείλει ο κόσμος βιογραφικά και να κάνει αυτός τις μεταγραφές. Ο κόσμος που έβγαζε μυρωδία του Σούλη, έτσι....

      Διαγραφή
    4. Απλα υπερβολικος και μεσα στην υπερβολη χανεις οτι καλο λες

      Διαγραφή
  35. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με τον Τζιμ στο θέμα Παππά. Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με τον Νίκο απόντα για όλη τη σαιζόν, κι αν το παιδί επανέλθει 100% μέσα στη χρονιά ( περιττό να πω πόσο το εύχομαι) τότε να είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Τζόρτζεβιτς. Το ότι κάποια στιγμή θα είναι "έτοιμος", αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος άνευ εισαγωγικών. Εύχομαι να με διαψεύσει 1000%.

    Για τον Πάβλοβιτς, αν προορίζεται για αντι-Γιάνκοβιτς, είναι μια μέτρια λύση που δεν τρώει χρόνο από τον Βλάντο και τον Χαραλαμπό. Αν τον προορίζουν και για αντι-Παππά, τότε θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα θέματα στην ήδη πονεμένη περιφέρεια και θα περιμένουμε από τον Μεσσία ( Καλάθη ή όποιον άλλο επιλεγεί) ή τον Θεό ( 3D) να κάνει το θαύμα του. Ηδη φαντάζομαι αγανακτισμένα σχόλια για το υπερτιμημένο αμερικανάκι που δεν παίρνει τα ματς μόνο του.

    Και κάτι άσχετο-σχετικό: ορθότατα λογίζεται ο Γιάνκοβιτς ως το βασικό τριάρι και η ομάδα ποντάρει πάνω του για πάρα πολλούς λόγους (οικονομικό, ηλικία, διαβατήριο κοκ), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι επιπέδου στάρτερ στον Παναθηναϊκό, ακόμα και με τον πήχυ χαμηλωμένο. Μακάρι να γίνει βελτιώνοντας τις χτυπητές του αδυναμίες ( σώμα, αλλά κυρίως χαρακτήρα-νοοτροπία), αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου παρ'όλη την περσινή πρόοδο ( και το χοντρό ζόρι, μόνος γαρ) σε σχέση με την πεδουλάκεια περίοδο, που ουσιαστικά δεν τον είδαμε. Εύχομαι να διαψευστώ κι εδώ, όπως με τον Παππά κι ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός για το θέμα Παππά. Ο τραυματισμός του είναι ύποπτος από την άποψη ότι στους 6 μήνες give or take εισαι θεωρητικά έτοιμος αλλά υπάρχουν πολλα μικρά ψυχολογικά εμπόδια να ξεπεράσεις στην πορεία. Η εισοδος σε φουλ προπονηση και από την προπονηση στο παιχνιδι δεν ειναι τοσο απλά όσο και να το θελεις.
      Ο τραυματισμος ειναι ουσιασιαστικα πιο χρονοβορος γιατι θα χρειαστει χρονο και λεπτα στο παρκε ωστε να μαθει να μη φοβαται το ποδι του και να μην πηγαινει χαλαρα στις φασεις. Και το παιχνιδι του ειναι ετσι δομημενο που βουταει στα θηρια και ψαχνει τις επαφες. Αν μιλουσαμε για ενα σουτερ ή για εναν καθαρο pg ισως δεν θα εθχε τοση σημασία αλλά για ενα διεμβολιστη σαν τον Παππα ισως χρειαστει και ολη τη χρονια για να βρει τα πατηματα του. Αναμφιβολα θα εχει και εκλαμψεις αλλά η σταθερότητα σιγουρα θα απουσιαζει.

      Διαγραφή
    2. oχι και υποπτος ρε συ, μαλλον υπουλος θες να πεις.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ, ειδικά ο Παππάς που όπως και ο Σπανούλης ψάχνει την επαφή και το δυνατό πάτημα, δεν μπορεί να θεωρηθεί έτοιμος όπως ένας άλλος φινετσάτος περιφερειακός που θα έπαιρνε 3/4 σουτ αν τα έβρισκε ελεύθερα... Εγώ περιμένω να δω τον Παππά να έχει ουσιαστικό ρόλο από γενάρη, μακάρι πιο νωρίς...

      Διαγραφή
    4. Ύπουλος δεν είναι γιατι στη θεωρια ιατρικα εισαι οκ. Το προβλημα ειναι στο μυαλο. Απο αυτη την αποψη υποπτος, οτι δημιουργει υποψιες-ενδειξεις οτι κατι δεν (θα) παει καλα.

      Διαγραφή
  36. Παρότι ήμουν από τους πρώτους που έκραζα για την αργοπορία στο θέμα προπονητή, θεωρώ τον Τζόρτζεβιτς ως μια από τις καλύτερες επιλογές τη δεδομένη χρονική στιγμή, και ένα καλά υπολογισμένο ρίσκο.
    Αυτό σαν σύντομη εισαγωγή.
    Τώρα στο θέμα της ημέρας για τον Παναθηναικό, δηλαδή τον Παβλοβιτς, γιατί τόσο κράξιμο ρε παιδιά! Περιμένετε να δούμε τι ρόστερ θα διαμορφωθεί, και μετά ας κρίνουμε. Αν είναι η εναλλακτική για τη θέση 3, με τη σκληράδα που βάζει και το ψιλοαξιόπιστο σουτάκι του, μια χαρά επιλογή είναι.
    Αν πρόκειται για μια επιλογή πασπαρτου, που θα πρέπει να παίζει 20',να πάρει και την πρωτοβουλία στο σκορ, τότε έχετε δίκιο.
    Αλλά δε νομίζω να πάει για ρόστερ, με 5αρια Ραντουλιτσα,Λασμε και το βασικό σου 2ρι για όσο λείπει ο Παππάς να είναι ο Παβλοβιτς. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή ωστέ να συμπληρωθούν τα κομμάτια.
    Απ' ό,τι φαίνεται άλλωστε, όντως ο Τζορτζεβιτς έχει τα κλειδιά (βλ. τεχνικό τιμ, πιθανόν να ήταν και στις εγγυήσεις για να πειστεί), και δε νομίζω να είναι τόσο αφελής.

    123bong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω θεωρω οτι ο στοχος στα guard θα πρεπει να ειναι η 5αδα Καλαθης, παππας, ζησης, μποχωριδης, διαμαντιδης. Τρελό value for money ο ζησης αυτη τη στιγμη, και εξασφαλιζεις εμπειρια για μερικα χρονια. Αμερικαανος εκει θα ειναι ρισκο.
    Στους ψηλους ειναι μπευρδεμενη η κατασταση με τον γκιστ εκτος. Αμα ο φωτσης θα ειναι (πολυ σωστα) 5ος, ο Παπαγιαννης εμεινε με την προοπτική να ειναι 6ος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως είναι τρελο value for money ο Ζησης? πόσα παιρνει?

      Διαγραφή
    2. Με δεδομένη την κατάσταση του Παπά νομίζω ότι η 5άδα που παρουσιάζεις είναι μη λειτουργική. Θες σκόρερ...

      Διαγραφή
  38. Radulica pro ton pulwn gia Panathinaiko...Ta exoun vrei se ola!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σωστή η κίνηση Σάλε, μην ξεχνάμε το μομέντουμ που βρίσκεται, στο πικ του δηλαδή... Επίσης θα συνιστούσα ψυχραιμία στα μεταγραφικά... Ο Πάβλοβιτς σίγουρα δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο ΠΑΟ (ειλικρινά είναι μάλλον ακριβώς αυτό που ΔΕ χρειαζόταν) αλλά στο τελος κρίνεται η λειτουργικότητα ενός ρόστερ. Το θεμα είναι οι δημιουργοί και πώς θα δέσουν και τι διάολο κατεύθυνση θα διαλέξει ο Σάλε να χτίσει. Τι ιδέες θα έχει, πώς θα τις εφαρμόσει, όλα θα δείξουν επι του πρακτέου...
    ΣΧΟΛΙΑ :
    1) 5ος ψηλός Αντώνης Φώτσης δεν υπάρχει σόρι που το λέω. Το παλικάρι σωματικά είναι λίγο χειρότερα από πριν 10 χρόνια. Δηλαδή άνω του μέσου όρου των ομάδων τοπ16... ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΝΑΧΜΠΑΡ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ 2ο PF, Ο ΦΩΤΣΗΣ ΘΑ ΝΤΡΑΠΕΙ?
    2) ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΧΑΚΕΤ - ΚΑΛΑΘΗ. Ο τρελάρας είναι τεχνιτης ρε παιδιά και τελειώνει όλες τις μπάλες και δημιουργικά δεν υστερεί στο τρανζισιον, που ειναι το βασικό benefit του καράφλα. Σόρι, δε μπαίνω σε οπαδικά δεν ξέρω ποιος θα παει που...
    3) Ρε Τζιμ... ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ... 2 μεταγραφές γίνανε και μάλιστα lockdown D δικά σου παιδιά δηλαδή...
    4) Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό με Ραντούλιτσα... Μιλάμε για παίχτη 28 ετών που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ωμό ποστ και αργά πόδια? Και ένα μουντομπάσκετ σόρι... ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ 2 ΤΥΠΟΥ ΛΑΣΜΕ ΠΑΡΑ ΑΡΓΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΒΤΣΟΦ ΦΕΖΕΝΚΟ ΚΛΠ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.
    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ απόλυτα στο (1). Ο Φώτσης δεν έχει καμία σχέση αθλητικά με τον προ τριετίας εαυτό του. Αυτό φαίνεται κυρίως στα πλάγια βήματά του.
      Διαφωνώ και στο (2). Αν και διαφορετικού στυλ παίκτες, ο Καλάθης είναι ο τύπος του all around παίκτη που δεν συναντάς συχνά στην Ευρώπη.
      Συμφωνώ απόλυτα στο (3). Θα το μετανιώσουν πάρα πολύ αν πάρουν τον Ραντούλιτσα, παρόλο που ενδέχεται να γράφει τρελά νούμερα, όπως άλλωστε έκανε κι ο Μπατίστα.

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε μπακαλόγατε.. Φίλε συγνώμη, θα συμφωνήσω με τον 11:05 για Φώτση. Ο Νάχμπαρ 5ος πήγε μέσα στη σεζόν αν θυμάσαι.. (και αυτή η αμυντική αδυναμία στη θέση ήταν ο λόγος που έχασαν το F4) . O ρόλος του 5ου είναι σημαντικός. Εξαρτάται το πως θα τον διαχειριστεί ο κόουτς. Θα κάνουμε σχόλιο ρε παιδιά.. Έχουμε χρόνο. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού μου αρέσουν αρκετά. Θα πρέπει όμως να κλείσει το ρόστερ του πολύ προσεκτικά με τον παίχτη της θέσης "1" (σκόρερ-δημιουργό).

      Διαγραφή
    3. Jim συμφωνείς ότι ο Ντιλέινι και όχι ο Χακετ είναι ότι πρέπει για τη θέση 1 που λες οτι θέλει ο ολυμπιακός? Επίσης για Χαραγκόντυ στο 4 με ψήνει για ολυμπιακό αλλα πάει σε άλλο είδος 4αρι απο αυτό που είχε μέχρι τωρα η ομάδα και με φοβίζει λιγο..

      Διαγραφή
  40. Μπράβο ρε Τζιμ, να αλλάξει λίγο το κλίμα, ήρθα Ελλάδα για διακοπές και καταθλίφθηκα με τις εξελίξεις...
    Μπορεί η ανάρτηση να βλέπει παικτες για τον ΠΑΟ, αλλά εγώ θα έπαιρνα τον Ιρλανδό με κλειστά μάτια αν είναι όπως τον περιγράφεις. Το καλό σουτ από τη θέση 4 είναι ταμαμ για τον ΟΣΦΠ των ΣΠανούλη και ενδεχομένως Χάκετ, να ανοίξουν οι άμυνες, βαρέθηκα να βλέπω όμαδες να δίνουν το σουτ κατεξοχήν στον Πέτγουευ αλλά και να τζογάρουν στον Πριντ, βάλε τώρα τον Ιρλανδό που σουτάρει με σχεδον 45% και θα δεις αν θα τολμήσουν να τζογάρουν... Και ταυτόχρονα να μασάει σίδερα η ομάδα στην άμυνα με Γιανγκ και Χαραγκόντυ στη ρακέτα; Πάρτε τον χτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σκέψη φιλαράκι. Αμυντικά δεν είναι τόσο δυνατός με την έννοια ότι δεν έχει τα πόδια του Πετγουέη για να μείνει ψηλά απέναντι σε περιφερειακό όμως χαμηλά στο post έχει έξυπνο positioning και πολύ δυνατό κορμό. Καλά να περάσεις σου εύχομαι..

      Διαγραφή
  41. Jim, αν θεωρήσουμε δεδομένη την απόκτηση του Hackett από τον Ολυμπιακό, πώς θα σου φαινόταν το δίδυμο Περπέρογλου-Randle για '3'-'4' με μετατόπιση του Αγραβάνη στο '5';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, αν ήταν να έχουμε μπάτζετ ΤΣΣΚΑ, να το ξέραμε από την αρχή να κάνουμε τα κουμάντα μας αλλιώς. Να χτυπούσαμε Ουίμς, Γιουλ, Τάιους, Ραντλ να γινόταν χαμός.

      Διαγραφή
    2. Ο Ραντλ είναι πολύ καλός παίχτης. Εξαιρετικός αμυντικός, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, τελειώνει πολύ αποτελεσματικά γύρω από το καλάθι. Ο Αγραβάνης θα μείνει στο "4", ακόμα και σαν τρίτος. Εκεί είναι το μέλλον του. Θα χρειαστείς και ένα μεγάλο κορμί σαν τρίτο "5". Σε ρόλο μπάνγκερ.

      Διαγραφή
  42. τι γνωμη εχετε για τον Ραντουλιτσα,μονο σοβαρες αξιολογησεις γινονται δεκτες (να λειπουν τα τρολ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον ειδες στο παγκοσμιο? Τι αλλο να πουμε?

      Οτι εκανε παπάδες, οτι εκανε τους Ελληνες ψηλους να φαινονται πολυ μικροι? Οτι ειναι ο βασικος σεντερ της Σερβιας?

      Ο βασικος σεντερ της Σερβιας ... και μερικοι λενε εχει αργα ποδια, δεν εχει το ενα δεν εχει το αλλο, οτι εχει μούσια! Δηλ. άμα τα κοψει θα ειναι εντάξει γι αυτους? Αν ειναι δυνατόν!

      Διαγραφή
    2. Εσύ φταις που ζήτησες να λείπουν τα τρολ. Μύρισε αίμα...

      Διαγραφή
    3. τον ειδα στο παγκοσμιο αλλα μονο εκει.Καλα μην τρελαινεσαι οι οπαδοι ειναι αστειοι, παιρνουν παιχτες ''εν καλοι ειν σερβοι, δεν παιρνει; μας δουλευει".βρε δεν το κλεινετε το κουλο σας να δουμε τι γινεται πρωτα και μετα μιλαμε (λεω και εγω).

      Διαγραφή


  43. ?, Διαμαντιδης, Μποχωριδης
    ?, {Παππας}
    Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς, Χαραλαμποπουλος
    Φωτσης, {Γκιστ}
    Ραντουλιτσα, Μιλουτινοφ, Παπαγιαννης

    Στεφαν Μαρκοβιτς και Τέπιτς αραγε ειναι ελευθεροι ακομα;

    Και το δουλεμα καλα κρατει απο περυσι…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oti na nai file... Prepei o proedros na parei paixtes pou proteinei o kosmos k oxi o propnitis?? Malista...

      Διαγραφή
  44. Το συμβόλαιο του Τζόρτζεβιτς είναι κλειστό διετές ή 1+1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απαντήσεις
    1. καλημερα Jim..κ Ραντουλιτσα κ Μιλουτινοφ για τον Παναθηναικο ακουγεται για διδυμους πυργους..προσωπικα τον Μιλουτινοφ δεν τον γνωριζα,απο βιντεακια στο ιντερνετ που τον εψαξα ομως δειχνει καλη περιπτωση..πιστευεις οτι μια φροντ λαιν με Ραντουλιτσα,Μιλουτινοφ,Γκιστ,Φωτση,Παππαγιαννη θα ναι λειτουργικη για τον Παναθηναικο?μου θυμιζει λιγο το περσινο πειραμα της Μπαρτσα με Τομιτς,Πλαις,Λαμπε..βεβαια εκει δεν υπηρχε back up ενας mobile ψηλος οπως ο Γκιστ..

      green warrior..

      Διαγραφή
  46. Τα site της DPG γράφουν για διπλή μεταγραφή για Ραντούλιτσα κ Μιλουτίνοφ.

    Λίγο παρωχημένο δεν ακούγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. Πες το σ' αυτους που φωναζουν για τον Παβλοβιτς και ρωτουν τι εκανε απο τοτε που σταματησε απο το ΝΒΑ.

      Ο Φαβεράνι εχει να παιξει εναμισυ χρονο λογω τραυματισμου και οι Ισραηλινοι ειναι χαζοι που τον υπογραφουν?

      Διαγραφή
    2. τρομερος παιχτης δυναμωνει αρκετα η μακαμπι,ξερουμε σε τι κατασταση ειναι μετα τον τραυματισμό του?

      sailgeo

      Διαγραφή
  48. Δυνατή off season οι Ισραηλινοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η στελέχωση του ΠΑΟ έχει δρόμο ακόμη και πολλά κομμάτια που αναζητούνται.
    Στους υπόλοιπους της Ευρωλίγκας υπάρχει κινητικότητα.

    1. ΜΑΚΑΜΠΙ. Φάρμαρ, Ρότσεστι, Φαβεράνι και Εμπάκουε. Φορτσάρουν οι Ισραηλινοί.
    2. ΑΡΜΑΝΙ. Τζέκινγκς, Μακλίν, Λαφαγέτ και Ρέπεσα στον πάγκο. Ολικό lifting.
    3. ΤΣΣΚΑ. Πολλές αλλαγές για Ιτούδη. Κιριλένκο, Ουίμς, Κάουν, Κριάπα (;) off.
    4. ΦΕΝΕΡ. Σκούπα. Πάλι από την αρχή. Αλλά με Άντιτς, ρε Ζοτς;
    5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Με Αθηναίου κλείνει την 5άδα των γκαρντ αν ισχύσει του Χάκετ. Ψάχνει για ένα τριάρι (ο Παπαπέτρου συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό) και τον αντικαταστάτη του Πετγουέι.
    6. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ. Με Μπαρτζώκα που θα μας έρθει στο ΟΑΚΑ. Από ρόστερ;
    7. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. Πολλές αλλαγές κι εδώ. Ο Πασκουάλ πρέπει πρώτα απ’ όλα να φτιάξει το χαρακτήρα.
    8. ΡΕΑΛ. Με την παραμονή του Γιουλ, θα έχει περιορισμένες αλλαγές. Πρώτο φαβορί και του χρόνου.
    9. ΕΦΕΣ. Και δεύτερο καράβι με λεφτά ξεβράστηκε στα πόδια του Ντούντα.

    Υ.Γ. Διαβάζω ότι ο σχεδιασμός στον ΠΑΟ προβλέπει front line με πεντάρια τους Ραντούλιτσα, Μιλουτίνοφ, Παπαγιάννη και τεσσάρια Γκιστ, Φώτση. Αν ισχύει, κάποιος εγκέφαλος χάνει λάδια. Και πρέπει να εντοπιστεί άμεσα για το απαραίτητο service.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι Μακάμπι και ΕΦΕΣ είναι μέχρι στιγμής οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού.
      Ο Ομπράντοβιτς ξέρει ακριβώς τι παίρνει με τον Πέρο Άντιτς, που εδώ στην Ελλάδα μάλλον φορούσε τη λάθος φανέλα για να αναγνωριστεί η αξία του, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη, ύστερα από 2 Ευρωπαϊκά και 2 σεζόν στο ΝΒΑ, μάλλον θεωρείται σταρ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το Τζουράσικ Παρκ στο 5, ομολογώ ότι δεν το πολυκαταλαβαίνω. Εκτός κι αν ο Ραντούλιτσα έρχεται μόνο πακέτο με τον Μιλουτίνοφ...

      Διαγραφή
  50. Εντωμεταξύ όπως σας έγραψα και εχθές, O Ραζνάτοβιτς άπλωσε τα νύχια του πάνω από το Μιλάνο. Lafayette, McLean, Jenkins ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τη δουλειά του Ρέπεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nομίζω,είναι πιο "ασφάλεια" για να πάρει το Ιταλικό πρωτάθλημα(παλιά καραβάνα γαρ) αλλά προσωπικά δεν μου κάνει για κάτι το special στην Ευρωλίγκα.. Μπορεί να στρώσει την ομάδα σε σχέση με το φετινό συνοθύλευμα(ο Μπάνκι τελικά είναι ή του ύψους ή του βάθους) αλλά δεν πιστεύω να κάνει την υπέρβαση.

      Διαγραφή
  52. Καλημέρα κύριε καθηγητά. Επειδή ξέρω ότι είσαι γνωστός Παρτιζανολόγος νομίζω ότι είσαι ο πιο ειδικός για να μιλήσει για Πάβλοβιτς-Μιλουτίνοφ. Θυμάμαι πολλά παλιότερα σχόλια σου και για τους δύο.

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα.. Θα τα πούμε όλα για τους παίχτες που θα ενταχθούν φέτος και στις δύο ομάδες μας στην Ευρωλίγκα. Ναι, η αλήθεια είναι ότι όσο βλέπω Σπανούλη-Διαμαντίδη (δηλ. Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό) μέσα στη σεζόν, βλέπω και Παρτίζαν. Είναι must στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των αγώνων που παρακολουθώ χρόνια τώρα (έχω χάσει ελάχιστα ματς).

      Διαγραφή
  53. Γεια σου ρε Τζιμ. Βλεπω τον Μιλουτινοβ και καταληγω στο συμπερασμα οτι ναι μεν ειναι τεραστιος σωματικα αλλα δεν ειναι αρκετα μυωδης και ειναι αρκετα γρηγοροσ για το σωμα του. Θα μπορουσε νομιζεις αυτος να γινει κατι κοντινο στο mobile center; οπως για παραδειγμα ο Βεσελι στην Φενερ. Για Παβλοβιτς θα εχουμε αναρτηση;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει το motor του Βέσελι (το οποίο είναι απίστευτο για την Ευρώπη) ούτε τα πόδια.Θα τα πούμε για όλους Στάθη..

      Διαγραφή
  54. Κλεμμένο από αλλού. Για το δημοψήφισμα.

    Τελικά κανείς μας δεν κατάλαβε ποιο ήταν το πραγματικό ερώτημα:

    Σας φτάνουν τα μέτρα της πρότασης Γιούνκερ;

    ΝΑΙ. Μας φτάνουν. 38%
    ΟΧΙ. Θέλουμε κι άλλα. 62%

    Το καλό με τη φάρα μας είναι ότι ακόμη και στα ζόρια δεν χάνουμε το χιούμορ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ , αυτό κάπου στον Τζήμερο το είδα και ανησυχώ για τις παρέες σου ;)

      Διαγραφή
    2. Τζήμερος;

      Παλιότερα, κάποιος μου είχε γράψει ότι είμαι ο Μπογδάνος.

      Καταλαβαίνεις ότι το πήγες πολύ παρακάτω, ε;

      Είπαμε να κάνουμε πλακίτσα αλλά όχι κι έτσι.

      Διαγραφή
    3. Δεν είπα ότι είσαι ο Τζήμερος απλά ότι είδα αυτό που έγραψες στον Τζήμερο ;) (twitter/facebook) . Μπήκα να δω γιατί δεν έκανε το πραξικόπημα , παρασκευή γαρ

      Διαγραφή
  55. Τζιμ τρελάθηκαν φέτος οι της Μακάμπι...
    Δεν μας συνήθισαν σε τέτοια μπαμ τις προηγούμενες χρονιές. Απο που προήρθε αυτή η αλλαγή;
    Πάνε να κλείσουν την βασική 5αδα τους σε μια μεταγραφική περίοδο έτσι όπως πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές κινήσεις αλλά πρέπει να συνδέσουν σωστά τα κομμάτια. Χωρίς σωστή σύνδεση θα πέσει κλάμα.. Για παράδειγμα και ο Ρότσεστι και ο Φάρμαρ ταιριάζουν στο backcourt με τον Οχαγιόν που έχει δυνατά πόδια/κορμί και μπορεί να αμυνθεί και να πιέσει τη μπάλα. Οι δύο τους ίσως παίξουν μαζί περισσότερο στο τέλος κλειστών ματς. Επιμένω πάντως ότι για τον Ρότσεστι ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλύτερο περιβάλλον. Πλέον θα κολλούσε πολύ και στον ΟΣΦΠ (μετά τις εξελίξεις με Σλούκα) αλλά δε νομίζω ότι θα ήθελε να είναι back up.

      Διαγραφή
  56. Ρότσεστι Φάρμαρ Εμπάκουε Φαβεράνι η Μακάμπι κύριε Γιαννακόπουλε. Μια ομάδα που πάνω κάτω προβλέπεται να έχουμε το ίδιο μπάτζετ.. Τα σχόλια δικά σας παιδιά..

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα υπογράψει αυτούς που θέλει ο ΠΑΟ, θα προκειται περι χιουμοριστικού σχολίου αναμφίβολα.

      Διαγραφή
    2. Οι στοχοι του Παναθηναικου ειναι οι Καλαθης και Ραντουλιτσα!?
      Αν τα καταφερει δεν εχει να ζηλεψει κατι απο τη Μακαμπι!

      Διαγραφή
    3. Εγω θελω να μου πεις ποιος απ' ολους αυτους θα παιξει άμυνα!

      Και μη μου πεις οτι ο Εμπακουε θα παιξει για 12!

      Διαγραφή
  57. περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω συνύπαρξη Φάρμαρ - Ρότσεστι.

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω περιμενω τη συνύπαρξη Φάρμαρ - Ρότσεστι - Γκούντες - Γκέρσον.

      Εχει να πεσει πολυ γελιο ή πολυ κλάμα.

      Διαγραφή
    2. Πολύ λεπτές ισορροπίες. Έγραψε μόλις πιο πάνω παιδιά..

      Διαγραφή
  58. Το επιχείρημα του οπαδού που με συναρπάζει περισσότερο από όλα είναι αυτό που λέει ότι «για να τον επέλεξε ο προπονητής μας, είναι καλός, πάει και τελείωσε».

    Ένα επιχείρημα που εκφράζεται με τόση σιγουριά και αυτοπεποίθηση, όση κι όταν ο ίδιος ο οπαδός, ζητάει μετά από λίγους μήνες την αποπομπή του προπονητή του.

    Το πόσο αστείο είναι το επιχείρημα φυσικά δε χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί ότι δεν υπάρχουν προπονητές με κακό σχεδιασμό, προπονητές που αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν το μπάτζετ τους, προπονητές που κάνουν εξόφθαλμα και τραγικά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν έχω χάσει ούτε ένα φιλικό των Μπακς απο τότε που πήραν τον Γιάννη και ο Ραντούλιτσα ήταν σ'αυτήν την ομάδα στην ρούκι χρονιά του Αντετοκούνμπο.

    Αυτή η ομάδα ήταν μακράν η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ. Ήταν τόσο χάλια σε όλα τα επίπεδα που αδυνατώ να πιστέψω πως θα προκρίνονταν απο ένα τοπ16 όμιλο της euroleague. Τα μάτια μου ακόμα πονάνε 2 χρόνια αργότερα...

    Αυτή η ομάδα είχε σαν Σέντερς κάποιον γεωργιανό Ζάζα Πατσούλια ο οποίος μπορεί να είναι σκληρό καρύδι στην άμυνα αλλα απο επίθεση δεν μπορεί να βάλει λεϋ απ ελεύθερος κάτω απο την μπασκέτα ενώ συγχρόνως είναι πιο αργός και απο τον σημερινό Λάζαρο Παπαδόπουλο , και επίσης ένα άγουρο(τότε) ταλέντο τον Χένσον. Ο Ραντούλιτσα ακόμη και σε αυτό το τσίρκο μετα δυσκολίας έβρισκε λίγα λεπτάκια στην τελευταία περίοδο όταν και οι Μπακς έχαναν ήδη με 20-30 πόντους. Την επόμενη σεζόν ο Κιντ ανέλαβε την ομάδα και τον πέταξε. Στην Μινεσότα δεν έπαιξε καθόλου πέρσι.

    Αν λάβουμε υπόψιν τα καμώματά του στην Αμερική τότε καλύτερα για τον Παναθηναικό θα είναι να πάρει κάποιον άλλο.
    Το θέμα είναι όμως ότι στην εθνική Σερβίας πέρσι στο παγκόσμιο ήταν πολύ καλός υπο τις οδηγίες του Τζόρτζεβιτς αλλά δυστυχώς και λόγω των ασίστ ενός δαιμονικού Τεόντοσιτς που του έδινε πάρε βάλε πάσες ασταμάτητα..

    Θα είναι τόσο καλός στον Παο χωρίς έναν PG επιπέδου Τεόντοσιτς( Καλάθης); Δύσκολα γιατί απο μόνος του δεν μπορεί σκοράρει όπως πχ ο Μαυροκεφαλίδης.
    Ο Διαμαντίδης πόσα λεπτά θα βγάζει του χρόνου άραγε για να τον βοηθάει;

    Μήπως είναι επίσης ένας απο τους κλασικούς Σέρβους που είναι άλλοι παίχτες με την Εθνική τους και άλλοι παίχτες με την ομάδα τους;
    Όπως ο Μίλος, ο Μπιέλιτσα και ο Κρίστιτς στα σημαντικά παιχνίδια.
    Όπως o Μάρκο Κέσελ του Ολυμπιακού παλαιότερα...

    Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες απο τον παίχτη.
    Ποτέ δεν ήταν πρώτο βιολί στους ψηλούς σε συλλογική ομάδα επιπέδου στην καριέρα του.
    Δεν θα ανεβάσει απο μόνος του ένα επίπεδο τον Παναθηναικό.
    Θέλει και τον κατάλληλο πόϊντ γκαρντ μαζί του..
    Αν υπήρχαν ειδικά άλλες περιπτώσεις σοβαρών ψηλών θα έλεγα ότι δεν αξίζει ο Ραντούλιτσα το υπερβολικό ποσό των 1εκ ευρώ που ακούγεται...

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα και τον Λάρυ Σάντερς σε εκείνη την ομάδα των Μπακς ο οποίος ήταν και αυτός ανύπαρκτος παρά το ταλέντο του λόγω μάλλον χρήσης μαριχουάνας.
      Σταμάτησε το μπάσκετ πέρσι για το χόρτο..

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. To ότι πήγε να παιξει μπάσκετ στη Κινα τα λέει όλα φίλε μου...
      Και επίσης συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, οτι ΔΕΝ είναι δείγμα τα παιχνίδια με την εθνική ομάδα της σερβίας καθώς εκει έχουμε δει ανύπαρκτους (βελίτσκοβιτς, Κεσελι κτλ) να παίζουν σαν ωλ σταρ και μετά να χάνονται
      Ο ραντούλιτσα ΔΕΝ έχει να επιδείξει τίποτα σε συλλογικό επίπεδο δυστηχως, κάτι που κάνει τη τιμή του (1 μύριο) ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ
      Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον Τζωρτζεβιτς, που σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει να επιδείξει τίποτα
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. Φίλε, τα ίδια σκεφτόμουν...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    4. @ ζΑν

      Έχεις καιρό να εμφανιστείς. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
      Για προπονητή, δεδομένων των διαθέσιμων επιλογών, ποιον θεωρούσες καταλληλότερο;

      Διαγραφή
  60. Είχα δώσει παλαιότερα μια προσωπική εκτίμηση για το φετινό ρόστερ του Παναθηναικού. Στο 5 είχα προτιμήσει Τάιους αντί Λάσμε λόγω ηλικίας... Βλέποντας κάποια άρθρα με φήμες πιθανής φροντλάιν Ραντούλιτσα, Μιλουτίνοφ, Παπαγιάννη παρακαλάω για Λάσμε (στη θέση Μιλουτίνοφ για να μη παρεξηγηθώ)... χαχαχα

    Φιλικά,
    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τάιους είναι πολύ καλός. Ένας από τους καλύτερους finishers γύρω από το καλάθι που είδαμε τα τελευταία 3-4 χρόνια. Υστερεί στην άμυνα εδάφους και πολλές φορές λειτουργεί ενστικτωδώς χάνοντας τη σκέψη του. Ο Λάσμε όντως είναι πιο μεγάλος , μικρότερη αξία πλέον από τον Τάιους μιας και αμυντικά έχει πέσει όμως έχει πολύ υψηλότερο μπασκετικό IQ και αμυντικά ένστικτα (παρότι έχει χάσει σε χρόνους σε αυτό το κομμάτι).

      Διαγραφή
    2. Δεν εισαι ο πραγματικος Πεδουλάκης!

      Αυτος θα αποκαλουσε τον Λάσμε, Λασμέ!

      Διαγραφή
    3. Κι εγω αδυνατω να καταλάβω την εμφανη πτωση του Λασμε στην αμυνα μετα απο ενα μονο χρονο στην Τουρκια!

      Διαγραφή
    4. 3.29 και στον παο στους τελικους μονο βοηθησε,ολη την χρονια σε λιγα παιχνιδια ηταν καλος.

      Διαγραφή
    5. δεν εκανε κακη χρονια

      οχι καλη, αλλα ουτε και κακη

      Διαγραφή
  61. ο ολυμπιακος ορθα κραταει την συνταγη στις μεταγραφες του . μενει σταθερος στην ιδια κατευθυνση και θα του βγει σε καλο αν και θα ηταν προτιμοτερο να μην ειχε χασει τον σλουκα . για τον παναθηναικο πρεπει να εισαι μεντιουμ για να καταλαβεις τι μπασκετ θελει να παιξει φετος. καθε μεταγραφη αλλαζει την χημεια της ομαδας και κανεις δεν ξερει αν αυτο που θα προκυψει θα ειναι ενα συνονθυλευμα γιουγκοσλαβων η ενα δεμενο συνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ποσους κοινοτικους ειπαμε οτι μας επιτρεπεται;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δύσκολο παζλ για άλλη μια φορά.
    Καταρχάς να σταθώ στον Μιλουτίνοφ. Καλή περίπτωση με πολλά ups. 7footer με καλά προσόντα και γρήγορα πόδια που σίγουρα μπορεί να κάνει αξιοθαύμαστη καριέρα και στο ΝΒΑ και στην Ευρωλίγκα. Το βρίσκω λογικό ο Σάλε να τον θέλει, μια 2ετία-3ετία στον Παναθηναϊκό και μετά ΝΒΑ.
    Και για Ραντούλιτσα βλέπω λογική. Είναι δοκιμασμένη λύση για τον Ιβάνοβιτς. Τον είχε παίκτη, του έκανε την δουλειά, εχει και ένα καλό profile σαν παίκτης μετά το Παγκόσμιο.
    Δεν βλέπω λογική όμως στο να συνυπάρχουν αυτοί οι 2 και μάλιστα με τον Παπαγιάννη για τρίτο. Θα μπορούσα να δω μια λογική με τον Γκιστ σαν τρίτο πεντάρι αλλά από την στιγμή που ο Παπαγιάννης συνεχίζει με αυξημένο ρόλο δεν βλέπω πως θα γίνει όλο αυτό.
    Τέλος πάντων, ας περιμένουμε να δούμε πως θα συμπληρωθεί το παζλ. Είναι πάντως καλό σημάδι ότι οι λύσεις είναι παίκτες γνωστοί και με πολλά ups. Για Πάβλοβιτς πιστεύω ότι είναι πολύ καλή κίνηση. Εφόσον ο Γιάνκοβιτς βέβαια συνεχίσει να βελτιώνεται και δεν μείνει στάσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Jim πώς θα σου φαινόταν ο Anosike;Επιπλέον για δύο με δεδομένη πάντα την έλευση του Καλάθη θα σου άρεσε ο Fredette;
    Σπουδαίες κινήσεις πράγματι από την Μακάμπι.Όλοι οι παίκτες όμως κρίνονται στο γήπεδο και μαζί τους και ο πρόπνητής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πόσες πιθανότητες έχει ο Καλάθης να έρθει στον ΠΑΟ και πόσες ο Ραντούλιτσα; Επίσης θα αποκτηθεί ακόμα ένα δυαρι σωστά, λογικά Αμερικάνος? (Χάκετ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Να τα μας…

    http://www.onsports.gr/Opinion/Nikos-Syrigos/item/492074-Fovoy-toys-Ellines

    Μετά απ’ αυτό το περήφανο άρθρο, δεν το βλέπω καλά το budget.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Απορία:
    Ποιος θα παρει την ευθύνη που η γενιά που ακούμπησε, και για πολλους δικαιουτο το παγκοσμιο μετάλλιο πριν 1 εβδομαδα στην Κρητη, θα παιζει στη 2η Κατηγορια της Ευρώπης του χρόνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή