Athlenda

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Breaking News: Το “μεγάλο χτύπημα” του Παναθηναϊκού..



Ο Παναθηναϊκός πάει για το μεγάλο χτύπημα και τον φόργουορντ που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και το ποιοτικό status στο παιχνίδι του, παρακολουθώντας στενά τη περίπτωση του 26χρονου ΝΒΑer Robert Covington. Πόσο πιθανό είναι αυτή τη στιγμή να γίνει η υπέρβαση με τον παίχτη των Sixers; Το Hoopfellas σε αποκλειστικότητα αξιολογεί τη κατάσταση..


Breaking News λοιπόν, Αυγουστιάτικα γιατί το Hoopfellas δουλεύει στο φουλ όταν όλοι ξεκουράζονται ή κατεβάζουν ρυθμούς (ακόμα και οι ίδιες οι ομάδες).. Δε θα μπορούσε άλλωστε να μην υπάρχει ενημέρωση για ένα θέμα που καίει, ειδικά όταν προκύπτει και εμφανίζεται ως "ζωντανή" μια πραγματικά καλή περίπτωση παίχτη. Από τις καλύτερες με τις οποίες ο Παναθηναϊκός θα ήταν δυνατόν να κλείσει το ρόστερ του αλλά και με υψηλό βαθμό δυσκολίας..



Ο Robert Covington (2.04-SF/PF-1990) είναι ένας παίχτης που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά τα οποία η σελίδα έχει κυκλώσει (αδιαπραγμάτευτα) εδώ και καιρό για τη θέση του PF, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Πέρυσι επιμείναμε στη παρουσία ενός G/F και ενός Stretch-4 (Floor Spacers με τους Kuric-Harangody) οι οποίοι θα αποτελούσαν βασικά εργαλεία για τη διαμόρφωση του σωστού πλαισίου στο οποίο θα χτιστεί η πράσινη επίθεση και πυλώνες για τη διατήρηση του σωστού spacing ώστε το βαρύ σασί του Παναθηναϊκού να βρει τους κατάλληλους χώρους δράσης. Το τριφύλλι βρήκε μπροστά του αυτή του την ανορθογραφία στη τελική ευθεία της σεζόν αδυνατώντας να ανοίξει τις καλά διαβασμένες άμυνες στο μισό γήπεδο. Νομίζω ότι αυτή ακριβώς η ανάγκη (σε ένα διαφορετικά σχεδιασμένο βέβαια ρόστερ) υπάρχει και φέτος με τη διαφορά ότι στη παρούσα off season φαίνεται να έχει διαγνωστεί , εξ ου και η απόκτηση του KC Rivers. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κλείσει  σωστά το ρόστερ του ο Παναθηναϊκός..


Long Shot.. (?)


Για να είμαι ειλικρινής δε περίμενα ότι ο Covington θα εξέταζε φέτος το καλοκαίρι τη προοπτική της Ευρώπης. Δε το θεωρούσα απίθανο αλλά μάλλον ως μια περίπτωση που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες. Η ζωή στο ΝΒΑ όμως είναι περίεργη και ανατρεπτική.. Ο 26χρόνος combo-forward των Sixers έχει non guaranteed contract ($ 1,015,696) για τη σεζόν 2016-17 και παράλληλα αισθάνεται μια σχετική ανασφάλεια βλέποντας το ρόστερ της Phily να γεμίζει στις θέσεις του SF και του PF.

Ο Covington βγήκε από το πανεπιστήμιο του Tennessee St. δούλεψε με τον νυν κόουτς του Miami University, John Cooper (High enery-High octane offense φιλοσοφία, όχι ιδιαίτερα σπουδαία δουλειά) χωρίς μεγάλη επιτυχία για τους Tigers, καταλήγοντας και ο ίδιος undrafted to 2013. Mετά από ένα πολύ μικρό πέρασμα από τους Ρόκετς βρήκε στέγη και ρόλο στους Sixers όπου κάνει θραύση τα δύο τελευταία χρόνια. 13.5 πόντοι (37.9% τρίποντο) 4.3 ριμπάουντ σε 27.8' το 2014-15 και 13.0 πόντοι (35.3% τρίποντο) 6.5 ριμπάουντ σε 28.3' πέρυσι. Και όμως το μικρό κόστος του συμβολαίου του και ο value/money χαρακτηρισμός που του αποδίδεται με βάση το παιχνίδι του δε του εξασφαλίζουν θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Οι Σίξερς προσπάθησαν να τον ανταλλάξουν πολλάκις χρησιμοποιώντας τον ως συμπλήρωμα σε κάθε πρόταση για trade που έκαναν (ειδικά για το Νο3 των Σέλτικς) χωρίς επιτυχία. Ο προπονητής του Bret Brown (παιδί της αγαπημένης μου Νέας Αγγλίας, Maine- Βoston University, ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης) έχει χαρακτηρίσει τους 3&D παίχτες τύπου-Covington ως το “Άγιο Δισκοπότηρο του σημερινού ΝΒΑ” (αυτός διαβάζει Hoopfellas, να μου το θυμηθείτε..) όμως ενώ είμαι σίγουρος ότι τον ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος παίχτης, έχει βρεθεί με μια πλειάδα forwards όπως οι Σίμονς, Σάριτς, ο F/C Νόελ, ο Λάντρι (50-50 για waive), ο Χολμς και ο Τζέραμι Γκραντ (οι δύο τελευταίοι με non guaranteed όπως ο Covington) και πρέπει γρήγορα να πάρει αποφάσεις. H περίπτωση του Covington μάλιστα μοιάζει αρκετά με αυτή του νυν G/F της Νταρουσάφακα James Anderson, o oποίος μετά από (επίσης ένα πέρασμα από τους Ρόκετς) μια εξαιρετική σεζόν με τους Sixers (10.1 πόντοι-3.8 ριμπάουντ, παίχτης με αρκετά μεγαλύτερο υπόβαθρο από αυτό του Covington όντας σταρ του Οκλαχόμα Στέητ και first rounder των Spurs στο Νο20) μετακόμισε στο Κάουνας και τη Ζάλγκιρις.. Τέτοια παιδιά, σε αυτή τη φάση της καριέρας τους, κυνηγούν τη παραμονή στο ΝΒΑ μέχρις εσχάτων. Όμως όσο περνάει ο καιρός και δεν απορροφούνται κάπου, η πιθανότητα της Ευρώπης δε φαντάζει μακρινή. Όσο λοιπόν δε βρίσκει στέγη ο Covington, τόσο θα αλλοιώνεται ο χαρακτηρισμός του Long Shot στη περίπτωση του για τον Παναθηναϊκό.. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πράσινοι παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη της περίπτωσης Covington ο οποίος βρίσκεται στη κορυφή της λίστας τους, πάνω (απολύτως φυσιολογικά) από κάθε άλλο όνομα που έχει βγει προς τα έξω.


Είναι τόσο καλό fit..;


Αδιαμφισβήτητα. Για να βλέπεται Breaking news εν μέσω Ολυμπιακού τουρνουά καταλαβαίνετε ότι η περίπτωση του παίχτη είναι παραπάνω από καλή, ασχέτως πάντα της δυσκολίας που τη χαρακτηρίζει. Ο Covington έχει τα χαρακτηριστικά του παίχτη που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή για να κλείσει σωστά μια λειτουργική frontcourt. Σαν εισαγωγή θα ήθελα να σας επαναλάβω κάτι που η σελίδα σε συζητήσεις μας έχει υπογραμμίσει αυτή την off season:


Είμαι πολύ ψημένος για να δω τον Γκιστ περισσότερα λεπτά φέτος (σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και όχι με τη θέση “4”) στη θέση “5”. Οι περυσινοί τελικοί της Α1 (παρά τις ανάγκες των πρασίνων που δημιούργησαν ένα ντόμινο στο rotation με την έλευση Πεδουλάκη) μας έδωσαν μια καλή εικόνα. Είναι δεδομένο ότι μαζί με τους Σίνγκλετον και Μπουρούση, οι πράσινοι έχουν τρεις παίχτες που μπορούν να καλύψουν τη θέση “5” και χρειάζονται έναν 3&D SF/PF για να δώσουν μια πιο versatile μορφή στη γραμμή ψηλών και να ανοίξουν τη γκάμα των σχημάτων και των δυνατοτήτων τους σε άμυνα και επίθεση. Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω (και δεν αφορά μόνο τους πράσινους) είναι το εξής: Μη φοβάστε να παίξτε Small ball σε μια εποχή όπου το παγκόσμιο μπάσκετ ακολουθεί αυτή τη κατεύθυνση. Παίξτε Small, αρκεί να μπορείτε να το υποστηρίξετε σωστά και να σας εξυπηρετεί (πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις και πόσο βοηθάει το σύνολο η προσάρτηση τέτοιων σχημάτων στο playbook σου). Βρισκόμαστε στους ιστορικούς καιρούς όπου το pure height (ύψος ή το φυσικό μέγεθος) έχει αντικατασταθεί με το athleticism, τη δύναμη και τα μεγάλα wingspans. Το παράδειγμα της CSKA (ή του Ολυμπιακού λίγο παλαιότερα) ήταν φέτος χαρακτηριστικό. Όταν έχεις guards και κυρίως forwards που επιβιώνουν στο ζωγραφιστό δε χρειάζεσαι απαραίτητα μεγάλα κορμιά για πολλά λεπτά στο παρκέ.


Ο Covington έχει ύψος 2.04μ και άνοιγμα χεριών 7'2'' (!). Διαθέτει όπως και ο Οκάρο Ουάιτ (δεν έχει τελειώσει ακόμα η περίπτωση του) δύο σημαντικά πλεονεκτήματα που τους τοποθετούν ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού πέραν του δεδομένου 3&D χαρακτήρα τους.

-Είναι σε ηλικία που μπορούν να μάθουν, να εντάξουν πιο εύκολα καινούργια πράγματα στο παιχνίδι τους και να βελτιωθούν

-Το αθλητικό τους πακέτο αποτελεί μεγάλο συν μετά την αλλαγή των κανονισμών όπου οι ομάδες οι οποίες μπορούν να τρέξουν καλύτερα το γήπεδο σε άμυνα και επίθεση αποκτούν αυτομάτως ένα πρώτο πλεονέκτημα.



Πρόκειται για shooting forward όπως θα έχετε καταλάβει. Αν και ο μηχανισμός του κρύβει ατέλειες είναι αρκετά αποτελεσματικός και το υψηλό σημείο απελευθέρωσης του δυσκολεύει σημαντικά τους αμυντικούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν μέχρι τη στιγμή που αφήνει τη μπάλα από τα χέρια του. Αν και οι προδιαγραφές του και ο όχι o Macho κορμός του (είναι καλοπροπονημένος, μακριά χέρια, πλάτες αλλά του λείπει ο δυνατός κορμός ενώ δεν είναι ο παίχτης που κυνηγάει την επαφή, ένας ψηλότερος Σόνι Ουίμς ίσως) τον τοποθετούν στη θέση “3”, πέρυσι πέρασε σημαντικά λεπτά στη θέση του PF για τους Σίξερς. Ο Covington στο επιθετικό κομμάτι προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ που συνδέεται με την ικανότητα του στη προσωπική φάση από τη θέση του PF. Θυμηθείτε πόση ώθηση έδωσε το παιχνίδι του Κουίνσι Μίλερ στην όχι ιδιαίτερα versatile επίθεση του Ερυθρού Αστέρα. Ο Covington μπορεί να σουτάρει από θέση (αυτό έλειπε..), μετά από ντρίμπλα αλλά και να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, να “χτίσει” πάνω στο καλό του πρώτο βήμα και να περάσει προς τα μέσα. Αρκετά ικανός στη close out επίθεση. Δεν είναι ο strong finisher (όχι, δεν είναι..) στο ζωγραφιστό αλλά αντιθέτως προτιμάει floaters. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα μεταφραστεί αυτό το χαρακτηριστικό του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όπου οι χώροι είναι μεν μικρότεροι αλλά το ίδιο και το επίπεδο athleticism και η αποτελεσματικότητα της άμυνας ψηλά σε σχέση με την Αμερική. Πάντως διακρίνεται για την ιδιοσυγκρασία σκόρερ. Βλέπει πρώτα το καλάθι και δεν ήταν ποτέ ο forward που θα δημιουργήσει για τους συμπαίχτες του αν και ο τρόπος που διαβάζει τα close outs και η βελτίωση που παρουσίασε μετά τον πρώτο μισό της πρώτης του σεζόν στη Φιλαδέλφια δημιουργώντας μέσα από Drive & kick καταστάσεις είναι αξιοσημείωτη.


Όσον αφορά την αμυντική του συμπεριφορά τώρα.. Ξεχωρίζει η ικανότητα του να αμυνθεί σε πολλές θέσεις στο παρκέ και κυρίως τα χέρια και ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί. Έχει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, βγαίνει συχνά πρώτος στη μπάλα όταν αμύνεται στο post και μπαίνει στις γραμμές πάσας ενώ το ίδιο προσόν τον βοηθά στην άμυνα βοήθειας. Εκτιμώ πάντως ότι στην Ευρώπη θα χρειαστεί δουλειά σε βασικές αμυντικές αρχές και κυρίως στο πως να διατηρεί τη θέση του (είναι γρήγορος αλλά συχνά έχει λάθος θέση σώματος) και να χειρίζεται τον εαυτό του στην άμυνα εδάφους και συνολικά στην ομαδική άμυνα. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και μάλιστα σημαντικό μιας και τα “εργαλεία” του πακέτου είναι πολύ ενδιαφέροντα.Αυτό που σίγουρα θα αξιοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που περάσει τον Ατλαντικό είναι η ικανότητα του στο ριμπάουντ (εξαιρετικός για τέτοιας πάστας forward) η οποία επίσης μπορεί να δώσει μια ισχυρή ένεση λειτουργικότητας σε διάφορα σχήματα που βασίζονται στο παιχνίδι με το μέγεθος των units κάθε φορά. Εφόσον προχωρήσει η υπόθεση θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα συνολικά, απλά θεώρησα σωστό να έχετε μια βασική ιδέα για τον ταλαντούχο forward των Sixers.


Ο Covington αδιαμφισβήτητα μπορεί να παίξει πολύ καλό μπάσκετ στην Ευρώπη και θα είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό να καταφέρει να υλοποιήσει σε μορφή συμβολαίου μια τέτοια κίνηση και το ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η τύχη τέτοιων παιχτών, δεδομένων ικανοτήτων, βρίσκεται καθαρά στα χέρια των προπονητών τους στην Ευρώπη. Στον τρόπο που θα τους χρησιμοποιήσουν, στο πλαίσιο που θα τους εντάξουν και πάντα σε συνάρτηση με αυτά που θα τους ζητηθούν. Ιδανικά για παράδειγμα ο Covington σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να σουτάρει αποτελεσματικά από τη περίμετρο και να υποστηρίζει με το αμυντικό versatile και το φυσικό/αθλητικό του πακέτο διάφορα σχήματα, διαφορετικών ταχυτήτων και όχι να μπει για να είναι η πρώτη επιθετική επιλογή ή να για να πάρει 12-15 σουτ τη βραδιά. Δε λειτουργούν έτσι οι ομάδες κορυφής στην Ευρώπη. Με τη ποιότητα που διαθέτει, εγγυημένα μπορεί να προσφέρει με συνέπεια αρχικά στους συγκεκριμένους τομείς που θα βοηθήσουν το σύνολο να λειτουργήσει καλύτερα. Ας περιμένουμε τυχόν εξέλιξη στην υπόθεση και τα ξαναλέμε. Πάντως μπορώ να σας εκμυστηρευτώ από τώρα ότι δεδομένης της παρουσίας ενός ψηλού με all around ταλέντο από πίσω όπως ο Μπουρούσης, πιθανά σχήματα με τη τριάδα Singleton-Gist-Covington στη γραμμή ψηλών θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα..


Περισσότερη αγάπη για τον Nichols..


Το έχω σημειώσει πρόσφατα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έγινα αντιληπτός.. Η περίπτωση του Demetris Nichols (2.02-F-1984) πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερα vibes αγάπης από το στρατόπεδο των πρασίνων. Προσωπικά εκτιμώ τον παίχτη και όχι απλά θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτό το επίπεδο αλλά να αποτελέσει και επιλογή με ασφαλιστική δικλείδα σε επίπεδο ποιότητας.


Το βασικό μειονέκτημα του Nichols σε σχέση με τον παίχτη που πιθανόν να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του καλύτερου δυνατού fit για την ομάδα, πέρα από την ηλικία του (32, όχι σε επίπεδο “μεγάλος για να παίξει” φυσικά αλλά στο ότι δεν έχει ιδιαίτερα περιθώρια βελτίωσης ) είναι ότι βρίσκεται μισό χρόνο πίσω σε όρους ταχύτητας και athleticism στη σύγκριση με νεότερα παιδιά. Παράλληλα, για παράδειγμα σε σχέση (ειδικά) με τον Covington, δεν είναι  ικανός στη προσωπική φάση και με τη μπάλα στο παρκέ αλλά αυτό είναι εξτραδάκι και όχι βασικό ζητούμενο στην αξιολόγηση της αγοράς για τη κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.


Κατά τα άλλα, ο Nichols όντως προσφέρει μια αρκετά ασφαλή επιλογή. Έρχεται από δύο σεζόν με έναν κορυφαίο οργανισμό όπου καλλιέργησε άριστα μια glue guy νοοτροπία και διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον εαυτό του ως παίχτη-ρόλων από το βάθος του πάγκου. Είναι σκληροτράχηλος και αγωνίζεται με υψηλό φρόνημα. Να είστε σίγουροι ότι έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από κάθε νεαρότερο, πιο fancy ανταγωνιστή του για τη δουλειά παίρνοντας ένα μεγάλο σουτ στο τέλος ενός κλειστού ματς. Είναι σκληροτράχηλος και παίχτης που θα δώσει μάχες για να διατηρήσει την αμυντική του θέση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Φέρνει veteran leadership.. Μετά από δύο σεζόν στη Μόσχα σίγουρα διψάει για μπάσκετ και μπορεί να παίξει καλύτερα σε υψηλό επίσης επίπεδο κάπου που θα του δοθεί ο σωστός ρόλος. Καλύπτει το μίνιμουμ των πράσινων “θέλω” από τη θέση (7-8 πόντους, 3.5-4 ριμπάουντ, 37% τρίποντο). Σε σχέση με τα ονόματα που έχουν βγει προς τα έξω, ο Nichols είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερη επιλογή. Δεν είμαι καθόλου αντίθετος για τη περίπτωση του (το αντίθετο) εφόσον οι περιπτώσεις των Covington-White δε προχωρήσουν (υπομονή, μεγάλη αρετή). Μπορώ μάλιστα να σας εκμυστηρευτώ από τώρα ότι δεδομένης της παρουσίας ενός ψηλού με all around ταλέντο από πίσω όπως ο Μπουρούσης, πιθανά σχήματα με τη τριάδα Singleton-Gist-Nichols στη γραμμή ψηλών θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα..





Υ.Γ: Οι Αυστραλοί με εντυπωσίασαν τη πρώτη αγωνιστική, όμως μετά το ματς με τις ΗΠΑ έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου ως ομάδα σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και μη. Ο Νο Fear χαρακτήρας της καθόλη τη διάρκεια του ματς πλημμύρισε τη Carioca Arena 1 του Ρίο. Οι Boomers επίσης ήταν η μοναδική ομάδα στην εποχή του Coach-K που ακούμπησε τη νίκη παίζοντας τους Αμερικανούς στο "δικό τους γήπεδο" για 40 λεπτά (transition επίθεση, physical game). Aυτό λέει πολλά. Πάρα πολλά.. Για αυτό και έσπασε το ηθικό τους από τη στιγμή που έμοιαζαν ανήμποροι να επιβληθούν σε τομείς που παραδοσιακά είναι ασυναγώνιστοι. Επίσης οι Αυστραλοί έχασαν στη λεπτομέρεια ένα ματς απέναντι στη TEAM USA στο οποίο έδωσαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και πούλησαν μπάλες. Και όμως δεν έχασαν σε κανένα σημείο επαφή στο σκορ γιατί έτρεξαν και χτυπήθηκαν μαζί τους. Αν δεν ήταν ο φύλακας-άγγελος Καρμέλο Άντονι να δείξει τα γαλόνια του στο FIBA Basketball, η δόνηση που θα γινόταν αισθητή στον πλανήτη του παγκοσμίου μπάσκετ θα ήταν πραγματικά δυνατή..




Υ.Γ1: Ψοφάω για Λιθουανία-Σερβία στους “8”..

238 σχόλια:

  1. να περνάς μια βόλτα μέσα στη ζέστη από το hoopfellas και να βλέπεις ανάρτηση του Jim για Παναθηναϊκό που μόλις έχει ανέβει! Αξία ανεκτίμητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σελίδα με το μεγαλύτερο κύρος στη χώρα.

      Μάνος

      Διαγραφή
    2. Όντως φίλε Συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
  2. Τζιμ επρεπε να το βαλεις σε μαρκιζα με φωτεινα γραμματα που αναβοσβηνουν..."Κοουτς Πεδουλακη, εαν τελικα παρετε τον Κοβινγκτον ή τον Νικολς, δεδομένης της παρουσίας ενός ψηλού με all around ταλέντο από πίσω όπως ο Μπουρούσης, πιθανά σχήματα με τη τριάδα Singleton-Gist-Covington/Nichols στη γραμμή ψηλών θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα.." Για να νιωσεις λιγο πιο σιγουρος οτι θα γινει αντιληπτο.. Εξαιρετικος οπως παντα φιλε!

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ρίξε υστερόγραφο τουλάχιστον για τις προσθήκες στην Αριανάρα μας, μίλησες για τον άσσο δώσε και οδηγίες προς ναυτιλομένους για το 2, το 3 και το 5 που υπέγραψαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, ωραίο κείμενο μάθαμε αναλυτικά τα + και - του Robert Covington. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται να έρθει στην Ευρώπη και θα καταφέρει να βρει συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα αν τον αφήσουν ελεύθερο από αυτά που προβλέπει το συμβόλαιό του στους Σίξερς.
    Νομίζω ότι η ομάδα θα αρχίσει την προετοιμασία της χωρίς μεταγραφή και θα περιμένουν τα κοψίματα με τον Covington και τον Okaro White να είναι οι πρώτοι στόχοι.
    Όσον αφορά στον Kelly απ' ότι έμαθα ο προπονητής τον έχει κόψει γιατί θέλει διαφορετικό παίχτη και όχι άλλο ένα 4-5 (ουσιαστικά διαθέτει μόνο το σουτ από αυτά που θέλουμε), όπως επίσης και τον Dorell Wright αφενός επειδή φοβούνται την έλλειψη κινήτρου και αφετέρου επειδή θεωρούν ακριβό ρίσκο την περίπτωσή του λόγω της πτώσης στην απόδοσή του χρόνο με τον χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν κοπουν οι συγκεκριμενοι τον οκτωβριο θα περιμενουμε μεχρι τοτε......γνωμη μου πρεπει να κλεισει η ομαδα παικτη και να ειναι στην προετοιμασια και να μαθει τα συστηματα τις ομαδας....

      Διαγραφή
    2. Αφρο, εξετάζεται και ο Victor Rudd?

      Διαγραφή
  5. Jim καλησπερα, εχεις σκεφτει να αυτοπροταθεις δειχνοντας τα reports σου σε επαγγελματικες ομαδες? Εισαι απιστευτα τρομερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τρελανε μας ρε Jimακο...
    απ' το blog σου και στου ΔΓ τ' αυτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρά εφικτός είναι ο Κόβινγκτον παιδιά. Ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πορτοφόλι θα τον είχε κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες. Εδώ ο Λάρκιν που είχε μιαμιση φορά το συμβόλαιο του Κόβινγκτον και εγγυημένο έκανε opt out και υπέγραψε στη Κούτσα. Πολύ εφικτός λοιπόν απλά θέλει λίγο υπομονή.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Larkin είχε player opt out option στο συμβόλαιο του, o Covington δεν έχει. Αν είχε ναι θα έφευγε γιατί είναι ξεκάθαρα underpaid αυτή τη στιγμή. Το σενάριο δεν είναι ρεαλιστίκο και όποιος επιμένει, απλά δε γνωρίζει πως λειτουργεί το nba.

      UPenn

      Διαγραφή
    2. Είναι ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ. Ξέρεις τι σημαίνει ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ? Όχι.
      Οι Σίξερς και ο Χίνκι έχουν δώσει προτεραιότητα στον Holmes τον οποίον επέλεξαν πέρυσι στο νο37. Αν γίνει waive o Λάντρι δίνουν αυτόματα εγγυημένο και στους δύο. Το 3 τους είναι κλειστό με Σίμονς Σάριτς πέρυσι. Δεν αποκλείω να στείλουν τον Κόβινγκτον όντως Τζιμ στη Βοστόνη γιατί κάτι μαγειρεύεται με Νόελ εκεί και τότε είναι που ο παίχτης δε χωράει και θα κοιτάξει Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. Τι σχέση έχει το player opt out με το ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ συμβόλαιο (με κεφαλαία μάλιστα);

      Ρε παιδιά, προτού επιτεθούμε ο ένας στον άλλο, ας ρίχνουμε μια δεύτερη ματιά στο κείμενο του άλλου.

      Διαγραφή
  8. Μάλιστα, η βιτρίνα του φημισμένου process του Hinkie υποψήφια για τον ΠΑΟ. Προσωπικά και μόνο με την σκέψη αυτού του παίχτη στην ομάδα του Πεδουλάκη, ενθουσιάζομαι. Πέρα από τα στοιχεία που ανέφερες Jim, μιλάμε για παιδί που είναι σεσημασμένος κλέφτης σε σημείο που σταθερά κάνει 2/παιχνίδι και έχει ρεκόρ 8(!) σε ένα παιχνίδι, αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα όπως είπες τζογάρει σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά το κλέψιμο είναι σημαντικό σημείο του παιχνιδιού του. Πάντως, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως σε αυτό το NBA που ο Mozgov παίρνει 16,5 εκατομμύρια, ο Covington δεν θα βρει ένα καλό συμβόλαιο. Γι'αυτό και η περίπτωση μου φαίνεται too good to be true παρά το αδιαμφισβήτητο κύρος της σελίδας. Μακάρι η περίπτωση να ευδοκιμήσει.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι οι σεντερ με καλο μεγεθος ακριβοπληρωνονται γιατι ειναι λιγοι
      3&D forwards υπαρχουν αμετρητοι και σε πολυ καλυτερο επιπεδο απο τον Κοβινγκτον

      Διαγραφή
  9. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να φέρουμε έναν τόσο καλό παίκτη. Σε κάθε περίπωση, τα sites που απηχούν την ΚΑΕ συχνά-πυκνά γράφουν ότι ο παίκτης που θα έρθει θα συμπληρώνει απλώς τον Γκιστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανεξάρτητα απ’ την εξέλιξη της δύσκολης υπόθεσης του Κόβινγκτον ή της εναλλακτικής του Ουάιτ ή ακόμη κι αυτής του Νίκολς, είναι φανερό πώς ο σχεδιασμός της ομάδας στην off season είναι σωστά δουλεμένος, με εναλλακτικές αν στραβώσουν οι βασικοί στόχοι και μελετημένες επιλογές. Πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

    Πραγματικά η Αυστραλία αξίζει τον σεβασμό για την ομάδα που παρουσιάζει στο Ρίο. Ωστόσο, νομίζω ότι εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εικόνα της Κροατίας που σήμερα κέρδισε τους Βραζιλιάνους πολύ πειστικά. Μετά από αρκετά χρόνια βλέπουμε μια πραγματική ομάδα να παίζει προσηλωμένη στο πλάνο της, με την τριάδα Μπογκντάνοβιτς – Σάριτς – Σίμον να σέρνιε τον χορό και τους άλλους 4-5 του rotation να έχουν μπει στο πετσί του ρόλου τους που η ίδια η ομάδα ζητάει. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χεζόνια. Αν δεν φορούσαν τις φανέλες με την ερυθρόλευκη σκακιέρα θα νόμιζες ότι πρόκειται για άλλη ομάδα. Κι όλα αυτά με τον Πέτροβιτς στον πάγκο. Έναν ξεχασμένο προπονητή που πήρε την δουλειά γιατί όλοι οι υπόλοιποι αρνήθηκαν. Μπράβο τους.

    Η Βραζιλία και πάλι δεν έπεισε. Τυχαίο μπάσκετ, λίγο τσαπατσούλικο, ηρωισμοί και γιούρια. Ο μουντζούρης της 4ης θέσης μπορεί να μην πέσει στα χέρια της αφού ποντάρουν στην ισοβαθμία με τους Ισπανούς τους οποίους έχουν κερδίσει.

    Για το χθεσινό Γαλλία – Σερβία δεν χωράει σχόλιο. Αμφότεροι δεν καίγονταν για τη νίκη. Οι Γάλλοι κέρδισαν τελικά όπως και το ’09 με εκείνο το αξέχαστο καλάθι του Ντε Κολό. Και οι δύο ομάδες είναι χειρότερες του αναμενομένου αλλά μπορούν να βγάλουν δηλητήριο στους 8. Μέχρι τώρα, πάντως, αυτό μοιάζει με ευσεβή πόθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν ισοβαθμίσουν με τους Ισπανούς θα είναι για την 4η θέση αν οι Λιθουανία/Αργεντινή κάνουν τις νίκες που πρέπει.
      Μόνο η Νιγηρία έχει εξασφαλισμένη την 6η θέση και τον σίγουρο αποκλεισμό από αυτόν τον όμιλο.

      Διαγραφή
  11. Δλδ το να ρχεται ενας παικτης απο την χειροτερη ομαδα του ΝΒΑ, και να θεωρειται οτι ανεβαζει επιπεδο μιας απο τις καλυτερες ομαδες στην ευρωπη, αυτο τι μπορει να λεει για το ποσο πςφτει το ευρωπαικο συλλογικο μπασκετ;;;

    Το οτι δεν εκανες αναφορα για την Αρειναρα σημαινει οτι θα υπαρξει κ καποιο αρθρο αφιερωμενο στην ομαδα πριν ξεκινησει το πρωταθλημα,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρομερό άρθρο για ακόμα μια φορά Jim. Jim αν βαλουμε σε σειρα τους στοχους ειναι Covington White Nichols? Δηλαδη Άφρο θα πάρουμε παίκτη στο τέλος Αυγούστου ή πιο μετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου είπαν ότι θα περιμένουν μέχρι να βρεθεί αυτό που θέλουν.

      Διαγραφή
    2. O Πεδουλακης δεν παιρνει τεσσαρι αν δεν δει τι θα παρει ο Ολυπιακος πρωτα.

      Διαγραφή
    3. 11:31 Ότι να'ναι. Δηλαδή αν του κάτσει περίπτωση σαν την παραπάνω θα πει όχι γιατί δεν έχει πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός ακόμη.

      Διαγραφή
    4. Πήρε τον μαραγκό...για προπονήσεις βασικά... Οι γαυροι δεν θα δώσουν και φέτος λεφτά, ο δγ μετά και το 2ο χαμένο πρωτάθλημα τα χώνει άσχημα φέτος, 3 παίκτες 3,9 εκ. Και συνεχίζει ακάθεκτος

      Διαγραφή
    5. Το συμβόλαιο του ΔΔ (1,5), το συμβόλαιο του Μίρο (1) , η μείωση του Φώτση (0,4), το συμβόλαιο του Έλιοτ (0,4), το συμβόλαιο του Κούζμιτς (0,3), του Βλάντο (0,3), του Πάβλοβιτς (0,2).
      Μας βγάζουν λίγο πάνω από 3,9. Δεν τα έχει χώσει και τόσο ε;

      Διαγραφή
    6. Λενε οτι δεν θα παρουν, δεν σημαινει οτι αυτο θα γινει κιολας. Οποιος θυμαται την περιπτωση Τζονσον-Οντομ περισυ καταλαβαινει. Αυτο το ξερει κι ο Αργυρης και περιμενει να παρει το αντιδοτο του.

      Διαγραφή
  13. Το συμβόλαιο του κονβινγκτον είναι μη εγγυημένο. Τα νούμερα του τα κάνει οποιοσδήποτε λεπαιζε στη φιλι πέρυσι. Δεν είναι κάτι το τρομερό για το ΝΒΑ και οι σλιξερς θλελουν να προωθήσουν τον φόργουορντ που πήραν πρόπερσι στο ντραφτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν τα κάνανε κι οι άλλοι που παίζανε;

      Διαγραφή
    2. Τα έκαναν. Ο Άντερσον της Ζαλγκίρις τα έκανε.

      Διαγραφή
    3. file ti ta kanei opoiosdipote????o anderson eixe katarxin ligoterous pontous apo ton covington kai deyteron o covington einai 3-4ari o james anderson epaize dyari!!!!!!!!!!min ta isopedonoume kai ola!!!!den vazoun oloi 13,5 pontous sto nba!!!

      Διαγραφή
  14. Singleton-Gist-Covington is a no brainer!

    Τριάδα για σκεπτομρνο μπασκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σε όλους,

    Ενδιαφέρουσες οι περιπτώσεις των Κόβινγκτον και Νίκολς. Μέσω του blog των The Sixth Men είχα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός είτε χρειάζεται defensive SF/PF για να λειτουργεί ως "σκούπα" στην πίσω γραμμή της άμυνας είτε PF/C με συμπαθητικό post up και ικανότητα να ανοίγει το γήπεδο. Γι'αυτό προτάθηκαν ανά καιρούς από την σελίδα τα ονόματα των Ακίλε Πολονάρα, Θανάση Αντετοκούμπο και Αλέξανδρου Βεζένκκφ. Σίγουρα ο Βεζένκοφ θα ήταν δύσκολο να έρθει αλλά μια πεντάδα με Καλάθη - Ρίβερς - Θ. Αντετοκούμπο - Γκιστ - Σίγκλετον7 θα ήταν ιδανική για τον κόουτς.

    Στα του Ριο, αλίμονο αν είχαν οι ένα μακρύ wing. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού πρατήρησα επίσης ότι ο κόουτς Λεμάνις κοίταξε με οn και οff ball screens (σε μια μορφή επίθεσης flex) να χτυπήσει στα αργά-κακά recovers των Αμερικανών και έτσι έβγαιναν περιπτώσεις του Μιλς με ψηλό είτε Μπόγκουτ - Άντερσεν με κοντύτερο παίκτη.

    Τα χαιρετίσματα μoυ σε όλους...

    ΥΓ: Μεγάλο κέρδος για τον Πόποβιτς και τους Σπερς το βελτιωμένο "κάθετο" παιχνίδι του Μιλς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακαρι Τζιμ να ερθει ο Κοβινγκτον στον Παο.Δυσκολη περιπτωση αλλα αξιζει τον κοπο να προσπαθησουν.Αν δεν κατσει αυτος πρεπει να πανε για Ουαιτ αν κοπει απ τους Χιτ.Με λιγα λογια θελει τετοιου ειδους παικτη αθλητικο,με καλο σουτ,μπασιμο και ικανοτητες στην αμυνα που θα καλυπτει 3 και 4.Θα δυναμωσει πολυ και ο Χαραλαμποπουλος διπλα στον καινουριο ξενο και τον Ριβερς.

    Αυτο που λες Τζιμ για το νεο κανονισμο με το σκοπιμο φαουλ στον αιφνιδιασμο που θα δινεται αντιαθλητικο(αν δε πας για την μπαλα)ειναι πολυ σημαντικη αλλαγη.Θα επιβραβευτουν οι αθλητικες,γρηγορες ομαδες που πιεζουν στην αμυνα,κλεβουν μπαλες,παιρνουν τα αμυντικα ριμπαουντ και τρεχουν στον αιφνιδιασμο.Πολυ σημαντικη αλλαγη και οποιος την αφομοιωσει πιο γρηγορα θα ειναι ενα βημα μπροστα.
    Παο και Ολυμπιακος με μια θεωρητικη ματια στα ροστερ τους εχουν το καταλληλο υλικο να πιεσουν στην αμυνα,να κλεψουν τη μπαλα,να παρουν το ριμπ και να ξεχυθουν στον αιφνιδιασμο αφομοιωνοντας απ τους πρωτους αυτην την αλλαγη.

    Ατελειωτες ματσαρες βλεπουμε στο Ριο.Το εγραψα και στην προηγουμενη αναρτηση οτι η τριαδα Μπογκντα(ο καλυτερος Ευρωπαιος στο 1-1)Σαριτς,Χεζονια ειναι σε πολυ καλες ηλικιες και μολις μπουν στην ομαδα τα ψηλα παιδια που εχουν βγαλει(Μπεντνερ,Ζιζιτς,Ζουμπατς,Αραποβιτς)ειναι ικανοι να κυριαρχησουν τα επομενα χρονια.Εχουν κερδισει σε 1 μηνα Ελλαδα,Ιταλια εκτος,Ισπανια,Βραζιλια εκτος.Αν πανε καλα φετος θα στησουν πιο γρηγορα μεγαλη ομαδα.Αυτα συμβαινουν αν δεν τους αποκλεισεις και παρουν τη θεση σου...Παντως ειναι απιστευτο που τετοια σχολη δε μπορει να βγαλει ποιντ γκαρντ και παλι καλα που εχουν και τον Ουκιτς και παιζει τη θεση.

    Ο Β ομιλος ειναι φωτια.Υπαρχει μεχρι και το αρκετα πιθανο σεναριο να εχουμε πενταπλη ισοβαθμια με 3-2 και με 2 νικες η καθε ομαδα στα μεταξυ τους παιχνιδια.
    Αυτο θα συμβει αν ερθουν τα παρακατω πιθανα αποτελεσματα:
    ΛΙΘ- ΑΡΓ 2, ΑΡΓ -ΒΡΑΖ 2, ΙΣΠ- ΛΙΘ 1 ,ΙΣΠ -ΑΡΓ 1 ,
    ΛΙΘ-ΚΡΟ 1

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SNIPER,σ ε μία επίθεση με αποστάσεις και καλή κυκλοφορία αυτός ο τύπος μπορεί άνετα αυτό το 37+% στο αμερικανικό τρίποντο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα μπορεί να το ανεβάσει σε επιπεδα...κόρνερ...
    Πεντάδα που θα κλείνει τα ματς και θα εχει μέσα χέρια-ποδια όπως του καλαθη του σινγκλετον του κοβινγκτον του Ρίβερς του φελντειν του γκιστ γαρνιρισμενη από την πεδουλακεια λουκουμοσκονη την λες και λίγο ανματσαμπλ που λένε και στο χωριό μου...
    Υγ:οι Αυστραλοι μας κάνουν να ονειρευόμαστε ένα μεγάλο τελικό ντελι και ξερό ψωμί και να δούμε φέτος πως θα τα πάτε φέτος στον κλιβελαντ χωρίς τον ανντραφτιντ γκαρντ,μπογκουτ απλά συγκλονιστικός(κίνητρο μέχρι τον ουρανό)και αντερσεν από τα παλιά...


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΚΟΡΒΕΡ*ΤΟΝ παιχτη των χοκς ηθελα να πω οχι το σημειο του ποδοσφαιρου...


      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα...

    Εχω την εντυπωση, οπως και με τις περιπτωσεις Μπουρου-Σινγκλετον-Τζειμς, οτι ο ΠΑΟ με επιλογη RG θα περιμενει μεχρι να παρει τον παικτη που ακριβως θελει και που πιστευω οτι η κυρια του επιθυμια ειναι ο Οκαρο Γουαιτ.
    Στην πορεια και εφοσον στην αγορα εμφανιζονται παικτες, εντος του πρασινου βαλαντιου, με ιδιες και καλυτερες για την ομαδα που θελει ο RG παικτες ικανοτητες, ειναι σιγουρο οτι θα τους βολιδοσκοπει.
    Μια τετοια ηταν ο Κλαβερ...και θεωρω πως αλλη μια τετοια περιπτωση ειναι και ο Covington.
    Προφανως και αν προκυψει κατι καλυτερο απο τον Γουαιτ ο ΠΑΟ θα κινηθει...αλλα νομιζω πως επιθυμια του RG ειναι ο πρωην παικτης του Αρη.
    Θεωρω την πιθανοτητα να ερθει ο Covington αρκετα μικρη...αλλα αξιζει να την προσπαθησουμε. Μια τετοια μεταγραφη και οπως ειναι δομημενος ο ΠΑΟ σου ανεβαζει κατακορυφα την συνολικη σου ποιοτητα ως ομαδα.

    Φιλικα
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Κοβιγκτον οντως υπαρχει στη σορτ λιστ αλλα ειναι το ενα απο τα 2 πιο δυσκολα ονοματα για να ερθουν (ο Νικολς είπαμε δεν βρισκεται).
    Αυτο που θα πρεπει να καταλαβετε ειναι το ακολουθο: Η ομαδα εχει κανει τη λιστα της και θα περιμενει οσο χρειαστει μεχρι να κλεισει εναν εκ των ονοματων στη λιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to allo onoma einai apo nba??????an mporeis pes kai to onoma!!!!kai einai stin lista o harrell??

      Διαγραφή
  20. Σίγουρα πρόκειται για ειδική περίπτωση όταν οι σταρ σου προσφέρονται για την τελευταία τους εμφάνιση(μάλλον) αλλά αυτή η κατάσταση έχει κοστίσει στους Ισπανούς.

    Ο παραγκωνισμός του Αμπρίνες και του Κλαβέρ(ο οποίος βέβαια μπαίνει στα ματς με light mentality),η μη επιλογή παικτών όπως ο Ρίμπας ή ακόμα και ο Βίβες και φυσικά η απουσία του Μαρκ έχουν στερήσει από τους Ισπανούς ακόμα και τα βασικά στην άμυνα βγάζοντας αυτή την εικόνα παρά το καλό επιθετικό execution.Φυσικά ως προς την γλυκανάλατη-νερόβραστη εικόνα μπαίνει στην εξίσωση και η βαριά πίτα των ρόλων.

    Οι Κροάτες όπως τους περίμενα.Με σοβαρή και μαχητική άμυνα,πολεμικό mentality και ξέροντας τι θέλει να κάνει στο παρκέ με αρχές επιτέλους ως ομάδας και βλέποντας την ιεραρχία στα πρόσωπα.

    Οι Αυστραλοί είναι αλλού...Τόσο δουλεμένη ομάδα σε Fiba Tournament είναι άξια θαυμασμού.
    Το backcourt των Μιλς-Ντελαβεντόβα μπορεί να θερίσει σε τουρνουά Fiba ή καθεστώς Ευρωλίγκα(ο Μίλος κι ο Νάντο θα άλλαζαν άθλημα σχεδόν) φυσικά κάνοντας συγκεκριμένες δουλειές σε επίπεδο ΝΒΑ.

    Οι Αμερικάνοι έχουν πολλή αστερόσκονη αλλά θέλει λίγο προσοχή εκεί στις ισορροπίες με Ντουράντ-Άντονι-Κάζινς..
    Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι απότομες αλλαγές στην κατανομή των ρόστερ.Βέβαια πρόπερσι τον έριξε η ανάγκη να ρίξει αλλού το βάρος,δηλαδή στην αμυντική πίεση και την καταιγιστική αθλητική υπεροχή(με Φαρίντ πρώτο και καλύτερο) αλλά ακόμα και τώρα,αν δεν εχει βροχή Καρμέλο η ομάδα από την πίσω πλευρά του παρκέ προσπαθεί να πιάσει το ρυθμό της και να βάλει την υπεροχή της στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακό timing για του Ισπανούς.
      Ο Παου είναι πολύ βαρύς σε σχέση με πέρσι, ο Ναβάρο δεν παίζει ακριβώς μπάσκετ πλέον, ο Ρέγες έχει συγκεκριμένα όρια, ο Μίροτιτς δεν φαίνεται να το απολαμβάνει και τόσο, ο Ροντρίγκεζ δε μοιάζει να έχει βρει το ρόλο του, ο Ρίκι διαβάζεται πολύ εύκολα από τις αντίπαλες άμυνες, ενώ επί της ουσίας δεν υπάρχει δεύτερο αξιόπιστο σέντερ.

      Ο παίκτης ωστόσο που με προβληματίζει με την εικόνα είναι ο Ρούντι. Μπορεί να μην είναι ο πιο συμπαθητικός παίκτης, αλλά προσωπικά λάτρευα να τον βλέπω να παίζει. Η εικόνα του εδώ και πολύ καιρό είναι παράλογα κακή. Και δε δείχνει να συνέρχεται.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και με τους δύο σας παιδιά. Οι Ισπανοί χρειάζονται φρεσκάρισμα.Με την εικόνα που έχουν δε δικαιολογείται να μην παίζουν οι Κλαβέρ-Αμπρίνες.

      Διαγραφή
    3. Ο Ρίμπας επίσης θα βοηθούσε πολύ αυτή την ομάδα. Είδατε πέρυσι πόσο σημαντικός ήταν.

      Διαγραφή
    4. Ναβάρο και Ρούντι κανονικά με μπασκετικά κριτηρια δεν θα επρεπε να ειναι στην αποστολή για διαφορετικους λογους o καθενας αλλα με το κοινο οτι δεν ειναι στην κατασταση να προσφερουν σε αυτο που πρεπει να παιξει η Ισπανια.
      Ο Μαρκ ειναι τραυματιας αλλιως θα επαιζε...
      Παντως καποια στιγμη και η Ισπανικη Ομοσπονδια θα πρεπει να λαβει σημαντικές αποφασεις αφου τελειωνει σιγα σιγα η θριαμβευτικη γενια του 06-15

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Παου, Ρεγιες και Ναβαρο πρέπει να αποσυρθούν. Μαρκ και Ιμπακα οι ψηλοί για τα επόμενα χρόνια. Συνεπώς Μιροτιτς έξω. Κλαβερ, Αμπρινες και Ριμπας πρέπει να ανέβουν. Ο Ρουντι θα επανέρθει. Στον Ρικι ποτε δεν καταλαβα τι του βρίσκουν..

      Vatos76

      Διαγραφή
  21. Πραγματικος παιχτης ΝΒΑ λοιπον με πλουσιους χρονους στο παρκε και χαρακτηριστικα ταμαμ.. Εννοειται πως πρεπει να περιμεουμε τα κοψιματα μπας και τσιμπησουμε ειτε αυτον ειτε καποια αλλη καλη περιπτωση.
    Να πω την αληθεια εχω πειστει οτι θα κλειναμε Οκαρο αφου δεν θα συνεχιζε στο αμερικα.
    Απο τις πιο στρωτες ομαδες που εχουμε φιαξει η φειτινε ισως με καποιο κενο στον ασσο και συγκεκριμενα την δημιουργια αλλα περιμενωντας πολλα απο μποχω. Αν και φετος δεν παιξει ας τον αφησουμε ελευθερο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. καλημερα τζιμ
      εχουν υπαρξει συζητησεις με κορβινγκτον,ή απλα εχει προταθει;υπαρχουν πιθανοτητες πιστευεις;

      Διαγραφή
    2. Kαλημέρα. Το έγραψα ξεκάθαρα. Είναι ο καλύτερος παίχτης που έχουν στο μυαλό τους οι πράσινοι αυτή τη στιγμή αλλά δεν είναι στο χέρι τους διότι η προτεραιότητα του είναι το ΝΒΑ. Πρέπει να περιμένουν και εφόσον βρουν έδαφος να κινηθούν γρήγορα.Οικονομικά μπορούν να του προσφέρουν καλύτερα χρήματα. Αλλά σας είπα είναι long shot. Δύσκολη περίπτωση.

      Διαγραφή
    3. Jim αν μπορουσες να κλεισεις και τους 2 ποιον θα εκλεινες; Οκαρο η Κορβινγκτον;

      Διαγραφή
    4. Ενταξει, καλος παιχτης ο Κοβινγκτον αλλά θελει να παιξει τεσσαρι στην Ευρωπη?

      Εχει προταθει ως τεσσαρι ή ως τριαρι?

      Διαγραφή
    5. Πέρυσι έπαιξε τα περισσότερα λεπτά του ως τεσσάρι στο ΝΒΑ

      Διαγραφή
    6. Οι tweener του ΝΒΑ στην Ευρώπη παίζουν την χαμηλή θέση. Σπάνια συμβαίνει το αντίθετο.

      Διαγραφή
  23. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιέζει και η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να κλείσει την υπόθεση Κοπόνεν. Κομπλέ γκαρντ. Top quality παίχτης που καλύπτει και τις δύο θέσεις του backcourt. Να δούμε εάν θα μπορέσουν οι Καταλανοί να ολοκληρώσουν τη μετακίνηση του στη Βαρκελώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο θρίαμβος του αυτονόητου.

      Διαγραφή
    2. Θα άλλαζα τον Τζεημς με τον Κοπονεν any day...
      Νομιζα ότι ήταν αμετακίνητος, αν όμως παίζει για Μπαρτσα τότε θα μπορούσε να παίξει και για Παο. Νομίζω ότι και ο Πεδουλάκης θα έπαιζε τα ρέστα του για τον Κοπονεν.
      Παμε ρε Γιαννακοπυλε... όπως σου αρπαξαν τον Κλαβερ, παρτους τον Κοπονεν και μαζί με Κοβινγκτον ή Οκαρο φτιάχνεις εξαιρετικά στελεχωμένη ομάδα!

      Διαγραφή
    3. Τίποτα δεν είναι αμετακίνητο. Όλα έχουν την τιμή τους.
      Δε μου φαίνεται λάθος που ο ΔΓ δε δίνει ένα σκαμό λεφτά για να πάρει τον Κοπόνεν όσο κι αν βελτίωνε την ομάδα σας.
      Εδώ που τα λέμε, με 6 Αμερικάνους πλέον, σπάνια θα αξίζει πραγματικά να πάρεις κάποιον κοινοτικό, πολύ δε περισσότερο να του σπάσεις συμβόλαιο.

      Διαγραφή
  24. Ο Περάσοβιτς από ότι φαίνεται δεν έχει ολοκληρώσει τα ψώνια τοιυ από τα Κανάρια μιας και ζήτησε τον Φινλανδό Sasu Salin. Μου αρέσει πολύ η οπτική με την οποία ανοικοδομεί την Αναντολού ο Κροάτης. Ο Salin είναι καλός παίχτης και υποτιμημένος, σε καλή ηλικία. Μου αρέσει το underground στυλ με το οποίο επιτίθεται. Πανέξυπνος με scoring insticts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο ψυχρό τρίποντο της αγοράς στα Κανάρια.
      Τον πίεζε ο Αιτο να παίζει με τσαμπουκά που ηταν το μονο που του έλειπε.
      Εγκεφαλικός παίκτης που στη μέρα του με την ψυχραιμία που διακρίνει τη φάρα των Σκανδιναβων μπορεί να σε σκοτώσει.
      Παικτης του σουτ, χωρίς κορδελακια και φανφάρες.
      Οπλίζει και πυροβολεί ακαριαία.
      Τον εχω διαβάσει τον ξανθομπαμπουρα τον Φιλανδό.

      Διαγραφή
  25. Καλημερα τζιμ καλημερα σε ολη τη παρεα!η μπαρτσα παει και για χανγκα και για κοπονεν!!??μαλιστα, αν τους παρει και τους 2 σε θεωρητικο παντα επιπεδο ισως και να γινεται το πρωτο φαβορι,βεβαια ειναι πολυ νωρις ακομα για τετοιες εκτιμησεις αλλα μετα απο χρονια την βλεπω πραγματικα πολυ δυνατη.οσο για τη παναθα εγω και με οκαρο θα ημουν ευχαριστημενος με τις κινησεις που εχει κανει η ομαδα.μοναδικο ερωτηματικο ισως ενα ακομα ποιντ γκαρντ αλλα αν υπαρξει θεμα πιστευω να γινει κινηση μεσα στη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Ο Χάνγκα αυτόματα την ανεβάζει επίπεδο. Αντίθετα με τον Ούγγρο στη Βιτόρια, τους Larkin-Beaubois στα guards και τον Σίτο στο τιμόνι η Λαμποράλ μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα. Μια χαρά θα ήταν ο Οκάρο.

      Διαγραφή
    2. γεαι σου ρε τζιμ (η τριλογια, το καζινο ισως και το ντονι μπρασκο πιο ατμοσφαρικα, αλλα και το goodfellas καλο ειναι. το ιδιο ελπιζω και για το once upon a time in america το οποιο εχω κατεβασει και σκοπευω να δω αποψε, in any case though, το gomorrah ειναι αλλη φαση)
      Εχεις ιδεα για το αν η λαμποραλ θα παρει κι αλλο παιχτη για/και για το πεντε, κι αν ναι σε τι στυλ? πιστευεις οτι ακομα κι αν κρατησει τον χανγκα, μπορει να ειναι contender για τα πλει οφ με τριαδα μπαρνιανι/βοιτμαν/ντιοπ ? το βλεπω δυσκολο, απ την αλλη ποσα 5αρια να χεις? εγω στη θεση του αλονσο, αν το συμβολαιο του δεν ληγει το καλοκαιρι, θα δινα τον ντιοπ δανεικο(δεν ειναι για πεταμα) για να φερω εναν αμυντικα σκληρο σεντερ τυπου ντορσι(btw βλεπεις να τον κραταει ο μπαρτζωκας?) η ακομα καλυτερα, ενα τεσσαροπενταρι στυλ γκιστ/σινκγλετον(δεν βλεπω αλλον τετοιο παικτη στην ευρωλιγκα, αλλα υπαρχουν κι αλλες αγορες)

      παντσο

      Διαγραφή
    3. Once upon a time in America >>>>> everything (εκτός των 2 πρώτων Νονών φυσικά)

      Λεόνε + Ντενίρο + Μορικόνε με φλάουτο Ζαμφίρ + Νέα Υόρκη + Πέσι + Τζέιμς Γουντς = ο ορισμός του gangster movie.

      Διαγραφή
  26. Καλησπερα Jim, Sanikidze ή dragisevic?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γαμπρο κανενας.Παραειναι αγριοι στην κοψια.Για βασικο τεσσαρι τωρα εγω προσωπικα τεινω προς dragisevic αντι για Sanikidze λογω σουτ.Εγω για Αρη μιλαω δεν ξερω αν ο φιλος παραπανω που εκανε την ερωτηση εννοουσε κατι αλλο

      Διαγραφή
    2. Τζιμάρα σήμερα πρέπει να είναι η καλύτερη σου. Σερβία-ΗΠΑ..

      Informer

      Διαγραφή
    3. Nαι όντως. Θα ξεκινήσω ζέσταμα βλέποντας παλαιότερα ματς νωρίς το απόγευμα..

      Διαγραφή
  27. Η shortlist έχει και καλύτερα ονόματα, τόσο από swingmen όσο και από τεσσαροπεντάρια (όπως επίσης και χειρότερα). Το ζήτημα είναι πως ο ΠΑΟ θα πάρει τον πρώτο παίκτη που θα αφεθεί ελεύθερος από αυτή τη λίστα, ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένει Οκτώβριο μήνα. 'Αλλωστε ο Πεδουλάκης το έχει ξανακάνει, όταν περίμενε το Λάσμε.

    Αυτό που θα περίμενα από τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου να σχολιάσει δεν ήταν τα γνωστά συν και πλην του Κοβιγκτον και του κάθε Κοβιγκτον, αυτά τα βρίσκεις και αλλού.

    Αυτό που περίμενα ήταν να σχολιάσει τη λογική φέρνω έναν νέο άγνωστο σχετικά στο Ευρωπαικό μπάσκετ παίκτη απο το ΝΒΑ, στιλ Ραντολφ ή Σινγκλετον, όπως έκανε και η Λοκομοτίβ. Αυτό θα ήθελα να αναλύσουμε εδώ μέσα, την αλλαγή νοοτροπίας στην αγορά της ομάδας και όχι ενα scouting report.

    PS. Covigton λοιπον. Για να σας ιντριγκάρω- πλην Covington και Ουαιτ, εδω μεσα εχουν αναφερθει αλλα 3 ονόματα από την λίστα (το πόσο μεγάλη ειναι δε θα σας το πω, θα σας αφήσω να το ψάχνετε). Δύο σε σχόλια και ένας πέρσυ όταν μετακινήθηκε σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μαέστρος στα κινέζικα μαρτύρια φίλε.

      Διαγραφή
    2. Ναι ειναι ενα ρισκο, αλλά οταν προκειται για συμπληρωματικο παιχτη που εχει πολλα λεπτα εμπειριας στον ΝΒΑ, το ρισκο μειωνεται. Γι αυτο εξαλλου και θα τον περιμενουν μεχρι τον Οκτωβριο.

      Η ομαδα ειναι ηδη καλυμμενη σε ολες τις θεσεις σε μεγαλο βαθμο και η αποκτηση αυτου του τελευταιου ξενου δεν κρινεται κομβικη για τα πρωτα παιγνιδια τουλαχιστον.

      Διαγραφή
    3. Θα περιμένανε κομμένους του ΝΒΑ τόσο καιρό αν ήταν να πάρουν το Σάσα;

      Διαγραφή
  28. @12:06
    Πλάκα κάνω, το κατάλαβα. O Sanikidze ταιριάζει καλύτερα στο μπάσκετ του Πρίφτη με το αθλητικό του κομμάτι όμως με τον Τσαϊρέλη ήδη στο "4" χρειάζεσαι όντως περιφερειακή εκτέλεση, τομέας στον οποίο ο Ντραγκίσεβιτς είναι πολύ ικανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι το σουτ του Μαρμπλ έχει θέμα... ???? από τα videakia που κυκλοφόρησαν δείχνει παίκτη με αυτοπεποίθηση στο σουτ..

      Διαγραφή
  29. Δημήτρη πως βλέπεις τον Άρη μέχρι τώρα?

    Bou gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κινείται αρκετά καλά, οι κινήσεις του έχουν αξία. Σημαντικό ότι δημιούργησε ένα πυρήνα καλών Ελλήνων παιχτών. Συνολικά το ρόστερ παρουσιάζει ποιοτική αναβάθμιση αδιαμφισβήτητα. Πιο γεμάτο, πιο ποιοτικό.

      Διαγραφή
  30. Η Σερβία έχει τύχη στους 8 τζιμ εφόσον φτάσει?

    zoran

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Jim συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις στο σάιτ, νομίζω φέτος το hoopfellas κάνει αξιοσημείωτο level up καθώς μετά τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις προστέθηκε και πιο εμφατικά ποιοτικό και έγκυρο ρεπορτάζ. Σιγά σιγά το hoopfellas ανοίγει τα φτερά του και γι΄ αυτό η αναγνωσιμότητά του πρέπει να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο.. Στα του άρθρου, κι εγώ θα ήθελα πολύ τον Νίκολς και απορώ που δν είναι στόχος μας. Επειδή ωστόσο φέτος ο ΠΑΟ κινείται με πραγματικά καλό διάβασμα αγοράς/αναγκών του και δεν αφήνει περιπτώσεις έτσι εύκολα όπως τα προηγούμενα χρόνια (ίσως κι επειδή ο RG έχει λιγότερα βίτσια από Σάλε-Ιβάνοβιτς) νομίζω ότι η αδυναμία του σε μαρκάρισμα κοντά στο ποστ είναι αυτό που τον αφήνει εκτός. Το στυλ Οκάρο κτλ είναι παίκτες που μπορούν να δαγκώσουν κοντά στο ποστ, ο Νίκολς ίσως νιώθει άνετα λίγο πιο περιφερειακά. Συμφωνείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βίτσιο δηλαδή εδειξς ο Ινανοβιτς στον Παο; Ίσα ίσα ο άνθρωπος παρουσίασε μια χαρά ομάδα για τόσο χαμηλό μπάτζετ που είχε. Εδώ απέκλεισε τον Ολυμπιακό με μισή ομάδα, με Μποχωριδη και Διαμαντακο μέσα. Θα έκανε πλάκα με το φετεινο ροστερ, 3-0 θα τον καθάριζε τον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που τα πάντα τα ζυγίζετε με βάση τον ολυμπιακό, πρέπει να το προσέξετε.

      Ο Ιβάνοβιτς είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής που είχατε τα τελευταία χρόνια. Το 2015, με μισό μπάτζετ, έστησε καλύτερη την ομάδα σας από τις ακριβοπληρωμένες του 2014 και του 2016

      Διαγραφή
  32. Γιατι να μην παιζεις στο καλυτερο και πιο πτοβεβλημενο με διαφορα πρωταθλημα να παιρνεις το εκατομμυριακι καθ να μην εχεις και σε καθε αγωνα την πιεση της νικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μεικτό το εκατομμύριο. Στην Ευρώπη παίρνεις περισσότερα αν θέλεις.

      Διαγραφή
    2. Παίζει καθαρά να είναι και κάτω από 500 χιλιάδες ευρώ.

      Είπαμε παιδιά. Η αλλαγή του κανονισμού εν μέσω μεταγραφικής περιόδου είναι πραγματικό steal.

      Επιπλέον, από του χρόνου θα ισχύει και για τον Ολυμπιακό αυτό, οι ελληνικές ομάδες αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα σχεδόν με κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος, μόνο η Μακάμπι έχει δικαίωμα να παρουσιάζει ομάδα με έξι Αμερικάνους.

      Διαγραφή
  33. Καλημερα σας παιδες, σας παρακολουθω καιρο και ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στην μπασκετοκουβεντα σας!2 ερωτηματα σου εχω jim:
    1 Ποια ειναι η τελικη ημερομηνια που μπορει να κοψει τον οκαρο το μαιμι;
    2 Σε περιπτωση που τελικα μεινει στους σιξερς ο κοβινγκτον(διαβασα οτι ψαχνονται για ανταλλαγη του νοελ μιας και γυρναει το τερας ο εμπιντ και εχουν και τον οκαφορ οποτε υπαρχει χωρος για να μεινει καθως μπορει να παιξει και στο 3)και κοπει ενας εκ των γκραντ και χολμς,βλεπεις ο παο να ασχολειται με εναν απο τους δυο(αν και οι δυο ειναι 4-5 χωρις σουτ);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χολμς και ο Τόμπσον είναι το ίδιο καλοί παίχτες και μικρότεροι σε ηλικία από τον Κόβινγκτον. Δεν αποκλείεται να επιλέξουν αυτούς οι Σίξερς.

      Διαγραφή
  34. Πώς θα σας φαινόταν ο Νεμάνια Αλεξαντρόφ για τον Άρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φαινεται πολυ καλη περιπτωση για Παναθηναικο ο Κονιγκτον. Διαβαζω ομως οτι μπορει να περιμενουμε μεχρι Οκτωβρη και δεν μου καθεται καλα.
    Πρεπει να καταλαβουμε οτι φετος η λιγκα εχει αλλαξει και εχει γινει πρωταθλημα. Τελος δηλαδη η χαλαροτητα και οι ηττες στις πρωτες αγωνιστικες που διαγραφονταν στον επομενο γυρο. Πλεον πρεπει να εισαι ετοιμος απο την πρωτη αγωνιστικη αφου την ηττα τη κουβαλας μεχρι το τελος. Το στρωσιμο αλα Ομπραντοβιτς "ξεκιναμε χαλαρα για να ειμαστε ετοιμοι τον Μαιο" πλεον πεθανε. Η ομαδα πρεπει να ειναι πληρης, ετοιμη και φορμαρισμενη απο την πρωτη αγωνιστικη. Νομιζω οτι αρκετες ομαδες φετος θα την πατησουν αν δεν προσαρμοστουν γρηγορα στη λογικη του πρωταθληματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αφρο ποτε θα κοπουν (αν κοπουν) ο οκαρο και ο κοβινγκτον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Jim και λοιποί...
    Ο Κοπονεν δεν είχε απασχολήσει και τον ΠΑΟ και ο Ιβανοβιτς δεν τον έδινε?
    Επίσης ο Κοβινγκτον θεωρώ από αυτά που διάβασα ότι είναι καλύτερος rim protector από τον Νικολς.Θα μπορούσε όμως να γίνει βασικό 3αρο4άρι ή θα συμπληρώνει τα κενά ποτέ στο 3 ποτε στο 4?
    Θεωρώ ότι είναι καλύτερος από white αλλά έχει εμπειρία από Ευρωπαϊκά ματς?
    Το μπάσκετ που θα παίξει ή Μπαρτσελονα δεν μου φαίνεται και πολύ σόι δεδομένου ότι ο Μπαρτζωκας δεν έχει τους παίκτες που θέλει στο 100% και θα φορτωθεί π.χ τον γεροΝαβαρο και τον Λαβάλ που δεν ταιριάζει στο στυλ του(+ τραυματισμό).

    Και για να πω και για Μουντομπασκετ.Μονο εγώ στεναχωρήθηκα που αποκλείστηκε ή Νιγηρία?Τρομερές περιστροφές στην άμυνα,καλό spacing επιθετικά και ενδιαφέρουσες συνεργασίες pick n pop ε?
    Τσουρέκας-Ποντίκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα μ αρεσε φιλε.Πανηγυρισα πολλα καλαθια τους και με τους Λιθουανους και με τους Ισπανους.Ειδικα χτες παραλιγο να κερδισουν.Δυστυχως δεν ειδαμε το πληρες ευρος των δυνατοτητων τους στο τουρνουα αυτο,γιατι τραυματιστικε απ το πρωτο παιχνιδι στο 3ο λεπτο ο Λαουαλ.

      WILKINS

      Διαγραφή
  38. Όταν ξεκινάς μια συζήτηση έχοντας τόσο λανθασμενη πληροφόρηση, και λες ότι η Λ. Αμερική έχει 3 απευθείας ομάδες στους Ολυμπιακούς, ενώ όπως σου αποδεικνύω, ΟΛΗ* η Αμερική έχει 2 απευθείας ομάδες, τότε πραγματικά δεν είσαι σε θέση να προσβάλεις μιλώντας περί αδυναμία κατανόησης.

    Την επόμενη φορά που θα θέλεις να ξεσπαθώσεις, κάνε πρώτα μια περιήγηση στο we. ΄Έχει όλα όσα χρειάζονται για να γράψεις ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο, και να μην αναγκάζεσαι να επιτίθεσαι και να προσβάλεις όταν βγεις λάθος.

    Φιλικά...

    *Έγραψα ΟΛΗ η Αμερική για να σου καταστήσω επιτέλους κατανοητό ότι δεν μιλάμε για εκπροσώπους της Νότιας Αμερικής, όπως επέμενες και επέμενες, αλλά για ΟΛΗ την Αμερική (Βόρεια, Κεντρική κλ).
    Μάταια όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39492&subid=2&pubid=130435094

    Καλώς τους και ας άργησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε Jim ο Μασιούλις πως θα σου φαινόταν για τον ΠΑΟ? Δεν κουμπωνει ιδανικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιό καλά κολλάει στον ΟΣΦΠ για να κάνει και ρελάνς
      στον Γιαννακόπουλο.

      Διαγραφή
    2. Ανανέωσε με Ρεαλ πριν λίγες μέρες.

      Διαγραφή
  41. Ελα ρε Jim πες μας τιποτα για το Αμερικη-Σερβια? Δεν το βλεπεις? Τους κοντραρουν κανονικα και οι Σερβοι φαινεται πηραν θαρρος απο την Αυστραλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αντε ρε Μπογκνταν βαλτο ρε φιλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και όλοι πλέον καταλάβαμε ότι το να ηττηθούν οι Αμερικανοί σε αυτό το τουρνουά απέχει μερικές παραπάνω στιγμές συγκέντρωσης στη τελική ευθεία του παιχνιδιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω Jim αλλα ποια ομαδα θα ειναι αυτη που θα εχει την παραπανω συγκεντρωση που χρειαζεται για να τους νικησει? Αυτη την ομαδα ψαχνουμε ολοι! Μακαρι να βρεθει στον τελικο και να αλλαξει το σκηνικο! Οσο για τον Τεοντοσιτς τι πιστευεις θα το κανει τελικα το βημα παραπανω του χρονου να παει στο NBA επιτελους ή θα μεινει για παντα Ευρωπη? Νομιζω οτι δυσκολα θα παει στο NBA γιατι αν δεν ταιριαξει θα γυρισει ως αποτυχημενος πισω και ο εγωισμος του δεν το επιτρεπει αυτο!

      Διαγραφή
    2. Μια ομάδα από αυτές που θα διεκδικήσουν μετάλλιο.. Υπάρχει περιθώριο.

      Διαγραφή
  44. Έχουν πολλά τρωτά σημεία..
    Ο Τεόντοσιτς για μια σκόμα φορά απέναντι τους παίζει με την αύρα του καλύτερου παίχτη στο παρκέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η πασα του Μιλος με το αστοχο τριποντο του Μπογκντανοβιτς (δεν αναφερομαι στην τελευταια φαση νομιζω ξερετε ποια λεω) εγινε στ αληθεια ή εγω την ονειρευτηκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο Μπογκνταν Μπογκντανοβιτς δειχνει ξανα και ξανα οτι εχει πολλα ψωμια να φαει ακομα. Οι αδυναμιες του ειναι πολυ χτυπητές. Και σημερα και με τη Γαλλια ηταν σε αρκετες στιγμες ο αδυναμος κρικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ίσως αν έμενε τρία τέσσερα λεπτά στο παιχνίδι που απλά ήταν ανστοπαμπλ εχθες να μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι.
    Για τον Μίλος το έχουμε ξαναπει είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του,πες ότι μπέιζμπολ που κάνει πάνω από κεφάλι αμερικανού είναι οκ,ας πούμε ότι το σλπιτ άουτ στον μπογκταν που άλλος θα την είχε στείλει την σπυριαρα στο...μπουενος αιρες είναι υποφερτό εκείνο που κάνει ρε κατσιωνη σε δύο αμερικαβουες με την σκαστη ανάμεσα στα πόδια τους που στο ριπλει φαίνεται πιο πολύ για στέκια γαλλικού πως στον δια@#€%&ο το σκαρφιστηκε?ΥΠΟΚΛΙΣΗ σε έναν άνθρωπο που κάνει πιο όμορφα τα μπασκετοβραδια μας....
    Ο γιοκιτς μετά τις φωνές και την κατσαδα τους έπαιξε στα ίσια όπως έκανε όλη την χρονια,συγκλονιστικος...
    Υγ:Έτσι όπως είναι τρομαγμένοι οι αμερικάνοι και οι αμφιβολίες μπαίνουν στο μυαλό τους τι πιο ωραίο να έπαιζαν στους οκτώ με τους μετρ της σειράς αυτής ισπανους....

    Καλημέρα,
    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και να σου γράφει ο άλλος ότι ο Λουκάς είναι ίσως και καλύτερος στην επίθεση από τον Μίρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα ακριβώς αυτό. Είπα ότι είναι πιο πλαστικός. Και ότι στο max χρόνο των 17-18 λεπτών που παίζει ο Μιρο είναι σίγουρα καλύτερο vfm όταν ο ένας παίρνει 1 εκατομμύριο και ο άλλος πλέον λιγότερα από τα μισά. Είναι να απορεί πάντως πως μετά την τρομερή σεζόν που έκανε στον Παναθηναϊκό τον μιρο τον ζήτησε η Αρμάνι. Όχι κάποια ισπανική, τουρκική, ρωσικη, η μακαμπι ( που πήρε τον ζιρμπες), κάποια ομάδα με στόχο το f4 τέλος πάντων, παρά μόνο η Αρμάνι. Έτσι όπως περιγράφεται θα περίμενα να πέσουν σαν τα κοράκια πάνω του.
      Είπαμε υπερταλαντουχος παίκτης στην επίθεση, με τρομερές αδυναμίες σε άμυνα και ριμπάουντ και κυρίως με φανερό έλλειμμα κινητρου. Προφανώς στο γνωστό και οικείο πλαίσιο της εθνικής της χώρας του μπορεί να το βρει. Με τον Σάλε προπονητή προσπαθεί.

      Έξω από αυτό το περιβάλλον είναι παραλίας

      Διαγραφή
    2. Εγραψες αν θυμάμαι καλά ότι είναι ισαξιοι στην επίθεση με το Λουκα να είναι πιο πλαστικός. Που απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

      Τα μειονεκτήματα του Μιρο σας τα έγραφα πέρσι το ο καλοκαίρι αλλά τότε ήμουν κομπλεξικος.
      Αυτα τα μειονεκτήματα λοιπόν τον έστειλαν στην Αρμανι. Όχι στην ΑΕΚ.

      Διαγραφή
    3. Επίσης ο Λουκάς σήμερα παίρνει 600 χιλιάρικα. Ο Μιρο πόσα παίρνει στην Αρμανι;

      Διαγραφή
  49. Παραλιας, παραλιας, αλλα πειτε μου εναν παικτη στην Ευρωλιγκα που πεταει τον Ντι Αντρε Τζορνταν απο πανω του σαν να ειναι μυγα, και χορευει τον Καζενς.

    Το μπασκετ ειναι και θεαμα και ο Ραντου στη μερα του το προσφερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό δεν διαφωνώ. Ο Μιρο είναι δυνατός και ξέρει πολύ μπάσκετ για την θέση του. Αν είχε διάθεση θα έκανε παπάδες και στο NBA που παίζει οποιοσδήποτε σέντερ. Mozgov, Marianovic, Kaun, Gobert Koυφος κτλ έχουν σίγουρα λιγότερο από το μισό ταλέντο του Μιρο. Είναι προφανές πως το πρόβλημα του Μιρο δεν είναι το ταλέντο, αλλά η διάθεση και η αστάθεια. Στην μέρα του διαλύει τον Boogie. Στην αδιάφορη μέρα του θα τον γλεντήσει ο οποιοσδήποτε μαχητικός αταλαντος. Αν δεχτούμε πως ο χρόνος που μπορεί να παίξει είναι 15-20 λεπτά σημαίνει πως πρέπει να είναι 2ος σέντερ ή να έχεις άλλον 1 ισάξιο. Ένα εκατομμύριο για 2ος σέντερ είναι πολυτέλεια που σε αυτή την εποχή ο Παναθηναϊκός δεν έχει.

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνω σε τιποτα.
      (Ο 10:40 ειμαι)

      Διαγραφή
    3. Πες τα ρε μάγκα 10:40!!!Να βλέπουμε και κανέναν αρτίστα! !Λες κι ο Σάρας ή ο Μποντιρόγκα έστηναν απροσπέλαστα τείχη στην άμυνα! !Q81 αν είσαι λογιστής του ΔΓ να μας το πεις. .εμένα το 1 μύριο για center που θα παίζει 15-20 λεπτά δε μου φαίνονται πολλά ..δεδομένου πως έχεις καιGist να κατεβαίνει στο 5 (άρα δε χρειάζεσαι 3 center) μια χαρά βγαίνουν τα οικονομικά. .Τώρα το οτι δεν ταιριάζει στο style του προπονητή το σέβομαι 100%..Αλλά οφείλω να κάνω μια ερώτηση. .Ταιριάζει ο Μπουρού;;!Κάνω μια πρόβλεψη κι ας βγω λάθος. .Ο Rg παθαίνει έρωτα με τον Singleton ο οποίος σιγά σιγά θα παίζει πιο πολύ από τον Μπουρού του 1.4 Μ/year (με τόσο έκλεισε; δε θυμάμαι ακριβώς. .)..

      Διαγραφή
    4. Poios Rantoulitsa re paidia? Eleos. O anthrwpos einai apatewnas. Den exei idea apo amina. 1 olokliro xrono ton fagate sti mapa kai akoma kapoioi ton ipostirizete?

      Διαγραφή
    5. Αυτο το πραμα που μιλαμε ακομη για το Ραντουλιτσα ενω τον ειδαμε ενα χρονο στον Παναθηναικο με ξεπερναει.
      Σερβια - Βενεζουελα: ριμπαουντ, 4
      Σερβια - Αυστραλια: ριμπαουντ, 1
      Σερβια - Γαλλια: ριμπαουντ, 3
      Σερβια - ΗΠΑ: ριμπαουντ, 2

      ειπαμε, για τριτοδευτερος σεντερ καλος ειναι. αλλα μεχρι εκει. και οχι για 1 μυρριο..

      Διαγραφή
  50. Καλημερα σε ολους!λοιπον η πασα που βγαζει ο μιλος απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!αν και μου ειναι αντιπαθης, το παλικαρι ειναι υπερταλαντουχο και χαιρομαι γιατι σε μια τετοια εποχη οπου το ταλεντο στο ευρωπαικο μπασκετ ειναι φτωχο κατ εμε,ο συγκεκριμενος με ολη τη τρελα που κουβαλαει μας προσφερει ομορφες ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ στιγμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το προβλημα του Ραντουλιτσα ειναι η έλλειψη κινητρου κι οχι η κακη άμυνα. Κακους αμυντικους βρισκεις κι αλλους, τοσο αδιαφορους δυσκολα. Μου θυμιζει ωρες ωρες το Σπανουλη επι Μπαρτζωκα οταν οχι απλως δεν επαιζε αμυνα αλλα σχεδον εκανε χωρο να περασει ο αντιπαλος. Δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε την αποδοση του στο χθεσινο παιχνιδι με τα εδω. Αν δεν ειχε κινητρο κοντρα στους Αμερικανους ποτε θα ειχε; Ο επαγγελματίας ομως πληρώνεται για να εχει παντα. Οποιαδήποτε συγκριση με το Μαυροκεφαλιδη παντως ειναι γελοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για εναν παικτη που εχει βαλει ακομα και σαρανταρες σε επιπεδο γιουροκαπ, εχει κανει πλακα στον ολυμπιακο(αν μπορεσαν να τον κοψουν σε τρεις τεσσερις φασεις και στα τρια ματς ειναι ζητημα) χωρις να υπαρχει μισος παικτης να τον ξεκουραζει στην προπερσινη σειρα των τελικων, δεν μπορεις να πεις οτι ειναι γελοιο να συγκρινεται επιθετικα με τον ραντουλιτσα(καλος ειναι, για την ακριβεια καλυτερος απ τον μαυροκεφαλιδη στο ποστ μεν, χειροτερος στο να βαλει την μπαλα στο παρκε και στο σουτ δε.οσον αφορα τη δημιουργια γραψε χ)
      Αμυντικα δεν τιθεται θεμα, ο λουκας δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα για την ομαδα του.
      Συνεπως, ενω στεναχωρηθηκα οταν εφυγε ο λουκας (θεωρουσα και θεωρω οτι θα μπορουσε να κανει ενα πολυ καλο διδυμο μ εναν αθλητικο ψηλο χωρις να δεσμευει μεγαλο κομματι του ατυπου σαλαρι καπ, στερωντας μας τη δυνατοτητα να ξοδεψουμε οσο χρειαζεται για αλλες θεσεις)δεν μπορω να πω το ιδιο για τον ραντουλιτσα.
      Ανευ σημασιας ολα αυτα πια, μιας κι ο μπουρουσης ειναι καλυτερος κι σπ τους δυο(σε σχεση με τον λουκα μπορει να γινει συζητηση για το value for money aspect και μονο, σε σχεση με τον ραντουλιτσα δεν μπορει να γινει καμμια συζητηση)

      παντσο

      Διαγραφή
    2. Ο Ραντουλιτσα τα κανει στον Καζινς και ο Μαυροκεφαλιδης στο Χαντερ και το Γιουροκαπ. Αυτο τα λεει ολα. Δεν υπαρχει η παραμικρη συγκριση αναμεσα στους δυο παικτες. Αν δεν το βλεπεις δεν τρεχει τιποτα, απλως διαφωνούμε.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχετε καταλάβει ότι με το να εχετε ως μοναδικό κριτηριο αξιολόγησης τα ματς με τον Ολυμπιακό φτασατε να παιζετε με τον Μπλουμς;
      Ναι ήταν καλός ο Λουκάς σε μία σειρά που έφαγε σκούπα, που ο αντίπαλος στόχευε 100% στο να μη βρει ρυθμό ή περιφέρεια του ΠΑΟ και που όποιος αντίπαλος τον κοιτούσε λίγο πιο έντονα χρεωνοταν φάουλ.
      Ε και λοιπόν;

      Γιατί 31-32 χρόνων παίκτης έχει ταβάνι στην ευρωλίγκα τους 8 πόντους μ.ο. στην καριέρα του;

      Υγ
      Στο γιουροκαπ, σε ομάδα που αποκλείστηκε νωρίς νωρίς...

      Υγ2
      Δείτε και τα στατς του Μιρο με Κουτσα. Όχι μόνο του Λουκα με οσφπ.

      Διαγραφή
    4. αν οποιος τον κοιτουσε λιγο πιο εντονα χρεωνοταν με φαουλ ισως και να χες δικιο, η αληθεια ομως ειναι οτι σ αυτη τη σειρα συνεβη ακριβως το αντιθετο, αλλα οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω, αν δεν το βλεπεις δεν τρεχει τιποτα, απλως διαφωνουμε

      παντσο

      Διαγραφή
    5. Πανστο, προφανώς δεν έχεις δει τη σειρά. Esake.gr>>αποτελέσματα και δες πόσα φάουλ χρεωθηκαν οι ψηλοί του ολυμπιακού. Είπαμε. Όταν δε θυμόμαστε κάτι, ένα google search πριν γράψουμε ανακρίβειες.

      Διαγραφή
    6. φιλε μου, σου απονεμω το βραβειο να σου απευθυνθω με τον ωμοτερο τροπο που εχω χρησιμοποιησει σ αυτο το γαμηστερο μπλογκ. ανθρωπος που πραγματικα θεωρει οτι ο ολυμπιακος αδικηθηκε γενικως η ειδικως στην προπερσινη σειρα κι εχει μαλιστα ως επιχειρημα το με ποσα φαουλ χρεωθηκαν οι ψηλοι του,λες κι οποιος χρεωνεται με περισσοτερα φαουλ αδικειται, δεν αξιζει απαντησης.κακως εγραψα κι αυτες τις γραμμες, τουλαχιστον ειναι οι τελευταιες

      παντσο

      Διαγραφή
    7. Καλέ μου φίλε Πάντσο,

      Πρώτον,
      Το να εκκινείς μόνος σου μια διαφωνία και μετά να με εγκαλείς επειδή διαφωνώ μαζί σου, είναι κάπως κυκλοθυμική συμπεριφορά.

      Δεύτερον,
      Δεν έχω απαιτήσεις από εσένα να κάνεις το βήμα παραπάνω και να παραδεχτείς όσα έχουμε δει τόσα χρόνια με την ελληνική διαιτησία. Δεν το έχουν κάνει άλλοι κι άλλοι εδώ μέσα, θα ήταν αδικία να το ζητήσω από εσένα.

      Τρίτον,
      Αν δεν εμπιστεύεσαι εμένα και τα λεγομένά μου σε ότι αφορά την ελληνική διαιτησία, μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο τον Λουκά, μιας και περί αυτού γίνεται ο λόγος. Αν δεν ξέρεις πλέον που να τον βρεις αυτόν, μπορείς να ρωτήσεις τον νέο σου παίκτη τον Μπουρούση. Ή απλούστερα μπορείς να κάνεις ένα google search για παλιότερες δηλώσεις τους.

      Τέταρτον,
      Πουθενά δε μίλησα γενικά και αόριστα για τη διατησία εκείνων των τελικών. Μίλησα συγκεκριμένα για τον τρόπο που οι διαιτητές προστάτευαν τον Λουκά. Αν θεωρείς ότι τα φάουλ που χρεώθηκαν όλοι οι ψηλοί του Ολυμπιακού είναι άσχετα με τον τρόπο που οι διατητές τον αντιμετώπιζαν, δεν τρέχει τίποτα, απλά διαφωνούμε.

      Πέμπτον, τελευταίο και σημαντικότερο,
      Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τη συνύπαρξη με απόψεις διαφορετικές από τη δική σου, μπορώ να σου υποδείξω αρκετά πράσινα site όπου οι moderators θα εξασφαλίσουν την απουσία τους.

      Με εκτίμηση,
      Κώστας Κ.

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιο νεώτερο για τον Covington (ή κάποιον άλλο στόχο μας);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Ραντούλιτσα είναι dominant στο post παιδιά και τεχνικά άρτιος στο finishing. Στο FIBA Basketball είναι σημαντικό αυτό (DeAndre τι έπαθες εχθές..).Όμως έχει άλλα μειονεκτήματα. Εκτός των αδυναμιών σε προσωπική-ομαδική άμυνα σημειώστε ότι είναι κακός ριμπάουντερ (ο χειρότερος seven footer ανά λεπτό συμμετοχής στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε μητσε ο χειρότερος 7φουτερ στα ριμπάουντ ο άνθρωπος είναι μπαλαρινος ας χάσει τα ριμπάουντ μπορεί κάποιος να τον ντύσει με αθλητικοτητα και σουτ θα σου πω εγώ τι θα κάνει,στο έχω ξαναπει λίγα με τον ραντουλιτσα εχθες δήλωσε ότι θα ζήσει μόνιμα στην ελλαδα κανόνισε να σε πετύχει σε καμία ταβέρνα θα στα φάει όλα τα κεφτεδακια😉😉

      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    2. Στα 4 πρωτα παιχνιδια της διοργανωσης των ΟΑ εχει συνολο (Συνολο) 8 ριμπαουντ.
      Στην Ευρωλιγκα περυσι, ειχε μεσο ορο ριμπαουντ 4.4, 17ος στην καταξη ολων των σεντερς.
      22ος στα μπλοκ (στους σεντερς)
      11ος στις ασιστς (στους σεντερς)
      10ος στα κλεψιματα (στους σεντερς)
      4ος στους ποντους (στους σεντερς).

      Αλλα τον εθελουμε πρωτο σεντερ και να πλερωνεται και 1 μυρριο..
      θα τρελλαθουμε τελειως.

      Διαγραφή
    3. Ναι μεν είναι κακός ριμπάουντερ αλλά σε ριμπάουντ ανά 40 λεπτά ειναι πάνω από από Σίγκλετον, Χάινς και Γιούντο.

      Διαγραφή
  54. Η φάτσα του Σιζέφσκι μετά το τέλος του ματς λέει πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δύο γραμμές τον Μίλος..

    http://blog.stoiximan.gr/basket/avanti-maestro-vid/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το χθεσινό ματς της Σερβίας απέναντι στις ΗΠΑ είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού που όλοι σκέφτονται αλλά κανείς (εκτός του προπονητή των Τζαζ, Quin Snyder) δε βγαίνει να υποστηρίξει ανοιχτά. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ο παίχτης με το καλύτερα playmaking abilities στον πλανήτη. Ο παίχτης με τον καλύτερο court vision και την ανώτερη τεχνική πάσας στο μπάσκετ σήμερα ανάμεσα σε όλους όσους ντριμπλάρουν τη πορτοκαλί μπάλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim πως το εξηγεις οτι τοσα χρονια ο Τεοντοσιτς δεν πηγαινει στο nba? Οπως ειπε και ο ιδιος μετα τον αγωνα χτες δεν ειχε ως τωρα καλες προτασεις απο το NBA.Πως το εξηγεις αυτο Jim? Πιστευω οτι ουτε του χρονου θα παει στο ΝΒΑ οπως δεν πηγε ουτε ο Ντε κολο παρολα τα mvp που πηρε φετος.

      Διαγραφή
  57. Συμπεριλαμβανομένου του ΝΒΑ, CBA, FBI, CIA ή ότι άλλο θέλετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παροτι δεν μου ειναι συμπαθης δεν μπορω να μη δω οτι εχει το καλυτερο court vision που εχουν δει τα ματια μου μετα τον magic.απλα απιστευτος.

      παντσο

      Διαγραφή
    2. Ή αλήθεια είναι ότι σήμερα οι κορυφαίοι άσσοι του ΝΒΑ φημίζονται περισσότερο για το scoring τους παρά για το playmaking.
      Από τον Κάρυ, τον Γουεστμπρουκ και τον Ιρβινγκ μέχρι τον Lowryκαι τον Γουοκερ. Μόνο ο Πολ μου έρχεται που παραμένει πρώτα οργανωτής κ μετά σκόρερ.
      Μεγάλη κουβέντα να πεις ότι είναι καλύτερος πασερ του κόσμου, αλλά δεν ακούγεται κ τόσο τρελό.

      Εντάξει μεταξύ του Ματζικ κ του Μιλος υπάρχουν κάτι Στοκτον κάτι Νας κτλ. Μη φτάνουμε ως εκεί...
      Ο Σαρας πάντως δεν ήταν καλύτερος πασερ.

      Διαγραφή
    3. ναι ο τεοντοσιτς ειναι εξισου καλος πασερ με τον σαρας αλλα του λειπουν καμια δεκαρια κιλα για να γεμισει το βρακι του σαρας...

      Διαγραφή
  58. Καλημέρα
    Ας μιλησουμε λιγο για US TEAM
    -Πρωτο θεμα: Η στελεχωση και οι ρολοι.Mου φαινεται πολυ περιεργο ενας τοσο εμπειρος κοουτς οπως ο Σιζεφσκι με τοσες χιλιαδες παιδια υπο τις οδηγιες του δε μπορει να καταληξει σε ενα μοντελο Us team και καθε δυο χρονια ακροβατει μεταξυ all star teams και πιο role -adjusted teams οπως το 10 και το 14.Ειναι φανερο πως η ομοσπονδια πιέζει περισσότερο τους σταρς για εμπορικούς λογούς και στους Ολυμπιακούς οι περισσότεροι θέλουν να φορέσουν το χρυσό,αλλα προκύπτουν εκ των πραγμάτων ζητηματα χημειας που δε μπορουμε οι εξω απο το χωρο να τα διαγνωσουμε πριν απο τα παιχνιδια.

    Δευτερο θεμα
    Υπάρχουν ,αν κάτσουμε και μελετήσουμε τα παιχνίδια εναντίον της αμερικανικης ομαδας,καποιοι κανονες που αν τηρηθούν μπορούν να οδηγήσουν στο ιστορικό θετικό αποτέλεσμα απέναντι τους.
    Καποιοι που μπορώ να σκεφτω χωρις να ειμαι καθολου ειδικος ειναι οι εξης:
    -Να μη χαθει πολυ η επαφη με το σκορ ,το τελος του πρωτου δεκαλεπτου ειναι crucial,οποτε πρεπει να ζητουντε αρκετα τime out
    -Το ροτεισον πρεπει να ειναι μεγαλο και αποτελεσματικο.Αν ο αμερικανος βρει παικτη που μπορει ευκολα να περασει στο πρωτο βημα θα τον τιμωρησει.Ο προπονητης πρεπει να προσαρμοζεται πολυ γρηγορα στα ματσαρισματα....
    -Σωστη χρηση τον φαουλ στην αμυνα.Μην εκτιθενται οι καλοι αμυντικοι της ομάδας μεχρι το τελος του παιχνιδιου.Καλο ροτεισον στους παικτες με φαουλ.
    -Στην επιθεση η σωστη χρηση πικ ν ρολ και η περιφεριακη εκτελεση ειναι το αλφα και το ομεγα απεναντι στο US basketaball.Οι περιεφεριακοι δεν πρεπει να φοβουντε να παρουν σουτ αλλα δεν πρεπει και να τα εκβιαζουν.Ενας καλος πικ ν ρολ γκαρντ μπορει να σμπαραλιασει την Αμερικανικη αμυνα αφου ειναι στο DNA τους η αντιμετωπιση του.
    -Επισης ολες οι τακτικές με τα φαουλ και τις βολες στο τελος αλλα και τρικ με αλλαγες παικτων στην αμυνα και την επιθεση τα τελευταια δευτερολεπτα ειναι οχι απλα θεμιτες αλλα απαραιτητες οταν ο στοχος ειναι να κερδισεις us team .
    Επισης τα νοκ αουτ ειναι μια εντελως διαφορετικη ιστορια και οι Ευρωπαικες ομαδες που θα συναντησει ,οπως φαινεται ,ο Σιζεφσκι μεχρι τον πολυπόθητο τελικο θα στήσουν πολυ πιο συνθετα και επικινδυνα σκηνικα απ αυτα που είδαμε στα προπαρασκευαστικα παιχνιδια των ομιλων



    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το ματς δυστυχώς δεν μπόρεσα να το δω. .Ελπίζω να το βρω σε κονσέρβα.Ο Ραντού για όλους εσάς τους haters είδα πως έπαιξε 15 λεπτά κι έκανε παπάδες. ..Κάποιος τα έλεγε σε αυτό το blog τις τελευταίες μέρες. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίτα, αν η Ευρωλίγκα διαρκούσε 15 μέρες όπως οι Ολυμπιακοί, ίσως να τον κρατούσαμε το Ραντού. Επειδή όμως διαρκεί 8 μήνες, καλύτερα για όλους που έφυγε.

      Διαγραφή
    2. Apo tous xeiroterous sto amintiko kommati psilous ston planiti. Efxaristoume, den tha paroume.

      Διαγραφή
  60. Η σεζόν ρε παιδιά τελείωσε πριν 2 μήνες. Τον Μιρο τον είδαμε όλη την χρονιά. Ήταν ο 3ος πιο ακριβοπληρωμενος παίχτης της ομάδας μετά από καλάθη και ΔΔ σε μια ομάδα που απέτυχε στους βασικούς της στόχους. Ο ίδιος μάλιστα αποτελούσε αμυντική τρύπα σε όλη την σεζόν και ποτέ δεν σταμάτησε η κουβέντα για τον αθλητικό ψηλό. Στο τέλος της χρονιάς ο Μιρο είχε αγανακτήσει τόσο τον κόσμο που έμπαινε αλλαγή ο Παπαγιαννης στους τελικούς, ένα παιδί 19 χρονών, μετά από τραυματισμό, και χωρίς πολλά παιχνίδια μέσα στην σεζόν και νιωθαμε ανακούφιση.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συζητάμε τόσο για τον ίδιο παίκτη, σαν να μην έχει παίξει ποτέ στα μέρη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Να φύγει κι ο Καλάθης;Δεν κάνει κι ο 3Δ;
      2.Χρειαζόταν αθλητικός ψηλός.Εκεί έγκειται η λάθος διαχείριση του παίκτου.
      3.Στους τελικούς ήταν χώμα.Μήπως τον έθαψε λιγάκι κι ο Rg;

      Διαγραφή
    2. Ο Ραντουλιτσα ειναι αυτος που ειναι, τα εχουμε χιλιοπει. Οποιος ομως αισθανοταν ανακουφιση οταν εμπαινε ο Παπαγιαννης ειτε δεν εβλεπε τα παιχνιδια ειτε δεν καταλαβαινε τι εβλεπε. Συμπαθέστατος ο Παπαγιαννης και μεγαλο ταλεντο αλλα στους τελικους ηταν τεραστια αμυντικη τρύπα χωρις να δινει κατι ιδιαιτερο στις υπολοιπες συνιστώσες του παιχνιδιού. Μεγαλο προβλημα η αδιαφορια του Σερβου αλλα η διαθεση απο μονη της δεν κανει χρησιμο ενα παικτη, απαιτείται και ικανότητα.

      Διαγραφή
    3. Νικόλα δεν είναι συγκρίσιμα πράγματα. Ο Καλαθης ( που έχω γράψει ότι είναι υπερκοστολογημενος) έχει μεγάλο πρόβλημα στο σουτ όμως δημιουργεί ( το βασικό του pg) και είναι από τους καλύτερους περιφερειακους αμυντικούς. Επίσης έχει το πλεονέκτημα του ότι είναι Έλληνας. Ο ΔΔ προφανώς δεν ήταν ο παίκτης που ήταν το 2011. Μπορούσε να βγάζει λιγότερα από 20 λεπτά και με κακή πλέον ατομική άμυνα. Επειδή με τα χρόνια τα λεπτά θα γίνονταν 10/5/0 ο ΔΔ ορθώς σταμάτησε.
      Σίγουρα ο RG δεν βοήθησε τον Μιρο και αυτό είναι στα μείον του. Από το να παίζει 35 λεπτά ο Φωτσης με τον Γκιστ έπρεπε να προσπαθήσει να πάρει από τον καθένα ότι μπορούσε. Από την άλλη τον έβαλε στο ΣΕΦ και ο Μιρο έκανε το 1 λάθος πίσω από το άλλο.

      Όσο για τον ξένο αθλητικό ψηλό, αυτό θα έλυνε τα προβλήματα όσο ο Μιρο ήταν στον πάγκο. Τα προβλήματα υπήρχαν έντονα όταν ο Μιρο έπαιζε. Και δίπλα του είχε από τα πιο αθλητικά 4αρια όπως τον Γκιστ.

      Το budget δεν το διαμορφωνω εγώ, είναι δεδομένο από την διοίκηση.
      Ο Μιρο σε άλλες εποχές που σου επέτρεπαν να έχεις δίδυμο σέντερ πεκο / Μπατίστ θα μπορούσε να είναι ο ποστ ψηλός των 15-20 λεπτών και αυτό υπό προϋποθέσεις.

      Τώρα απλά δεν γίνεται. Το παιδί θέλει ειδικές συνθήκες για να παίξει μπάσκετ. Ε δεν μπορεί μια ομάδα να χτίζεται γύρω από 1 παίχτη των 15-20 λεπτών.

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου τα 15-20λεπτά για ένα δεύτερο center δεν είναι και λίγα. .Αν είχες τον Μιρο για 15-20 ως τρίτο center οι 2 πρώτοι(Μπατίστ Πεκο που λες) πόσο θα έπαιζαν; Όλα κι όλα 40 είναι τα λεπτά. .Τέλος,αν είχες ένα καλό αθλητικό ψηλό..Λασμε προ 3ετιας..Ο Μιρο θα έπαιζε λιγότερο από όσο έπαιξε πέρυσι. Άρα θα έκανε καλύτερη διαχείριση των φάουλ κι άρα θα μπορούσε να αμυνθεί και καλύτερα. .Κατ'εμέ τα τελευταία χρόνια είχαμε είτε έναν μπομπάτο αθλητικό(Λασμε) με συνέπεια να έχουμε σούπερ άμυνα αλλά περιορισμένη επίθεση...περιορισμένο post παιχνίδι..μη συνεπές σκοράρισμα. .είτε έναν βαρύ center (Batista,Radu) με καλό παιχνίδι και σκοράρισμα χαμηλά, αλλά σαφείς αδυναμίες στην άμυνα..ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΤΩΝ ΔΎΟ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΔΕΙ.Όταν είχαμε Λάσμε μου έλειπε ο Ραντού και πέρυσι το αντίστροφο.Πιστεύω με συνδυασμό τέτοιων παικτών αποκτάς ομάδα με πολύπλευρο ταλέντο και style παιχνιδιού..Δηλαδή δεν είσαι προβλέψιμος κι εύκολα αντιμετωπίσιμος.Φέτος με Μπουρού και singleton το σχημα των center φαίνεται κάπως πιο ισορροπημένο...Αν δε λειτουργήσει κι αυτό ας τους στείλουμε όλους τους post ψηλούς στον Καιάδα κι ας παίζουμε μόνο με "Λασμέ"..2 όμως παρακαλώ. .Όχι έναν να παίζει 35 λεπτά και το δεύτερο center να είναι από τα Lidl όπως ΔΥΣΤΥΧΏΣ κάνουν (οι προπονητές;/η διοίκηση;) του ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια .

      Διαγραφή
    5. Ξέρουμε τα καλά και τα κακά του Ραντούλιτσα. Το τεχνικό επιτελείο όφειλε να τον αξιοποιήσει στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, και όχι να ωθήσει στην αδιαφορία.

      Διαγραφή
    6. 6:10 Αδιαφορια για εναν εργαζομενο που αμειβεται με 1 εκατομμυριο, απλα δεν το δεχομαι! Να στρωσει τον ποπο του να παιζει με διαθεση, ειτε οταν εχει τον αγαπημενο του Σαλε στον παγκο, ειτε οταν εχει τον Αρτζι. Να κατσει να αφιερωσει ο Αρτζι τοσο χρονο για να βρει λυση, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ, ενω ο χρονος του για να φορμαριστει η ομαδα ειναι ελαχιστος; Ας κανει και κατι ο Ραντουλιτσα που ουτε καν στην επιθεση απεδιδε...


      5:50 Μαλλον δεν καταλαβες τον Q 81. Ο Ραντουλιτσα ηρθε στον Παναθηναϊκο ως πρωτος σεντερ και ακομη και με τον Σαλε στον παγκο, μερικες φορες επαιζε ως δευτερος, ακομη και τριτος. Ο ιδιος ως ξεροκεφαλος χαρακτηρας, δεν νομιζω να ριξει τον εγωισμο του και κατ'επεκταση το κασε του και να ερθει ως δευτερος. Αρα η λυση ειναι να φτιαχτει μια ομαδα γυρω απο τον Ραντουλιτσα... Σιγα τον Πεκοβιτς που θα κανουμε τοσο χαμο.

      Διαγραφή
    7. Τί ακριβώς δεν κατάλαβα; Ο Q81 εννοούσε ένα εκ των εξής δύο .
      1.Ο Ραντού θα μπορούσε να είναι 3 center σε παλιές εποχές με 2 παικταράδες μπροστά του.Μάλιστα θα έπαιζε ως τρίτο center 15-20 λεπτά.Πράγμα αδύνατον. 2.Σε εκείνες τις καλές εποχές θα έπαιζε ως δεύτερο center οπότε συμφωνεί μαζί μου. Τώρα αν εσύ τον ξέρεις τον Μιρο τόσο καλά και λες πως δε θα ερχόταν χωρίς να έχει εξασφαλισμένο χρόνο πρώτου center. .Πάω πάσο. .
      Ps.Παίδες. ..Θερμή παράκληση. Αν δε θέλετε να γράφετε επώνυμα βάλτε τουλάχιστον ένα nickname. Είναι που είναι "βαρύ" το blog , αν απευθυνόμαστε κι ο ένας στον άλλον με ώρα ποσταρίσματος θα γίνει πιο βαρύ κι από τον Ραντού στην άμυνα..😂😂

      Διαγραφή
    8. ο παπαγιαννης αμυντικα ειναι 6 κλασεις καλυτερος απο τον ραντουλιτσα. κι αν φτιαξει και το επιθετικο του παιχνιδι θα θελει 3 ραντουλιτσα στην καθισια του.

      Διαγραφή
    9. 9:29 Αν κρινω απο το γεγονος οτι πεισμωσε οταν ειδε οτι θα μειωθει ο χρονος του και δεν επαιζε οπως πραγματικα μπορουσε, τοτε ναι ειναι ξεροκεφαλος και δεν χρειαζεται να τον ξερω για να το πω αυτο. Αδιαφορια και ξεροκεφαλια. Ουτως ή αλλως βρηκε νομιζω πανω κατω το ιδιο συμβολαιο στην Αρμανι, γιατι να ριξει στα μισα το συμβολαιο του (γιατι για δευτερος τοσο πρεπει να παιρνει και ειδικα με αυτα που προσφερε) αφου μπορει να βρει ανωτερο συμβολαιο;

      Διαγραφή
    10. Δεν είπα ποτέ να είναι τρίτος σέντερ. Είπα πως θα ήταν δεύτερος. Η τουλάχιστον με κάποιον χρονικά ισάξιο του. Και λέω ότι με βάση το περισυνο budget και τις ιδιαιτεροτητες του ( πχ πολλά ακριβά συμβόλαια σε παίκτες με χρόνο συμμετοχής μικρότερο του 1 ημιχρόνου (ΔΔ, Φωτσης) κτλ δεν γίνεται να παίρνεις σέντερ για 15 λεπτά με 1 εκατομμύριο. Γιατί μετά θα καταλήγεις με βασικό τον κουζμιτς και μπάλωμα τον χαντερ και θα σου φταίνε κιόλας. Είναι απλά τα πράγματα για μένα. Ένα δίδυμο με πχ Λασμε (ή αντίστοιχο ) με Μπατίστα( ή Λουκα) θα ήταν πολύ πιο λειτουργικό από το Μιρο / όποιον Κουζμιτς Χαντερ με τα ίδια χρήματα.
      Το Λασμε / Μιρο που ίσως ήταν ιδανικό, οικονομικά περισυ τουλάχιστον φαίνεται( από τις υπόλοιπες επιλογές) πώς ήταν ανέφικτο.

      Πάντως συμφωνώ πως ο Παπαγιαννης παρότι δεν είναι εξαιρετικός αμυντικός είναι καλύτερος από τον Μιρο λόγω ταχύτητας,έφεσης στο κόψιμο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ θέλησης.

      Διαγραφή
    11. Κι εγω ειμαι καλυτερος απο το Μιρο αμυντικα γιατι απλως δεν επαιζε καθολου αμυνα. Ο Παπαγιαννης δε γινοταν να ειναι χειροτερος λοιπον. Ηταν ομως κακιστος. Δε θελω να ακουω για καλο αμυντικο Παπαγιαννη γιατι για την ωρα δεν ειναι καν κακος, ειναι πολυ κακος.Δεν μπορω να ακουω για καλη αμυνα επειδη παικτης 2.15 κανει που και που κανενα εντυπωσιακό κοψιμο.

      Διαγραφή
    12. Έχει δίκιο ο q81. Με τους περσινούς περιορισμούς στο μπάτζετ του ΠΑΟ, και με το ύψος που είχε το κασέ του Μίρο λόγω Σερβίας, ήταν 100% λάθος επιλογή. Το πάντρεμά του με τον Κούζμιτς ήταν απλά η ταφόπλακα.

      Το ερώτημα είναι άλλο όμως.
      Φέτος το κασέ του παίκτη λογικά είναι μειωμένο, ενώ το μπάτζετ του ΠΑΟ πιο flexible.
      Αν δεν υπήρχε θέμα με τους Έλληνες, κι αν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφική συνύπαρξη με τον Πέδουλα.
      Μια επιλογή που θα έλεγε Ραντούλιτσα με 700 χιλιάρικα, μπόμπα mobile με ένα εκατομμύριο, και 400 χιλιάρικα στην τσέπη για να πάνε στην ενίσχυση άλλη θέσης, θα ήταν τόσο τρελή;
      Κατά τη γνώμη μου όχι. Ίσα ίσα, προσωπικά ,θεωρώ ότι επειδή ο Μπουρούσης σέρνει πάρα πολλές παθογένειες, μπορεί να ήταν και πολύ καλύτερη η κατάσταση.

      Φυσικά, ο περιορισμός των Ελλήνων υπάρχει, ο Μίρο -ανεξάρτητα με τις σοβαρότητες ευθύνες του ΑΠ, έδειξε απαράδεκτο πρόσωπο πέρσι στους τελικούς, οπότε καλώς έκανε ο ΠΑΟ και τον αποχαιρέτησε.

      Διαγραφή
  61. Σε σύγκριση με αυστραλία και σερβία η usa team? φαίνεται ότι είναι πολύ λιγότερο ομάδα. Ατομικές ενέργειες και transition μόνο. Επίσης οι δύο παραπάνω ομάδες τους κόντραραν με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού αλλά με μία κοινή συνισταμένη. Ισορροπία πόντων από frontline - backourt. Θα ήθελα την άποψη του jim για το πως αντιμετώπισαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι, ξέρω ότι έχει γράψει σχόλιο για boomers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Λοιποοοοοον...
    Οι ΗΠΑ οι οποίοιες μου είναι εξαιρετικά αντιπαθείς σε αντίθεση με τον προπονητή τους χτες απέδειξαν πολλά.
    1.Οτι δεν επιλέγονται μόνο οι καλύτεροι
    2.Οτι δεν είναι αήττητοι.-
    3.Οτι το ΝΒΑ δεν είναι μονόδρομος...
    Ο Μικρός όσο και να τον αντιπαθω και να θεωρώ ότι είναι λουζερ μεταξύ άλλων,πιστευω ότι είναι στους 20 καλύτερους γκαρντ παγκοσμίως.-
    Θεωρώ δε ότι ίσως να είναι στους 5 καλύτερους εν ενεργεία στη θέση του.Απιστευτο court vision και τρομερή εκτέλεση από τα 6.75!!!
    Επίσης θεωρώ ότι ή κατάκτηση της Ευρωλίγκας του έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση...
    Αντιμετώπιζε τη μάχη με τον Τομπσον σαν ματς προπόνησης χαλαρά και σχεδόν τον έσβησε.
    Επίσης θέλω να πω κάτι...

    Παίχτης Ντε Άντρε Τζορνταν είναι δώρο για οποιαδήποτε αντιπαλο.Ο τύπος δεν ξέρει να βαρεσει βολές σε σημείο οπότε βάζει βολή να ανοίγει belvedere o krzyzefsky!!!Κατά τη γνώμη μου οπότε έπαιζε μέσα, η Σερβια είχε έναν παίχτη παραπάνω.-

    Στα των μεταγραφών ΠΑΟ άκουσα για έναν Ευρωπαίο που μου προξένησε εντύπωση.Βασικά για παίκτη eurocup άκουσα και δεν ξέρω αν ισχύει.Παντως η λίστα είναι μεγαλη από ότι φαίνεται.
    Ξέρω πάντως ότι ο white ειναι ή πρώτη επιλογή και μάλιστα με διαφορά...



    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο σαυτο που λες η κατακτηση της Ευρωλιγκας εδωσε μεγαλη αυτοπεποιθηση στον Τεοντοσιτς πιστευοντας οτι δεν ειναι πια loser ή καταραμενος και οτι μπορει να κερδισει τον οποιονδηποτε ακομα και την Αμερικη.

      Διαγραφή
  63. Ματσαρες εχει και σημερα.Μαχες μεχρι τελικης πτωσης...

    https://www.youtube.com/watch?v=UQzj6pcHAac

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και μέχρι τώρα νόμιζα πως το μικρό του Giovannoni ειναι Pero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτός ο Λάσο πρέπει να είναι μεγάλος προπονητής για
    να δίνει τον Καμπάσο δανεικό !
    Πώς το κρατάει ολόκληρη Ρεάλ αυτό το πράμα.
    Νενέ εναντίον Νοτσιόνι-Καμπάσο το ματσάκι.
    Ο Χουέρτας ήταν να τρώς κουκιά και να τον φτύνεις.
    Γεμάτη κακούς ρολίστες η Βραζιλία δυστυχώς.
    Από περιφέρεια μαύρα μεσάνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ακολουθωντας το πνευμα του Τζιμ μετα το ποστ του..

    Βλεποντας το παιχνιδι Αργεντινη - Βραζιλια..

    https://www.youtube.com/watch?v=5Ag3t03URKA

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ρεσείς μήπως τον Σίγκλετον δεν ήθελαν να τον κλείσουν
    οι λεφτάδες της ευρωλίγκα και άραξε στο απάνεμο λιμάνι
    του Παναθηναικού, γιατί δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν
    να υπογράψουν παίκτη που δεν θα ξεκουραστεί ούτε
    μιά βδομάδα το καλοκαίρι ;;;;
    Για αρχές Αυγούστου μάς έλεγαν θα τελειώσει να κάνει
    15 μέρες διακοπές πρίν τον μαραθώνιο κι αυτός ακόμα
    παίζει με τους τσουρουκάδες τους Κινέζους.
    Ποιός σοβαρός προπονητής ευρωλίγκα θα επέτρεπε κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντασου να επαιζε και στους Ολυμπιακους αγωνες, εκει να δεις καταπονηση, με πραγματικα δυσκολους αντιπαλους και αγωνες. Αγιο ειχαμε.....

      Διαγραφή
    2. Τσεκαρε το πώς κινήθηκε ή Μακαμπι για τον Κουινσι Μιλλερ και θα σου λυθεί ή απορία.
      Πρώτον ο Σινγκλετον είχε μεγάλο κασέ.Δευτερον οι ομάδες που έψαχναν παίχτη στη θέση του και στα λεπτά που επιδιώκει μίνιμουμ να παίζει είναι ελάχιστες(για Ευρωλίγκα ε?).
      Τριτον ο προπονητής που τον ανέδειξε άργησε πολύ να πιάσει πάγκο για να δούμε αν θα τον έπαιρνε μαζί του.
      Τέλος να πω και κάτι που πολλοί δε λένε για πολλούς λογους,με κυριότερο αυτόν της άγνοιας.
      Ο Σινγκλετον δεν παίζει στη Β'κατηγορία Κινας για τα λεφτά...αν ήταν για το χρήμα μπορούσε να παίξει και στην Α'.Παιζει γιατί όπως έμαθα θα πάρει κιλά αν δεν παίξει και απλά ξεκουραστεί,κατι που δεν το θέλει επ ουδενί.Τωρα κατά πόσον ισχύει αυτο δε θα το μάθουμε ποτέ αλλά έχει βάση αν δει κανείς και το πόσα παίρνει...

      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    3. Εδώ παίζουν οι άλλοι Ολυμπιακό τουρνουά. Ο τζινομπιλι ο νότιοι κτλ 80 χρονών μαζί παίζουν 2 παρατασεις και θα είναι κουρασμένος ο Σινγλετον από τα παιχνίδια στην Κίνα;

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω αν δεν τον ήθελαν οι λεφτάδες τις Ευρωλίγκας για αυτό τον λογο αλλά όντως αυτό είναι πολύ εκνευριστικό και ανησυχητικό.....Πιο πολύ μου την δίνει που το έχουν περάσει όλοι στο φλου....Αυτός θα έρθει να ξεκινήσει την πιο μακρύ και κουραστική αγωνιστική περίοδο χωρίς να έχει πάρει ανάσα παίζοντας ήμαρτον για τους Κινέζους όλο το καλοκαίρι....η κατάσταση είναι ήδη σκατα....μέσα στο χρόνο δεν προκαλείτε να βρει πουθενά χρόνο ξεκούρασης....είναι προτιμότερο να του δώσουν ΤΩΡΑ έστω 2 εβδομάδες να ξεκουραστεί και μετά να πάει στην προετοιμασία...αυτο το πράγμα με τον Σιγκλετον και την Κίνα δεν μου κάθησε καθόλου καλά από την αρχή....δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι....basket meniak or money meniak....

      Διαγραφή
  68. Jim πως θα σου φαινόταν ο Semen Antonov σαν stretch 4 για ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...semen όνομα και πράμμα (για όσους δεν κατέχουν, Google Translate)

      Διαγραφή
    2. Τον έχει πάρει η Τσσκα από τις αρχές του καλοκαιριού.

      Διαγραφή
  69. Καλημερα
    Μεγαλα παιχνιδια και χθες.Η Ισπανια αντεδρασε σωστα μετα τις δυο σερι ηττες και ισοπεδωσε τους Λιθουανους ενω η Νιγηρια,που παλεψε και με Λιθουανια και με Ισπανια,εκανε τελικα τη νικη με την Κροατια.Ο ομιλος Β εχει παρει φωτια και εχει και τις 6 ομαδες μεσα στο κολπο της προκρισης.

    Τι θελει η καθε ομαδα για να προκριθει και τι θεση θα καταλαβει:

    Α ομιλος
    Εδω ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.
    Με νικη η USA με τη Γαλλια σημερα δινει
    1)USA 2)Αυστραλια 3)Γαλλια 4) Σερβια

    Με νικη της Γαλλιας(μεχρι με 15 ποντους)
    1)Αυστραλια 2)USA 3)Γαλλια 4)Σερβια
    (με 16 και πανω βγαινει η Γαλλια δευτερη)

    Β ομιλος
    Εδω γινεται χαμος.Και οι 6 ομαδες εχουν πιθανοτητες προκρισης.Θα ξεκινησουμε απ το πρωτο χρονικα παιχνιδι μεταξυ Νιγηριας-Βραζιλιας

    Α)Νικητης η ΝΙΓΗΡΙΑ

    α1)Νικητες Ισπανια και Λιθουανια
    1)Λιθουανια(4-1)
    2)Ισπανια(3-2)
    3)Αργεντινη(3-2)
    4)Νιγηρια(2-3)
    5)Κροατια(2-3)
    6)Βραζιλια (1-4)

    α2)Νικητες Ισπανια και Κροατια(τετραπλη ισοβαθμια)
    1)Κροατια(3-2,με 2 νικες στα μεταξυ και νικη επι των Ισπανων)
    2)Ισπανια(3-2,με 2 νικες και ηττα απο Κροατια)
    3)Λιθουανια(3-2,με 1 νικη και νικη εναντιων της Αργεντινης)
    4)Αργεντινη(3-2,με 1 νικη και ηττα απο Λιθουανια)

    α3)Νικητες οι Αργεντινη και Λιθουανια(τριπλη ισοβαθμια στις θεσεις 3-5)
    1)Λιθουανια(4-1)
    2)Αργεντινη(4-1)
    3)Ισπανια(2-3,με 1 νικη μεταξυ τους και +7 ποντους)
    4)Νιγηρια(2-3 με 1 νικη και +5)
    5)Κροατια(2-3 με 1 νικη και -12)

    α4)Νικητες οι Αργεντινη και Κροατια
    1)Αργεντινη(4-1)
    2)Κροατια(3-2)
    3)Λιθουανια(3-2)
    4)Ισπανια(2-3)
    5)Νιγηρια (2-3)

    Β)Νικητης η ΒΡΑΖΙΛΙΑ

    β1)Νικητες οι Ισπανια και Λιθουανια
    1)Λιθουανια(4-1)
    2)Ισπανια(3-2)
    3)Αργεντινη(3-2)
    4)Κροατια(2-3)
    5)Βραζιλια(2-3)

    β2)Νικητες οι Ισπανια και Κροατια.
    Εχουμε ακριβως την ιδια σειρα προκρισης με το α2
    1)Κροατια (3-2)
    2)Ισπανια (3-2)
    3)Λιθουανια (3-2)
    4)Αργεντινη (3-2)

    β3)Νικητες οι Αργεντινη και Λιθουανια(τριπλη ισοβαθμια στις θεσεις 3-5)
    1)Λιθουανια(4-1)
    2)Αργεντινη(4-1)
    3)Κροατια(2-3 με 2 νικες στα μεταξυ)
    4)Βραζιλια(2-3 με 1 νικη στα μεταξυ)
    5)Ισπανια(2-3 με 0 νικες στα μεταξυ)

    β4)Νικητες οι Αργεντινη και Κροατια
    1)Αργεντινη (4-1)
    2)Κροατια(3-2)
    3)Λιθουανια (3-2)
    4)Βραζιλια(2-3)
    5)Ισπανια(2-3)

    Με λιγα λογια η Λιθουανια(θεσεις 1 με νικη ή 3 με ηττα) και Αργεντινη(θεσεις απο 1-4) εχουν περασει σιγουρα.Οι Κροατες με νικη της Βραζιλιας ή νικη δικη τους περνανε.Οι Ισπανοι θελουν νικη δικη τους ή νικη της Νιγηριας.

    Η Βραζιλια θελει νικη δικη της και ηττα των Ισπανων και η Νιγηρια θελει νικη δικη της και ηττα των Κροατων για να περασουν και θα παρουν την τεταρτη θεση.

    WILKINS


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ίσως είναι λίγο άκαιρο και εντελώς άκυρο, αλλά έχω αυτή την απορία πάνω από ένα χρόνο. Γιατί ρε Σαλε τον, κατά τα άλλα τίμιο Κουζμιτς, και όχι τον Μάρκοβιτς, τον Γιοβιτς, τον Νεντοβιτς;

    Πόσο δίκαιο έχει ο Τζιμ όταν λέει πως ένα λάθος στο recruiting μπορεί να τα αλλάξει/καταστρέψει όλα;
    Εάν το χρήμα που πηγέ πέρσι σε Williams και Haynes, πήγαινε σε ένα καλό mobile center, έστω και μέτα τα Χριστούγεννα...

    Τάκης

    Υ.γ. Ο Μάρκοβιτς θα αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Ζενιτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αφρο είχες γράψει πριν λίγο καιρό ότι ακόμα και αν κοπεί ο Οκαρο.. δεν σκοπεύει να γυρίσει.. άλλαξε κάτι και τον περιμένουν;;; ή πιστεύουν ότι μπορούν να του αλλάξουν γνώμη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλησπέρα σε όλους.

    Φωτιά έχει πάρει το τουρνουά και αναφέρομαι κυρίως στη κατάσταση που επικρατεί στο δεύτερο γκρούπ. Ομολογώ δε περίμενα τέτοια εξέλιξη στο ματς της Λιθουανίας με την Ισπανία ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Καζλάουσκας είχε δείξει στα παιχνίδια προετοιμασίας ότι ματσάρει καλά με τους Ισπανούς. Οι ρόχας πλέον σηκώθηκαν και έχουν κατά τη γνώμη μου καλή τύχη απέναντι στην Αργεντινή μιας και είναι πιο βαθιά ομάδα με εναλλακτικές που μπορούν να της δώσουν την απαιτούμενη φρεσκάδα. Για τη Νιγηρία έχουμε πει ότι είναι ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη η νίκη της επί της Κροατίας. Έπος το Βραζιλία-Αργεντινή απλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε σε κακο θα βγει των αμερικανων που δεν εχασαν στον ομιλο
      Θα τους δυναμωνε μια ηττα και πρωτη φορα χρειαζονται δυναμη
      Νομιζω οτι θα χασουν μια φορα ετσι οπως τους εχω δει αλλα τωρα δεν θα ειναι αναιμακτη η ηττα

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε μαγκες, το αντιθετο.

      Οι Αμερικανοι, μεσα απο τους αγωνες τοων ομιλων, προσαρμοζουν και αυτοι τους παιχτες τους στο μπασκετ που παιζεται στους Ολυμπιακους και θα ειναι πιο συγκεντρωμενοι στα χιαστι. Στις ιδιες ομαδες που δυσκολευτηκαν να κερδισουν θα ριχνουν 20+ απο δω και περα. Εδω θα ειμαστε.

      Διαγραφή
  73. Καλησπερα τζιμ,καλησπερα μαγκες!για το χθεσινο ματς τι να πουμε, πραγματικα η χαρα του μπασκετοφιλου.για το ισπανια αργεντινη πιστευω θα κερδισουν και μαλιστα ανετα οι ισπανοι,ελπιζω παντως να πεσω εξω σε αυτη τη προβλεψη!αντε μωρη παναθα ανακοινωσε το τεσσαρι μας εχει φαει η αγωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ενα σχολιο Jim για το Γαλλια-Αμερικη που ειδαμε? Τι συμπερασματα εβγαλες? Δεν επαιξε καθολου και ο Παρκερ ουτε ο Ντε κολο στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. έπος και του εργαλείου που λέγεται Χριστοδούλου.μπροστα του βάζει τρικλοποδιά στον νοτσιονι στο τρίποντο της ισοφάρισης και κανει το παγώνι.εχει πάρει φορα απο τους ελληνικούς τελικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Dorsey ανανεωσε με Μπαρτσελονα-θα γελασει και το παρδαλό κατσίκι μέσα στη χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. αυτο που εχει λειψει απο τον παο ειναι η αυρα της ομαδας που εκανε το πουλμαν του αντιπαλου να μυριζει σκατιλα οταν επιανε την σπυρου λουη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είχε όνομα αυτή η αύρα. Δημήτρης Διαμαντίδης.

      Διαγραφή
    2. Ωραίες περιγραφές φίλε. Γλαφυρός λόγος που κάνει το μυαλό να ταξιδεύει. Την αναφορά στο πούλμαν εννοώ που θυμίζει διακοπές, μην το πάρεις στραβά.

      Διαγραφή
  78. Αφρο ξερεις τιποτα καινουριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αφρό,Τζιμ.. γνωρίζετε αν βρίσκονται στην λίστα του Παο ο Stephan Jankovic και Jarrod Uthoff;;; Θεωρώ ότι είναι πολύ καλές περιπτώσεις σε περίπτωση που δεν καρποφορησει κάποιος από τους Οκαρο και Κοβινγκτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπέρα στην παρέα.

    Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες(ζουσες)!

    Αλέξης

    ΥΓ. Πάμε Ελλάδα... LORD OF THE RINGS... 9.200 στην εκτέλεση!.. Αυτό δεν ήταν "μεγάλο χτύπημα", ήταν πραγματική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ χωρίς καν αιχμάλωτους!.. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ΥΓ 2. Φήμες ότι αγνοείται η τύχη του... Saruman ελέγχονται ως ακριβείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή