Athlenda

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Khem Birch και η γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού..


Tο Hoopfellas αξιολογεί την επιλογή του Ολυμπιακού να υπογράψει τον Καναδό Khem Birch και στρέφει το βλέμμα του στην ενδιαφέρουσα (για την ερυθρόλευκη frontcourt) περίπτωση του Γάλλου Adrien Moerman της Banvit με το έντονο, τις τελευταίες ημέρες παρασκήνιο. .




Hoopfellas για Khem Birch: 4 μήνες πριν.. (17/2/16)

(+) Όταν τη προηγούμενη εβδομάδα στη κουβέντα μας σας εξέφρασα τη προτίμηση μου (για τον Παναθηναϊκό μάλιστα) για τον Birch είχα πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου. Εκτιμώ ότι ταιριάζει σαν παίχτης καλύτερα δίπλα σε έναν Seven footer με κιλά και μέγεθος όπως ο Ραντούλιτσα και ένα δυνατό “4” όπως ο Γκιστ παρά στον Ολυμπιακό (όχι ότι δε θα μπορούσε να παίξει, ειδικά με τη τεχνογνωσία που έχουν στο λιμάνι στην ανάπτυξη τέτοιων παιδιών) που χρειαζόταν περισσότερη δύναμη στο αθλητικό πακέτο που ψάχνει (για αυτό παλαιότερα είχα αναφέρει τον Άιβερσον, σωστά επίσης πήγαν τώρα στον Ντόρσεη που προτίμησε τα περισσότερα χρήματα της Μπάρτσα) αλλά γοητεύτηκαν από το Defensive versality του Καναδού. Και ποιος δε θα γοητευόταν άλλωστε..; (εγώ πρώτος). Ο Birch είναι ένα σούπερ-ενεργητικός ψηλός με εξαιρετικό motor, που τρέχει πάνω-κάτω το γήπεδο, καλύπτει χώρους, παίζει άμυνα σε κάθε γραμμή (7'1'' wingspan), και προστατεύει το καλάθι (είναι καταπληκτικός μπλοκέρ) χωρίς να έχει απαιτήσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ζει από τα γκαρντς του, κεφαλαιοποιεί σε παραγωγή τις καλές του θέσεις και τη βελτίωση της Pick&Roll συμπεριφοράς του. Tου αρέσει το μπάσκετ συνεργασίας, παίζει για τους συμπαίχτες και το σύνολο. Εξαιρετικός ριμπάουντερ, ιδιαίτερα στην επίθεση όπου είναι δύσκολο να τον κρατήσεις μακριά από το καλάθι.

(-) Αυτό του χαρακτηριστικό αποτελεί και την άλλη όψη του νομίσματος. Είναι αρκετά limited στην επίθεση. Δεν έχει προσωπική φάση και αποτελεί απειλή μόνο εντός του ζωγραφιστού και σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Για ψηλό παίχτη που δε παίζει με τη μπάλα στα χέρια κάνει αρκετά λάθη. Aν δυναμώσει τον κορμό του θα ανεβάσει το status του.”


Αυτά τότε ως εισαγωγή για τον παρόν κείμενο. Πάμε άμεσα (όπως άμεσα κινήθηκε και ο Ολυμπιακός) και στο τώρα όπου οι ερυθρόλευκοι κινούμενοι γρήγορα μετά την ανανέωση Σπανούλη, γεμίζουν τη γραμμή ψηλών του αντικαθιστώντας τον Οthelo Hunter με τον Καναδό Khem Birch. Πάμε να αξιολογήσουμε την επιλογή των πρωταθλητών Ελλάδας και να δούμε μαζί κάποιες γενικότερες σκέψεις της σελίδας για τη frontcourt του Ολυμπιακού..


Ο Birch ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσε να κάνει αυτή την off season ο Ολυμπιακός. Τα 400-450 χιλιάρικα που θα λάβει ο παίχτης ετησίως είναι μια αρκετά λογική τιμή για την ελληνική ομάδα η οποία αγοράζει σε αυτή την τιμή πραγματική αξία.

Μη ξεχνάτε ότι τον Φεβρουάριο οι ερυθρόλευκοι είχαν ζητήσει τον παίχτη όμως η Usak του 1.1 εκατομμυρίου συνολικού μπάτζετ αρνήθηκε να πάρει ένα αρκετά αξιοσέβαστο buy out από την ελληνική ομάδα θέλοντας να διατηρήσει στο ρόστερ της τον παίχτη που μόλις έχασε (και ήταν βέβαιο ότι θα χάσει..) αποκομίζοντας ως αντάλλαγμα για αυτή την τακτική μόνο ίσως την είσοδο της ομάδας στα playoffs και μια διδακτική σειρά απέναντι στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς. .


Εμείς είχαμε μιλήσει για τον παίχτη σε συζητήσεις μας λίγο μετά τον τραυματισμό του Γιάνγκ αλλά και αργότερα, τον Φεβρουάριο, όταν ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν mobile ψηλό. Είναι φανερό, μετά τη πρώτη κρούση μέσα στη σεζόν, ότι ο Birch βρισκόταν στη κορυφή της λίστας των ερυθρολεύκων. Επιλογή η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο με τη προϋπόθεση ότι θα υπάρχει η σωστή (όσον αφορά τη λειτουργικότητα γιατί όταν μπαίνει στην εξίσωση ο παράγοντας του “τι θέλει να παίξει ο κόουτς” πολλές λεπτομέρειες είναι υποκειμενικές) οπτική στη στελέχωση της θέσης “4” για την οποία θα μιλήσουμε αμέσως μετά.

O Birch είναι μια επιλογή η οποία καλύπτει πολλά από τα στάνταρντς που είχε νομίζω θέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκινώντας την αναζήτηση παίχτη στην αγορά (ειλικρινά ακόμα σκέφτομαι από την άλλη τι πραγματικά περίμενε από τον Ουόρικ..). Πρόκειται για έναν νέο φιλόδοξο αθλητή που μόλις τελείωσε τη πρώτη του χρονιά σε μια καλή ευρωπαϊκή λίγκα και παίρνει το call για να ανέβει γρήγορα στα ..ψηλά. Κρατήστε αυτό (δηλαδή τη φάση καριέρας στην οποία βρίσκεται ο Birch) γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πολλές από τις παρατηρήσεις της σελίδας που θα ακολουθήσουν.


Τον 24χρονο Αμερικανό σέντερ είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω όταν μετακινήθηκε στο πανεπιστήμιο του UNLV και το Las Vegas από το Pittsburgh. Μου έκανε εντύπωση μάλιστα η απόφαση του να αφήσει τη Νεβάδα νωρίς καθώς είχε πράγματα να δουλέψει στο παιχνίδι του και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που δε κατάφερε να γίνει ντραφτ. Στα δύο χρόνια του στο UNLV ο Birch δούλεψε υπό μια σημαντική persona του πανεπιστημίου, τον κόουτς Dave Rice (παλιός παίχτης στη πρωταθλήτρια ομάδα του κολεγίου το 1990, με σπουδαία επιτεύγματα ως φοιτητής που του άνοιγαν τη πόρτα για μια ακαδημαϊκή καριέρα) που μόλις είχε πάρει προαγωγή από τη θέση του assistant για να παρουσιάσει στο παρκέ αυτό που οι Runnin'Rebels εκπροσωπούν ως οργανισμός. Την up tempo φιλοσοφία και τη ταχύτητα σε κάθε δράση τους στο παρκέ. Αυτό το αγωνιστικό περιβάλλον βοήθησε τον Birch να δείξει γρήγορα τα προσόντα και τα καλά κομμάτια του παιχνιδιού του όχι όμως και τον κόουτς Rice (θεωρείται στην Αμερική αρκετά ικανός στο επιθετικό κομμάτι χτίζοντας High octane offenses) ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια παρουσίασε σύνολο με άσχημη εικόνα με συνέπεια να χωρίσει το πανεπιστήμιο στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωή του. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα από τα δυνατά προγράμματα μπάσκετ της χώρας με τεράστια παράδοση όπου η ήττα δε συγχωρείται εύκολα..

Με τον Birch ο Ολυμπιακός ενεργεί όπως οι recruiters των κολεγίων στα διάφορα σχολεία ανά τη χώρα. Οι ερυθρόλευκοι είδαν εξαιρετική πρώτη ύλη για το δικό τους μπάσκετ. Και ο παίχτης ένα σπουδαίο πρόγραμμα για να ενταχθεί και να βελτιωθεί. Σας είπα πιο πάνω ότι ο Birch ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός στη φετινή off season όμως το ίδιο ισχύει και για τη πλευρά του παίχτη. Ο Ολυμπιακός ήταν για αυτόν ίσως η καλύτερη δυνατή επιλογή.


Τα “φυσικά εργαλεία” του παίχτη σε συνδυασμό με την αθλητική του ικανότητα δίνουν μια πολύ σπουδαία βάση στο coaching staff των ερυθρολεύκων. Ο Birch (2.07μ.- 7'1'' άνοιγμα χεριών) είναι ένας ψηλός που “μικραίνει” το γήπεδο με τη παρουσία του για την επίθεση του αντιπάλου όντας τρομερά επιδραστικός όταν η μπάλα “ταξιδεύει” και αποφασίσει να πάει πάνω της. Τα χέρια του είναι ένα τεράστια συν στο φυσικό του πακέτο και αποτελούν μαζί με το timing τη βάση για τα δύο από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά του προσόντα: Το επιθετικό ριμπάουντ και το μπλοκ. Δύο στοιχεία όπου αυτόματα με τη σειρά τους μεταφράζονται ως εξαιρετική προίκα για να αποτελέσει ο παίχτης έναν σημαντικό game changer στο υψηλό επίπεδο στις περιπτώσεις που θα έρχεται από πίσω στο rotation. Κινείται πολύ γρήγορα από στάση και έχει εξαιρετικό δεύτερο άλμα, χαρακτηριστικό το οποίο του δίνει πλεονέκτημα στις διεκδικούμενες μπάλες ψηλά. Φέτος στην Usak τελείωσε τη σεζόν με σχεδόν τον ίδιο αριθμό αμυντικών και επιθετικών ριμπάουντ στα συνολικά 9.1 που κατέβαζε ανά παιχνίδι. Καταλαβαίνετε αυτόματα πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί αυτό του το προσόν υποστηρίζοντας κατάστασης επίθεσης μισού γηπέδου τις οποίες επιδιώκει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Γιατί ο ίδιος ο Birch δεν είναι παίχτης μισού γηπέδου (ούτε το υπόβαθρο του στο UNLV τον βοηθάει). Το επιθετικό του παιχνίδι είναι πολύ ακατέργαστο. Ζει σε επίπεδο παραγωγής από το επιθετικό ριμπάουντ και τις καταστάσεις που παράγει η ενεργητικότητα και το motor του (κίνηση στον κενό χώρο, ταξίδια στη γραμμή των προσωπικών μέσω της επιμονής του να πάει στη μπάλα και επιτεθεί στο καλάθι, 4 σχεδόν προσωπικές ανά ματς στη TBL με το αξιοπρεπέστατο για παίχτη τέτοιας κοπής 65.1%). Θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ για να αποκτήσει αξιόλογο post up παιχνίδι δεδομένου του ότι δε τον διευκόλυνε σε πρώτη φάση ούτε το κορμί του ούτε η τεχνική του. Παράλληλα είναι αδύναμος και σε face up καταστάσεις. Ο μηχανισμός εκτέλεσης του από μέση απόσταση είναι ανεπαρκής ενώ ο ίδιος δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να βάζει με συνέπεια τη μπάλα στο παρκέ. Willing passer. Του αρέσει να συνεργάζεται. Οι ομάδες της TBL δε τον ντούμπλαραν φυσικά χαμηλά παρά μόνο όταν γυρνούσε προς τη base line όπου η αλήθεια του μήκους και του athleticism πολλές φορές είναι ..σκληρή, αναγκάζοντας τον να πασάρει. Η δεύτερη δράση μέσα από την οποία είχε ευκαιρίες τελικής ήταν κάποια short picks στον άξονα τα οποία οδηγούσαν τη μπάλα από τα χέρια του στo base line cut. 


Ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να βελτιωθεί πάντως σαν Pick & Roll ψηλός στο “σχολείο” του Ολυμπιακού. Και σε αυτό το κομμάτι φαίνεται η έλλειψη fundamentals καθώς οι ομάδες δυσκολεύονταν να ματσάρουν σε αυτές τις καταστάσεις την ορμή και το athleticism του (παίζει πραγματικά πολύ πάνω από το καλάθι, θα τον δείτε αρκετές φορές να κατεβαίνει με αλεξίπτωτο καρφώνοντας..) παρά τη γνώση του να παίξει το Pick & Roll. Στον Πειραιά είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί σημαντικά. Τα γκαρντ του Ολυμπιακού μοιράζουν απλόχερα πόντους αλλά είναι απαιτητικά από τους ψηλούς τους. Για να γίνει ο Birch μέρους αυτού θα πρέπει να βελτιωθεί. Πιστεύω ότι θα το κάνει..Επίσης αυτό το οποίο θα πρέπει να βελτιώσει άμεσα για να φανεί χρήσιμος στο μισό γήπεδο (σε μια ομάδα η οποία δε θα του ζητήσει να πάρει πολλές μπάλες ή να παίξει προσωπική φάση αλλά απλά να “τελειώσει” καταστάσεις και να λειτουργήσει υποστηρικτικά) είναι τα screens του. Γενικά το όλο παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από μια έλλειψη fundamentals και αυτή απεικονίζεται και στο screening.

Τα σωστά screens βελτιώνουν χώρους και spacing σε μια επίθεση και παράλληλα θα λειτουργήσουν ευεργετικά και για τον ίδιο τον Birch ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις στην ανάμειξη του στη τελική συνεργασία. Πρέπει να εστιάσει και να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι.


Αντίθετα μιλάμε για έναν παίχτη που μεγιστοποιεί τη δυναμική του τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο. Το πακέτο του ενδείκνυται για τέτοιες καταστάσεις και το UNLV του έδωσε την έξτρα ώθηση γαλουχώντας τον σε ανάλογο περιβάλλον. Τρέχει καλά το γήπεδο, επιτίθεται στο ριμπάουντ και σηκώνει πολύ γρήγορα τα πόδια του από το έδαφος όταν πρέπει να τελειώσει, γαρνίροντας με τα εξαιρετικά δεύτερα άλματα για τα οποία σας έγραψα πιο πάνω. Το μήκος, η ταχύτητα και το effort (αρκετά ικανοποιητικό) που καταθέτει τον μετατρέπουν σε πολύτιμη μονάδα και στη transition άμυνα (ετοιμαστείτε για chasedown blocks..).


Πάμε πάλι σε αυτά τα fundamentals.. (ααχχχχχ) Δεν είναι τυχαίο ότι επηρεάζουν το performance του Birch στα μετόπισθεν και στην άμυνα μισού γηπέδου. Προσέξτε. Μιλάμε για ένα παιδί το οποίο κατά τη γνώμη μου βγαίνοντας από το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μπορεί να είναι ένας από τους 3-4 καλύτερους και πιο versatile αμυντικούς ψηλούς στην Ευρώπη. Τώρα, μπαίνοντας σε αυτό, θα προσπαθήσει να εντάξει τα φυσικά/αθλητικά του στοιχεία και να βελτιώσει τη συμπεριφορά του αποκτώντας σκέψη, γνώση και αμυντικούς αυτοματισμούς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο απέναντι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. O Birch όπως σας έγραψα πριν, με τη παρουσία του μικραίνει τον διαθέσιμο χώρο για τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Απλώνει δίχτυ μπροστά από το καλάθι της ομάδας του ειδικά λειτουργώντας ως help defender και ερχόμενος από την αδύνατη πλευρά για να αμυνθεί ψηλά στη τελική προσπάθεια (πολύ καλός). Βάζει αποφασιστικά τα χέρια του στις διεκδικήσεις, φέρνει hustling και η ταχύτητα του ανοίγει τη γκάμα των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών για τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Εξαιρετική πλευρική ταχύτητα, above average πίσω βήματα. Είναι αρκετά αποτελεσματικός αμυνόμενος σε καταστάσεις hard show, trapping (πάνω στον ball handler) και διακρίνεται για τα γρήγορα recovers του. Το αδύνατο σημείο του (αναφορικά με τη περιφερειακή άμυνα που ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους) εντοπίζεται στις περιπτώσεις που χρειάζεται να χαμηλώσει και αυτόματα χρησιμοποιεί τα χέρια του τσεκάροντας τον αντίπαλο ballhandler, Προσοχή εδώ λοιπόν σε close out καταστάσεις. Ο Birch φέρει “εξοπλισμό” για εξελιχθεί σε σημαντικό όπλο σε τέτοιες αμυντικές περιστάσεις όμως ακόμα δεν έχει τη τεχνογνωσία για να χειριστεί τον εαυτό του σε αυτές και εκτιμώ ότι μέχρι να φθάσει στο επίπεδο που μπορεί θα αποκομίσει σκληρές εμπειρίες και μερικά παραπάνω φάουλ. Αυτό ισχύει συνολικά για την άμυνα εδάφους γιατί ψηλά θα κάνει μεγάλο impact από το πρώτο κιόλας ματς. Ο αδύνατος κορμός του δε τον βοηθάει να αμυνθεί απέναντι σε μεγαλύτερα κορμιά και δυνατότερους αντιπάλους οι οποίοι θα τον βγάλουν εκτός θέσης. Έχει δρόμο να ανέβει στο κομμάτι του positioning ασχέτως αν το motor, τα αθλητικά προσόντα (max vertical 35'5''), οι γρήγορες αντιδράσεις και το μήκος του κρύβουν τη σκόνη κάτω από το χαλάκι..


Συνολικά, μου άρεσε αρκετά η επιλογή του Ολυμπιακού. Αναμενόμενο μιας και είχα εκφραστεί ήδη για τον παίχτη. Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να κινούνται σωστά στην αγορά εξασφαλίζοντας σε καλή τιμή έναν παίχτη ο οποίος μέσα από το εργασιακό πλαίσιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός μπορεί σύντομα να διπλασιάσει την αξία του βελτιώνοντας σημαντικά το παιχνίδι του και χτίζοντας βάσεις (ως ψηλός ακόμα χτίζει, αναπτύσσεται πιο αργά). Χρειάζεται υπομονή. Μη ξεχνάμε ότι ο Οθέλο Χάντερ ερχόμενος στο λιμάνι ήταν σαφώς πιο “παιγμένος” κουβαλώντας μαζί του χρονιές σε δυνατά πρωταθλήματα, παιχνίδια στο ΝΒΑ και εμπειρία από Ευρωλίγκα με έναν οργανισμό όπως η Μοντεπάσκι. Ο Birch έχει δρόμο να διανύσει αλλά τα upsides του μου αρέσουν αρκετά. Σας το είπα και το βράδυ της Δευτέρας μέσα από τα social media..

''Πιστεύω ότι ο Ραζνάτοβιτς, ακριβώς επειδή μυρίζει το χρήμα, θα προτιμήσει να τοποθετήσει τον Khem Birch στον Ολυμπιακό από το να πάρει το πρόσκαιρα χρήματα της Γαλατά. Oι ερυθρόλευκοι έχουν τη τεχνογνωσία να αναπτύσσουν τέτοια παιδιά και ο συγκεκριμένος έχει τις προδιαγραφές να γίνει πιο γρήγορα και με καλύτερες βάσεις "ψηλός του ενός εκατομμυρίου" αν ενταχθεί στην ομάδα του Πειραιά. Ο ¨Μίσκο" μακροπρόθεσμα θα κερδίσει περισσότερα χρήματα από το χαρτί-Birch ακόμα και εάν σήμερα αφήσει μια καλύτερη πρόταση στο τραπέζι..”

Ο Ραζνάντοβιτς ξέρει τι κάνει. Στη προκειμένη περίπτωση και ο Ολυμπιακός..






Ο Μoerman και η αρχική σκέψη του Κόλτον Άιβερσον..



Για να είμαι ειλικρινής στο ξεκίνημα αυτής της off season και με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του Οκάρο Ουάιτ, είχα στο μυαλό μου τον Κόλτον Άιβερσον (μέσα στις περυσινές προτάσεις της σελίδας για τον Παναθηναϊκό) για να συμπληρώσει τον mobile Γιανγκ στο “5” των ερυθρολεύκων. Οι δύο τους θα αποτελούσαν το πιο macho δίδυμο ψηλών στην επόμενη EL. Με δύο light PF όπως ο Πρίντεζης και ο Ουάιτ (και Big SF όπως οι Παπαπέτρου-Παπανικολάου οι οποίοι είναι ικανοί να πάρουν χρόνο στο “4”), ο Ολυμπιακός χρειαζόταν το μακρύ, μεγάλο κορμί του δυναμικού seven footer της Καρσίγιακα ώστε να τους ταιριάξει καλύτερα.Όμως η λογική της άμυνας του Γιάννη Σφαιρόπουλου βασίζεται στη παρουσία ενός ψηλού με τα πόδια του Birch ή του Γιανγκ σχεδόν πάντα στο παρκέ για αυτό και οι πρωταθλητές επέλεξαν τον Αμερικανό της Usak. Eπιλογή καθόλου λάθος, η οποία όμως δημιουργεί και την υποχρέωση να στηριχτεί σωστά με τη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου που θα κάνει τη frontcourt όσο το δυνατόν πιο πολυδιάστατη και λειτουργική.


Με τον Birch να συμπληρώνει τον Γιάνγκ και τον Πρίντεζη “μπετόν” στο “4”, εκτιμώ ότι οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν έναν PF πιθανόν διαφορετικού τύπου από τον PF/SF White. Έναν παίχτη ο οποίος θα φέρει περισσότερα” κιλά” στο “4” (ή κάποιον που λόγω παιχνιδιού να λογίζεται ως “μέγεθος”) , κάποιον που να μπορεί να κρατήσει στη πλάτη του τους Φελίπε Ρέγιες αυτού του κόσμου χωρίς παράλληλα να του λείπει η ικανότητα να βάλει πίεση στις αντίπαλες άμυνες με την ικανότητα του να εκτελέσει από τη περίμετρο. Ένα παίχτη-ρόλων ο οποίος θα μπορεί να υποστηρίξει το παιχνίδι της ομάδας πέρα από το ρηχό “κάνω νούμερα” όπως το έκανε ουσιαστικά παλαιότερα ο Πέρο Άντιτς. Σε αυτή τη λογική εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει τη περίπτωση του Γάλλου φόργουορντ της Μπάνβιτ Adrien Moerman.

Status


Εδώ και αρκετές ημέρες παίζεται ένα σκληρό πόκερ γύρω από το status του Moerman (2.03-F-1988) και ειδικά το τελευταίο διήμερο οι σύνδεσμοι μου στη Τουρκία με έχουν καλέσει δις ξημερώματα (γκρίνια η κυρά-Τζίμαινα που τα βλέπει ..όλα στην off season) για ενημερώσεις. Ο Moerman έχει συμβόλαιο με την Μπάνβιτ το οποίο προβλέπει αποδοχές τη σεζόν 2016-17 ύψους 600.000 ευρώ. Έρχεται από μια εκπληκτική σεζόν στα 28 του, όπου τελείωσε τη σεζόν στη TBL με μ.ο. 18 πόντους (53.2% στα δίποντα-45.8% στα τρίποντα- 77.8% προσωπικές) 10.1 ριμπ. - 1.9 τελικές- 1.5 κλεψ.- 0.6 τάπες ενώ στο Eurocup ήταν εξίσου εντυπωσιακός με μ.ο. 13.7 πόντους (54.7% 2π.- 40.2 3π.- 89.8 1π.) 8.6 ριμπ.- 1.2 τελικές- 1.2 κλεψ. - 0.7 τάπες. Το πρόβλημα στη περίπτωση του είναι ότι φέρεται να υπάρχει buy out ύψους 500.000 το οποίο αποτελεί εμπόδιο στη διάθεση του παίχτη να αφήσει τη Μπαντίρμα αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά το ποσό του buy out είναι απαγορευτικό με την έννοια ότι αυτόματα χαμηλώνει την αξία της κινήσεως. Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να διαθέσει ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο για τη θέση του back up-PF. Για κάποιο λόγο συντηρείται ένα κλίμα τις τελευταίες ώρες ότι ο παίχτης θα μπορέσει να αποδεσμευτεί (αν όντως ισχύει η πληροφορία για το buy out δε θα είναι εύκολο). Αν τα καταφέρει έχουμε παιχνίδι.. Με τη Γαλατά να τον λιγουρεύεται εδώ και καιρό.


Ο Moerman είναι ένας ιδιαίτερος αλλά αρκετά ικανός φόργουορντ. Post/Face up PF με σπουδαία ικανότητα στο να εκτελεί από τη περιφέρεια λειτουργώντας ως Stretch-4. Ουσιαστικά έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται αλλάζοντας δέρμα ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες του παιχνιδιού. Σουτάρει αρκετά αποτελεσματικά αν και απελευθερώνει πιθανόν λίγο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο σημείο και τα πόδια του όντας στημένος είναι λίγο πιο κλειστά από όσο πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα σας έλεγα ότι έχει αρκετά “στοιχεία Καϊμακόγλου” στο παιχνίδι του όμως ο κορμός του δεν είναι τόσο δυνατός όσο του Έλληνα φόργουορντ γεγονός που δε τον βοηθάει στην άμυνα στο ζωγραφιστό ειδικά όταν σε small lineups κατεβαίνει βαθιά στο “5” ή βρίσκει απέναντι του Big 4s τύπου Μάτσβαν. Αξιολογώντας τη παρουσία του στα μετόπισθεν θα έλεγα ότι έχει αρκετά θέματα τα οποία συνδέονται άμεσα με τη μέτρια πλευρική ταχύτητα του και τα όχι τόσο γρήγορα πίσω βήματα. Αμύνεται περισσότερο με την εξυπνάδα του και με τον σπουδαίο τρόπο που δουλεύει τα χέρια του σε όλες του σχεδόν τις εκδηλώσεις προσπαθώντας να ματσάρει το μέτριο footwork του. O coach Selcuk Ernak έπαιζε συχνά με αλλαγές στα αντίπαλα PnR ανοίγοντας τη φάκα στον αντίπαλο με το εικονικό σε πολλές περιπτώσεις miss match της πίσω γραμμής όπου ο κοντοπίθαρος συμμορίτης Κόρτνεϊ Φόρτσον όχι απλά δεν ..κουνιόταν αλλά “δάγκωνε”.


Έχω και απ'τα άλλα βέβαια.. Ο Moerman είναι ένας πολύ αποτελεσματικός ριμπάουντερ. Εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι, τον διακρίνει μια εκ φύσεως ικανότητα να πηγαίνει πρώτος στη μπάλα ακόμα και όταν βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Τον βοηθούν πολύ τα χέρια του (6'10''). Του αρέσει να δουλεύει side post καταστάσεις πηγαίνοντας προς τα μέσα με ντρίμπλα, συνήθως γυρνώντας προς το κέντρο, όπου χαμηλώνει εξαιρετικά και τελειώνει (αρκετά συχνά) με έναν ανορθόδοξο, ασυνήθιστο, underground τρόπο (καλά οι φίλοι του Ολυμπιακού που βλέπουν Πρίντεζη τόσα χρόνια δε θα το παρεξηγήσουν ειδικά από τη στιγμή που είναι αποτελεσματικός) είτε με baby hook είτε δουλεύοντας προσποιήσεις. Όταν θα αποφασίσει να γυρίσει προς τη πλευρά της τελικής (πάλι σε post up καταστάσεις) συνήθως επιλέγει ένα floater. Είναι Sleeper. Παίζει κάτω από τη στεφάνη όμως η δραστηριότητα του πάνω από αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται με τη πρώτη ματιά σε κάποιον που αρχίζει να εξοικειώνεται με το παιχνίδι και το σουλούπι του. Average αθλητικά. Αρκετά καλός με τη μπάλα στο παρκέ, μπορεί να πάει σε ένας με έναν καταστάσεις από έξω προς τα μέσα. Πολύ καλός πασέρ, σημαντικό πλεονέκτημα του παιχνιδιού του (το οποίο μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στην επίθεση μισού γηπέδου των ερυθρολεύκων) είτε πασάρει από το βάθος του ζωγραφιστού προς τα έξω είτε επιτιθέμενος πρόσωπο με ντρίμπλα. Διαβάζει αρκετά καλά τις άμυνες αποκωδικοποιώντας γρήγορα τα καινούργια δεδομένα στο παρκέ. Υψηλό μπασκετικό IQ και αντίληψη του παιχνιδιού. Και κυρίως (πάνω από όλα), ένας παίχτης έτοιμος να πεθάνει στο παρκέ.. Ο Ολυμπιακός θέλει έναν παίχτη 7 πόντων και 4 ριμπάουντ από τον πάγκο, με blue collar ιδιοσυγκρασία ο οποίος δε θα καπελώσει τον Αγραβάνη. O Moerman σήμερα δεν έχει τα upsides του White όμως μπορεί να φέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά στη γραμμή ψηλών των ερυθρολεύκων ξεκλειδώνοντας νέους συνδυασμούς και αγωνιστικά σχήματα. Αυτό είναι που κάνει ένα ρόστερ να φαίνεται πιο μεγάλο και βαθύ από ότι στη πραγματικότητα είναι χωρίς να απειλείται η λειτουργικότητα του από traffic.. Αν και εφόσον μείνει ελεύθερος τις επόμενες ημέρες νομίζω ότι αξίζει μια ματιά..

Υ.Γ: Σε περιπτώσεις παιδιών όπως ο Birch, το βασικό θα επαναλάβω είναι ο παίχτης να έχει κίνητρο, να είναι "πεινασμένος"  και με διάθεση να μάθει και να βελτιωθεί. Τότε, αργά ή γρήγορα θα βρει τον πολυπόθητο "δρόμο του χρήματος" όπως το έκαναν και πολλοί άλλοι τέτοιοι παίχτες στην Ευρώπη. Όταν θα φτάσει εκεί το ακόμα πιο σημαντικό είναι να παραμείνει φιλόδοξος. Είναι θέμα χαρακτήρα..



307 σχόλια:

  1. Άντε ρε Τζιμ έχεις γίνει must πλέον για όλο τον κόσμο του Hoopfellas. Έχεις και υποχρεώσεις εννοείται αλλά διψάμε για αναρτησάρες... Για Παναθηναϊκό τίποτα;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτα τα ποστ σε αγαπαμε! Απλα και κατανοητα. Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Τζιμ, άλλοι πληρώνουν για τέτοιου είδους υπηρεσίες και άλλοι σε ψάχνουν στα μισοσκοταδα , ενώ εμείς σε απολαμβάνουμε τσάμπα. Πραγματικά νιώθω ενοχές, λες και κλέβω τον κόπο κάποιου, λες και αντιγράφω από την κόλλα του διπλανού μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Moerman τον σκεφτόμουν για ΠΑΟ, χρειαζόμαστε ένα 4άρι με το σουτ του. Για Παναθηναϊκό τίποτα Jim? Περιμέναμε να μας διαφωτίσεις λίγο, ούτε τι ομάδα θέλουμε να χτίσουμε δεν έχω καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρις μεταγραφη πως να καταλαβεις?
      δυστυχως θα πρεπει να περιμενουμε...ελπιζω για καλο

      Διαγραφή
  5. για τον Παο ακουγεται ο Αιβερσον καλος ειναι;;Δεν ξερω κατα ποσο αληθευει η φημη αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ακουστηκε ο Αιβερσον;

      Διαγραφή
    2. http://newspao.gr/vomva-aiverson-o-exasteros/
      Εδώ. Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω για την αξιοπιστία της σελίδος...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Στάθης

      Διαγραφή
    3. δεν το ψαξα αν ισχυει και απο που ξεκινησε,σε καποια πρασινα σαιτ σαν αναπαραγωγη το ειδα.

      Διαγραφή
  6. jim stretch-4 αθλητικο, versatile, με post up, face up και τριποντο, ιδανικο για ευρωπη και ολυμπιακο...η περιγραφη μου μοιαζει λιγο για Bennett. Ειναι δυνατον να παιξει κατι τετοιο; Πως κρινεις μια τετοια κινηση;

    Κώστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προτάσεις για γκαρντ στους αιώνιους Τζιμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τον Μπιρτς ο ΟΣΦΠ αλλαζει επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις δεν θα ήταν τελεια η επιλογή του Μέλλι της Μπαμπεργκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία ανάλυση Jim. Για Παναθηναικό ξέρουμε τίποτα? Από summer league και nbdl έχεις ξεχωρίσεις τίποτα για τη θέση του αθλητικού ψηλού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Δημήτρη κ παιδιά
    Ο ΟΣΦΠ αυτη τη στιγμη εχει την πολυτελεια να εχει ετοιμη ομάδα για του χρονου και με τους περισοτερους απαλαγμένους απο το βάρος της Εθνικης.Με τα συμβολαια που εχει θεωρώ πως μπορει να τζογάρει λιγο παραπάνω στους 2 ξενους που απομένουν και να κοιταξει και παικτες που εχουν περασει απο Ελλαδα.
    Πχ ο Μο Φαγιε που πέρσι στην Ιταλια εκανε μια κλαη χρονια ανετα μπορεί να σταθεί στο μπακ απ του Πριντεζη(και πέντε σε ορισμένα σχήματα),αφού είναι κομπλε σε αμυνα και επίθεση(με κάποια ερωτηματικά στο χαρακτήρα).Απ την άλλη πχ ο Κενι Γκαμπριελ δε μπορει να παιξει εκει αφου το iq του στην αμυνα τον περιορίζει.
    Στο γκαρντ πρεπει αντιστοιχα να ψαξει στοιχεια που λειπουν απο το υπάρχων μπασκορτ του οπως σουτ ,και καλη επαφη με το καλαθι ,δυνατο κορμι που να αντεχει τις επαφες καλος στις βολες,κι ας μην ειναι τοσο καλος αμυντικος η τοσο καλος οργανωτης πιθανως...Τέτοιοι παίκτες μπορούν να βρεθούν σε καλες τιμες και με πολυ χαμηλο ρισκο αρκει να υπαρχει καταλληλη οργάνωση.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικος για αλλη μια φορα φιλε, εισαι απολαυση!

    Πιστευω οτι ακομη και αν ο Moerman μεινει ελευθερος, ο Σφαιροπουλος εχει ακομη σαν πρωτη επιλογη τον White, χρησιμοποιωντας τον καθαρα σαν PF. Θεωρω πως τον θελει για να τον παιζει κεφαλι σε απλωμενες αμυνες προκαλωντας κλεψιματα και λαθη στις αντιπαλες ομαδες, μειωνοντας παραλληλα και τον χρονο επιθεση τους, εχοντας ως λιμπερο τον Birch με τα μεγαλα ακρη και την εφεση στα κοψιματα. Και πιστευει οτι τον ρολο του ματσο PF θα τον παιξει ο Αγραβανης, που λογιζεται ως 4/5, εχει το καταλληλο footwork και μπορει να λειτουργησει και ως strech-4. Θα φανει απο την επιλογη του τι ακριβως εχει σαν πλανο.

    Παμε για 2ο παιχνιδι σε λιγα λεπτα..

    Υ.γ. οσον αφορα την κυρα-Τζιμαινα, πες της κατα λεξη..."Αγαπη μου εγω για σενα το κανω, σε προετοιμαζω που θα γινεις σε λιγο καιρο μανουλα!" Ειναι την Κυριακη και η ημερα του πατερα οποτε θα συγκινηθει..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lol.. Stretch-4 ο Αγραβάνης όχι (ακόμα τουλάχιστον) αλλά το ΥΓ θα μεταφερθεί..!

      Διαγραφή
  13. Ωραια αναλυση οπως παντα. Και να μην ειχε κανεις ιδεα για τον Birch τωρα εχει πληρη αποψη. Σωστη κινηση για μενα, στη λογικη οτι αυτο το μπασκετ θελει να παιξει ο προπονητης και αρα τετοια εργαλεια εχει αναγκη. Συμφωνω επισης απολυτα για το τι παικτη χρειαζεται η ομαδα στο 4. Κανω ομως και την εξης σκεψη: ο συνδυασμος παικτη στυλ γουαιτ+αγραβανη δινει αυτο που συνολικα εχουμε αναγκη στο 4 πισω απο τον Πριντεζη, δηλ. μακρινο σουτ + αθλητικοτητα ο πρωτος, μακρινο σουτ+ κιλα ο δευτερος. Υπο την προυποθεση βεβαια οτι ο μικρος θα συνεχισει απο κει που σταματησε στη σειρα των τελικων. Ισως δηλ ενας παικτης στυλ γουαιτ, διαφορετικος του αγραβανη, να κολλαει καλυτερα μαζι του, προκειμενου να συνεχισει η προοδος του μικρου. Και παλι βεβαια δεν εχουμε ποστ παιχνιδι πλην πριντεζη, αλλα απο την ωρα που ο σφαιρο δεν το εψαξε αυτο σε καποιο απο τα πενταρια, δυσκολα θα το αναζητησει σε 4αρι των 250 χιλ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Πήγαινε αν θέλεις λίγο πιο βαθιά. Μην απομονώνεις τα χαρακτηριστικά της κάθε θέσης αλλά εξέτασε πως λειτουργούν σε συνάρτηση με το σύνολο.

      Διαγραφή
  14. Κυριε αρθρογραφε ομολογω πως προσφατα ανακαλυψα το site σας και χαιρομαι γιατι βλεπω αγαπη προς το αθλημα αλλα κυριως γνωση πραγμα που δυστυχως δεν μπορω να ισχυριστω για πολλους αλλους δημοσιογραφους-αρθρογραφους.συνεχιστε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω καμία σχέση με δημοσιογραφία. Όπως νομίζω και οι δημοσιογράφοι με αυτό που κάνω. Να'σαι καλά και εφόσον σου αρέσει να μείνεις κοντά μας..

      Διαγραφή
    2. Καλημερα οπως εγραψα θεωρω πως εχετε γνωση του αθληματος γεγονος που με εκανε να εχω βασιμες υποψιες οτι οντως δεν ειστε δημοσιογραφος χαχαχα.να πειραξω λιγο και τους φιλους του λεμπρον και να πω οτι αν τελικα παρουν το τιτλο οι καβαλιερς ελπιζω να μην αρχισουν παλι οι αστειες συγκρισεις μεταξυ λεμπρον και του ΘΕΟΥ ΤΖΟΡΝΤΑΝ!

      Διαγραφή
  15. Iδανικός για τον Ολυμπιακό θα ήταν ο Τζατζουάν Τζόνσον στο 4, σου δίνει και τη δύναμη και το ποστ παιχνίδι, ενώ σουτάρει και από μακριά. Ελεύθερος είναι και έχει δείξει ότι προσαρμόζεται άμεσα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ διαφορετικός από τον Γάλλο σε χαρακτηριστικά και (κυρίως) σε ιδιοσυγκρασία.

      Διαγραφή
  16. Ως οπαδος του ΠΑΟΚ ευχαριστω τον Κωστα Βασιλειαδη που πηγε στην ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός γιατί έφυγε από τον Πάοκ? (Δεν το ρωτάω ειρωνικά)

      Β.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω γιατι και αν εφυγε εκεινος. Αν ηταν παντως στο χερι μου θα τον εδιωχνα εγω. Κι επειδη ο Μπανε, ο Ματζικ και ο Σουλης ξερουν οσο μπασκετ ξερουμε ολοι μαζι επι ενα σημαντικο πολλαπλασιαστη δε θα μου εκανε εντυπωση αν τον παρακαλεσαν να τους αδειασει τη γωνια. Γιατι δε γινεται αυτο που βλεπει ο μεσος οπαδος, να μην το βλεπουν αυτοι.

      Διαγραφή
  17. Εχει παρει φωτια ο Γιουλ !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ Πεδουλακη

    Αχ Πεδουλακη, Πεδουλακη, ξύλο που θα το φας,
    με Σινγκλετον μας αρχισες και ήρθε o νταμπλάς!

    Αχ Πεδουλακη, Πεδουλακη, ξύλο που θα το φας,
    με Ντρεϊπερ συνεχισες, κι ως τωρα ιδροκοπάς!

    Αχ Πεδουλακη, Πεδουλακη, ξύλο που θα το φας,
    τον Καναδό τον εχασες, τον Μισκο μη βαρας!

    Μη μου κουνας την πουκαμίσα και μη μου λες μποχού
    παιχτες, στο λεει κι ο Κατσιώνης, υπάρχουνε παντού!

    Την αγορα εξεχασες, την εκανες ταμπού
    παιχτης, στο λεει κι ο JB, ειναι και ο Μπονγκού!

    Ξεσκονισε τα Αγγλικα σου, οχι αλλο πικ-εν-ποπ
    παιχτες θελουμε να δουμε και οχι σορολόπ!

    Σταματα τις χειρονομίες, μη κανεις στρογγυλιές
    κοιτα να φερεις κανα παιχτη, μας πηραν χειμωνιές!

    Ξερω πως πας το παραμυθι, και πως κοιτας Στεφάν
    εβαλες και τον Μαρακακη, μηπως τον φερεις δωρεάν!

    Αχ Πεδουλακη, Πεδουλακη, ξύλο που θα το φας,

    Ξύλο που θα το φας...
    Ξύλο που θα το φας...


    Στιχοι: Χουπφέλλας εντ Φρεντς

    Απο τη συλλογή: Θα περιμενω τ' αλλο καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσες φορες θα το πουμε οτι τον καναδο δεν τον ηθελε ο πεδουλακης,αλλο πεδουλακης και αλλο ο Σαλε,οσα για τα αγγλικα του, ακουσε λασο και πασκουαλε και κανε μας την χαρη.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι κ δεν το ήθελε, ή αφρό αλλα ελεγε

      Διαγραφή
    3. 9:40 η αφρο το ειπε οτι δεν τον κοιταμε τωρα.Στην τελικη για δευτερος καλος ειναι,αν τον παιρναμε εμεις θα σιχτιριζαν οι δικοι μας οτι πηραμε παιχτη λαχειο.

      Διαγραφή
    4. 9:40 ΠΑΡΤΟ:Αφροξυλάνθη14 Ιουνίου 2016 - 3:25 μ.μ.
      1:32 μ.μ. δεν κάναμε ποτέ πρόταση στον Birch οπότε δε νομίζω. Οι προτάσεις που έχει από ομάδες Ευρωλίγκα είναι από τον ΟΣΦΠ και την Γαλατά.

      Διαγραφή
    5. Εννοείται ότι παρακολουθούσαμε την περίπτωσή του από τον χειμώνα που είχαμε ενδιαφερθεί ξανά. Επίσημη πρόταση δεν έγινε πάντως και αυτό το 750χιλ που κάπου είχε γραφτεί προφανώς ήταν ψέματα. Ο παίχτης μου είχαν πει ότι άρεσε στον RG αλλά ίσως ήθελε καποιον περισσότερο έτοιμο όπως ο Σίγκλετον.

      Διαγραφή
    6. @8:51

      Θα σου βγάλω στήλη εσένα..

      Διαγραφή
    7. απλα θεος... τζιμ του αξιζει να ανεβαζει κατι παρομοιο σε καθε δημοσιευση σου , ετσι για ανοιγμα της!!!

      Διαγραφή
  19. Προσωπικα ξερω οτι θα χλευαστω, αλλα δεν νομιζω οτι ο Birch ειναι ιδανικο fit για τον Ολυμπιακο απο οσα εχω δει και διαβασα. Ο Birch θα ηταν οντως πολυ καλη περιπτωση σαν αντι-Young, αλλα οχι σαν αντι-Χαντερ.

    Στο γηπεδο θα φανουν ολα βεβαια.

    Για τον ΠΑΟΚ μαλλον καλο ειναι που δεν θα κρατησει τον Βασιλειαδη. Δεσμευσε ενα πολυ μεγαλο μερος του budget χωρις ουσιαστικα να προσφερει αντιστοιχα. Λαθος που δεν περιμενα να γινει απο Μπανε-Μαρκοπουλο.

    Παρολα αυτα βρε Τζιμ, τον Μπιρτς και τον καθε Γκρεηντζερ θα τους συζηταμε ολη την χρονια. Γραψε τπτ για το NBA. Game 7 ερχεται. Οι Cavaliers ( ο Lebron δηλαδη) ειναι αγριεμενοι, οι Warriors ζαλισμενοι.

    Αν το παρουν οι Cavs θα μιλαμε για μια ανατροπη που δεν εχει ξαναγινει ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παει και ο Μπράμος(καλύτερα κατά τη γνώμη μου)
    Ο Γιάνκοβιτς τελικά τι θα κάνει? Δεν έχουμε και πολλά περιθώρια να χάνουμε ¨Ελληνες παίκτες. Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύουν τα 1.2 εκ ευρώ της ΑΕΚ.
    Δεν ακούγεται τίποτα.
    Ο Wannamaker που μου άρεσε πολύ πάει για Νταρουσάφακα.
    Εκεί έχουν και 2-3 Τουρκους παίκτες(Ερντεν-Αρσλαν) και δεν στηρίζονται αποκλειστικά στους ξένους)
    Περιμένουμε και νομίζω θα περιμένουμε αρκετά ακόμα.
    Είδα Ρεαλ και τρόμαξα. Επίσης το πρώτο παιχνίδι το έχασε τσάμπα.
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδια παιζει κανα μαγαζι,κανα sports cafe να δουμε τον 7ο τελικο live μεθαυριο??? Ψαχτειτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λοιπόν έχουμε και λέμε...
    Η Τσσκα, η φενερ και η ρεαλ θα έχουν ροστερ φωτιά. Η μακάμπι μπαίνει δυνατά αλλά θέλει βάθος. Η νταρουσάφακα ξεκινάει να χτιζει με γουοναμακερ (1.3εκ/χρονο) και φαίνεται ότι το προτζεκτ του μπλάτ εκτός από ενδιαφέρον θα είναι στα φαβορι αν παρει και ντιλεινι. Η μπαρτσα επίσης με τζεντίλε ή ντιλέινι. Στη συνέχεια η σταθερή αξία ολυμπιακός δυναμώνει σε σχέση με πέρυσι καθώς φαίνεται ότι θα έχει πιο ισορροπημένο ρόστερ. Για να έχει τύχη ο παναθηναικός για μένα χρειάζεται να φέρει κάποιον παιχταρά στην περιφέρεια οπως ο ντιλέινι. αλλίως μας κόβω να βγαινουμε 7-8οι με το ζόρι πάλι και σκουπισμα στους 8..
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφρό ξέρεις κάτι για Ροτσεστι-Μοερμαν και Παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ομάδα δεν υπέγραψε τον Μπράμος και η αλήθεια ειναι ότι δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που τον κράτησε στην Ιταλία με μικρότερο συμβόλαιο και σε μια ομάδα μικρομεσαία eurocup..
    Ενώ τους περισσότερους από εμάς (μέσα και εγώ) μας αφήνει αδιάφορους η εξέλιξη δεν ισχύει το ίδιο για τους ανθρώπους τις ομάδας που υπολόγιζαν τον 3&D παίχτη σε αυτή τη θέση χωρίς να χαλάσουν θέση ξένου.
    Φρονώ ότι μετά από αυτή την εξέλιξη ίσως πάμε σε μεταγραφή ξένου και στο 3, έναν ξένο γκαρντ και τον Μποχωρίδη ως πέμπτο ή αλλιώς προώθηση μόνιμα στο 3 του Φελντέιν (ο οποίος δε νομίζω ότι την έχει τη θέση).
    Conway we have problem, ασχολήσου επιτέλους λίγο με την ομάδα:))

    **Θέλω πολύ να δω τον Θανάση έστω στα φιλικά, φαντάζει ως κάτι εντελώς εξωτικό στο μυαλό μου μέχρι στιγμής ενώ ακούω από πολύ καλά λόγια έως τα χειρότερα (ενώ είμαι σίγουρη ότι δεν τον έχει παρακολουθήσει κανείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπράμος έχει πρόβλημα με το στρατό διότι είναι ανυπότακτος. Ακόμα κι αν ερχόταν θα έπρεπε να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει. Έστω και ως σττρατιώτης φάντασμα.΄Η έστω να πάρει αναβολή ή απαλλαγή. Ούτε να το ακούσει δεν ήθελε.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. 1. O Mπράμος πιθανότατα νιώθει ότι έχει χαμηλό ταβάνι.
      Ως εκ τούτου παρέμεινε στα χαμηλά πλήν όμως σίγουρα.
      Αλλο το κανάλι που θα τράβαγε στον εξάστερο.
      Κι άλλα τα γραφικά κανάλια της Βενετίας για διακοπές.

      2. Ο Φελντέιν μιά χαρά την έχει τη θέση στο 3.
      Εδώ ο Αρτζούκος έκανε 4άρι τον Μασιούλις.
      Και δεν θα κάνει τριάρι τον Φελντέιν, ώστε να
      χωρέσει κι ο Βάλντο με τον Χαραλάμπη ;

      3. Ο Θανάσης θα έρθει για 4άρι φόβου και τρόμου.
      Power forward ειδικών αποστολών να σταματάει τα
      γατάκια (αντίπαλους περιφερειακούς που φέτος οργίαζαν
      εις βάρος μας, βλέπε Ισπανούλη, Ανταμς,Τζέιμς
      και κάτι τελειωμένους της Ζιελόνα :))) )

      4. Μπορείς να φέρεις Αιβερσον και Μπούκερ με εναλλακτική τον φραγκοφονιά τον Σίγκλετον στο 5 ;
      Και θα σου πώ εγώ ποιές Ευρωπαίες θα αντισταθούν
      στον εραστή τους.

      5. Μπορείς να φέρεις δύο μπόμπες στα γκάρντ ;
      Τον Πάνγκο να μοιράζονται με Καλάθη τον άσσο και
      τον Ανταμς ή τον Τζέιμς να σκαμπιλίζουν από
      το 2 τους ρούκουνες μαζί με τον Παππά ;

      6. Κι άσε τον Ιτούδη να υπογράφει τους Ντεκολό.
      Μπορείς να φέρεις εσύ για 7ο ξένο τον Μπονγκού Κολό ;

      Διαγραφή
    3. Νομιζω θα επρεπε να παει στρατο ο μπραμος

      Διαγραφή
    4. Κι αν κληρωθεί στο γιουροκάπ η Βενέτσια
      με Ελληνική ομάδα, πώς θα περάσει ο Μπράμος
      από το αεροδρόμιο ρε Τασούτο ;
      Με το κωδικό όνομα Πουλχέριος Φραμπαλάς ;;;;

      Ο 9μηνος στρατός ήταν της πλάκας και θα καθάριζε
      ο Γιαννακόπουλος εύκολα.
      Μία που θα παρουσιαζόταν και μία που θα έπαιρνε
      το απολυτήριο ώς πρωταθλητής Ευρώπης μετά από
      9 μήνες !!!!

      Ξεχνάω το νικ μου, αλλά δεν πιστεύω να μην
      οσμίζεστε τον μέγιστο ;;;;;

      Διαγραφή
    5. Το πρόβλημα με Μπράμος είναι η USA ιδιοσυγκρασία του. Φοβάται λόγω του θέματος που αναφέρθηκε να γυρίσει στην Ελλάδα (χωρίς λόγο, μη κρυβόμαστε). Τον θεωρούσα σημαντικό για τη φετινή στελέχωση των πρασίνων υπό τον Πεδουλάκη υπό την έννοια ότι δε πιάνει θέση ξένου και πιθανή προσθήκη του θα έδινε ευελιξία στους πράσινους αναφορικά με τις κινήσεις τους στην αγορά.

      Διαγραφή
    6. @12:48
      Τα "Φελντέιν ως SF" είναι προσαρμογές που μπορεί να λειτουργήσουν σε κάποια λεπτά και σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Δε χτίζεις με τέτοια βάση το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    7. Μόνο έτσι όμως Jim θα μπορέσει να πάρει καλά λεπτα ο Χαραλαμπόπουλος που όπως είδαμε θέλει (και μπορεί ίσως) να εμπιστευτεί ο Πεδουλάκης στο 3.
      Μαζί με τον Βλάντο, που όπως καταλαβαίνεις μετά
      το "κάζο" Μπράμος είναι "απαρραίτητος" ώς Ελλην.

      Διαγραφή
    8. Ο Μπράμος έδενε αρμονικά με τον Χαραλαμπόπουλο και σου εξασφάλιζε πράγματα. Με τον νεαρό μπροστινό (συμφωνώ απόλυτα) στο rotation χρειάζεσαι έναν 3&D παίχτη στη θέση για να τον καλύψεις. Ο Βλάντο δεν είναι ακριβώς τέτοιος..

      Διαγραφή
    9. @ Αφροξυλάνθη

      Και τι είναι ο Conawy? Ο Πάτερ Παΐσιος για να προσευχηθεί για το πρόβλημα σου;

      Ένας γνωστός μου προπονητής-ψυχολόγος (Βενετσιάνος..) είχε πει ότι στη ζωή δεν υπάρχουν προβλήματα. Μόνο λύσεις..

      Διαγραφή
    10. "Ορθών" κύριε Jim.
      Οψόμεθα εις φιλίππους.

      Διαγραφή
    11. το καλύτερο για τον χαραλαμπόπουλο(και φυσικά και για την ομάδα) είναι να έρθει κάποιος καλός ξένος από μπροστά του και κανείς άλλος. ούτε γιάνκοβιτς,ούτε αντετοκούμπο. και ένας καλός στα γκαρντ. δε χρειάζεται να έρθουν 10 παίχτες φέτος. καλύτερα 1 και καλός σε κάθε θέση,παρά 2 μέτριοι.

      δηλαδή κάπως έτσι
      καλάθης
      μεταγραφή καλού παίχτη
      μποχωρίδης
      παππάς
      φελντέιν
      μεταγραφή καλού παίχτη
      χαραλαμπόπουλος
      γκιστ
      μεταγραφή καλού παίχτη
      φώτσης
      μεταγραφή καλού παίχτη
      παπαγιάννης

      και φυσικά οι μεταγραφές να συνδέονται η μία με την άλλη.
      ο σίνγκλετον πχ θα ταίριαζε πολύ καλά με τον μπουρούση λόγω της απειλής του 2ου από μακριά. με ΜΑΠ στο 5,το 4 θα πρέπει να είναι πολύ καλός σουτέρ. τέτοιος δεν είναι ούτε ο σίνγκλετον,ούτε ο γκιστ,οπότε θέλει κάτι άλλο εκεί σε στυλ χαραγκόντι και το 4-5αρι να είναι ο γκιστ,στο ρόλο πχ που υποτίθεται ότι θέλουμε τον σίνγκλετον

      στους κοντούς κάποιος combo guard,πχ koponen(έχει συμβόλαιο),fredette(κλασσικά θα ακουστεί και πάλι για ευρώπη). τα περί κενού του διαμαντίδη τα ακούω βερεσέ. για τον διαμαντίδη του 2016 μιλάμε εξάλλου.οργάνωση,άμυνα κλπ τα έχει καλύψει ήδη ο καλάθης,οπότε η αποχώρηση διαμαντίδη στοιχίζει αριθμητικά ως μια απώλεια ενός καλού παίχτη(επί 2016 ο διαμαντίδης ήταν ένας πολύ καλός παίχτης. αυτό που θα λείψει από την αποχώρηση του 3D είναι ο ηγετικός του χαρακτήρας που τον είχε ακόμα και φέτος. αυτό βέβαια δεν καλύπτεται με πολλές μεταγραφές. είτε πάρεις 1,είτε πάρεις 10,αν αυτοί δεν έχουν τη στόφα του ηγέτη τότε τσάμπα έφερες πολλούς παίχτες.
      από αυτούς που έχουμε λογικά το χρίσμα θα πάει στον παππά και αν τα καταφέρει θα φανεί. πέρσι επί ιβάνοβιτς έδειξε ότι στα καλά του(σωματικά και ψυχικά) μπορεί να ηγηθεί ακόμα και στον παναθηναϊκό. μελλοντικά υπάρχει φυσικά και ο χαραλαμπόπουλος. ρόλος αντί χέινς στον μποχωρίδη

      στο 3 αφού υπάρχει τόσος ντόρος για guard θα μπορούσε η μεταγραφή να είναι 2-3αρι,στυλ james anderson(παράδειγμα φέρνω,αφού αυτός μάλλον προς φενέρ θα πάει αντί μπογκντάνοβιτς).

      Διαγραφή
    12. Για την στελεχωση χοντρικα συμφωνω με Τασουτο, αν και θα επαιρνα ενα ακομα 3αρι σαν τριτο. Δεν μπορει να βγει η σεζον με 2 τριαρια. Για αυτον τον λογω θα κρατουσα τον Βλαντο ή θα κοιτουσα τον Θαναση

      Διαγραφή
    13. Ρε Τζίμι αυτό το λόγο που προαναφέρθηκε που λες είναι ο στρατός; Καλά, ολόκληρος ΠΑΟ δεν μπορεί να κάνει μια εξαγορά θητείας ή έστω, στην χειρότερη, ένα θεόχοντρο, τετράπαχο βύσμα να τον φτιάξει καλά να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα σε κανά στρατόπεδο κοντά στο ΟΑΚΑ και να φεύγει μετά από 10 λεπτά. Ή το θέμα είναι τόσο σοβαρό ώστε να θεωρείται "εχθρός και προδότης της πατρίδος"; Είμαστε σοβαροί. Ας πάει στο πεντάγωνο να κάνει και ζωάρα χαχαχαχα 340 Λελε...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!
      Στάθης

      Διαγραφή
    14. Το θέμα Στάθη είναι ότι δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα για αυτό και έκλεισε με τα μισά από όσα ζήτησε (από τον ΠΑΟ) στη Βενέτσια.

      Διαγραφή
    15. Καλημέρα Jim, γνωρίζεις για ποιό λόγο δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα ο Μπράμος?

      Διαγραφή
    16. Δηλ. ο Μπραμος, που το καλοκαιρι του 2014 ζητουσε 500-600 χιλ., απερριψε προσφορα του Παναθηναϊκου για 300 και υπεγραψε στη Βενετσια με λιγοτερα?

      Ρε τι σου κανει ο άτιμος ο στρατός...

      Διαγραφή
  25. κανενα επιπεδο δεν αλλαζει ο οσφπ με τον μπιρτσ.. ισα ισα που θα περιμενει πως και πως τον σουπερμαν 2.. σουπερ για την αμυνα ο καναδος, τρυπα στην επιθεση..
    Τεσπα τουλαχιστον εκανε κινηση ο οσφπ και τελειωσε την μια απο τις 2 θεσεις που εψαχνε παιχτη..
    Ο παο τι κανει ?? θελει ενα παιχτη σε καθε γραμμη του (εκτος απο το 2) και ομως δεν εχει παρει κανενα!! θελει βασικο 5αρι , 2ο και ισως 3ο γκαρντ και 2ο 4αρι και ομως δεν εχει κλεισει ουτε μισο παιχτη.. θελει οπως και να εχει τουλαχοστον ενα παιχτη ωστε να μπορεσει να γινει καποιος στοιχειωδης σχεδιασμος για τις υπολοιπες θεσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφέστατα. Δε νομίζω ότι ισχυρίζεται κάποιος ότι ο ΟΣΦΠ αλλάζει επίπεδο.. Όμως πιστώνεται μια σωστή αγορά. Το εάν θα του αποδώσει θα φανεί στο γήπεδο..

      Διαγραφή
  26. Παιδιά του προολυμπιακο ποτέ ξεκινά και το δείχνει η ερτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο επόμενος πρωταθλητής Ευρώπης εδώ :

    1. Καλάθης - Πάνγκο - Μποχωρίδης
    2. Ανταμς (Τζέιμς) - Παππάς
    3. Φελντέιν - Βλάντο - Χαραλαμπόπουλος
    4. Γκίστ - Φώτσης - Αθανάσιος Αντετοκούνμπο
    5. Αιβερσον - Σίγκλετον (Μπούκερ) - Παπαγιάννης

    Ευχαριστώ.

    ΥΓ Τα καταπράσινα πούλμαν γεμάτα μικρά άσπρα τριφύλλια,
    για το τοπικό πρωτάθλημα με τις σκούπες παρκαρισμένες στά σκαλιά του Κάραβελ θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις αρχές του Μάη.

    ΥΓ2 Η μόνη ομάδα που θα μπορέσει να κοντράρει στα ίσια
    τους πρωταθλητές του ΝΒΑ.
    Παρακαλείται ο κύριος Στέφεν Κάρι να παραμείνει ήρεμος
    και ο κύριος Λεμπρόν Τζέιμς να φορέσει επιγονατίδες
    γιατί το προσκύνημα στον εφτάστερο θα είναι πολύωρο
    όσο και επίπονο.

    ΥΓ3 Vamos invincible green team.

    YΓ4 Ποιά Αμστελ ;;;

    ΥΓ5 Ποιός Birch ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπροταση: 1.Καλαθης-Πανγκος/Ρενφροου/Ανταμς/Ροτσεστι-Μποχω
      2.Παππας-Φελντιν
      3.Θανασης Α/Πονιτκα-Χαραλαμποπουλος,Γιανκοβιτς
      4.Γκιστ-Φωτσης
      4-5. Μπαρνιανι(με τα λεφτα που θα εδινε στον Μπουρουση/Ραντουλιτσα
      5.Μ'μπακουε-Παπαγιαννης/Ωγκαστ

      Διαγραφή
    2. Αυτον που γλυκοκοιταξε για μια στιγμη περσι ο Ολυμπιακος-πριν φερει τον Γουορικ(!)

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα...το σχολιο σου Τζιμ έχει να κάνει με το Μπαρνιάνι ως προς το μπάσκετ του Πεδουλάκη ή είναι πιο γενικό, του τύπου ότι δε θα τον κοίταζες με κανένα προπονητή;

      Διαγραφή
    4. Νομιζω οτι υπονοει τα λεφτα που θα ζητησει. Το τελευταιο του συμβολαιο ηταν της ταξης των $11,000.

      Διαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γκουρού πασών των μπασκετικών ημίθεων
      ανά τον πλανήτη.
      Διαγαλαξιακέ αστέρα της Νεφερτίτης και δορυφόρε
      της τροχιάς του Αφήλιου ανάμεσα στον Κρόνο
      και στίς πολικές δομές του σύμπαντος.
      Μέγα μάγιστρε δακτύλιε της ανισοσποράς του πεπρωμένου.

      Δεν βάζω νίκ.
      Μάντεψε.

      Διαγραφή
  29. Τζιμ ισχύει οτι ο ολυμπιακος δουλεύει την περίπτωση Τζέιμς ;το λενε δειλά δειλά οι 2-3 καλοι ρεπόρτερ του..

    Ευχαριστω
    Soc_ele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Μπορεί να ισχύει αλλά εκτιμώ ότι η τιμή του συγκεκριμένου (αυτή στην οποία θα υπογράψει βασικά) θα είναι τσιμπημένη.

      Διαγραφή
    2. Καλα ρε παιδια, δεν κοιμαστε ποτε εκει στο Χουπφελλας?

      Διαγραφή
    3. Ποτέ.

      Η σελίδα που δε κοιμάται ποτέ.

      Διαγραφή
  30. Jimara ενα σχόλιο για το δευτερο τελικο στην Ισπανία. Πιστευω οτι το νωχελικό ξεκίνημα στοίχισε στους Καταλανούς. Η ομαδα δεν ηταν έτοιμη να φάει σίδερα και ίσως για αυτο ευθύνεται ο Πασκουαλ και η ψυχολογική προετοιμασία. Επίσης στη συντριβή συνέβαλε κατ'εμε η δαιμονιώδη φόρμα του Γιουλ, που έπαιξε και για τον άφαντο Φερνάντεζ, οι πόντοι της Ρεάλ απο επιθετικά ριμπάουντ και οι συχνές αλλαγές του Πασκουαλ που δεν άφηναν την ομαδα να βρει ρυθμο, χωρις ωστόσο να υπαρχουν και οι ξεκάθαρες λύσεις.
    Υ.Γ. Με την παρουσία τους ο Τομκινς σε πρωτο βαθμό και Τειλορ σε δευτερο, εκθέτουν το Λάσο για τον παραγκωνισμό τους στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.
    Υ.Γ 2 Αυτο βέβαια δε σημαινει οτι ο Τειλορ αξιζει τα λεφτα που δαπανήθηκαν και ντόρο που εγινε. Μαλλον κερδισμένη απο αυτο ηταν η Μακάμπι

    Αμυντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Ο Γιούλ όπως έγραψα και πιο πάνω μπήκε στο ματς με αύρα φτασμένου ΝΒΑer. Εντυπωσιακή παράσταση. Ο εκνευρισμός του Σατοράνσκι ουσιαστικά έβγαλε τον Τσέχο από το ματς (πρέπει να απολογηθεί στην ομάδα του, απαράδεκτος). Ο Λάσο πρέπει να καταλάβει ότι ο Τέηλορ δε μπορεί να λειτουργήσει ως defensive stopper. Δεν είναι τέτοιος παίχτης.. Καλύτερη συνολικά η Ρεάλ, όλα γίνονται πλέον.

      Διαγραφή
  31. Τζιμ καλησπερα,πως θα σου φαινοταν στον ολυμπιακο το δίδυμο της μπανβιτ Moerman & Dominique Johnson σαν guard?τον johnson τον ειχα δει στα παιχνίδια με τον αρη και μου αρεσε πολυ.θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό? Συγχαρητήρια για το σιτε, το ανακαλυψα πρόσφατα και ειναι παραδεισος για ολους τους μπασκετικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Καθόλου άσχημο. Ο Johnson..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2016/06/made-in-usa-2016.html

      Μου αρέσει. Έχει τα εργαλεία για να παίξει στο υψηλό επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ παρα πολυ! Και παλι συγχαρητήρια για το σιτε ☺

      Διαγραφή
    3. Ωπα, Τζιμ, τι στροφη ειναι αυτη? Καθαρος πλαγιος? Πστευεις τοσο πολυ στο Χακετ ως δημιουργο στο μισο γηπεδο?

      Ειναι ΤΟΣΟ καλος με τη μπαλα στα χερια ο Ντομινικ? Νομιζω η ομαδα ηθελε κατι πιο δημιουργικο και ετοιμο απο εναν KC Rivers που τωρα θα βγει πρωτη φορα στην Ευρωλιγκα...

      Ο Τζονσον θα ηταν παντως μια πιο ταιριαστη εναλλακτικη απο τον Στρομπερι σε αυτο που ηθελε να παρει ΤΟΤΕ (με δεδομενο Σλουκα) ο Ολυμπιακος, νομιζω.

      Διαγραφή
    4. Όχι Δημήτρη. "Καθόλου άσχημα" έγραψα. Όχι ιδανικό fit. Προσωπικά θα έπαιρνα γκαρντ, όχι πλάγιο (έχει τέτοιον ήδη και πολύ καλό μάλιστα με τη μπάλα στα χέρια).

      Διαγραφή
  32. Jim καλημέρα! Όπως πάντα ψαγμένη ανάρτηση και επιμορφωτική. Να σε ρωτήσω, για το τεσσάρι του Ολυμπιακου, πιστεύεις ότι τωρα με Κεμ πρέπει να πάει σε βαρύ τεσσαρι ο Ολυμπιακός? Ένας τέτοιος παίκτης δεν πιστεύεις ότι θα καπελώσει τον Αγραβάνη και θα τον στείλει ακόμα πιο πίσω στο ροτεισον? Ενώ η προσθήκη ενός αθλητικού PF με τριπ θα έδινε χώρο και στον Αγρά να έχει ρόλο, να μαρκάρει δυνατα ποστ 4αρια για παραδειγμα? Για τον γκαρντ που θέλει να προσθέσει ο Ολυ τι στοιχεία πιστεύεις πρέπει να έχει γτ πιστεύω και στην ομάδα είναι ακόμα μπερδεμένοι μ αυτό.

    Zoolander

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Zoo. Εξαρτάται από τη φύση και το status του παίχτη. π.χ. ο Μόερμαν παρότι είναι πιο ποιοτικός δε τον "καπελώνει". Αντίθετα η προσαρμοστικότητα του Γάλλου ακόμα και σε μικρούς ρόλους βοηθάει τον κόουτς Σφαιρόπουλο και αυξάνει τον εσωτερικό ανταγωνισμό (και κατά τη συνέπεια την ποιότητα της προπόνησης).

      Διαγραφή
  33. Καλημερα παικτες! Τζιμ οταν κανεις αναλυσεις με τρελαινεις. Καλος ο μπιρτς τουλαχιστον ειναι καλος αθλητης και χωρις τραυματισμους!! Εναν χαραγκοντι θελω τζιμακο να δερνω οποιον τολμησει να πλησιασει την ρακετα μου! Ελπιζω ο μπλατ που πιστευει οτι οι λευκοι δεν πηδουν να τον αφησει ελευθερο. Πηδουν μωρε πηδουν.. Και τα παστελωνουν! Τον ιρλανδο τζιμ! Καλοκαιρινα ζεπ μπλατερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλημέρα ..μου κάνει εντύπωση που δεν κινείται τίποτα απολύτως στον παο...ανακοινώσεις δεν περιμέναμε ,οκ.αλλα φαίνεται οτι δεν κάνουν τίποτα.Είναι η αλήθεια τζιμ ,ή απλά κρύβουν τις κινήσεις τους?εγώ γιατί πιστεύω οτι απλα περιμένουν πεδουλάκη να πάει σάμερ λιγκ και οτι φθηνό λαβράκι βρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημερα Jim..Αν ο Ολυμπιακος πηγαινε σε Devin Booker(τον ψηλο) ,θα ηταν καλυτερο,χειροτερο η στο ιδια επιπεδα fit για την ομαδα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερη επιλογή ο Birch. Πέρυσι που χρειαζόσουν δύναμη στο κέντρο του ζωγραφιστού θα σου έλεγα Booker.

      Διαγραφή
  36. Τέλη Μαϊου είχε βγει αυτό από sportando

    Adrien Moerman opting out of $600k deal with Banvit to pursue a Euroleague team

    Λέτε να είναι ο ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω ιδεα αν υπαρχει ενδιαφερον απο Παναθηναικο αλλα μαντευω πως θ'αρεσε πολυ ενας τετοιος παικτης στον Πεδουλακη και εχει παρα πολλα προτερηματα. Γρηγορος, καλος αμυντικος (μπορει ανετα να μαρκαρει ψηλα 3ρια τυπου Κουζμινσκας και 4ρια τυπου Πριντεζη),καλος ρημπαουντερ,πολυδιαστατο παιχνιδι στην επιθεση.Επειδη κουμπωνει πολυ καλα με τους ηδη υπαρχοντες και το μπασκετ που αρεσει στον Πεδουλακη δεν μπορω να φανταστω πως δεν τον "κοιτανε"(τουλαχιστον). Το μονο προβλημα που μπορω να δω ειναι οτι η προσθηκη του σου αφηνει 2 ξενους για 3 κενα (1 στο 3 και 2 στο 5) αλλα αν υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες για Θαναση στο 3 τοτε ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες (γιατι σου αφηνει 2 επιλογεςξενων για το 5 και μπορει να παιξει και με Γκιστ σε χαμηλα και γρηγορα σχηματα).
      Αφηστε με να το "φανταστω": 1. Καλαθης-κοινοτικος γκαρντ-Μποχω
      2.Παππας-Φελντιν
      3.Θ.Αντετοκουνμπο-Χαραλαμποπουλος (γιανκοβιτς στο 2-3 ως μπονους, αν μεινει)
      4.Γκιστ-Μερμαν-Φωτσης
      5.Αμερικανος ψηλος- Μ'μπακουε/Μπιλαν (αναλογα τα χαρακτηριστικα του πρωτου ψηλου)-Παπαγιαννης/Ελληνας ψηλος.

      Pas mal dutout, που θα λεγε κι ο Πεδουλακης (που συμφωνα με τις πληροφοριες μου τα γαλλικα του δεν ειναι χειροτερα απο τ'αγγλικα του)

      Διαγραφή
  37. Kαλημερα στην παρεα ...

    Δυο ερωτήσεις Jim :

    1)Aν δεν κάνω λάθος στο sentragoal βγήκε μια φήμη οτι οι δυο παίκτες εκ Τουρκιας που κοιτάζει ο ΠΑΟ ειναι οι Derrick Brown και Alex Tyus της Εφες . Η γνώμη σου ;

    2) Aν η ομαδα παει στον Kevin Pangos, ορθα δεν θα χρειαστεί και άλλον παίκτη στα guard ? Δεν θα είναι μεγάλο ρίσκο να παει μονο στο "κουμαντο" με Καλαθη και απο πισω του Pangos ;
    Αυτό δεν θα συνέβαινε αν πήγαινε σε μια πιο ψαγμένη λύση ίσως, όπως ο Dreiper ή ο Granger .
    Ρωταω γιατί αν γίνει έτσι, δεν μου βγαίνουν μετα τα κουκιά για μεταγγραφες ξένων ...

    Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριν 14 χρονια ο λορεντζο μεσα απο το μπαρ φωναζε οχι ο μπασινας εγω σημερα μεσα απο το σπιτι μου θα φωναξω οχι ο ταιους οχι ο ταιους!μακρυα και αγαπημενοι

      Διαγραφή
    2. Ο Derrick Brown ειναι πανακριβος. Και ο Tyus κι αυτος δεν ειναι φθηνος

      Αν πηγαινε σε τετοια επιπεδα μπατζετ ο Πεδουλακης, θα ειχε κλεισει ηδη τον Σινγκλετον.

      Διαγραφή
  38. Jim καλημέρα.ποια η γνώμη σου σε δύο γραμμές για την περίπτωση κενι Γκάμπριελ ως τεσσάρι στον Ολυμπιακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τζιμ από τη λίστα σου ο Λέησι.

    Trevor Lacey agreed to terms with Dinamo Sassari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κάπου διάβασε το μάτι μου για ανθρώπους που πουλάνε και καλά γνώση και συνεχιΕ ότι δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε ακαταλαβιστικες ορολογίες και άλλα πολλα...
    Λες ρε παιχτουρα να πήγαινε σε σένα το σχόλιο τόσο κακό τους έχεις κανει;;;;
    Και επειδή ο συγκεκριμένος μπορεί και να διαβάζει είναι προτιμότερο κύριε να διαβάζουμε ακαταλαβιστικες ορολογίες και να ψάχνουμε να δούμε τι σημαίνουν μέσω αναλύσεων και βίντεο έτσι ώστε να γνωρίζουμε καλύτερα το άθλημα που αγαπάμε παρά να διαβάζουμε ότι π.χη τάδε ομάδα θέλει έναν γκολακια(τυχαίο το παράδειγμα μη πάει πουθενά ο νους σας)
    Υγ:επειδή πολύ σε υποστηριξα δάσκαλε στο άρθρο σου εμπεδωσαμε ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνει τετοιου είδους ψηλούς αγχωνομαι μην προσθέσεις και άλλο υστερόγραφο να μας το θυμηθείς(sic).
    Καλημέρα και καλό τριήμερο να έχετε όλοι

    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ναι το διάβασα κι εγώ και το μυαλό μου πήγε στον Τζιμ.

      Τον καταλαβαίνω πάντως. Και μένα οι γνώσεις μου στην κοσμολογία είναι επιπέδου Χώκινγκ αλλά επειδή θεωρώ ότι έχετε ήδη αρκετά προβλήματα στο κεφάλι σας, ώστε να σας ταλαιπωρούμε με ορολογίες θα σας πω ότι η μαύρη τρύπα είναι σαν ηλεκτρική σκούπα που ρουφά την σκόνη. Άντε δεν αντέχω θα το γράψω ένα, αλλά είναι εύκολο. Ακτίνα Schwarzschild.

      Edwood

      Διαγραφή
  41. Μια χαρα ειναι ο Πανγκος. Το προβλημα παραμενει ο Φελντεην. Με εναν καλυτερο και πιο πολυσυνθετο παικτη στη θεση του δε θα χρειαζοταν να σκεφτομαστε τοσο πολυ τωρα αν κανει ο Πανγκος, αν χρειαζεται κι αλλος γκαρντ κλπ. Ο Φελντεην κανει καλα λιγες δουλειες. Ηταν μια χαρα για τα λεφτα του οταν ηρθε αλλα ειναι λιγος για τις αναγκες του Παναθηναϊκου οπως διαμορφωνονται φετος και για το αυξημενο συμβολαιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταζομαι τον Πανγκο να παιζει αμυνα στον Χακετ και ολα να ειναι μια χαρα...

      Διαγραφή
    2. Λυπαμαι που στο χαλαω αλλα τον Χακετ θα τον μαρκαρουν αλλοι.

      Διαγραφή
    3. Και ποιοι μπορει να ειναι αυτοι? Ονοματα δεν εχουν?

      Διαγραφή
    4. Καλώς - κακώς, πρέπει να φύγει για να αδειάσει θέση ξένου για combo και έναν PG. Βιάστηκε η διοίκηση να τον ανανεώσει...
      Για να προλάβω μερικούς, ο Μποχώ δεν έχει δείξει (ακόμα) ότι μπορεί να είναι έστω ο τρίτος PG σε υψηλό επίπεδο.

      Διαγραφή
  42. Τζιμάρα Άιβερσον ακούω. Μπιρτς ο Ολυμπιακός. Νομίζω ότι σε λίγο καιρό οι ελληνικές ομάδες θα είναι όπως θα έλεγες Hoopfellas bound. Άμα ήσουν γραφείο μάνατζμεντ ο Ραζνάτοβιτς θα ήταν βοηθός σου για να σου ψήνει καφέ. Όλοι αργά ή γρήγορα καταλήγουν σε παίχτες που έχεις ασχοληθεί παλαιότερα. Τι να πω.. Στα του ΠΑΟ. Βλέπω Θανασοκούνμπο για αντι-Μαικ και με προβληματίζει η έλλειψη σουτ. Θα ήθελα και εγώ κάτι καλύτερο από Φελντέιν στο 2.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το να λένε ότι ο Πεδουλάκης δεν ήθελε Μπερτς είναι ντροπή. Αν είναι δυνατόν. 400 χιλιάρικα έκανε!!!!!!! Λευκή πετσέτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε, εσύ σχολίασες και στο fb ε?
      Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι, πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι θα γίνει καλή δουλειά αλλά απο όταν ανέλαβε ο ΔΓ πάμε από το κακό στο χειρότερο οπότε δεν ξέρω και εμένα μου φαίνεται σαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα ή να μην τους νοιάζει γενικά, θα δούμε..

      Διαγραφή
    2. Βλεπω τον Πεδουλακη να λεει στους φιλους του:

      "Πηρε ο Ολυμπιακος τον Μπιρτς και κατι τρεχει στα γυφτικα. 23 χρονων αμπαλος Αμερικανος, σαν να λεμε 21 χρονων στην Ευρωπη. Κατι σαν τον Αγραβανη δηλαδη!"

      Διαγραφή
  44. Ο Δημητρης Νικολς ελευθερος απο την Τσσκα. Παικτης που πιστευω θα μπορουσαν να κοιταξουν οι 2 Ελληνικες ομαδες,ειδικα ο Παο για να κλεισει τις θεσεις στο 3-4.Εχει αρκετη ποιοτητα και προσαρμοστικοτητα και θα μπορουσε να τον αξιοποιησει με πολλους τροπους ο Πεδουλακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oντως αρκετα versatile παικτης αλλα, αν σκοπευεις να κλεισεις 2 θεσεις με αυτον, στελνεις μηνυμα πως δεν εχεις πολυ ψηλους στοχους φετος.

      Διαγραφή
    2. Όντως , θα ήταν αξιόλογη κίνηση αρκεί να αξίωνε ένα φυσιολογικό σχετικά συμβόλαιο , γιατί εικάζω πως στην Cska πληρωνόταν αρκετά καλά (άσχετα που φέτος δεν αγωνίστηκε παρά ελάχιστα) . Αν και από το λίγο που τον έχω δει πιο πολύ για τριάρι μου φάνηκε παρά για τεσσάρι , λόγω του ότι είναι αρκετά ελαφρύς για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης .

      Διαγραφή
    3. Ναι νομιζω πολυ καλη επιλογη για ΠΑΟ. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν ποσταρει. Μπορει να παιξει καλη αμυνα παντως. Ακουγεται οτι εχει ηδη προταση απο αλλη ρωσικη ομαδα.

      Ο Ολυμπιακος εχει τους δυο Παπ με αντιστοιχα χαρακτηριστικα, ο Νικολς θα εφερνε συνωστισμο στο ροτεϊσον.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω είναι μια έξυπνη εναλλακτική αν θες να πάρεις έναν ξένο πολύ καλό γκαρντ και 2 σέντερ. Όχι πολύ μεγάλο συμβόλαιο,εμπειρία σε ομάδα πρωταθλητισμού και ταιριαστός στο να αφήσει χώρο σε Χαραλαμπόπουλο-Γιάνκοβιτς και να καλύψει τα νώτα των Φώτση-Γκιστ. Νομίζω είναι από το στυλ παικτών που μπορούν να σου εξοικονομήσουν χρήμα γιατί κάνει πολλές δουλειές και συμβάλλει το να δημιουργήσεις χώρο και στον οικονομικό και στον ελληνικονεανικό σου σχεδιασμό.

      Διαγραφή
    5. Εφόσον φαίνεται ό,τι στο 3 η θέση θα πλαισιωθεί από ξένο, είναι όντως πιο σωστό να αποκτηθεί παίκτης που θα μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των forward. Ωραίος παίκτης και με ικανοποιητικό σουτ. Είχε και στην CSKA αντίστοιχο ρόλο, οπότε μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο σύνολο.

      kingofcool

      Διαγραφή
    6. Αν υπηρχε ενας χειρότερος παικτης από τον Παυλοβιτς στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ηταν αυτος.Αν πραγματικα υπαρχει φίλαθλος του ΠΑΟ που θεωρει ότι αυτος ο παικτης στα 32 του κανει για την ομαδα,δεν υπαρχει καμια ελπιδα πλεον.

      Διαγραφή
  45. Εδως που τα λεμε, και χωρις δοση κολακειας, εξαιρετικο το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φιλοι του hoophellas με μεγαλη μου λυπη σας γνωριζω οτι δυσκολα οι μεγαλες μας ομαδες θα παρουν παικτες απο το πανω ραφι.Ηδη η ανανεωση Σπανουλη θα κοστισει συνολικα 7000000(με φορους,αλληλεγγυη κ.λ.π).Ο ΠΑΟ συμφωνησε με τον γνωστο παικτη, ομως το 1000000 εγινε με τους φορους 2400000 και η μεταγραφη σκαλωσε.Με τα διαθεσιμα 6000000(οπως ακουγεται) μπορει ο ΠΑΟ να αποκτησει 2 ακριβους παικτες και ενα φτηνο,θελει ομως 5 παικτες.Κανεις δεν επιτρεπεται να ριχνει ευθυνες σε Αγγελοπουλους και Γιαννακοπουλους για την εξοντωτικη φορολογια.Πρεπει πλεον οι ομαδες μας να πανε σε φτηνες αλλα εξελιξημες λυσεις.Εδω μπορει να βοηθησει οΤζιμ.Δυστυχως τα ονειρα κοστιζουν ακριβα.Ειναι δε ευτηχημα για τον ΠΑΟ που εχει προπονητη τον Αργυρη που μια ζωη αναδεικνυε παικτες(Μαικλ,Χατσον,Φορντ,Γκουροβιτς,Γιαριτς,Νταιαλ,Λασμε,Γκιστ,Πελεκανος,Παπαμακαριος,Μαυροειδης,Τσαρτσαρης,Παπαγιαννης,Χαραλαμποπουλος κ.λ.π).Γ.Σ.Π







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Ολυμπιακος φαινεται να ειναι σε πολυ καλο δρομο στο να κλεισει ενα αξιοπρεπεστατο ροστερ για φετος. Με Birch στο 5,White στην χειροτερη των περιπτωσεων στο 4 κι ενα καλο comboguard (που μπορει να βρει σχετικα ευκολα τοσο στην Ευρωπαικη οσο και στην Αμερικανικη αγορα) εχει ποιοτητα και πληροτητα σε ολες τις θεσεις. Για τον Παναθηναικο δεν μπορουμε να πουμε τιποτα πριν δουμε τι κινησεις θα κανει. Κατα την γνωμη μου πρεπει να παει για εναν μονο γκαρντ.Αποφασιστικης σημασιας οι επιλογες για τις θεσεις 3 και 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπερα Jim Αγραβανης ή Καββαδας για πεμπτος ψηλος;Πιθανολογω οτι ο Καββαδας δεν θα δεχτει να μεινει ως 6ος μετα απο μια καλη του χρονια και θα κυνηγησει την ελευθερια του για να βρει χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το ροστερ του Ολυμπιακου δυναμωσε εντυπωσιακα με τον επιθετικογενη δυναμιτη που ακουει στο ονομα Κεμ Μπιρτς.

    Τωρα πλεον αντι ο κοουτς Σφαιροπουλος να προσπαθει να κερδισει τα παιγνιδια με 1-0, θα μπορει να τα κερδιζει ανετα με μισό - 0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τζιμ θα λιποθυμήσω. Βασικά το έκανα και μόλις έχω συνέλθει. Μόλις πόσταρες στο Facebook μια φωτογραφία του Cory Jefferson και από κάτω αυτό για όσους δε το έχουν δει
    'Τα υπόλοιπα, είναι σιωπή.. ("Άμλετ")
    https://hoopfellas.blogspot.gr/2016/02/blog-post_17.html '

    Τι? Πες μου, τον κοιτάζει ο Αργύρακας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον κοιτάζει. Είναι λογικό να θέλει σουτ από όλες τις θέσεις, το θέμα είναι τι θα γίνει με τους κοινοτικους. Ο Φελντειν που πιάνει θέση ξένου κατά την γνώμη μου μας δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση και θέλει προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Καμμία προσοχή Αφρο.
      Ο Φελντέιν μπορεί να παίξει 7ος ξένος στην Ευρώπη
      που δεν σε ενδιαφέρουν οι εθνικότητες.
      400.000 υπέρβαση νομίζω την αξίζει μιά ομάδα
      που από ευρωκυρίαρχος έχει γίνει καναπές των Φάιναλ Φορ.
      Αλίμονο αν έχεις πρόβλημα να παίζει ο Φελντέιν
      30 ματσάρες στην Ευρώπη και να σε βοηθάει όπως
      μπορεί και οι άλλες έξι θέσεις σου να καλυφτούν
      από λειτουργικότατους παικταράδες.
      Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.
      Τόσο απλά και όμορφα.

      Διαγραφή
    3. Σας βρίσκω πολύ αισιόδοξους ότι οι υπόλοιποι 4 ή 5 ξένοι που θα ρθουν θα ναι καλύτεροι από τον Feldeine. Μακάρι να αποδώσουν όλοι όπως ο Feldeine θα έλεγα εγώ.

      Διαγραφή
    4. 4.57 Τα ειπες όλα.Καθε χρονο απορρίπτουμε επιλογες γιατι περιμενουμε καλυτερους και τελικα ερχονται χειρότεροι.Η περιπτωση του Μαυροκεφαλιδη είναι χαρακτηριστικη.Φαγωθηκαν ολοι να φυγει και μετα φαγαμε στην μαπα τον Κουζμιτς

      Διαγραφή
  51. Γιατι δεν παιρνει τον Αyres που υποτιθεται οτι ηδη τον ηθελε και δεν τον πηρε ο Σαλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Θεωρω ευλογια για τον Παναθηναικο που εκλεισε ο Μπραμος στην Βενετσια.
    Προτιμαω 1000 φορες Μποχωριδη για 5ο guard (που πιστευω οτι του αξιζει μια ευκαιρια), παρα τον Μπραμος σαν βασικο SF. Ο ανθρωπος επαιξε στον παναθηναικο και δεν εκανε ουτε για back-up. Τωρα πως τον παιχτη γιατον οποιο μουρμουριζε το μισο ΟΑΚΑ, θελουν καποιον να τον φερουν πισω να λυσει τα προβληματα μας ειναι ενα μυστηριο.

    Επισης δεν πιστευω πως ο Φελντεην μπορει να ανταποκριθει σαν SF.Ισως σε σχηματα με 3 guard για μικρο χρονικο διαστημα, αλλα δενγινεται αυτος να ειναι το βασικο σου πλανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γιατί θέλουν παίκτη που να μπορεί να ακολουθήσει κοντό και να έχει παιχνίδι πλάτη πρόσωπο...

    Γι αυτό και θέλαν Σίγκλεντον και τώρα θέλουν Jefferson (που εικάζω από την ανάρτηση του TZim..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μήπως η λύση στο πρόβλημα στο 3 θα ήταν ένας παίκτης στο 2-3 και ο Antetokounbo ως defensive stopper μαζί με Χαραλαμπόπουλο?Και ρωτάω εγω τώρα...

    Με πόσα αφήνει η Alba ελεύθερο τον Milosavljevic?Τρομερά καλός παίκτης που ομολογώ δε θεωρούσα κάτι ιδιαίτερο βλέποντάς τον σρην Partizan.Αλλά φέτος,πραγματικά παίκτης ορχήστρα,που κολλά απίστευτα σ αυτό που έχω στο μυαλό μου με Πεδουλάκη.

    Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο και ανοίξεις δηλαδή δουλειές με Raznatovic,νομίζω μόνο κέρδος έχεις...Σου φέρνει και Micic στον άσσο και χτίζεις έναν πυρήνα παικτών για μερικά χρόνια,έξι Ελλήνων και αυτών των δυο κοινοτικών,και μετά αποκτάς εξαιρετική ευελιξία με τους ξένους.....

    Celtic pride Sweetney

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω σκεφτομουν Χαραλαμπό - Θανάσης στο 3 και Βλάντο στο 2-3 . Θεωρω οτι θα ναι λαθος να αφησουν τον Βλάντο να φύγει .. Δεν είναι κανας παικταράς αλλα είναι Έλληνας, σε πολυ καλη ηλικια και εχει αποδείξει οτι μπορει να κάνει την ζημια και να φανει σε δύσκολα σημεία !

      Έτσι ανοιγεις χωρο για καλυτερες μεταγραφες ξένων και αν αποφασίσει και ο Παπαγιάννης να μεινει Αμερικη, θα χρειαστει να πάρεις και καποιον ξενο στην θεση του λογικά ...

      Διαγραφή
    2. Ο Θανασης ειναι συμπαθεστατος αλλα δε γινεται να λεμε οτι ειναι λυση για οποιοδηποτε προβλημα ομαδας top-8 της Ευρωλιγκας. Ας αποδειξει πρωτα οτι μπορει να ειναι χρησιμος σε ομαδα χαμηλοτερων απαιτησεων και στη συνεχεια ισως τραβηξει την προσοχη των μεγαλων. Με το επαναλαμβανουν καποιοι στα social media συνεχως περι δηθεν ενδιαφεροντος δεν αλλαζει το status του παικτη. Φανταζομαι οτι αυτο το ξερει κι ο ιδιος και ο μανατζερ του.

      Διαγραφή
  55. http://www.eurohoops.net/el/featured-el/264629/provadisma-pao-enanti-olimpiakou-gia-maik-tzeims δεν νομιζω να τον κοιταει ο Αργυρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο σάιτ που έβγαλε την "αποκλειστική είδηση" για Γκέρσον. Δεν παίζει να είναι αλήθεια.

      Διαγραφή
  56. Γειά σου ρε Conway μερακλή και καραμπουζουκλή...

    Τρελή χουπφελιά αυτό το κείμενο για τον Μπιρτς, πιστεύω ότι ένα scouting report του παίχτη στο ΝΒΑ περιέχει λιγότερο αναλυτικά στοιχεία για τον παίχτη.

    Μόνο εγώ βλέπω την ειρωνεία στο καλό "ποστ του Τζιμ για τον Μπιρτς"?...

    Ο Ολυμπιακός πήρε έναν πραγματικά mobile παίχτη, με κύριο χαρακτηριστικό ότι βρίσκει ρυθμό απ' την άμυνα. Η ροή (δε θα το 'λεγα όρεξη - δεν τεμπελιάζει ποτέ) του παίχτη είναι πολύ διαφορετική στην επίθεση όταν νιώθει ότι στην άμυνα, κατά Conway, "παραδίδει". Αυτό βέβαια αγοράζεις όταν παίρνεις ένα παιδί χωρίς ιδιαίτερο ατομικό ταλέντο. Η κακή βραδυά, θα "φαίνεται" πολύ κακή, αν και δείχνει ότι δεν παραδίδεται εύκολα. Παρόλα αυτά επιμένω στο ότι θα "φαίνεται" κακή, γιατί η εικόνα ενός-δύο airball/τούβλων (κακή επιθετική βραδυά ενός παιδιού σχετικά άτεχνου), είναι πάντα χειρότερη από ένα γλυκό άστοχο τελείωμα του Ράντολφ ή του Τόμιτς πχ. Και έχει επίδραση ορισμένες φορές και στην ομαδική αλλά και στην ψυχολογία της εξέδρας. Σκεφτείτε τη μουρμούρα που για αυτό το λόγο υπήρξε στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟ για τον Γκιστ, στα κακά του ματς. Ε, ακριβώς αυτό...

    Η κίνηση νομίζω συνεπάγεται κάτι πιο τεχνικό στο "4" ακριβώς όπως περιγράφηκε. Ο Μόερμαν είναι γνωστός στην πιάτσα. Το μέγεθος - spacer - τεχνική κυνηγά τον ΟΣΦΠ μετά τον Άντιτς, και νομίζω το βασικό είναι να το αναγνωρίσει/παραδεχτεί ο ΟΣΦΠ. Ισχύει πάντως ότι με τέτοια κορμιά στο 3-5 και τον Πρίντεζη στο "4" , έχει πιο εύκολη δουλειά.
    Παίχτες οικονομικοί υπάρχουν εξάλλου... ;-)

    Μπαγκάτσκις βοηθός. Το τερμάτισαν ρε... Άντε και Λούις Χάμιλτον στο πούλμαν οδηγό.

    Χαλαρώστε ρε powerhouses με τον Γουοναμέικερ. Ο Ντιλέινι κι ο Άνταμς τί να πουν δηλ.?

    Ελπίζω να μας δώσει ο κόνγουεης ένα κατιτίς για Game 7, νομίζω οι μπασκετικές παρέες ήδη προσαρμόζουν τον ύπνο τους για να αντέξουν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Φράππα, finger food, και Βασιλιάς vs splash. Τί άλλο, ξέρω γω ασούμε?

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Jim δως μας καμμια πληροφορία και για ΠΑΟ, πολλή στασιμότητα έχει πέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για τον Μοερμαν που είναι ταμαμ για ΠΑΟ τι γνωμη εχει ο Αργυρης?Τον ξερει κατ αρχην?
    Η διαφαινομενη φυγη Παπαγιαννη καθιστα μονοδρομο στην επιστροφη της ομαδας στον Μπουρουση ,πριν χαθει οριστικα,με ένα οικονομικο λαυρακι διπλα του όπως ο Μπουκερ
    Η άλλη επιλογή είναι ο Βεζενκωφ με το Ελληνικο διαβατηριο διπλα στον Γκιστ η ο Περπερογλου.Δυσκολα και τα δυο,αλλα όχι αδυνατα.
    Μετα το θαυμα που σωθήκαμε από τους Μπραμο και Ντρεηπερ συμφωνω με ολους ότι καλυτερα ενας και καλος παρα δυο και μετριοι διπλα στον Χαραλαμποπουλο.Αυτος μπορει να είναι Ο Αντερσον που γυριζει Ευρωπη
    Ερτελ που φευγει από Εφες με διπλο ρολο δημιουργου διπλα στον Καλαθη και εκτελεστη[κατι σαν τον Τεοντοσιτς] και πολύ ευκολα τριτος ο Μποχωριδης αν εχεις δυο τοσο καλους εκει
    Θυμιζω ότι ολες οι μεγαλες ομαδες παιζουν τουλάχιστον για 30 λεπτα με διδυμο γκαρντ.[Τεοντοσιτς-Ντεκολο,Χουερτας-Ναβαρο,Γιουλ-Ροντριγκεθ,Μπογντανοβιτς-Ντιξον πχ]
    Ερτελ,Μπραουν,Αντερσον,Μπουρουσης και Μπουκερ δεν κανουν πανω από 5-5,5 εκ.
    Παιρνεις και Μητογλου για μια εξτρα λυση με μελλον στο 4 όταν θα παιζει 5 ο Γκιστ η κανει καμια χαζομαρα η θα κρεπαρει ο Φωτσης
    Τα πραγματα είναι απλα και όλα είναι ανοιχτα μπροστα στα ματια σου.Αν θελεις να τα δεις βεβαια.
    Ο Σινγκλετον με το να παει στην Κινα,αλλα και να δηλωνει ότι τον νοιαζει μονο το οικονομικο δειχνει πως σκέφτεται
    Αν το πει ο Ντιλεινι αυτό που τον ορέγονται ολοι και κανει παπαδες 5 χρονια να το καταλαβω
    Ο Σινγκλετον όμως τι ακριβως εχει κανει?Μιση καλη χρονια εχει στην Ευρωπη και αυτή χαρη στον Μπαρτζωκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ένα ιδεατό σενάριο:

    PG Καλάθης,Τζέιμς,Μποχωρίδης,Κόνιαρης
    SG Φελντειν,Παππας,Λούντζης
    SF Χαραλαμπόπουλος,Γιάνκοβιτς
    PF Μόερμαν,Χάνγκα,Φώτσης
    C Άιβερσον,Μπάκουε,Παπαγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο χάνγκα είναι 3αρι και αν παίξει σε 2η θέση αυτή είναι το 2 και όχι το 4. επίσης έχεις ξεχάσει τον γκιστ. κάποιος εκ των iverson-mbakwe οπότε δεν κολλάει.

      τέλος για τον james τη γνώμη μου την έχω ξαναγράψει. είναι καλός παίχτης,αλλά δεν είναι αυτό που θέλει ο παναθηναϊκός. o άνταμς ναι,αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει ο άνταμς,απλά σου δίνω να καταλάβεις τι θεωρώ προσωπικά ότι ταιριάζει.

      ομοίως στον ολυμπιακό περισσότερο ταιριάζει ο τζέιμς και όχι ο άνταμς

      Διαγραφή
  60. 1) Καλάθης, Πάνγκος(κοινοτικός 1), μποχωρίδης
    2) Παππάς, Φελντιν, Αdams(κοινοτικός 2)
    3) Χαραλαμπόπουλος, Γιανκοβιτς
    4) Γκιστ, Φώτσης
    5) Σινκλετον, Ayres ή Cory Jefferson, Παπαγιάννης

    Θ επαιρνα κι ενα big 3 ξένο και αυτός ή ο φελντιν μόνο για ευρώπη.
    Επίσης θα κοιτούσα πιτσιρικάδες έλληνες (ντορσι, ογκουστ, μήτογλου) και θα έδινα δανεικούς λούτζη και κόνιαρη ή και μποχω.

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πως σας φαίνεται Μάικ Τζέιμς για ΠΑΟ? Καλή περίπτωση, σίγουρα όχι perfect fit. Έχει το σκοράρισμα που δεν έχει ο Νικ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίξει στο 1 σε ελληνική ομάδα και πόσο μάλλον σε ομάδα του Πεδουλάκη. Περίεργο μου φαίνεται να τον έχει προτιμήσει ο Αρτζι καθώς έχει δείξει ότι δεν τρελαίνεται για παίκτες ενστίκτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω
      μου μοιαζει καπως ασυμβατος και για τις 2 ελληνικες ομαδες,χωρις να ειμαι 100% αρνητικος
      νομιζω οτι θα το παλεψουμε για Ντρειπερ παντως και πιθανον για Ντορσει...
      ο Τζεφερσον που ειπε η Αφρο ειναι φανταζομαι αντι-Σιγκλετον
      Καλη περιπτωση φαινεται

      Διαγραφή
  62. μην αποκλειετε καθολου του γαυροχουπς να γραφει ακομη μια φορα βλακεια με τον Τζειμς,ο Παο αποκλειεται να εχει ενδιαφερθει,γραφουν μαλιστα για μεγαλυτερη προσφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Άσχετο με τα ημέτερα μεταγραφικά Τζιμ, αλλά ξημερώματα Δευτέρας (ανάθεμα τα ημισφαίρια) είναι όλα τα λεφτά για όλη την σαιζόν και βάλε, Λεμπρόν vs Κάρυ και Τζον Σνόου vs Ράμσεη. Πάρε θέση Ιρλανδέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα στην παρέα. Κρίνοντας συνολικά τις ανάγκες του ρόστερ του ΠΑΟ καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:
    1. Αντικαταστάτης του ΔΔ πρέπει να είναι ένας όσο γίνεται πολυσύνθετος και έτοιμος παίκτης. Συμφωνώ με Τζιμ για Granger.
    2. Καλός ο Feldein για SG. Μάλλον όμως είναι λίγος για να καταλαμβάνει θέση ξένου. Προτείνω Rochestie αν μείνει ελεύθερος. Πολύ καλός κ ο Adams αλλά νομίζω θα πληρωθεί υπεραξία. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε τρίποντο 40%.
    3. Χαραλαμπόπουλος βασικό 3άρι. Θα χρειαστούν 3&D 2-3 και 3-4. Ιδανικά για μένα Broekhoff και Claver.
    4. Gist για def.4-5άρι + 4-5άρι με επιθετικές αρετές. Μακάρι να ξαναπαίξει Singleton, μου αρέσει πολύ.
    Βέβαια Claver πάει για Ρεάλ, παρ' όλα αυτά εγώ ονειρεύομαι ρόστερ:

    G:Καλάθης, Granger, Μποχωρίδης, Παππάς, Rochestie
    F: Broekhoff, Χαραλαμπόπουλος, Claver, Φώτσης
    F/C: Gist, Singleton
    C: Παπαγιάννης

    Νομίζω είναι αρκετά λειτουργικό και ισορροπημένο, χωρίς να ξεφύγει υπερβολλικά το budget. Επίσης δίνει χώρο στους Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη κ περνάει το Φώτση ως 5ο ψηλό. Περιμένω απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιος γενικα αλλα πολυ λαιτ στους ψηλους+οτι εισαι λιγο ακριβος
      οπως εχω ξαναγραψει,θα ηθελα και εγω παιχτη στη θεση του Φελντειν...μακαρι για Ροτσεστι+3nD ασσο(τοπ ο Ντρειπερ που και ειναι και κοινοτικος..θα ξαναπαιξει νομιζω)
      δεν πολυψηνομαι για Τζειμς αν και το βρισκω ιντριγκαδορικο το να εχουμε μια τοσο πυραυλοκινητη περιφερεια
      στους ψηλους εχουμε Φωτση-Γκιστ-Παπαγιανη(?) και παμε για ενα f/c οπως ο Σιγκλετον και ενα π&ρ σεντερ leader στην αμυνα
      νομιζω θα παιξει του Ντορσει

      Διαγραφή
  65. Παιδια ο ολυμπιακος μαλλον κλεινει τζειμς.για να γραφει ο βαρλας οτι εχει προταση 900 απο παο και 500 απο ολυμπιακο,εχει κλεισει ολυμπιακο και γραφει το κλασσικο ψεμμα για να 'δειξει' το μεγαλο brand name του οσφπ ,που θα προτιμησει πολυ πιο λιγα λεφτα του θρυλου στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο μεταξυ ειναι και χαζο... Γιατι να κανεις προταση για 900 οταν η αλλη προταση ειναι 500. Να εδινες 100 παραπανω το καταλαβαινω. Αλλα σχεδον τα διπλα;

      Διαγραφή
    2. 6:16 ακριβως, αυτο σκεφτηκα και εγω,κατι βρωμαει εδω.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι DPG το Eurohoops, παιδια, ο Βαρλας ειναι γαυρος και μερικες φορες εμμονικος, αλλα ειναι επαγγελματιας.

      Αν εγραφε ψεμματα, δε θα εγραφε τετοια ποσα, γιατι κανεις δε θα πιστεψει οτι ο παιχτης θα προτιμησει Ολυ με τετοια διαφορα. Απλα ο Ολυ δεν εχει ως ιδιαιτερη προτεραιοτητα τον παιχτη και γι αυτο και η προσφορα του δε θα γινει δεκτη.

      Συν τοις αλλοις, αποκλειεται ο Τζειμς να κλεισει με 500 οπουδηποτε και για να ειμαι ειλικρινης ελπιζω να μην κλεισει στον Ολυμπιακο. Εντελως λαθος παιχτης.

      Διαγραφή
    4. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/213180/den-yparxei-thema-tzeims-ston-pao

      Διαγραφή
    5. Καλά παίζει να είναι κάποιος ψεκασμένος για να πιστέψει τα "αποκλειστικά" του Eurohoops. Τυπικό γαυροσάιτ. Μνημειώδες το "αποκλειστικό" για Γκέρσον και άλλα πολλά.

      Διαγραφή
    6. Μα ο σκοπος του Παναθηναϊκου ρε μαγκες δεν ειναι να αγορασει τον παιχτη αλλά απλα να ανεβασει την αξια του για να μην μπορει να τον παρει ο Ολυμπιακος!

      Το εδειξε αυτο στο παρελθον με Μαντζαρη, Σλουκα κλπ. Τι δεν καταλαβαινετε δηλαδη?

      Το οτι ο Βαρλας βεβαια ειναι το αντιδοτο της DPG, αυτο ναι, ειναι γνωστο.

      Διαγραφή
  66. Μεχρι να ανακοινωσει η παναθα μεταγραφες θα εχει γραψει 150 προτεινομενες δωδεκαδες ο καθενας απο εμας!λοιπον η τελευταια μου εμπνευση καλαθης ανταμς μποχω παππας φελντειν χαραλαμπο χανγκα φωτσης γκιστ σινγκλετον παπαγιαννης αιβερσον.οικονομικα δεν ξερω αν βγαινει μαλλον θα πρεπει να γινει υπερβαση.τελος παντων υπομονη και εμπιστοσυνη σε γιαννακο και αργυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω την εχω ετοιμη την 12-αδα:

      Αφρο- Χριστος Τ. - 77
      tasouto - al.aaraaf al.aaraaf
      Αντωνης Μαρινος - Beny Beny
      Q81 - Σταθης
      JB - chris nas - βακαλοGM

      Διαγραφή
    2. Ο 77 τρίτος playmaker?? BLASPHEMY!!!!

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
    3. Οριακά, και μόνο για τα ευκολάκια της Α1 για να ψηθείς

      Διαγραφή
    4. "Εγώ μπορώ για 13ος..;"

      Μα εσυ θα εισαι ο coach...

      Διαγραφή
  67. Ο Ιμπραήμ Κουτλουαι που θα μπορουσε ευκολα να είναι μανατζερ στον ΠΑΟ αν υπηρχε καποια εξωστρεφεια είναι ο ιθυνων νους της δημιουργιας της Νταρουσαφακα και μαλιστα αυτος που σκεφτηκε και επεμεινε στον Μπλατ.
    Εμεις στον ΠΑΟ εχουμε γυρω γυρω τα αγαπημενα παιδια μας [Αλβερτη,Τσαρτσαρη πχ] αλλα δεν βλεπω να εχουν ιδιαιτερη επιδραση και σε θεματα πιο βαθεια,εκτος από τα καθημερινα και τα αποδυτηρια που λογου του μπάσκετ που ξερουν μπορουν να βοηθησουν πολύ.Υπηρχε ποτε περιπτωση να εγκρινουν τον Κουζμιτς και τον Παυλοβιτς για παράδειγμα?Μιλανε με καποιον μεταγραφικο στοχο,τον Μπουρουση πχ?Το θεμα είναι να μην παρακολουθουν απλα.
    Εχω αρχισει να προτιμω και την παρεμβατικοτητα του Σπανουλη στον ΟΣΦΠ με τα καλα της και τα πολλα στραβα της όταν βλεπω ότι Διαμαντίδης και Φωτσης για παράδειγμα,δεν εκφράζονται καθολου εσωτερικως ενώ και το δικαιούνταν και θα επρεπε να το κανουν για το καλο της ομαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουτλουαϊ ειναι ο ιθυνων της δημιουργιας της Νταρουσαφακα, μιας ομαδας που δεν ξερει σε ποιον παικτη να πρωτοδωσει τα δεκαδες εκατομμυρια της. Νομιζω δεν χρειαζεται να πω περισσοτερα.

      Διαγραφή
    2. Τι έχει κάνει ο Ιμπο μέχρι τώρα εκτός από δημόσιες σχέσεις. Τίποτα. Με 30 μύρια πάει οποιοσδήποτε μάνατζερ. Και έτσι για να ξέρεις ο Μπλατ δε βλέπει κανένα γατάκι Κουτλουάι στις αποφάσεις του.

      Διαγραφή
  68. Ο James όχι απλά κάνει για Παναθηναικό, αλλά του δίνει τρισδιάστατη μορφή,μιά και τα έχει όλα σε πυραυλοκίνητη έκδοση.Είναι από τους λίγους γκάρντ,που τον παίρνεις για να καλύψει ευκολα δύο θέσεις,στην περιφέρεια εξίσου καλά σε άμυνα και επίθεση.
    Ωστε να πάς σε ένα καλό (2αρο)3άρι και να κλείσεις την περιφέρεια σου γεμάτα.Είμαι σίγουρος,όπως και όλοι σας φαντάζομαι πώς ο Πεδουλάκης στήνει την ομάδα,για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό κυρίως.Κι εδώ που τα λέμε μόνο άσχημα δεν σκέφτεται,γιατί ναν μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τον φετινό Ολυμπιακό που ήδη δυνάμωσε στους ψηλούς περιμένοντας κι ένα καλό μπάκ άπ του Πρίντεζη,όπως κι έναν περιφερειακό κόμπο γκάρντ.Μπορείς να αντιμετωπίσεις και τις ομάδες τις ευρωλίγκας.Είναι λάθος να νομιζουμε όλοι πώς ο Ολυμπιακός δεν θα ειναι πάρα πολύ δυνατός φέτος,έχοντας κατά νού τα λάθη του τα περσινά με τους Φράουλες,τη μή βόηθεια του Πρίντεζη και την βλακώδη απόφαση του να μην καλύψει άμεσσα και καλά τη θέση του τραυματία Γιάνγκ.Επομένως πάρα πολύ καλώς για μένα ο Πεδουλάκης κοιτάει πώς θα ματσάρει τον Ολυμπιακό γιατί μέσα από αυτό αν τα καταφέρει,θα κάνει μιά ανταγωνιστικότατη ομάδα και στην ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Oλυμπιακος αν δεν παρει πρωτοκλασατο γκαρντ και εξαιρετικο τεσσαρι δεν εχει καμια ελπιδα να κανει κατι παραπανω του χρονου.
      Εδω θα ειμαστε.Τωρα για το αν θεωρειται ενδυναμωση στη γραμμη των ψηλων να φευγει ο Χαντερ και να ερχεται ο Μπιρτς....


      Διαγραφή
    2. Παντα ετσι δεν εκανε εξαλλου ο Πεδουλακης?

      Διαγραφή
    3. μετριος αμυντικος,μετριος δημιουργος και μετριος σουτερ επισης
      μην τρελαθουμε δλδ
      εχει σπουδαιες αρετες αλλα να παταμε στη γη

      Διαγραφή
    4. O james είναι δηλαδή σε όλα μέτριος; Γιατί κάτι Φελντειν τους κατάπιε στην καθισια του...

      Διαγραφή
    5. 9:00

      Γιατί άσχημα το έκανε ;;;
      Τον πρωταθλητή Ευρώπης μάτσαρε και σκούπισε,οχι οποιαδήποτε ομάδα.Ασχετα αν δεν συνεχίσε την σοβαρή ενίσχυση και με τα πολλά παιχνίδια ήρθε και έσκασε στην Ευρώπη.Στήνω την ομάδα ανάλογα των υπολοίπων και τι πιό σωστό όταν ο καλύτερος της Ευρώπης βρίσκονταν στην Ελλάδα,να στήσει τον Παναθηναικό για να τον ματσάρει.

      a.a.a.a

      Διαγραφή
    6. συμφωνα με την αποδοση των παικτων στη συγκεκριμενη σειρα ισχυουν τα εξης
      1) ο Ανταμς ειναι στο επιπεδο του Στεφ
      2)ο Τζειμς σου Γουεστμπρουκ
      3)ο Καλαθης ειναι Κατσιβελης χωρις μαλλια
      4)ο Κουζμιτς ειναι μπασκετμπολιστας
      κ.α.
      στην πραγματικη ζωη ο Φελντειν ειναι μετριος πακτης και ο Τζειμς ειναι πολυ πανω του μετριου
      Δε θα ηταν καταστροφικο να ερχοταν στην ομαδα αλλα θα ηταν ανησυχητικο το πως θα λειτουργουσε η ομαδα αλλο ενα καλοκαιρι...

      Διαγραφή
  69. ΠΟΥΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ, ΠΟΥΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ Σ' ΑΝΤΑΜΩΝΑ....
    =======================================================

    Ο Ολυμπιακός έχει και είχε φορτώσει κάθε νέο φέρελπι στην ομάδα του.
    Από τον Παπανικολάου και το Σλούκα, μέχρι τον Μάτζαρη
    και τον Παπαπέτρου, αφήνω έξω τον Αγραβάνη που τον πιστεύει ο Σφαιρόπουλος κι εμείς κοιτάμε αν μάς κάνει ένας
    παίκτης σαν τον Θανάση, που στα χέρια του Πεδουλάκη
    μπορεί να γίνει καλύτερος όλων του Ολυμπιακού.
    Ο Θανάσης είναι δυνατό πρότζεκτ και έπρεπε να έχει υπογράψει εδώ και καιρό στον Παναθηναικό.
    Δεν έχουμε Ελληνες νέους για να διαδεχθούν όσους φεύγουν.
    Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα το Βλάντο γιατί μας ξυνίζει.
    Ενας Παππάς έμεινε, ο Χαραλαμπόπουλος που πάντα
    είναι έτοιμος και πάντα κάπου κολλάει κι ο πανάκριβος Καλάθης.
    Ο Μποχωρίδης δεν τραβάει ώς τώρα και ο Παπαγιάννης
    είναι από τα 19 του με το μυαλό στο ΝΒΑ.
    Που είναι η επόμενη μας μέρα ;;;;;;;;
    Και πλακωνόμαστε αν ο Θανάσης μπορεί να παίξει στον Παναθηναικό.
    Ενας παίκτης που μπορεί να καλύψει δύο θέσεις τουλάχιστον.
    Οχι τώρα δεν μπορεί να παίξει βασικός ,γιατί δεν έχει ξαναπαίξει σε αυτό το επίπεδο,όπως ο Παπαπέτρου.
    Αλλά δεν είναι κολεγιόπαις να τον δουλεύεις μερόνυχτα
    όπως τον πιτσιρικά του Ολυμπιακού.
    Και NBDL παίζει και δεκαήμερο υπέγραψε στους Νίκς, πράγμα
    που σημαίνει ότι κάτι έχουν δεί όλοι αυτοί πάνω του.
    Αλίμονο αν περιμέναμε τον Θανάση για βασικό.
    Τότε δεν θα τον πλησιάζαμε κάν,γιατί θα τον είχε αρπάξει ο Μπλάτ και ο Ιτούδης.
    Εμείς θα τον διαμορφώσουμε στα θέλω μας και καλό είναι
    να κινηθούμε άμεσσα τουλάχιτον για τριετές κλειστό συμβόλαιο.
    Να τον δουλέψει ο Βοβορας μετά τις προπονήσεις για να
    τον ετοιμάσει όσο πιό γρήγορα γίνεται.
    Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταγε στα δόντια.
    Κάναμε πρόταση 2,5 εκ ευρώ για δυόμιση χρόνια στον
    πεσμένο Παπανικολάου και δεν έχουμε κλείσει ακόμα
    τον Θανάση.
    Ο Παναθηναικός χάνει Ελληνικό αίμα με τη φυγή του αρχηγού
    και οσονούπω του Φώτση.
    Και μάλιστα βασιλικό αίμα !!!!!!
    Αλίμονο αν δεν κοιτάει και δεν υπογράφει άμεσσα τέτοιους
    24άρηδες και μικρότερους, που έχουν προοπτικές.
    Για να δούμε πότε και αν θα κλείσει ο κύκλος των μεγάλων λαθών που άνοιξε με την απώλεια καλών νεαρών περιφερεικών επί Ομπράντοβιτς, συνεχίστηκε με το χάσιμο του Παπαπέτρου
    και είναι ακόμα στις επάλξεις με τη διάλυση της ομάδας
    των backtoback double επί Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

    Δεν υπογράφω.
    Είμαι ζοχάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστη και αξια επαινου η προσπαθεια σου αλλα τα κριτηρια πρεπει να ειναι αγωνιστικα. Ο Λουντζης ειναι περισσοτερο ετοιμος να προσφερει απο ο,τι ο Θανασης αυτη τη στιγμη.

      Διαγραφή
    2. 8:33

      Μην το παρατραβάς.
      Ποιο έτοιμος ο Κονιαρης απο Λουτζη και Αντετοκουνμπο.
      Κι ενα βρέφος που γεννήθηκε τώρα και ειπε ο Πητ ο Παπαδακος πως θα γίνει παικταράς σε 18 χρόνια.
      Αλλά αν δεν κάνω λάθος Κονιαρης και Λουτζης ειναι περιφερειακοι και τους έχεις.
      Ο Θανάσης ειναι 3αρο4αρι που μετά Φωτση θα έχεις το Φουφουτο και τον Αμπαρκιωλη.
      Εαν είναι αγωνιστικά τα κριτήρια σου όντως ενας του εφηβικου ειναι πιο έτοιμος απο εναν της αναπτυξιακής και λιγο του ΝΒΑ.
      Μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάει η σφαλιάρα συνεφο.

      Διαγραφή
    3. @ 8:33

      Γιατί δεν επενδύετε εσείς στον ΟΣΦΠ στον Τολιοπουλο που ειναι σειρά του Λουτζη και φέρατε απο κολέγιο τον Παπαπετρου???
      Και μη μου πεις δεν παίζουν στημ ίδια θέση γιατί ούτε ο Λουτζης με Θανάση εχουν σχέση.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18 Ιουνίου 2016 - 8:33 μ.μ.

      Οταν πουλήθηκε ο Παπανικολάου στην Μπάρτσα ο ΟΣΦΠ έφερε τον Παπαπέτρου από κάποιο κολέγιο των ΗΠΑ.
      Σωστότατη κίνηση να καλύψει με ένα άγουρο παιδί
      αν του έβγαινε μιά νευραλγική θέση ενος παίκτη
      που πήρε μαζί του δύο ευρωπαικά.
      Δεν ήταν έτοιμος όπως ο Θανάσης, αλλά τον έφερε
      τον ετοιμάζει, πήγε μαζί του τελικό Ευρώπης πήρε
      και δύο πρωταθλήματα στην Ελλάδα.
      Αυτή η τρέλα σας ενάντια σε έναν Ελληνα φέρελπι παίκτη όπως ο Θανάσης ειλικρινά δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει.
      Αυτοκαταστροφική ίσως ;
      Μπορεί.
      Πάρε τον φτασμένο Μπουρούση με 2 εκατομμύρια αν
      θέλεις έτοιμους Ελληνες και δώσε 1 εκατομμύριο στον ΟΣΦΠ για Παπαπέτρου όπως έκανες με Μάτζαρη και τις 500.000 στο μιλητό που τους έδινες και
      γέλαγε ο κόσμος.

      Διαγραφή
    5. Θελεις να μου πεις οτι ειναι ιδια περιπτωση ο Παπαπετρου με το Θαναση; Ο Παπαπετρου πριν το κολλεγιο ηταν γνωστος στο ελληνικο μπασκετ. Ειχε παρουσια στις μικρες εθνικες ομαδες, ειχε υψηλου επιπεδου τεχνικη, ηξερες τι εργαλεια ειχε και τι μπορουσες να δουλεψεις επανω του. Ο Θανασης τι εχει απ'ολα αυτα; Μια κληση του Κατσικαρη (που πλεον ειναι απολυτως σαφης ο λογος για τον οποιο εγινε) κι εναν παιχταρα αδερφο. Που εχει δειξει ο Θανασης οτι μπορει; Που εχει δειξει οτι εχει καποιες οποιεσδηποτε μπασκετικες αρετες για να πει κανεις οτι ειναι καλο project για να τον δουλεψεις; Στο ΝΒDL; Φετος ειχες τον πρωτο σκορερ και ΜVP της λιγκας και με εξαιρεση λιγα παιχνιδια στην αρχη εδειξε οτι δεν μπορουσε να σταθει. Ο Θανασης ειναι τοσο μακρια ποιοτικα απο τον παικτη που ειχες φετος που δεν τον βλεπει καν κι εσυ περιμενεις οτι θα μπορεσει να προσφερει. Αν επιθυμει να παει σε μια μεγαλη ομαδα με το στατους και την αμοιβη του Λουντζη τοτε καλως. Αν παει δηλαδη για να ειναι συνηθως εκτος δωδεκαδας, για να βοηθαει στις προπονησεις τοτε ας παει. Ας δοκιμασει, ας δουλεψει και βλεπουμε. Το να τον μετρας στη δωδεκαδα ομως αντι του Μπραμου, του Γιανκοβιτς ή αντι για ξενο παικτη, ή να τον βαζεις απεναντι σε παικτες που επαιζαν οργανωμενο μπασκετ και πριν γινουν γνωστοι οπως ο Παπαπετρου παει πολυ. Η γνωμη μου ειναι οτι το καλυτερο που θα ειχε να κανει ο Θανασης θα ηταν να δοκιμασει σε μια μικρομεσαια ομαδα, οπως κανουν τοσοι αλλοι απο το ΝΒDL, να παρει παιχνιδια, να εξελιξει στο παιχνιδι του κι αν αποδειξει οτι αξιζει να βελτιωσει τη θεση τους στην αγορα.
      Η επιμονη σου σε αυτο το θεμα σε εκθετει. Οποιος καταλαβε καταλαβε.

      Διαγραφή
    6. 8:47

      Tην επιμονή τη δική σου δεν καταλαβαίνω ακόμα όμως.
      Τόσο ενάντια σε έναν Ελληνα που στο κάτω κάτω
      δεν θα πάρει και πολλά λεφτά δεν σε καταλαβαίνω.
      Κι αφού ξέρανε τον Παπαπέτρου όπως λές γιατί
      δεν τον πήρε ο ΔΓ που τον είχε ανάγκη και κόψιμο ;
      Στις Εθνικές ομάδες έπαιζε, μεγαλύτερος είναι
      από ΒΧ και έχει υψηλού επιπέδου τεχνική.
      Εσύ τα λές αυτά.
      Αλήθεια που έπαιζε πρίν πάει σε κολέγιο των ΗΠΑ ;
      Γιατί εγώ δεν τον θυμάμαι πουθενά.
      Για πέσμας σε πιό παιδικό έπαιζε ;;;;
      Είσης πέσμας ο Γιάννης ο Αντετοκούνμπο που έπαιζε
      και τώρα θέλεις δύο Παναθηναικούς για να του
      δώσεις ένα χρόνο συμβόλαιο ;;;
      Στην Αστραπή Περαχώρας ;;;
      Δεν τον έβαλα σε κανενός ξένου τη θέση το Θανάση.
      Εξι παικταράδες ξένους θέλω να πάρεις και ο Θάνος
      θα είναι πίσω από Γκίστ και Φωτση, μέχρι να τους
      ξεπεράσει, αν μπορέσει όπως ο Παπαπέτρου αυτούς
      του ΟΣΦΠ.
      Εσύ βάζει δικά σου μπιχλιμπίδια μέσα για να
      περάσει η εμμονή σου.

      ΥΓ Κι αφού ο Θανάσης πρέπει να πάει σε μικρομεσσαία ομάδα τον ΒΧ και τον Λούτζη γιατί
      δεν τους στέλνεις κι αυτούς εκεί να αναδειχτούν ;
      Τον Παπαπέτρου γιατί δεν τον πήγες στην Λουκρητία
      Μακρακώμης να παίξει και το βλέπεις σωστό που
      19 χρονών ήρθε και μπήκε στη 12άδα του Ολυμπιακού ;
      Γιατί πρέπει να δοκιμάσει και να παίξει ο Θανάσης
      αλλού και δεν δοκιμάζουν να παίξουν αλλού οι ΒΧ,
      λούτζης και Παπαπέτρου επαναλαμβάνω, που δεν έχουν
      παίξει πουθενά κι όμως τους χώνεψες μιά χαρά
      σε 12άδες υπερομάδων ;;;

      Διαγραφή
  70. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/939703/salary-cap-mesa-sto-hrono-ap-ta-3600000-sta-94000000

    H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τζιμ εσύ πως θα έβλεπες έναν εκ των πολυσυζητημένων Άνταμς και Τζειμς στην περιφέρεια του ΟΣΦΠ?

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλαθης Μποχω Καρι
    Παππας Φελντειν Κλευ Τομσον
    Χαραλαμποπυλος Λεοναρντ
    Γκιστ Φωτσης
    Ιμπακα
    Αν Ντειβις Παπαγιαννης

    Νομίζω εφικτό και λειτουργικό ρόστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 4 χρειαζεσαι καλυτερο σουτερ.
      Πιστευω πως ο Durant στην ευρωπη θα ανεβαινε στο 4, με τον Γκιστ να ανεβοκατεβαινει στο 4 και στο 5. κατα τα αλλα μια χαρα ειναι το ροστερ. Αν δεν γουσταρει ο Kawhi και ο Paul George θα μπορουσε. Μια εναλλακτικη λεω.

      Διαγραφή
    2. 7 ξένοι. Κόψε Ιμπάκα. Δεν υπάρχει παίχτης Ιμπάκα. Πάρε Μπόγρη.

      Διαγραφή
  73. Καλαθης Ανταμς Μποχωριδης
    Παππας Φελντειν
    Νικολς Χαραλαμποπουλος
    Γκιστ Φωτσης
    Ταιους Μπακουε Παπαγιαννης

    Ειναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. καλησπερα στην παρεα ο ντιλεινι παει για nba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Jimαρε ο λαός απαιτεί κάτι για Game 7!! Α και...για το draft άμα μπορείς... Κατά τα άλλα άψογος όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο Παναθηναικός είναι ένα μεταγραφικό ηφαίστειο που κοιμάται.
    Κι όταν θα εκραγεί μιά ζεμαστιστή λάβα παικταράδων
    θα κατακάψει τους αμαρτωλούς σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.
    Διαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρελανε μας ρε ντιλεινι!!

      Διαγραφή
    2. Εκει στη Βομβαη φαινεται τις παραισθησεις να τις λενε ... διαισθησεις. Ρε αυτοι οι Ινδοι!

      Διαγραφή
  77. 1) Καλάθης, Πάνγκος(κοινοτικός 1), μποχωρίδης
    2) Παππάς, Φελντιν, Αdams(κοινοτικός 2)
    3) Χαραλαμπόπουλος, Γιανκοβιτς
    4) Γκιστ, Φώτσης
    5) Σινκλετον, Ayres ή Cory Jefferson ή Iverson, Παπαγιάννης

    Θ επαιρνα κι ενα big 3 ξένο και αυτός ή ο φελντιν μόνο για ευρώπη.
    Επίσης θα κοιτούσα πιτσιρικάδες έλληνες (ντορσι, ογκουστ, μήτογλου) και θα έδινα δανεικούς λούτζη και κόνιαρη ή και μποχω.

    Φιλάκια λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τ αδερφια δεν πεισμώσουν και δεν δωσουν το οκ για αυξηση του budget τότε κλάφτα Χαραλαμπόπουλε. Βεβαια απο μονο της δεν αρκει. χρειαζεται να στησεις εναν υγιή οργανισμό που οι παιχτες θα θελουν να έρθουν τρέχωντας. τα τελευταία χρόνια η χυλόπιτα πάει σύννεφο.. Μάντζαρης, Σλούκας, Παπανικολάου, Σίγκλετον, Μπιρτς, Τάιους, Μπράμος!!!, Βεζένκωφ, Παπαπέτρου, Ντρειπερ. Φτασαμε να φοβόμαστε μη φύγει ο Παπαγιάννης και χαλάσει ο σχεδιασμός. Άσε που βρήκες 2 παιχταράδες με τη μία και αντι να τους έχεις ακόμα τους άφησες να φύγουν.. μιλάω φυσικά για λάσμε και ματσιούλις (κοινοτικός!) που από τότε που τους έδιωξες δεν έχει στεριώσει παίχτης στις θέσεις τους.. πλέον ο πιο παλιός σου παίχτης είναι ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ!!!!! (ο φώτσης βασικά τον περνά σε παλαιότητα στα συνολικά χρόνια αλλά και πάλι έρχεται δεύτερος)

      Διαγραφή
  78. Κύριε Conway,
    θα ήθελα σε μια ανάρτηση να μας παρουσιάσετε-αξιολογήσετε τους παίκτες της εθνικής νέων αλλά και γενικότερα εγχώρια ταλέντα.
    Τα σέβη μου, Καπετάνιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Κλεμμένο από κάποιον φίλο 14ALL από το SDNA.
    Δεν έχει άδικο εδώ που τα λέμε, αν αναλογιστούμε τη σλαρταδούρα που φέρανε οι δύο μεγάλοι έναντι αυτού.

    "ENA MΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΕΠΑΙΞΕ 8 ΜΑΤΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 21 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕ 50% ΔΙΠΟΝΤΑ, 40% ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ 90% ΒΟΛΕΣ ΜΕ 3.5 ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ 5 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΠΑΙΚΤΗΣ 1,85 ΥΨΟΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ .
    ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ ΤΟΥΣ 23 ΠΟΝΤΟΥΣ 4 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 28 ΜΕ 7 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.
    Ω ΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 8 ΜΑΤΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΡΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ,ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 21 ΠΟΝΤΟΙ ΜΕ 6/12 ΔΙΠΟΝΤΑ 1/3 ΤΡΙΠΟΝΤΑ 6/8 ΒΟΛΕΣ ,4 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 5 ΑΣΙΣΤ.
    ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΕΦ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΕΓΡΑΨΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
    28 ΠΟΝΤΟΙ ΜΕ 7/9 ΔΙΠΟΝΤΑ ,3/7 ΤΡΙΠΟΝΤΑ 5/5 ΒΟΛΕΣ ,3 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 1 ΑΣΙΣΤ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ ΔΟΛΑΡΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Ν ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.
    ΑΣ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Δεν κάνει ο Τζέιμς για Παναθηναικό.
    Ούτε ο Ανταμς, ούτε ο Σίγκλετον, ούτε ο Ουντόχ,
    ούτε ο Μπουρούσης, ούτε ο Τζεντίλε, ούτε ο Γρέιτζερ,
    ούτε ο Μπράουν, ούτε ο Χαραγκόντι, ούτε ο Μόερμαν, ούτε
    ο Ντάριους Μίλλερ, ούτε ο Χάνγκα, ούτε ο Αιβερσον, ούτε ο τάδε, ούτε ο δείνα.
    Οι παικταράδες είναι στο summer league και στο NBDL.
    Ολοι οι παραπάνω θέλουν λεφτά και το κυριώτερο δεν
    τους ξέρει για να τους αγαπήσει ο Γιαννακόπουλος όπως
    τον Καλάθη και τον Φώτση που τους έδωσε πέρσι με εφορία
    κοντά στα 5.000.000 ευρώ από αγάπη ΟΥΑΟΥ ! ! ! ! ! ! ! ! !
    Αγάπη μόνο :-)

    Αν ο Παναθηναικός με τα λεφτά που έχει ήξερε να αγοράζει
    με μπασκετική λογική παίκτες, πρίν όλοι οι παραπάνω
    βαρέσουν limit up και αχωρίς να διώχνει όσους άξιζαν,αυτή τη στιγμή ο Ιτούδης θα ξαναπροπονούσε την Μπάνβιτ, ο Περάσοβιτς θα πήγαινε Φουενλαμπράδα, ο Ζέλικο στην Τράμπζονσπορ και ο Σφαιρόπουλος στον Κολοσσό ή έστω στην Γκετζεμπιρλιγκί.
    Μόνο ο Μπαρτζωκας θα έμενε στη Κούμπαν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου φιλε, ας υποθεσουμε οτι ο Πεδουλακης εχει καλεσμενου στο σπιτι το βραδυ και θελει να φτιαξει σπανακοτυροπιτα. Εχει να ξοδεψει 7 ευρω και 20 σεντς συνολικα και του εχουν μεινει 8 ευρω στην τσεπη (οχι δεν ειναι προβλημα αριθμητικης 2ας Δημοτικου, ειναι η πραγματικοτητα).

      Παει λοιπον στη λαϊκη το πρωϊ με τα 8 ευρω στην τσεπη και βλεπει τα σπανακια να κοστιζουν 2 ευρω, η φετα να εχει 3 ευρω, τα φυλλα 5 ευρω, ο μαϊντανος 1 ευρω και ο Αργυρης θελει και κρεμμυδια απο χωριο αλλιως δεν θα του βγει καλη η συνταγη. Ελα ομως που τα κρεμμυδια απο το χωριο ειναι και λιγα αλλά και πανακριβα το πρωϊ (οσοι εχουν παει λαϊκη ξερουν φανταζομαι). Ολα μαζι λοιπον σουμα του ερχονται κοντα στα 14 ευρω. Ψαχνει τη μια τσεπη, ψαχνει την αλλη τσεπη μηπως και βρει κανα ξεχνασμενο ευρω αλλά τζιφος!

      Τι να κανει λοιπον, σκεφτεται οτι αν φυγει και γυρισει γυρω στις 2 το μεσημερι, τοτε δηλ. που οι ανθρωποι της λαϊκης τα μαζευουν για να φυγουν, ισως να τα βρει πολυ φθηνοτερα, ισως και κατω απο τη μιση τιμη. Αφου ειναι να φυγει λοιπον, σου λεει "δεν περναω και μια βολτα απο το φρουταδικο 'Λας Βεγκας', μπηως εχουν και εκει τιποτα κρεμμυδια της προκοπης, λιγο αγουρα ισως αλλα δεν ξερεις ποτέ".

      Τζιφος ομως και στο 'Λας Βεγκας' και ξαναγυρναει στη λαϊκη το μεσημερακι οπου, οπως το ειχε προβλεψει, οι τιμες ειχαν πεσει στο μισο, ΟΜΩΣ τα κρεμμυδια απο το χωριο εχουν τελειωσει πια (ρε τους ατιμους, ολοι με τετοια φτιαχνουν τις πιτες τους!). Τι να κανει λοιπον, αναγκαζεται να παρει κρεμμυδια απο το σπουπερ-μαρκετ και παει σπιτι να φτιαξει την πιτα.

      Ολα ωραια και καλα, την βγαζει απο τον φουρνο και παιρνει μια πηρουνια. Μμμ, σαν κατι να λειπει εδω, ισως αν την αφησει να κρυωσει να ειναι πιο γευστικη. Μετα απο μιση ωρα την ξαναδοκιμαζει και πραγματικα κατι λειπει απο τη γευση. Καποιος του ειχε πει οτι αυτη η πιτα δενει καλα με γιαουρτι (οντως). Τη βουταει σε μια κουταλια ΦΑΓΕ αλλά, και παλι, η γευση δεν ειναι αυτο που ονειρευοταν. Ο Αργυρης σκεφτεται οτι ισως με λιγο μπαχαρικο να το πετυχει. Βουταει λοιπον το πιπερι (δεν κοστιζει τιποτε αυτο) και απλοχερα πασπαλιζει την πιτα. Φτου, μου βγηκε πολυ πικρη, που ειναι το αλατι? Με λιγο αλατακι καπως σουλουπωνει την πικριλα αλλά τωρα η πιτα ειναι πολυ αλμυρη. Τι να κανει πλεον, το μονο που του μενει ειναι να βαλει λιγο σιροπι για να τη φερει στο πιο γλυκο, αλλιως η πιτα δεν τρωγεται!

      Οταν φτανουν οι καλεσμενοι και τον ρωτουν τι μαγειρεψε, αυτος απανταει "Σας εχω κανει μια σιροπιαστη γιαουρτοπιτα της Αργυρως, να γλειφετε τα δαχτυλα σας..."

      Διαγραφή
  81. Ο,τι ήταν το Δυτικο Βερολίνο κάποτε για τους πρακτορες είναι αυτή την περίοδο το χουπφελλας για τους μάνατζερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλημέρα στην παρέα, όπως η Άφρο έχει τις δικές της πληροφορίες θα πω και εγώ τις δικές μου, λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!!! Η ομάδα θα κινηθεί σε μέγιστο συμβόλαιο του 1εκ (το πολύ) γιατί τους χαλάει πάρα πολύ η αύξηση της εφορίας! Όλοι οι αξιόλογοι Αμερικανοί που συζητάμε έχουν αυξημένες απαιτήσεις και θέλουν nba οπότε θα κάνουμε υπομονή. Αυτή τη βδομάδα θα γίνει επαφή με το Βλάντο για να μείνει αφού ο Μπράμος τελικά δεν ήρθε και ίσως έχουμε κάποια εξέλιξη για τη θέση 5, αλλά υπομονή!Το team θα πάει και αυτό στο las Vegas για λαβράκια... γιατί τέτοια κυνηγάμε πια :) (bouboukos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπερα στην παρεα!

    Τζιμ, ο K C RIvers δεν θα ηταν το ιδανικο συμπληρωμα του Β Χαραλαμποπουλου για να κλειδωσειη θεση 3 στον ΠΑΟ?

    Thanks,

    Alan(i)13

    ΑπάντησηΔιαγραφή